2010. október havi archívum

Többet veszítettünk, mint 3 pontot

2010. október 31. vasárnap

Hódmezővásárhelyi FC – Csepel FC 2-0 (0-0)

Csepelfc.hu, Délmagyar.hu, Csepel.info

Kép egy korábbi Csepel meccsről

Ellenfelünk lelkes, céltudatos játékának nem találtuk az ellenszerét, ezen a napon semmi sem sikerült. Kemény Tamás és Horváth Richárd ráadásul “kipontozódott”, így nem játszhat a KITE ellen a jövő héten. Ráadásul győzött az Újbuda, így vesztett pontok tekintetében már ők állnak jobban.

A HFC ezzel megszakította Csepel tízmeccses veretlenségi sorozatát. (tovább…)

Télre ébredt az ország

2010. október 31. vasárnap

Milyen hatással van az egészségünkre az óraátállítás?

Inforadio.hu

Vasárnapra virradó éjjel tértünk át a téli időszámításra, az órákat vasárnap hajnali 3 órakor 2 órára kellett állítani. Az átállás a MÁV és a BKV menetrendjét is érinti. A Malév ezen a napon vezeti be téli menetrendjét.

A nyári időszámításnak köszönhetően évente 6 milliárd forintot spórol meg az ország a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt. tájékoztatása szerint. Egy év alatt körülbelül 120 GWh-val kevesebb energia fogy, ez egy kisebb város éves fogyasztásának felel meg. (tovább…)

10 tonna rézkábelt loptak – Tények-riport

2010. október 30. szombat

TV2

Több, mint 10 tonna rezet lopott el egyetlen év alatt transzformátorokból egy 13 tagú banda, most fogták el őket Kaposváron.

Olyan transzformátorokat rongáltak meg, amelyekből a házakba megy az áram. Szakemberek szerint életveszélyes, amit csinálnak, májusban például egy csepeli tízemletes házban robbanás volt, mert tönkretették a transzformátort.

Szerdától vasárnapig leáll a HÉV

2010. október 30. szombat

BKV

2010. november 3-án (szerdán) üzemkezdettől november 7-én (vasárnap) üzemzárási a Csepeli HÉV helyett HÉV-pótló buszok járnak.
A H jelzésű HÉV-pótló autóbuszok november 3-án, 4-én és 5-én Boráros tér H és Csepel, Szent Imre tér között, november 6-án és 7-én Boráros tér H és Csepel, II. Rákóczi Ferenc út között közlekednek. (tovább…)

Temetői nyitvatartás, közlekedés

2010. október 30. szombat

Csepel.hu

A Csepeli Temető október 29-től november 2-ig 7.00 órától 20.00 óráig tart nyitva. A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. ezeken a napokon a temetőlátogatók tájékoztatására ügyeletet tart 7.30 és 17.00 között. A BKV Zrt. 2010. október 30-án, október 31-én és november 1-jén (szombaton, vasárnap és hétfőn) 7.30 és 18.00 óra között rendkívüli járatokkal és egyes járatok sűrítésével segíti a temetők látogatóit.

Október utolsó hétvégéjén és november első napjaiban sok százezer ember indul az emlékezés virágaival a budapesti temetőkbe. Többnyire a család, a volt barátok, ismerősök együtt látogatnak el a sírokhoz, de sokan magányosan érkeznek, hogy meggyújtsák az emlékezés mécsesét. A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. közleménye szerint Halottak napi megemlékezés lesz a Csepeli temetőben november 1-én 16 órakor. (tovább…)

Schmitt Pál: Magyarországon a demokratikus intézmények teszik a maguk dolgát

2010. október 29. péntek

MTI, M1

Schmitt Pál szerint az Alkotmánybíróságnak joga és kötelessége volt döntését meghozni az indokolatlan végkielégítések megadóztatását célzó törvényről, az Országgyűlés ugyanakkor a választópolgárok akaratának igyekszik eleget tenni a 98 százalékos különadóról szóló jogszabállyal.

A köztársasági elnök a Magyar Televízióban péntek este elmondott nyilatkozatában úgy fogalmazott, Magyarországon működnek az egymástól független demokratikus intézmények, és mindegyik teszi a maga dolgát.Az államfő azt mondta, bizakodással tölti el, hogy egy nehéz pillanatban, amikor komoly dilemma elé került az ország, mindenki azt teszi, amire a megbízatása kötelezi. Nagyon fontosnak nevezte, hogy “ne bizonytalanodjunk el a nehéz pillanatokban”. (tovább…)

Részben nem közlekedett ma a HÉV

2010. október 29. péntek

Csepel.info

Olvasónktól kapott tájékoztatás szerint a mai nap folyamán egy ideig a csepeli HÉV csak a Szent Imre tér és a Boráros tér között közlekedett.

Akinek bővebb információi vannak az írjon a fórumba.

csepel.info

Eredményes utat zártak a középiskolások

2010. október 29. péntek

Csepel.info

A beregvári  Schönborn – kastély

A Csepeli Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola 34 diákja az Apáczai Közalapítvány támogatásával 2010. október 23 – 28 között szakmai úton vett részt Kárpátalján.

A csepeli fiatalok találkoztak a Beregszászi Szaklíceumban vendéglátást tanuló magyar fiatalokkal, Dercenben a Park Étteremben tanulták meg a pelmenyi elkészítésének módját, meglátogatták az Aisberg Vállalat pincészetét, tanulmányozhatták a munkácsi Hotel Palanok, valamint az ungvári Pid Zamkim vendéglátóegységek működését. A szakmai út sikeres volt, a találkozók barátiak és jó hangulatúak voltak. (tovább…)

Eltőzsdézték a nyugdíjasok pénzét a magánpénztárak

2010. október 29. péntek

Magyar Hírlap

Míg 1998 végén a magánnyugdíjpénztárak befektetéseinek mintegy nyolcvan százalékát tették ki a magyar állampapírok, addig 2010 közepére mindössze az ötven százalékát, amikor pedig a pénztárak elkezdtek részvényeket vásárolni, kitört a világgazdasági krízis.

A magánnyugdíjpénztárak portfólió-összetételét tekintve, a közvetlenül állampapírokban megtestesülő vagyon részesedésének fokozatos csökkenése figyelhető meg – szakértői vélekedések szerint éppen ezért nem fenyegeti „veszély” közvetlenül az államot, ha nem vesznek majd részt a pénztárak vásárlásaikkal az államadósság finanszírozásában. (tovább…)

Újabb nagy kihívás

2010. október 29. péntek

Csepelfc.hu

Kép egy korábbi mérkőzésről

A múlt heti pihenő után szombaton újra bajnoki mérkőzést játszik felnőtt csapatunk az NB III-ban.

Az aktuális ellenfél a Hódmezővásárhelyi FC, az összecsapásra a Csongrád megyei városban kerül sor. A hazaiak mindhárom augusztusi fordulóban vereséget szenvedtek, de ősszel még nem találtak legyőzőre. Jó formában van a csapat, az utóbbi két fordulóban a Szolnoki Spartacust és a Tisza Volánt fektették két vállra. Jelenleg a 7. helyet foglalják el a tabellán 15 ponttal. (tovább…)