2019. március havi archívum

Tánctagozatot hirdet az Egressy

2019. március 23. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Tánctagozatot hirdet az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola színházi táncos szakirányon! Képzett mester fokozatú tanáraink biztosítják számodra több táncstílusban való jártasságot.

A társastáncoktól, a divattáncokon át, a magyar néptáncot nem kihagyva, több modern tánctechnikát is elsajátíthatsz, mindezt megalapozva klasszikus balett technikával. Heti több órában táncelméleti képzésben is részesülhetsz, így komplex tudást szerezhetsz nálunk. (tovább…)

Találtak egy telefont a 148-as buszon

2019. március 23. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Foto: Pesten Találtam facebook csoport

Az alábbiakban a Pesten Találtam facebook csoport egyik bejegyzését idézzük:

Csepeli 148 buszon találtam egy fekete tokban lévő, fehér HUAWEI telefont. A sofőr nem volt jó passzban, így nem adtam le. Nálam van a telefon, így szeretném én a tulajnak oda adni.

A megtaláló a Pesten Találtam facebook csoportban megtalálható.

Gondolt egyet és könnyített magán Csepelen – II. rész.

2019. március 23. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

A Csepel.info egy olvasójától kapta fenti a fotót, amin az látszik, hogy Csepelen a Kossuth Lajos utca szomszédságában könnyít magán egy férfi a nyílt utcán.

Olvasónk a következőt teszi hozz a fotóhoz:  “a 6 éves gyermekem szeme láttára csinálta. letakartam a szemét, hogy ne lássa. Felháborító.”

Forrás: Csepel.info

Kapcsolódó tartalom

Találtak egy bukósisakot a piacon

2019. március 23. szombat

Mr. Gabee, Csepel.info

Olvasónk egy rózsaszín axelero bukósisakot találtak szombat délelőtt a Csepeli piacon. 

A tulajdonos a lángososnál átveheti a sisakot.

Elfogta a TEK az Iszlám Állam terroristáját

2019. március 23. szombat

Origo

A fenti kép keresztények kivégzésekor készült

Az Iszlám Állam egyik magas rangú vezetőjét fogták el Magyarországon. Az akciót a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a Terrorelhárítási Központtal együttműködve hajtotta végre – közölte az M1 Híradója. 

A 30 év körüli szír férfi a terrorszervezet katonai veresége után jött Magyarországra. Személyazonosságának ellenőrzésekor a TEK kiderítette, hogy a férfi a terrorszervezet emírjeként öngyilkos merényleteket szervezett és kivégzéseket irányított – írja a Híradó.hu. (tovább…)

Bombakiemelés Budafokon – Információk a lakosság részére

2019. március 22. péntek

Kormanyhivatal, Csepel.info, Mr. Gabee

A kép illusztráció

A Magyar Honvédség tűzszerészei szombaton emelik ki és hatástalanítják a Duna budafoki szakaszán megtalált két darab egyenként egytonnás robbanótestet.

A rendőrség a művelet idejére 1 kilométeres körben kiüríti a városrészt, valamint lezárja a 6-os számú főutat, és a MÁV Kelenföld-Érd alsó-Tárnok közötti szakaszán is szünetel majd a vonatközlekedés.
(tovább…)

Taxiból lopott

2019. március 22. péntek

POLICE, Mr. Gabee, Csepel.info

A csepeli rendőrök őrizetbe vették azt a fiatalt, aki több taxi ablakát betörte és az autókból pénzt, valamint elektronikai eszközöket lopott.

Egy 14 éves fiú 2019. március 19-én 13 óra és március 20-án 6 óra között Budapest XXI. kerületében az Ady Endre utcában két taxi ablakát is betörte és azokból lopott. A csepeli rendőrök a feltételezett elkövetőt, a 14 éves budapesti fiút 2019. március 20-án a XXI., Csete Balázs utcában 19 óra 10 perckor elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A nyomozóknak a kihallgatás során beismerte azt is, hogy másik három taxiból is hasonló módszerrel lopott pénzt és elektronikai eszközöket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a fiút lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Baleset miatt teljes útzár a Mária királyné útján

2019. március 22. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr.Gabee információi Baleset történt pénteken délután Csepelen a Mária királyné útján a Mátra utcánál. A balesetben két gépkocsi ütközött össze. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére a Mária királyné útja teljes szélességében lezárták.

A balesetet a katasztrófavédelem is megerősíti: Összeütközött két személygépkocsi Budapest XXI. kerületében, a Mária királyné útján, a Mátra utcánál. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az első hírek szerint egy ember megsérült a karambolban.

Fáklyás felvonulás Mansfeld Péter emlékére

2019. március 22. péntek

csepel.hu

Mansfeld Péter halálának 60. évfordulóján megkoszorúzták a róla elnevezett emléktáblát a Mansfeld Péter utcában, majd az emlékezők fáklyás felvonuláson a csepeli temetőbe tartottak, ahol kegyelettel adóztak a mártír fiatalembernek az 56-os kopjafánál március 21-én.

Az emléktáblánál koszorút helyezett el Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára, Bánátfy Andrea, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) szakmai főigazgató-helyettese, a csepeli önkormányzat nevében Morovik Attila alpolgármester, a Fidesz részéről Czibulyáné Szonday Szilvia és Noé László képviselők.

(tovább…)

Posztumusz Csepel díszpolgára címet kapott Mansfeld Péter halálának 60. évfordulóján

2019. március 22. péntek

csepel.hu

Március 21-én délelőtt koszorúzást tartottak Mansfeld Péter emlékére a köztemetőben, majd a fiatal mártír halálának 60. évfordulójára emlékeztek a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma dísztermében.

Ez alkalomból Csepel önkormányzata képviselőtestülete posztumusz Csepel díszpolgára kitüntetést adományozott az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni megtorlás legfiatalabb áldozatának. Az elismerést Borbély Lénárd polgármester nyújtotta át a család képviseletében átvevő Wittner Máriának.

(tovább…)