2019. március havi archívum

Ne felejtse, vasárnap óraátállítás

2019. március 30. szombat

HVG, Mr. Gabee, Csepel.info 

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kell állítani.

A nyári időszámítással ismét egy órát eltolódik az életünk, ennek a hatásait a korábbi kutatások szerint sokáig nyögheti a szervezet, az eltolódást a kisgyerekek viselik a legrosszabbul. (tovább…)

Agyonverték Bangónét egy nyilvános vitán

2019. március 30. szombat

A vitát az ELTE-n tartották, és a Joghallgatók Önképző Szervezete rendezte. A teremben rengeteg érdeklődő volt, és a családpolitikán vitatkoztak. Illetve vitának csak formailag lehet nevezni, mert Novák Katalin államtitkár minden túlzás nélkül agyonverte a felkészületlen, üres frázisokat mondó, nehezen fogalmazó MSZP-s politikust, Bangóné Borbély Ildikót. Még az ellenzéki Népszava is ezzel a címmel számol be a tegnap esti vitáról: Novák vs. Bangóné – 1:0.

Bangóné az elmúlt hónapokban vált viszonylag ismertebbé, bár nem szakmai teljesítményével. Ő volt az az MSZP-s képviselőnő, aki a köztévében azt javasolta a többi ellenzéki képviselőnek, hogy feküdjenek hasra a földre, mert ez – elnézést Bangóné kifejezéséért – „kurva erős kép lesz”. Később pedig sírást tettetve arról beszélt egy felvételen, már a földön fekve, hogy milyen borzalmas, hogy ezt fogják látni a gyermekei. Vagyis: kreált egy helyzetet, hazudozott, majd eljátszotta, hogy igaz.

(tovább…)

Április 2-től lezárják az M0 szigetszentmiklósi felhajtóját

2019. március 30. szombat

Csepel.hu

A szigetszentmiklósi lehajtó teljes lezárására tervezetten 2019 május közepén kerülhet sor.

Torlódásra kell számítani a II. Rákóczi Ferenc úton és az Erdősor úton.

(tovább…)

270 komposztládát osztottak ki a csepeli lakosoknak

2019. március 30. szombat

Csepel.hu

A csepeli Zöld Sziget Program keretében idén 270 darab komposztládát osztottak szét a jelentkező lakosoknak a Királyerdei Művelődési Ház udvarán március 29-én. A színházteremben Rákosi Viktória kertészmérnök tartott tájékoztató előadást, előtte Borbély Lénárd polgármester köszöntötte az érdeklődőket.

Megköszönte a csepelieknek, hogy egyre inkább fontosnak tartják a környezettudatos szemlélet terjedését. Ismertette: a program keretében évente négy akciót támogat az önkormányzat a Csepeli Városgazda munkatársainak hathatós közreműködésével. Gyümölcsfából 800 darabot osztottak szét, a cserjékből 2000 darabot, az egynyári palántákból 45000 darabot s a mostani 13000 forint értékű komposztláda igénylésére pedig háromszoros volt a túljelentkezés. A polgármester megemlítette még, hogy a fővárosban Csepelen ültetik a legtöbb fát. 2020-ig 2000 új fa telepítését kezdték meg a közterületeken – tette hozzá.

(tovább…)

Március 23-án került megrendezésre Békéscsabán az országos kick-box diákbajnokság

2019. március 29. péntek

Csepel.hu

Jó egy évtizede nem látott mezőny gyűlt össze a Békés-megyei nagyvárosban, a több mint 500 nevező rekordot jelent. Láthatóan minden kick-box klub erősödik és nagy létszámú versenyzőt nevezett. A tavaly novemberi IOC (Nemzetközi Olimpiai Bizottság) döntésnek köszönhetően, ahol a sportág felvételt nyert az Olimpiai sportok közé, világszerte növelte a kick-box népszerűségét.

A Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia a legnagyobb létszámú versenyzői gárdával utazott Békéscsabára, ahol a csepeliek mellett, az újkígyósi, szegedi, makói, tatai és jászberényi klubok sportolói léptek tatamira. A hat tatamin folyó küzdelmek során az edzői gárdát Jároszkievicz Krisztián Mester vezette, és folyamatosan adták a taktikai és stratégiai tanácsokat a fiataloknak.

(tovább…)

Magyar Kupa: Móron sem ment rosszul a versenyzés

2019. március 29. péntek

Csepel.hu


A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület ezúttal Móron, a 15 évnél fiatalabb “öttusázók” részére rendezett Magyar Kupa 1. fordulóján vett részt, ahonnan ismét szép eredményekkel tértünk haza.

Március 23-án és 24-én, meglehetősen szép környezetben található móri Wekerle Sándor Szabadidőközpont adott otthont a versenynek, ahol a kiváló versenyrendezés mellett a tavaszias időjárás is segítette fiatal öttusázóinkat – kezdte beszámolóját Belák János utánpótlás szakvezetőnk.

(tovább…)

Törökországban lépnek fel a csepeli táncosok

2019. március 29. péntek

csepel.hu

Tizedik alkalommal képviseli hazánkat a Csepp-Csepel Gyermek Néptánc Együttes a törökországi nemzetközi gyermekfesztiválon. A minden évben Kemal Atatürk vezér tiszteletére rendezett nagyszabású ünnepséget idén Samsun kikötővárosában rendezik meg április 13-a és 26-a között.

A fesztiválra érkező közel negyven ország fellépőinek műsorát a TRT csatorna élőben közvetíti. Nem véletlenül lett az ottani tévéstáb kedvence a Csepp-Csepel, hiszen az adott tájegységhez tartozó viselettel mindig meghódította a helyi közönséget és az intervíziós adáson keresztül a nagyvilágot.

(tovább…)

Kevesebb politikus lesz Csepelen

2019. március 29. péntek

csepel.hu

Bangóné Borbély Ildikó, szocialista országgyűlési képviselő, a csepeli MSZP elnöke nemrég egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Csepel lakossága egyetlen esztendő leforgása alatt 3400 fővel csökkent, ez pedig bizonyára azért van, mert valahol rejtélyes módon eltűnnek a szavazók, akik szerinte csak ellenzékiek lehetnek.

Kiderült, csúnyán elszámolta magát. Több lap is megírta, az atlatszo.hu pedig ki is derítette, hogy a csepeli szocialisták elnöke egyszerűen összekeverte az adatbázisokat.

(tovább…)

Áthelyezik a buszpályaudvart, megújul Csepel belvárosa

2019. március 29. péntek

csepel.hu

Március elején tárgyalta a csepeli Tervtanács az új BKV-pályaudvar terveit, miszerint a Szent Imre téri autóbusz- pályaudvart – Borbély Lénárd javaslatára – áthelyezik a Volán-buszok Vermes Miklós utcai végállomásához. A beruházásról Gyulai István főépítészt kérdeztük.

A buszpályaudvar új helyszínének kijelölését településszerkezeti és közlekedési szakági szempontból egy alapos elemzőmunka előzte meg a Főépítészi Iroda, a Városfejlesztési Kft., a tervező Főmterv, és a BKK együttműködésében. Helyszínként a HÉV-végállomás környéke is felvetődött, viszont ezt elvetették, mert a kerület teljes hálózatának megváltoztatásával járt volna.

(tovább…)

Közösen tenni Csepelért

2019. március 29. péntek

csepel.hu

Elkötelezett csepeli polgárokból álló társaság ült össze néhány napja egy baráti beszélgetésre, hogy megvitassák a kerület elmúlt tíz évét, s arról is beszéljenek, hogyan fejlődhet tovább Csepel. Meghívták Borbély Lénárd polgármestert is, hogy megismerjék az elképzeléseit a kerület jövőjét illetően. A beszélgetés során felvetődött a közbiztonság kérdése, az útépítések, a parkolás és a Kis-Duna-part ügye, valamint a Csepeli Gyermeksziget Program is.

A társaság tagjai között olyan illusztris neveket találunk, mint Csurgay Árpád és Sára Ernő akadémikusok, dr. Siklósy Ferenc, Mészáros László tanár, dr. Filip Tamás közjegyző, Versics Judit és Klinghammer István akadémikus, professzor. A résztvevők nemcsak a tervekre voltak kíváncsiak, hanem olyan konkrét elképzelésekkel is előálltak, amelyek az itt élők életminőségét javítják.

(tovább…)