2009. október havi archívum

Figyeljünk a gyertyák elhelyezésére

2009. október 31. szombat

Lakihegy Rádió

A kép illusztráció

Fokozottan kell ügyelni a tűzvédelmi szabályok betartására mindenszentekkor és halottak napján. Ilyenkor sokan a temetőkben és lakásaikban is mécsest vagy gyertyát gyújtanak.

A lakástüzek országszerte megemelkednek abban az időszakban, amikor az emberek kegyeletből gyújtanak tüzet a síremlékeknél és otthonaikban. A felügyelet nélkül hagyott gyertyák könnyen belobbanthatják a közelben található éghető anyagokat. Hajdu Imre, a Szigetszentmiklósi Tűzoltóparancsnokság, tűzoltási és mentési osztályvezetője elmondta: fontos, hogy megfelelő figyelmet fordítsunk a mécsesek elhelyezésére. (tovább…)

A baloldalra szavazok mert…

2009. október 31. szombat

Polgári Hírszemle

A baloldalra szavazok:

– – mert szeretem látni a kábszeres buzik felvonulását az Andrássy úton és elítélek minden szélsőséget.
– – mert a komplett Terézvárosi és Erzsébetvárosi frakció előzetesben van.
– – mert a volt pénzügyminiszter fiai védelmi pénzt szednek.
– – mert szeretem, amikor szemeket lőnek ki állami ünnepségeken.
– – mert jó, hogy az In-kal megmotoz, miközben a családommal sétálok a Múzeum kőrúton március 15.-én.
– – mert rajtunk röhög Európa és elhatárolódik tőlünk már Románia és Bulgária is. (tovább…)

Németh Szilárd és Borbély Lénárd lesznek a Fidesz képviselő-jelöltjei

2009. október 31. szombat

Nem kapott dicséretet az MSZP-től Gulyás

Csepel.info

A Fidesz csepeli szervezete csütörtök késő délután tartotta meg jelöltállító közgyűlését. A tagok egyhangú döntése értelmében a legnagyobb ellenzéki párt Németh Szilárdot és Borbély Lénárdot indítja 2010 tavaszán országgyűlési képviselőjelöltként Csepelen – értesült a Csepel.info.

A jelentős érdeklődés mellett megtartott gyűlésen a képviselőjelölteket – akik egyben a két országgyűlési körzet választókerületi elnökei is – a Fidesz helyi elnöksége is támogatta. Bár a döntést még a országos választmánynak is jóvá kell hagynia, szinte biztosra vehető, hogy jövő tavasszal a budapesti 30-as választókerületben Borbély Lénárd; míg a 31-es választókerületben Németh Szilárd száll versenybe a egyéni képviselői mandátumért. (tovább…)

Most is hallgat a Csepel újság

2009. október 31. szombat

Csepel.info

Csepel újság

Most is hallgat a Csepel újság a Gulyás-botrány ügyében – derül ki az újság hétvégi számából. A lap természetesen arról sem közöl semmilyen információt, hogy a Fidesz-KDNP frakció miért nem vett részt az október 22-i önkormányzati rendezvényen és a díszpolgári címek kiosztásán.

Tisztelt Frakcióvezető Úr! Ön sokadik alkalommal állította – valótlanul – a széles nyilvánosság előtt az önkormányzat lapjáról, hogy lapunk „a csepeli MSZP pártújságaként működik” – reagált viszont Borbély Lénárd Fidesz-KDNP bíráló szavaira Bárány Tibor, a közpénzből kiadott lap “felelős szerkesztője” a lap 2. oldalán. (tovább…)

Emlékezzünk eltávozott szeretteinkre!

2009. október 30. péntek

Budapesti Temetkezési Intézet, BKV, Új szó

Őszi temető

Több központi kegyeleti megemlékezést is szervez idén a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. (BTI Zrt.), hogy segítse a gyász feldolgozását a sírkertekbe látogatók számára. Mindenszentek ünnepe és Halottak napja előtt meghosszabbítják a temetőirodák nyitva tartását és az ügyintézési időt is.

Október utolsó hétvégéjén és november első napjaiban sok százezer ember indul az emlékezés virágaival a kezében a budapesti temetőkbe. Többnyire a család, a volt barátok, ismerősök együtt látogatnak el a sírokhoz, de bizony nagyon sok magányos lépés is koppan a hantok között. Nehéz a gyászban egyedül maradni, segíti az itt maradókat, ha másokba, egy közösségbe is kapaszkodhatnak. Ez a gondolat vezeti a BTI Zrt. vezetőit, amikor idén először több helyszínen is központi kegyeleti megemlékezéseket szerveznek Mindenszentek ünnepén.

BKV temetői járatok közlekedése Halottak napja alkalmából
Budapesti Temetkezési Intézet

Kegyelet.lap.hu
Temetkezés.lap.hu

(tovább…)

Gyurcsány visszatért, Lendvai brókerezett

2009. október 30. péntek

Fidesz: Gyurcsány „szelleme” irányítja a kormányt

Index, MTI, Mno.hu

mszp

Mindenki soroljon be az elnökség mögé, és fújjanak végre riadót a demokraták, mondta az MSZP választmányi ülésén a nyilvánosan régóta nem beszélő Gyurcsány Ferenc. Lendvai Ildikó is a pártegységről beszélt, és, egyelőre szóban, kizavarta az MSZP-ből a hatalombrókereket.

Húsz évét és kétszázadik ülését ünnepelte az MSZP választmányi ülése, és Simon Gábor azon merengett, hogy miképp lehet ünnepelni ebben a cudar helyzetben. Aztán a választmányi elnök arra jutott, hogy igenis lehet, mert fontos a múlt, és érdemdús a választmány, hiszen tartást adott az MSZP-nek a nehéz időkben. Hogy a választmányi tagok is higgyenek, az ünnepi kultúrkeretben be is nyomták a Csodálatos világ című számot, ami fontos választási direktívát tartalmazott. Lényege: a cél a győzelem, ami minden eszközt szentesít, és a győzelemhez jó sokat kell ígérni. A kultúrhelyzet még fokozódott, és Selmeczi Tibor is bevette a pódiumot. (tovább…)

Vigyázat: ál-ellenőrök próbálnak bejutni a lakásokba

2009. október 30. péntek

Csevak

A lakosságtól érkezett információk szerint Csepel több pontján olyan személyek tűntek fel, akik a Csevak Zrt. ellenőreinek adták ki magukat, és gázszivárgás ellenőrzés ürügyén jutottak be a lakásokba.

Felhívjuk a csepeliek figyelmét arra, hogy a Csepeli Vagyonkezelő, a CSEVAK Zrt. egyetlen vezetője vagy munkatársa sem adott ilyen megbízatást senkinek, vagyis a cég nevében jogszerűen senki nem végez gázszivárgás ellenőrzést! (tovább…)

Gulyás mégis búcsúzott az MSZP frakciótól

2009. október 29. csütörtök

Csepel.info, Csepelen.hu

Azt nem tudni, hogy párt-angoltanárként utazhat-e később is Máltára, míg volt ügyfelének enni sincs pénze

Szerettünk volna szokásunkhoz híven, MSZP-közeli forrásunk alapján beszámolni arról, ahogy Gulyás Gábor kilépett az MSZP-frakcióból. Pedig a frakció minden általunk is bemutatott levél és dokumentum-másolat ellenére is kitartott mellette. Még úgy is, hogy két éve tudtak arról, amit Gulyás itt, Csepelen tett ügyfelével, ügyfeleivel.

Az MSZP vezetése azonban azt is pontosan tudja, hogy péntek reggel mi magunk számoltunk volna be a Gulyás-botrány újabb fejleményéről. Így megkönnyítették a dolgunkat, és még a pártmegbeszélés estéjén, maguk adtak ki a döntésről közleményt, melyet az alábbiakban természetesen szó szerint idézünk. (tovább…)

Bocsánatot kért tettéért az egyik olaszliszkai vádlott

2009. október 29. csütörtök

Inforadio.hu

Katt az Index gyilkosság helyszínén készült képeihez!

Csütörtök délelőtt folytatódott az olaszliszkai gyilkosság tárgyalása Debrecenben. A negyedrendű vádlott az ítélő tábla előtt elnézést kért a sértett családjától amiatt, hogy többször fejbe rúgta az akkor már földön fekvő, vérző embert.

Hétfőn kezdte meg a Debreceni Ítélőtábla Ifjabb H. Rezső és társai ügyének tárgyalását. Az ügyet első fokon a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Bíróság tárgyalta, és H. Rezső mellett nyolc vádlottat talált társtettesként különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében. A bíróság május 29-én hirdetett ítéletet, amely szerint a másodrendű vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre, a többi felnőtt korú vádlottat egyenként 15 éves fegyházbüntetésre, a két (az elkövetéskor még) fiatalkorú vádlottat pedig 10 év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélte. Akkor mind a vádlottak és védőik, mind a vádat képviselő ügyészség fellebbezett az ügyben. (tovább…)

A metró második szakasza alkalmatlan uniós támogatásra

2009. október 29. csütörtök

MTI, HírExtra

A kép illusztráció

A metró második szakasza nem csak költségvetésileg irreális, hanem szakmailag is felesleges, ráadásul eddig titkolt szakmai tervdokumentumok szerint egyértelműen alkalmatlan uniós támogatás lehívására – közölte csütörtökön a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).

A VEKE szerint ahhoz, hogy a metró második szakasza uniós támogatást kapjon, sok más mellett két feltételnek kellene biztosan teljesülnie: a projektnek megtérülőnek kell lennie és ahhoz, hogy a 2007 és 2013 között költségvetési időszak uniós forrásaiból lehessen lehívni, és a projektet 2015-ig be kellene fejezni. (tovább…)

2600 embert küld el General Electric

2009. október 29. csütörtök

TV2 Tények

Hosszú évek óta nem volt akkora leépítés Magyarországon, mint amekkorát ma jelentett be a GE. Két év alatt 2600 embert küldenek el. Azt mondják: a válság mellett az ok az, hogy megszűnt a hagyományos izzók gyártása. Ezért kevesebb ember kell. Először a váci üzemet zárják be, a többit átszervezik. Az egyik legismertebb magyar üzletember, Demján Sándor azt mondta a Tényeknek, hogy egyre több munkahely fog megszünni Magyarországon.

Két hete még az elbocsátások ellen tüntettek hét helyen a General Electrics dolgozói. Most már a regionális vezetője konkrétan beszélt arról, hogy melyek azok a gyárak ahonnan elküldenek embereket. A nagykanizsai az egyik. A Nagykanizsain kivül Vácról a Kisvárdai gyárból és Zalaegerszegről is küldenek el embereket , de csak a fényforrás üzletágtól. Körülbelül 2600 embert küldenek el – a vezetőket is – a következő két évben. 11 gyára van a GE-nek Magyarországon. Ez az egyik legnagyobb gépipari cég. Összesen 14 ezer ember dolgozik ezekben. (tovább…)

Nem távozhatnak következmények nélkül a szocialisták

2009. október 28. szerda

Inforadio, Népszabadság, Mno

Vissza fogjuk fizettetni a fővárosban kifizetett végkielégítéseket – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerdai, Tarlós Istvánnal közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Mivel ahány média csak van, annyiféleképpen számoltak be a sajtótájékoztatóról, az alábbiakban a Magyar Nemzet, az Info Rádió és a Népszabadság beszámolóját is összegyűjtöttük. Tarlós István Budapest-programját PDF-formátumban itt olvashatják. (tovább…)

Árával győzte le a Csepelt a benzinzabáló ZIL

2009. október 28. szerda

Magyar teher: a kormány valutában fizetett a szovjeteknek az osztrák licencdíjért

Népszabadság

Katt a Népszabadság galériájához!

Hatvan éve alapították az autógyárat, mely fénykorában tizenegyezer embernek adott munkát, és évente ötezernél több tehergépkocsit készített.

Az egykori Dunai Repülőgépgyárat 1944. április harmadikán szőnyegbombázás tarolta le, később ez lett a magyar teherautó-gyártás központja. Ma már csak kiállítások alkalmával gurulnak Csepel teherautók az egykori gyár területén, ahol napjainkban több cég folytatja a járműipari hagyományt a szigethalmi ipari parkban, ahol megemlékeztek a legendás márka születéséről. (tovább…)

A szocialistákat nem érdekli, ki vallásos

2009. október 28. szerda

Népszabadság

A kép illusztráció

Az MSZP annyiban egyetért a népszámlálási törvényt a parlamentnek visszaküldő államfő felvetésével, hogy gyűjtsenek adatokat a fogyatékosokról, azt azonban továbbra sem szeretnék – jóllehet Sólyom László javasolja -, ha a népszámlálás során az egyházhoz, felekezethez tartozásról is kérdeznének.

A szocialista frakció mérlegeli Sólyom László köztársasági elnöknek a 2011-es népszámlálásról szóló törvénnyel kapcsolatban megfogalmazott aggályait – mondta Fogarasiné Deák Valéria, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának szocialista alelnöke. A jogszabályt a parlament az ellenzék tartózkodása mellett fogadta el. A Fidesz és a KDNP nem értett egyet azzal, hogy az egyházhoz vagy vallási közösséghez tartozásra ne kérdezzenek rá. (tovább…)

Mindenki tudja, hogy ki rugdosta Szögi Lajos fejét

2009. október 27. kedd

Index

Helyszíni tárgyalást tartott kedden Olaszliszkán a Debreceni Ítélőtábla, ahol hétfő óta zajlik a három évvel ezelőtti brutális lincselés miatt indult büntetőper másodfokú tárgyalása.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei faluban két-háromszáz fős tömeg figyelte a vádlottak halk szavait. Két vádlotti vallomás is fordulatot jelenthet az ügyben. (tovább…)