2009. október havi archívum

Figyeljünk a gyertyák elhelyezésére

2009. október 31. szombat

Lakihegy Rádió

A kép illusztráció

Fokozottan kell ügyelni a tűzvédelmi szabályok betartására mindenszentekkor és halottak napján. Ilyenkor sokan a temetőkben és lakásaikban is mécsest vagy gyertyát gyújtanak.

A lakástüzek országszerte megemelkednek abban az időszakban, amikor az emberek kegyeletből gyújtanak tüzet a síremlékeknél és otthonaikban. A felügyelet nélkül hagyott gyertyák könnyen belobbanthatják a közelben található éghető anyagokat. Hajdu Imre, a Szigetszentmiklósi Tűzoltóparancsnokság, tűzoltási és mentési osztályvezetője elmondta: fontos, hogy megfelelő figyelmet fordítsunk a mécsesek elhelyezésére. (tovább…)

A baloldalra szavazok mert…

2009. október 31. szombat

Polgári Hírszemle

A baloldalra szavazok:

– – mert szeretem látni a kábszeres buzik felvonulását az Andrássy úton és elítélek minden szélsőséget.
– – mert a komplett Terézvárosi és Erzsébetvárosi frakció előzetesben van.
– – mert a volt pénzügyminiszter fiai védelmi pénzt szednek.
– – mert szeretem, amikor szemeket lőnek ki állami ünnepségeken.
– – mert jó, hogy az In-kal megmotoz, miközben a családommal sétálok a Múzeum kőrúton március 15.-én.
– – mert rajtunk röhög Európa és elhatárolódik tőlünk már Románia és Bulgária is. (tovább…)

Németh Szilárd és Borbély Lénárd lesznek a Fidesz képviselő-jelöltjei

2009. október 31. szombat

Nem kapott dicséretet az MSZP-től Gulyás

Csepel.info

A Fidesz csepeli szervezete csütörtök késő délután tartotta meg jelöltállító közgyűlését. A tagok egyhangú döntése értelmében a legnagyobb ellenzéki párt Németh Szilárdot és Borbély Lénárdot indítja 2010 tavaszán országgyűlési képviselőjelöltként Csepelen – értesült a Csepel.info.

A jelentős érdeklődés mellett megtartott gyűlésen a képviselőjelölteket – akik egyben a két országgyűlési körzet választókerületi elnökei is – a Fidesz helyi elnöksége is támogatta. Bár a döntést még a országos választmánynak is jóvá kell hagynia, szinte biztosra vehető, hogy jövő tavasszal a budapesti 30-as választókerületben Borbély Lénárd; míg a 31-es választókerületben Németh Szilárd száll versenybe a egyéni képviselői mandátumért. (tovább…)

Most is hallgat a Csepel újság

2009. október 31. szombat

Csepel.info

Csepel újság

Most is hallgat a Csepel újság a Gulyás-botrány ügyében – derül ki az újság hétvégi számából. A lap természetesen arról sem közöl semmilyen információt, hogy a Fidesz-KDNP frakció miért nem vett részt az október 22-i önkormányzati rendezvényen és a díszpolgári címek kiosztásán.

Tisztelt Frakcióvezető Úr! Ön sokadik alkalommal állította – valótlanul – a széles nyilvánosság előtt az önkormányzat lapjáról, hogy lapunk „a csepeli MSZP pártújságaként működik” – reagált viszont Borbély Lénárd Fidesz-KDNP bíráló szavaira Bárány Tibor, a közpénzből kiadott lap “felelős szerkesztője” a lap 2. oldalán. (tovább…)

Emlékezzünk eltávozott szeretteinkre!

2009. október 30. péntek

Budapesti Temetkezési Intézet, BKV, Új szó

Őszi temető

Több központi kegyeleti megemlékezést is szervez idén a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. (BTI Zrt.), hogy segítse a gyász feldolgozását a sírkertekbe látogatók számára. Mindenszentek ünnepe és Halottak napja előtt meghosszabbítják a temetőirodák nyitva tartását és az ügyintézési időt is.

Október utolsó hétvégéjén és november első napjaiban sok százezer ember indul az emlékezés virágaival a kezében a budapesti temetőkbe. Többnyire a család, a volt barátok, ismerősök együtt látogatnak el a sírokhoz, de bizony nagyon sok magányos lépés is koppan a hantok között. Nehéz a gyászban egyedül maradni, segíti az itt maradókat, ha másokba, egy közösségbe is kapaszkodhatnak. Ez a gondolat vezeti a BTI Zrt. vezetőit, amikor idén először több helyszínen is központi kegyeleti megemlékezéseket szerveznek Mindenszentek ünnepén.

BKV temetői járatok közlekedése Halottak napja alkalmából
Budapesti Temetkezési Intézet

Kegyelet.lap.hu
Temetkezés.lap.hu

(tovább…)

Gyurcsány visszatért, Lendvai brókerezett

2009. október 30. péntek

Fidesz: Gyurcsány „szelleme” irányítja a kormányt

Index, MTI, Mno.hu

mszp

Mindenki soroljon be az elnökség mögé, és fújjanak végre riadót a demokraták, mondta az MSZP választmányi ülésén a nyilvánosan régóta nem beszélő Gyurcsány Ferenc. Lendvai Ildikó is a pártegységről beszélt, és, egyelőre szóban, kizavarta az MSZP-ből a hatalombrókereket.

Húsz évét és kétszázadik ülését ünnepelte az MSZP választmányi ülése, és Simon Gábor azon merengett, hogy miképp lehet ünnepelni ebben a cudar helyzetben. Aztán a választmányi elnök arra jutott, hogy igenis lehet, mert fontos a múlt, és érdemdús a választmány, hiszen tartást adott az MSZP-nek a nehéz időkben. Hogy a választmányi tagok is higgyenek, az ünnepi kultúrkeretben be is nyomták a Csodálatos világ című számot, ami fontos választási direktívát tartalmazott. Lényege: a cél a győzelem, ami minden eszközt szentesít, és a győzelemhez jó sokat kell ígérni. A kultúrhelyzet még fokozódott, és Selmeczi Tibor is bevette a pódiumot. (tovább…)

Vigyázat: ál-ellenőrök próbálnak bejutni a lakásokba

2009. október 30. péntek

Csevak

A lakosságtól érkezett információk szerint Csepel több pontján olyan személyek tűntek fel, akik a Csevak Zrt. ellenőreinek adták ki magukat, és gázszivárgás ellenőrzés ürügyén jutottak be a lakásokba.

Felhívjuk a csepeliek figyelmét arra, hogy a Csepeli Vagyonkezelő, a CSEVAK Zrt. egyetlen vezetője vagy munkatársa sem adott ilyen megbízatást senkinek, vagyis a cég nevében jogszerűen senki nem végez gázszivárgás ellenőrzést! (tovább…)

Gulyás mégis búcsúzott az MSZP frakciótól

2009. október 29. csütörtök

Csepel.info, Csepelen.hu

Azt nem tudni, hogy párt-angoltanárként utazhat-e később is Máltára, míg volt ügyfelének enni sincs pénze

Szerettünk volna szokásunkhoz híven, MSZP-közeli forrásunk alapján beszámolni arról, ahogy Gulyás Gábor kilépett az MSZP-frakcióból. Pedig a frakció minden általunk is bemutatott levél és dokumentum-másolat ellenére is kitartott mellette. Még úgy is, hogy két éve tudtak arról, amit Gulyás itt, Csepelen tett ügyfelével, ügyfeleivel.

Az MSZP vezetése azonban azt is pontosan tudja, hogy péntek reggel mi magunk számoltunk volna be a Gulyás-botrány újabb fejleményéről. Így megkönnyítették a dolgunkat, és még a pártmegbeszélés estéjén, maguk adtak ki a döntésről közleményt, melyet az alábbiakban természetesen szó szerint idézünk. (tovább…)

Bocsánatot kért tettéért az egyik olaszliszkai vádlott

2009. október 29. csütörtök

Inforadio.hu

Katt az Index gyilkosság helyszínén készült képeihez!

Csütörtök délelőtt folytatódott az olaszliszkai gyilkosság tárgyalása Debrecenben. A negyedrendű vádlott az ítélő tábla előtt elnézést kért a sértett családjától amiatt, hogy többször fejbe rúgta az akkor már földön fekvő, vérző embert.

Hétfőn kezdte meg a Debreceni Ítélőtábla Ifjabb H. Rezső és társai ügyének tárgyalását. Az ügyet első fokon a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Bíróság tárgyalta, és H. Rezső mellett nyolc vádlottat talált társtettesként különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében. A bíróság május 29-én hirdetett ítéletet, amely szerint a másodrendű vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre, a többi felnőtt korú vádlottat egyenként 15 éves fegyházbüntetésre, a két (az elkövetéskor még) fiatalkorú vádlottat pedig 10 év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélte. Akkor mind a vádlottak és védőik, mind a vádat képviselő ügyészség fellebbezett az ügyben. (tovább…)

A metró második szakasza alkalmatlan uniós támogatásra

2009. október 29. csütörtök

MTI, HírExtra

A kép illusztráció

A metró második szakasza nem csak költségvetésileg irreális, hanem szakmailag is felesleges, ráadásul eddig titkolt szakmai tervdokumentumok szerint egyértelműen alkalmatlan uniós támogatás lehívására – közölte csütörtökön a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).

A VEKE szerint ahhoz, hogy a metró második szakasza uniós támogatást kapjon, sok más mellett két feltételnek kellene biztosan teljesülnie: a projektnek megtérülőnek kell lennie és ahhoz, hogy a 2007 és 2013 között költségvetési időszak uniós forrásaiból lehessen lehívni, és a projektet 2015-ig be kellene fejezni. (tovább…)