2016. október havi archívum

Bud Spencer és Terence Hill Csepelre látogat

2016. október 31. hétfő

Csepel.info, Mr.Gabee

A Csepeli Mozi információi szerint november 3. és 9. között a kerületünkbe látogat Bud Spencer és Terence Hill.

Ugyanis a Kultik Mozi műsorára tűzi a Bűnvadászok című filmet. Ígéretük híven folyamatosan kerülnek a moziműsorba a két főszereplő filmjei. Az alábbiakban megmutatjuk a pontos vetítések időpontját:

november 3. 18:10
november 4. 17:50
november 5. 17:50
november 6. 17:50
november 7. 18:10
november 8. 18:10
november 9. 18:10

Ilyen az, amikor tényleg veszélyben a sajtószabadság

2016. október 31. hétfő

888

cumhuriyet

Törökországban őrizetbe vették a Cumhuriyet című ellenzéki lap főszerkesztőjét és publicistáját. A rendőrség ezenkívül letartóztatási parancsot adott ki az újság 13 újságírója, illetve igazgatósági tagja ellen jelentette az Anadolu hírügynökség.

Őrizetbe vették a Cumhuriyet című kormánykritikus ellenzéki napilap főszerkesztőjét hétfőn Törökországban, Murat Sabuncut és az egyik publicistáját, Güray Özt az otthonukban tartott házkutatáskor – jelentette maga az újság internetes oldalán. (tovább…)

Eltűnt egy cica Kiralyerdőből

2016. október 31. hétfő

Csepel.info, Mr.Gabee

20161031_184731

Szilvia nevű olvasónk szerkesztőségünkhöz eljuttatott információi szerint a képen látható macska eltűnt Csepelről a Mária királyné út Tátra utcai szakaszáról.

Aki esetleg latta, vagy bármilyen információi vannak az állat tartózkodási helyéről, írjon a szisz248@freemail.hu email címre.

Koccanásos baleset történt a Szentmiklósi úton

2016. október 31. hétfő

Csepel.info, Mr.Gabee20161031_143147

Koccanásos baleset történt hétfőn délután Csepelen a Szentmiklósi út és a Posztó utca kereszteződésében.

A balesetben egy VW GOLF és egy BMW ütközött össze.

Gyurcsányné lenne a magyar Clintonné?

2016. október 31. hétfő

Nem cáfolják az érintettek az MSZP-DK-s különalkut

888, Csepel.info

gyurcsanyne-lenne-a-magyar-clintonne

Gyurcsány feleségével az egyik legbefolyásosabb kommunista család, az Apró-Dobrev klán leszármazottja térne vissza a hatalomba

A Progresszív Intézet kezdte el felmérni, melyik baloldali politikusnak van a legnagyobb népszerűsége. A felmérés kérdései alapján úgy tűnik, hogy Gyurcsány feminista kampány keretében, a feleségén keresztül szeretne visszatérni a miniszterelnöki székbe. Ehhez pont jól jön Hillary Clinton kampánya és esetleges győzelme.

A Csepel.info úgy tudja, hogy nem örül az MSZP-DK-s parlamenti különalku hírének a csepeli MSZP-s és DK-s pártszervezet. A DK-s Borka-Szász Tamás Facebook-oldalán cáfolni is próbálta  a hírt. A sajtó által hírbe hozott érintettek ugyanakkor többnyire nem cáfolták a Magyar Idők értesülését.  (tovább…)

Pályázati felhívás – Büfé bérbeadására

2016. október 31. hétfő

palyazat[1]

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának Polgármestere versenytárgyaláson meghirdeti a Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tulajdonában álló általános iskolai, illetve középiskola nevelés-oktatást nyújtó köznevelésű intézményben (Gróf Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola) lévő, jelenleg üresen álló büfé bérbeadását.

A pályázati dokumentáció átvehető: a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálatán (1215 Budapest, Katona József utca 62-64.) 2016. október 24. napjától, illetve a www.varosgazda.eu internetes oldalról letölthető. (tovább…)

Ma éjszaka van a Halloween

2016. október 31. hétfő

Wiki

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg október 31. éjszakáján, bár mára már az egész világon elterjedt.

Az ünnep őse a pogány kelta boszorkányok, kísértetek és egyéb démonok ünnepe a samhain volt október 31-én, amely egy kelta halálisten, a druidák istene Crom Cruach(en) kultuszában gyökerezik. A május 1-jei beltane ünnep az október 31-ei samhain ünnep „ellenpontjaként” az esztendő „napos” felének eljövetelét jelentette, amin emberáldozatokat is bemutattak a druidák (tovább…)

Meghalt Józsa Imre

2016. október 31. hétfő

24

Budapest, 2009. augusztus 10. Józsa Imre színész az Igazából apa címû romantikus filmvígjáték sajtótájékoztatóján beszél a Kinnarps Hungary Kft. székházában. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Súlyos betegség után a mai napon meghalt Józsa Imre színész – értesült a 24.hu. A hírt egyelőre nem erősítették meg hivatalosan. A hosszú ideig a József Attila Színház társulatának tagjaként dolgozó színész jó ideje nem állt színpadra.

Legutóbb a Vidor Fesztiválon kapott életműdíja kapcsán nyilatkozott, akkor arról beszélt, remélem, hogy ez nem az utolsó díj lesz az életemben, a másik pedig, hogy van egy olyan érzésem, hogy ha meggyógyultam, engem ide visszavárnak.

Józsa Imre 62 éves volt.

Kidöntöttek egy jelzőtáblát a Kossuth Lajos utcában

2016. október 31. hétfő

Pákozdi József, Csepel.info, Mr.Gabee14925653_1332058966826981_57330372405211581_n

A fenti fotókat Pákozdi József önkormányzati képviselő készítette, melyen jól látható, hogy mozgássérült parkolót jelző táblát kidöntötték Csepelen a Kossuth Lajos utca Szent István út és a Völgy utca közötti szakaszán.

Szerkesztőségünk köszöni a fotókat Pákozdi Józsefnek. Felvettük a kapcsolatos a BKK Közút sajtóosztályával, és kértük a tábla mielőbbi helyreállítását.

Csepel történelme – Trabant

2016. október 31. hétfő

Csepel.info, Mr. Gabee

20161031_000628

Mai történelmi rovatunkban a Magyarországon eladott háromszázezredik Trabant tulajdonosai láthatóak, akik átveszik autójukat a MERKUR csepeli telephelyén. 1985 október 24-én.

Foto: Csepel retro képek Facebook oldal

Csepelen is őrtüzet gyújtottak Székelyföld autonómiájáért

2016. október 30. vasárnap

Csepel.hu

Október utolsó vasárnapján sok más magyar településhez hasonlóan a csepeli Daru-dombon is őrtüzet gyújtottak Székelyföld autonómiájáért. Az őrtüzet Morovik Attila alpolgármester gyújtotta meg, majd a jelenlévők együtt elénekelték a székely himnuszt.

Az alpolgármester röviden azt mondta, hogy „szívünk egyik felével a székelyföldiek mellett vagyunk” és Csepel számára különösen fontosak a távolban élő barátaink. (tovább…)

MSZP-DK különalku: Élő Norbert lesz a csepeli jelölt?

2016. október 30. vasárnap

Büdös kapcaként dobják Szabó Szabolcsot

Magyar Idők

01_bp

Az MSZP és a DK már megállapodott egymással a tizennyolc budapesti egyéni választókerület felosztásáról – derül ki a Magyar Idők birtokába jutott dokumentumból, amelynek hitelességét öt szocialista politikus is megerősítette. Elmondásuk szerint Gyurcsány Ferenc, Kunhalmi Ágnes, Molnár Zsolt és Molnár Gyula több körben is egyeztetett a listáról.

A különalku alapján Szabó Szabolcs helyett Élő Norbert DK-s politikus lesz a csepeli és soroksári MSZP-DK jelölt. Élő Norbert Szabó Szabolcshoz hasonlóan nem csepeli, hivatásos politikai ejtőernyős, Pesttől Budáig volt már mindenfelé baloldali jelölt. Nem kizárt, hogy ettől függetlenül Szabó Szabolcs ismét elindul csepeli-soroksári jelöltként, de akkor már csak az 1%-os országos támogatottságú Együtt színében, és így Élő Norbert győzelmi esélyeit fogja rontani. A Csepel.info úgy tudja, hogy a csepeli szocialisták sértetten fogadták a döntést. Ragaszkodnak ahhoz is, hogy a 2019-es önkormányzati kampányban Horváth Gyula DK-s politikus helyett Takács Mónika MSZP-s politikus legyen a polgármester-jelölt. Takács Mónika sem csepeli, viszont a párthoz kapcsolódó Csepeli Munkásotthon gazdasági vezetője. Az alábbiakban a Magyar Idők cikke olvasható. (tovább…)

Csepeli moziműsor – október 30-november 9.

2016. október 30. vasárnap

Az alábbiakban megmutatjuk, hogy a következő napokon milyen mozifilmeket vetítenek a Csepel Plázában található Kultik moziban.

Az alábbiakban 2016. október 30 és november 9 közötti vetítéseseket gyűjtöttük össze. (tovább…)

Halloween jelmezverseny a Csepeli Moziban

2016. október 30. vasárnap

CsepelMozi, Mr. Gabee, Csepel.info

Október 29-30-31-én a lehető legRÉMesebb jelmezben érkezzen a Csepel Plázban található moziba! A mozi munkatársait lefotózzák, a képeket feltöltik a Csepel Mozi Facebook-oldalán lévő mappába. A legtöbb like-ot gyűjtő díja egy 4 fős mozijegy, amit fél éven belül bármely filmre felhasználhat!

A verseny október 29-én a mozi nyitásától 31-én az utolsó film kezdetéig tart. Eredményhirdetés Halloween éjszakáján!

Rendhagyó tanítási nap – Csepel platós teherautóval

2016. október 30. vasárnap

Honvédelem.hu, Csepel.info

2016.10.20.1956-os programok a Lónyay utcai Református Gimnáziumban.

GAZ 66 típusú zárt dobozos katonai mentőautó, Csepel platós és Fakarusz teherautók jelezték a napokban a budapesti Lónyay Utcai Református Gimnázium épülete előtt, hogy aznap rendhagyó „tanítás” vár a diákokra.

1956 októberének budapesti eseményei az önkéntesek közreműködésével elevenedhettek meg a gimnázium falai között. Jóval több volt ez, mint megemlékezés vagy akár történelmi játék. A felkelőközponttá alakult épületben, az iskola egyik tanára, Jenei Miklós tanár forgatókönyve alapján hitelesen rekonstruálták a 60 évvel ezelőtti eseményeket. A diákok korhű ruhákba öltözve belülről élhették át az egykori történéseket. A történelemidézést az egykori szemtanúk tették hitelessé. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Gian Luca Borghese, az olasz nagykövetség kulturális attaséja is. (tovább…)