2021. május havi archívum

Nem jár a H7-es HÉV

2021. május 31. hétfő

Mr. Gabee, Csepel.info

A következő járat közlekedése jármű-meghibásodás miatt az alábbiak szerint módosul:

  • H7-es HÉV hétfőn 16.03tol nem közlekedik. A Kvassay híd és a Szent Imre tér között a meghosszabbított útvonalon közlekedő H7-es pótlóbusszal lehet utazni. A Szent Imre tér és Csepel HÉV-állomás között a 38-as, a 138-as és a 238-as autóbusz igénybevételét ajánljuk.

Épül a Pöltenberg utca

2021. május 31. hétfő

Csepel.hu

Miközben gőzerővel zajlik a Napközis tábor építése, tovább építjük az utakat is. Ma reggel elindulnak a munkálatok Pöltenberg utcában, ahol nemcsak aszfaltozunk, hanem járdaépítést és a csapadékvíz-elvezetést is megoldjuk – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

Csepelen évek óta kiemelten kezelik az útfejlesztéseket. A polgármester emlékeztetett: két hete ugyancsak elkészült a Túróci Balázs utca Tiborc utca és a Martinász utca közötti szakasza.

(tovább…)

Bajnokot avattak a Laurencz László Sportcsarnokban

2021. május 31. hétfő

csepel.hu

Már az NBII déli csoportjának bajnokaként lépett pályára utolsó mérkőzésén a Csepel DSE női felnőtt kézilabda-csapata szombaton, s bár vereséget szenvedett, örömteli hangulatban telt a meccset követő ünneplés. A Laurencz László Sportcsarnokban telt ház előtt játszottak a lányok.

Nem találják Karácsony Gergely szakdolgozatát

2021. május 31. hétfő

A főpolgármester szellemi teljesítményét igazoló dokumentumok közül újabbról derült ki, hogy elérhetetlen.

Legutóbb a főpolgármester azt közölte, nem tudja, hol van az érettségi bizonyítványa, most pedig a máshol már nem elérhető szakdolgozatáról állítja, hogy keresnie kellene – írja a Magyar Nemzet.

(tovább…)

Néma főhajtás a magyar hősök emlékünnepén

2021. május 31. hétfő

csepel.hu

A magyar hősök emlékünnepe alkalmából néma főhajtással tisztelgett a Szent Imre téren található I. és a II. világháborús, valamint az 56-os emlékműnél Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek május 30-án. Az emlékünnepet május utolsó napján tartják azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik életüket áldozták Magyarországért.

(tovább…)

Hetvenévesen is a vízen tölti a napjait az olimpiai ezüstérmes

2021. május 31. hétfő

Magyar Nemzet

Hetvenévesen az emberek többsége már nyugdíjas tempóban éli az életét. A ma hetvenedik születésnapjához érkezett olimpiai ezüstérmes (München, 1972) kajakozó, Rátkai János a kisebbséghez tartozik.

A sokáig Csepelen versenyző sportember a Római-parton saját egyesületében a mai napig szervezi a vízi életet. (tovább…)

Május 31 – Dohányzásmentes világnap

2021. május 31. hétfő

Wiki, Mr.Gabee, Csepel.info

A Magyar Kardiológusok Társasága a dohányzás veszélyeire hívja fel az orvosok és a lakosság figyelmét ezen a világnapon. Magyarországon a nők 28%-a, míg a férfiaknak pedig 40%-a dohányzik. Ezzel a világranglistán dobogós helyen állunk. Csak hazánkban évente 30-35000 ember hal meg a dohányzással összefüggő betegségek miatt. 3000 szálra tehető fejenként az éves cigarettafogyasztás országunkban.

A rosszindulatú daganatos megbetegedéseken kívül érrendszeri és szívproblémákat is okozhat. Ezeken kívül különböző szembetegségek, gyomorfekély, csontritkulás, fogínyvérzés kialakulásában is szerepet tulajdonítanak ennek a káros szenvedélynek. A krónikus obstruktív tüdőbetegség, azaz COPD erős összefüggést mutat vele. A várandósok 16%-a dohányzik, melynek következtében egyrészt nagyobb a spontán vetélés esélye, a gyermekek alacsonyabb súllyal születhetnek, nagyobb százalékban lesznek végtaghiányosak. De a születés után késői hatásokkal, valamint a dohányos környezet miatti passzív dohányzással számolva, nagyobb az esélye az asztma kialakulásának, értelmi fejlődésben való elmaradásnak is.

Csepel történelme

2021. május 30. vasárnap

v39endre

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Amikor az illetékesek eldöntötték, hogy Csepelen lakótelepet kell építeni az akkor még jól prosperáló gyárak dolgozói részére, Csepel történelmi belső területét ítélték lebontásra. A lebontás megtörtént, a lakótelepeket felépítették, de a gyárak időközben megszűntek, vagy összezsugorodtak. A munkások már máshol dolgoznak – ha van mit dolgozni. Itt csak egy alvó város maradt.

De a régi, kedves Csepel már nincs többé. Sajnos azóta is időnként lebontanak egy régi épületet, mint legutóbb az 1911-ben épült Takarékbankot. Pedig ez jó lett volna egy Csepel-múzeumnak. A fentiekben néhány fénykép látható a bontásról. E képek filmjei a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény tulajdonából került hozzám, szkennerezés által.

Forrás: v39endre

Napra pontosan két éve volt a Hableány katasztrófa

2021. május 29. szombat

MR. Gabee, Csepel.info

Napra pontosan két évvel ezelőtt történt a Hableány katasztrófa.

Mr.Gabee szerkesztőnk a Napi.hu segítségével összegyűjtötte a legfontosabb információkat az esettel kapcsolatosan: (tovább…)

Szép hétvégét és jó pihenést kívánunk

2021. május 29. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

K. István által küldött képpel kíván Mr.Gabee és a csepel.info szerkesztősége nagyon kellemes hétvégét és jó pihenést az oldal minden látogatójának.