2021. január havi archívum

Ideiglenesen változik a 152-es busz útvonala

2021. január 23. szombat

Mr. Gabee. Csepel.info

MR.Gabee fotója

A BKK tájékoztatása szerint hétfőn üzemkezdettől – január 29., péntek üzemzárásig a 152-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Kolozsvári utca megállót.

Mr.Gabee információi szerint a Kolozsvári utcát lezárják a Katona József utcánál csatornajavítás miatt. Ennek érdekében a Kolozsvári utca megállót a Katona József utcába, a Kolozsvári utca utánra helyezik át.

“Ne adassátok be” – az oltás ellen buzdít a csepeli MSZP-s

2021. január 23. szombat

Csepel.info

Oltásellenes bejegyzést jelentetett meg Csaba Péter csepeli MSZP-s képviselő. Facebook-oldalán a cigányok is megkapják a magukét, nem is beszélve a birka Fidesz-szavazókról, akiket jól megb… az illegális bevándorlók. Azt is mutatja, hogyan.

Az oltásellenes poszt egy meg nem nevezett – gyaníthatóan nem létező – magyar egészségügyi dolgozó beszámolója, aki állítása szerint rosszul lett a Pfizer vakcinájától. A bejegyzést pedig egy – állítása szerint – Bécsben élő nő jelentette meg, aki jó eséllyel nem valamelyik magyarországi kórházba jár át dolgozni – vagyis a bejegyzés szinte biztosan hamis: (tovább…)

Gyűjtést szerveznek a pénteki tűzben megsemmisült játékok pótlására

2021. január 23. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Pénteken este adtunk hírt arról, hogy szándékos gyújtogatás történt a Sétáló utcai Csodakút óvodában. Az eset során az udvaron található tároló égett le, melyben az gyerekek játékait tárolták. Az eset során a játékok megsemmisültek. 

Ha olvasóink közül vannak olyanok, akik az óvoda részére fel tudnak ajánlani olyan játékokat, melyekkel a gyerekek tudnak játszani, a gyerekek szívesen veszik. (tovább…)

10 órakor elkezdődik a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgák

2021. január 23. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Szombaton 10 órakor tartják a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgákat, az érettségik során már alkalmazott és bevált járványügyi szabályok szigorú betartása mellett.

Az az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatása szerint az írásbeli két részből áll: előbb 45 perces magyar nyelv és irodalom, majd egy szünet után 45 perces matematika feladatsor vár a diákokra. (tovább…)

Gripenek tisztelegnek Frankó Endre temetésén szombaton

2021. január 23. szombat

MR.Gabee, Csepel.info

Olvasoi fotó

Olvasói fotók

Gripen vadászgépek húznak át a Duna budapesti szakasza felett január 23-án szombaton, írja az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis közleménye:

Különleges kötelékkel, díszelgő áthúzással búcsúzunk a 97 esztendős korában, 2020. december 30-án elhunyt Frankó Endre nyugállományú főhadnagytól, aki a legendás 101. Puma Légvédelmi Vadászrepülő Osztály utolsó, harcban is bevetett pilótája volt. (tovább…)

Felgyújtották a Csodakút Óvoda egyik tárolóját – megvan az elkövető

2021. január 22. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Videó: Facebook

Mr.Gabee információi szerint pénteken késő este felgyújtották a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda 1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 110. szám alatt található Csodakút tagóvodájának tárolóját.

Elsődleges információk szerint szándékos gyújtogatásról van szó. XXI.kerület Csepel Önkormányzata nemrég újította fel az udvart.

Update: Szerkesztőnk információi szerint az elkövetőt a helyszín közelében a Csepeli Rendőrkapitányság munkatársai néhány percen belül a helyszín közelében elfogták. (tovább…)

Hídbotrány: Karácsonynak fogalma nincs semmiről

2021. január 22. péntek

Mandiner

A botrányos hídfelújítási pályázat másik főszereplője Tüttő Kata (balra)

A főpolgármester szerint a Lánchíd felújításának költségei nem növekedtek, hanem csökkentek. A Tüttő Katát év végi bulin vendégül látó A-Hídnak adott ötvenszeres előlegről pedig nem tud mit mondani.

Ahogy arról már beszámoltunk, Tarlós vezetése alatt a Lánchíd felújítása kijött volna bruttó 21,8 milliárdból, Karácsonynál az összeg bruttó 26,75 milliárdra nőtt. De feltártuk azt is, hogy a Lánchíd-tenderen befutó A-Híd ötvenszer akkora előleget kap a Lánchíd felújításakor, mint amekkorát Tarlós István adott volna. A vállalkozót terhelő késedelmi kötbért viszont durván visszanyesték. (tovább…)

Újra meghatározóvá tenné a Csepelt

2021. január 22. péntek

Kajakkenusport.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

A korábbi elnök, Ludasi Róbert év elejei tragikus halála miatt szerdára rendkívüli közgyűlést hívott össze a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület. A testület egyhangúlag Kiss Tamást választotta meg új elnökének. Az olimpiai bronzérmes kenus nagy tervekkel vág bele a feladatba.

“Már el is kezdtem a munkát, a következő hetekben az lesz a feladatom, hogy megismerjem az egyesület működését és jelenlegi helyzetét – mondja Kiss Tamás, aki tavaly nyári óta egy serdülő és ifjúsági korú kenusokból álló csoportot vezet a Hollandi úton. – Robi ötlete volt, hogy pályázzam meg az elnöki posztot, mert már nyugdíjba akart menni, és nagyon örült neki, amikor látta rajtam, hogy érdekel a feladat. (tovább…)

Megszületett a megállapodás, orosz vakcinák érkeznek Magyarországra

2021. január 22. péntek

Magyarhírlap.hu

Élő videóban tett közzé rendkívüli bejelentést a hivatalos Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter és Szijjártó Péter nagyon hasznos találkozón vettek részt, jelentette be az orosz politikus. Kijelentette, a Szputnyik V vakcina nagyon jó eredményeket mutat és megindult a tömeges oltás Oroszországban. Immár nyitva áll a lehetőség a magyar állampolgárok számára is, hogy megvédjék magukat a koronavírussal szemben – emelte ki Murasko.

(tovább…)

Ma van a magyar kultúra napja

2021. január 22. péntek

ORIGO, Mr.Gabee, Csepel.info

Ma van a magyar kultúra napja, amelyet országszerte és a határokon túl is megünnepelnek, a koronavírus-járvány miatt azonban idén rendhagyó módon, elsősorban online programokkal.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint KÖLCSEY FERENC 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.