2021. január havi archívum

Miért akarják kinyírni a liberálisok a saját szavazóikat?

2021. január 31. vasárnap

Vélemény – Paranoid Android, Mandiner

A jobboldaliak, meg a normálisak, akik hallgatnak Orbán Viktorra be lesznek oltva tavasz végére, a többi hülye meg várja azokat az oltóanyagokat, amelyeket a nyugatiak sem kapnak meg.

„A hülyeségek záporában már fel sem tűnt senkinek, hogy a liberális értelmiség elégedett mosollyal az orcáján nekilátott kinyírni az ellenzéki, vagyis a saját szavazóit. A szándék első lépésben következik az ellenzéki okosok jelenlegi kommunikációjából, de a világ legokosabb és legnemesebb embereinek természetesen nincs elég esze, hogy észrevegyék magukat. Zsenikéim ugyanis azt mondják, hogy az orosz és a kínai vakcina halálos, és ők, meg akik hallgatnak rájuk csakis valamelyik nyugati oltóanyaggal engedjék beoltatni magukat. (tovább…)

Mozgássérült mopeddel közlekedő nőt fosztott ki – elfogták a rendőrök

2021. január 31. vasárnap

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

A csepeli rendőrök néhány órán belül azonosították és elfogták a kifosztással megalapozottan gyanúsítható férfit.

Egy elektromos mopeddel közlekedő idős nővel elegyedett szóba egy ismeretlen férfi 2021. január 28-án 14 óra 40 perc körül a XXI. kerületi II. Rákóczi Ferenc úton. A mozgásában korlátozott nő helyzetét kihasználva a férfi néhány mondat után elvette a sértett pénztárcáját a moped csomagtartójából, és elfutott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai a kapott személyleírás alapján néhány órán belül azonosították és elfogták a 39 éves K. Attilát.

A nyomozók K. Attilát kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, mely során beismerő vallomást tett. A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság 2021. január 31-én elrendelt.

Elhagytak egy pénztárcát iratokkal Csepelen

2021. január 30. szombat

Csepel.info Mr.Gabee,

A kép illusztráció

A kép illusztráció

 

Update: a pénztárca megkerült.

4 éve halt meg Versényi László – KITT magyar hangja

2021. január 30. szombat

INDEX

Névtelen

84 éves korában 2016. január 26-án elhunyt Versényi László színművész, a Nemzeti Színház örökös tagja, kultikus szinkronhang, írja a Librarius kulturális magazin. Versényi 1931. június 19-én született Poroszlón. Középiskolai tanulmányait 1948-ban fejezte be, 1958-ban kezdett el a Nemzeti Színházban játszani. A tévénézők leginkább a szinkronszerepeiről ismerhették.

Bár a Szomszédok tévésorozatban is játszott (ő volt Bánáti boltvezető, akivel lenke néni vitába keveredett a kiolvadt mélyhűtőpult miatt), a legtöbben a szinkronszerepei miatt ismerték. Versényi László volt többek között K.I.T.T. magyar hangja a Knight Rider tévésorozatban, Tarkin kormányzó hangja a Csillagok háborújában, Yoda mester az előzménytrilógiában, Cornelius Caramel a Harry Potter-sorozatban, Q a Roger Moore- és Timothy Dalton-féle Bond-filmekben és Higgins a Magnumban. (tovább…)

Csepel történelme – Dagi vendéglő

2021. január 30. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

A Csepel Művek 2-es kapujától indult egy kifőzdével, a Királyerdőben egy pavilonban és végül a Duna dűlőben lett a Dagi vendéglő.

Újra a megszokott útvonalon fog közlekedni a 152-es

2021. január 29. péntek

Mr. Gabee. Csepel.info

MR.Gabee fotója

Korábban hír adtunk arról hogy a 152-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Kolozsvári utca megállót útfelbontással járó munkálatok miatt.

A BKK tájékoztatása szerint megnyitják Csepelen a Kolozsvári utcát a Katona József utcánál, ezért péntken 14 órától a 152-es autóbusz újra az eredeti útvonalon közlekedik.

Töretlen a Csepel kerékpár népszerűsége

2021. január 29. péntek

csepel.hu

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Borbély Lénárd, Csepel polgármestere január 15-én látogatást tett a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt.-nél.

(tovább…)

Koronavírus elleni oltások: mi a különbség, hogyan működnek?

2021. január 29. péntek

csepel.hu

A koronavírus-járvány megfékezése, felszámolása érdekében világszerte sokféle vakcinát fejlesztenek. Az oltások közös célja, hogy segítségükkel elkerülhető legyen a betegség, az ebből adódó halálozások, a hosszadalmas kórházi kezelések és egy újabb hullám fellángolása.

Az oltások eltérő elv szerint működnek, és egyelőre még nem tudni, milyen hosszú védettséget nyújtanak. A vakcinák többségénél néhány hét eltéréssel két oltásra van szükség.

(tovább…)

36 hektáros közpark épül Csepelen

2021. január 29. péntek

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán jelentette be a hírt, mely szerint a kormány döntése értelmében egy kerületeken átívelő, méreteiben is óriási parkfejlesztési program indul a fővárosban.

Ennek első állomása Csepelen lesz.

(tovább…)

Orbán Viktor: Jövő héten indul a regisztráció alapú oltás

2021. január 29. péntek

mandiner.hu

Miért nem érdemes megszegni a szabályokat? Melyik vakcinával tervezi beoltatni magát a miniszterelnök? A kormányfő péntek reggel a Kossuth Rádió vendége volt. Összefoglalónk.

(tovább…)