‘Csepel.info’ kategória archívum

Borbély Lénárd csepeli polgármester: Két-három éven belül a felújított csepeli HÉV-en lehet majd utazni

2019. szeptember 26. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli HÉV felújításáról, átfogó rekonstrukciójáról tartott közös sajtótájékoztatót Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes és Borbély Lénárd polgármester szeptember 26-án a Szent Imre téren. A politikusok bejelentették, a magyar kormány és a Fővárosi Önkormányzat támogatásával az elkövetkező években megújul a csepeli HÉV.

A felújított nyomvonalon új, modern szerelvényeket állítanak forgalomba, meghosszabbítják a Hév vonalát a Kálvin térig, a korszerűsítés utolsó szakaszában pedig a ráckevei HÉV-vel is megteremtik az összeköttetést.

(tovább…)

12 éves Csepel legolvasottabb blogja

2019. szeptember 20. péntek

Csepel.info

Jelentjük, 12 évesek lettünk.

A Csepel.info első cikkét 2007. szeptember 14-én tettük fel oldalunkra. Akkor még messze nem volt olyan elterjedt az internet, mint manapság. Sokszor egy hónap alatt sem volt annyi látogatónk, mint most egyetlen nap alatt. Az első években nyári szünetet is tartottunk, ami ma már elképzelhetetlen lenne. (tovább…)

Jön a 40. Fut a Csepel!

2019. szeptember 13. péntek

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat és a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület közös szervezésében immáron 40. alkalommal kerül megrendezésre a csepeli Daru-dombon a Fut a Csepel! nevű programsorozat.

Számos színes program, sportági bemutatók várják az érdeklődőket, a tágas térnek köszönhetően a korábbiaknál is bővebb lehetőség nyílik egyes sportágak kipróbálására. A programsorozat keretében lesz sárkányhajózás, vívás, labdarúgás, ügyességi játékok, többféle szabadidő sport.

(tovább…)

Csepelen épül a diákváros, amely egyben sportközpont is lesz

2019. szeptember 11. szerda

Origo.hu

Teljesen új városrész születik 2026-ig a Budapest Diákváros Fejlesztési Programnak köszönhetően Csepelen. Decemberben már kihirdették a pályázat győztesét, a grandiózus terv kivitelezését pedig a Sohettára bízták. A svéd tervezőiroda már több sikeres nemzetközi projektet tudhat magáénak, többek között a norvég nemzeti operát és a Calgaryban található központi könyvár is hozzájuk köthető.

A Figyelő értesülései szerint 2026-ig befejeződik a Déli Városkapu – Budapest Diákváros Fejlesztési Program, amely a Csepel-sziget északi részénél épülő 15 ezres atlétikai stadion megépítésével veszi kezdetét. A 4,7 milliárd forintos beruházást a Kvassay-zsilip közelében hozzák létre majd, és a tervek szerint ez a stadion ad majd otthont a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságnak is.

(tovább…)

Bővült a klub: a DK csepeli elnökét is elítélték

2019. június 6. csütörtök

Csepel.info

Horváth Gyula a szintén elítélt Szenteczky Jánossal (fotó: Facebook)

Folytatólagosan elkövetett becsületsértés miatt elítélték Horváth Gyulát, a csepeli Demokratikus Koalíció elnökét – értesült a Csepel.info.

A Gyurcsány-párt politikusa a bíróság szerint a csepeli rendelőintézet vezetőjét gyalázta több alkalommal – információink szerint például munkásőrnek nevezve őt. (Ehhez képest úgy tudjuk, hogy a rendszerváltás előtt éppen Horváth Gyula politizált MSZMP-KISZ vonalon.) A bírósági ítélet első fokú, és megrovásban részesítették a politikust. A rendelőintézet vezetője súlyosbításért fellebbezett. (tovább…)

Csepeli vadon – bagolyfiókák cseperednek a Puli sétány elején

2019. június 6. csütörtök

Facebook/ Mann Gábor, Csepel.info

Öt bagolyfióka cseperedik az egyik kerületi lakótelepen – írja Facebook bejegyzésében Mann Gábor helyi lakos. A bejegyzés eddig 420 reakciót váltott ki a közösségi oldalon. A kommentelők jelentős többsége örömmel és szeretettel fogadja az állatok jelenlétét a zöldellő Csepelen.

Mann Gábor fotóját bejegyzésünkben tesszük közzé.

csepel.info

Ilyen volt, ilyen lett: megszépülő Csepel

2019. május 22. szerda

Csepel.info

Lakossági munkával szépült meg a bejegyzésben látható terület Csepelen. A fotót Roland nevű olvasónktól kaptuk. Ezúton is köszönjük a közreműködők munkáját. 

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk.

csepel.info

Épül a Vadgalamb utca – Bercsik Károly önkormányzati képviselő fotói

2019. május 21. kedd

Bercsik Károly, Csepel.info

Útépítési munkálatok zajlanak a Vadgalamb utcában. Bejegyzésünkben Bercsik Károly önkormányzati képviselő helyszíni fotóit osztjuk meg. Idén összesen hét kilométeren épül út, és csapadékvíz-elvezetés a kerületben.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk. (tovább…)

Épül a Királyerdő út – már aszfaltoznak

2019. május 17. péntek

Csepel.info

Április végén megkezdődtek az aszfaltozási munkálatok az épülő Királyerdő út déli (a Hollandi úthoz közel eső) szakaszán. Bejegyzésünkben olvasónk helyszínen készült fotóját osztjuk meg. 

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk.

csepel.info

Képek: csepeli gyerekekkel voltak tele a parkok, játszóterek

2019. április 26. péntek

Csepel.info

Pénteken valóságos gyerekparadicsommá vált a kalózhajós játszótér, a Rákóczi Kert, az Iskola téri KRESZ park és a többi felújított csepeli játszótér. Úgy tűnik, hogy az itt élő családok már nem más kerületekbe, hanem a csepeli, különleges élményeket kínáló nagy játszóterekre, felújított parkokba viszik a gyerekeiket akkor is, ha nem csak egy óra jut a játékra.

Ezzel megbukott az ellenzék utolsó érve is a fejlesztések ellen. Az egyik visszatérő bírálat ugyanis az volt, hogy kevés a gyerek, és így nincs játszóterekre igény, mert nincs “alanya” az önkormányzat fejlesztéseinek. A csepeli DK a felújított KRESZ parkot azzal is bírálta, hogy felesleges a KRESZ oktatása, mert a gyerekek úgyis mindent megtanulnak a szüleiktől. (tovább…)