‘Csepel.info’ kategória archívum

IGEN a csepeli HÉV fejlesztésére

2023. november 30. csütörtök

Csepel.hu

A napokban egyeztettem a kormányzati szintű csepeli fejlesztésekről az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetésével – jelentette be Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebook oldalán, aki a következőkről tájékoztatta a csepeli lakosokat:

– 2026-ra a Kormány megújítja a csepeli HÉV-et. Ez a legfontosabb közlekedési vonal, ahol mihamarabb új és akadálymentesített szerelvények kell, hogy kiszolgálják a lakosságot.

– Csepelnek és az agglomerációnak szüksége van a gerincút befejezésére. Ezért a minisztérium előterjeszti kormánydöntésre, hogy a gerincút befejező szakaszai kormányzati beruházásban és kormányzati forrásból valósuljanak meg. (tovább…)

Elfogytak az FKF-es zsákok

2023. november 17. péntek

Csepel.hu

Információink szerint csütörtök délelőtt minden zsák elkelt, az önkormányzat ingyenes akciója keretében sikerült a tervezett dupláját kiosztani: az eredetileg tervezett 10 ezer helyett 20 ezer darab zöldhulladékgyűjtő zsák fogyott el egy hét alatt.

Mint ismeretes, a kertes házak 10 ingyenes zsákot igényelhettek háztartásonként. A társasházak lépcsőházanként ugyancsak 10 ingyenes zsákot igényelhettek. A gyűjtőzsákokat itt a közös képviselő vagy egy arra meghatalmazott személy vehette fel. (tovább…)

10 ezer ingyenes zöldhulladékgyűjtő zsákot ad az önkormányzat a csepelieknek

2023. november 7. kedd

Csepel.hu

Örömmel tájékoztatok minden csepeli lakost, hogy hamarosan 10 ezer FKF jelzésű zöldhulladékgyűjtő zsák kerül kiosztásra a lakosoknak – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán. Ennek értelmében:

– A kertes házak 10 ingyenes zsákot igényelhetnek háztartásonként. Lakcímkártya szükséges!

– A társasházak lépcsőházanként ugyancsak 10 ingyenes zsákot igényelhetnek. A gyűjtőzsákokat itt a közös képviselő vagy egy arra meghatalmazott személy veheti fel. (tovább…)

Továbbra is lehet pályázni az önkormányzati lakásokra

2023. október 20. péntek

Csepel.info

Szakemberek cáfolták a Demokratikus Koalíció vádjait arról, hogy lehetetlenné vált a csepeli önkormányzati lakások pályázata, és vissza kell azt vonni. Hosszú, több órás bizottsági ülésen vették végig a pályázati kiírásban szereplő 24 lakást, és döntöttek arról, hogy az önkormányzat fenntartja a pályázatot.

A Demokratikus Koalíció (DK) csepeli szervezete október 13-án közleményben követelte a csepeli lakáspályázat visszavonását, és ugyanezen okból, a lakáspályázat visszavonása miatt kérte Horváth Gyula, a DK csepeli frakcióvezetője a pályázatokkal foglalkozó bizottság rendkívüli ülésének összehívását is. A bizottság október 19-i ülésén cáfolták a DK szakértőjének vádjait, és nem vonták vissza a pályázatot. (tovább…)

Részben valósul meg a Kis-Duna Liget tervezett fejlesztése

2023. október 18. szerda

Csepel.hu

A Pest Vármegyei Kormányhivatal határozata alapján sajnos nem jöhet létre a Kis-Duna Ligetben az eredetileg tervezett új csepeli pihenő parkerdő és mezítlábas tanösvény – írja a Csepel.hu.

A jogszabályok csapdájába került a helyiek javát szolgáló beruházás, de az önkormányzat nem adja fel, és részben új helyszínen váltja valóra a természetközeli családi élményparkot. Az augusztusi rekorderejű viharban megrongálódott Kis-Duna Liget erdős területének megújításáról pedig egyeztetéseket kezdeményeznek a Kormányhivatallal és az illetékes Erdőgazdasággal. (tovább…)

Először együtt a Csepel SC korábbi sportolói

2023. október 14. szombat

Csepel.hu

Első alkalommal rendezték meg a Csepel SC korábbi sportolóinak találkozóját a Királyerdei Művelődési Házban szeptember 13-án, amelyen csaknem százhatvanan vettek részt. Olimpiai és világbajnokok jelentek meg az eseményen, de természetesen bárki ott lehetett, aki valaha a Csepel SC-ben versenyzett. A tervek szerint ugyanúgy hagyománnyá szervezik a találkozót, mint a Csepel Művek egykori dolgozóinak évente megrendezett összejövetelét.

A sportolókat Borbély Lénárd polgármester köszöntötte. (tovább…)

Az aradi vértanúkra emlékeztek

2023. október 6. péntek

Csepel.hu

Emlékműsorral és koszorúzással emlékezett a csepeli önkormányzat az 1848–49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúira.

A városvezetők és az emlékezők október 6-án az Aradi vértanúk útja és a Szentmiklósi út kereszteződésénél álló emléktáblánál koszorúkkal és mécsesek elhelyezésével rótták le tiszteletüket. (tovább…)

Borzasztó állapotok a csepeli temetőben

2023. szeptember 11. hétfő

 

Hetek óta méteres gaz borítja a több mint 100 éves csepeli temetőt. A Főváros cége, a Budapesti Temetkezési Intézet által fenntartott 2,4 hektáros terület döbbenetes állapotban van: sírokra teljesen ráhajló fásszárú növények, óriás méretűre nőtt gyomok mindenütt, miközben karbantartót vagy füvet nyíró ember egy szál se. De miért hanyagolja el folyamatosan Csepelt a fővárosi vezetés?

Nem könnyű megtalálni hozzátartozónk sírját a helyi temetőben, konstatáljuk mindjárt az elején, miután átléptük a csepeli temető főbejáratát. Körbenézve méteres gaz, gyom mindenütt, amerre a szem ellát. Néhánynak a magassága eléri a másfél, két métert. Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy hosszú ideje nem történt a sírok között egy kapavágás sem. (tovább…)

Parkolókat alakítanak ki kerületszerte

2023. szeptember 7. csütörtök

Csepel.hu

Csepel közterületein az elmúlt hónapokban is folytatódott az új parkolók kialakítása. Van, ahol felfestenek, de akad olyan közterület is, ahol vadonatúj térköves parkolót épít az önkormányzat.

Néhány hónapja a Dunadűlő utcában indultak meg a munkálatok, ahol az elkopott felfestések miatt egyre nehezebben lehetett rendesen parkolni, ezért a lakók kiértesítése után az önkormányzat nekilátott a parkolófestési munkálatoknak, amelynek keretében több száz parkolóhelyet alakítottak ki. (tovább…)

Átadták a megújult Jedliket

2023. szeptember 6. szerda

Csepel.hu

„A Magyar Kormánnyal közös sikerünk, hogy megújult kerületünk egyik büszkesége, a nagy múltú csepeli Jedlik Ányos Gimnázium, amelyet a csepeli önkormányzat készíttetett elő és terveztetett meg, és amelyet a tanévnyitóval egybekötött átadóünnepség keretében vehettek birtokba a diákok és a tanárok. Az országban is egyedülálló projekt a Magyar Kormány százszázalékos támogatásának köszönhető, hiszen Csepel úgy gazdagodhat egy mintaértékű beruházással, hogy az a csepeliek egyetlen fillérjébe sem került. A Jedlik kerületünk egyik büszkesége, és bár saját forrásunk nem lett volna rá, az intézmény újjászületéséhez Önkormányzatunk a kezdetektől fogva partner volt, és az előkészítés rögös útján kollégáimmal együtt rengeteget tettünk azért, hogy ez az álom valóra válhasson” – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester a gimnázium ünnepélyes átadása kapcsán.

A felújított és kibővített Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG) augusztus 31-én nyitotta meg kapuit. (tovább…)