‘Csepel.info’ kategória archívum

Baleset történt a Kossuth Lajos utcában

2019. február 9. szombat

Mr. Gabee, Csepel.info

Fotó: Mr. Gabee

Mr. Gabee információi szerint baleset történt Csepelen a Kossuth Lajos utcában szombaton 12:30-kor. 

A balesetben két személyautó ütközött össze. Személyi sérüléséről nem érkezett jelentés. A 159-es autóbuszokat nem terelik.

Egressy és Dimák Patrik az M2 Petőfi TV-ben

2019. február 3. vasárnap


Ahogy korábban hírt adtunk, január 30-án, az Egressy Béni Református Művészeti Középiskolába látogatott a Magyar Televízió II-es csatornáján esténként látható Petőfi TV.

A felvétel 2019. február 2-án (szombaton) 21:30-kor induló “Én vagyok itt” című műsorban volt látható. A felvételen Dimák Patrik, 10. évfolyamos tanulónk az intézményben eltöltött napját mutatják be. Aki esetleg lemaradt róla, a fentiekben visszanézheti a felvételt.

Vandalizmus: összecsapott a politika a Kis-Duna parton

2019. február 2. szombat

Csepel.info

Minden jel szerint duplán vandálkodták szét a komp melletti nyilvános toaletet.

Az első csepeli vandál azt az üzenetet festette fel a vécére, ami miatt ellenzékiek mindent elleneznek a gyermekek ingyenes étkeztetésétől a kórházak felújításáig, út- és hídépítésekig. Hitvallásuk, választási programjuk az O1G, vagyis az, hogy minden rossz, sőt annál is rosszabb, és mindent tönkre kell tenni, amíg fideszes kormánya van az országnak. (tovább…)

Egressy és Dimák Patrik ma este a PETŐFI TV-n

2019. február 2. szombat

Egressybeni.hu, Mr.Gabee


Ahogy korábban hírt adtunk, január 30-án a Csepelen működő Egressy Béni Református Művészeti Középiskolába látogatott a Magyar Televízió II-es csatornáján esténként látható Petőfi TV.

A felvétel 2019. február 2-án (szombaton) 21:30-kor induló “Én vagyok itt” című műsorban látható. A felvételen Dimák Patrik, 10. évfolyamos tanulónk egy intézményünkben eltöltött napját mutatják be.

Hibátlan Csepeli Dac!

2019. január 22. kedd

Csepel.hu

Január 20-án Gödöllőn, a Szent István Egyetem sportcsarnokában csatlakoztak a 2019-es versenyszezonhoz a Sport XXI korosztály atlétái is. 

A vasárnapi napon megrendezett eseményen az U11 és U13-as korcsoportban összesen 24 csapat vetélkedett egymással.

(tovább…)

Olvasónk nyílt levele Takács Mónika képviselőhöz

2019. január 18. péntek

Szerkesztőségünk egy különösen érdekes hozzászólásra lett figyelmes egy a tíz évvel ezelőtt történt csepeli kettős gyilkosságról szóló cikkünknél.

Az alábbiakban a levelet teljes terjedelemben közöljük.

(tovább…)

Pályázatok civil szervezeteknek

2019. január 17. csütörtök

Csepel.hu

Megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak a 2019. évre vonatkozó „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2019.” című, illetve a „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2019.” című pályázati kiírásai.

A pályázatok lebonyolításával kapcsolatos feladatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. látja el. A pályázatokat az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren keresztül (EPER-ben) lehet benyújtani.

(tovább…)

A csepeliekkel közösen döntünk a jövőnkről

2019. január 17. csütörtök

Csepel.hu

2019 fontos év, hiszen két választásra is sor kerül. Májusban arról fogunk dönteni, hogy kik képviseljék hazánkat az Európai Unióban. Azok, akik a migrációt elutasítják és a magyar nemzet megmaradását szorgalmazzák, vagy azok, akik támogatói a migrációnak. Ősszel pedig Csepel jövőjéről fogunk dönteni.

De itt nem csak az a kérdés, hogy a Főváros és a Kormány támogatásával tovább mehetünk-e a megkezdett úton, tovább fejlődhet-e a kerület, hanem arról is döntünk, hogy akarjuk-e, hogy Csepelt egy kísérleti kerületté alakítsák azok, akik szerint a migránsokat be kell fogadnunk. Ez lesz az önkormányzati választás igazi tétje – mondta el lapunknak Borbély Lénárd polgármester.

(tovább…)

Szupermarket a Királyerdőben

2019. január 9. szerda

Csepel.hu

A napokban jött a hír, hogy a Szent István út 230. szám alatt található “Csepel 3 posta ” január 14-től a mellette lévő Királyerdei Művelődési Ház épületében lesz elérhető. A költözés azért szükséges, mert a csepeli önkormányzat pályázatának eredményeként egy élelmiszer-áruház épül a Szent István út és a Toboz utca között lévő területen.

A kerületi városvezetés 2017 nyarán döntött a Szent István út és a Toboz utca között lévő több mint hatezer négyzetméteres önkormányzati telek hasznosításáról Csepel-Királyerdőben. A cél az volt, hogy egy szupermarket építésével javítsanak az ott élők életkörülményein, lehetővé téve a kényelmes, mindennapos bevásárlást a környéken élőknek. Korábban egyébként a környéken élők aláírásgyűjtéssel is nyomatékot adtak igényüknek.

(tovább…)

Áldott karácsonyt, boldog új évet kívánunk!

2018. december 24. hétfő