‘Csepel.info’ kategória archívum

A trianoni tragédiára emlékeztek

2023. június 5. hétfő

Csepel.hu

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából az önkormányzat számos rendezvénnyel emlékezett meg a 103 évvel ezelőtt aláírt trianoni békediktátumról és annak tragikus következményeiről.

Az Összetartozás Háza – Trianon Emlékkiállítás rendhagyó tárlatvezetéssel várta az érdeklődőket. Tarcsa Tímea szakszerű, informatív előadását Trill Zsolt Jászai Mari-díjas színművész egészítette ki élvezetes, lebilincselő stílusával. A kárpátaljai születésű színművész megosztotta a közönséggel, milyen hatással volt családjára a trianoni döntés. Kitért arra is, hogy ő Magyarországon most dezertőrnek minősül, hiszen a katonai behívót a Beregszászi Színház minden művésze megkapta. A több mint egy órás tárlatvezetést mintegy harminc érdeklődő kísérte figyelemmel. (tovább…)

Kolonics György Sportérdemérmet adtak át három fiatal csepeli sportolónak

2023. június 5. hétfő

Csepel.hu

Kolonics György olimpiai bajnok kenusról emlékeztek meg születésének 51. évfordulóján a róla készült szobornál a Kis-Duna partján június 4-én. A hagyományoknak megfelelően ekkor adták át a Kolonics György Sportérdemérmet három utánpótláskorú csepeli sportolónak, akik kiemelkedő teljesítményükkel hírnevet szereztek a kerületnek.

A díjátadó előtt koszorút helyezett el Kolonics György szobránál Borbély Lénárd polgármester, valamint Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek. Az eseményen megjelent Kolonics György családja, a díjazottak és edzőik.   (tovább…)

Elsősegély szimulációs oktatás után újraélesztéshez szükséges eszközöket kaptak a közteresek

2023. június 2. péntek

Csepel.hu

A nyár beköszöntével újabb feladattal birkóztak meg a csepeli közteresek. Az állomány járőrei elsősegély szimulációs oktatáson vettek részt tegnap, értesült portálunk.

Az oktatást Liktor Lajos mentőtiszt, egyetemi szakoktató tartotta. Az oktatás során a járőrök az újraélesztés folyamatait gyakorolták és a kórházon kívüli baleseti, traumatológiai elsősegélynyújtás alapelvein nyugvó traumatológiai elsősegélynyújtást sajátították el.   (tovább…)

Június 15-től lehet pályázni a társasházaknak energiahatékonysági felújításra

2023. május 31. szerda

Tisztelt Társasházak/Lakásszövetkezetek!

Június 15-től pályázhatnak lakóházaik energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatására. A pályázat keretén belül csepeli, a földszinttel együtt legalább 3 szintes, de maximum 12 szintes, minimum 15 lakással rendelkező, 1946-2002. között épült lakóépületekre igényelhető támogatás. A támogatott tevékenységek köre és a támogatás összege a következők szerint alakul: (tovább…)

Felújították a baptista óvoda udvarát

2023. május 31. szerda

A csepeli önkormányzat négy és félmillió forintért felújította a Majd Megnövök Baptista Óvoda udvarát az Űrhajós utca 4/a szám alatt. Ebből az alkalomból Borbély Lénárd polgármester köszöntöte a gyerekeket, valamint Bartha Csilla óvodavezetőt és munkatársait.

Az eseményen megjelent Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, illetve Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat oktatási igazgatója. (tovább…)

Folyamatos a fűnyírás a kerületben 

2023. május 26. péntek

Csepel.hu

Csepelen közel 2,5 millió négyzetméter nagyságú zöldterületein a fűnyírási munkálatokat a Városgazda ütemterv szerint végezi – adta hírül az önkormányzati cég.

Kiemelték: a kerületben található zöldterület nagysága nem teszi lehetővé, hogy minden területen egyszerre történjen meg a fűnyírás. Mint írták: Igyekeznek minél hamarabb visszatérni a már korábban kaszált területekre, azonban tekintettel az időjárásra – esős és meleg, napos időszakok váltakozása – a fű rendkívül gyorsan nő. „A Zöldterület-fenntartási Osztály teljes fűnyíró kapacitással azon dolgozik, hogy kerületünkben szép, rendezett zöldterületek legyenek, ám ennek elérése még a megfelelő időjárási körülmények esetén is több időt vesz igénybe.” (tovább…)

Új gyalogátkelőhelyek épülnek Csepelen

2023. május 25. csütörtök

Saját erőből új gyalogátkelőhelyeket alakít ki a csepeli önkormányzat, jelentette be Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebook oldalán.

Alább a helyszínek: (tovább…)

Új zebrák építését kezdeményezi a kerület

2023. május 22. hétfő

Csepel.hu

Borbély Lénárd, Csepel polgármesterének előterjesztésére olyan helyeken kezdeményezné Csepel önkormányzata gyalogos átkelőhelyek kiépítését, ahol az elmúlt években erre komoly lakossági igény volt. A fővárosnak az elmúlt négy évben egyetlen ilyen beruházása volt, az Ady Endre úton.

Az alábbiakban Borbély Lénárd bejegyzését olvashatják. (tovább…)

Önkéntes napon vettek részt a Vásárhelyi iskola diákjai

2023. május 17. szerda

Csepel.hu

Különleges nap volt a mai a Vásárhelyi Pál Technikum diákjainak, ugyanis a Segítség Köve Alapítvány szervezésében önkéntes napon vehettek ma részt az iskola tanulói.

Az összesen nyolc helyszínen, 240 tanuló részvételével zajlott nagyszabású önkéntes munka során a diákok többek között gyomlálásban, a játszótéri homokozók felásásában, takarítási munkákban, hulladékgyűjtésben segítettek – mondta el a Csepeli Hírmondónak Schönek Márta az alapítvány elnöke. (tovább…)

Jól működnek a térfigyelő kamerák: újabb illegális szemetelőket fogtak a csepeli rendőrök

2023. május 17. szerda

Csepel.hu

A közterület-felügyelet munkatársainak és az önkormányzat által finanszírozott kamerarendszernek köszönhetően néhány napja újabb illegális szemetelőket sikerült elkapnia a kerületi rendőrségnek.

A csepeli közteresek a vadonatúj ügyeleti és térfigyelő központban lettek figyelmesek egy kamerafelvételre, mely szerint egy női páros több alkalommal is nagyobb méretű zsákokat helyez a Lámpás utca és a II. Rákóczi Ferenc utca kereszteződésében lévő közterületre. A közterület-felügyelet emberei a felvételeket átadták a rendőrségnek, akik hamar felismerték a felvételeken szereplő anyja-lánya párost. A csepeli rendőrök az érintettek ellen eljárást indítottak és az ügyet átadták az illetékes kormányhivatalnak. Az elkövetőkre valószínűsíthetően közigazgatási bírságot szabnak majd ki. (tovább…)