‘Csepel.info’ kategória archívum

Segítség az önkormányzattól a rászorulóknak

2021. október 19. kedd

Csepel.hu

Ma délután, a Humán Szolgáltatások Igazgatósága (HSZI) telephelyén megkezdődött annak a közel 100 tartósélelmiszer csomagnak a kiosztása, melyet a csepeli rászorulók kapnak a HSZI-n keresztül.

Az első csomagok egyikét Borbély Lénárd polgármester adta át a helyszínen, ahol megtudtuk: az önkormányzat hosszú évek óta többféle formában támogatja a legelesettebbeket, ezek egyike a tartósélelmiszer juttatás. A mostani – étolajból, lisztből, száraztésztából, cukorból, levesporból, konzervekből, rizsből, kolbászból álló – csomag a remények szerint egy kis segítséget jelenthet a terhek enyhítésében.

(tovább…)

Támogatás csepeli mérnökhallgatóknak

2021. október 18. hétfő

Csepel.hu

Idén két csepeli mérnökhallgató részesül ösztöndíjban, akik a polgármesteri hivatalban Morovik Attila alpolgármestertől és Ambrovics Dénes, a Csepeli Mérnök Hallgatók alapítványának kuratóriumi elnökétől vehették át a támogatást október 18-án. A pályázat alapján Bencze Márton és Dankó Péter kapott anyagi hozzájárulást a tanulmányaikhoz az Alapítványtól.

Érdemes tudni: a Csepeli Mérnökhallgató Alapítvány önkormányzati forrás segítségével finanszírozza a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő csepeli mérnökhallgatók ösztöndíját.

(tovább…)

Két éve, hogy újrázott Borbély Lénárd polgármester az önkormányzati választáson

2021. október 13. szerda

Csepel.hu

Csepel első embere a közösségi oldalán emlékezett meg az évfordulóról és számolt be az eddig elért eredményekről. Ahogy fogalmazott, nehéz időszakon van túl az önkormányzat.

„A koronavírus-járvány sok dolgot felülírt, a fejlesztéseket tekintve azonban nem álltunk le.” – írja. Folytatták az útépítéseket, eddig 37 utcaszakaszon 13 és fél kilométer utat építettek, megépült a Görgey iskola helyén egy új park. A Csepeli Gyermeksziget Program keretében megépítették a Napközis tábort, továbbá elindult a nagyszabású iskolafejlesztési program. 2020-ban a Herman Ottó Általános Iskolát, idén pedig a Mátyás Király Általános Iskolát újították fel kívül-belül. A Széchenyi iskola teljes tetejét is ujjá kellett építeni a viharkár után.

 

(tovább…)

Előválasztás: fölénybe került a DK az ellenzéken belül

2021. október 6. szerda

Csepel.hu

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége 34,76 százalékos eredményt ért el, és ezzel lett első az ellenzéki pártok miniszterelnökjelölt-választásának első fordulójában. Karácsony Gergely 27,31 százalékot, Márki-Zay Péter 20,43 százalékot, Jakab Péter 14,1 százalékot, Fekete-Győr András pedig 3,4 százalékot ért el. Összesen 616512-en szavaztak az ellenzék jelöltjeire. Ennek több mint négyszeresét, közel kétmillióval több voksot szerzett az Orbán Viktort támogató pártszövetség 2018-ban.

Országgyűlési választásokon hetven helyen lehet voksolni Csepelen, de az ellenzéki előválasztáson csak egy szavazóhely volt. Emiatt hosszú sor alakult ki a Görgey téren, az online szavazást pedig szintén alulméretezte az ellenzék. Az sem világos, hogy a kevesebb résztvevő és még kevesebb szavazólap ellenére miért tartott mégis két napig a szavazatszámlálás. (tovább…)

Megjelent Wittner Mária Hagyaték című verseskötete

2021. október 5. kedd

Csepel.hu

Wittner Mária Hagyaték című verseskötetét ajánlották az olvasók figyelmébe a Szabó Magda Közösségi Térben október 4-én. A csepeli önkormányzat szervezésében rendezett könyvbemutatón a szerzővel Simon András grafikusművész, a kötet illusztrátora beszélgetett. A versalkotót, ’56 hősét, Csepel díszpolgárát Borbély Lénárd polgármester köszöntötte.

A Szülőföld Könyvkiadó gondozásában megjelent könyv negyven verset tartalmaz. A szerző emlékeiből merít és visszatekint életének tragikus és nehéz időszakaira. Ahogy a grafikus beszédében fogalmazott: fájdalmas szembesülés a költő lelkével, abban feltoluló szomorú emlékekkel az átélt börtönévekről. Az emlékezés keserű hullámai állandóan felkorbácsolódnak, amelyekről a költemények tanúskodnak. (tovább…)

Idősek világnapja – Köszönet és hála

2021. október 2. szombat

Csepel.hu

Az idősek világnapján dunai hajókirándulással köszöntötte a csepeli önkormányzat a kerületben élő időseket.  A hagyományos október elsejei hajókirándulás hosszú évek óta az egyik legnépszerűbb program.

Bár tavaly a pandémia miatt elmaradt a rendezvény, idén ismét két hajó indult útnak a Nehru partról. A jó hangulatú kirándulást, pedig ünnepi ebéd követte a Nagy Imre Általános Iskola sportcsarnokában. (tovább…)

Családi napot tartott a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete a Nagy Imre Általános Iskolában

2021. szeptember 23. csütörtök

Csepel.hu

Az évente megrendezésre kerülő esemény tavaly a pandémia miatt elmaradt, így hosszú szünet -két év-, után találkoztak újra a résztvevők szeptember 18-án. Jó volt együtt lenni, találkozni a sorstársakkal, megbeszélni azt a sok-sok mindent, amire az elmúlt időszakban nem volt lehetőségünk-mondták egybehangzóan a résztvevők.

Meglepetésként az “Ellenméreg zenekar” és Czirják Alíz szervezésében az Alice BellyDance hastánc csoport táncosai szórakoztatták az egybegyűlteket.

 

(tovább…)

Százhúsz érem a kick-box világkupán

2021. szeptember 23. csütörtök

Csepel.hu

Szeptember közepén rendezték meg a budapesti 26. Magyar Kick-box Világkupát, ahol a Halker-KirályTeam versenyzői ismét remekül szerepeltek. A három napos verseny sportdiplomáciai sikert is hozott.

Az európai kick-box szövetség, a WAKO Europe közgyűlésén egyhangúlag a szervezet elnökévé választotta Király Istvánt, a Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia alapítóját, a Magyar Kick-box Szakszövetség és a világszövetség alelnökét.

(tovább…)

Emléktáblát avattak Ludasi Róbert mesteredző tiszteletére

2021. szeptember 23. csütörtök

Csepel.hu

Táblaavató ünnepséget rendeztek és fűzfát ültettek az idén januárban elhunyt Ludasi Róbert (1953-2021) mesteredző, a Csepeli Kajak-kenu Egyesület egykori elnöke emlékére a Csepeli Kajak-kenu Egyesület Hollandi úti sporttelepén szeptember 22-én.

Az eseményen megjelent a mesteredző felesége, Ludasi Róbertné, valamint Sárfalvi Péter, az utánpótlás nevelésért felelős helyettes államtitkár, Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke, Kiss Tamás olimpiai bronzérmes kenus, a Csepeli Kajak-kenu Egyesület elnöke, Ábel Attila alpolgármester. Az emlékezők között számos egykori tanítványa, olimpiai és világbajnok sportoló is részt vett. (tovább…)

Nem érdemes várni a harmadik oltással

2021. szeptember 22. szerda

Csepel.hu

Lassabb, elhúzódó lehet a koronavírus-járvány negyedik hulláma, és elsősorban az oltatlanokat érinti majd – hívták fel a figyelmet szakemberek. A delta variáns az eredeti, vuhanitól eltérő tünetekkel jelentkezhet és sokkal fertőzőképesebb.

„Nem érdemes várni a harmadik oltással, akinek letelt a négy hónap kérje a vakcinát. Elsősorban az idős, krónikus betegeknek ajánlott a harmadik vakcina, de azok számára is fontos a regisztráció, akik sok emberrel találkoznak, tömegközlekedési eszközön utaznak” ‒ hangsúlyozta dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója. (tovább…)