‘Csepel.info’ kategória archívum

Polgármesteri kérés a csepeli szállásadók felé

2020. április 1. szerda

Csepel.hu

Borbély Lénárd csepeli polgármester levélben fordult a kerületi szállásadókhoz, arra kérve őket, nyújtsanak segítséget a bajbajutott családoknak, személyeknek azzal, hogy a veszélyhelyzet alatt senkinek ne szüntessék meg a lakás- vagy szobabérleti szerződését – derült ki a szerkesztőségünkhöz eljutott levélből.

Alább közöljük a teljes írást.

(tovább…)

Változik a Csepeli Piac működési rendje

2020. április 1. szerda

Csepel.hu

Többen jelezték, hogy a Csepeli Piac nyitva tartásával kapcsolatban szeretnének változást kérni, hogy a 65 év alattiak kora reggel is be tudjanak vásárolni. Az elmúlt napok tapasztalatait összegeztük – mondta Borbély Lénárd polgármester, aki a piacot meglátogatva hallgatta meg a vásárlók és az árusok véleményét.

Ennek alapján változik a működési rend.

(tovább…)

Fogorvosok sürgősségi beosztása a veszélyhelyzet alatt a kerületben

2020. március 31. kedd

Csepel.hu

 

A veszélyhelyzet időtartama alatt a fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható!

Az alábbiakban közöljük az egyes fogorvosok sürgősségi beosztását!

(tovább…)

Kerületi gyermekorvosi elérhetőségek a veszélyhelyzet időszakában

2020. március 30. hétfő

Csepel.hu

A Magyarországon kihirdetett járványhelyzet miatt a 65 év feletti orvosok, valamint asszisztensek a páciensekkel közvetlenül nem találkozhatnak. Ez a korlátozás természetesen érinti a gyermekrendelők orvosait is.

Jelenleg a betegellátás nem orvoshoz kötött, hanem sürgősségi formában működik. A sürgősségi beosztás változó, Csepelen egyszerre csak egy orvos rendel, ő látja el az indokolt, telefonos egyeztetést követően időpontra érkező gyermekeket. A legtöbb gyermeket távmedicina keretében próbálják ellátni.

(tovább…)

A Fenyves utca a századik megújult út a fővárosban

2020. március 30. hétfő

Csepel.hu

A kormány támogatásával az elmúlt években összesen több mint 6 milliárd forintból épültek utak, járdák és csapadékvíz-csatornák Csepelen – derült ki abból a sajtótájékoztatóból, amelyet Szatmáry Kristóf, a Budapesti Útépítési Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos és Borbély Lénárd, a kerület polgármestere tartott annak apropóján, hogy a XXI. kerületi Fenyves utca lett a századik olyan útszakasz, amely a Program keretében épült meg.

 A miniszter biztos a sajtótájékoztató elején örömtelinek nevezte, hogy ilyen embert próbáló időben is a legfontosabb útépítési munkák folytatódnak. A Budapesti Útépítési Program kapcsán hozzátette, a projektet 2018-ban indította el a Magyar Kormány a fővárosi kerületek együttműködésével. 2019-ben 10 milliárd forint állt rendelkezésre az önkormányzatok számára, hogy pályázzanak szilárd útburkolat kiépítésére ott, ahol korábban földút volt. A miniszteri biztos arról tájékoztatott, hogy mind a 10 milliárd forint lehívásra került a tavalyi évben.

Háziorvosi elérhetőségek a veszélyhelyzet időszakában Csepelen

2020. március 27. péntek

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Lakosok!

Amint Önök is tapasztalhatták, sajnos a jelenlegi megváltozott helyzetben nehezebbé vált a háziorvosokkal történő kapcsolat-felvétel, a rendelők telefonszámai nagyon leterheltek, gyakran foglaltak. A kapcsolatfelvétel megkönnyítése céljából az alábbiakban egyes rendelések e-mail címeit, illetve ahol rendelkezésre áll, mobiltelefonszámokat is közzéteszünk. (A mobiltelefonszámok rendelési időben hívhatók.)

Javasoljuk, hogy az e-mail címeken elsősorban vény igényeket juttassák el a háziorvosokhoz, nevük, TAJ számuk, telefoni elérhetőségük megadásával (a vényigény esetleges pontosítása céljából). Az elektronikus recepteket a gyógyszertárakban TAJ kártyájukkal, valamint személyi igazolványukkal tudják kiváltani.

(tovább…)

Március 28-a szombattól változik a Csepeli Piac működési rendje 

2020. március 27. péntek

Csepel.hu

A koronavírus-járvány kapcsán március 28-tól életbe lépő kijárási korlátozás miatt az önkormányzat újabb intézkedést vezetett be a Csepeli Piac nyitva tartásával és a beléptetéssel kapcsolatban, értesült a Csepel.info Borbély Lénárd polgármester Facebook-bejegyzése alapján.

Alább közöljük a teljes posztot.

(tovább…)

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház is beszámol a koronavírus-járvány megállítása érdekében megtett intézkedéseiről

2020. március 24. kedd

Csepel.hu

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház a Facebookon számol be a koronavírus-járvány megállítása érdekében megtett intézkedéseiről. 

Alább a rendelkezések!

(tovább…)

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház közleménye

2020. március 18. szerda

Csepel.hu

Tisztelt Betegeink, Tisztelt Hozzátartozók és Tisztelt Polgárok!

A csoportos megbetegedések időszakával új szakaszba lépett a koronavírus-járvány elleni küzdelem hazánkban, és ez kórházunktól és dolgozóinktól újabb és újabb erőfeszítéseket, egyéni és csoportos helytállást követel.

Meggyőződésünk, hogy a megfelelő tájékoztatás ezt segíti!

Az elmúlt napokban számos olyan intézkedést hoztunk meg, amelyek célja a koronavírus-fertőzés magyarországi terjedésének megfékezése, a Jahn Ferenc Kórház által ellátott betegek, hozzátartozóik valamint dolgozóink egészségének védelme, továbbá a hatékony betegellátás megszervezhetőségének biztosítása.

(tovább…)

Keddtől szünetelnek a fővárosi sormunka jellegű kéményellenőrzések, a nyilatkozatok kiadása zavartalan

2020. március 17. kedd

Csepel.hu

A FŐKÉTÜSZ arról tájékoztatott, hogy az állampolgárok védelme érdekében a koronavírus fertőzések miatt a vállalat március 17-től átmenetileg szünetelteti az előzetesen meghirdetett (ún. sormunka jellegű) kéményellenőrzéseket Budapesten. A fővárosi kéményseprők a járvány ideje alatt a szociális ellátásba segítenek be.

A fővárosi ingatlantulajdonosok igényeit figyelembe véve és tekintettel arra, hogy az elmúlt napokban jelentősen megnőtt azon ingatlantulajdonosok aránya, akik nem kívánják az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzést igénybe venni, a 2020. március 16. utánra meghirdetett kéményellenőrzéseket a FŐKÉTÜSZ Kft. átütemezi. Ennek értelmében 2020. március 17-től a meghirdetett kéményellenőrzések elmaradnak, későbbi időpontban kerülnek elvégzésre.

(tovább…)