‘Nemzetpolitika’ kategória archívum

Orbán Viktor a koronavírusról: Ez egy olyan ellenség, akit valahogy meg kell ölni

2020. november 10. kedd

Mandiner

Interjút adott az M1-nek Orbán Viktor. Volf-Nagy Tünde első kérdése arra vonatkozott, miért nem jöttek korábban a hétfőn bejelentett szigorítások.

Elmondta: továbbra is laboratóriumként tekint Ausztriára, amely ország statisztikáit egy héttel követi hazánk. „Most körülbelül 50 százalék az esély arra, hogy ha minden így megy tovább, akkor az egészségügy kitart” – mondta a miniszterelnök, hozzátéve hogy ez a szám elég alacsony, ezért nem lehetett tovább várni. (tovább…)

Orbán Viktor bejelentette az új intézkedéseket: Ausztriához hasonló szigorítások jönnek

2020. november 9. hétfő

888

Újabb, a járvány terjedését gátló intézkedéseket jelentett be a miniszterelnök a Facebookon, amelyeket holnap érvényesíthet a parlament.

A miniszterelnök elmondta:

(tovább…)

Orbán Viktor: Ameddig csak lehet, nem zárjuk be az iskolákat

2020. november 6. péntek

Mandiner

„Nagyon kérek minden fiatalt, hogy ne csak magára, szüleire, nagyszüleire is gondoljon” – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió vendége volt. A miniszterelnök a beszélgetés elején elmondta, az Operatív Törzs minden reggel áttekinti a járványhelyzetet. (tovább…)

Az európai polgári kezdeményezés támogatásra kérik fel a testvérvárosokat

2020. október 17. szombat

Csepel.hu

Mint ahogy Borbély Lénárd polgármester Facebook oldalán beszámolt, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen egyhangúlag fogadták el azt az előterjesztést, melyben felkérik Csepel testvérvárosait, hogy támogassák és népszerűsítsék a Székely Nemzeti Tanács által indított európai polgári kezdeményezést Székelyföld autonómiájáért.

A frakciók által aláírt levelet Kielce, Wolomin, Szczecin és Fiume települések polgármestereinek küldik meg. A polgármester reméli, ahogy mi magyarok, úgy a többi EU-s tagállam országai is kiállnak a kezdeményezés mellett, hogy ezek a régiók megőrizhessék történelmi hagyományaikat és mindeközben ne szenvedjenek gazdasági hátrányokat.

(tovább…)

Nagyon sok élet megmentéséhez járult hozzá a honvédség áldozatos munkája

2020. július 1. szerda

A koronavírus-járvány elleni védekezés során a katonai szervezetek végig gyorsan és rugalmasan reagáltak, mindig sikerült lépést tartaniuk az adott helyzettel, a meghozott intézkedések működőképesek és aktuálisak voltak – hangzott el július 1-jén az Országgyűlésben.

(tovább…)

A trianoni emlékülés végén Orbán Viktor kezet fogott az ellenzéki frakcióvezetőkkel

2020. június 4. csütörtök

Pesti Srácok

Az emlékülés – amelyen a Demokratikus Koalíció nem vett részt – a történelmi zászlók bevonulásával és fanfárral kezdődött. Ezt követően megkezdődött a nemzeti önazonosság védelméről szóló, kormánypárti képviselők által benyújtott politikai nyilatkozat vitája. Az emlékülés végén a képviselők elénekelték a Himnuszt és Székely Himnuszt. Orbán Viktor miniszterelnök pedig odament az MSZP, az LMP és a Jobbik frakcióvezetőjéhez is, akiknek kézfogással köszönte meg a megemlékezésen való részvételüket.  

Kövér László, az Országgyűlés elnöke nyitóbeszédében kiemelte: a nemzeti önazonossághoz való jogot az egyetemes emberi jogok részévé kell tenni, mert ez az ügy egyidejűleg szolgálja a magyar nemzet, a szomszédos nemzetek és Európa jövőjét. (tovább…)

Június 4. – és az összetartozás dala

2020. június 4. csütörtök

Mandiner

Hazám, hazám címmel készített dalt a Csík zenekar a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, amely idén a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója is.

„A Hazám, hazám című dal és a hozzá készült videóklip arról szól, hogy bár 1920 óta határok választják el egymástól a magyarságot Közép-Európában és a világban, mégis egyek vagyunk. (tovább…)

Minden eddiginél többen kérték márciusban a csokot

2020. május 30. szombat

Több család igényelte a csokot az első negyedévben, mint egy évvel korábban, márciusban ráadásul a veszélyhelyzet ellenére kiugró számú igénylést fogadtak be a bankok – értesült a Magyar Nemzet. A felfutásban jelentős szerepe van a családvédelmi akciótervnek, amely használt lakásra is elérhetővé tette a csok mellé felvehető kedvezményes hitelt.

A vissza nem térítendő állami milliók eddig 136 ezer család otthonteremtését segítették, és már mintegy nyolcezren éltek a falusi csok lehetőségével.

(tovább…)

Németh Szilárd: A Magyar Honvédség a legbiztosabb munkáltató

2020. május 13. szerda

A Magyar Honvédség az ország legbiztosabb munkáltatója – jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Budapesten.

Németh Szilárd kiemelte, hogy a járványügyi védekezés új szakaszába lépett az ország, ennek középpontjában az élet újraindítása áll. Ezt szigorú és fokozatos menetrend mellett kell levezényelni. Az élet újraindításának fontos eleme a gazdaságvédelmi akcióterv, amely a GDP 20 százalékát fedi le. Az államtitkár felsorolta, hogy annak öt pontjában szerepel a bértámogatás, a vállalkozásoknak szánt adó- és járulékkedvezmények, a vállalkozások és az állampolgárok hiteltörlesztéseinek felfüggesztése, a 13. havi nyugdíj újraindítása, valamint a munkahelyek védelme és új munkahelyek létrehozása.

(tovább…)

Sokan jelentkeznek katonának Csepelen

2020. április 14. kedd

Az eddigi tapasztalatok alapján egyre növekvő igény mutatkozik a csepeli toborzóiroda munkatársainak munkájára. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) második budapesti toborzó ügyfélszolgálata március vége óta várja az érdeklődőket.

A járványügyi helyzethez alkalmazkodó, szűk körben megrendezett megnyitó óta – amelyen Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke és Vitár Zsolt alezredes, az MH KIKNYP parancsokhelyettese volt jelen – mintegy hatvanan érdeklődtek személyesen a toborzóknál a szerződéses katonai szolgálat lehetőségéről, közülük 17-en már be is adták a jelentkezésüket. Népszerű a tartalékos szolgálatvállalási forma is, melyre 7 fő jelentkezett eddig, közülük hárman már szerződést kötöttek a honvédséggel.

(tovább…)