‘Nemzetpolitika’ kategória archívum

„Van mit tanulnunk lengyel bajtársainktól!”

2019. december 3. kedd

Magyar Nemzet

Csepelen még 2011-ben a Ságvári Endre utcát keresztelték át Jerzy Popiełuszko nevére, majd a boldoggá avatott atyának emlékhelyet is létrehoztak az épülő birkózóakadémia parkjában. Németh Szilárd honvédelmi miniszterhelyettesnek pedig Popiełuszko-ereklyét adományoztak Lengyelországban.

Az Interparlamentáris Unió lengyel baráti tagozatának tagja nemcsak erről, de a két ország történelmi és jelenlegi szoros politikai és katonai szövetségéről is beszélt a lapunknak adott interjúban. (tovább…)

Újabb migrációs hullám közeledik

2019. december 2. hétfő

Origo

A biztonsági határzár mellett a rendőrök folyamatos jelenléte elengedhetetlen a déli határszakasz megfelelő őrizete érdekében.

Megint óriási migrációs nyomás fenyegeti a Balkán felől Magyarországot, rajtunk keresztül az egész  Európai Uniót. Törökországban legalább 4 millió migráns tartózkodik, ez év november közepéig pedig közel 400 ezren próbáltak meg onnan illegálisan Európába jönni, ami 128 ezerrel több, mint a tavalyi egész éves adat.

A Balkánon eddig 106 ezer migránst regisztráltak, de ebben a számban nincsenek benne az illegálisan érkezők, így valójában nem tudjuk, hogy hányan lehetnek. Magyarország és az EU biztonsága a migráció szempontjából is szorosan összefügg a Nyugat-Balkánnal, éppen ezért akarták a Soros-szervezetek és a hazai ellenzék megakadályozni, hogy a magyar Várhelyi Olivér kapja meg a bővítési és szomszédságpolitikáért felelős biztosi tisztséget. Súlyos aggodalomra ad okot, hogy a migránsok már alagutakat ásnak a magyar határzár alatt, illetve a felszínen megrongálják a kerítést.

(tovább…)

Magyar jelölttel szemben románt támogat a Momentum

2019. november 5. kedd

Pesti Srácok

Beszédet mondott vasárnap Kolozsváron az USR-PLUS pártszövetség rendezvényén Fekete-Győr András. A Momentum elnöke annak ellenére Dan Barna román elnökjelölt mellett kampányolt, hogy van a posztra magyar jelölt az RMDSZ színeiben induló Kelemen Hunor személyében.

Fegyőr tettét lépését sokan nem hagyták szó nélkül. Orbán Balázs miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a Facebookon reagált az elképesztő magyarellenességre. Fegyőr az Azonnalinak magyarázkodott, legfőbb indoka az volt, hogy Dan Barna még köztársasági elnök is lehet, ezért az erdélyi  magyarok is jól járnának vele, szerinte az USR-PLUS a román Momentum, az RMDSZ bűne pedig az, hogy túl jó kapcsolatot ápol a magyar kormánnyal.  (tovább…)

II. Rákóczi Ferenc nyomában

2019. október 31. csütörtök

csepel.hu

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a Határtalanul program keretében 86 tanulóval és 6 kísérőtanárral indult el II. Rákóczi Ferenc nyomában a csodálatos Felvidékre.

(tovább…)

Kassán emlékeztek II. Rákóczi Ferenc fejedelemre

2019. október 28. hétfő

Németh Szilárd: “„Mi magyarok és szlovákok, békében egymás mellett élve, együttműködve erősebbek vagyunk, mint külön-külön. Mai rendezvényünk csodálatos példája a határokon átívelő közös összefogásnak, együttműködésnek”

Faragó Fanny/ Honvédelem.hu, Csepel.info

Fotó: Dévényi Veronika

„Rákóczi Ferenc erkölcsi nagysága, szellemi öröksége ma is meghatározó és iránytűként szolgál a határon innen és túl élő magyarság számára” – fogalmazott Németh Szilárd miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Kassán, a II. Rákóczi Ferenc Emlékház udvarán, október 27-én.

Közel háromszázötven utas érkezett a „II. Rákóczi Express” elnevezésű történelmi emlékvonattal vasárnap délelőtt, a szlovákiai Kassára. Az egész napos program részeként magyar nyelvű szentmisén vettek részt a Szent Erzsébet Főszékesegyházban, ezt követte a központi megemlékezés a Rodostói ház udvarán. (tovább…)

Ma van a Székely Autonómia Napja – őrtüzet gyújtottak Csepelen is

2019. október 27. vasárnap

888

Csepelen a Daru dombnál gyújtottak őrtüzet a székely autonómiáért

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) határozatának értelmében október utolsó vasárnapja a Székely Autonómia Napja, ezen alkalomból Székelyföld-szerte őrtüzeket gyújtanak. A kezdeményezők össznemzeti imádságra és őrtüzek gyújtására szólítják fel Kárpát-medence lakosságát.

A székely autonómia napján, vasárnap újra fellobbannak az őrtüzek Székelyföld több pontján. Az idei rendezvénynek kettős üzenete van: az autonómia melletti küzdelmen kívül a nemzeti régiók ügyében indított európai polgári kezdeményezés mellett is mozgósítanak – hangzott el az M1 adásában.

(tovább…)

Németh Szilárd: Mi meg fogjuk védeni az országot!

2019. október 22. kedd

Hír TV

A Nyolcas című műsor vendége Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára volt.

Vajon az új főpolgármester, és a megválasztott ellenzéki településvezetők várost akarnak vezetni vagy az ellenzéki politizáláshoz használják majd fel pozíciójukat? Erre a kérdésre is választ kaptunk A Nyolcasból. G. Fodor Gábor vendége ezúttal Németh Szilárd a Fidesz alelnöke volt.

(tovább…)

Németh Szilárd: Alkalmas vezetőkre és kormányképes erőkre van szükség

2019. október 9. szerda

Origo

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a honvédségi lakásokról, de szóba került az önkormányzati választás kampánya is.

Az államtitkár beszámolt arról, hogy a honvédségi lakásokban lakók megvehetik az általuk lakott ingatlant. Mint hozzátette, a kormánynak van egy határozott álláspontja, mely szerint az otthonokat az emberek tulajdonába kell adni, nem pedig mindenféle bérleti konstrukciót alkalmazni. Ennek értelmében a Honvédelmi Minisztérium kezelésében lévő állami tulajdonú lakásokat az ott lakó szolgálatot teljesítő katonák számára megvehetővé teszik kedvezményes áron és feltételekkel, ezzel is segítve az otthonteremtést. (tovább…)

Orbán Viktor: Magyarország a kereszténydemokrácia és nem a liberalizmus talaján áll

2019. szeptember 29. vasárnap

Németh Szilárd ismét a Fidesz alelnöke lett

Magyar Nemzet

A Fidesz tisztújító kongresszusán 1406 szavazattal választotta meg elnöknek a nagyobbik kormánypárt Orbán Viktort.

Orbán Viktor köszönetet mondott azért, hogy az ország egyetlen kormányképes pártjának elnökévé választották. Mélyen megérinti, és meg is rendíti az a támogatás, amit ettől a közösségtől kap – tette hozzá az Origo beszámolója szerint. Egyikőtök szeretete sem viszonzatlan a szívemben – mondta a kormányfő. (tovább…)

Minden eddiginél több pénzt fordít biztonságra a kormány

2019. június 11. kedd

Magyar Nemzet

A Magyar Honvédség katonái határőrizeti feladatot látnak el Röszkénél 2019. június 1-jén. MTI/Rosta Tibor

Hetente kétszáz illegális migránst fognak el a katonák és a rendőrök a déli határon a nyári időszakban, ezért is volt szükség a honvédség segítségére — tudtuk meg ­Németh Szilárdtól.

A honvédelmi tárca államtitkára elmondta azt is, a megnövelt katonai költségvetésből a már ismert haditechnikai beszerzések mellett új, önjáró lövegeket és páncéltörő eszközöket is vesznek a honvédségnek. (tovább…)