‘Nemzetpolitika’ kategória archívum

Nagyon sok élet megmentéséhez járult hozzá a honvédség áldozatos munkája

2020. július 1. szerda

A koronavírus-járvány elleni védekezés során a katonai szervezetek végig gyorsan és rugalmasan reagáltak, mindig sikerült lépést tartaniuk az adott helyzettel, a meghozott intézkedések működőképesek és aktuálisak voltak – hangzott el július 1-jén az Országgyűlésben.

(tovább…)

A trianoni emlékülés végén Orbán Viktor kezet fogott az ellenzéki frakcióvezetőkkel

2020. június 4. csütörtök

Pesti Srácok

Az emlékülés – amelyen a Demokratikus Koalíció nem vett részt – a történelmi zászlók bevonulásával és fanfárral kezdődött. Ezt követően megkezdődött a nemzeti önazonosság védelméről szóló, kormánypárti képviselők által benyújtott politikai nyilatkozat vitája. Az emlékülés végén a képviselők elénekelték a Himnuszt és Székely Himnuszt. Orbán Viktor miniszterelnök pedig odament az MSZP, az LMP és a Jobbik frakcióvezetőjéhez is, akiknek kézfogással köszönte meg a megemlékezésen való részvételüket.  

Kövér László, az Országgyűlés elnöke nyitóbeszédében kiemelte: a nemzeti önazonossághoz való jogot az egyetemes emberi jogok részévé kell tenni, mert ez az ügy egyidejűleg szolgálja a magyar nemzet, a szomszédos nemzetek és Európa jövőjét. (tovább…)

Június 4. – és az összetartozás dala

2020. június 4. csütörtök

Mandiner

Hazám, hazám címmel készített dalt a Csík zenekar a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, amely idén a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója is.

„A Hazám, hazám című dal és a hozzá készült videóklip arról szól, hogy bár 1920 óta határok választják el egymástól a magyarságot Közép-Európában és a világban, mégis egyek vagyunk. (tovább…)

Minden eddiginél többen kérték márciusban a csokot

2020. május 30. szombat

Több család igényelte a csokot az első negyedévben, mint egy évvel korábban, márciusban ráadásul a veszélyhelyzet ellenére kiugró számú igénylést fogadtak be a bankok – értesült a Magyar Nemzet. A felfutásban jelentős szerepe van a családvédelmi akciótervnek, amely használt lakásra is elérhetővé tette a csok mellé felvehető kedvezményes hitelt.

A vissza nem térítendő állami milliók eddig 136 ezer család otthonteremtését segítették, és már mintegy nyolcezren éltek a falusi csok lehetőségével.

(tovább…)

Németh Szilárd: A Magyar Honvédség a legbiztosabb munkáltató

2020. május 13. szerda

A Magyar Honvédség az ország legbiztosabb munkáltatója – jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Budapesten.

Németh Szilárd kiemelte, hogy a járványügyi védekezés új szakaszába lépett az ország, ennek középpontjában az élet újraindítása áll. Ezt szigorú és fokozatos menetrend mellett kell levezényelni. Az élet újraindításának fontos eleme a gazdaságvédelmi akcióterv, amely a GDP 20 százalékát fedi le. Az államtitkár felsorolta, hogy annak öt pontjában szerepel a bértámogatás, a vállalkozásoknak szánt adó- és járulékkedvezmények, a vállalkozások és az állampolgárok hiteltörlesztéseinek felfüggesztése, a 13. havi nyugdíj újraindítása, valamint a munkahelyek védelme és új munkahelyek létrehozása.

(tovább…)

Sokan jelentkeznek katonának Csepelen

2020. április 14. kedd

Az eddigi tapasztalatok alapján egyre növekvő igény mutatkozik a csepeli toborzóiroda munkatársainak munkájára. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) második budapesti toborzó ügyfélszolgálata március vége óta várja az érdeklődőket.

A járványügyi helyzethez alkalmazkodó, szűk körben megrendezett megnyitó óta – amelyen Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke és Vitár Zsolt alezredes, az MH KIKNYP parancsokhelyettese volt jelen – mintegy hatvanan érdeklődtek személyesen a toborzóknál a szerződéses katonai szolgálat lehetőségéről, közülük 17-en már be is adták a jelentkezésüket. Népszerű a tartalékos szolgálatvállalási forma is, melyre 7 fő jelentkezett eddig, közülük hárman már szerződést kötöttek a honvédséggel.

(tovább…)

A honvédelem nemzeti ügy

2020. február 8. szombat

Lenullázott haderő – Eszközbeszerzések civil kontroll nélkül címmel – a múlt év végi Fegyvervásárlás kontroll nélkül című fake news után – ismét hazugságoktól és csúsztatásoktól hemzsegő cikket közölt a 168 Óra a Magyar Honvédségről.

A szélsőségesen balliberális lap „szakértője” újból Kovács Gyula nyugállományú alezredes, sértett és levitézlett egykori katonatiszt volt. Hiába, no, madarat tolláról…

(tovább…)

Németh Szilárd szerint nem érkezett olyan kérés, hogy hívják össze a honvédelmi bizottságot

2020. január 10. péntek

ATV

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt, a sajtóban való üzengetés nem alap arra, hogy összehívjanak egy olyan bizottságot, amely határozatokat képes hozni.

Mind a magyar honvédség, és a Honvédelmi Minisztérium is a Külügyminisztérium szakértőivel folyamatosan tartja a kapcsolatot az Irakban szolgáló katonák parancsnokságával, a nemzetközi parancsnoksággal és a NATO-parancsnoksággal is – erről Németh Szilárd beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

(tovább…)

„Országépítő korszak van Magyarországon”

2020. január 10. péntek

888

A családvédelmi akcióterv folytatásáról, a Magyar falu programról, valamint a nemzeti energia- és klímavédelmi stratégia ambiciózus céljairól is beszámolt Orbán Viktor a tegnapi nemzetközi sajtótájékoztatóján.

A miniszterelnök az évindító Kormányinfón fontos bejelentéseket tett az egészségügy és a gazdaság kapcsán is. A kormányfő a szegénység felszámolását nevezte a kereszténydemokrata politika legfőbb céljának.

(tovább…)

Szobrot állítottak Kratochvil Károlynak Balatonszepezden

2019. december 13. péntek

Németh Szilárd/ Facebook, Magyar Nemzet

A Kratochvil Károly egykori háza előtt felállított bronz mellszobor, kép: Németh Szilárd/Facebook

Kratochvil Károly példája azt üzeni utódainak, hogy Magyarország függetlensége és biztonsága nem őrizhető meg erős honvédség nélkül – hangoztatta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Balatonszepezden, ahol szobrot állítottak a tábornoknak.

Németh Szilárd avatóbeszédében kiemelte: a mai honvédek sokat tanulhatnak Kratochvil Károlytól, ki állhatatosságának és céltudatosságának köszönhetően hazahozta ezredét a front és a Monarchia összeomlása után. Bár fel kellett adnia a harcot, a magyar lelkekben elért győzelme vitathatatlan – fűzte hozzá. (tovább…)