‘Nemzeti és etnikai kisebbségek’ kategória archívum

Botrány a 168 óra rágalmazó cikke miatt: nem tettek közzé helyreigazítást

2020. január 22. szerda

Origo

A 168 Óra testvérlapján, a 444-en tovább mérgezik a közéletet, szítják a gyűlöletet a hamis cikkel

Rasszista indulatokat, a cigány-magyar együttélést szándékosan aláásó és hamis cikket jelentetett meg a balliberális, gyűlöletkeltő álhíreket gyakran közlő 168 Óra. A szerzőt a botrány miatt most kitették a laptól, ám helyesbítést nem jelentettek meg – értesült az Origo.

Az írásban az szerepelt, hogy Nagy Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház orvos-igazgatója rasszista indíttatásból kioperáltatta egy cigány asszony petevezetékét, mondván, hogy ne lehessen gyereke. Természetesen minden hazugság volt: az orvos-igazgató nem rasszista, az asszonynak az egyik petefészke megmaradt és nem is roma.

(tovább…)

Rasszista bűncselekmény miatt felel az ellenzéki összefogás jelöltje

2019. október 1. kedd

Pesti Srácok, Csepel.info

Jövő héten első fokon ítélkezhet a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság Szabó Balázs, a Jobbik újpesti szervezetének alelnöke és vádlott-társai ügyében. A DK, MSZP, LMP és MSZP által támogatott radikális politikus két társával Budapestre látogató tunéziai állampolgárokat vert össze a vád szerint. A gyűlölet-bűncselekmény azonban csak egy Szabó ügyei közül, egy tavalyi utcai verekedés miatt hamarosan újabb vádat emelhetnek ellene. 

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség eredetileg csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat. A bíróság megállapította, hogy a vád tárgyává tett bűncselekmény csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettének minősülhet. A tárgyaló ügyész a vádirat lényegének ismertetésekor a bűncselekmény minősítését a bíróság vádtól eltérő minősítése szerint terjesztette elő.  (tovább…)

Ha nem akarsz bajt, ne viselj kipát – Hollandiában járt a Mandiner

2019. május 9. csütörtök

Mandiner

A golyóálló ablakokkal felszerelt házban élő főrabbival, egy néhány napja muszlimok által megvert zsidó aktivistával, valamint egy migráns által szétvert kóser étterem tulajdonosával beszélgettünk Hollandiában. A Mandiner videóriportja.

Binyomin Jacobs főrabbi amersfoorti háza nem pont olyan, mint a legtöbb neves közszereplő lakása. Pedig a holland hagyományokba illeszkedően takaros, szolid házat nem sok különbözeti meg a tőle balra álló épületektől: előtte apró kis kert, a gondosan ápolt gyepen hasonlóan gondosan ápolt növények. Az ajtón csak egy apró, héber betűs tábla közli: beit chabad, vagyis Chabad-ház. Belülről a lakás kerül minden fényűzést: vallásos könyvek sorakoznak a polcon, a megannyi gyermek és unoka képei borítják szinte az összes egyéb vízszintes felületet. A rabbi brit-zsidó neje kávét főz (sok tejjel, sok cukorral). (tovább…)

Cigányok ellen uszít a DK csepeli elnöke

2018. november 7. szerda

Csepel.info

A Csepel Plaza és gábor cigányok az okmányiroda előtt, ahogy a DK-s politikus látja

Horváth Gyula, a csepeli Demokratikus Koalíció elnöke volt az első, aki néhány évvel ezelőtt komolyan felvetette a Jobbikkal való koalíciót. A Jobbik azóta liberális útra lépett, Horváth viszont – úgy tűnik – átvette tőlük a radikális, cigányellenes vonalat. Most erdélyi gábor cigányok fényképével próbál a romák és a Fidesz ellen uszítani.

A politikus Facebook bejegyzése szerint a cigányok a Csepel Plaza okmányirodájánál jelentek meg hétfőn reggel 9 órakor. Ahogy a fotón is látható. Mi másért, mint csepeli lakcímért – állítja az a politikus. Itt kell megjegyeznünk, hogy a cigányokkal fenyegetőző politikus egyébként – többek között – éppen a ferencvárosi romák áttelepítésével híresült el. Innentől átadnánk neki a szót: (tovább…)

Csepeli Sörfesztivál ötödjére

2018. október 21. vasárnap

csepel.hu

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a Csepeli Sörfesztivált a Királyerdei Művelődési Házban a Csepeli Német Önkormányzat és a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete szervezésében.

(tovább…)

V. Csepeli Sörfesztivál

2018. október 10. szerda

Csepel.hu

Elhunyt Choli Daróczi József

2018. május 13. vasárnap

Magyar Idők

Életének 79. évében elhunyt Choli Daróczi József író, költő, műfordító, pedagógus, népművelő. A hírt a család a RomNet hírportállal tudatta szombaton.

A magyarországi roma közélet egyik ismert alakja 1939. május 26-án született a Hajdú-Bihar megyei Bedőn. A RomNeten olvasható életrajz szerint Choli Daróczi József 1975 óta tagja volt a Magyar Írószövetségnek és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének, szerkesztette a Romano Nyevipe, az Amaro Drom és a Rom Som nevű lapot. Számos publikációja, verse jelent meg cigány és magyar nyelven egyaránt. (tovább…)

Összeverhetnek Berlinben, ha zsidónak néznek

2018. április 25. szerda

Csepel.info, Mandiner

A Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke nem javasolja a hagyományos zsidó fejfedő viselését Németország nagyvárosaiban. Több embert is megvertek, akiket zsidónak néztek: ilyen utoljára a náci uralom idején fordulhatott elő.

Nem tanácsos a zsidó vallás előírásainak tiszteletét kifejező fejfedő, a kipa viselése a német nagyvárosokban – mondta a Németországi Zsidók Központi Tanácsának (ZdJ) elnöke egy keddi interjúban, amelyben hangsúlyozta, hogy nem helyes a muzulmán vallású bevándorlókra szűkítve vizsgálni az antiszemitizmust. (tovább…)

Veszélyeztetett francia zsidóság

2018. február 22. csütörtök

Mandiner, Magyar Idők

Fotó: REUTERS/Vincent Kessler

Franciaországban nő az antiszemita támadások száma. A kérdés: összefügg-e ez a bevándorlással? Ezzel a provokatív címmel jelent meg elemzés a nívós Gatestone Institute atlantista, konzervatív intézet portálján.

A szerző, Guy Milliére, a University of Paris oktatója, megannyi, a francia külpolitikáról szóló munka szerzője. Elemzésében egy, a progresszió gátlástalan hívei által kevéssé bemutatott témának járt utána az elmúlt évek eseményeit vizsgálva: ez a bevándorlás által hozott antiszemitizmus, a harmadik világbeli muszlim közösségek által táplált elemi zsidóellenesség, illetve ezeknek hatása az európai zsidó közösségre. (tovább…)

Megdöbbentő, hogy mit tett a csepeli politikus

2017. szeptember 19. kedd

Csepel.info

Ha Soros Györgyöt kell megvédeni, szirénázni vagy graffitit sikálni is hajlandó

Dr. Szabó Szabolcs meg akarta akadályozni a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az ellene való fellépésről szóló országgyűlési határozat napirendre vételét. Csak miután ez nem sikerült, szavazta meg kelletlenül a javaslatot. Az ukrán kormány első sorban az orosz nemzetiségen akar bosszút állni, de a törvény az összes ukrajnai nemzetiséget, így a magyarokat is rendkívül negatívan érinti.

Az Együtt politikusa az illegális határátlépőkön kívül nem nagyon érzett szolidaritást a különböző szavazásoknál. Miközben 15 ezer muszlim illegális határátlépőt akar betelepíteni, tartózkodással szavazott, amikor a devizahiteleseket segítő törvényről, az új építésű lakások adójának csökkentéséről, illetve a nagypénteki ünnepnapról döntött a parlament, a fogyasztóvédelem megerősítését szolgáló törvényre pedig a „nem” gombot nyomta meg. A csepeli fejlesztéseket többnyire támadja vagy igyekszik megakadályozni. Egy alkalommal még fényképet is manipulált, csak hogy a csepeli városrehabilitációt megfúrja. Ezek után nem meglepő, hogy a Kárpátalján élő magyarság irányában sem érez semmilyen felelősséget.

(tovább…)