‘Életmód’ kategória archívum

Illegális szemetelés: Hej, de nehéz a csepeli mélyszegények élete!

2020. július 7. kedd

Nem fussa szemétdíjra

Csepel.info

Hell energiaitalt, Coca Colát és más különböző üdítőket isznak, a La Guna étteremből szállíttatják ki a napi betevőt azok a mélyszegények, akik a Vasas utcánál teszik ki utána a maradékot és a hulladékot – derül ki a helyszíni fotókból.

Az illegális szemétlerakás szempontjából Csepel egyik legkritikusabb pontja a Vasas utca – Védgát utca által határolt “Bermuda-háromszög”. A háromszög alakú telek a fővárosé: ide hordják ki a környező házakból a szemetet a “mélyszegénységben élő” helyiek, akiknek szemétdíjra sajnos már nem telik. Ezért a főváros szállítja el rendszeresen az ide lerakott kommunális hulladékot. Az itt élőket – a tisztességes, nem szemetelő családokat is – ugyanakkor joggal zavarja a bűz, ami rendszeresen elárasztja a környéket. A látványról nem is beszélve. (tovább…)

Így buliztak a csepeli idősotthonban, miután feloldották a karantént

2020. június 14. vasárnap

Nlc.hu

A csepeli idősotthonban majd három hónapig éltek szigorú karanténban a lakók, még a szobájukat sem hagyhatták el. Az elővigyázatosságnak köszönhetően az intézményben senki sem fertőződött meg. Volt hát mit ünnepelni!

Ellopták a csepeli banánfát :-(

2020. április 13. hétfő

Csepel.info

A tulajdonosa szépen rendbe tette a strand előtti területet, és úgy rakta ki a kis banánfát a melegebb időszakokra

Ellopták azt a banánfát, amely a Hollandi út egyik nevezetessége lett az elmúlt években – értesült a Csepel.info.

Tulajdonosa, Brujman Roland a 25 000 forintot ajánl annak, aki nyomra vezeti. A lopásról azt írta a közösségi oldalon, hogy a növényt vasárnap 22:20-kor kitépték a földből, betették egy nagyobb autóba és elhajtottak. (tovább…)

A belföldi turizmus állhat hamarabb helyre a járvány után

2020. április 10. péntek

A belföldi turizmus állhat hamarabb helyre a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldása után – mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában. A szakértő szerint a külföldi és belföldi utazásokat egyaránt nézve legalább egy évnek el kell telnie ahhoz, hogy viszonylag helyreálljon a turizmus, akkor is, ha ha nem lesz második hulláma a járványnak, és őszre már normalizálódik a közegészségügyi helyzet.

A belföldi turizmusnak kedvezőbbek a kilátásai, hiszen Kínában is azt látni, hogy a bezártság után az emberek szinte ellepik az idegenforgalmi nevezetességeket, a múzeumokat, a vendéglátóhelyeket – emelte ki Kiss Róbert Richárd. Hozzátette, az embereknek kevesebb lesz ugyan a pénzük, de a korábban külföldi nyaralást tervezők közül sokan inkább belföldi úticélokat választanak majd.

(tovább…)

Emberek, hová lett a józan ész?

2020. április 9. csütörtök

Csepel.info

A fotó illusztráció

Majd akkor teszek fel szájmaszkot és kesztyűt, ha ingyen kapom! Majd akkor megyek ki a vásárlókkal teli boltból, ha felszólítanak rá! (De előbb nekimegyek a biztonsági őrnek, és jól kiosztom!) Akkor megyek el a zsúfolt parkból, ha rendőr szól! (De felháborodott kommentet teszek ki a zsúfoltságról a Facebookon.) Nem szólok a rendőrségnek, ha csalókat látok: kiposztolom a Facebookra, és nézem a felháborodást!

Ismerős? Egyre több ember hal meg Magyarországon – és főképp Budapesten – a koronavírus miatt. Gyakorlatilag háborús körülmények vannak. Mégis sokan másoktól várják el, hogy megvédjék őket. Egy rendkívül súlyos, halálossá válható betegséggel szemben úgy viselkedik az emberek jelentős része, mintha komplett idióta volna. Maszkot ugyanis bárki készíthet egyetlen perc alatt az otthonában. Kesztyű minden háztartásban van. A boltokból, parkokból szintén bárki kimehet, ha zsúfoltságot lát. (tovább…)

Így gyárt maszkokat a csepeli önkormányzat

2020. március 31. kedd

Csepel.info

A Csepeli Városgazda Zrt. megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató csoportja kezdte el textilmaszkok gyártását még az elmúlt hét folyamán – közölte Borbély Lénárd csepeli polgármester, aki Ábel Attila alpolgármesterrel kedden látogatta meg a foglalkoztató csoportot.

A csepeli önkormányzat több éve foglalkoztat olyan megváltozott munkaképességű embereket, akik piaci viszonyok között nehezen találnának munkát és biztos megélhetést. Így az önkormányzat számukra és családjaik számára is nagy segítséget nyújt. A csoport eddig többnyire ajándéktárgyakat, szőnyegeket készített, most állnak át a maszkok gyártására. A képek alapján a maszkok egész tetszetősek lesznek.

(tovább…)

Jó reggelt Csepel, itt a hétfő!

2020. március 30. hétfő

Csepel.info

2020. március 30. hétfő reggelre 447-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt újabb két 90 év feletti alapbetegségekkel küzdő beteg. Csepelen borús, hideg, kellemetlen idő van, az utakon gyér a forgalom. Sorokat sehol, még a postánál sem láttunk. A Késmárki-Széchenyi-Kossuth-Szent Imre tér-Kossuth-Ady-Táncsics útvonalon jártunk. 

Videónk alatt most is az Info rádió híreit, beszámolóit hallhatják például arról a vitáról, hogy milyen védőfelszerelést kellene biztosítani a háziorvosoknak. Speciális, 100 százalékosan védő felszerelést ma a világon mindenhol csak az intenzív osztályokon dolgozó orvosok kapnak, mivel mindenhol hiány van belőle. Ennek ellenére az újbudai polgármester a kormányt okolja, miután ő maga sem gondoskodott az általa hiányolt védelemről a háziorvosai számára. Szóba kerülnek a védekezés más módjai is, milyen tévhitek terjednek, és a vitaminok hasznossága is – utóbbiak sem védenek meg a vírustól. (tovább…)

Hatvanöt új betege és két új halottja van a koronavírus-járványnak Magyarországon

2020. március 29. vasárnap

Koronavirus.gov.hu

408-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg. A koronavírus-járvány neheze csak most jön, amikor a csoportos megbetegedések szakaszát minden bizonnyal felváltják a tömeges megbetegedéseké – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. (tovább…)

Újabb csepeli adott ingyen szájmaszkokat

2020. március 27. péntek

Csepel.info

Az országos sajtó is felfigyelt arra a csepelire, aki háza kerítésére tett ki szatyrokba szájmaszkokat, amiket bárki leakaszthatott. Máris van követője: az újabb csepeli adakozó a piachoz vitt ötven saját gyártású maszkot – szintén ingyen.

Úgy tűnik, hogy négy részre szakadt az ország. A leghangosabb csapat telesírja az internetet, hogy képtelen sálat, kendőt és kesztyűt találni vagy vásárolni, és minimum Orbán Viktornak kellene vinni neki ilyet – vagy legalább megmutatnia a ruhásszekrényben, hogy hol találja. Mások ezt simán megoldották, hiszen nem nehéz venni vagy elővenni egy sálat, kendőt és kesztyűt, amiből a háztartási vagy kerti változat is megfelel. A harmadik társaságot egyáltalán nem zavartatja a járvány-sürgés-fogás. A negyedik csapat viszont nem csak magának gondoskodik védőfelszerelésről, hanem másoknak is ad vagy készít. Ilyen emberekből pedig úgy tűnik Csepelen akad is jó pár. (tovább…)

Első a biztonság a Csepeli Piacon: új működési rend lép életbe

2020. március 25. szerda

Csepel.info

Az árusoknak csütörtöktől kötelező lesz a kesztyű és az orvosi maszk használata, és erre kérik a vásárlókat is.

Az alábbiakban Borbély Lénárd polgármester közleménye olvasható. (tovább…)