‘Életmód’ kategória archívum

Cipősdoboz akció 2022

2022. november 21. hétfő

A Segítség Köve Alapítvány karácsonyi jótékonysági akciója

Csepel.info

Az elmúlt hetek lázas tervezgetése, készülődése után örömmel jelentjük be, hogy 2022. november 28-tól december 19-ig ismét megszervezzük a Csepeli Önkormányzat segítségével a karácsonyi Cipősdoboz akciót.

Tudjuk, sokan várják már, hogy az idei évben is több száz csepeli nehézsorsú gyermek karácsonyát varázsoljuk szebbé együtt! Mi mindent megteszünk azért, hogy ez sikerüljön, de egyedül nem vagyunk erre képesek! Ezért várjuk mind azokat a segíteni tudó csepeli jószándékú adakozókat, akiknek szívügyük ez a fajta segítségnyújtás! (tovább…)

Dél felől újabb esőfelhők jönnek

2022. november 19. szombat

Koponyeg.hu

Felhős, esetenként eső is várható a következő napokban a Köpönyeg előrejelzése szerint.
(tovább…)

Tanácsadással segít a Humán Szolgáltatások Igazgatósága

2022. november 18. péntek

Csepel.hu

Sok a költözködő Budapesten, de a csepeliek Csepelen maradnak

2022. október 28. péntek

24, Csepel.info

Dinamikusan nőtt a fővárosi vándorlási kedv, de amíg az belvárosiak – főként az erzsébetvárosiak – szinte menekülnek a kerületükből, a csepeliek igyekeznek Csepelen belül új lakást vásárolni – derül ki a KSH friss adataiból.

Az OTP Ingatlanpont elemzője úgy látja, hogy sokakban még a Covid járvány előtt vagy annak hatására születhetett meg a döntés, ám a megvalósítás lehetőségét csak a járvány visszaszorulása, és a 2021-ben igen kedvező lakásvásárlási feltételek adták meg számukra.

(tovább…)

Sikeres lett az önkormányzat őszi dísznövényakciója

2022. október 26. szerda

Csepel.hu

A Csepeli Zöld Sziget Program keretén belül meghirdetett őszi dísznövényakción több mint ezer csepeli családi ház és társasház vett részt. A lakók ingyenes növényeket vehettek át, amivel szebbé, zöldebbé és élhetőbbé tehetik környezetüket.

A napokban portálunk meglátogatta azokat a kerületi kertbarátokat, akik részt vettek a programban. Megnéztük, hogy miként alakították ki családi házaik és társasházaik előtt a zöld területeket vagy tették szebbé a most is meglévőt. Több helyen a dísznövények mellett még az egynyári virágok is szépen virágoznak. (tovább…)

Átalány? Diktálás? – Megmutatjuk, melyik energiaelszámolási formát érdemes választania!

2022. október 22. szombat

Mandiner

Az energiaválság mindannyiunk életére hatással van. Az árak óriási mértékű emelkedésének következtében kénytelenek vagyunk jobban odafigyelni az energiafogyasztási szokásainkra.

Spórolni azonban nem csak a gáz- és áramfogyasztásunk csökkentésével tudunk, sokat segíthet az energiaszolgáltatókkal való elszámolásunk módjának racionalizálása is. (tovább…)

Ilyen idő várható a hétvégén

2022. október 22. szombat

Koponyeg.hu

Felhős, esetenként eső is várható a következő napokban a Köpönyeg előrejelzése szerint.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég; és eleinte csak elszórtan, majd az esti óráktól egyre többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél is mind többfelé erősödik meg. 15 és 25 fok között változik a hőmérséklet – DK-en lesz a melegebb.
(tovább…)

Grundon kezdett focizni az ifiválogatott Törő László

2022. október 21. péntek

Csepel.hu

Talán nem mindenki tudja, hogy a 62 éves Törő László az egyik legígéretesebb labdarúgó volt Magyarországon a hetvenes években. A Csepelben játszott, tizenhárom évesen 45 gólt lőtt tizenhárom meccsen, ifjúsági és Budapest-válogatott lett. Később leigazolta a kor legjobb csapata, az Újpesti Dózsa, ahol a nemrég elhunyt focizsenivel, Törőcsik Andrással együtt edzett. Jelenleg a Csepel Utánpótlás Sportegyesület (CSUSE) edzőjeként foglalkozik a fiatal csepeli labdarúgókkal.

„Ha felismerték volna, mire vagyok képes, és komoly, szigorú ráhatással lettek volna rám, akkor többet érhettem volna el. De nem akarok senkit megbántani, mert rajtam is múlott, hogy felnőttként nem lettem élvonalbeli labdarúgó” – összegzi pályafutásának alakulását Törő László. Nyíregyházán született 1960-ban, majd a szüleivel Budafokra költözött. Csepelen 1969 óta lakik. A Bolyai János Szakközépiskolában érettségizett és híradásipari műszerész végzettséget szerzett. (tovább…)

Gyenge hidegfront érkezik

2022. október 8. szombat

Koponyeg.hu

Szombaton eleinte csak fátyolfelhők lesznek az égen, majd északnyugat felől vastagabb felhők érkeznek, és este északnyugaton záporok is kialakulhatnak. Estétől egyre inkább megerősödik az északnyugati szél. 20-21 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, esetleg elvétve alakul ki gyenge zápor. Délután északnyugaton lesz a legtöbb napsütés, míg délnyugaton fátyol-, keleten rétegfelhők lehetnek. Gyengül és délkeletire fordul a szél. 15 és 21 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.
(tovább…)

Folyamatosak a rongálások a Tejút parkban

2022. október 5. szerda

Csepel.hu

Több mint két éve adták át a Tejút parkot a kerületben, amelynek első hónapjai nem indultak túl jól. Sokáig az itt működő játszótér és sportpálya körül még a világítást sem sikerült felkapcsolni. Kevés a karbantartás és gondot okoz a terület körbekerítésének hiánya is, ami a rongálási céllal érkezőknek gyakorlatilag felhívás a keringőre. A csepeli önkormányzathoz érkező panaszokat a hivatal csak továbbítani tudja a fenntartó Főváros felé.

Hosszú ideje igény volt a lakosság részéről Csillagtelepen, hogy egy korszerű fitneszpark és egy minden igényt kielégítő kültéri játszótér is épüljön a kerület ezen részén. A kérések meghallgatásra találtak, és még Tarlós István főpolgármestersége alatt, el is indult a beruházás. A kivitelező a FŐKERT volt, és nagyjából sikerült is időre befejezni a projektet. A mostani fővárosi vezetésnek egy árva fillérébe sem került megépíteni a parkot, de fenntartását már nekik kellene (kellett volna) megoldaniuk. (tovább…)