‘Életmód’ kategória archívum

György István: csütörtökön indul a regisztrált legidősebbek oltása a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon

2021. február 3. szerda

Koronavírus.gov.hu

György István elmondta, hogy az első két legveszélyeztetettebb csoport – az egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonokban, szociális intézményekben dolgozók és élők – beoltását lezárták. Az egészségügyi dolgozók elsöprő többségét, 93 százalékát beoltották, az idősotthonokban több mint 82 ezer dolgozó és gondozott kapta meg a koronavírus elleni vakcinát.

Hozzátette: az idősotthonok és szociális intézmények esetében 1875 intézményi telephelyen jártak az oltási munkacsoportok, 64 helyszínen kellett elhalasztani az oltást, mert fertőzés volt az intézményben. Itt is sor fog kerülni az oltásokra – fogalmazott, majd fontos állomásnak nevezte, hogy a vakcina beadásával a járványnak leginkább kitett idős közösségekben alakulhat ki a védettség.

 

(tovább…)

Kormányinfó: március 1-ig maradnak a korlátozások

2021. január 28. csütörtök

Magyarnemzet.hu

A szerdai kormányülés után, az operatív törzs beszámolóját meghallgatva a kabinet megállapította, hogy sikerült megfékezni a járvány terjedését. Viszont az enyhítések a járvány újbóli felélénküléséhez vezetnének.

Európa sok országában szigorúbb szabályok vannak érvényben, mint nálunk, ott megkezdődött a harmadik hullám, amit a kormány szeretne elkerülni, ezért a korlátozások fenntartása indokolt – számolt be róla Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

(tovább…)

Hogy tölti a karácsonyt? – Vágó Imréné

2020. december 21. hétfő

Csepeli Hírmondó

Karácsonyi összeállításunkban megkérdeztünk néhány ismert csepeli személyiséget, hogy tölti az ünnepeket. Sorozatunk harmadik részében Vágó Imréné, a Csepeli DAC elnöke mesélt.

“A szokásos, nagy izgalommal várt családi összejövetel az idén sajnos elmarad. Persze a találkozások, lopott órák, percek örömét igyekszünk a biztonság szem előtt tartásával minél gyakoribbá tenni. Már egymás látványa is örömteli, ám az ölelésekről, szeretet-puszikról most lemondunk, de valamennyien éreztetjük egymással, hogy gondolatban így teszünk.

(tovább…)

Liget projekt: mélygarázs és park lett a parkolók helyén – pedig Karácsony ez ellen harcol

2020. december 7. hétfő

Vezess, Csepel.info, Pesti Srácok

A “Felvonulási tér” alatt 800 férőhelyes mélygarázst épített a kormány villanyautó-töltőkkel, zuhanyzókkal és biciklitárolókkal. A mélygarázs fölött tizenkétezer négyzetméter zöldfelületet alakítottak ki. Ez az egyik eleme azoknak a fejlesztéseknek, amit teljes mértékben elutasít Budapest új vezetése.

A már hétfőtől használható új parkolót este hét órától reggel hétig ingyenesen lehet igénybe venni a járvány miatt. A mélygarázs belső tereit a nemzeti képtár gyűjteményéből válogatott alkotások másolatai díszítik, amelyek nemcsak a vizuális élményt növelik, hanem a tájékozódást is segítik. (tovább…)

Ez a vitamin lehet a rák elleni küzdelem egyik kulcsa

2020. december 1. kedd

Origo

Azt tudjuk, hogy napi 2-3000 egység D-vitamin növelheti a különböző betegségekkel szembeni védekezőképességünket, így például a koronavírussal szemben is immunerősítő hatású lehet, és régóta ismert, hogy a rák elleni küzdelemben is fontos szerepet játszhat.

Egy klinikai vizsgálat azt igazolta, hogy a D-vitamin rendszeres szedése 17 százalékkal csökkenti az áttétes és végzetes kimenetelű rák kockázatát. A védőhatás még nagyobb, 38 százalékos a normális testtömegindexűek körében.

(tovább…)

Csepeli ősz: van képed hozzá?

2020. november 18. szerda

Csepel.info

További képek itt

Szokásunkhoz híven idén is galériába gyűjtjük a csepeli, őszi képeket.

Induló galériánkat itt tekinthetik meg az olvasóink, akinek pedig van kedve és képe hozzá, nyugodtan feltöltheti a sajátjait is a galériánkba. (tovább…)

A természet ízei marcipánban – egy családi manufaktúra a Damjanich utcában

2020. november 16. hétfő

Csepeli Hírmondó

Sokak szerint az ország legfinomabb, főzött, minőségi marcipánját a Csepelen található Bakos Marcipán Kft. készíti családi vállalkozásban, amely 1979-től működik a Damjanich János utca 24. szám alatt.

„A természet ízei marcipánba zárva” – hangzik a manufaktúra mottója, amely szerint a termékeik ízértékére, belső tartalmára helyezik a hangsúlyt, nem mellesleg pedig változatos csomagolásban, díszítésekkel, különleges figurákban jelennek meg.

(tovább…)

A Rákóczi Kert parkja nyitva, a művelődési házak zárva vannak

2020. november 12. csütörtök

Csepel.info

A koronavírusos járvány miatti korlátozások miatt zárva tartanak a csepeli közművelődési intézmények. A nagy népszerűségnek örvendő csepeli Rákóczi Kert esetében ez a szolgáltatóházra igaz. A park, vagyis a játszótér és a futókör továbbra is használható – értesült a Csepel.info.

A csepeli önkormányzat vezetése azt szeretné, hogy a lehető legtöbb parkot, zöld területet tudják használni a csepeliek. Ezzel kerülhető el a leginkább a tumultus. Azonban a személyi felelősség továbbra is döntő: a távolságtartás és a maszkviselés szabályait tartani kell. A maszkot csak az önálló sporttevékenység – például a kocogás – ideje alatt lehet levenni. (tovább…)

Orbán Viktor a koronavírusról: Ez egy olyan ellenség, akit valahogy meg kell ölni

2020. november 10. kedd

Mandiner

Interjút adott az M1-nek Orbán Viktor. Volf-Nagy Tünde első kérdése arra vonatkozott, miért nem jöttek korábban a hétfőn bejelentett szigorítások.

Elmondta: továbbra is laboratóriumként tekint Ausztriára, amely ország statisztikáit egy héttel követi hazánk. „Most körülbelül 50 százalék az esély arra, hogy ha minden így megy tovább, akkor az egészségügy kitart” – mondta a miniszterelnök, hozzátéve hogy ez a szám elég alacsony, ezért nem lehetett tovább várni. (tovább…)

A járvány a mentális egészségünkre is hatással van: mit tehetünk?

2020. november 5. csütörtök

csepel.hu

Nehéz időszak

A koronajárvány miatti aggodalom és félelem negatívan hat a mentális egészségünkre, kimeríti lelki tartalékainkat. Sokan belefáradtak, belefásultak a tavasz óta fennálló stresszhelyzetbe.

(tovább…)