‘Életmód’ kategória archívum

Ez a vitamin lehet a rák elleni küzdelem egyik kulcsa

2020. december 1. kedd

Origo

Azt tudjuk, hogy napi 2-3000 egység D-vitamin növelheti a különböző betegségekkel szembeni védekezőképességünket, így például a koronavírussal szemben is immunerősítő hatású lehet, és régóta ismert, hogy a rák elleni küzdelemben is fontos szerepet játszhat.

Egy klinikai vizsgálat azt igazolta, hogy a D-vitamin rendszeres szedése 17 százalékkal csökkenti az áttétes és végzetes kimenetelű rák kockázatát. A védőhatás még nagyobb, 38 százalékos a normális testtömegindexűek körében.

(tovább…)

Csepeli ősz: van képed hozzá?

2020. november 18. szerda

Csepel.info

További képek itt

Szokásunkhoz híven idén is galériába gyűjtjük a csepeli, őszi képeket.

Induló galériánkat itt tekinthetik meg az olvasóink, akinek pedig van kedve és képe hozzá, nyugodtan feltöltheti a sajátjait is a galériánkba. (tovább…)

A természet ízei marcipánban – egy családi manufaktúra a Damjanich utcában

2020. november 16. hétfő

Csepeli Hírmondó

Sokak szerint az ország legfinomabb, főzött, minőségi marcipánját a Csepelen található Bakos Marcipán Kft. készíti családi vállalkozásban, amely 1979-től működik a Damjanich János utca 24. szám alatt.

„A természet ízei marcipánba zárva” – hangzik a manufaktúra mottója, amely szerint a termékeik ízértékére, belső tartalmára helyezik a hangsúlyt, nem mellesleg pedig változatos csomagolásban, díszítésekkel, különleges figurákban jelennek meg.

(tovább…)

A Rákóczi Kert parkja nyitva, a művelődési házak zárva vannak

2020. november 12. csütörtök

Csepel.info

A koronavírusos járvány miatti korlátozások miatt zárva tartanak a csepeli közművelődési intézmények. A nagy népszerűségnek örvendő csepeli Rákóczi Kert esetében ez a szolgáltatóházra igaz. A park, vagyis a játszótér és a futókör továbbra is használható – értesült a Csepel.info.

A csepeli önkormányzat vezetése azt szeretné, hogy a lehető legtöbb parkot, zöld területet tudják használni a csepeliek. Ezzel kerülhető el a leginkább a tumultus. Azonban a személyi felelősség továbbra is döntő: a távolságtartás és a maszkviselés szabályait tartani kell. A maszkot csak az önálló sporttevékenység – például a kocogás – ideje alatt lehet levenni. (tovább…)

Orbán Viktor a koronavírusról: Ez egy olyan ellenség, akit valahogy meg kell ölni

2020. november 10. kedd

Mandiner

Interjút adott az M1-nek Orbán Viktor. Volf-Nagy Tünde első kérdése arra vonatkozott, miért nem jöttek korábban a hétfőn bejelentett szigorítások.

Elmondta: továbbra is laboratóriumként tekint Ausztriára, amely ország statisztikáit egy héttel követi hazánk. „Most körülbelül 50 százalék az esély arra, hogy ha minden így megy tovább, akkor az egészségügy kitart” – mondta a miniszterelnök, hozzátéve hogy ez a szám elég alacsony, ezért nem lehetett tovább várni. (tovább…)

A járvány a mentális egészségünkre is hatással van: mit tehetünk?

2020. november 5. csütörtök

csepel.hu

Nehéz időszak

A koronajárvány miatti aggodalom és félelem negatívan hat a mentális egészségünkre, kimeríti lelki tartalékainkat. Sokan belefáradtak, belefásultak a tavasz óta fennálló stresszhelyzetbe.

(tovább…)

Maszkviselés, távolságtartás, fertőtlenítés

2020. október 29. csütörtök

Csepel.hu

Továbbra is emelkedő tendenciát mutat hazánkban a koronavírussal fertőzöttek száma. A megfelelő higiéniai szabályok betartása mellett ilyenkor különösen fontos a rendszeres fertőtlenítés, a járványügyi szabályok betartása.

Ennek részleteiről és az influenza elleni védőoltás jelentőségéről is kérdeztük dr. Dobák Andrást, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgató-főorvosát.

(tovább…)

Miért nem valók óvodákba a homoszexuális mesék?

2020. október 12. hétfő

Szemlélek magazin

Nagy port kavar egy gyermekek számára készült könyv, mely a nemi indentitásról is tartalmaz történeteket. A közismert neveléskutatóval arról beszélgettünk, hogy milyen hatásai lehetnek a gyermeklélekre.

– Olvastad a könyvet?
– Igen, egy-két jó írás is található benne, de a legnagyobb rész valójában a nemek összezavarásáról szól. Az alattomosságát tartom a legkárosabbnak. Ez így megtévesztő. Olyan, mint a trójai faló. A kezembe vettem, gyönyörű rajzok vannak benne, ritmikus verselés, ami odáig vezet, hogy a herceg a herceg karjaiban találja magát. Közben semmi nem figyelmeztet a végkifejletre. Sok drasztikusan sulykoló elemet tartalmaz több „meséje” is. Holott egy mese nem sulykol, hanem sugall. A klasszikus és művészi értékekkel bíró mese finoman, de nagyon egyértelműen juttat el az alapigazságokig. Ez a mesekönyv pedig egy nagyon-nagyon kis zugba, egy részterületre viszi el az olvasót. Ezért kérdezem, miért nem írjuk rá, hogy ez a könyv alapvetően az azonos neműséggel vagy mássággal foglalkozó írások gyűjteménye. Ez lenne a legkevesebb. (tovább…)

Kell-e szex, pia és cigi az ovisoknak?

2020. október 8. csütörtök

Szabó Szabolcs homoszexhez juttatná a csepeli gyerekeket

Csepel.info

Fotó: Transindex.ro

Az ellenzéki Szabó Szabolcs felháborodott azon, hogy Borbély Lénárd polgármester a csepeli óvodákba nem enged leszbikus, homoszexuális és genderpropagandát – értesült a Csepel.info.

A liberális politikus a Facebook oldalán állt ki amellett, hogy a gyerekeknek homoszexuális hercegekről, leszbikus Hamupipőkéről, nemváltásra vágyó hősökről meséljenek az óvodákban. De persze úgy írt erről, mintha a gyermekek védelme helyett könyvek betiltásáról lenne szó. (tovább…)

A Csepel Művek: a Hírmondó képriportja

2020. október 8. csütörtök

Csepeli Hírmondó

A Csepeli Hírmondó képgalériáját itt tekinthetik meg az érdeklődők
A Csepel Művek sokáig az ország legnagyobb egybefüggő ipari komplexuma volt, ma pedig egyedülálló cégek közössége.

A gyár négy korszak építészeti emlékeit öleli fel: a századfordulón, a két világháború közötti időszakon és a szocializmuson át, napjainkig.

(tovább…)