‘Életmód’ kategória archívum

Budapest visszazuhant a Demszky-korszakba

2019. október 15. kedd

Vélemény – Ábel Attila

Ábel Attila szerint az ellenzéki kormányzással Budapesten visszatér a mindennapos kosz és piszok, a hajléktalanok érdekei fontosabbak lesznek, mint a városlakóké. Előbbieket közben álszent módon ismét hagyják majd telente az utcákon megfagyni, ahogy az Demszky főpolgármestersége idején történt.

Az alábbiakban Ábel Attila véleményét olvashatják a csepeli kampányról és a fővárosi eredményekről. (tovább…)

Az MSZP ismét problémás családokat akar Csepelre telepíteni?

2019. szeptember 26. csütörtök

Civilek az Élhető Csepelért, Csepel.info

2006-2008 között a ferencvárosi önkormányzat a csepeli szocialisták tudomása és asszisztálása mellett önkormányzati tulajdonú bérlakásokba költöztette a dzsumbuj problémás családjainak egy részét. Fennáll a veszélye annak, hogy ezt az MSZP-s vezetésű csepeli ellenzéki koalíció újra megtenné – állítja a Civilek az Élhető Csepelért csoport, amely figyelmeztető szórólapot dobott a postaládákba a napokban a “szociális lakótelep program”-ra kiszemelt helyeken. 

A 2010 előtti városvezetésnek tagjai voltak Horváth Gyula valamint Szenteczky János, a DK valamint az MSZP jelenlegi listavezetői is. Horváthnak alpolgármesterként és fővárosi képviselőként, Szenteczkynek a Csevak vezérigazgatójaként volt tudomásuk a történtekről – állítják a civilek. (tovább…)

Augusztus 21-én nyit a Csepeli Piac

2019. augusztus 17. szombat

Csepel.info

Az ünnep alkalmából a Csepeli Piac is hosszú hétvégét tart – értesült a Csepel.info.

A nyitás augusztus 21-én, reggel lesz.

Hét gyerek kap Csepelen ingyenes étkezést: összesen ennyien kérték

2019. július 9. kedd

Csepel.info

Idén is igényelhető a mindennapos meleg étkezés a rászoruló gyerekek számára – értesült a Csepel.info. Az igénylések száma az elmúlt években megszokotthoz hasonlóan rendkívül alacsony.

A Csepel.info úgy tudja, hogy mindössze hét gyereknek kértek a szülei ingyenes meleg étkezést. Az adatok szerint még a halmozottan hátrányos helyzetű családok többsége sem szorul már rá erre. Csepelen az elmúlt években gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség, és mindenki tud dolgozi, akinek ezt az egészége megengedi, és akar is munkát végezni.  (tovább…)

Kinyitott a csepeli strand, itt vannak az első képek!

2019. június 28. péntek

Csepel.info

A víz tökéletes, hely bőven van és a csúszda is működik

Már várták a nyitást

Már a nyitás előtti percekben kisebb sor állt a strand ideiglenes bejáratánál. A fürdőzőket minden igényt kielégítő konténeres öltözők várják, természetesen külön pelenkázó szoba is van.

A kivitelező hibájából még nem készültek el a strand bejárati épületei, amelyeket kerítéssel választották le a medencéktől. A víz tökéletes, hely is bőven van, a rendre pedig szigorú biztonsági őrök vigyáznak. Köszönjük Ábel Attilának a fotókat! (tovább…)

Kit támogat Váncsa István az EU versus Németh Szilárd gasztroháborúban?

2019. június 26. szerda

24.hu, Csepel.info

Természetesen Németh Szilárdot. Németh Szilárd pacalimádatát nemcsak megértem, osztom is – mondta Váncsa István a 24.hu-nak adott interjújában.

Az alábbiakban az interjúból idézünk. (tovább…)

Közösen Csepelért – elindult a 3. csepeli konzultáció

2019. június 25. kedd

Csepel.hu

Korábbiakhoz hasonló módon a csepeli önkormányzat a kerület jövőjét érintő legfontosabb döntéseket az itt élők megkérdezésével, a csepeliek véleménye alapján kívánja meghozni. Az önkormányzat célja az, hogy hosszú távon, nem pusztán egyetlen választási időszakra fektessék le Csepel fejlesztésének alapelveit. 

A 3. Csepeli Konzultáció, amely ezt a célt szolgálja, a közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület kezdeményezésére jött létre.

(tovább…)

Budapest legjobb sörözője csepeli

2019. június 13. csütörtök

Ismét gratulálhatunk a Rizmajer sörháznak

Csepel.info

Rizmajer sörház

Szerdán volt a Budapest Nightlife Awards ‘19 díjátadója, ahol a Rizmajer sörházak is átvehettek egy díjat – írja Facebook oldaluk.

És nem is akármilyen az a díj: a közönség szavazatai alapján a Rizmajer Kézműves Sörház és a Rizmajer Sörház – Blaha lett Budapest legjobb kézműves sörözője!

(tovább…)

Youtube csatornát indított a csepeli önkormányzat

2019. május 3. péntek

Csepel.info

A legfrissebb bejegyzésben Borbély Lénárd polgármester nyilatkozik a Rákóczi Kert megújulásáról.

Megnyílt Csepelen a Családok Parkja: itt az első fotógaléria!

2019. április 16. kedd

A sárospataki vár ihlette a szenzációs játszóteret

Csepel.info

Galériánk itt tekinthető meg, Borbély Lénárd polgármesteré itt, A Csepeli Hírmondó galériája pedig itt

Kedden tíz órakor nyílt meg az a felújított park és szabadidőközpont Csepelen, amely a család minden tagjának kínál programokat és sportolási lehetőséget a várandós anyukáktól a gyermekeken keresztül a szépkorúakig.

A “Családok Parkját” Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Tarlós István budapesti főpolgármester és Borbély Lénárd csepeli polgármester közösen adták át. Németh Szilárd üdvözölte és gratulált a felújításhoz, az MSZP pedig azonnal bírálta a fejlesztést.
(tovább…)