‘Életmód’ kategória archívum

Az idei nyárra elkészül az ifjúsági tábor

2023. március 26. vasárnap

Csepel.hu, Csepel.info

„A Kis-Duna-partot nem lehet beépíteni, kizárólag természetközeli, családbarát, sport- és rekreációs céllal lehet fejleszteni, minden olyan célú beépítést meg kell akadályozni, amivel a lakosság nem ért egyet” – hangsúlyozta egy korábbi sajtótájékoztatón Borbély Lénárd polgármester. Ahogy mondta, a beruházást széles körű lakossági párbeszéd és közösségi tervezés előzte meg, fórumokon és kérdőíveken kérték ki a helyiek véleményét.

A teljes mértékben önkormányzati forrásból finanszírozott felújítás során elbontották a rossz állapotban lévő pavilonokat és öltözőépületeket, új vendéglátó-helyiséget, játszóteret, sétányokat, parkolóhelyeket hoznak létre, utcabútorokat helyeznek ki, felújítják a meglévő csónakházat, teniszpályákat alakítanak ki, új vizesblokkokat, tábori szálláshelyeket és konyhát építenek. A zöldfelület és a növényállomány is megújul. A tavaly nyáron elindult beruházás is a csepeli családok, gyerekek aktív kikapcsolódását, hasznos időtöltését szolgálja.

Az Aktív Magyarország Programhoz Csepel is csatlakozott

2023. március 23. csütörtök

Csepel.hu, Csepel.info

A csepeli önkormányzat is csatlakozik a programhoz, hiszen fontos, hogy már kisgyermekkortól beépüljön az aktív életmód és az egészségmegőrzés a jövő generáció mindennapjaiba, ezért is hirdette meg az önkormányzat a Csepeli Sportsziget Programot.

A Millió lépés az iskoládért kihívással nem csupán az egészséges életmódot szeretnék népszerűsíteni, hanem ösztönözni is szeretnék a csepeli általános és középiskolákat arra, hogy csatlakozzon minden kerületi oktatási intézmény a programhoz, ugyanis azok az iskolák, amelyek legalább ötször teljesítik az Országos Kékkör távját, a Csepeli Önkormányzat jóvoltából 300.000 forintos sportszertámogatást fognak kapni.
(tovább…)

Retro: Így változtatta meg a világot a magnókazetta megjelenése

2023. március 19. vasárnap

Blikk

Ferro, krómos vagy metál? 60 és 90 perces? TDK, BASF, Maxell? A huszonéves generációnak már semmit nem mondanak ezek a szavak. Az idősebbek számára azonban alapfogalomnak számítottak a nyolcvanas évektől, amikor szinte mindenkinek volt valamilyen magnója otthon, a kazettát pedig összegyűjtött zsebpénzből is ki lehetett fizetni. Pláne nem kellett nagyon agyalni rajta sokat, mit vegyünk születésnapra, vagy a iskolai karácsonyi ajándékozáskor, a kazetta volt a jolly joker.

Kis helyen elfért, egyáltalán nem volt kényes jószág, szemben a bakelit hanglemezzel, amit elég volt egyszer elejteni, vagy meglökni a lemezjátszót, hogy a megcsúszó tű sercegősre, hallgathatatlanná karcolja a tartalmát. A kazettára egyszerűen átmásoltuk a lemezeket, vagy más kazetták tartalmát, csak össze kellett dugni a lemezjátszót a magnóval a Keravillban vásárolt zsinórra.

(tovább…)

Most már valóban itt a tavaszi idő

2023. március 19. vasárnap

Koponyeg.hu

A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.

A sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni. Vasárnap délután 16 fok körül alakul a hőmérséklet. A délkeleti szél megélénkül.
(tovább…)

Mikor tér vissza és meddig tart a tavasz?

2023. március 12. vasárnap

Koponyeg.hu, Origo

A jövő hét elején 20 fokig melegszik a levegő, majd a hét közepén újabb lehűlés jön.

Hétfőn melegfronti felhőzet érkezik nyugat felől, melyből csapadék sehol sem alakul ki. A déli, délnyugati szél nagy területen erősödik meg. 11-18 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.
(tovább…)

Komposztláda program Csepelen

2023. március 12. vasárnap

Csepel.hu

A városvezetés 2011-ben indította első komposztláda programját azzal a céllal, hogy a zöldhulladékok természetes módon újra hasznosításra kerüljenek.

Eddig több mint 1500 komposztládát kaptak a kerületi lakosok, idén pedig közel kétszázan igényeltek biohulladék tárolót. A csepeli lakcímmel rendelkező pályázók egy komposztáló edényt kaptak.
(tovább…)

A 24 órás orvosi ügyelet fenntartása marad Csepelen

2023. március 12. vasárnap

Csepel.hu

„Marad az ügyelet, úgy, ahogy eddig, éves szinten azonban ötvenmillió forinttal kerül többe az ellátás. Az áremelkedésben nagy szerepet játszik az üzemanyagárak nagyfokú drágulása és a bérek emelkedése” – mondta el lapunknak dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója, hozzátéve: az ügyelet nem a Tóth Ilona szakrendelő ellátási területéhez tartozik.

„Az ügyeletet érintő panasszal a betegjogi képviselőhöz, illetve az Inter-Ambulance Zrt. vezetőségéhez lehet fordulni” ‒ hangsúlyozta a főigazgató. Kiemelte, az ellátással kapcsolatos problémákat elsősorban létszámhiány okozza.
(tovább…)

Társasjátékozni jó!

2023. március 10. péntek

Csepel.hu, Csepel.info

A játékklub eredetileg a Radnóti Miklós Művelődési Ház keretein belül működik, május elsejéig azonban a Szabó Magda Közösségi Térben látogatható.

Gubányi Gábor a klub vezetője lapunknak elmondta: minden hónap első szerdáján 13 és 16 óra között lehet csatlakozni a játékokhoz.

(tovább…)

Továbbra is a panellakásokat lehet a leggyorsabban eladni

2023. január 29. vasárnap

mfor.hu

Tavaly a negyedik negyedévben is a panelt lehetett a leggyorsabban eladni, országos átlagban kereken két hónap alatt – közölte saját adatai alapján az Otthon Centrum (OC).

Az ingatlanközvetítő hálózat szerint ez az érték öt nappal hosszabb mint 2022 harmadik negyedévében, az azt megelőző három hónaphoz képest pedig majdnem két héttel nőtt.
(tovább…)

Hosszú hétvégék, munkaszüneti napok és ünnepek 2023-ban

2023. január 14. szombat

ittjartam.hu

Két négynapos és négy háromnapos hosszú hétvégére számíthatunk 2023-ban, ledolgozós szombat viszont nem lesz. Összegyűjtöttük, mikor és milyen ünnepnapok, munkaszüneti napok és iskolai szünetek várnak ránk az évben.

Március 15-e szerdára fog esni 2023-ban, így az nem lesz hosszú hétvége. Emiatt az első – és egyből négynapos – hosszú hétvégére egészen áprilisig kell majd várni. A húsvéti hosszú hétvége április 7-én nagypéntekkel indul, és április 10. húsvéthétfővel ér véget.
(tovább…)