‘Életmód’ kategória archívum

Egy különleges banánliget Csepelen

2020. szeptember 21. hétfő

Csepeli Hírmondó

Csepel egyik legszebb részén a Kis-Duna-parthoz közel, különleges előkert vonzza az arra járók tekintetét. A platán és vadgesztenyefák alatt gyönyörűen gondozott apró banánliget bújik meg.

A trópusi kiskert Brujman Roland munkáját dicséri, aki három évvel ezelőtt vásárolta meg az első banántövet, azóta pedig lelkes odaadással építi-szépíti a kiskertet. A kertészkedés igazi szenvedélyévé vált és titkon reméli, hogy hobbija egyszer a hivatása lehet.

(tovább…)

A koronavírus tünetei általában ebben a sorrendben jelentkeznek

2020. szeptember 18. péntek

Bien.hu

És most, hogy közeledik az influenzaszezon, még nehezebb lesz megkülönböztetni egymástól ezt a két betegséget. A Dél-Kaliforniai Egyetem szakértői is tisztában vannak ezzel, épp emiatt próbáltak valamiféle támpontot adni az embereknek és orvosoknak a koronavírus kapcsán. Kutatásaikból pedig kiderült, hogy a COVID-19 tünetei az emberek többségénél (és itt most nem a tünetmentes betegekre gondoltak, hanem azokra, akiknél valóban voltak jelek) egy bizonyos sorrendben követik egymást. (tovább…)

VírusRadar: telefonos program a koronavírus elleni védekezésben

2020. szeptember 16. szerda

888

A kormány által fejlesztett mobilapplikációk, például a VírusRadar alkalmazás használata a koronavírus-járvány második hullámában életeket menthet – mondta az innovációs és technológiai miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Palkovics László elmondta: mivel a fiatalabb korosztály egyre nagyobb arányban érintett a fertőzés terjedésében, a kontaktkutatást segítő VírusRadar használata talán még fontosabb most, mint tavasszal volt, ezért azt kéri, minél többen töltsék le azt. (A programról itt találnak bővebb leírást.)

(tovább…)

Ez a süti lett Budapest desszertje

2020. szeptember 16. szerda

MTI, Infostart

A Szamos Marcipán körtés karamell mousse-át először az idei Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhatja meg a közönség péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség immár harmadik alkalommal írta ki a Budapest desszertje versenyt, amelynek lényege, hogy szeretnének egy olyan édességet találni, amely a széles közönség tetszését elnyerve gazdagítani tudja a cukrászdák kínálatát – mondta a rendezvény sajtótájékoztatóján Rebrus Csaba, a szövetség elnöke, az Édes Napok társtulajdonosa.

(tovább…)

Jó hír a hallgatóknak: olcsóbbak az albérletek

2020. szeptember 1. kedd

Ingatlannet.hu

Idén szeptembertől az elmúlt években megszokottnál jóval kevesebben kezdhetik meg az egyetemi tanulmányaikat. A tavalyi adatokhoz képest csaknem 14%-os csökkenést figyelhetünk meg.

Ez a visszaesés a koronavírus okozta bizonytalan évkezdéssel együtt alacsonyabb árakat, valamint megnövekedett kínálatot eredményezett, már ami az albérleteket illeti. (tovább…)

Illegális szemetelés: Hej, de nehéz a csepeli mélyszegények élete!

2020. július 7. kedd

Nem fussa szemétdíjra

Csepel.info

Hell energiaitalt, Coca Colát és más különböző üdítőket isznak, a La Guna étteremből szállíttatják ki a napi betevőt azok a mélyszegények, akik a Vasas utcánál teszik ki utána a maradékot és a hulladékot – derül ki a helyszíni fotókból.

Az illegális szemétlerakás szempontjából Csepel egyik legkritikusabb pontja a Vasas utca – Védgát utca által határolt “Bermuda-háromszög”. A háromszög alakú telek a fővárosé: ide hordják ki a környező házakból a szemetet a “mélyszegénységben élő” helyiek, akiknek szemétdíjra sajnos már nem telik. Ezért a főváros szállítja el rendszeresen az ide lerakott kommunális hulladékot. Az itt élőket – a tisztességes, nem szemetelő családokat is – ugyanakkor joggal zavarja a bűz, ami rendszeresen elárasztja a környéket. A látványról nem is beszélve. (tovább…)

Így buliztak a csepeli idősotthonban, miután feloldották a karantént

2020. június 14. vasárnap

Nlc.hu

A csepeli idősotthonban majd három hónapig éltek szigorú karanténban a lakók, még a szobájukat sem hagyhatták el. Az elővigyázatosságnak köszönhetően az intézményben senki sem fertőződött meg. Volt hát mit ünnepelni!

Ellopták a csepeli banánfát :-(

2020. április 13. hétfő

Csepel.info

A tulajdonosa szépen rendbe tette a strand előtti területet, és úgy rakta ki a kis banánfát a melegebb időszakokra

Ellopták azt a banánfát, amely a Hollandi út egyik nevezetessége lett az elmúlt években – értesült a Csepel.info.

Tulajdonosa, Brujman Roland a 25 000 forintot ajánl annak, aki nyomra vezeti. A lopásról azt írta a közösségi oldalon, hogy a növényt vasárnap 22:20-kor kitépték a földből, betették egy nagyobb autóba és elhajtottak. (tovább…)

A belföldi turizmus állhat hamarabb helyre a járvány után

2020. április 10. péntek

A belföldi turizmus állhat hamarabb helyre a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldása után – mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában. A szakértő szerint a külföldi és belföldi utazásokat egyaránt nézve legalább egy évnek el kell telnie ahhoz, hogy viszonylag helyreálljon a turizmus, akkor is, ha ha nem lesz második hulláma a járványnak, és őszre már normalizálódik a közegészségügyi helyzet.

A belföldi turizmusnak kedvezőbbek a kilátásai, hiszen Kínában is azt látni, hogy a bezártság után az emberek szinte ellepik az idegenforgalmi nevezetességeket, a múzeumokat, a vendéglátóhelyeket – emelte ki Kiss Róbert Richárd. Hozzátette, az embereknek kevesebb lesz ugyan a pénzük, de a korábban külföldi nyaralást tervezők közül sokan inkább belföldi úticélokat választanak majd.

(tovább…)

Emberek, hová lett a józan ész?

2020. április 9. csütörtök

Csepel.info

A fotó illusztráció

Majd akkor teszek fel szájmaszkot és kesztyűt, ha ingyen kapom! Majd akkor megyek ki a vásárlókkal teli boltból, ha felszólítanak rá! (De előbb nekimegyek a biztonsági őrnek, és jól kiosztom!) Akkor megyek el a zsúfolt parkból, ha rendőr szól! (De felháborodott kommentet teszek ki a zsúfoltságról a Facebookon.) Nem szólok a rendőrségnek, ha csalókat látok: kiposztolom a Facebookra, és nézem a felháborodást!

Ismerős? Egyre több ember hal meg Magyarországon – és főképp Budapesten – a koronavírus miatt. Gyakorlatilag háborús körülmények vannak. Mégis sokan másoktól várják el, hogy megvédjék őket. Egy rendkívül súlyos, halálossá válható betegséggel szemben úgy viselkedik az emberek jelentős része, mintha komplett idióta volna. Maszkot ugyanis bárki készíthet egyetlen perc alatt az otthonában. Kesztyű minden háztartásban van. A boltokból, parkokból szintén bárki kimehet, ha zsúfoltságot lát. (tovább…)