‘Életmód’ kategória archívum

Hoppá: Csepel láthatóan egyre jobb hely :-)

2017. április 6. csütörtök

Csepel.info

csaladbarat_index

Az Otthontérkép alapján Csepel a legjobb dél-pesti kerületek egyike

A legprofibb fiatalok soha nem felejtik el megnézni az Otthontérkép adatait, amikor belevágnak egy új lakás vagy albérlet keresésébe. Márpedig ebben Csepel egyre ígéretesebb hely. A családbarát-indexben már megelőzzük Budafokot, Pesterzsébetet és Soroksárt – miközben budapesti összehasonlításban itt még mindig olcsó az albérleti díj és a lakásvásárlás.

Nem volt ez mindig így. 2010 előtt a ferencvárosi putritelepek felszámolásakor a nem kívánatos lakókat még ide, Budapest akkor legelhanyagoltabb kerületébe költöztették. (tovább…)

Fiatal Családosok Klubja: színes programok áprilisban

2017. március 24. péntek

Csepel.hu

kiraly-nora-es-csaladja

Különleges szépség- és stílusestekkel készül a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) április elején, a láthatatlan munka világnapja alkalmából. Ezeken a napokon azokat a hölgyeket szeretné az egyesület szórakoztatni, akik az otthoni teendőket végzik fáradhatatlan energiával és kitartással.

A Csepeli Királyerdei Művelődési Házban április 4-én szépségápolással és egészséggel foglalkozó szakemberek várják az érdeklődőket az ingyenes, ám regisztrációhoz kötött eseményen, ahol divatbemutatók és különböző egyedi programok színesítik a rendezvényt. (tovább…)

A hal áfája is csökkenhet

2017. március 12. vasárnap

MTI, Mandiner

a-hal-afaja-is-csokkenhet

Az étkezési és a telepítési célú hal áfájának csökkentését kezdeményezi a Földművelésügyi Minisztérium, mivel az szerintük fehérítené az ágazatot és serkentené a halfogyasztást.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kezdeményezi az étkezési és a telepítési célú hal áfájának csökkentését, mert ez fehérítené az ágazatot és hozzájárulna ahhoz, hogy a halfogyasztás pár év alatt a duplájára nőjön – mondta Fazekas Sándor földművelés miniszter a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. évértékelő rendezvényén a szaktárca pénteki közleménye szerint.

(tovább…)

Jön a felmelegedés és vele az eső

2017. február 19. vasárnap

Index

Jön a felmelegedés és vele az eső

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint egyre inkább egy északi ciklon alakítja időjárásunkat, ezért változékonyabb időre számíthatunk.

Hétfőn reggel a Dunántúlon és a középső területeken köd várható, után változó felhőzetre, több-kevesebb napsütésre van remény. Este észak felől megvastagszik a felhőzet, és a folytatásban eső várható (5-11 fok).

(tovább…)

Megoldják a berliniek legégetőbb problémáját: koedukált vécék lesznek

2017. január 4. szerda

444, 888, Csepel.info

megoldjak-a-berliniek-legegetobb-problemajat

Koedukált, politikailag korrekt nevén gendersemleges vécék lehetnek a jövőben a berlini a iskolákban, hivatalokban és a rendőrségeken is. Ezzel könnyítik meg azoknak a kis és nagy dolgát, akik nem tudják eldönteni, hogy férfiak vagy nők – esetleg delfinnek, csigának vagy barnamoszatnak érzik magukat. Az LMBTQ közösségek régi problémája volt a vécéválasztás nehézsége. Néhány kukacoskodó szerint azonban ezzel csak a kislányokra és nőkre vadászó, szexre éhes illegális migránsok dolgát könnyítik meg.

Berlin új igazságügyi szenátorának az egyik első javaslata volt, hogy a város középületeiben tegyék nemsemlegessé a vécéket, hogy azokat bárki használhassa. A zöldpárti Dirk Behrendt, aki egyben az esélyegyenlőségi ügyekért is felelős, elmondta, hogy már készítettek egy hatásvizsgálatot arról, hogyan lehetne megvalósítani, hogy a vécék nemsemlegesek legyenek – írja a 444. (tovább…)

Ellenőrizze: Önnek is otthon kell hagynia a kocsiját, ha komolyabb szmog lesz?

2017. január 3. kedd

Origo

forgalmi_szmog

Ezt kell figyelni. Ez az autó ki lenne tiltva Budapestről riasztási fokozat esetén, mert 4-es a besorolása

Amennyiben elrendelik Budapesten a szmogriadó riasztási fokozatát, akkor a korábbi évek gyakorlatával szemben nem az autók 7-8, hanem akár a 32 százaléka nem közlekedhet majd. Ráadásul a rendszámokról eltűnik a matrica, ami alapján eldönthetnénk, elhagyhatjuk-e autónkkal a parkolót, vagy sem. Minden tudnivaló egy cikkben az esetleges budapesti forgalomkorlátozásról.

A főpolgármester 2017 első munkanapjára elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten, ez aztán kedden is érvényben maradt. Tarlós István példáját közben a debreceni, a miskolci, a sajószentpéteri és a nyíregyházi polgármester is követte.

(tovább…)

Lényegesen olcsóbb lett több alapvető élelmiszer a boltokban

2017. január 3. kedd

Nem állnak le: jövőre a tejföl, a túró és a sertésbelsőségek adója lehet kisebb

Magyar Idők

csaladeszik

Olcsóbb lett januártól a baromfihús, a tojás, valamint a friss tej, mivel ezek a termékek már az alacsonyabb, ötszázalékos áfakulcs alá tartoznak.

A Földművelésügyi Minisztérium arról tájékoztatta lapunkat, hogy ezzel nem áll meg a már évek óta tartó, alapvető élelmiszerekre vonatkozó áfacsökkentés, a kormány dolgozik további termékek közterhének lefaragásán is. A jelenlegi intézkedés több tíz milliárd forintos megtakarítást eredményez a családoknak. (tovább…)

Megtöltöttük rendezvényekkel naptárunkat

2017. január 2. hétfő

Mr. Gabee

Ma ismét megtöltöttük rengeteg színes programmal oldalunk naptárát, amiben összeszedjük azokat a rendezvényeket, eseményeket, melyeket csepeli intézmények, szervezetek, művelődési házak, és az Budapest, XXI. kerület Csepel Önkormányzata rendez.

Amennyiben önök tudnak olyan eseményről, mely nem szerepel a jobb oldali sávban található naptárban, írja meg nekünk a csepel.info@gmail.com email címre.

500 új elektromos töltőhely létesülhet Budapesten

2016. december 30. péntek

Budapest.hu, Nemzetgazdasági Minisztérium

elektromos-auto-coolcity-hu

Fotó: CoolCity.hu

Az elektromobilitás elterjesztését célzó Jedlik Ányos Terv megvalósításáról írt alá együttműködési megállapodást Budapest Főváros Önkormányzata és a Nemzetgazdasági Minisztérium. A megállapodás eredményeként közel 250 töltőoszlop és 500 töltőhely létesülhet mintegy 600 millió forint értékben.

A Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Tarlós István főpolgármester által aláírt dokumentum rögzíti, hogy a főváros biztosítja a töltőállomások helyét és a hozzájuk tartozó parkolóhelyeket, míg a nemzetgazdasági tárca vissza nem térítendő támogatást nyújt mindehhez az önkormányzati töltőtelepítési program keretében. A Főváros és a kerületek mintegy 250 töltőoszlopra, azaz 500 töltőhelyre pályázhatnak, ezek fedezete az októberben kiírt pályázati felhívás szerinti feltételekkel garantált. Az együttműködés keretében a felek közösen mérik fel a jogszabály-változtatási igényeket, továbbá közös koncepciót dolgoznak ki a kiépítendő töltőpontok helyének kijelölésére is. (tovább…)

Az “otthon” a budapestiek kedvenc szava

2016. december 27. kedd

Budapest.hu

szerelem

Életre kelt szavak, kifejezések a “Neked mit jelent Budapest?” kiállításon a Budapest Projekt Galériában, Fotó: Kiss Emese, Budapest.hu

Otthon, szabadság, lehetőség – ez a három szó lett a legnépszerűbb a Fővárosi Önkormányzat és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által 2016. októberében indított rendhagyó közvélemény-kutatásban. A “Neked mit jelent Budapest?” címmel indított felmérés során egy külön erre a célra létrehozott szógyűjtő felület segítségével bárki beküldhette a saját szavát Budapestről.

A kampány ideje alatt, a lakosság aktív részvételének köszönhetően több ezer szó beküldésével formálódott ki az itt élők meglehetősen pozitív véleménye a fővárosról. A legnépszerűbb szavakból december közepén nyitotta meg kapuit a “Neked mit jelent Budapest?” kiállítás a Budapest Projekt Galériában, ahol szó szerint életre kelnek a lakosság által beküldött szavak, kifejezések. (tovább…)

Videó: ezért őrültség illegális migránsokkal megtölteni Európát

2016. december 13. kedd

Youtube

a-szamok-nyelven

A világ legszegényebb, háborúkkal sújtott országaiból ide csalogatott migránsokkal nem lehet orvosolni a szegénységet.

Viszont le lehet süllyedni a legszegényebb országok szintjére, importálva azok polgárháborúit, vallásháborúit is. Az alábbi videó ezt mutatja be a számok nyelvén, mégis pofonegyszerűen. (tovább…)

Zémann Erika Aranyanyu lett

2016. december 10. szombat

Csepel.hu

ze

A Richter Aranyanyu Díj egyik idei nyerteséről, a ritmikus gimnasztika egykori bajnokáról, a jelenlegi szakedzőről, Zémann Erikáról ezt írta egy szülő: „…visszaadta a gyermekeimnek az önmagukba vetett hitet. Szeretetével elérte, hogy újra legyenek álmaik és céljaik, amik elérésében maximálisan támogatja és segíti őket”. Idén hatodik alkalommal adták át a Richter Aranyanyu Díjat négy kategóriában.

Történetek nőkről (tovább…)

Sportos munkahelyek a BrandManiában – Csepel kerékpárokkal

2016. december 9. péntek

Mmonline.hu, Csepel.info

brandmania

Idén már negyedik alkalommal mérték fel Magyarország legfittebb munkahelyeit, a BrandMania stábja pedig utánajárt, hogyan kényeztetik sportra vágyó munkatársaikat a hazai vállalkozások. A műsorból kiderül, hogy mi a kapcsolat a BAT és a Csepel között, milyen mobilalkalmazások segítik, hogy fittek maradjunk és miért éri meg egy cégnek egészségfejlesztő programra költeni. A BrandMania második részében pedig a gamerek világába pillanthatunk be.

A Magyarország legfittebb munkahelyei felmérést idén már negyedik alkalommal végezték el, és a díjazottak között van visszatérő és van olyan vállalat is, amely első alkalommal nyerte el a címet. 2016-ban közel háromszor annyian vettek részt a felmérésben, mint tavaly. A BrandMania legújabb adásából kiderült, hogy a felnőtt magyar lakosság hogyan viszonyul a sportoláshoz, illetve mennyire támogatják a munkahelyek a mozgást. A műsorban többek között a BAT, az Unilever és az HBO sportos programjai is bemutatkoznak, és kiderül, hogy mire készülnek a BAT-nál jövőre a cég által beszerzett Csepel kerékpárokkal. (tovább…)

Több ezer családnak segített a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány

2016. december 6. kedd

Hiradó.hu

Az alapítvány 2017-ben is folytatja a 28-29 ezer család számára segítséget jelentő vetőmagprogramját

mindengyl160324-169w

Háromszázhatvan településen 7488 hátrányos helyzetű, három éven aluli kisgyereket nevelő család vehetett át kilenc hónap alatt összesen több mint 67 ezer élelmiszercsomagot hat multinacionális élelmiszer-kereskedelmi lánc jóvoltából a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány szervezésében.

Noha a törvény szerint minden 14 évesnél fiatalabb, hátrányos helyzetű gyerek jogosult állami forrásból ingyenes étkezésre, ez a valóságban a három éven aluliak számára nem mindig teljesül, mert nem minden kistelepülésen működik bölcsőde – emlékeztetett az alapítvány 2016-os tevékenységéről szóló hétfői budapesti beszélgetésen a kuratórium elnöke. (tovább…)

Fogyatékos emberek nemzetközi napja Csepelen

2016. december 6. kedd

Csepel.hu

img_1055

Immár negyedik alkalommal látta vendégül a Radnóti Miklós Művelődési Házban a csepeli önkormányzat a kerületben élő mozgássérült, vak és gyengén látó, siket, megváltozott munkaképességű, értelmi fogyatékos és autista embereket.

A Fogyatékos emberek nemzetközi napja alkalmából tartott rendezvényt a Mészáros Jenő Speciális Általános Iskola tanulóinak műsora nyitotta meg, gitárral kísért az intézmény nyugállományú igazgatója, Tóth Zoltán. A rendezvény házigazdája, Szuhai Erika, az önkormányzat szociális, egészségügyi és fogyatékos ügyi bizottságának elnöke elmondta, a fogyatékos embereknek és családtagjaiknak, segítőiknek mindennap kihívás, küzdelem a létért, ezért az egészséges emberek feladata, hogy a problémák leküzdéséhez a lehető legtöbb segítséget megadjunk. Ezután felolvasta Németh Szilárd országgyűlési képviselő köszöntő sorait, aki levelében kiemelte, a kormány felelősséget visel a fogyatékos személyek iránt: az elmúlt években folyamatosan nőtt a fogyatékos személyek szociális ellátásaira szánt támogatás és csaknem 200 ezer fogyatékos, egészségkárosodott vagy megváltozott munkaképességű ember dolgozik az államilag támogatott foglalkoztatásban. Megemlítette, hogy Csepelen is kiemelt figyelmet fordítanak a kerületben élő fogyatékos emberek mindennapjainak megkönnyítésére: 2011 őszétől fogyatékosügyi tanácsnok, 2014-től pedig külön önkormányzati bizottság foglalkozik a fogyatékosok ügyével. (tovább…)