‘Életmód’ kategória archívum

Egy osztályban 54 gyerek – Csepelen

2019. november 29. péntek

Csepel.info

“1945-ben kezdtem iskolába járni. Az osztályfőnök Csatay Bertalan lett, aki akkor tért haza az amerikai hadifogságból. Nagyon szigorú volt, sok pofont kaptunk tőle. De kellett is az 54 fős osztályt szigorúan fogni. Viszont lett közülünk több mérnök, egyetemi tanár, orvos, muzsikus, sőt egy atomtudós is”

– fogalmazott Vezér Endre, Csepel díszpolgára a Csepel infónak írt levelében. De folytassuk sorait: (tovább…)

Videó: így néz ki a hely, ahova épülhet az atlétikai stadion

2019. november 11. hétfő

Nemzeti Sport

A Magyar Atlétikai Szövetség egy videóban mutatta be, hogyan néz ki jelenleg az a terület, ahová felépülhet az új atlétikai stadion Budapesten. Lényegében egy szennyezett, elhanyagolt, részben sittel, szeméttel feltöltött területről van szó.

A videó szerint a Csepel-sziget északi részén található – jelenleg nyilvánosságtól elzárt környéket – 15 hektárnyi új zöldfelülettel dobnák fel a 2023-as atlétikai világbajnokságra készülve, melynek nagy része közösségi tér lehet. Bővebben a tervekről IDE KATTINTVA olvashatnak.

Magyarországon az EU-s átlag alatt van a vagyoni egyenlőtlenség

2019. október 27. vasárnap

Mandiner, Csepel.info

Sokkal nagyobbak a vagyoni különbségek Németországban vagy Svájcban, de a világ- és az uniós átlag is rosszabb, mint a magyar – derül ki a Credit Suisse jelentésből.

Oroszországban a legnagyobb a vagyoni egyenlőtlenség – állapítja meg a Credit Suisse jelentés. Ott az ország vagyonának 83% -át a népesség leggazdagabb 10% -a birtokolja. (tovább…)

Lecsó Bisztró nyílt Csepelen

2019. október 24. csütörtök

Lecsó Bisztró/Facebook, Csepel.info

A csepeli víztorony a kerület legmagasabb épülete. Messziről hívogat, hogy egyél egy jót! A víztorony közelében, a Chili Fitness mellett, a HÉV végállomásánál található a Lecsó Bisztró. Címünk: 1211 Budapest, Kossuth Lajos utca 117.

Naponta megújuló menükínálattal, kedves és figyelmes kiszolgálással, tiszta, rendezett környezetben várunk hétfőtől péntekig 11-19 óráig. (tovább…)

Több ezren futottak és eveztek Kolonics György emlékére

2019. október 24. csütörtök

Origo

Csaknem háromezer résztvevője volt a Kolonics György Emlékfutásnak, illetve a hozzá kapcsolódó sárkányhajós futamnak.

A szervezők közlése szerint 2986 sportolni vágyó kapcsolódott be a szerdai rendezvénybe, amellyel a 2008-ban tragikusan hirtelen elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenusra emlékeztek. A tisztelgők között olimpiai, világ- és Európa-bajnokok is voltak, többek között a vízilabdázó Kiss Gergely, a kajakos Storcz Botond, valamint a kenus Csabai Edvin és Kozmann György. (tovább…)

Budapest visszazuhant a Demszky-korszakba

2019. október 15. kedd

Vélemény – Ábel Attila

Ábel Attila szerint az ellenzéki kormányzással Budapesten visszatér a mindennapos kosz és piszok, a hajléktalanok érdekei fontosabbak lesznek, mint a városlakóké. Előbbieket közben álszent módon ismét hagyják majd telente az utcákon megfagyni, ahogy az Demszky főpolgármestersége idején történt.

Az alábbiakban Ábel Attila véleményét olvashatják a csepeli kampányról és a fővárosi eredményekről. (tovább…)

Az MSZP ismét problémás családokat akar Csepelre telepíteni?

2019. szeptember 26. csütörtök

Civilek az Élhető Csepelért, Csepel.info

2006-2008 között a ferencvárosi önkormányzat a csepeli szocialisták tudomása és asszisztálása mellett önkormányzati tulajdonú bérlakásokba költöztette a dzsumbuj problémás családjainak egy részét. Fennáll a veszélye annak, hogy ezt az MSZP-s vezetésű csepeli ellenzéki koalíció újra megtenné – állítja a Civilek az Élhető Csepelért csoport, amely figyelmeztető szórólapot dobott a postaládákba a napokban a “szociális lakótelep program”-ra kiszemelt helyeken. 

A 2010 előtti városvezetésnek tagjai voltak Horváth Gyula valamint Szenteczky János, a DK valamint az MSZP jelenlegi listavezetői is. Horváthnak alpolgármesterként és fővárosi képviselőként, Szenteczkynek a Csevak vezérigazgatójaként volt tudomásuk a történtekről – állítják a civilek. (tovább…)

Augusztus 21-én nyit a Csepeli Piac

2019. augusztus 17. szombat

Csepel.info

Az ünnep alkalmából a Csepeli Piac is hosszú hétvégét tart – értesült a Csepel.info.

A nyitás augusztus 21-én, reggel lesz.

Hét gyerek kap Csepelen ingyenes étkezést: összesen ennyien kérték

2019. július 9. kedd

Csepel.info

Idén is igényelhető a mindennapos meleg étkezés a rászoruló gyerekek számára – értesült a Csepel.info. Az igénylések száma az elmúlt években megszokotthoz hasonlóan rendkívül alacsony.

A Csepel.info úgy tudja, hogy mindössze hét gyereknek kértek a szülei ingyenes meleg étkezést. Az adatok szerint még a halmozottan hátrányos helyzetű családok többsége sem szorul már rá erre. Csepelen az elmúlt években gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség, és mindenki tud dolgozi, akinek ezt az egészége megengedi, és akar is munkát végezni.  (tovább…)

Kinyitott a csepeli strand, itt vannak az első képek!

2019. június 28. péntek

Csepel.info

A víz tökéletes, hely bőven van és a csúszda is működik

Már várták a nyitást

Már a nyitás előtti percekben kisebb sor állt a strand ideiglenes bejáratánál. A fürdőzőket minden igényt kielégítő konténeres öltözők várják, természetesen külön pelenkázó szoba is van.

A kivitelező hibájából még nem készültek el a strand bejárati épületei, amelyeket kerítéssel választották le a medencéktől. A víz tökéletes, hely is bőven van, a rendre pedig szigorú biztonsági őrök vigyáznak. Köszönjük Ábel Attilának a fotókat! (tovább…)