‘Életmód’ kategória archívum

Újra elindul a komposztálási mintaprogram

2024. február 15. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli Zöldsziget Program keretében idén is útjára indítja az önkormányzat a komposztálási mintaprogramot a csepeli kertes házas (kerítéssel közrezárt) ingatlanok tulajdonosai, valamint óvodák és iskolák részére. Az akcióban 600 literes műanyag komposztáló edényeket adnak át ingyenesen a feltételeknek megfelelő igénylőknek.

Azok jelentkezését várják, akik szívesen kipróbálnák a háztartási komposztálást, és a korábbi években nem vettek részt önkormányzati komposztálási pályázaton. (tovább…)

Állatvédelem Csepelen

2023. november 25. szombat

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat a szeptemberi képviselő-testületi ülésen döntött a projektről, aminek az a célja, hogy a csepeli gyerekek megismerkedjenek a felelős állattartás szabályaival.

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében megvalósuló eseménysorozat során Nagy Vilmos, a Jókutya Iskola vezetője minden csepeli óvodában bemutatót tart a felelős állattartásról.

(tovább…)

Egészségügyi szűrő és felvilágosító nap Csillagtelepen

2023. szeptember 28. csütörtök

Csepel.hu

(tovább…)

Németh Szilárd kiborult: mindent rendben találtak a Kolonics György Szabadidőközpont fejlesztésével kapcsolatban

2023. szeptember 19. kedd

Rendkívüli ülést hív össze a rezsibiztos, hogy a polgármestert sározza

Csepel.info

Három felügyelőbizottság vizsgálta egyszerre a csepeli Kolonics György Szabadidőközpont beruházását. Ez az a sportközpont, ami annak ellenére épült fel a csepelieknek közösségi tervezést követően, hogy a telket Németh Szilárd a saját magánalapítványának akarta megszerezni. A rezsibiztos a városvezetés és a Csepeli Tervtanács építész-szakemberei szerint szállodát épített volna, ehelyett most bárki bemehet, és kedvére sportolhat a teljesen megújult családi sportközpontban.

Az önkormányzati felügyelőbizottságok közül van olyan, ahol a három tagból ketten fideszesek. De ők is azzal szembesültek a hármas felügyelőbizottsági vizsgálat során, hogy az összes vádpont, amit a rezsibiztos a polgármesterrel szemben a Facebook-oldalain tett közzé az elmúlt hónapokban, hamis volt. A felügyelőbizottságok kivétel nélkül mindent rendben találtak. A Csepel.info úgy tudja, hogy Németh Szilárd ezek után dührohamot kapott, üvöltözése kihallatszott a KIMBA épületéből, és most rendkívüli testületi ülést hívat össze a fideszes képviselőkkel. (tovább…)

Egészségügyi szűrő és felvilágosító nap Csillagtelepen

2023. szeptember 15. péntek

Csepel.hu

(tovább…)

Ő az, akit annyiszor láttál a Kis-Dunánál és a Széchenyin bandukolni

2023. augusztus 30. szerda

Csepel.info

Annyiszor láttuk, és olyan régen szerettük volna megkérdezni, hogy ki ő, és miért baktat nap mint nap, teljesen felmálházott katonai menetfelszerelésben Csepelen. Most sikerült.

Nos, az ismeretlen katona “Benjámin közlegény”, aki nem is olyan régen, a koronavírusos idők óta űzi ezt a meglehetősen furcsa hobbiját. A katonai holmikat előtte is szerette, de a járvány idején jött az az ötlete, hogy így próbáljon leadni a súlyfeleslegéről. (tovább…)

Itt az újabb hőségriasztás: Vigyázzunk magunkra

2023. július 14. péntek

BAON.hu

Szombattól szerda éjfélig harmadfokú hőségriasztás adott ki az ország egész területére az országos tisztifőorvos.

Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri, vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.

(tovább…)

Ahol a lakók maguk gondozzák a környezetüket

2023. július 10. hétfő

Csepeli Hírmondó

Az önkormányzat nem nyírja a füvet… Nem gondozzák naprakészen a házak előtti területet. Nincs elég virág, sövény, bokor, szép zöld a környezetemben, amiért természetesen mindig valaki más okolható. Szerencsére azonban jócskán vannak olyan lakók is a kerületben, akik nem másra várnak, hogy megszépüljön a házuk előtti terület, hanem összefogással és saját érdekükben maguk tesznek érte. A Csepeli Hírmondó felkeresett néhány ilyen környéket, hogy ezek a jó példák követésre találjanak – s akkor egy kicsit mindenkinek vidámabb lesz az élete.

Balog Ida, több csepeli társasház közös képviselője mesél arról, mennyi jóravaló, kedves lakó, nagyszerű közösség található Csepelen, akik nem mástól várnak el bizonyos munkák elvégzését, hanem a saját sarkukra állnak. „Büszke vagyok, hogy ilyen emberek vannak a környezetemben. Több példát is említhetnék, amikor a lakók összefogtak, és önerőből elvégezték a szükséges fejlesztéseket a házon vagy takaros kertet alakítottak ki a portájuk előtt. Van olyan társasház, ahol kicserélték a nyílászárókat, megjavították a tetőt és ereszcsatornát, festették, csinosították a környezetüket” – mondja a közös képviselő. (tovább…)

Tanári pályától a sportszervezésig

2023. július 2. vasárnap

Csepel.hu

22 éve foglalkozik utánpótlásneveléssel Hajdu Imre, a hangsúlyt a birkózásban a technikai képzésre helyezi, ugyanakkor a Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola testnevelő tanára is.

Arra törekszik, hogy az új tehetségek révén továbbra is kiemelkedő eredmények születhessenek a csepeli birkózásban.

(tovább…)

Egészségügyi szűrő és felvilágosító nap Csillagtelepen

2023. június 8. csütörtök

Csepel.hu

(tovább…)