‘Életmód’ kategória archívum

Hattingen, ahová a csepeli diákok visszajárnak

2024. július 12. péntek

Csepel.hu

Annak idején véletlenül került Csepelre Tengelicsné Pénzes Margit, aki az ELTE Bölcsészettudományi Karán orosz és német nyelv és irodalom szakán végzett 1984-ben: a Munkásotthonban működő nyelviskolában kezdett el tanítani még egyetemistaként 1982-től. 1984-től 1996-ig az ELTE, majd a Testnevelési Főiskola idegennyelvi lektorátusán oktatott.

1996-ban lett a Jedlik Ányos Gimnázium nyelvtanára. (tovább…)

Öt érem az országos diákolimpián

2024. május 28. kedd

Csepel.hu

Május 24-én rendezték meg a II. Országos Akrobatikus Rock and Roll Diákolimpia döntőjét Veresegyházon. 140 iskola több száz diákja között az Island Rock Csepel táncosai is az iskoláikat – Arany János, Eötvös József, Kölcsey Ferenc Általános Iskolák és Jedlik Ányos Gimnázium – képviselték ezen a rangos versenyen, ahol kimagasló eredményeket értek el.

Aranyérmet vehetett át: (tovább…)

Molnár Réka karatéka ismét magyar bajnok

2024. május 27. hétfő

Csepel.hu

Tizenegyedik alkalommal lett magyar karate bajnok az ötvenkilósok között a családjával Csepelen élő Molnár Réka. Lapunknak elmondta, hogy noha esélyesként indult a versenyen, nem vette félvállról a bajnokságot.

Tervei szerint ősszel még részt vesz a csapat világbajnokságon, de egyéni számban már nem áll rajthoz. Ez volt tehát az utolsó bajnoki címe, amivel befejezi húszéves sportolói pályafutását. A nemzetközi mezőnyben a legjobb eredményét 2012-ben érte el, amikor bronzérmes lett az egyetemi világjátékokon. A versenyszerű sport mellett edzőként és a közigazgatásban szakértőként dolgozik. (tovább…)

Újra elindul a komposztálási mintaprogram

2024. február 15. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli Zöldsziget Program keretében idén is útjára indítja az önkormányzat a komposztálási mintaprogramot a csepeli kertes házas (kerítéssel közrezárt) ingatlanok tulajdonosai, valamint óvodák és iskolák részére. Az akcióban 600 literes műanyag komposztáló edényeket adnak át ingyenesen a feltételeknek megfelelő igénylőknek.

Azok jelentkezését várják, akik szívesen kipróbálnák a háztartási komposztálást, és a korábbi években nem vettek részt önkormányzati komposztálási pályázaton. (tovább…)

Állatvédelem Csepelen

2023. november 25. szombat

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat a szeptemberi képviselő-testületi ülésen döntött a projektről, aminek az a célja, hogy a csepeli gyerekek megismerkedjenek a felelős állattartás szabályaival.

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében megvalósuló eseménysorozat során Nagy Vilmos, a Jókutya Iskola vezetője minden csepeli óvodában bemutatót tart a felelős állattartásról.

(tovább…)

Egészségügyi szűrő és felvilágosító nap Csillagtelepen

2023. szeptember 28. csütörtök

Csepel.hu

(tovább…)

Németh Szilárd kiborult: mindent rendben találtak a Kolonics György Szabadidőközpont fejlesztésével kapcsolatban

2023. szeptember 19. kedd

Rendkívüli ülést hív össze a rezsibiztos, hogy a polgármestert sározza

Csepel.info

Három felügyelőbizottság vizsgálta egyszerre a csepeli Kolonics György Szabadidőközpont beruházását. Ez az a sportközpont, ami annak ellenére épült fel a csepelieknek közösségi tervezést követően, hogy a telket Németh Szilárd a saját magánalapítványának akarta megszerezni. A rezsibiztos a városvezetés és a Csepeli Tervtanács építész-szakemberei szerint szállodát épített volna, ehelyett most bárki bemehet, és kedvére sportolhat a teljesen megújult családi sportközpontban.

Az önkormányzati felügyelőbizottságok közül van olyan, ahol a három tagból ketten fideszesek. De ők is azzal szembesültek a hármas felügyelőbizottsági vizsgálat során, hogy az összes vádpont, amit a rezsibiztos a polgármesterrel szemben a Facebook-oldalain tett közzé az elmúlt hónapokban, hamis volt. A felügyelőbizottságok kivétel nélkül mindent rendben találtak. A Csepel.info úgy tudja, hogy Németh Szilárd ezek után dührohamot kapott, üvöltözése kihallatszott a KIMBA épületéből, és most rendkívüli testületi ülést hívat össze a fideszes képviselőkkel. (tovább…)

Egészségügyi szűrő és felvilágosító nap Csillagtelepen

2023. szeptember 15. péntek

Csepel.hu

(tovább…)

Ő az, akit annyiszor láttál a Kis-Dunánál és a Széchenyin bandukolni

2023. augusztus 30. szerda

Csepel.info

Annyiszor láttuk, és olyan régen szerettük volna megkérdezni, hogy ki ő, és miért baktat nap mint nap, teljesen felmálházott katonai menetfelszerelésben Csepelen. Most sikerült.

Nos, az ismeretlen katona “Benjámin közlegény”, aki nem is olyan régen, a koronavírusos idők óta űzi ezt a meglehetősen furcsa hobbiját. A katonai holmikat előtte is szerette, de a járvány idején jött az az ötlete, hogy így próbáljon leadni a súlyfeleslegéről. (tovább…)

Itt az újabb hőségriasztás: Vigyázzunk magunkra

2023. július 14. péntek

BAON.hu

Szombattól szerda éjfélig harmadfokú hőségriasztás adott ki az ország egész területére az országos tisztifőorvos.

Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri, vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.

(tovább…)