‘Életmód’ kategória archívum

Szeretettel várják a csepeli cserkészek az érdeklődő gyerekeket

2021. szeptember 23. csütörtök

Csepel.info

A 96. Sólyom cserkészcsapat várja az érdeklődőket őrsgyűléseire:
– 3. és 4. évfolyamos fiúk-lányok: péntekenként 17-18 óra között,
– 5. évfolyamos fiúkat-lányokat: 17:30-19 óra között,
– felsőbb évfolyamosok jelentkezését a 96solyom.hu honlapunkon keresztül.
A foglalkozások helyszíne a Tamariska Cserkészház (Damjanich János út 41, Budapest 1213)

Ekkora nyugdíjprémiumra számíthatnak az idősek

2021. szeptember 22. szerda

Origo

Már szinte biztos, hogy minimum 50 ezer forint, de könnyen lehet, hogy 80 ezer forint is lehet az idén kifizetendő nyugdíjprémium. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben is megerősítette, hogy lesz nyugdíjprémium és a baloldal által elvett 13. havi nyugdíj  visszaépítése is folytatódik.

Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitóülésén elmondta, hogy a nyugdíjprémium összege a szakértők szerint meghaladja az 50 ezer forintot is, továbbá folytatják a 13. havi nyugdíj visszaépítését, melyet a Gyurcsány–Bajnai-kormány vett el az idősektől.

(tovább…)

Három városmajornyi parkot épít a kormány Csepelen

2021. szeptember 16. csütörtök

Facebook, Csepel.info, Magyar Nemzet

A Csepel-Szigetcsúcson lévő 36 hektáros városi zöldterület kormányzati fejlesztése az elmúlt ötven év legjelentősebb zöldberuházása. A csepeli önkormányzat az elmúlt 11 évben szintén Budapest

Megkötötték a szerződést a pályázaton nyertes s73 Tájépítész Stúdióval a csepeli közpark részletes tervezésére – közölte Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója a közösségi oldalán. (tovább…)

A főváros végre levágta a füvet és kigazolta a Tejút parkot

2021. szeptember 8. szerda

Csepel.info

Szerdán délelőtt kigazolták a virágágyásokat (fotó: Pákozdi József alpolgármester)

A világítás felkapcsolását viszont az elmúlt 16 hónap számtalan levele, újságcikke és Borbély Lénárd csepeli polgármester közgyűlési felszólalása sem tudta elérni Karácsony Gergelynél.

Kedden levágták a füvet, szerdán délelőtt pedig kigazolták a csepeli Tejút park virágágyásait – értesült a Csepel.info. Érthetetlen azonban, hogy a világítást miért nem kapcsolják fel a 16 hónapja átadott parkban, amikor ez teret enged a vandalizmusnak. Az is felfoghatatlan, hogy miért kell Karácsony Gergelyt újságcikkekkel, levelek tömegével és politikai nyomásgyakorlással munkára késztetni, amikor főpolgármesteri feladatkörét napi szinten, magától kellene elvégeznie. Összefoglalónk az eddig történtekről. (tovább…)

Csepeli Strandfürdő: szeptember 13-án kezdődik a téli átállás

2021. szeptember 7. kedd

Csepel.info

A Csepeli Strandfürdőben 2021. szeptember 13-án, reggeltől kezdődnek a téli átállási, karbantartási munkálatok és a sátor felépítése, ezért a strand hétfőtől zárva lesz – értesült a Csepel.info.

A téli átállás után uszodaként nyit újra a Csepeli Strandfürdő. A nyitás időpontját is közzé fogjuk tenni.

Ilyen volt, ilyen lett: sok-sok kép a Csepeli Strandfürdőről

2021. szeptember 6. hétfő

Csepel.info

2021 nyarán retrohangulatban, de teljesen felújítva pompázott a Csepeli Strandfürdő bejárata (fotó: Brujman Roland)

Csepeli Strand 2011 őszén (Google fotó)

A Csepeli Strandfürdő a Soroksári Duna-ág csepeli partján, mintegy héthektárnyi zöldterületen fekszik. Befogadóképessége a vízfelület alapján mintegy 4500 fő, de a parkosított terület jóval több vendég kényelmes pihenését is lehetővé teszi.

A strandfürdő jelenlegi helyén, a soroksári Duna-parton már az 1930-as években dunai strand működött, az egykori Weisz Manfréd Művek üzemeltetésében. A Duna vizének egyre nagyobb mértékű szennyezettsége arra indította a Csepel Vas- és Fémműveket, hogy új, korszerű strandfürdőt építtessen a régi helyett. Mélyfúrásokat végeztek a területen, melynek nyomán értékes összetételű ásványvíz tört fel. Erre a vízkészletre alapozva 1961-ben épült fel a fürdő. (tovább…)

Bűnözés és ingatlanárak: így alakult az elmúlt öt év Csepelen

2021. augusztus 19. csütörtök

Csepel.info, Ingatlan.com

A családi ház és a lakásárak m2 árának alakulása egy év alatt Csepelen

Az Ingatlan.com statisztikái szerint alaposan megugrottak a csepeli ingatlanárak az elmúlt öt évben, az elmúlt egy év pedig a járvány miatti rövid visszaesés után még gyorsabb növekedést mutat.

Csepel 2010 óta kapaszkodik vissza Budapest ingatlanpiacára. Bár már látható az elmozdulás, és javítottunk a helyezésünkön, de még peremkerületi szinten állunk a négyzetméterárakban. Ugyanakkor az értéknövekedés dinamikája miatt az elmúlt években bekerült Csepel a legjobb ár-érték növekedésű, és ezért befektetésre is leginkább ajánlott kerületek közé Budapesten. Ennek is van negatívuma: sokaknak nincs annyi pénze, hogy lakást vegyenek, a befektetési célból vásárolt, és ezért albérlőknek kiadott lakások miatt pedig csökkent a kerület bejelentett lakossága. (tovább…)

Szabótelep: utat nyitnak a fejlesztéseknek

2021. július 29. csütörtök

Csepel.hu

Július 4-én betörtek egy II. Rákóczi Ferenc úti cukrászdába, majd a cukrászda mögötti önkormányzati óvodába. A tettest elfogták. Ismerték már a betörőt rendőrök a Vasas utcából, ami Csepel egyik legszemetesebb és legveszélyesebb környéke. A kommunális hulladékot, lomokat hosszú ideje kéthetente szállítja el a fővárosi önkormányzat az egyik itteni telkéről. Ám olyan gyorsan gyűlik a szemét, hogy pár nap alatt újra hegyekben áll.

De ami a legmegdöbbentőbb: a nyáron bűzölgő, elképesztően sok hulladékot csak néhány szomszédos házból hordják ide. Azt pedig nem lehet mondani, hogy mélyszegénységben élnének az ottaniak, hiszen az élelmiszerhulladék nagy része éttermi kiszállításból származik. (tovább…)

Csepel is benevezett idén a „Virágos Magyarországért” versenyre

2021. július 27. kedd

Csepel.hu

Csepel is benevezett idén a népszerű „Virágos Magyarországért” versenyre. A megmérettetés mögött álló mozgalom célja, hogy a résztvevő települések mindenki örömére, lehetőségeikhez mérten felvirágozzák köztereiket.

Kerületünknek jó oka van nevezni: megújult közterületeink közelebb hozzák a természetet Csepel lakóihoz, és növelik a kerület turisztikai értékét.

(tovább…)

Már az új törvény miatt maradt el a gyerekpride

2021. július 24. szombat

A baloldaliak többsége is a szülői engedélyek mellett foglalt állást

Magyar Nemzet, Mandiner, Csepel.info

Homoszexuális mesehősnek öltöztetett gyermekeket meneteltethetett volna a Pride felvonuláson a Labrisz Leszbikus Egyesület, ha nincs az új, gyermekeket védő magyar törvény.

Ez az egyesület adott ki gyermekeknek szóló, “érzékenyítő” mesekönyvet Meseország mindenkié címmel. Mint kiderült, a homoszexuális és leszbikus meséket is tartalmazó könyvet  Szabó Szabolcs, a Momentum és a Jobbik csepeli-soroksári képviselőjelöltje már bevitte volna az óvodákba – ha Borbély Lénárd, Csepel polgármestere meg nem akadályozza ebben. (tovább…)