‘Nincs kategorizálva’ kategória archívum

Orbán Viktor: Meg szeretnénk reformálni az EU-t

2017. április 26. szerda

Magyaridok.hu

orbanviktor_ep1-780x516

Olyan unióra van szükség, amely előnyben részesíti a fair és nyílt vitát – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlamenti szerdai brüsszeli plenáris ülésén mondott felszólalásában.

– Orbán Viktor beszédében leszögezte, megvédi Magyarországot, ennek kapcsán a sikerekről is beszámolt

– Szeretnék kiküszöbölni a fennálló hibákat, illetve megreformálni az EU-t

– Alaptalanok a Közép-európai Egyetem bezárásáról szóló vádak

Mindig jobb döntések születnek, ha azok vitákból és nem egyoldalú kinyilatkozásokból származnak. A korábbi Magyarországról szóló jelentések, mint a Tavares-jelentés nem állta meg a helyét – fogalmazott Orbán Viktor. felszólalása elején.

A vita részben önökkel, részben egy amerikai pénzügyi spekulánssal áll fenn – fogalmazott a miniszterelnök, majd hozzátette: Soros európai emberek millióit tette tönkre pénzügyi spekulációival, de mégis nagy becsben áll Brüsszelben, ezért is fogadták őt. (tovább…)

Képviselő-testületi ülés április 27-én

2017. április 25. kedd

Csepel.hu

korcimer

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. április 27-én (csütörtök) 17:00 órakor képviselő-testületi ülést tart, melynek helyszíne a polgármesteri hivatal nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint 5.).

A meghívó megtekinthető IDE kattintva. 

Csepel.hu

Pódium

2017. április 25. kedd

FSZEK, Csepel.info, Mr.Gabee

szinhaz_fokep[1]

A Sétáló utcai könyvtár színházba invitál minden érdeklődőt. Ugyanis a könyvtár szervezésében 2017. május 20-án (szombaton) 19 órától a Pesti Színházban nézik meg Peter Morgan: Audencia című előadást, amelynek bemutatója 2016. október 16-án volt.

Főbb szereplők: Halász Judit, Igó Éva, Hegedűs D. Géza

Jegyek a könyvtár nyitvatartási idejében vásárolhatóak 2017. május 10-ig a Földszint 16-17. sorba, 3190 Ft/db áron.

Az előadásról: (tovább…)

OLAF-jelentés – Borbély Lénárd: úgy tűnik, minden szál Demszkyékhez és az MSZP-hez vezet

2017. április 24. hétfő

Csepel.hu

bl-olaf

A 4-es metró beruházásához kapcsolódó korrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport vezetője szerint egyre inkább úgy tűnik, hogy minden szál Demszky Gábor volt szabaddemokrata főpolgármesterhez, egykori pártjához és a szocialista párthoz vezet.

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármester a munkacsoport hétfői ülése után újságírókkal közölte: Becker László volt metróbiztost akarták meghallgatni, de ő nem jelent meg, arra hivatkozva, hogy a testület tevékenysége szerinte aktuálpolitikai ügyekről szól.

(tovább…)

Gyász: elhunyt Kelemen Gusztáv

2017. április 21. péntek

Csepel SC, Mr.Gabee, Csepel.info

Ismét komoly veszteség érte a csepeli labdarúgó családot: életének 61. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Kelemen Gusztáv a Csepel SC, korábban pedig a Ferencváros kiváló labdarúgója.

A sportember hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. április 29-én lesz – adta hírül a tempofradi.hu internetes oldal. (tovább…)

Beindult a kampány: új cenzorokkal erősít a 444

2017. április 18. kedd

Ripost, Csepel.info

uj-cenzorokkal-erosit-a-444

Új Péter és a hangja

Szorosabbra vonta Soros György a 444 feletti kézivezérlést és a cenzúrát – derült ki a liberális lap cégadataiból.

Soros György meg sem próbálta elfedni a lényeget. Közvetlenül a saját megbízható kádereit ültette a 444.hu-t üzemeltető cég vezetőségébe. Nem magyarokat, hanem másutt már kipróbált külföldi állampolgárokat. Régi Soros-funkcionáriusokat, elsősorban az Open Society vagyis a Nyitott Társadalom alapítvány már bizonyított megbízható vezetői közül, nyilvánvalóan azért, hogy a hozzá közel állók révén valódi kontrollt gyakorolhasson. (tovább…)

Hetvenöt éves az Eötvös József Általános Iskola

2017. április 13. csütörtök

Csepel.hu

gma_9081

Éppen 75 éves az Eötvös József Általános Iskola, ahol 1941 szeptember elsején kezdték el a tanítást. Az évforduló alkalmából vidám ünnepi megemlékezést tartottak az intézményben április 12-én. Az eseményen megjelent Németh Szilárd országgyűlési képviselő és Tóth János tankerületi igazgató.

Hajduk Katalin igazgatónő elmondta, hogy az iskolát évtizedekig Kalamár 232-esként hívták, majd 1990-ben kapta vissza Eötvös József nevét. Az épületet 1978-ban bővítették. Az ünnepségre régi tanárokat és diákokat is meghívtak.

GLAMOUR napok Csepel Plázában

2017. április 8. szombat

Csepel Pláza, Csepel.info, MR.Gabee

2017. április 6-9. között újra a vásárlásé a főszerep. Ezeken a napokon a Csepel Plázában egy csodálatos hétvégét töltetnek el a vásárlók a divat jegyében!

A Csepel Plaza-ban az alábbi “GLAMOUR kedvezmények” várnak:

  • J.PRESS   20 %
  • LIBRI   20%
  • ROSSMANN   20-50 %
  • TALLY WEIJL   20 %
  • H&M   20 %
  • VISION EXPRESS   20 %
  • JÁTÉKVÁR   20 %
  • TELENOR   Havidíjra 20 %, készülékre 30 % kedvezmény

Újabb TÉR_KÖZ-projektek fővárosi támogatással – Csepel pályázott és 500 millió forintot nyert

2017. április 5. szerda

Csepel.hu

fkgy

A Fővárosi Közgyűlés kerületi önkormányzati városrehabilitációs munkák támogatására kiírt 2016. évi TÉR_KÖZ pályázatának eredményeképpen a kerület a Csepeli Rákóczi Kert Civil és Közösségi Ház rendbetételére, valamint a Hollandi úti volt “napközis tábor” komplex megújítására 500 millió forintot nyert el.

A teljes keretösszeg figyelembevételével az összes fővárosi kerület közül a második legtöbb forrást Csepel nyerte el – köszönhetően a szakmailag kiválóan elkészített pályázati anyagoknak.

Csepel.hu

Jelentkezz tűzoltónak! – Bátorság, elhivatottság

2017. március 30. csütörtök

Csepel.hu

katasztrofavedelem

Segíteni akarsz bajba jutott embertársaidon? Akkor nálunk a helyed! Jelentkezz tűzoltónak! Bátorság, elhivatottság. Magyarország szolgálatában a biztonságért. Ha az alábbiaknak is megfelelsz, akár már rajtra készen állsz, itt az idő, JELENTKEZZ hát a TOBORZÓRA!

Tájékoztatás felvételi lehetőségről a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába

(tovább…)

Aba Botond nem tud arról, hogy bárkit korrumpáltak volna

2017. március 27. hétfő

Csepel.hu

bl_olaf

Nem tud arról Aba Botond, hogy bárkit korrumpáltak volna a 4-es metró beruházása során. A BKV volt vezérigazgatója kész vagyonosodási vizsgálatot indítani maga és a családtagjai ellen. A metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport hétfői ülésén Aba Botond – aki 1993 és 2006 vége között volt a BKV vezérigazgatója – azt mondta: nem tud olyanról, hogy bárki kért vagy elfogadott volna pénzt. “Nekem kivitelező, mérnökszervezetek nem ígértek, nem adtak; én nem kértem és nem is fogadtam el semmilyen korrupciós pénzt” – fogalmazott.

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármester, a munkacsoport vezetője az ülésen kezdetén azt mondta: számításai szerint Aba Botond vezérigazgatói időszakában a kifogásolt szabálytalan szerződések összege meghaladja a 141 milliárd forintot, és az OLAF-jelentés szerint 54 milliárd forint összegű kifizetés esetében merül fel korrupciógyanú. (tovább…)

NB III: szabadrúgások okozták a vesztünket

2017. március 27. hétfő

Csepel FC, Mr.Gabee, Csepel.info

GALÉRIA

Sajnos nem sikerült itthon tartani a pontokat a téli szünetben jelentősen megerősödött Veszprém ellen a vasárnap délután rendezett hazai bajnoki mérkőzésünkön. Bár mezőnyben nekünk voltak nagyobb lehetőségeink, a vendégek két pontrúgásból is mattolták együttesünket.

A találkozó ONLINE tudósítása alant olvasható: (tovább…)

Egyedi farmerruhák divatbemutatója a Vásárhelyiben

2017. március 24. péntek

Csepel.hu

tbe_8303

Ciprusról, Franciaországból és Spanyolországból érkező középiskolás diákok és tanárok részvételével rendeztek divatbemutatót a BGSZC Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakgimnáziumban március 23-án. A látványos fashion shown fellépők saját készítésű farmerruhákat mutattak be, melyet szakemberek segítségével használt anyagokból állítottak össze.

A külföldi látogatók és kísérőik az Európai Unió támogatásával megvalósuló Erasmus+ mobilitási programon vesznek részt. Pénteken hagyományos magyar táncokkal ismerkedtek meg. A héten jártak a Parlamentben, a Bazilikában, megnézték a Halászbástyát, a Mátyás templomot, a Budai Várat, valamint egésznapos kiránduláson vettek részt Tihanyban és Balatonfüreden.

(tovább…)

A Csepeli DAC atlétái újra bizonyították tehetségüket, a hétvégi versenyen

2017. március 24. péntek

Csepel.hu

dac

Március 19.-én vasárnap rendezték a veresegyházi Medveotthon szomszédságában a Sport XXI, Közép-Magyarország Régió mezei futóversenyét.

Az ideális területen megrendezett versenyen, szép napsütéses, de szeles időben 309 fiatal mérte össze tudását az U11 és U13-as korcsoportokban. A versenyen egyéni és csapat értékesés volt, a csapatoknál egyesületekként 4 fiú és 4 lány eredményeit összegezték helyezési számaik alapján, s így hirdettek eredményt.

(tovább…)

A csepeli polgármester szerint elképzelhetetlen, hogy Demszky nem tudott a metrópénzek lenyúlásáról

2017. március 23. csütörtök

Csepel.hu

bl-e1490274790115

Március 9-én hivatalosan is megkezdte munkáját a metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport, amely minden idők legnagyobb korrupciós botrányát kívánja feltárni.

A testület legfontosabb feladata kideríteni az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentés nyomán azt, hogy kik szerepelnek a metródossziéban, kik viselik a felelősséget a meghozott döntésekért, valamint hogy kikhez kerülhettek a metrópénzek. A téma kapcsán a Demokrata készített interjút Borbély Lénárddal, a munkacsoport vezetőjével, aki szerint rendszerszintű visszaélések történtek.

(tovább…)