‘Nincs kategorizálva’ kategória archívum

Újjávarázsolják az Iskola téri KRESZ-pályát

2018. április 18. szerda

csepel.hu

A csepeli önkormányzat az elmúlt évben számos komoly beruházást valósított meg. A fejlesztések keretében utakat tettek rendbe, bölcsőde- és óvodaudvarokat újítottak fel, megújult a Daru-domb környezete is. Az idei évtől folytatódnak a beruházások: újraindul többek között a csatornaépítés, futópályákkal bővülnek a sportolási lehetőségek, megszépül a Rákóczi Kert. E sorba illeszkedik az Iskola téri KRESZ-park felújítása.

(tovább…)

16 éve hunyt el HOFI

2018. április 10. kedd

Hofigeza.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Hoffmann Géza 1936. július 2-án született Kőbányán, Budapesten. Édesanyja Szabó Magdolna, a Budapesti Konzervgyár Sterillé üzemében művezető. Valószínűleg tőle örökölte kitűnő zenei hallását. Édesapja Hoffmann Lajos, a Budapesti Dohánybeváltó üzem csoportvezetője, tőle a humor érzékét kapta. Húga Hoffmann Katalin, aki matematika-fizika szakos középiskolai tanár.

Általános iskolai tanulmányait a kőbányai Maglódi úti iskolában végezte. Gimnáziumi éveinek nyári szüneteit a Kőbányai Téglagyárban munkával töltötte, ahol bekapcsolódott a Drasche színjátszó csoport munkájába. Jászai András (Jászai Mari leszármazottja) foglalkozott vele és készítette fel amatőr szerepeire. (Szabad szél, Két kapitány, Nászutazás, valamint esztrádműsorokban lépett fel.)

(tovább…)

Zászlót lengetnek a Szent István úton

2018. április 7. szombat

IHO, Mr.Gabee, Csepel.info

Soltész Szilvia fotója

A szabályozások ellenére évente közel nyolcszáz embert gázolnak el az úton való átkeléskor országszerte. Civilek egy nemzetközileg már ismert módszerrel próbálják a helyzetet orvosolni.

Soltész Szilvia kezdeményezésére sárga színű zászlók kezültek kihelyezésre a Szent István út és a Repkény út kereszteződésébe. A kezdeményezés lényege, hogy átkeléskor a járókelő az út egyik oldalán egy rögzített tárolóból kivesz egy fényvisszaverős zászlót, majd miután átér, a másik oldalon beleteszi a tartóba. Így a gyalogos rossz látási viszonyok közt is láthatóvá válik a gépjárművezető számára.

Traffipax helyszínek – 2018. április

2018. április 1. vasárnap

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban összegyűjtöttük a 2018. április hónapra várható sebesség ellenőrzési tevékenységeket.

Budapest többi kerületei: klikkeljenek ide,

Pest megyei településekre és autópályák ide klikkelve.

A lista a BRFK és az ORFK információi alapján készült. (tovább…)

Három gépjármű ütközött össze az Erdősor utcában

2018. március 29. csütörtök

Mr. Gabee, Csepel.info

Garai Gergő fotoja

Garai Gergő fotoja

Mr. Gabee információi szerint egy sérültje van annak a balesetnek, amely csütörtökön kora este történt Csepelen a Szabadság utca és az Erdősor utca kereszteződésében.

A balesetben három személygépkocsi ütközött össze (Suzuki Ignis, Mercedes Benz A osztály, és egy Toyota Corolla). A baleset akadályozza a 159 es autóbusz útvonalát, ezért a helyszínelés és a műszaki mentés idejére idejére az autóbusz terelve közlekedik.

Fejlesztési pénzek Csepelnek

2018. március 29. csütörtök

Ezer csepeli elhunyt adataival élhetett vissza az MSZP

2018. március 28. szerda

csepel.hu

Feljelentés tett a csepeli választási bizottság, miután kiderült, hogy 23 szervezet hamis aláírásokkal akart indulni a választásokon. Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP csepeli-soroksári jelöltje a feljelentés hírére sajtótájékoztatókat tartott. Kijelentette: ezek a pártok a baloldali szavazókat akarták félrevezetni, és az MSZP kezdeményezte a feljelentést. A választási bizottság közleményben cáfolta a politikus állításait. Ám Bangóné elkövetett egy óriási hibát: véletlenül egy olyan adatot is kimondott a sajtótájékoztatón, amit kizárólag a csalás elkövetői tudhatnak.

A magyar választási rendszerben a jelöltté váláshoz 500 támogató aláírás megszerzése kötelező. A jelöltek ekkor célzott kampánytámogatást kapnak, amivel el kell számolniuk. Ez valós pártok esetében többnyire nem okoz problémát. De mindig vannak kivételek. Az ilyen pártok nem gyűjtenek ajánlásokat, inkább olyan adatbázisokat szereznek, amikből maguk töltik ki az ajánlóíveket. Minél több az érvénytelen adat, annál nagyobb a csalás gyanúja. Ha pedig elhunytak ajánlásai kerülnek elő, biztos, hogy csalás történt.

(tovább…)

Leleményes parkolók – 1. rész

2018. március 20. kedd

A mai nappal kibővítjük Mr.Gabee suttyó parkolós rovatát a leleményes parkolók rovattal, melyben olyan gépkocsikat mutatunk, ahol a tulajdonos annyira ügyes és leleményes, hogy a nem létező parkolóhelyen is tud parkolót csinálni magának.

  1. képet olvasónk a Csepel 1-es posta előtt készítette hétfőn délután, melyen jól látható, hogy a forgalomtól elzárt területen is egyes lehetőséget látnak parkolni. Olvasónk elmondta, hogy mivel többször jár arra, látott olyat is, hogy a tűzoltó felvonulási helyre is beállnak. ” csak ne legyen a feljáróra szükség vész  esetén….”
  2. kép a Kazinczy Ferenc iskola előtt készült, ahol általában reggel és délután a sok gyereket szállító szülők miatt kevés hely van. Lényeg, hogy meg van oldva (természetesen nem szokott számítani hogy esetleg az lakó nem tud sem kiállni sem pedig beállni a gépkocsijával a telekre)
  3. képen látható autó vezetője vélhetően üvegeshez akart menni és mivel elég körülményes ott a parkolás, a Posztógyár utca és a II. Rákóczi Ferenc úton hagyta a gépkocsit. Azzal természetesen nem számolt, hogy ebben a kereszteződésben rengeteg a teherautó, ami elég nehezen tud befordulni, főleg ha ott áll egy autó…

Világjáró expedíciók : Roburral és két keréken az olimpiák nyomában

2018. február 25. vasárnap

Sétáló utcai könyvtár, MR.Gabee, Csepel.info

Balázs Ottó és hűséges társa, a Robur 3 olimpiát járt meg : 2004-ben Athén, 2008-ban Peking ,és 2012-ben London volt az úticél ; de 2015-ben elrajtolt a Budapest-Bamako ralin is. 

2016-ban Balázs Ottó és Magyar Zoltán végül 2 kerékre cserélte a sok kalandot megélt autót. A március 3-án 17 órakor a Sétáló utcai könyvtárban megtartandó előadáson meghívott vendégektől sok izgalmas történeteket hallhatunk az expedíciókról: fotókkal, videókkal színesítve a délutánt.

Kapcsolódó tartalmak:

Lakossági fórum a fővárosi településrendezési eszközök partnerségi egyeztetéséről

2018. február 22. csütörtök

csepel.hu

Forrás: csepel.hu