‘Nincs kategorizálva’ kategória archívum

Traffipax riasztás – augusztus 15.

2017. augusztus 15. kedd

POLICE, Mr. Gabee, Csepel.info

Ezen a napon várhatóan traffipax bukkan fel kerületünk útjain:

Hogy hol? Máris mutatjuk:

  • 09.00-12.00 Bp. XXI. Csepeli út
  • 13.00-15.00 Bp. XXI. Hollandi út
  • 16.00-18.00 Bp. XXI. Kossuth Lajos u.

Az alábbiakban megmutatjuk a Budapesti és Pest megyei sebességmérési helyszíneket: (tovább…)

A tömegközlekedés története Csepelen

2017. augusztus 14. hétfő

Csepel.hu

A II. világháború után jelentős számban költöztek emberek Csepelre, mert a Csepel Műveknek és más gyáraknak köszönhetően itt találtak munkát. Ennek megfelelően kellett kialakítani, fejleszteni a tömegközlekedést, amely a következő évtizedekben sokat fejlődött és folyamatosan változott.

Új útvonalak, buszjáratok jöttek létre; a legutóbbi években pedig szinte valamennyi járatot átszámozták. Még sokan emlékezhetnek a kalauzos buszokra és az 1,5 forintos jegyekre, ami már a múlté. A tömegközlekedés történetéről Petz Nándor helytörténész beszélt.

(tovább…)

Tájékoztató: Augusztus 21-től megváltozik a tüdőszűrés helyszíne

2017. augusztus 14. hétfő

Csepel.hu

Tisztelt Betegeink!

Értesítjük Önöket, hogy 2017. augusztus 14 – 20-a között a tüdőszűrés szünetel.

2017. augusztus 21-től a tüdőszűrést a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelőintézete (1212 Budapest, Görgey Artúr tér 8.) Radiológiai osztályán végezzük. (tovább…)

Holdfogyatkozás volt hétfőn este

2017. augusztus 8. kedd

INDEX, Mr.Gabee, Csepel.info

Fotó: Martiskó Gábor


Részleges alkonyati holdfogyatkozás nevű jelenség zajlott hétfő éjjel, amelyet Magyarországon 20:20-kor tetőzött.

Az Időkép beszámolója szerint a teliholdat a Föld árnyéka takarja ki. Ha kollégánk remek fotója után a jelenséget csillagászati szempontból is megértené, nézze meg az alábbi videót.

8 éve hunyt el Cseh Tamás

2017. augusztus 7. hétfő

INDEX

Hosszantartó betegség után 2009. augusztus 7-én elhunyt Cseh Tamás Kossuth-díjas zenész.

Cseh Tamás 1943 január 22-én született Budapesten, de 13 éves koráig Tordason élt. Az érettségi után a Budapesti Tanítóképző Főiskolát, majd az egri Tanárképző Főiskolát és a Képzőművészeti Főiskolát is elvégezte, pályáját általános iskolai rajztanárként kezdte 1967-ben. A tanítás mellett, 1970-től adta elő Bereményi Gézával közösen szerzett dalait. (tovább…)

Elhagyott telefont keres olvasónk

2017. augusztus 4. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban olvasónk levelét közöljük:

Üdv! Ma (azaz penteken) kb 13:00 körül a Kossuth Lajos utcáról kanyarodtam a Táncsics Mihály utca felé a Szt Imre térnél, amikor az autóm tetején felejtett ZTE 452 telefonom lerepült az autóról, melyet csak jóval később vettem észre. Arra kérem a megtalálót, hogy legalább a benne lévő memóriakártyát juttassa vissza részemre, mivel fontos, pótolhatatlan adatok/emlékek vannak rajta!

Aki esetleg tud valamit a telefonról, írjon a csepel.info@gmail.com címre.

Játszóház a Szent Imre téren 07.29

2017. július 26. szerda

Csepel.hu

Folytatódnak ingyenes szombati foglalkozásaink! A csepeli Játszóházban zajló ingyenes foglalkozásokra várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások 2017. december végéig tartanak.

Helyszín: Budapest, XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti Játszóház, földszinti helyiségek (a volt II. Rákóczi Ferenc Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől).

(tovább…)

A lakótelepek története Csepelen

2017. július 25. kedd

Csepel.hu

Csepelen ugrásszerűen megnőtt a lakosok száma a II. világháború után. A bővülő munkalehetőségek miatt főleg vidékről és a környező településekről költöztek a községbe emberek. Lakóházból viszont kevés volt, ezért hamarosan lakótelepeket kezdtek el építeni.

Az elsőt a Béke téren húzták fel 1948-ban, majd sorra következtek a többiek. Egyebek mellett erről beszélt előadásában Petz Nándor helytörténész a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Karácsony Sándor utcai könyvtárában.

(tovább…)

Díszpolgári címeket adtak át Csepel napján

2017. július 19. szerda

Csepel.hu

A hagyományokhoz híven idén is díszpolgári címeket adtak át július 18-án, Csepel napján. A júniusi képviselő-testületi ülés döntött arról, hogy az önkormányzat Csepel Díszpolgára címet adományoz Tótfalusi István, József Attila- és Füst Milán-díjas író, költő, nyelvész, műfordító részére, valamint posztumusz díszpolgári címben részesíti Czibor Zoltán olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes magyar labdarúgót, az aranycsapat tagját, Csepel labdarúgóját.

A díjátadás előtt Borbély Lénárd polgármester a Polgármesteri Hivatal nagytanácstermében köszöntötte a díjazottakat. Beszédében elmondta, 305 évvel ezelőtt, 1712. július 18-án írták alá azt az úrbéri szerződést, amely lehetővé tette a török idők utáni elnéptelenedett Csepel újjáépítését, benépesítését. (tovább…)

Lakossági értesítés: Szúnyoggyérítés Csepelen – 07.21

2017. július 18. kedd

Csepel.hu

Ezúton értesítjük Önöket, hogy július 21-én földi-kémiai szúnyoggyérítés várható az esti órákban.

Tartalék időpontok: 07.22-23

A felhasznált szerek(CORATRIN, Mosquitox Fog)az emberi egészségre ártalmatlanok, viszont a méhekre veszélyesek, ezért bezárásukról kérjük gondoskodjanak.

Köszönjük a türelmüket és megértésüket.

Csepel.hu