‘Nincs kategorizálva’ kategória archívum

A Segítség köve Alapítvány az Anya-és Családotthonban

2019. augusztus 25. vasárnap

Mr. Gabee, Csepel.info

A Segítség Köve Alapítvány munkatársai augusztus 24-én a csepeli Anya-és Családotthon iskolás tanulóinak osztottak tanszercsomagokat, hogy ezzel is segítsék a gyermekek iskolakezdését.

Az anyukák pedig szép gyermekruhák között válogathattak.

Üzemanyagár-változás 2019.08.23-tól

2019. augusztus 22. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info,

Eltérően változnak péntektől az üzemanyagárak: a benzin literenkénti ára bruttó 2 forinttal csökken, a gázolaj ára viszont bruttó 3 forinttal emelkedik literenként. Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak:

  • 95-ös benzin: 374 Ft/liter
  • Gázolaj: 393 Ft/liter

Kollázsok az Erdei galériában

2019. augusztus 13. kedd

Csepel.hu

Szkakandi Mudi Márta kollázsaiból nyílt kiállítás az Erdei Éva Galériában augusztus 11-én. A vendégeket Erdei Kvasznay Éva művészetszervező képzőművész köszöntötte, a tárlatot Kopócsy Judit festőművész nyitotta meg.

A kiállító művész korábban zenetanár volt, s mint alapító tag, a Kvasznay Gulyás Margit Kollázs Műhelyben ismerkedett meg a kollázs készítés technikájával. A képzőművészetben néhai férje, Szkakandi János révén szerzett jártasságot, aki Magyarországon alkotó ukrán festőművész volt.

(tovább…)

Hogy milyen filmet forgatnak a Kossuth Lajos utcában? Utánajártunk!

2019. július 18. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Délelőtt már hírt adtunk arról, hogy filmforgatás miatt lezárták a Kossuth Lajos utca egy szakaszát, de akkor még nem tudtuk, hogy vajon mit is forgatnak.

Nos szerkesztőségünk utánajárt: (tovább…)

Kiégett egy autó a Corvin csomópontban

2019. július 17. szerda

FKI, Mr. Gabee, Csepel.info

Fotó: Balesetinfo Facebook csoport

Mr. Gabee információi szerint kiégett egy gépjármű motortere szerdán reggel a Corvin csomópont Csepel felé vezető oldalán. Szerkesztőnk információit a katasztrófavédelem is megerősíti:

Kigyulladt egy személyautó Budapest XXI. kerületében, a Weiss Manfréd úton, a Corvin úti csomópont közelében. A jármű motor- és utastere égett. A tűzesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység eloltotta a lángokat.

Időközben a Balesetinfo Facebook csoporttól is kaptunk képet az esetről.

Tűzoltókat hívtak az Orion utcába

2019. június 1. szombat

Mr. Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee szerkesztő informátorától úgy értesült hogy tűzoltók segítségét kérték egy idős emberhez Csepelen, az Orion utcában, ugyanis életjelet nem adott magáról. 

Mire a tűzoltók kiértek, addigra nem volt rájuk szükség, ugyanis az idős ember felébredt és reagált az ajtó dörömbölésre.

Gyermekképek és iskolatörténeti tárgyak a Kölcseyben

2019. május 22. szerda

Csepeli Hírmondó/ Facebook

„Az év gyöngyszemei” címmel képzőművészeti és iskolatörténeti kiállítás nyílt a Nebulart Diákgalériában május 22-én. A szakmai anyagot a Kölcsey Ferenc Általános Iskola tanulóinak legszebb munkáiból, valamint az iskola 60 éves történetéből válogatták össze a szervező tanárok. A tárlatot Geisbühl Tünde festőművész-tanár nyitotta meg.

A gyerekek a színes képeket porpasztell krétával, akvarellel, grafittal, tussal, temperával és zsírkrétával készítették. Láthatunk többek között reneszánsz és barokk festő műhelyekben készült portrékat, Benedek Elek meséiből részletet vagy különböző játékokat lerajzolva. (tovább…)

Bangóné eddigi öt legemlékezetesebb villanása

2019. május 4. szombat

Mandiner

Nagyot ment az elmúlt egy évben az MSZP női politikusa. Best of Bangóné.

Egy időre szinte biztosan a háttérbe fog vonulni az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó az ATV-s patkányozását követően.  (tovább…)

Üzemanyagár-változás 2019.04.26-tól

2019. április 25. csütörtök

HolTankoljak, Mr.Gabee, Csepel.info

Szerencsére a további nagymértékű üzemanyagár emelés elmarad, péntektől csak a gázolaj ára emelkedik bruttó 2 forinttal literenként. 

A benzin ára a héten nem változik, az átlagára marad 400 forint literenként. A gázolaj átlagára az emelést követően 407 forint lesz.

Egressys siker a Költészet napi versenyen

2019. április 13. szombat

Egressybeni.hu

2019 április 11-én rendezték meg a Költészet napja keretében a Csepelen működő Radnóti Miklós Művelődési Házban a “Dalszöveg is vers” elnevezésű versenyt, ahol az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola 6. osztályos tanulója, Sándor Alexa Fanni (a felső tagozatos iskolások kategóriában) első helyezést ért el.

Felkészítő tanárai: Gajdos Viktória és Péter Gergelyné Kolláth Enikő

Gratulálunk!