‘Nincs kategorizálva’ kategória archívum

Megújul az egyik csepeli OTP Bank fiók

2021. augusztus 4. szerda

Mr. Gabee, Csepel.info

Korábban beszámoltunk róla, hogy az OTP Bank egyik Kossuth Lajos utcai fiókját felújítás miatt bezárták. Mr. Gabee felvette a kapcsolatot az OTP sajtóosztályával, hogy részleteket megtudjon a megszépülő fiókról.

A Sajtóosztály szerda délelőtt válaszolt. Válaszukat az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

(tovább…)

Audi és egy csomagszállító ütközött a Csepeli úton

2021. július 20. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Foto: Baleset-info.hu

Együttműködő partnerünk, a Baleset-info.hu információi szerint két gépkocsi karambolozott frontálisan Budapest XXI. kerületében, a Csepeli út és a Fügefa utca kereszteződésénél.

A részletekértés komplett galériáért kattintson ide.

Nem bírta bevenni az autós a kanyart

2021. július 3. szombat

Mr. Gabee, Csepel.info

K. Attila információi szerint két személyautó ütközött össze szombaton kora este a Szabadság és az Erdősor utcák kereszteződésében.

Helyszíni információk szerint a képen látható Mercedes személyautó a Szabadság utcán közlekedett, amikor az Erdősor utca kereszteződésében eddig tisztázatlan körülmények között nem bírt jobbra az Erdősor utcába kanyarodni, és áttért a szemközti sávba, ahol a szabályosan érkező Opel Astra személyautóval ütközött.

(tovább…)

Nem fért be az érkező autó előtt – avagy a telizöld csodái…

2021. június 21. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

Két személygépkocsi ütközött össze a Károli Gáspár utca és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében hétfőn délután.

Attila nevű olvasónk információi szerint az Árpád utca felől érkező Opel Corsának a kereszteződésben lévő lámpa szabad jelzést mutatott. Az Opel vezetője meg is kezdte a balra kanyarodást a Károli Gáspár utcába, de a telizöld lényege, hogy a szemből érkezőknek is zöld van. Ezt vélhetően nem kalkulálta be az Opel sofőrje, így nem sikerült a kanyarodási manővert befejezni, mivel a szemből érkező Renault Fluence gépkocsi nekiütközött. (tovább…)

Egy megálló átnevezésre kerül

2021. június 1. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info


Mr. Gabee információi szerint 2021. június 1-től a 38-as, a 38A, a 138-as, a 238-as és a 938-as autóbusz Hárosi iskola megállóját átnevezik.

A megálló új neve: Fácánhegyi utca

Szerkesztőnk információit a BKK menetrend keresője is megerősíti.

Láttátok a meteort Csepel felett?

2021. május 25. kedd

Mandiner

Csepel felett rögzítette egy kamera azt az átlagosnál nagyobb meteort, ami a légkörbe lépve égett el.

Több kamera is rögzítette a hatalmas fénycsóvát, amelyet az ország számos pontján látni lehetett – adta hírül a Tények.hu és az Origo. Mint írják: éjfél után 13 perccel kapták lencsevégre a keleti égbolton áthaladó fényes tűzgömböt, amit az Időkép kamerái rögzítettek.

Megújuló hév, megújuló Csepel – most megnézheti a terveket

2021. május 17. hétfő

Vitézy Dávid

2021. május 11-én online lakossági fórumot tartott a BFK a MÁV HÉV-vel és Csepel önkormányzatával közösen a H7-es hév fejlesztéséről. A fórumon bemutatott tervekről várjuk a csepeliek véleményét – kérdőívünk az https://m5metro.hu/csepelihev oldalon érhető el, kérjük, töltsék ki és vegyenek részt a csepeli hév jövőjének alakításában!

2020 nyarán elindult a csepeli hév teljes felújításának és meghosszabbításának tervezése a Budapest Fejlesztési Központ és a MÁV-HÉV Zrt. irányításával, az építkezéshez szükséges talajvizsgálatok is folynak. A fejlesztés legfontosabb része, hogy a hévet meghosszabbítjuk a Boráros tértől föld alatt a Kálvin térig, ezzel a csepeliek átszállás nélkül érhetik el az M3-as és M4-es metrót, valamint a belvárost. (tovább…)

Indul a szezon? Ismét benézték…

2021. május 11. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info 

A BalesetInfo facebook csoport információi szerint kedden délután baleset történt Csepelen, a Szent István út és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében. A balesetben két személygépkocsi ütközött össze. 

Egy személyautó vezetője feltehetőleg nem vette észre, hogy a kiegészítő lámpa csak a jobbra fordulást engedélyezte, és egyenesen haladt tovább a Szent István úton, amikor összeütközött a Táncsics Mihály utcából szabályosan érkező másik gépkocsival. Személyi sérülésről nem érkezett információ.

Vajon hosszabb szünet után újra megindul szezon abban a kereszteződésben? Reméljük nem.

Csak annyit mondunk: ismét benézték…

2021. május 9. vasárnap

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee

Mr. Gabee

Az utóbbi időben elég csak azt annyit mondani, hogy ismét benézték a kiegészítő lámpát, és mindenki mindent tud (nem is kell nagyon többet írni). Na de lássuk a részleteket:

Helyszíni információk szerint a Szent István út Erdőalja utca felől érkező személyautó nem vette észre, hogy a kiegészítő lámpa csak a jobbra fordulást engedélyezte, és egyenesen haladt tovább a Szent István úton, amikor összeütközött a Táncsics Mihály utcából szabályosan érkező gépkocsival. (tovább…)

Csúcson a magyar oltáspártiság

2021. április 26. hétfő

Hamis halálgörbével kelt pánikot a baloldal

Magyar Nemzet

A magyarok nyolcvan százaléka oltáspárti és hetven százalékuk nem ért egyet a kínai vakcina betiltásával, amit a baloldal korábban követelt – ez derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készült felméréséből.

Múlt héten több sajtóorgánum címlapon hozta a hírt, miszerint Magyarország már világelső lenne az egy főre jutó Covid-halálozásban. Ez azonban nem állja meg a helyét. A sorrendet ezen írások olyan adatok alapján állítják fel, amelyek nem összehasonlíthatók. A nemzetközi statisztikák forrásául szolgáló információs bázisok (például a www.ourworldindata.org) részletesen fel is hívják a figyelmet arra, hogy nagy különbségeket eredményez a halálos áldozatok számbavételének módszertani eltérése. Ez tudományos körökben ma már evidencia. (tovább…)