‘Nincs kategorizálva’ kategória archívum

Orbán Viktor: A magyar álláspontot és a magyar nemzeti érdekeket sikerült érvényesítenünk

2022. március 24. csütörtök

888

A magyar miniszterelnök közölte, hogy NATO-csúcson eldőlt: Magyarország nem küld katonákat Ukrajnába, ahogyan fegyvereket sem.

Orbán Viktor a videóban elmondta, hogy befejeződtek a tárgyalások, melyeket sikeresnek tekint, ugyanis sikerült érvényesíteni a magyar álláspontot és magyar érdekeket.

(tovább…)

Tíz éve vezették be a rezsicsökkentést – és működik

2022. március 2. szerda

csepel.hu

Éppen tíz éve, hogy a kormány bevezette a rezsicsökkentést, amely túlélte az ellenzék folyamatos támadását és a mostani nagy európai energiaválságot is – jelentette ki Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára a Századvég Alapítvány által rendezett Rezsi Konferencián, amelyet a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián tartottak meg március 1-én. Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt emelte ki, hogy Európa biztonságát az orosz-ukrán háború mellett az energiaellátás akadozása is fenyegeti. (tovább…)

Elindul a Városgazda tavaszi földútjavítási programja

2022. február 21. hétfő

Csepel.hu

Március 16-án elindul a Városgazda tavaszi földútjavítási programja.

A mellékelt fotón láthatják a tervezett munkálatok helyszíneit. (tovább…)

Mennyit ér a boltban a magyar kereset?

2021. november 17. szerda

Mandiner

Ádáz vita van az inflációról Magyarországon: politikai összecsapások, nyilatkozatok tárgya, mi mennyire drágult. Azon is vitatkoznak, mennyit erősödött – vagy sem  – a magyar gazdaság, merre változott az elmúlt évtizedekben az életszínvonal.

A Mandiner két cikkben is statisztikákkal, adatsorokkal vizsgálta, hogy a családok által a legtöbbször vásárolt – mondhatni, az élethez elengedhetetlen – árucikkek közül melyikből mennyit vehetünk most, s mennyit szerezhettünk be 2010-ben. Arról is írtak, hogyan alakult az életszínvonal 2010 előtt, és után. (tovább…)

Újraindul az úszásoktatás

2021. november 3. szerda

Csepel.hu

„A csepeli önkormányzat hosszú évek óta biztosítja a tankötelezett korú gyerekek ingyenes úszásoktatását. A programot a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület úszásoktatói tartják. A Csepeli Tanuszoda bezárása miatt ebben az évben két helyszínen, a Katona József Általános Iskola és a Pesterzsébeti Uszoda tanmedencéjében zajlik majd a program, melyre november 2-ától 2022. május 13-áig kerül sor, kedden, szerdán, csütörtök és péntek délelőttönként” – mondta el a Csepeli Hírmondónak Hermanné Laboncz Etelka, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvodák koordinációs tanácsadója.

Kiemelte, az úszásoktatáson összesen 704 óvodás vesz részt, 45 csoportra bontva, tíz alkalommal.

(tovább…)

Megújul az egyik csepeli OTP Bank fiók

2021. augusztus 4. szerda

Mr. Gabee, Csepel.info

Korábban beszámoltunk róla, hogy az OTP Bank egyik Kossuth Lajos utcai fiókját felújítás miatt bezárták. Mr. Gabee felvette a kapcsolatot az OTP sajtóosztályával, hogy részleteket megtudjon a megszépülő fiókról.

A Sajtóosztály szerda délelőtt válaszolt. Válaszukat az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

(tovább…)

Audi és egy csomagszállító ütközött a Csepeli úton

2021. július 20. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Foto: Baleset-info.hu

Együttműködő partnerünk, a Baleset-info.hu információi szerint két gépkocsi karambolozott frontálisan Budapest XXI. kerületében, a Csepeli út és a Fügefa utca kereszteződésénél.

A részletekértés komplett galériáért kattintson ide.

Nem bírta bevenni az autós a kanyart

2021. július 3. szombat

Mr. Gabee, Csepel.info

K. Attila információi szerint két személyautó ütközött össze szombaton kora este a Szabadság és az Erdősor utcák kereszteződésében.

Helyszíni információk szerint a képen látható Mercedes személyautó a Szabadság utcán közlekedett, amikor az Erdősor utca kereszteződésében eddig tisztázatlan körülmények között nem bírt jobbra az Erdősor utcába kanyarodni, és áttért a szemközti sávba, ahol a szabályosan érkező Opel Astra személyautóval ütközött.

(tovább…)

Nem fért be az érkező autó előtt – avagy a telizöld csodái…

2021. június 21. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

Két személygépkocsi ütközött össze a Károli Gáspár utca és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében hétfőn délután.

Attila nevű olvasónk információi szerint az Árpád utca felől érkező Opel Corsának a kereszteződésben lévő lámpa szabad jelzést mutatott. Az Opel vezetője meg is kezdte a balra kanyarodást a Károli Gáspár utcába, de a telizöld lényege, hogy a szemből érkezőknek is zöld van. Ezt vélhetően nem kalkulálta be az Opel sofőrje, így nem sikerült a kanyarodási manővert befejezni, mivel a szemből érkező Renault Fluence gépkocsi nekiütközött. (tovább…)

Egy megálló átnevezésre kerül

2021. június 1. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info


Mr. Gabee információi szerint 2021. június 1-től a 38-as, a 38A, a 138-as, a 238-as és a 938-as autóbusz Hárosi iskola megállóját átnevezik.

A megálló új neve: Fácánhegyi utca

Szerkesztőnk információit a BKK menetrend keresője is megerősíti.