‘Nincs kategorizálva’ kategória archívum

Elhagytak egy telefont a Bikini koncerten

2017. október 8. vasárnap

Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban olvasónk levelét közöljük

Kedves Csepel.info! Kislányom elhagyta a Samsung telefonját vasárnap este a Bikini koncerten. A telefon nem volt bekapcsolva. Régi kis telefon, nem értékes, viszont számára fontos képek vannak benne.

A megtaláló vegye fel a szerkesztőségünkkel a kapcsolatot a csepel.info@gmail.com címen vagy ide kattintva a facebookon oldalunkon keresztül.

Folytatódik a komposztálási mintaprogram

2017. október 2. hétfő

Csepel.hu

Tisztelt csepeli Kertbarátok, Intézményvezetők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az önkormányzat támogatásával a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. idén is elindítja a komposztálási mintaprogramot a kerület kertes házas (kerítéssel közrezárt) ingatlantulajdonosai részére, valamint intézmények (óvodák, iskolák) körében. A program keretén belül körülbelül 600 literes műanyag komposztáló edényt lehet igényelni.

Amennyiben a program felkeltette érdeklődését, kérjük, töltse ki a Jelentkezési lapot, amely beszerezhető a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálati iroda 1-es ablakánál, vagy letölthető a www.csepel.hu és www.varosgazda.eu weboldalakról. (tovább…)

Első napok az óvodában

2017. szeptember 21. csütörtök

Csepel.hu

Szeptember eleje az iskola- és óvodakezdés időszaka. Az óvodai beszoktatás általában két hétig tart, ennyi idő bőven elegendő arra, hogy nyugodt szívvel engedjük el a kicsit. A szakemberek szerint könnyebb helyzetben vannak azok a családok, ahol bölcsődébe járt a gyerek, illetve azok a szülők is rutinosabban kezelik a leválást, ahol nem az első gyerek kerül óvodába.  

A Csepeli Csodakút Egyesített Óvodában idén ősszel ötven gyermek lett óvodás. Ők két homogén csoportba kerültek, így csak rájuk figyelnek a dadusok és az óvónénik. A Pillangó csoportban két anyukával találkoztunk és megkérdeztük, hogyan élték meg a beszoktatást.

(tovább…)

Nagy sikere volt a családi hajókirándulásnak

2017. augusztus 28. hétfő

Csepel.hu

Augusztus 27-én, vasárnap, izgalmas városnéző hajózásra invitálta a kerület a kisgyermekes családokat. A kirándulás a Boráros téri Mahart kikötőből indult a kétszintes Zsófia főhercegné panoráma hajóval. A rendezvényt ezúttal is a Csepeli Városkép Kft. szervezte az önkormányzat támogatásával.

A programon részt vett Borbély Lénárd polgármester, aki a családokat köszöntve elmondta, az önkormányzat eddig csak a nyugdíjasok számára rendezett hasonló hajókirándulásokat. Ám már régóta tervezték, hogy a családoknak is szerveznek ilyen jellegű programot. Ahogy a polgármester fogalmazott, ez a rendezvény főpróbája, ha jól sikerül, rendszeres programmá válhat a kerület életében. Végül megköszönte a családok részvételét, jó szórakozást és élményekkel teli kirándulást kívánt a gyerekeknek. (tovább…)

Traffipax riasztás – augusztus 15.

2017. augusztus 15. kedd

POLICE, Mr. Gabee, Csepel.info

Ezen a napon várhatóan traffipax bukkan fel kerületünk útjain:

Hogy hol? Máris mutatjuk:

  • 09.00-12.00 Bp. XXI. Csepeli út
  • 13.00-15.00 Bp. XXI. Hollandi út
  • 16.00-18.00 Bp. XXI. Kossuth Lajos u.

Az alábbiakban megmutatjuk a Budapesti és Pest megyei sebességmérési helyszíneket: (tovább…)

A tömegközlekedés története Csepelen

2017. augusztus 14. hétfő

Csepel.hu

A II. világháború után jelentős számban költöztek emberek Csepelre, mert a Csepel Műveknek és más gyáraknak köszönhetően itt találtak munkát. Ennek megfelelően kellett kialakítani, fejleszteni a tömegközlekedést, amely a következő évtizedekben sokat fejlődött és folyamatosan változott.

Új útvonalak, buszjáratok jöttek létre; a legutóbbi években pedig szinte valamennyi járatot átszámozták. Még sokan emlékezhetnek a kalauzos buszokra és az 1,5 forintos jegyekre, ami már a múlté. A tömegközlekedés történetéről Petz Nándor helytörténész beszélt.

(tovább…)

Tájékoztató: Augusztus 21-től megváltozik a tüdőszűrés helyszíne

2017. augusztus 14. hétfő

Csepel.hu

Tisztelt Betegeink!

Értesítjük Önöket, hogy 2017. augusztus 14 – 20-a között a tüdőszűrés szünetel.

2017. augusztus 21-től a tüdőszűrést a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelőintézete (1212 Budapest, Görgey Artúr tér 8.) Radiológiai osztályán végezzük. (tovább…)

Holdfogyatkozás volt hétfőn este

2017. augusztus 8. kedd

INDEX, Mr.Gabee, Csepel.info

Fotó: Martiskó Gábor


Részleges alkonyati holdfogyatkozás nevű jelenség zajlott hétfő éjjel, amelyet Magyarországon 20:20-kor tetőzött.

Az Időkép beszámolója szerint a teliholdat a Föld árnyéka takarja ki. Ha kollégánk remek fotója után a jelenséget csillagászati szempontból is megértené, nézze meg az alábbi videót.

8 éve hunyt el Cseh Tamás

2017. augusztus 7. hétfő

INDEX

Hosszantartó betegség után 2009. augusztus 7-én elhunyt Cseh Tamás Kossuth-díjas zenész.

Cseh Tamás 1943 január 22-én született Budapesten, de 13 éves koráig Tordason élt. Az érettségi után a Budapesti Tanítóképző Főiskolát, majd az egri Tanárképző Főiskolát és a Képzőművészeti Főiskolát is elvégezte, pályáját általános iskolai rajztanárként kezdte 1967-ben. A tanítás mellett, 1970-től adta elő Bereményi Gézával közösen szerzett dalait. (tovább…)

Elhagyott telefont keres olvasónk

2017. augusztus 4. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban olvasónk levelét közöljük:

Üdv! Ma (azaz penteken) kb 13:00 körül a Kossuth Lajos utcáról kanyarodtam a Táncsics Mihály utca felé a Szt Imre térnél, amikor az autóm tetején felejtett ZTE 452 telefonom lerepült az autóról, melyet csak jóval később vettem észre. Arra kérem a megtalálót, hogy legalább a benne lévő memóriakártyát juttassa vissza részemre, mivel fontos, pótolhatatlan adatok/emlékek vannak rajta!

Aki esetleg tud valamit a telefonról, írjon a csepel.info@gmail.com címre.