‘Nincs kategorizálva’ kategória archívum

Öregdiákok találkozója a Jedlikben

2018. december 8. szombat

csepel.hu

Immáron hetedik alkalommal rendezték meg a Jedlik Ányos Gimnáziumban a „kerek tízes” érettségi évfordulójukat ünneplő öregdiákok találkozóját. December 7-én újra találkozhattak egymással az 1958, 1968, 1978, 1988, 1998 és a 2008-as tanévekben érettségizők. A megjelent vendégek között köszöntötték Borbély Lénárd polgármestert, Morovik Attila alpolgármestert, Tóth Jánost, a Dél-pesti Tankerületi Központ igazgatóját, Tóth Endre tankerületi igazgató-helyettest, Zanati Béla nyugalmazott igazgatót, valamint Kispál György címzetes esperest. (tovább…)

Bakonyi Enikő nyerte a hetedik Szamos cukrászversenyt

2018. december 8. szombat

csepel.hu

Hetedik alkalommal rendezték meg a Szamos Mátyás Cukrászati Emlékversenyt a csepeli BVHSZC Szamos Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában december 7-én. Az országos megmérettetésen hat középiskolából összesen tízen indultak, a legmesszebbről egy miskolci versenyző érkezett. Az önkormányzat képviseletében Morovik Attila alpolgármester vett részt az eseményen. (tovább…)

Fogyatékosok világnapja: Csepel élen jár a fogyatékkal élők támogatásában

2018. december 4. kedd

csepel.hu

A fogyatékos emberek nemzetközi világnapja alkalmából több száz fogyatékossággal élőt látott vendégül a csepeli önkormányzat a Nagy Imre ÁMK tornacsarnokában december 3-án. A vendégeket Borbély Lénárd polgármester és Szuhai Erika, az önkormányzat szociális, egészségügyi és fogyatékosügyi bizottságának elnöke köszöntötte. Borbély Lénárd és Gyene Piroska, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ) elnöke aláírta azt az együttműködési megállapodást, amelyet nemrég fogadott el a csepeli képviselő-testület. Az eseményen megjelent Szekeres Pál, a fogyatékos emberek társadalmi felzárkóztatásáért felelős miniszteri biztos és Morovik Attila alpolgármester. Németh Szilárd országgyűlési képviselő levélben fejezte ki jókívánságait a résztvevőknek.

(tovább…)

Csepeli KRESZ-park: olvasóink 97%-a szerint fontos

2018. november 20. kedd

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

Hatszáznál is többen szavaztak arról, hogy fontosnak tartják-e a gyermekek részére a közlekedési ismeretek tanítását. A kérdést az után tette fel a Csepel.info hírblog Facebook-oldala, hogy élesen bírálta Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció csepeli elnöke az önkormányzat által átadott, teljesen felújított és kibővített Iskola téri KRESZ parkot.

A politikus szerint minden szülő megtanítja a közlekedési szabályokat a gyerekeknek, ezért felesleges ezzel külön is foglalkozni. A szavazáson azonban csak a véleményt nyilvánítók 3 százaléka értette egyet vele. (tovább…)

Budapest a fejlődés kapujában

2018. november 18. vasárnap

csepel.hu

Budapest óriási fejlődés kapujában áll – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Főváros napja alkalmából tartott ünnepségen.

(tovább…)

Mindenszentek a Csepeli temetőben – Néma főhajtás a Mindenki keresztjénél

2018. november 1. csütörtök

csepel.hu

November 1-jén reggel a csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester és Morovik Attila alpolgármester, a Magyar Országgyűlést képviselve Németh Szilárd államtitkár hajtott fejet a Csepeli temetőben azokért, akik nem lehetnek velünk. A koszorúk elhelyezését követően a Mindenki keresztjénél gyertyát gyújtottak az elhunytak emlékére.

(tovább…)

A migrációs nyomás tovább fokozódik a Nyugat-Balkánon

2018. október 29. hétfő

888

Németh Szilárd a határon: több tízezer illegális bevándorló mozog Magyarország felé

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 hétfő reggeli műsorában elmondta, hogy a balkáni migrációs útvonalon ezrek vannak, a bevándorlók folyamatosan tesztelik a magyar határ erősségét.

Folyamatosan szervezik, hogy Európába behozzák a migránsokat, emögött egyértelműen Soros György áll, ahogy az Egyesült Államok felé tartó migránsok, a »Soros-expressz« mögött is”

– jelentette ki. (tovább…)

Csepeli Sörfesztivál ötödjére

2018. október 21. vasárnap

csepel.hu

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a Csepeli Sörfesztivált a Királyerdei Művelődési Házban a Csepeli Német Önkormányzat és a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete szervezésében.

(tovább…)

Csepelen fogták el a körözött házaspárt

2018. október 20. szombat

nepszava.hu

A nő ellen hat elfogatóparancs volt érvényben, férjét sikkasztás miatt keresték. (tovább…)

Mit nekem a kerékpároknak fenntartott útszakasz?

2018. október 5. péntek

Mr.Gabee

Folytatjuk tovább Mr.Gabee suttyó parkolós rovatát egy újabb olvasói fotóval, de most egy picit másként. Vannak olyan autósok, akik fittyet hánynak a KRESZ ideiglenes és állandó szabályaira és olyan útszakaszra hajtanak be, amelyekre nem nagyon szokás autóval bemenni.

Úgy gondoljuk, hogy a kép magáért beszél.