‘Nincs kategorizálva’ kategória archívum

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak Csepelen

2023. november 14. kedd

Csepel.hu

A Metrans területén november 14-én katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak, amelyen azt szimulálták, mi a teendő, ha egy veszélyes anyagot tároló konténer kigyullad.

A gyakorlaton egy konténer gyulladt ki, amely nagy füsttel és lánggal égett. A Metrans egy speciális rakodójával emelték ki és vitték biztonságos helyre a konténert.

(tovább…)

Vissza tud térni a Momentum a gyökereihez, a kezdetekhez akkor, amikor már leszámolt vele?

2023. október 27. péntek

Vélemény – Ábel Attila

Én nem hiszek ebben. Donáth Anna értekezésében is sok csúsztatás, sőt hazugság van, amikor a hazugság elutasításáról ír. Abban igaza van, hogy amíg Gyurcsányék részei az ellenzéknek, nehéz leváltani a Fideszt. Ezt meg az ellenzéki politikai elit cseszte el 2014-ben, amikor visszaengedték Gyurcsányt a csapatba. Tudták, hogy nem volna szabad, de odaadták a kisujjukat. Ez hozta meg az újabb három kétharmadot a Fidesznek, és Gyurcsány még fel is falta közben az MSZP-t. Nem mintha kár lenne értük, megérdemelték.

A Momentum állítólag ennek a balliberális politikai elitnek a leváltására jött létre, hogy legyen az ellenzéki oldalon alternatívája a Fidesznek. De pár év alatt ők is behúzódtak a gyurcsányi politika árnyékába. Túl kevés tehetséges ember van közöttük, túl könnyen csábultak el, ezért túl könnyűnek találtattak a választók között. Valójában ugyanis Donáthnak akkor lenne joga ilyen hangon bírálni Gyurcsányékat, ha legalább már fordított viszony lenne a Momentum és a DK támogatottságában. (tovább…)

Nyílt nap a flottásoknál a Kis-Duna parton

2023. július 27. csütörtök

Csepel.hu

Budapesti Ifjúsági Flotta Egyesület nyílt napot tartott július 27-én csütörtökön a Kis-Duna-parton. Az érdeklődők megismerkedhettek a vízitúrázással, a vízen való közlekedés alapvető szabályaival, ezen kívül lehetőség volt kipróbálni a túrakenukat, túrakajakokat.

A részvevők a program alatt átbeszélték a vízen való közlekedés alapvető szabályait, veszélyeit, ismereteit, a kenu kötelező felszereléseit, azután a kenuzás gyakorlati tudnivalóit, utána vízre szálltak és a Csepeli Napközis Tábor környékén tettek egy nagy kört, még a soroksári Molnár-sziget mögötti nádasvilágába is benéztek.

(tovább…)

Elismerések a szociális munka napján

2022. november 14. hétfő

Csepel.hu

Sallai Ildikó

A szociális munka napja alkalmából köszöntötték a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának (HSZI) munkatársait az ÁMK tornacsarnokában november 11-én. Ebből alkalmából Polgármesteri kitüntetést kapott Sallai Ildikó, a család- és gyermekjóléti szolgálat családsegítője.

„Nem számítottam az elismerésre, nagyon örülök neki. Szeretem a szakmámat, 2010 óta dolgozom ezen a területen. Munkatársaimmal együtt az a feladatunk, hogy segítsük a nehéz helyzetbe került embereket. Amikor jelzést kapunk a problémákról, felkeressük az érintett személyt vagy személyeket, a családot. Elsősorban életvezetési tanácsadással, lelki segítségnyújtással támogatjuk a rászorulókat. Jó érzés számomra, amikor a szükséget szenvedő ember képes talpra állni, megbirkózni a mindennapok gondjaival. Ilyen sikereink mindig vannak, s ez erőt ad nekem is.” (tovább…)

Telex: sokaknak nem tetszik, hogy a DK megszüntetné az előválasztást

2022. szeptember 26. hétfő

Telex

Kudarcos projektnek nevezte az ellenzéki előválasztást Molnár Csaba, a DK alelnöke egy múlt heti sajtóbeszélgetésen. A DK nem látja értelmét az előválasztásnak a 2024-es önkormányzati választás előtt, és a közös ellenzéki főpolgármester-jelöltről sem így döntenének. Tárgyalóasztalhoz ülnének, ahol elképzelésük szerint jóval nagyobb beleszólásuk lenne a döntésekbe, mint a többi, kisebb pártnak. De mit szólnak ehhez az eddigi szövetségesek?

A tavaly őszi előválasztást minden hibája (leginkább a kétharmados bukás – a szerk.) ellenére az elmúlt tizenkét év legsikeresebb politikai innovációjának szokták nevezni ellenzéki oldalon. Bár kifele a DK-sok is dicsérték az előválasztás intézményét, valójában nem hozta meg számukra a várt sikert: Dobrev Klára kikapott Márki-Zay Pétertől a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójában, a fővárosi egyéni körzetekben pedig érzékeny veszteségeket szenvedtek el.

(tovább…)

Idén is tanszercsomagokkal segíti az iskolakezdést a KDNP frakciója

2022. szeptember 5. hétfő

Erdon

A felajánlásokat pénteken adták át az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli központjában.

(tovább…)

Orbán Viktor: A magyar álláspontot és a magyar nemzeti érdekeket sikerült érvényesítenünk

2022. március 24. csütörtök

888

A magyar miniszterelnök közölte, hogy NATO-csúcson eldőlt: Magyarország nem küld katonákat Ukrajnába, ahogyan fegyvereket sem.

Orbán Viktor a videóban elmondta, hogy befejeződtek a tárgyalások, melyeket sikeresnek tekint, ugyanis sikerült érvényesíteni a magyar álláspontot és magyar érdekeket.

(tovább…)

Tíz éve vezették be a rezsicsökkentést – és működik

2022. március 2. szerda

csepel.hu

Éppen tíz éve, hogy a kormány bevezette a rezsicsökkentést, amely túlélte az ellenzék folyamatos támadását és a mostani nagy európai energiaválságot is – jelentette ki Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára a Századvég Alapítvány által rendezett Rezsi Konferencián, amelyet a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián tartottak meg március 1-én. Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt emelte ki, hogy Európa biztonságát az orosz-ukrán háború mellett az energiaellátás akadozása is fenyegeti. (tovább…)

Elindul a Városgazda tavaszi földútjavítási programja

2022. február 21. hétfő

Csepel.hu

Március 16-án elindul a Városgazda tavaszi földútjavítási programja.

A mellékelt fotón láthatják a tervezett munkálatok helyszíneit. (tovább…)

Mennyit ér a boltban a magyar kereset?

2021. november 17. szerda

Mandiner

Ádáz vita van az inflációról Magyarországon: politikai összecsapások, nyilatkozatok tárgya, mi mennyire drágult. Azon is vitatkoznak, mennyit erősödött – vagy sem  – a magyar gazdaság, merre változott az elmúlt évtizedekben az életszínvonal.

A Mandiner két cikkben is statisztikákkal, adatsorokkal vizsgálta, hogy a családok által a legtöbbször vásárolt – mondhatni, az élethez elengedhetetlen – árucikkek közül melyikből mennyit vehetünk most, s mennyit szerezhettünk be 2010-ben. Arról is írtak, hogyan alakult az életszínvonal 2010 előtt, és után. (tovább…)