‘Nincs kategorizálva’ kategória archívum

Dr. Klinghammer István Budapest díszpolgára lett

2017. június 22. csütörtök

Csepel.hu

A Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén Tarlós István főpolgármester Budapest díszpolgára címet adományozott dr. Klinghammer István földrajztudósnak, Csepel díszpolgárának.

A „Budapest díszpolgára” címeket 2011 óta adják át a szabadság napja, június 19-e alkalmából.  Az elismerésben azok részesülnek, akik „a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek”.

Hős fiúk: gyerekeket mentettek a Velencei-tóból

2017. június 15. csütörtök

Csepel.hu

A Mátyás Király Általános Iskola 8. a osztályos tanulói Velencei- tavi osztálykiránduláson vettek részt a közelmúltban.

Egyik nap a délutáni órákban elsőfokú viharjelzést adtak ki, amikor az agárdi mólókikötőnél arra lettek figyelmesek, hogy egy sárkányhajó harminc kisgyerekkel a hirtelen feltámadt erős szél hatására a tó közepe felé sodródik.

Az osztály hat tanulója ruhástul beugrott a vízbe és elindultak kimenteni a bajba jutottakat. (tovább…)

Tájékoztatás a jogsegély nyári szüneteltetéséről

2017. június 13. kedd

Csepel.hu

Tisztelt Csepeliek!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket a jogsegély nyári szünetéről, mely összhangban van a Polgármesteri Hivatal igazgatási szünetével.

(tovább…)

Szociális vásárt rendez a Csepeli Vöröskereszt

2017. június 12. hétfő

Csepel.info, Mr. Gabee

Csepel történelme – Csepeli Hírlap

2017. június 12. hétfő

Csepeli történelmi rovatunk mai részét ismét Vezér Endre szerkesztette.
(tovább…)

Elhagytak egy kulcsot Csepelen

2017. június 4. vasárnap

Mr. Gabee, Csepel.info

A kép illusztráció

Az alábbiakban olvasónk levelét olvashatják:

Szombaton este feltehetőleg a Csepel Sportpályánál, vagy a Kolonics György sétány magasságában elhagytam a slusszkulcsomat.

A kulcson egy kulcstartó karika található. Ha esetleg valaki megtalálta, esetleg leadta a környéken valahová kérem hívjon fel a 0670-42867-87 -es telefonszámon. Köszönettel: Papp János

A háborúkban elesett hősökre emlékeztek

2017. május 28. vasárnap

Csepel.hu

A százéves múltra visszatekintő ünnepen azokra emlékezünk, akik életüket a hazáért és a családért áldozták hazánkban. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2017. május 28-án a Szent Imre téren koszorúzással tisztelgett a háborúkban elhunyt hősi halottak emléke előtt. Csepel főterén a Hősök Napja alkalmából a három emlékmű (I. világháborús, II. világháborús, ’56-os) megkoszorúzására került sor.

Az Országgyűlés által 2001. június 19-én elfogadott, a magyar hősök emlékének megörökítéséről és a magyar hősök emlékünnepéről szóló LXIII. számú törvény értelmében minden év májusának utolsó vasárnapján – az idén május 28-án – emlékezünk “az elmúlt ezredév magyar hőseire”.

(tovább…)

Negyven éves az Erdősor és Festő Utcai Óvoda

2017. május 26. péntek

Csepel.hu

Negyvenedik születésnapját ünnepelte az Erdősor és a Festő Utcai Óvoda május 26-án, amely 1977-ben nyitotta meg kapuit a csepeli gyermekek előtt. Az önkormányzat nevében Morovik Attila alpolgármester köszöntötte a gyerekeket, óvodapedagógusokat és a szülőket.

Az esemény kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a csepeli képviselő-testület éppen egy nappal korábban hozott rendeletet az általános iskolai tanulmányok megkezdésének támogatásáról, amely az iskolát megkezdő óvodásokat érinti. A támogatás mértéke 15 ezer forint, amely összeggel az önkormányzat a családok terheit kívánja csökkenteni.

(tovább…)

Május 23 – A 6:3-as mérkőzés visszavágójának évfordulója

2017. május 23. kedd

Wiki, Csepel.info

1953. november 25-én a magyar labdarúgó-válogatott híres győzelmet aratott az angol labdarúgó csapat ellen. Ez volt az a mérkőzés, aminek 6:3 volt az eredménye. Ezen a napon a londoni Wembley Stadionban sikerült a magyaroknak legyőzniük az akkor már kilencven éve verhetetlen angol csapatot.

1954. május 23-án szeretett volna revansot venni Anglia csapata. A visszavágót Budapesten szervezték, hatalmas érdeklődést kapott a mérkőzés. Az angolok teljesen biztosak voltak abban, hogy megnyerik. A magyar csapat diadalmas győzelmet aratott, 7:1 lett az eredmény. Az a mondás járta, hogy „Az angolok egy hétre jöttek, és 7:1-re mentek.” Az Aranycsapat tagjai voltak, többek között Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Puskás Ferenc.

 

Gyereknap a Puli sétányon

2017. május 22. hétfő