‘Nincs kategorizálva’ kategória archívum

Április 5 – Virágvasárnap

2020. április 5. vasárnap

WIKI, Mr.Gabee, Csepel.info

Jézus Krisztus bevonulása Jeruzsálembe Forrás Wiki

ÉLŐ: Budapest-Csepel-Központi Református Egyházközség élő adását ide kattintva megtekinthetik

Virágvasárnap a húsvét előtti vasárnap neve, a nagyhét kezdete a keresztény ünnepkörben. A húsvét előtti 7. nap, míg a farsangi ünnepkör vége után a 40. nap.

Ezen a napon vonult be Jézus Jeruzsálembe kereszthalála előtti vasárnapon.[1] Az ókorban szokás volt a Közel-Kelet országaiban, hogy az arra méltó személyek útját valamilyen módon befedjék. Az emberek mind a négy evangélium szerint megadták Jézus Krisztusnak ezt a tiszteletet. Máté, Márk és Lukács szerint a felsőruháikat az útra terítették és gallyakat vágtak a fákról, János az egyedüli, aki pálmaágakról számol be. (tovább…)

Védőszemüveget kapnak a mentőállomás dolgozói

2020. április 1. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban a Csepeli Mentőalapítvány Facebook bejegyzését olvashatják:

Csepeli mentőállomásunk minden egyes dolgozója dioptriázható védőszemüveget kap a következő napokban. Az első darabokat már át is vettük Karvázy Attila látszerész mestertől, a Karvázy Optika képviseletében.
(tovább…)

Megújulva várja vissza nézőit a KULTIK Csepel

2020. március 31. kedd

KULTIK, Mr.Gabee, Csepel.infoOldalunk egyik együttműködő partnere a KULTIK Mozi hatalmas átalakuláson esik át. Mr.Gabee szerkesztőnk az elmúlt napokban bekukkantott az átalakítási munkálatokba, melynek során természetesen képeket is készített.

Az alábbiakban a KULTIK mozi közleményét olvashatják: (tovább…)

Megváltozott az életünk – van fotód róla?

2020. március 16. hétfő

Csepel.info

Don’t Stop Me Now – egy neurológus szerint nem csak jó dal, de a legjobb gondolatokat serkenti 🙂

Mától az iskolák, bölcsődék és óvodák ügyeleti rendszerben működnek, a gyerekek többsége otthon maradt az otthon maradó szülővel. Az egészségügyben a 65 év feletti orvosok és ápolók nem találkozhatnak betegekkel.

A hivatalok lényegében bezártak, csak a legszükségesebb ügyeket lehet elintézni. Csepelen bezárt az uszoda is. Csak ügyelet van mindenhol, ahol ez lehetséges. Ugyanakkor várhatóan marad a nagy forgalom a boltokban és a patikákban: minden ilyen helyen meg kell őrizni a legalább egy, de inkább két méteres biztonsági távolságot. Különösen vigyázni kell most az utakon, mert ha kisüt a nap, a szokásosnál több lesz a sétálgató ember.

És ami még ennél is fontosabb: azt kérjük mindenkitől, hogy orvoshoz a koronavírusos tüneteket kivéve csak valóban szükséges esetben forduljanak, és a fizikai érintkezést mellőzve segítsenek idősebb rokonaiknak, barátaiknak, szomszédaiknak a bevásárlásban, lakáson kívüli teendőik elvégzésében.

Ha pedig van érdekes fotójuk arról, hogyan változott meg az élet Csepelen, küldjél el nekünk!

A járványveszéllyel kapcsolatos legfrissebb hiteles információkat itt olvashatják: koronavirus.gov.hu

Breaking: ismét új üzlet nyílik a Plazaban

2020. március 3. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee megerősített információi szerint Konzolvilág üzlet nyílik a Csepel Plazaban március második felében. 

Szerkesztőnk felvette a kapcsolatot a Konzolvilág üzlethálózat üzemeltetőivel, akik megerősítették a hírt, de bővebb információt későbbre ígértek.

Amennyiben többet megtudunk, értesítjük olvasóinkat.

Baleset történt a Weiss Manfréd úton

2020. február 24. hétfő

Mr. Gabee, Csepel.info

Olvasónktól kapott információk szerint baleset történt hétfőn kora délután Csepelen, a Weiss Manfréd úton.

Fotót köszönjük olvasónknak.

Óvintézkedések, akcióterv – Magyarország felkészült a koronavírusra

2020. február 3. hétfő

Origo

Minden magyar hatóság felkészült arra a helyzetre, ha esetlegesen felüti a fejét a koronavírus-járvány Magyarországon. Az ezzel kapcsolatos operatív törzs már január 31-e óta működik, és közzé is tett egy 28 pontos intézkedései tervet. Időközben a Vuhanból hazajutni szándékozó magyarok is már itthon vannak, mind tünetmentesek. Kínában már több mint 350-en haltak meg a járvány miatt. 

Magyarország teljes mértékben felkészült arra, ha a Kínából kiinduló koronavírus eljut Magyarországra. Itthon meghoztak minden szükséges járványügyi megelőző intézkedést a koronavírusos fertőzésekkel kapcsolatban, és felkészültek az esetleges betegek ellátására. Ennek részeként hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága által kezdeményezett megbeszélésen a kórházak képviselői, a kórházak fenntartói és a háziorvosok szakmai szervezetei részletes és szakszerű tájékoztatást kaptak Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvostól a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendjéről.  (tovább…)

Elütöttek egy gyalogost az Erdősor utcában

2020. január 21. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Olvasónktól kapott információk szerint kedden kora este elütöttek egy gyalogost az Erdősor utca és a Festő utca sarkán található zebrán.

Elmondása szerint az idős hölgy a fején sérült meg. A baleset okozója a helyszínen segít.

Suttyó bagózás: két kuka között a csikkek a Szent Imre téren

2019. november 27. szerda

Csepel.info

Többek között a Szent Imre teret jelző, virágokkal körbeültetett táblához dobálják a cigarettacsikkeket, miközben két csikkgyűjtő is van tőle három méterre – írta fotókkal illusztrálva a látottakat egyik felháborodott olvasónk.

Az ehhez hasonló, primitív szemetelést és az ennél is jelentősebb károkat okozó vandalizmust sajnos nem lehet jó szóval, szabályokkal visszaszorítani. (tovább…)

Motoros és autó ütközött a Völgy utcában

2019. november 15. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

Teljes útzár

Mr. Gabee információi szerint motoros és autó ütközött össze a Völgy utca és a Martinász utca kereszteződésében  pénteken délután. 

A balesetben a motoros megsérült. A mentők a helyszínen stabilizálják az állapotát. A baleset az elsőbbség elmulasztásábol adódott (autó nem adott elsőbbséget a motorosnak)

A katasztrófavédelem így számol be az eseményről: (tovább…)