‘Nincs kategorizálva’ kategória archívum

Nyílt nap a flottásoknál a Kis-Duna parton

2023. július 27. csütörtök

Csepel.hu

Budapesti Ifjúsági Flotta Egyesület nyílt napot tartott július 27-én csütörtökön a Kis-Duna-parton. Az érdeklődők megismerkedhettek a vízitúrázással, a vízen való közlekedés alapvető szabályaival, ezen kívül lehetőség volt kipróbálni a túrakenukat, túrakajakokat.

A részvevők a program alatt átbeszélték a vízen való közlekedés alapvető szabályait, veszélyeit, ismereteit, a kenu kötelező felszereléseit, azután a kenuzás gyakorlati tudnivalóit, utána vízre szálltak és a Csepeli Napközis Tábor környékén tettek egy nagy kört, még a soroksári Molnár-sziget mögötti nádasvilágába is benéztek.

(tovább…)

Elismerések a szociális munka napján

2022. november 14. hétfő

Csepel.hu

Sallai Ildikó

A szociális munka napja alkalmából köszöntötték a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának (HSZI) munkatársait az ÁMK tornacsarnokában november 11-én. Ebből alkalmából Polgármesteri kitüntetést kapott Sallai Ildikó, a család- és gyermekjóléti szolgálat családsegítője.

„Nem számítottam az elismerésre, nagyon örülök neki. Szeretem a szakmámat, 2010 óta dolgozom ezen a területen. Munkatársaimmal együtt az a feladatunk, hogy segítsük a nehéz helyzetbe került embereket. Amikor jelzést kapunk a problémákról, felkeressük az érintett személyt vagy személyeket, a családot. Elsősorban életvezetési tanácsadással, lelki segítségnyújtással támogatjuk a rászorulókat. Jó érzés számomra, amikor a szükséget szenvedő ember képes talpra állni, megbirkózni a mindennapok gondjaival. Ilyen sikereink mindig vannak, s ez erőt ad nekem is.” (tovább…)

Telex: sokaknak nem tetszik, hogy a DK megszüntetné az előválasztást

2022. szeptember 26. hétfő

Telex

Kudarcos projektnek nevezte az ellenzéki előválasztást Molnár Csaba, a DK alelnöke egy múlt heti sajtóbeszélgetésen. A DK nem látja értelmét az előválasztásnak a 2024-es önkormányzati választás előtt, és a közös ellenzéki főpolgármester-jelöltről sem így döntenének. Tárgyalóasztalhoz ülnének, ahol elképzelésük szerint jóval nagyobb beleszólásuk lenne a döntésekbe, mint a többi, kisebb pártnak. De mit szólnak ehhez az eddigi szövetségesek?

A tavaly őszi előválasztást minden hibája (leginkább a kétharmados bukás – a szerk.) ellenére az elmúlt tizenkét év legsikeresebb politikai innovációjának szokták nevezni ellenzéki oldalon. Bár kifele a DK-sok is dicsérték az előválasztás intézményét, valójában nem hozta meg számukra a várt sikert: Dobrev Klára kikapott Márki-Zay Pétertől a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójában, a fővárosi egyéni körzetekben pedig érzékeny veszteségeket szenvedtek el.

(tovább…)

Idén is tanszercsomagokkal segíti az iskolakezdést a KDNP frakciója

2022. szeptember 5. hétfő

Erdon

A felajánlásokat pénteken adták át az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli központjában.

(tovább…)

Orbán Viktor: A magyar álláspontot és a magyar nemzeti érdekeket sikerült érvényesítenünk

2022. március 24. csütörtök

888

A magyar miniszterelnök közölte, hogy NATO-csúcson eldőlt: Magyarország nem küld katonákat Ukrajnába, ahogyan fegyvereket sem.

Orbán Viktor a videóban elmondta, hogy befejeződtek a tárgyalások, melyeket sikeresnek tekint, ugyanis sikerült érvényesíteni a magyar álláspontot és magyar érdekeket.

(tovább…)

Tíz éve vezették be a rezsicsökkentést – és működik

2022. március 2. szerda

csepel.hu

Éppen tíz éve, hogy a kormány bevezette a rezsicsökkentést, amely túlélte az ellenzék folyamatos támadását és a mostani nagy európai energiaválságot is – jelentette ki Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára a Századvég Alapítvány által rendezett Rezsi Konferencián, amelyet a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián tartottak meg március 1-én. Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt emelte ki, hogy Európa biztonságát az orosz-ukrán háború mellett az energiaellátás akadozása is fenyegeti. (tovább…)

Elindul a Városgazda tavaszi földútjavítási programja

2022. február 21. hétfő

Csepel.hu

Március 16-án elindul a Városgazda tavaszi földútjavítási programja.

A mellékelt fotón láthatják a tervezett munkálatok helyszíneit. (tovább…)

Mennyit ér a boltban a magyar kereset?

2021. november 17. szerda

Mandiner

Ádáz vita van az inflációról Magyarországon: politikai összecsapások, nyilatkozatok tárgya, mi mennyire drágult. Azon is vitatkoznak, mennyit erősödött – vagy sem  – a magyar gazdaság, merre változott az elmúlt évtizedekben az életszínvonal.

A Mandiner két cikkben is statisztikákkal, adatsorokkal vizsgálta, hogy a családok által a legtöbbször vásárolt – mondhatni, az élethez elengedhetetlen – árucikkek közül melyikből mennyit vehetünk most, s mennyit szerezhettünk be 2010-ben. Arról is írtak, hogyan alakult az életszínvonal 2010 előtt, és után. (tovább…)

Újraindul az úszásoktatás

2021. november 3. szerda

Csepel.hu

„A csepeli önkormányzat hosszú évek óta biztosítja a tankötelezett korú gyerekek ingyenes úszásoktatását. A programot a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület úszásoktatói tartják. A Csepeli Tanuszoda bezárása miatt ebben az évben két helyszínen, a Katona József Általános Iskola és a Pesterzsébeti Uszoda tanmedencéjében zajlik majd a program, melyre november 2-ától 2022. május 13-áig kerül sor, kedden, szerdán, csütörtök és péntek délelőttönként” – mondta el a Csepeli Hírmondónak Hermanné Laboncz Etelka, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvodák koordinációs tanácsadója.

Kiemelte, az úszásoktatáson összesen 704 óvodás vesz részt, 45 csoportra bontva, tíz alkalommal.

(tovább…)

Megújul az egyik csepeli OTP Bank fiók

2021. augusztus 4. szerda

Mr. Gabee, Csepel.info

Korábban beszámoltunk róla, hogy az OTP Bank egyik Kossuth Lajos utcai fiókját felújítás miatt bezárták. Mr. Gabee felvette a kapcsolatot az OTP sajtóosztályával, hogy részleteket megtudjon a megszépülő fiókról.

A Sajtóosztály szerda délelőtt válaszolt. Válaszukat az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

(tovább…)