‘Tájékoztatás’ kategória archívum

Emléktáblát avattak a csepeli HÉV-katasztrófa áldozatainak tiszteletére

2024. április 13. szombat

Csepel.hu

1978. április 13-án, 17 óra 10 perckor szörnyű tragédia történt, amikor a Boráros térre késve érkező HÉV-szerelvény fékhiba miatt belerohant az állomás épületébe. A tömegbalesetben 18 ember meghalt, sokan súlyos sérülésekkel kerültek kórházba.

A legtöbb csepeli, aki megélte azt a napot, ma is pontosan emlékszik, hol volt, mi történt a baleset idején.  (tovább…)

Elkezdődött az Arany iskola felújítása

2024. április 12. péntek

Csepel.hu

Tovább folytatódik az iskolafelújítási program Csepelen. A napokban elindult az Arany János Általános Iskola felújítása. A beruházás teljes mértékben önkormányzati forrásból valósul meg, tudta meg portálunk.

Az Arany iskola, a Herman, a Mátyás, a Katona és az Eötvös sulik után immáron az ötödik intézmény, amit az önkormányzat felújít. (tovább…)

A legjobbakat díjazták a Csepeli Művészeti Szemlén

2024. április 9. kedd

Csepel.hu

A Csepeli Művészeti Szemlén kiemelt arany minősítést elért diákokat díjazták a polgármesteri hivatalban április 8-án. A művészeti szemlét immár hagyományosan, évtizedek óta rendezi meg a csepeli önkormányzat, a Dél-Pesti Tankerületi Központ és a Szabó Magda Közösségi Tér. Idén csaknem ötszáz pályázatot nyújtottak be, és harmincegyen érdemelték ki a kiemelt arany minősítést. Borbély Lénárd polgármester köszöntötte az ifjú művészpalántákat, a felkészítő pedagógusokat és a szemle szervezőit. Külön kiemelte Szentkirályi Aladár művészeti vezető és Udvardi Beáta, a Szabó Magda Közösségi Tér intézményvezetője tevékenységét.

A pályázóknak háláját fejezte ki, hogy megosztották a közönséggel a művészetek iránti szenvedélyüket és lelkesedésüket. Az esemény remélhetőleg nemcsak örömet szerzett nekik, hanem ösztönözte is őket a művészetek világában való további felfedezésekre és alkotásokra. (tovább…)

Németh Ferenc olimpiai bajnok 88 éves

2024. április 4. csütörtök

Csepel.hu

Ma tölti be 88. évét Németh Ferenc, a Csepel SC legendás öttusázója, Csepel legidősebb olimpiai bajnoka. Csepelen született, szüleivel a Kapisztrán János utcában laktak. Benedek Ferenc mesteredző figyelt fel tehetségére, és beszélte rá az öttusára. Mindössze 24 éves volt, amikor 1960-ban egyéniben és csapatban is olimpiai aranyérmes lett Rómában. Csapattársa a másik csepeli legenda, Balczó András volt, aki akkor negyedik lett, valamint Nagy Imre, aki ezüstérmet szerzett egyéniben. Lapunk telefonon köszöntötte fel Németh Ferencet.

„Köszönöm a jókívánságokat, jólesik, hogy nem feledkeztek meg rólam. Az egészségi állapotom nem túl jó, a lábaim nagyon gyengék. Itthon is csak járókerettel járok, ha nem muszáj, nem megyek sehová. Időnként meghívnak sportolói találkozókra, ahová a gyerekeim szoktak elvinni, akik minden nap meglátogatnak. Húsz-harminc éves koromban nem gondoltam volna, hogy idősen ilyen törékeny leszek, de tudomásul veszem, hogy elszállt az idő felettem. Családommal és barátaimmal ünnepeljük meg a születésnapomat” – mondta érdeklődésünkre Németh Ferenc. (tovább…)

Nyomozz velünk!

2024. március 28. csütörtök

Csepel.hu

(tovább…)

Parkoló karbantartási munkálatok a Bánya utcában

2024. március 26. kedd
Csepel.hu
Március 28-án, csütörtökön a Csepeli Városgazda Zrt. útépítési osztályának munkatársai, megkezdik a Völgy utca 25-31. számú házak előtt található parkoló gréderezési munkálatait.
A munkálatok ideje alatt a közlekedők megértését, türelmét kérik!

(tovább…)

Zajlanak az útépítések Csepelen

2024. március 25. hétfő
Csepel.hu
 
Miközben az Arany János utcánál már a vége felé járnak a felújítással, napok óta zajlanak a munkálatok Kapisztrán utcánál. Itt Borbély Lénárd polgármester Tóth Sándor önkormányzati képviselővel járta be a területet ma reggel.
A Toboz utcánál az építés a legintenzívebb fázisban van, egyszerre épül a csapadékvíz-elvezetés és az útpálya, járdafelület is. A földmunkák befejezése után a betonréteg építését kezdik meg. Április végére el is készülhet teljesen az utcaszakasz.

(tovább…)

Vishing: Hamis banki hívások

2024. március 21. csütörtök

Csepel.hu

A vishing (az angol „voice” és „phishing”, vagyis hang és adathalászat szavak kombinációja) olyan telefonos csalás, amelynél a támadó megpróbálja személyes, pénzügyi vagy biztonsági információi megosztására, vagy pénz átutalására rávenni az áldozatokat, akik általában banki ügyfelek.

Tipikus formája a vishingnek, amikor a csaló az adathalász hívás során megpróbálja elhitetni a felhasználóval, hogy ténylegesen egy banki alkalmazottal beszél, és egy pénzügyi tranzakció során fellépett hiba vagy csalásgyanú miatt telefonál.

(tovább…)

Tömegével költöztethet szavazókat Németh Szilárd Csepelre a választások idejére

2024. március 21. csütörtök

Trükközéssel próbálhatja növelni megcsappant szavazótáborát Németh Szilárd. Ennek lényege a tömeges „beköltözés”, amit utoljára 2022-ben, az I. kerületi időközi önkormányzati választáson alkalmaztak. Az is lehetséges, hogy végül ezzel sikerült megnyerni az ottani időközi választást. A fideszes voksturizmus egyik főszereplője most képviselőjelölt Csepelen.

2022-ben időközi önkormányzati választást tartottak az I. kerületben, ahol a Fidesz jelöltje, Fazekas Csilla mindössze 60 szavazattal nyert az ellenzéki jelölttel, a momentumos Korsós Borbálával szemben. Ezzel a jobboldal került többségbe a képviselő-testületben. Akkoriban több lap is megírta, hogy a voksolás előtti hetekben gyanúsan sokan jelentkeztek be az ottani Ostrom utca 16. szám alatti magánklinika ingatlanaiba, és így szavazatukkal befolyásolhatták a végeredményt. (tovább…)

Sikeres LED-csere program Csepelen

2024. március 19. kedd

Csepel.hu

A február végén zárult ingyenes lakossági LED csereprogramban több, mint 200 csepeli család jelezte, hogy szeretné az otthoni hagyományos izzókat korszerű, energiatakarékos LED lámpákra cseréni.

A program lebonyolításában partner CYEB Energiamegoldások Kft. jelenleg a leadott regisztrációk ellenőrzését végzi, amit majd a kiosztásra kerülő több ezer LED lámpához kapcsolódó logisztikai feladat követ.

(tovább…)