‘Tájékoztatás’ kategória archívum

Fokozottan ellenőriznek a közteresek

2023. június 7. szerda

Csepel.hu

A Közterület-Felügyelet járőrei, valamint a XXI. kerületi rendőrkapitányság munkatársaival június hónapban fokozott ellenőrzéseket tartanak Csepel belvárosában a Karácsony Sándor, Petz Ferenc utcákban, illetve a Görgey Artúr és a Szent Imre tereken a közterületi szeszes ital fogyasztás visszaszorítása érdekében.

Az itt működő térfigyelő kamerákat is be fogják vetni a fokozott ellenőrzések során.

(tovább…)

Mik foglalkoztatják a belvárosi és az ÁMK környékén élő lakókat?

2023. június 7. szerda

Csepel.hu

A Szabó Magda Közösségi Térben tartotta harmadik tematikus lakosági fórumát a csepeli önkormányzat június 6-án, amelyen fő témaként a kerület belvárosi része és az ÁMK környezete szerepelt. Többen újra szóba hozták a Laurencz László Sportcsarnokkal kapcsolatos kifogásaikat, de terítéken volt a közbiztonság helyzete, a közlekedés és a parkolás ügye, a kerületi fűnyírás kérdése.

A lakók felvetéseire Borbély Lénárd polgármester, Kovács Dávid Attila a körzet önkormányzati képviselője, az önkormányzat különféle szakterületeinek vezetői, valamint a csepeli rendőrség és közterület-felügyelet munkatársai válaszoltak. A lakók rengeteg témát felvetettek, s amelyekre most nem tudtak válaszolni, azoknak utána fognak nézni.

(tovább…)

Tájékoztató a Csepeli Ingatlanhasznosítási Nonprofit Kft. átköltözéséről

2023. június 7. szerda

Csepel.hu

A Csepeli Ingatlanhasznosítási Nonprofit Kft. a 1215 Budapest, Katona József u. 62-64. szám alatti, Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. épületéből elköltözött.

Szakügyintézőink a 1211 Budapest, Kossuth Lajos utca 80. szám alatt található, újonnan kialakított ügyfélszolgálati iroda helyszínén változatlanul fogadják az ügyfeleiket.

(tovább…)

Munkálatok a Kiss János altábornagy utcában

2023. június 7. szerda

Csepel.hu

A Vermes Miklós – Kiss János altábornagy utca sarkán lévő építés alatt álló épületnél víz- és csatornabekötési munkálatok veszik kezdetüket június 8-án.

A munkálatok előreláthatólag június 13-ig tartanak.

(tovább…)

A trianoni tragédiára emlékeztek

2023. június 5. hétfő

Csepel.hu

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából az önkormányzat számos rendezvénnyel emlékezett meg a 103 évvel ezelőtt aláírt trianoni békediktátumról és annak tragikus következményeiről.

Az Összetartozás Háza – Trianon Emlékkiállítás rendhagyó tárlatvezetéssel várta az érdeklődőket. Tarcsa Tímea szakszerű, informatív előadását Trill Zsolt Jászai Mari-díjas színművész egészítette ki élvezetes, lebilincselő stílusával. A kárpátaljai születésű színművész megosztotta a közönséggel, milyen hatással volt családjára a trianoni döntés. Kitért arra is, hogy ő Magyarországon most dezertőrnek minősül, hiszen a katonai behívót a Beregszászi Színház minden művésze megkapta. A több mint egy órás tárlatvezetést mintegy harminc érdeklődő kísérte figyelemmel. (tovább…)

Kolonics György Sportérdemérmet adtak át három fiatal csepeli sportolónak

2023. június 5. hétfő

Csepel.hu

Kolonics György olimpiai bajnok kenusról emlékeztek meg születésének 51. évfordulóján a róla készült szobornál a Kis-Duna partján június 4-én. A hagyományoknak megfelelően ekkor adták át a Kolonics György Sportérdemérmet három utánpótláskorú csepeli sportolónak, akik kiemelkedő teljesítményükkel hírnevet szereztek a kerületnek.

A díjátadó előtt koszorút helyezett el Kolonics György szobránál Borbély Lénárd polgármester, valamint Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek. Az eseményen megjelent Kolonics György családja, a díjazottak és edzőik.   (tovább…)

Lakossági fórum a Kertvárosban és a Királymajorban élők javaslataiért

2023. június 5. hétfő

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester a fórum elején felsorolta azokat az intézményi felújításokat és beruházásokat, amelyek az elmúlt években a Gyermeksziget Program keretein belül valósultak meg.

Megújult az Egyesített Bölcsőde, a Hétszínvirág Óvoda, a Gyermeksziget Óvoda és a Kádár Kata óvoda udvara, az oktatási intézmények közül pedig a Mátyás Király Általános Iskola és a Katona József Általános Iskola. Megjegyezte, a koronavírus-járvány óta robbanásszerűen megnőtt a gyermekszületések száma, így a bölcsődei férőhelyek teljesen be vannak töltve.

(tovább…)

Elsősegély szimulációs oktatás után újraélesztéshez szükséges eszközöket kaptak a közteresek

2023. június 2. péntek

Csepel.hu

A nyár beköszöntével újabb feladattal birkóztak meg a csepeli közteresek. Az állomány járőrei elsősegély szimulációs oktatáson vettek részt tegnap, értesült portálunk.

Az oktatást Liktor Lajos mentőtiszt, egyetemi szakoktató tartotta. Az oktatás során a járőrök az újraélesztés folyamatait gyakorolták és a kórházon kívüli baleseti, traumatológiai elsősegélynyújtás alapelvein nyugvó traumatológiai elsősegélynyújtást sajátították el.   (tovább…)

Új orvos júliustól a szemészeten

2023. június 1. csütörtök

Csepel.hu

A receptfelírás 9500, míg a szemészeti vizsgálat 9500– 19000 forint között érhető el.

A főigazgató hangsúlyozta: a rendelőnek eddig is volt működési engedélye magánszemészeti ellátásra, de nemrég határoztak a közfinanszírozott ellátás szüneteltetéséről. Bár az ÁNTSZ felé jelezték a változást, kerületi szinten egyeztetés nélkül döntöttek, ami nem nevezhető etikus lépésnek.

(tovább…)

Június 15-től lehet pályázni a társasházaknak energiahatékonysági felújításra

2023. május 31. szerda

Tisztelt Társasházak/Lakásszövetkezetek!

Június 15-től pályázhatnak lakóházaik energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatására. A pályázat keretén belül csepeli, a földszinttel együtt legalább 3 szintes, de maximum 12 szintes, minimum 15 lakással rendelkező, 1946-2002. között épült lakóépületekre igényelhető támogatás. A támogatott tevékenységek köre és a támogatás összege a következők szerint alakul: (tovább…)