‘Tájékoztatás’ kategória archívum

Sikerült megvédeni Magyarország álláspontját az Európai Néppártban

2017. április 29. szombat

Fidesz.hu

Sikerült megvédeni Magyarország álláspontját az Európai Néppártban

Az Európai Néppárt brüsszeli csúcstalálkozóján sikerült megvédeni Magyarország álláspontját – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a Nagy-Britannia tervezett kiválása után az Európai Unióban maradó tagállamok rendkívüli csúcstalálkozóját követően.

A néppárt elnökségének szombati találkozóján Magyarországot érintve több olyan kérdésről tárgyaltak, amelyről a hét folyamán az Európai Parlament plenáris ülésén is szó volt – mondta, és leszögezte, hogy eredményesen védte meg Magyarország álláspontját. A kormányfő Soros György amerikai milliárdos brüsszeli látogatásáról úgy vélekedett: “van, aki ártani akar Magyarországnak, van, akinek az a dolga, hogy megvédje”. Véleménye szerint sikerült helyretenni a dolgokat Brüsszellel.

(tovább…)

Ukrán mazsorett- és tánccsoport Csepelen

2017. április 27. csütörtök

Csepel.hu

img_0027

A kárpátaljai Akcent mazsorettegyüttes produkciója mellett az ukrán Veszelka néptánctársulat fellépését is figyelemmel kísérhetik azok az érdeklődők, akik május 1-jén 9 órakor ellátogatnak a Karácsony Sándor utcába. A két csapat ezután a Királyerdei Művelődési Házban is színpadra lép.

(tovább…)

Május elején megkezdődnek a Daru-domb és a környezetében található park felújítási munkálatai

2017. április 26. szerda

 

Csepel.hu

darudomb

Május első felében megkezdődik a Daru-domb és a mellette lévő közpark teljes körű felújítása. A terület zöldfelületi megújítása mellett új, burkolt gyalogos ösvények kialakítása is megvalósul. Az átalakítás után akadálymentesen lehet lejutni a Kis-Duna part menti sétányra, a vízpart felé pedig ülőfalak lesznek kialakítva LED-es díszkivilágítással. Megújul a rendezvénytér, a park új, intelligens közvilágítást kap és egy új gördeszka-pálya is lesz a meglévő fitneszpark mellett.

A kivitelezési munkálatok előre láthatólag nyár végéig tartanak majd. A felújítást követően egy természetközeli, a vízparttal kapcsolatot teremtő parkban tölthetik szabadidejüket az oda látogatók és Csepel egy méltó szabadtéri rendezvényhelyszínnel gazdagodik. A kivitelezési munkálatok alatt a lakosság megértését és türelmét kérjük!

 

Csepel.hu

 

Napi Aktuális: Borbély Lénárd a metrókorrupcióról

2017. április 11. kedd

 

EchoTV

echo0410

A metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport ülésén a DBR Metró Projekt Igazgatóság volt vezetőjét hallgatták meg április 10-én. A Napi Aktuális vendége volt Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a fővárosi munkacsoport vezetője.

A felvétel megtekinthető ide kattintva.

 

Hat újabb utcát újítanak fel Csepelen

2017. március 26. vasárnap

Csepel.hu

csepel_uj_utakon11

Újabb utcákat aszfaltoznak le, valamint járdákat és csapadékvíz-elvezető rendszereket építenek Csepelen. Történik mindez annak jegyében, hogy a kerületről ne csak jelképesen legyen elmondható, hogy „új utakon jár”, hanem konkrét értelemben is.

A munkálatokat előre láthatóan március végén kezdik el. A beruházás részben vagy teljesen a Szebeni utcát, a Temesvári utcát, az Evezős utcát, a Csáklya utcát, a Kormányos utcát és a Szigony utcát érinti. (tovább…)

Közterületi munkálatok a Bánya utcai lakótelepen

2017. március 25. szombat

Pintér József Gáborné, Csepel.info

banya-ltp1

Tavaszi nagytakarítási munkálatokat végeznek a Városgazda Zrt. munkatársai a Bánya utcai lakótelepen. Tisztítják a zöldfelületet, vágják a bokrokat, nyesik a fákat.

A bejegyzésben Pintér József Gáborné önkormányzati képviselő képes beszámolóját osztjuk meg. (tovább…)

Kökörcsin utcai árkok láthatóvá tétele – képviselői beszámoló

2017. március 25. szombat

Bercsik Károly/ Facebook, Csepel.info

kokorcsin1

A bejegyzésben Bercsik Károly önkormányzati képviselő beszámolójából idézünk és teszünk közzé fotókat.

“A Csepeli Hírmondó 2017. február 23-i számában az intérmények melletti árkok védelmének témáját is érintettem, mely egyben a környéken sétáló gyermekek védelmét is segíti. András Tenk képviselőtársam megkeresése nyomán, a kezdeményezésemre, lánccal ellátott pollerek kerültek kihelyezésre az Eötvös József Általános Iskola mellett, a Kökörcsin utcában.”

kokorcsin3

 

kokorcsin2

csepel.info

Tájékoztatás – nyári átállás a Csepeli Strandfürdőben

2017. március 22. szerda

Csepel.hu

csepeli_strand5

A Csepeli Strandfürdő 2017. április 3-tól 2017. április 30-ig zárva tart. A nyári átállás és a felújítás utáni tervezett nyitás időpontja: 2017. május 1.

Megértésüket ezúton is  köszönjük.

(tovább…)

A lakók előzetesen véleményezhetik Csepel településképének készülő tervezetét

2017. március 21. kedd

Csepel.hu

forum

Csepel építési szabályzatáról, a településképi arculati kézikönyvről és a településképi rendeletről volt szó azon a partnerségi egyeztetés keretében megtartott lakossági fórumon, amelyet a polgármesteri hivatal épületében rendeztek meg március 20-án.

A csepeli önkormányzat főépítészi irodájának munkatársai a lakosok előzetes véleményére, igényeire voltak kíváncsiak, egyben tájékoztatták őket arról, hogy változtak a kerület városrendezési és építési előírásait is érintő országos jogszabályok. A lakosok március 28-ig írásban is elküldhetik észrevételeiket a polgármesteri hivatal főépítészi irodájának.

(tovább…)

Cserélik a Katona József Általános Iskola ablakait

2017. március 17. péntek

Csepel.info, Mr.Gabee

17274875_478703525853314_1541056927_n

Olvasónk információi szerint ablakcsere lesz 2017. március 27. és 31. között a Katona József Általános Iskolában.

Olvasónknak köszönjük az információt.
csepel.info

Borbély Lénárd: elkezdődik a gerincút hátralevő részének tervezése

2017. március 17. péntek

Csepeli Hírmondó

img_9695

Újabb fejlesztések indulnak

Milliárdos tartalékokkal vág neki a 2017-es évnek a csepeli önkormányzat. A megtakarításoknak hála soha nem látott fejlesztések, régóta várt beruházások valósulhatnak meg a kerületben. Az elfogadott költségvetés részleteiről Borbély Lénárd, a kerület polgármestere számolt be lapunknak.

A csepeli önkormányzat elfogadta a kerület 2017. évi költségvetését, ám a csepeliek javát szolgáló fejlesztések többségét sajnos az ellenzék nem támogatja. 2011-től kezdve látható volt, hogy Csepel kezd kimászni a gödörből. Megszüntették a működési hiányt, visszafizették a közel 4 milliárdos tartozást, és egyre több fejlesztésbe tudtak kezdeni. Azóta az önkormányzat anyagi helyzete évről évre jobb, 2017-ben pedig az eddigi évek legtöbb tartalékkal rendelkező költségvetése született. A több milliárd forintos tartaléknak hála a kerület biztonságban van. (tovább…)

Zajlik a Dél-pesti Kórház nővérszálló épületének korszerűsítése

2017. március 15. szerda

Facebook/Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, Csepel.info

2017-03-jahn-ferenc-korhaz-noverszallo-energetikai-korszerusitese

Félidejéhez érkezett a Dél-pesti Kórház nővérszálló épületének energetikai korszerűsítése. A külső nyílászárók cseréje, valamint a hőszigetelés 50 %-os hatékonyságnövekedést fog eredményezni az energiafelhasználás terén.

Mindez éves szinten akár 5 millió forintos megtakarítást is jelenthet az intézmény rezsi költségeiben, amit további fejlesztésekre fordítanak majd. (tovább…)

Tankerületi felhívás

2017. március 13. hétfő

Csepel.hu

kliklogo

A tanköteles korba lépő gyermekek beíratásához szeretnénk segítséget adni. A kapcsolódó anyagok között megtalálják a Kormányhivatal felhívását, A XXI. illetve a XXIII. kerület iskoláinak beiratási körzeteit.

A beiratkozás időpontja:
2017 április 20. (csütörtök) 8-19 óra között
2017 április 21. (péntek)     8-19 óra között (tovább…)

Keressük Tary Gábort

2017. március 13. hétfő

POLICE, Mr.Gabee

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága 01200/1842/2017. általános számon körözési eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 84 éves Tary Gábor eltűnése ügyében. 

A rendőrség keresi azt az idős férfit, aki 2017. március 10-én XX. kerület Pacsirta utcai otthonából ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre.

Az eltűnt férfi 165 centiméter magas, vékony testalkatú, haja ősz és őszes bajuszt visel. Eltűnésekor narancsszínű tréning alsót, sötét pulóvert és krémszínű, pufi mellényt viselt.

POLICE, Mr.Gabee

Sztrájk az FKF-nél, nem viszik el a szemetet Budapestről

2017. február 16. csütörtök

INDEX, Csepel.info, Mr.Gabee

h_zhoz_men__szelekt_v_hullad_kgy_jt_s_budapesten_fkf

A kép illusztráció

A bértárgyalások elhúzódása és a béremelés hiánya miatt sztrájkot hirdetett február 20-ára a Fővárosi Közterület-fenntartónál (FKF) működő legnagyobb szakszervezet.  Az FKF végzi a fővárosban a hulladék gyűjtését és kezelését, valamint a hókotrást is.

A Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) közleményében azt írta, február 20-án hétfőn üzemkezdettől 18 óráig terveznek sztrájkolni.  (tovább…)