‘Tájékoztatás’ kategória archívum

Jövő ősszel három óriásprojekt is be tud indulni a fővárosi közlekedésfejlesztésben

2023. november 30. csütörtök

Magyarepitok.hu

Összesen közel 50 kilométernyi HÉV-vasútvonal újul meg, az új uniós ütemterv szerint 2024 szeptember végéig a H5-ös, a H6-os és a H7-es esetében egyaránt meg kell kötni a kivitelezési szerződéseket – írja a Magyar Építők.

Jövő év harmadik negyedévében elindulhat a három elővárosi HÉV-vonal felújítása. A H5-ös szentendrei, a H6-os ráckevei vonal és a H7-es csepeli vonal fejlesztési terveiről a Portfolio számolt be részletesen. (tovább…)

IGEN a csepeli HÉV fejlesztésére

2023. november 30. csütörtök

Csepel.hu

A napokban egyeztettem a kormányzati szintű csepeli fejlesztésekről az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetésével – jelentette be Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebook oldalán, aki a következőkről tájékoztatta a csepeli lakosokat:

– 2026-ra a Kormány megújítja a csepeli HÉV-et. Ez a legfontosabb közlekedési vonal, ahol mihamarabb új és akadálymentesített szerelvények kell, hogy kiszolgálják a lakosságot.

– Csepelnek és az agglomerációnak szüksége van a gerincút befejezésére. Ezért a minisztérium előterjeszti kormánydöntésre, hogy a gerincút befejező szakaszai kormányzati beruházásban és kormányzati forrásból valósuljanak meg. (tovább…)

Közmeghallgatást tart a Képviselő-testület

2023. november 27. hétfő

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2023. évben esedékes közmeghallgatására 2023. november 30. (csütörtök) 09:00-kor kezdődő Testületi ülést követően kerül sor.

A Képviselő-testületi ülés és az azt követő közmeghallgatás helyszíne Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint 5.)

(tovább…)

Elfogytak az FKF-es zsákok

2023. november 17. péntek

Csepel.hu

Információink szerint csütörtök délelőtt minden zsák elkelt, az önkormányzat ingyenes akciója keretében sikerült a tervezett dupláját kiosztani: az eredetileg tervezett 10 ezer helyett 20 ezer darab zöldhulladékgyűjtő zsák fogyott el egy hét alatt.

Mint ismeretes, a kertes házak 10 ingyenes zsákot igényelhettek háztartásonként. A társasházak lépcsőházanként ugyancsak 10 ingyenes zsákot igényelhettek. A gyűjtőzsákokat itt a közös képviselő vagy egy arra meghatalmazott személy vehette fel. (tovább…)

Gondoskodjunk az egyedül élő embertársainkról

2023. november 15. szerda

Csepel.hu

A hosszú téli esték, a hideg időjárás és a fagypont alatti hőmérséklet miatt ilyenkor fokozódik. Felelősséggel tartozunk embertársainkért, de a tragédiákat társadalmi összefogással megelőzhetjük.

Ennek jegyében a rendőrség idén is együttműködik a társszervekkel, az önkormányzatokkal és közös szolgálatokat tervez a polgárőrség munkatársaival.

(tovább…)

Helló, Csepel! – 2023. október

2023. november 8. szerda

Csepel.hu

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek a csepeliek október 23-án, amelynek keretében Csepel elöljárói megkoszorúzták az 1956-os emlékművet a Szent Imre téren, majd emlékművet lepleztek le Wittner Mária tiszteletére a róla elnevezett parkban.

Borbély Lénárd polgármester a hagyományoknak megfelelően ezen a napon adta át a Csepel Örökség-díjakat.

(tovább…)

10 ezer ingyenes zöldhulladékgyűjtő zsákot ad az önkormányzat a csepelieknek

2023. november 7. kedd

Csepel.hu

Örömmel tájékoztatok minden csepeli lakost, hogy hamarosan 10 ezer FKF jelzésű zöldhulladékgyűjtő zsák kerül kiosztásra a lakosoknak – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán. Ennek értelmében:

– A kertes házak 10 ingyenes zsákot igényelhetnek háztartásonként. Lakcímkártya szükséges!

– A társasházak lépcsőházanként ugyancsak 10 ingyenes zsákot igényelhetnek. A gyűjtőzsákokat itt a közös képviselő vagy egy arra meghatalmazott személy veheti fel. (tovább…)

Útszűkület a II. Rákóczi Ferenc úton

2023. október 24. kedd

Csepel.hu

Útszűkületen kell áthajtani Csepelen a II. Rákóczi Ferenc úton mindkét irányban a városhatár és a Vízmű utca között közműépítés miatt 2023. október 24. – 2023. november 15. 23:00 óra között.

Időszakosan félpályás útlezárásra is számítani kell.

(tovább…)

Továbbra is lehet pályázni az önkormányzati lakásokra

2023. október 20. péntek

Csepel.info

Szakemberek cáfolták a Demokratikus Koalíció vádjait arról, hogy lehetetlenné vált a csepeli önkormányzati lakások pályázata, és vissza kell azt vonni. Hosszú, több órás bizottsági ülésen vették végig a pályázati kiírásban szereplő 24 lakást, és döntöttek arról, hogy az önkormányzat fenntartja a pályázatot.

A Demokratikus Koalíció (DK) csepeli szervezete október 13-án közleményben követelte a csepeli lakáspályázat visszavonását, és ugyanezen okból, a lakáspályázat visszavonása miatt kérte Horváth Gyula, a DK csepeli frakcióvezetője a pályázatokkal foglalkozó bizottság rendkívüli ülésének összehívását is. A bizottság október 19-i ülésén cáfolták a DK szakértőjének vádjait, és nem vonták vissza a pályázatot. (tovább…)

Részben valósul meg a Kis-Duna Liget tervezett fejlesztése

2023. október 18. szerda

Csepel.hu

A Pest Vármegyei Kormányhivatal határozata alapján sajnos nem jöhet létre a Kis-Duna Ligetben az eredetileg tervezett új csepeli pihenő parkerdő és mezítlábas tanösvény – írja a Csepel.hu.

A jogszabályok csapdájába került a helyiek javát szolgáló beruházás, de az önkormányzat nem adja fel, és részben új helyszínen váltja valóra a természetközeli családi élményparkot. Az augusztusi rekorderejű viharban megrongálódott Kis-Duna Liget erdős területének megújításáról pedig egyeztetéseket kezdeményeznek a Kormányhivatallal és az illetékes Erdőgazdasággal. (tovább…)