‘Tájékoztatás’ kategória archívum

Polgármesteri kérés a csepeli szállásadók felé

2020. április 1. szerda

Csepel.hu

Borbély Lénárd csepeli polgármester levélben fordult a kerületi szállásadókhoz, arra kérve őket, nyújtsanak segítséget a bajbajutott családoknak, személyeknek azzal, hogy a veszélyhelyzet alatt senkinek ne szüntessék meg a lakás- vagy szobabérleti szerződését – derült ki a szerkesztőségünkhöz eljutott levélből.

Alább közöljük a teljes írást.

(tovább…)

Változik a Csepeli Piac működési rendje

2020. április 1. szerda

Csepel.hu

Többen jelezték, hogy a Csepeli Piac nyitva tartásával kapcsolatban szeretnének változást kérni, hogy a 65 év alattiak kora reggel is be tudjanak vásárolni. Az elmúlt napok tapasztalatait összegeztük – mondta Borbély Lénárd polgármester, aki a piacot meglátogatva hallgatta meg a vásárlók és az árusok véleményét.

Ennek alapján változik a működési rend.

(tovább…)

Fogorvosok sürgősségi beosztása a veszélyhelyzet alatt a kerületben

2020. március 31. kedd

Csepel.hu

 

A veszélyhelyzet időtartama alatt a fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható!

Az alábbiakban közöljük az egyes fogorvosok sürgősségi beosztását!

(tovább…)

Kerületi gyermekorvosi elérhetőségek a veszélyhelyzet időszakában

2020. március 30. hétfő

Csepel.hu

A Magyarországon kihirdetett járványhelyzet miatt a 65 év feletti orvosok, valamint asszisztensek a páciensekkel közvetlenül nem találkozhatnak. Ez a korlátozás természetesen érinti a gyermekrendelők orvosait is.

Jelenleg a betegellátás nem orvoshoz kötött, hanem sürgősségi formában működik. A sürgősségi beosztás változó, Csepelen egyszerre csak egy orvos rendel, ő látja el az indokolt, telefonos egyeztetést követően időpontra érkező gyermekeket. A legtöbb gyermeket távmedicina keretében próbálják ellátni.

(tovább…)

Rossz hír: ezt a vírust nem irtjuk ki

2020. március 23. hétfő

Portfolio.hu, Facebook, Csepel.info

Ez a vírus nem irtható ki. Velünk marad, de sokakban kialakul az immunitás, így lelassul majd a terjedése. Idővel orvosság és oltás is lesz ellene, utóbbi valószínűleg később. Ennek ellenére helyes az, amit Magyarország kormánya most tesz ellene – állítja a világhírű magyar hálózatkutató.

Nemcsak a kormányokat, de az embereket is érdekli, hogy hogyan lett ekkora világjárvány egy tavaly, Kínából indult vírusból és hogy hogyan lehet fékezni a terjedését. A hálózatelmélet képviselői szerint a vírus terjedésére ad kézenfekvő megoldást a tudományág. Nem véletlen, hogy az elmúlt hetekben a hálózatelmélet legnagyobb kutatói sorra szólalnak meg és szavukra az egész kétségbeesett világ figyel.  (tovább…)

Útépítések: levonulnak a munkagépek a tűzoltóság elől

2020. március 12. csütörtök

csepel.hu

A csepeli önkormányzat 2010 óta egyik legfontosabb feladatának tekinti a földutak leaszfaltozását, a csapadékvíz- elvezetés és a járdák kiépítését.

Tíz éve még több mint 50 kilométernyi földút volt a kerületben, mára 34 kilométer maradt belőlük. Az útépítésekhez azonban deponálók – felvonulási területek – kellenek, melyeknek a helyszínét időszakosan változtatja az önkormányzat. Hamarosan a tűzoltóság mellettit is elköltöztetik – számolt be a tervekről Borbély Lénárd polgármester.

(tovább…)

Badacsonyi utca – ilyen volt, ilyen lett…

2020. február 27. csütörtök

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

A Badacsonyi utcában csapadékvíz-elvezetést, utat, és járdát épített a csepeli önkormányzat. Bejegyzésünkben Bercsik Károly önkormányzati képviselő fotóit osztjuk meg.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk.

csepel.info

Jól halad a Szúnyog utca építése

2020. február 24. hétfő

Bercsik Károly/ Facebook, Csepel.info

Zajlik a csapadékvíz-elvezetés, út-, és járdaépítés a Szúnyog utcában. Bejegyzésünkben Bercsik Károly önkormányzati képviselő vasárnapi fotóit osztjuk meg. 

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk. (tovább…)

Épül a Szúnyog utca

2020. február 19. szerda

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

Csapadékvíz-elvezetést, utat, és járdát épít a csepeli önkormányzat a Szúnyog utcában. Bejegyzésünkben Bercsik Károly önkormányzati képviselő fotóit osztjuk meg.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk. (tovább…)

Folytatódnak az útépítések a kerületben

2020. február 4. kedd

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat továbbra is egyik legfontosabb feladatának tekinti a jelenlegi földutak, szilárd, aszfalt burkolattal történő kiépítését. Az érintett utcákban teljes pályaszerkezet kialakításával aszfalt burkolatú utak kiépítése történik, és járdarekonstrukciós munkák, illetve csapadékvíz elvezető rendszerek is megvalósulnak, ütemezés szerint idei befejezéssel. A kiviteli munkák lebonyolításában a Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft. vesz részt.

Ha nem is a teljesség igényével, de az alábbiakban szeretnénk előre jelezni, hol kér majd a városvezetés türelmet, hogy aztán magasabb minőségű lehessen a közlekedés.

(tovább…)