‘Tájékoztatás’ kategória archívum

Családi sportnap lesz szombaton

2022. május 27. péntek

Csepel.hu

A Csepel Utánpótlás Sportegyesület családi sportnapot tart holnap, ahol sorversenyek, játékos sportvetélkedők, ügyességi játékok várják a csepeli óvodáskorú gyermekeket a Hollandi út 18 számnál.

Részletek a plakáton! (tovább…)

Meghívó a Nemzeti Összetartozás Napjára

2022. május 27. péntek

Csepel.hu

Számos programmal és több helyszínen várjuk Önöket június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján.

Jöjjenek el minél többen! (tovább…)

Gulyás Gergely: Holnaptól csak magyar rendszámmal lehet tankolni a benzinkutakon kedvezményesen

2022. május 26. csütörtök

Magyarnemzet.hu

(fotó: MTI/Illyés Tibor)

Két nappal ezelőtt alakult meg a kormány, az első ülésen a veszélyhelyzet elrendeléséről döntött, a rendkívüli felhatalmazással élve pedig a háború gazdasági következményeit mérséklendő rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását rendelte el – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztercsütörtökön Kormányinfón.

Közvetlen veszélyt az ukrajnai háború Magyarországra jelenleg nem jelent, de humanitárius terheket ró ránk – tisztázta a tájékoztató elején a miniszter. Gulyás Gergely elmondta, hogy a magyar választók április 3-án ennek tudtában szavaztak bizalmat a kormánynak, melytől azt várják, hogy maradjunk ki a háborúból, és annak gazdasági hatásait védje ki, amennyire lehet. (tovább…)

Törvény kötelezi a Fővárost lámpás kereszteződés építésére a Széchenyi – Kassai utcáknál

2022. május 26. csütörtök

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester tette közzé a hír, mely szerint törvény rendelkezik arról, hogy a Széchenyi – Kassai utcák kereszteződésében forgalomirányító lámpákat kell kihelyezni.

Mint a polgármester elmondta, az elmúlt időszakban többször jelezte a fenntartó Fővárosnak, hogy a balesetek nagy száma miatt lámpás kereszteződés kialakítására lenne szükség a Széchenyi és a Kassai utcák kereszteződésében. „Mára sajnos eljutottunk oda, hogy a Fővárost már a törvény is kötelezi forgalomirányító lámpák felszerelésére az adott helyre.” – utalva a személyi sérüléssel járó balesetek nagy számára a kereszteződésben. (tovább…)

Országos bajnokságra készülnek a csepeli ritmikus gimnasztikázók

2022. május 26. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli Ritmikus Gimnasztika Klub máris sikerként könyveli el a szombati családi sportnapot, mivel az elmúlt napokban jó néhány fiatal lány jelentkezett a klubba sportolni. A ritmikus gimnasztika látványos, vonzó sportág, szép mozgásra tanítja meg a lányokat. Csepelen jó a közösség, családias a hangulat.

Több évtizedes múltra tekint vissza a klub, amelynek vezetőedzője Kiss Kata, tizenötszörös magyar bajnok. (tovább…)

Tűzoltó gyermeknap május 29-én

2022. május 26. csütörtök
Csepel.hu
A Csepeli Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság idén is várja az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a hagyományos tűzoltó gyermeknapra, amelyet május 29-én, vasárnap, 10 és 16 óra között rendeznek meg a XXI. kerületi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság Katona József utca 66-68. szám alatt található épületében.
A laktanya látogatásának csoportosan szervezett időpontjai: délelőtt 10:00,11:00; délután 13:00,14:00,15:00 óra. A programban szerepel: tájékoztató a tűzoltók munkájáról, tűzoltó járművek, eszközök megtekintése, személyes beszélgetés lehetősége tűzoltó kollégákkal, egy gyakorló riasztás megtekintése.

(tovább…)

Felfüggesztettet kértek az MSZP volt fővárosi alelnökére, Sz. Jánosra hűtlen kezelés miatt

2022. május 25. szerda

24.hu

Felfüggesztett szabadságvesztést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az MSZP volt fővárosi alelnökére, Sz. Jánosra hűtlen kezelés miatt – írja a 24.hu.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség meg nem nevesített tájékoztatása szerint az ügyészség még kilenc évvel ezelőtt emelt vádat az MSZP egykori fővárosi alelnöke, majd a csepeli önkormányzat ingatlankezelő cégének volt vezérigazgatója ellen, aki 2007. augusztus és 2008. áprilisa közötti időben négy felújított önkormányzati lakást a jogszabályi feltételek hiánya ellenére, a piaci ár helyett szociális alapon adott bérbe – többek között a kerületi rendőrkapitánynak – mellyel, mintegy 1,3 millió forint vagyoni hátrányt okozott a tulajdonos önkormányzatnak – tájékoztatott a portál. (tovább…)

Elmaradt a Közgyűlés. Egymásnak esett a DK és a Momentum

2022. május 25. szerda

Magyarnemzet.hu

(Fotó: MTI/MTVA)

Karácsony Gergely úgy döntött, hogy határozatképtelenség miatt nem tartja meg a mai Fővárosi Közgyűlést. A főpolgármester tájékoztatása szerint azért oszlatta fel a közgyűlést, mert nem jelent meg kellő számú képviselő a teremben.

Ennek az volt az oka, hogy az ellenzéki összefogás két pártja, a Demokratikus Koalíció és a Momentum nem tudott megegyezni az időközi választások jelölti helyeiről. A Momentum szerint a politikai megegyezés hiánya miatt nem tudták biztosítani a Bősz Anett (DK) főpolgármester-helyettessé választását, így a Momentum nem szavazta volna meg őt, így nem lett volna elég szavazat az érvényes döntéshez. (tovább…)

A csepeli zsaruk száz éve 

2022. május 25. szerda

Zsaru Magazin

Bár a rendőrkapitányság lassan 105 éves lesz, különböző technikai okok miatt csak idén jelent meg a csepeli rendőrség száz évét bemutató könyv rendőrség a város peremén címmel.

A kötet elkészültében sokan vettek részt kutatómunkájukkal, így segítve dr. Bolla Dezső helytörténészt, aki aztán rendszerbe rakta a sok információt. A művet sok képpel illusztrálták, és lapozgatás közben nemcsak a kapitányság történetét lehet megismerni, hanem városrészt is. (tovább…)

Nagyszabású útfejlesztés a kerületben

2022. május 23. hétfő

Csepel.hu

Jelentős önerőből, valamint a Kormány támogatásával, polgármesteri programon részeként vágtunk bele a kerületi útépítésekbe évekkel ezelőtt – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán, hozzátéve, hogy van mit rendbe tenni.

Azóta viszont számos útszakaszt megépítettek, a munkát pedig gőzerővel folytatják, hogy előbb-utóbb minden csepeli útszakasz megújuljon. (tovább…)