‘Tájékoztatás’ kategória archívum

Átadták a díszpolgári címeket

2024. július 19. péntek

Csepel.hu

Július 18-án ünnepeljük Csepel születésnapját, hiszen több mint három évszázaddal ezelőtt, 1712-ben, ezen a napon történt meg a község újratelepítése. A hagyományokhoz híven minden évben ezen a napon adják át a Csepel legrangosabb elismerését, a díszpolgári címeket.

A Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében Borbély Lénárd, Csepel polgármestere köszöntötte a díszpolgárokat és elmondta, a címek odaítéléséről mindig a képviselő-testület dönt, ahol idén is közmegbecsülésnek örvendő csepelieket jelöltek az elismerésre. A polgármester megjegyezte, a választások után egy hónappal lelki megkönnyebbülést jelent számára azzal a tudattal átadni a díszpolgári címeket, hogy nem ez lesz az utolsó díjátadó rendezvénye. Hozzátette, a díszpolgárok idén is az élet minden szegmenséből érkeztek. (tovább…)

Meddig csípnek még a szúnyogok?

2024. július 17. szerda

Csepel.hu

Szaporodnak a kritikák a szúnyogírtással kapcsolatban Csepelen is. Miközben hetente jönnek a legfrissebb hírek arról, hogy éppen merre járnak a szúnyoggyérítő platós kocsik, egyre több lakos kérdőjelezi meg a földi védekezés hatásosságát, és kérné vissza inkább a légi módszert, ami sokak szerint hatékonyabb védekezést jelent. De tényleg így lenne? És miért nem jönnek a repülők?

2013-ban addig nem látott árhullám vonult le a Dunán, mely extrém mértékű szúnyoginváziót eredményezett. A kormányzat úgy döntött, hogy az árvízi védekezés mellett az árvíz miatti szúnyogártalom elleni védekezést is a katasztrófavédelem feladatai közé utalja, melyhez a kormány minden évben a központi költségvetés terhére fedezetet biztosít. (tovább…)

Mobil klímás segítség a csepeli óvodáknak

2024. július 16. kedd

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester kezdeményezésére harminc mobil klímát vásárolt a csepeli önkormányzat. Ezeket az ügyeletes óvodákban indítják be ezekben az órákban – értesült a Csepel.hu.

Soha nem volt még olyan hosszú és súlyos kánikula, mint idén nyáron. (tovább…)

Éveket várt a csepeli ingatlankezelő, most kilakoltatják az egyik bérlőt

2024. július 16. kedd

Csepel.hu

A fotó illusztráció

A Csepeli Ingatlanhasznosítási Nonprofit Kft. ötéves huzavonának vetett véget, amikor egy bérleti szerződés felmondásáról döntött. A lakás kiürítésére kedden a bíróság döntése alapján, törvényesen kerül sor. 

Az érintett Kossuth Lajos utcai önkormányzati bérlemény évek óta ágyipoloska-fertőzés gócpontja. A bérlő rendszeresen és hosszú időre elmaradt a bérleti díj kifizetésével, többszöri kérésre sem volt hajlandó a fertőzés megfékezésére, a bogarak irtására. Hangoskodása, italozása, állandó fenyegetőzése, a lakásból kiáradó szagok elviselhetetlenné tették a szomszédok és a házban lakók életét. Bár most 17 lakó írta alá, hogy nem szeretnék a kilakoltatást, valójában mintegy ötven lakásról, és a bennük élő több mint száz ember életkörülményeiről van szó. Sokuk fordult az ingatlanhasznosító vagy az önkormányzat felé a rossz szomszédság és az elviselhetetlen körülmények miatt. (tovább…)

Profi Magyar Bajnok lett a csepeli versenytáncos pár

2024. július 15. hétfő

Danceexpress.hu

A hétvégén rendezte meg a Magyar Versenytánc Szövetség a 2024. évi Nemzeti Bajnokságot Budapesten, a Hilton Hotel báltermében, ahol Gellai Tamás és Vorobchenko Darya (UKR), a Dance Express Tánc Sport Egyesület vezető párosa, Profi Latin kategóriában Magyar Bajnoki aranyérmet szerzett, ezzel elérve eddig legkiemelkedőbb hazai eredményét.

Ugyanezen a napon amatőr latin kategóriában is remekeltek táncosaink, ahol Bánáti Marcell és Szendrei Csilla kettős a Nemzeti Bajnokság Amatőr Latin kategóriájában felállhatott a dobogó harmadik fokára, ezzel megszerezve a bajnokság bronzérmét.  (tovább…)

Strandröplabda bajnokság Csepelen

2024. július 15. hétfő

Csepel.hu

A hétvégén Csepelre tették át székhelyüket a magyar strandröplabdázók. A strandröplabda magyar bajnokság harmadik fordulójára került sor a hétvégén.

A csopaki és a tatai fordulót követően, július 12. és 14. között, Csepelen, a Strandröplabdázásért SE pályáin rendezték a strandröplabda magyar bajnokság harmadik fordulóját.  (tovább…)

Sikerek a birkózóknál

2024. július 12. péntek

Véget ért a Csepeli Birkózó Club fiataljainak a tavaszi versenyévada. Vegyük sorra, milyen eredményeket értek el.

A hosszú válogató versenyek végén megrendezésre kerültek az országos bajnokságok is. Elsőként az U17-es korosztályban, ahol az egri OB-n kötöttfogásban négy érmet, köztük egy aranyat nyertek a CsBC fiataljai. (tovább…)

Így változik a BKK menetrendje Csepel Napján

2024. július 11. csütörtök

Csepel.hu

Tisztelt Csepeliek!

Július 18-án (csütörtök) 4.00 órától július 19-én (péntek) 4.00 óráig a Csepel Napja rendezvény miatt lezárásra kerül a XXI., Szent Imre tér Károli Gáspár utcai szakasza a Kossuth Lajos utca és a II. Rákóczi Ferenc út között.

A forgalomkorlátozás miatt változik a 38-as buszcsalád, valamint a 35-ös, 151-es, 152-es és a 179-es buszjárat útvonala. (tovább…)

Így bukta el Karácsony Csepelt

2024. július 11. csütörtök

 

Nem erőlteti meg magát a Főváros az illetékességi körébe tartozó csepeli beruházásokat illetően, pedig öt évvel ezelőtt Karácsony Gergelyre szavaztak az itt élők. A fővárosi vezetés elmúlt ciklusának csepeli mérlege egyetlen gyalogátkelőhely és egy háromszáz méteres útszakasz, aminek a napokban álltak neki. Közben a csepeli önkormányzat saját forrásból milliárdos fejlesztéseket valósított meg.

Június 9-én Vitézy Dávid főpolgármesterjelölt jóval több szavazatott kapott Csepelen, mint a regnáló főpolgármester. Miközben Karácsony Gergelyre a szavazatok több mint 43 százaléka érkezett, Vitézyre a csepeli választók közel 50 százaléka szavazott. Az eredmény önmagáért beszél. Karácsony cserbenhagyta Csepelt, ezt pedig a szavazók nem hagyták szó nélkül. (tovább…)

Közmeghallgatás a Metrans új parkolójáról

2024. július 11. csütörtök

Csepel.hu

Közmeghallgatást rendelt el a katasztrófavédelem annak kapcsán, hogy a Metrans Konténer Kft. kamionparkoló és az azt kiszolgáló kisebb létesítmények építését kezdte el a Varrógépgyár és a Salak utca között található, a cég tulajdonában lévő telken. A parkoló hatvannyolc teherautó befogadására lesz alkalmas.

A közmeghallgatáson részt vett Borbély Lénárd polgármester, Nagy László, a Metrans Kft. ügyvezetője, valamint a katasztrófavédők, a csepeli rendőrség és közterület-felügyelet képviselői.   (tovább…)