2013. november havi archívum

Meghalt a Sétáló utcai baleset sérültje

2013. november 30. szombat

Csepel.info

Péntek reggel ütöttek el egy gyalogost a Kossuth Lajos út sétáló utcai szakaszánál. Ezen az útszakaszon szinte állandó a gyalogosok átfutása az autók előtt, így nem kizárt, hogy most is egy ilyen esetből lett a súlyos tragédia.

Információink szerint a gyalogos a kórházban belehalt sérüléseibe.

(tovább…)

Fel akarta fegyverezni a hajléktalanokat a csepeli gyilkos

2013. november 30. szombat

Blikk.hu

A csepeli erdős-bozótos területről 2011 nyarán négy holttest került elő, Dragan B. irányította a bandát

Sejtelme sem volt egykori jótevőjének arról, hogy vele is végezni akart az eperföldi hajléktalanbanda vezetője. Dragan B. azért akarta megölni a korábban neki munkát adó K. Lászlót, hogy megszerezze a férfi fegyvereit, és ezekkel szerelje fel bandáját.

Információink szerint a vádirat úgy szól, hogy a banda feje, Dragan B., B. Zsolt és K. Krisztián busszal mentek Ercsibe, a Duna-part közelébe, ahol a férfi lakott.

(tovább…)

Kinyitott a jégpálya

2013. november 30. szombat

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat immáron harmadik éve támogatja a téli örömöket adó sportot. Képviseletében Morovik Attila alpolgármester a megnyitón hangsúlyozta, hogy az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a csepeli gyerekeknek és felnőtteknek olyan lehetőséget biztosítson, ami a sportolás és a szabadidő hasznos eltöltésének kedvez.

A kerületben ma már két uszodában lehet úszni, a fitneszparkban tornázni és az Akácfa utcai Kiserdőben sétálni.

A megnyitón az érdeklődők Sándor Petra jégtáncbemutatóját tekintették meg, majd az iskolások birtokba vették a pályát.

(tovább…)

Író-olvasó találkozó a Nagy Imre ÁMK-ban

2013. november 30. szombat

Csepel.hu

Érdekes történelmi világba csöppen bele az, aki kezébe veszi és elolvassa Gyócsi László, a Regényes történelem: a hódoltság kora című könyvét. A szervezőknek köszönhetően november 29-én este az íróval is találkozhattunk, és a könyvtárban „beülve az iskolapadba,” betekintést nyerhettünk a török uralom 150 évébe.

Ezáltal nem csak a könyvet, hanem Gyócsi László kutatásait megismerve rajzolódott ki előttünk a török elnyomás.

(tovább…)

Vasútrajongók figyelmébe ajánljuk VI.

2013. november 30. szombat

Magyar Nemzet, HírTV, Csepel.info

Tekintse meg a videót!

mno.hu

Felújították a Cirmos sétány egyik társasházát

2013. november 29. péntek

Csepel.hu

„Szebb lett, jobb lett, köszönjük” – így összegezte egy idős asszony a véleményét azok után, hogy a Cirmos sétány 6-18. számú társasház külső szigetelését az önkormányzat támogatásával nem egészen fél év alatt felújították.

De nem volt egyszerű feladat eljutni idáig! A rövid átadási ceremónián Németh Szilárd polgármester mellett megjelent Ábel Attila, Borbély Lénárd és Morovik Attila alpolgármesterek november 29-én.

(tovább…)

Ismét a gyerekeké a Csepeli Tanuszoda- újra gyerekzsivajtól hangos a felújított intézmény

2013. november 29. péntek

Csepel.hu

Újabb felújítási munkálatokat követően november 28-án hivatalosan ismét birtokba vehették a gyerekek a Csepeli Tanuszodát. Az elengedhetetlen állagmegóvási feladatok elvégzését követően ismét zavartalanul tanulhatnak úszni a csepeli gyerekek.

A megnyitáskor éppen a Csodakút Óvoda kis növendékei sajátították el az úszás fortélyait, és rögtönzött bemutatót is tartottak a meghívottaknak. Ezt követően Németh Szilárd polgármester röviden felvázolta a cseppet sem szívderítő tényeket az uszodával és annak előéletével kapcsolatban. Elmondta, hogy a korábbi vezetés által értékesített területen álló uszodáért havonta többszázezer forintot fizet ki az önkormányzat, és további súlyos összegeket emészt fel a meglehetősen elhasználódott felépítmény karbantartása.

(tovább…)

Közbiztonsági Konzultációs Fórum

2013. november 29. péntek

Csepel.hu

A BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányság és a Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata által közösen szervezett, közbiztonsági konzultációs fórumra került sor csütörtökön, a polgármesteri hivatal kistanácstermében.

Papp Péter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető először köszöntötte Dudás Zoltánt, a Budapest Főváros Kormányhivatala XXI. kerületi hivatalvezetőjét, Csobay Balázs rendőr alezredest, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság, kapitányságvezető-helyettesét, valamint a társzervek képviselőit.

(tovább…)

Új üveggyűjtő konténerek a kerületben

2013. november 29. péntek

Csepel.hu

Illusztráció

Tisztelt Csepeli Polgárok!

Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy az FKF Zrt. az önkormányzatunkkal történt előzetes egyeztetés alapján az alábbi szigethelyekre 2-2 db üveggyűjtő konténert helyezett ki:

  • Ady Endre út 3-5.
  • Szent István út 159. számmal szemben

Kérjük, óvják, használják rendeltetésszerűen a konténereket!

(tovább…)

Hét ok, amiért nem találnak állást a fiatalok

2013. november 29. péntek

Külföldön “ugyanúgy ki kell taposni az utat. Akinek itthon nem megy, ott sem fog”

Jobb-Állás Blog, Csepel.info

Tegnap konferencián jártam. A téma az egyik legforróbb Európában: Hogyan lehet fiatalok millióit munkához juttatni? Sok más előadó mellett a munkaadókkal napi kapcsolatban álló karrier-tanácsadók is megosztották tapasztalataikat. Azért gondolom tanulságosnak az általuk elmondottakat, mert jelzés, hogy ne a kifogásokat keressük, ne mástól várjuk a megváltást, hanem az álláskereső maga is sokat tehet azért, hogy munkához jusson. Íme 7 pontban a legfontosabb gondolatok.

Alábbiakban a Jobb-Állás Blog bejegyzésének folytatását olvashatják. A témával kapcsolatos véleményét a kommentek között írhatja le. (tovább…)

A nyitás napján díjmentesen használható a csepeli jégpálya

2013. november 29. péntek

Csepel.hu

Kedves csepeliek! Kedves sportbarátok!

November 29-én, pénteken a hivatalos megnyitó (14.00 óra) után a Szent Imre téri jégpálya zárásig (22.00 óráig) díjmentesen használható.

Kellemes időtöltést kívánunk!

(tovább…)

Súlyos baleset a sétáló utcánál

2013. november 29. péntek

Csepel.info

Gyalogost ütöttek el a csepeli sétáló utcánál pénteken reggel – értesült a Csepel.info. Úgy tudjuk, hogy egy idősebb asszonyt gázoltak el reggel nyolc óra körül, aki állítólag súlyos sérüléseket szenvedett.

A  sérültet a mentők kórházba szállították. Fél kilenckor a Kossuth Lajos utcában még zajlott a helyszínelés, de a forgalom már megindult. Ezen az útszakaszon szinte állandó a gyalogosok átfutása az autók előtt, így nem kizárt, hogy most is egy ilyen esetből lett a súlyos személyi sérüléssel járó baleset. Aki többet tud a történtekről, kérjük, hogy a fórumban írja le!

Fotók az Attraction új produkciójából

2013. november 29. péntek

Blikk.hu/SzeretlekMagyarország.hu

A magyar árnyszínház-csapat előadására az év egyik legpatinásabb rendezvényén, a Royal Variety Performance-on került sor. A rendezvényen általában II. Erzsébet is jelen van, most azonban “csak” a walesi hercegi pár tette tiszteletét. A magyar társulat a You Raise Me Up című számra adta elő produkcióját.

Az előkelő vendégek és a sok ezer néző jelenléte ellenére az Attraction a tőle megszokott könnyedséggel és profizmussal szerepelt a színpadon. A hétfő esti előadás zajos ovációt váltott ki a közönségből.

(tovább…)

Kidurrant a Zámbó-lufi

2013. november 29. péntek

Blikk.hu

Semmi nem történik a Zámbó Krisztiánról (33) szóló könyvből készülő film körül. Az énekes, úgy tűnik, szépen lassan háttérbe szorul.

A Blikk információi szerint az Ide lőjetek! című könyv sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, talán éppen ezért nem sikerül megcsinálni a filmet sem. Krisztián szerint csak azért van nagy hallgatás a film körül, mert nehéz összegyűjteni rá a pénzt.

(tovább…)

Átadták a csepeli fedett uszodát

2013. november 28. csütörtök

Fák rajzolnak különleges élőképet a sátorra

Csepel.hu

Németh Szilárd csepeli polgármester és Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadó hivatalosan is átadták a kerület új uszodáját. A közelmúltban kapott a Csepeli Strand 50 méteres medencéje légtartásos sátrat, amit már birtokba is vettek az úszni vágyók.

Ahogy azt a polgármester kiemelte, a 45 millió forintot meghaladó fejlesztést a csepeliek nagy többségben támogatták az első konzultáción. A vadonatúj légtartásos sátor érdekessége, hogy napsütéses időben a környező fák különleges élőképet rajzolnak rá. Az uszodát azonban valószínűleg nem a szép árnyjáték, hanem az olcsósága fogja igazán vonzóvá tenni. (tovább…)