2011. június havi archívum

Kétezer a „Come back Feri” póló Avarkeszinél

2011. június 30. csütörtök

Képviselő Funky

Böszmehiány

Avarkeszi Dezső pólókat árul. Az egykori igazságügyi államtitkár levelet küldött mindenkinek, hogy a ruhákat nála lehet megvenni.

A pólók négyféle felirattal kaphatók, vannak „NO PASARAN!”, „COME BACK FERI” és „KIS SÉRTETT JÁRJA BE EURÓPÁT” feliratúak. Az utóbbi kettő csak piros vagy fekete színben, az „I LOVE DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ” viszont csak feketében vagy fehérben, de mindegyikből van S, L, M, XL és XXL méretben. (tovább…)

Orbán: A szabadság iránt érzett szenvedélyes vonzalmunk közös

2011. június 30. csütörtök

A hidegháború győztes elnökére emlékeztek a magyar fővárosban

MTI, Magyar Nemzet, Magyar Hírlap

Orbán Viktor az avatáson

Az amerikai és a magyar emberek szövetsége erős alapokon áll – jelentette ki Orbán Viktor csütörtökön az Országházban, a Tom Lantos Intézet megnyitóján.

A miniszterelnök beszédében azt mondta: „Azért gyűltünk össze, hogy az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország szövetségét tovább erősítsük, e szövetség harcos hírnökei előtt tisztelegjünk, Magyarország és az Egyesült Államok szövetségének újabb erős bástyáját ünnepeljük.” (tovább…)

Tűz volt a Csepel Művek területén

2011. június 30. csütörtök

Csepel.hu

2011. június 30-án, csütörtökön délelőtt a Csepel Művek területére hívták a tűzoltókat. Mint kiderült, egy 150 literes speciális fémtartályban lévő éter egy másik hordóba történő átfejtésekor szikra keletkezett, ami lángra kapott.

A helyszínen lévők a tartályt a zárt épületből a levegőre vitték, majd a tűzoltók három autóból vízsugárral hűtötték azt. (tovább…)

Javítják a Muskátli utcát

2011. június 30. csütörtök

Csepel.info

A fotót olvasónktól kaptuk.

csepel.info

Soha nem volt még ilyen erős Magyarország

2011. június 30. csütörtök

Napi Gazdaság

A várakozásoktól ugyan némileg elmaradt, de soha sem produkált még ilyen erős fizetési mérleget Magyarország, mint az első negyedévben. Magyarország folyó fizetési mérlegének egyenlege 787 millió euró lett az idei első negyedévben – közölte csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank.

A Napi Gazdaság 900 milliós eurós várakozásától némileg elmarad ugyan az adat, de az bekövetkezett amire számítani lehetett: soha nem produkált még ilyen magas többletet az egyenleg. (tovább…)

A “Csepel tavasszal” c. fotópályázat nyertesei

2011. június 30. csütörtök

Csepel.hu

Egy győztes kép (Fotó: Apró Niki, 10-14 éves korosztály)

“Csepel tavasszal” címmel fotópályázatot hirdettünk a Csepeli Hírmondóval közösen. A zsűri döntése alapján az alábbi helyezést érték el a pályázók.

Kovács Norbert 6 éves pályázó, aki korosztályon kívül pályázott ő egy könyvet kap ajándékba. (tovább…)

Elfogadta a görög parlament a válságcsomagot

2011. június 30. csütörtök

Origo

Miközben a tüntetők ismét összecsaptak a rendőrökkel Athén utcáin, a görög parlamentben elfogadták az újabb megszorító csomagot. A szavazás kulcsfontosságú volt, mert lényegében ennek a kimenetelétől függött, hogy a csőd szélén álló ország megkapja-e a nemzetközi pénzügyi segítség következő részletét. A döntésnek jelentős befolyása lehet az euró sorsára is. A szavazás az utcai tüntetések miatt csúszott, így délután kettő helyett fél négykor kezdődött. A BBC arról tudósított, hogy a tüntetők megtámadták a görög pénzügyminisztérium irodáit.

A Guardian című brit napilap beszámolója szerint a görög parlament elfogadta a kormány 24,8 milliárd eurós takarékossági intézkedéscsomagját és 2015-ig szóló, 50 milliárd eurós bevételre számító privatizációs programját. A BBC jelentése szerint a csomagot 155 igen, 138 nem szavazat és két tartózkodás mellett fogadta el a görög parlament. A kormányzó szocialisták közül egy képviselő elvetette a tervet, őt nyomban ki is zárták a frakcióból, így a Paszok pártnak már csupán 154 képviselője van a háromszáz fős törvényhozásban. (tovább…)

Testületi ülés 2011. június 30-án

2011. június 30. csütörtök

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2011. június 30-án (csütörtök) 17.00 órai kezdettel ülést tart, melynek helyszíne a Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterme.

A meghívót itt tekinthetik meg.

csepel.hu

Magyar Nemzet: Hazaárulással gyanúsíthatják az NBH volt főigazgatóját

2011. június 30. csütörtök

Origo

Hazaárulással gyanúsíthatta meg a katonai ügyészség Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) nyugalmazott főigazgatóját – írja saját információkra hivatkozva a Magyar Nemzet. Az NBH volt főigazgatóját kedden vették őrizetbe, előzetes letartóztatásáról péntekig döntenek.

A Magyar Nemzet információi szerint hazaárulással gyanúsíthatta meg a Budapesti Katonai Ügyészség Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatóját. A nyugalmazott tábornokot kedden vették őrizetbe, ettől számítva az ügyészség 72 órán belül, azaz péntekig dönt az előzetes letartóztatásról. (tovább…)

Szépkorúak köszöntése

2011. június 29. szerda

Csepel.hu

Ábel Attila csepeli alpolgármester az idősekkel

Ábel Attila alpolgármester és Sárosi Miklósné, a Szociális Iroda vezetője 2011. június 28-án öt szépkorú csepelit látogatott meg.

A 90. és 95. születésnapjukat ünneplő nyugdíjasokat egy Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklappal és az önkormányzat által összeállított személyre szabott ajándékcsomaggal köszöntötték. Volt, aki finom magyar bort kért, de akadt, aki azt mondta, mindennek örül. És valóban: többen könnyekig hatódva vették át a meglepetést az alpolgármestertől. (tovább…)