2012. március havi archívum

Egy csepeli festőművész útja

2012. március 31. szombat

Csepel.hu

Március 30-án délután 5 órakor adták át a közönségnek Molnár Edit Az én utam című kiállítását a Nagy Imre ÁMK Galériájában. A tárlaton tűzzománc-kerámia, olaj, szilikon és akvarell képekkel, valamint ikonokkal ismerkedhetünk meg.

A megnyitó ünnepség érdekessége, hogy a művésznő férje, Dr. Szűcs Lajos Concertino for Thy című zeneműve is felcsendült, melyre Horváth Mónika, az Experidance magántáncosa adta elő saját koreográfiáját. A zsúfolásig telt galériában beszédet mondott Dr. Prokopp Mária, az ELTE művészettörténész professzora, aki többek között a kiállítási anyag friss, bravúros akvarelljeire és a szinte külön világként megjelenő ikonokra hívta fel a figyelmet. A csepeli festőművész változatos technikákkal készült alkotásait április 19-éig tekinthetik meg az érdeklődők a Nagy Imre ÁMK Galériájában.

Nyert a Hagyó-klientúra: ismét Mesterházy az MSZP elnöke

2012. március 31. szombat

Csepel.info, Origo.hu

Ismét Mesterházy Attilát választották az MSZP elnökének a szocialisták tisztújító kongresszusán szombaton. Ellenfele, Szanyi Tibor a szavazatok mintegy 30 százalékát szerezte meg.

Mesterházy két év alatt elfoglalta az MSZP-t – ám a pártfoglalást Hagyó Miklós egykori kádereire valamint Puch Lászlóra támaszkodva tette. “A szocialisták március 31-i kongresszusa bebetonozhatja a volt Hagyó-stábot” – írta erről legfrissebb Heti Válasz. A pártelnök a megválasztása után tartott beszédében a szocialista kormányok hibáit sorolta, és elsősorban Gyurcsány Ferenc kormányzását és a 2006. októberi események kezelését kritizálta. Mesterházy szerint a legfontosabb cél, hogy 2014-ben a többség azt mondja, hogy “újra MSZP”, és megígérte, hogy olyan kormányfőjelöltet választ a párt, akivel lehet nyerni. Az alábbiakban az Origo tudósítását olvashatják. (tovább…)

Forgalomkorlátozás a Vermes Miklós utcánál

2012. március 30. péntek

Csepel.hu

A Csepeli Gerincút kivitelezéséhez kapcsolódóan forgalomkorlátozásokra kell számítani 2012. március 30-tól a Vermes Miklós utca (volt Koltói Anna utca) északi oldalán a Csőgyár utca és a II. Rákóczi Ferenc út közötti szakaszon.

A közmű- és útépítési munkálatok kivitelezése a Volánbusz végállomás zavartalan működése és a közúti forgalom fenntartása mellett zajlik. A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a munkák minél kisebb mértékben zavarják a közlekedést. A munkavégzés idején erre közlekedők megértését és türelmét kérik.

Meghívó – jótékonysági koncert a Csepp-Csepelért

2012. március 30. péntek

Csepel.hu

Mi itt az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumban különböző hangszereken tanulunk, de ének tanszakunk is van. Tanáraink nem csak a hangszer, a zene szeretetére nevelnek minket, hanem megismertetik velünk azokat az elméleti tudnivalókat is, amelyek sokat segítenek abban, hogy könnyebben tudjunk egy-egy művet megtanulni, vagy eljátszani. Sokat gyakorolunk otthon és a próbatermekben, versenyekre, fellépésekre járunk. Megfogjuk a hangszerünket, és megyünk.

De azt is látjuk –bár még gyerekek vagyunk-, hogy a kultúra fenntartása, ápolása, hagyományaink őrzése ma már nagyon sok pénzbe kerül! (tovább…)

Ismét találkoztak az Aranycsapat tagjai

2012. március 30. péntek

Csepel.hu

Az Aranycsapat Öröksége Alapítvány és a Magyar Labdarúgó Szövetség a Régi Sipos étteremben látta vendégül az Aranycsapat legendás játékosait, köztük a Csepel egykori 12-szeres válogatott labdarúgóját, kerületünk díszpolgárát, az örökifjú Tóth II. Józsefet.

Az Aranycsapat Öröksége Alapítvány egyik célja, hogy a magyar labdarúgás legsikeresebb időszakának méltatlanul elfeledett labdarúgói is megkapják ugyanazt a tiszteletet és megbecsülést, mint a korszak legnevesebb labdarúgói. A Régi Sipos étteremben tartott találkozón az Aranycsapat keretének tagjai közül Buzánszky Jenő, Várhidi Pál és Tóth II József vett részt, míg az MLSZ-t Dunai Antal elnöki tanácsadó, valamint Borbély Zoltán, a Jogi- és Sajtóosztály vezetője, az Aranycsapat Öröksége Alapítvány felügyelő bizottságának elnöke képviselte. (tovább…)

Csepeli sikerek az Országos Zeneiskolai gitárversenyen

2012. március 30. péntek

Csepel.info

A XII. Országos Zeneiskolai gitárversenyen a zsűri tagjai Eötvös József, Dr. Tokos Zoltán és Pavlovits Dávid voltak.

A csepeli Szendrei Csaba a III. korcsoportban vett részt a döntő első fordulójában. Szép szereplése a nagyon erős mezőnyben nem hozott továbbjutást. Helytállását maximális dicséret illeti. (tovább…)

Megnyílt a CBA a plázában

2012. március 30. péntek

Csepel.info

Csepel Plaza

Információink szerint a CBA egy komolyabb átalakítás után nyílt meg pénteken.

2012. január 2-án zárt be végleg a Match a Csepel Plaza üzletházban. A CBA magyar tulajdonosi hátterű bolthálózat, melyet a csepeli önkormányzat korábbi vezetése igyekezett hátrányba hozni az angol Tescoval szemben. (tovább…)

Kigyulladt egy ház az Acélmű utcában

2012. március 30. péntek

Csepel.info

Egy olvasónk arról tájékoztatta lapunkat, hogy pénteken este 22 óra körül kigyulladt egy családi ház az Acélmű utcában.

A ház nagy lánggal égett, robbanást is hallottak. Aki többet tud, kérjük írja meg a fórumban!

Schmitt Pál küzd az igazáért + Videó

2012. március 30. péntek

Mno.hu

Schmitt Pál a kisdoktori elvételéről szóló döntés után először szólalt meg. A köztársasági elnök hetvenévesen PhD-dolgozat-írásba kezd. Kiemelte, hogy kiáll az igazáért, mert úgy érzi, hogy az egyetem mellett segítőit is meg kell védenie.

„Mint köztársasági elnök, örülök, hogy nincs kettős mérce, hiszen erősítenem kell az emberek hitét az intézményrendszerben – fogalmazott a közszolgálati tévének adott interjúban a köztársasági elnök. – Az embereknek érezniük kell, hogy kiállok mellettük” – mondta. „Schmitt Pálként és köztársasági elnökként” is kiáll igazáért – tette hozzá. (tovább…)

Raffael Sándor magára vállalta a gyilkosságot

2012. március 30. péntek

Index

A TV 2 korábbi interjúja Raffael Sándor védőjével, aki szerint “szerencsétlen eset” volt a szíven szúrás

Magára vállalta Marian Cozma megölését az utolsó szó jogán felszólalva Raffael Sándor pénteken a Győri Ítélőtáblán.

“Nagyon sajnálom, ami történt, senkinek nem akartam a halálát” – mondta a férfi, akit az első fokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság tavaly júniusban életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt azzal, hogy legkorábban 30 év múlva szabadulhat. Hozzátette: “én vagyok egyedül felelős Marian Cozma haláláért”. (tovább…)

Minden idők legnagyobb övvizsgája a Halker-KiralyTeamnél

2012. március 30. péntek

Csepel.info

Agy korábbi kép egy korábbi sikerről a sok közül

Megnyugtató biztonságban tudhatjuk az utánpótlás-nevelést a Halker-KiralyTeamnél, hiszen a csepeli Akadémia eddigi legnagyobb létszámú övvizsgájának 62 növendék vágott neki csütörtök délután.

A megszokott családias hangulatban telt az első félévet záró megmérettetés, amelyet Király István, a Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia elnöke és vezetőedzője személyesen vezényelt le a teljes edzői kar segítsége mellett. A vizsgázók Balázs Jácint („Jácint bácsi”) ovis haladó és kisiskolás haladó, valamint Jároszkievicz Krisztián („Törpe”) kisiskolás versenyző csoportjaiból kerültek ki, így a legfiatalabb harcosok, akik ezen napon próbára tették tudásukat, alig töltötték be 5. életévüket. (tovább…)

Kevesebb pénzből több munkát végeznek

2012. március 29. csütörtök

Csepel.hu

A 2010 őszi választások után jelentős változások történtek Csepelen. Az önkormányzat új vezetése megszüntette a korrupció-gyanús szerződéseket, és feljelentéseket tett minden olyan esetben, ahol lehetségesnek találta a bűncselekmények bebizonyítását – de azonnal hozzákezdett egy jól működő, hatékony önkormányzati működés megteremtéséhez is.

Ma a csepeli önkormányzat több mint kétmilliárd forinttal kevesebből működik 2010 őszéhez képest, mégis magasabb színvonalon tudja ugyanazt a munkát elvégezni, mint korábban. Ez igaz az önkormányzat vagyonkezelő cégére is, ahol korábban volt olyan MSZP-s vállalkozói kör, akik több mint 800 millió forint értékben kaptak különböző megbízásokat, de az egyik SZDSZ-es politikus cégeinek is “lecsusszantak” 220 millió forint értékben különböző megbízások. Jól mutatja az előbb leírt folyamatot a Csepeli Vagyonkezelő mai munkája is, melynek vezérigazgatójával a Csepel.hu oldalon jelent meg interjú. Az alábbiakban ezt idézzük. (tovább…)

Böjte Csaba Csepelen

2012. március 29. csütörtök

Csepel.hu

Napbarnított arc, mosolygós tekintet, a ferences rendiek ismertős öltözete: Böjte Csaba közeledik a Szent Imre téren, a templomba igyekszik, ahol három estén – március 29-én, 30-án és 31-én – gyóntat és tart misét.

– Húsvét előtt vagyunk, a nagyböjt idején, ilyenkor számos helyen tartanak lelki gyakorlatot: meghívtak Csepelre, hogy három estén találkozzak az itteni hívekkel.  Egy ilyen gyakorlat fontos, hiszen nem csak a parkjainkat, a házunk környékét rakjuk rendbe a tél végén, hanem bizony a lelkünknek is kell a tavaszi nagytakarítás. Sok emberre ráfér, hogy közösen imádkozva, énekelve, elgondolkodva próbálja megújítani az életét. Egyik estén beszélni fogok majd a vidámságról is, mert úgy érzem, nagyon elvékonyodott a jókedv a világban. Pedig a nehézségek ellenére meg kell látni az élet aprócska örömeit, fel kell fedezni a mindennapi „mosolyravalót”. Nézzék meg a gyereket, milyen önfeledten jókedvűek! Róluk vegyünk példát, s legyen a vidámság a mindennapi ruhánk. (tovább…)

Csepeli siker az innovatív tanárok európai fórumán

2012. március 29. csütörtök

Csepel.hu, Modern Iskola

Minden eddiginél eredményesebben szerepeltek a magyar pedagógusok a Microsoft Partners in Learning Lisszabonban rendezett európai fórumán: a csepeli Klacsákné Tóth Ágota első, a váci Gergelyi Katalin pedig második helyet szerzett és továbbjutott az Athénban novemberben sorra kerülő nemzetközi döntőbe.

Lisszabonban rendezték meg március 19-22. között a Microsoft Partners in Learning idei regionális fórumát, amelyre ezúttal is a hazai válogatóversenyek nyertesei kaptak meghívást. (tovább…)

Tizenhárom magyar állomás a londoni metróban – három csepeli sportolóról is neveznek el megállót

2012. március 29. csütörtök

MTI, Sportgéza

Az Olimpiai Legendák Térképével új arculatot kapott a londoni metróhálózat: az idei nyári játékok városának 361 földalatti állomása az újratervezés után ötkarikás bajnokok, illetve további világhírű sportolók nevét viseli. Az új térképen Picadilly Circus, Baker Street és Knightsbridge helyett van például Michael Phelps vagy Carl Lewis állomás, de 13 magyarról is neveztek el megállót.

Állomást kapott Egerszegi Krisztina, Darnyi Tamás, Gyarmati Dezső, Kárpáti György, Bozsik József, Czibor Zoltán, Puskás Ferenc, Kocsis Sándor, Takács Károly, Balczó András, Gerevich Aladár, Kárpáti Rudolf és Papp László Londonban.

“Nagy viták voltak, néhány helyen az utolsó pillanatban változtattunk, de elégedettek vagyunk a végeredménnyel: több tucat nemzet képviselteti magát, a 2012-es játékok minden sportága jelen van, és minden idők legnagyobb olimpikonjai közül kettő, Muhammad Ali, illetve Phelps fogadja az utazókat az Olimpiai Parknál, Stratfordban” – fogalmazott közös közleményében a két tervező, Alex Trickett és David Brooks. (tovább…)