2011. november havi archívum

CSAFFKA koncert – Hatalmas siker a Csepeli Munkásotthonban

2011. november 30. szerda

Csepel.info

További képekért kattintson ide!

Az immár hagyománynak tekinthető november 24-ei hangverseny ismét fergeteges sikert aratott a közönség körében. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Csepeli Munkásotthon Díszterme zsúfolásig megtelt – tájékoztatta lapunkat Mr.Gabee.

Az előadás közönsége egy különleges időutazáson vehetett részt: a műsorban felhangzó zenéket Péntek János karmester a zenetörténet különböző korszakaiból, sokféle stílusban, sokféle műfajból válogatta, így a zenekar megmutathatta technikai és művészi tudásának magas színvonalát. (tovább…)

Íme, Szász Kitti első Kötény-videója

2011. november 30. szerda

Kötény blog, Csepel.info

A Kötényblog öt hónapos történetének mérföldkövéhez érkezett. Leforgatták Szász Kitt exkluzív promóvideóját, amelyet remélhetőleg minél többen látnak majd Magyarországon és szerte a világon.

Az eredeti cikket az alábbi linkre kattintva olvashatják el.

koteny.blog.nepsport.hu

Lehet Morbid a Politika?

2011. november 30. szerda

Csepel.info

Kattints az LMP Facebook-oldalához!

Alig hunyta le szemét örökre a Kossuth-díjas Kemény Henrik bábművész, máris megjelent a haláláról az első vicc. És ez komoly. Lapunkat egy olvasónk kereste meg azzal, hogy az LMP újpesti szervezetének Facebook-oldalán máris Kemény Henrik halálával viccelődnek.

Szerintünk ugyan nem ezt érdemelte oly sokunk gyermekkori kedvence, de a Lehet Más a Politika újpesti szervezete kétségtelenül egyedien értelmezte pártjuk jelmondatát. Lehet Más a Politika, lehet morbid is? (tovább…)

Helyi tudósítókat keresnek

2011. november 30. szerda

Csepel.info, Ittlakunk.hu

Tudósítókat keres az Ittlakunk.hu helyi oldalakat összefogó weblap. A hamarosan elstartoló internetes lapcsalád a helyi közügyek iránt érdeklődő emberek jelentkezését várja.

Ha szívesen tudósítaná a kerület lakóit a kerület eseményeiről, küldjön egy önéletrajzot és három – lehetőleg különböző dolgokról szóló -, egyenként legföljebb 500 leütéses hírt a környékéről a következő címre: tudositotkeresunk@ittlakunk.hu (tovább…)

Jöttek, láttak, építettek (Csepeli Hírmondó)

2011. november 30. szerda

Szuhai Erika: Csepelen nem fektettek hangsúlyt a fogyatékos emberek életminőségének javítására

Csepel.hu, Csepel.info

Mint arról már a lapunkban korábban beszámoltunk, a Viasat3 az Álomépítők második évadában is választott csepeli helyszínt a forgatásokhoz. Autista fiataloknak hoztak létre nappali foglalkoztatót, melyet november 11-én délután adtak át.

A Völgy utcai épület eddig üresen álló tetőterét alakították át és rendezték be úgy, hogy a fiatalok napközben hasznos foglalkozásokon vehessenek részt. Az átadáson a stáb tagjain kívül jelen volt Szuhai Erika önkormányzati képviselő és Kanyik Csaba, a szociális és egészségügyi ágazat vezetője.  (tovább…)

Orbán: Súlyos nemzetstratégiai hiba volt a MÁV-Cargo eladása

2011. november 30. szerda

Ötmilliárd forintot ad a vasutasoknak a kormány

Magyar Nemzet, Csepel.info

A kormány kifizeti a MÁV-Cargo eladásából a vasutasoknak járó privatizációs bevételt – erről írt alá nyilatkozatot Orbán Viktor miniszterelnök és Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöke szerdán, Budapesten a MÁV-Gépészet kocsijavító műhelyében.

Orbán Viktor miniszterelnök az aláírás alkalmából kiemelte: súlyos nemzetstratégiai hiba volt, hogy az előző kormány eladta a MÁV-Cargót, hiszen a vasúti teherszállítás jövedelmező üzletág. A miniszterelnök kijelentette: előbb-utóbb a MÁV-nak ismét lesz teherszállítása, mert enélkül nehéz elképzelni, hogyan lehet talpra állítani a nyakig eladósodott vállalatot. (tovább…)

Karbantartási munkákat végeznek vasárnap a H7 (Csepeli HÉV) vonalán

2011. november 30. szerda

Csepel.hu, Csepel.info

A BKV karbantartási munkákat végez a 7-es HÉV vonalán a Boráros téri végállomáson december 4-én, vasárnap üzemkezdettől 16.00 óráig. Ezért ebben az időszakban a teljes vonalon a H7 jelzésű HÉV-pótló autóbuszokkal lehet utazni.

16.00 óra után a vonatok menetrendjüknek megfelelően közlekednek; az első HÉV Csepel végállomásról 16.00 órakor, míg a Boráros térről 16.17-kor indul.

csepel.hu

Őszi mérleg: A mögöttünk lévőkkel nem bírtunk

2011. november 30. szerda

Csepelfc.hu

Küzdelmes őszi idényen van túl az Indotek Csepel FC. A nehéz körülmények ellenére a 12. helynél jobbat reméltünk a rajt előtt és az első néhány forduló után, de összességében elmondható, hogy apróságokon múlt a jobb őszi szereplés.

Az már a rajt előtt nyilvánvaló volt, hogy miután meghatározó, gólerős játékosaink közül hárman – Filó Tamás (9 gól), Kemény Tamás (7), Horváth Richárd (10) – távoztak a nyáron, nehéz feladat lesz kis pénzből nagy focit bemutatni. (tovább…)

A zöld szatyor rejtélyének nyomában

2011. november 30. szerda

Index, Csepel.info

D  YT20110526005

A zöld szatyor a csepeli kettős gyilkosság tárgyalásain Kun Tamásnál és Deme Gábornál is állandó kellék (fotó: Illyés Tibor)

A külvilág előtt eddig rejtve maradt börtönbabonáról szereztünk tudomást. Az Auchan környezetbarát szatyráról az a hír járja, hogy aki azzal jár a tárgyalásaira, szabadul a börtönből. Somogyi Ábelnek, aki Deme Gábor zárkatársa volt, bevált. Zöld hajgumik, táskák, szobanövények és szütyők tengerén átvágva magunkat a babona nyomába eredtünk.

Találékonyak a fiúk a börtönben. Az Auchan biztos nem gondolt arra, hogy újrahasznosítható zöld szatyra a nejlonba gabalyodó tengeri teknősökön kívül mást is megmenthet. Ők viszont igen. Persze az Auchannak nincs is annyi ideje ilyesmiken tépelődni, mint nekik, akik az előzetes letartóztatás hónapjait-éveit egy zárkában, ingerszegény környezetben kénytelenek kibekkelni. (tovább…)

Felállították Csepel karácsonyfáját

2011. november 29. kedd

Csepel.hu

Fotó: Kitzinger Adrienn

Kedden délután felállították Csepel és a csepeliek karácsonyfáját a Szent Imre téren. A gyönyörű normand fenyőt – ami több, mint 7 méter magas – a Csevak munkatársai díszítették fel karácsonyi égősorral.

A kerületünkben mindeddig szokatlan, életnagyságú Betlehem és a csepeliek karácsonyfája Vízkereszt ünnepéig, azaz január 6-ig a Szent Imre tér dísze lesz.

Kitzinger Adrienn – csepel.hu