2013. április havi archívum

Kipróbáltuk az új budapesti buszt

2013. április 30. kedd

Index, Origo, Csepel.info

Ezek ma a legzöldebb és legmodernebb buszok

Az Index tudósítása

Sok és vadiúj

Az Origo tudósítása

A buszok voltak az abszolút sztárok

Ilyen a hangjuk és így mennek az Andrássy úton

Tolongás egy jó képért

(Majdnem) meghitt pillanat

Erzsébet híd: már nem a tüntetők állnak libasorban

Budapesten új szelek fújnak, vége a tompultságnak, pár éve még nokiás dobozokról beszéltünk, most pedig új buszokról – mondta Orbán Viktor a Mercedes Citaro típusú buszok ünnepélyes átadásakor. A kormányfő szerint a budapestiek megérdemlik, hogy az év buszának választott járművekkel utazzanak. Az első 50 buszt szerdán indítják el.

A kedd délelőtti “buszpróbán” számos újságíró mellett a kerületek képviselői is jelen lehettek, így Ábel Attila alpolgármestertől is kaptunk néhány fényképet és videót. Az Mno tudósítását itt olvashatják el.

Nekiestek Bajnainak az MSZP-s oroszlánbarlangban

2013. április 30. kedd

Origo

Bajnai Gordon és Mesterházy Attila a választmány ülése után

Több hónapos feszültségüket vezették le a szocialisták szombaton Bajnai Gordonon, mielőtt az MSZP és az Együtt 2014 megállapodott volna a szoros együttműködésben. Volt, aki az SZDSZ-hez hasonlította Bajnaiékat, mások azt sérelmezték, hogy az Együtt megpróbálja magához csábítani a szocialistákat. Az MSZP-sek ugyanakkor örülnek a közös jelöltállításról szóló megállapodásnak, mert szerintük a szocialisták helyben sokkal erősebbek. Bajnainak viszont az volt a legfontosabb, hogy az MSZP-sek ne kiáltsák ki Mesterházyt miniszterelnök-jelöltnek.

“Ismerőseim azt mondták, eljövök az oroszlánbarlangba. Pedig hazajöttem hozzátok” – több jelen lévő szocialista szerint Bajnai Gordon így kezdte majdnem félórás beszédét a szombati MSZP-választmányon. Az Együtt 2014 vezetője Mesterházy Attila MSZP-elnök meghívására vett részt a szocialisták zárt ajtós rendezvényén, amelyen szoros együttműködésben és közös jelöltállításbanállapodott meg a két párt vezetője. (tovább…)

Rossz lett a hallása az MSZP-s politikusoknak a Portik-ügyben

2013. április 30. kedd

Szilvásy: csak színjáték volt, de szabályos

Inforadio.hu, Hvg.hu

A Fidesz szerint az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai hétfő délelőtt személyesen győződhettek meg arról, hogy a Portik Tamás és Laborc Sándor találkozóiról szóló, nemrég nyilvánosságra hozott leiratok tartalma megegyezik a két megbeszélést tartalmazó eredeti, vágatlan hangfelvételen hallhatókkal. Molnár Zsolt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnöke szerint ugyanakkor hétfői ülésük nem volt alkalmas arra, hogy meggyőződjenek róla, a Portik Tamás és Laborc Sándor találkozóiról szóló leiratok tartalma minden kétséget kizáróan megegyezik-e a megbeszéléseket rögzítő felvételen hallhatókkal.

Molnár Zsolt a Parlamentben azután nyilatkozott újságíróknak, hogy a bizottság tagjai belehallgathattak az eredeti hangfelvételekbe a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat épületében. A szocialista politikus azt mondta: a felvétel rossz minőségű, tartalma nehezen kivehető, ezért javaslatára a jövő héten – miután kiszűrik a háttérzajokat – ismét belehallgatnak a hanganyagba. (tovább…)

Tájékoztató a méhnyakrák elleni oltásról

2013. április 30. kedd

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!

A csepeli önkormányzat ebben az évben ismét támogatja a 13 éves csepeli lányok méhnyakrák elleni oltását. A méhnyakrák még ma is a második leggyakoribb rosszindulatú daganatos betegség a 45 év alatti nők körében Európában, pedig ez a rák ma már védőoltással és rendszeres szűréssel megelőzhető. A védőoltás azonban sok családnak olyan anyagi terhet jelent, amit nem tudnak önerőből felvállalni, ezért döntött az önkormányzat a védőoltás támogatása mellett.

A méhnyakrák elleni oltási programról tájékoztató előadás lesz, amelyet dr. Póta György gyermekorvos tart az érdeklődő szülőknek.

Helyszín: a csepeli polgármesteri hivatal nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10.)

Időpont: 2013. május 3-a (péntek), 17.30 óra.

(tovább…)

Orbán: Nyolc évet kellett várnunk erre

2013. április 30. kedd

MNO

A világ legmodernebb járműveiként mutatta be a Hősük terén Orbán Viktor az új Mercedes Citaro 2-eseket. Hozzátette: néhány éve még nokiás dobozokról beszéltünk, ma meg már új buszokról.

A kormányfő megjegyezte, a Mercedes a magyar kormány stratégiai partnere, és kiváló buszokat gyárt. „Ez a típus 2013-ban az év busza lett a szakmai zsűri döntése alapján, úgy gondolom, a fővárosiak megérdemlik, hogy a világ legmodernebb járműveivel közlekedjenek” – tette hozzá.

(tovább…)

Vilmos Sándor az új holland király

2013. április 30. kedd

Magyar Hírlap

A lemondás aláírásának pillanatában Beatrix királynő, Vilmos Sándor koronaherceg és felesége, Maxima hercegnő

Ünnepélyes ceremónián adta át az uralkodást fiának Beatrix holland királynő, aki 33 év uralkodás után mondott le a trónról. A narancssárgába öltözött lelkes tömeg zsúfolásig megtöltötte a 25 ezer embert befogadni képes Dam teret.

Zsúfolásig megtelt az amszterdami Dam tér a királyi palota előtt az új uralkodó beiktatásának alkalmából.  Beatrix holland királynő aláírta azt az okmányt, amellyel lemondott a trónról a fia, Vilmos Sándor javára. A 75 éves királynő 33 év uralkodás után, idén januárban jelentette be, hogy 46 esztendős fiának adja át a koronát.

(tovább…)

Csepeli madarak és fák napja 2013.

2013. április 30. kedd

Csepel.hu

Idén a madarak és fák napját a csepeli önkormányzat civilek és szakemberek bevonása mellett a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban rendezi.

A május 10-11-ei programokon több mint 100 facsemete kerül elültetésre és legalább ugyanennyi madáretető elkészítése is kitűzött cél.

(tovább…)

Németh: Szigorúan ellenőrzik a rezsicsökkentés végrehajtását

2013. április 30. kedd

Hirado.hu

A hétfőn elfogadott törvény a földgáz, az áram és a távhő árának már megvalósult csökkentése mellett előírja a víz- és a szemétszállítási díjak tízszázalékos mérséklését is július 1-jével.

Az elfogadott törvény a víz-, a csatorna-, és a kommunális szemétszállítás díját 10 százalékkal csökkenti július 1-jei hatállyal a végszámlák tekintetében. A szemét esetében 2012. április 14-hez képest kell 10 százalékkal mérsékelni a lakossági díjakat – magyarázta Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője a Duna Közbeszéd című hétfői műsorában.

(tovább…)

Meghívó – Emlékezés a II. világháború áldozataira

2013. április 30. kedd

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tisztelettel meghívja Önöket a II. világháború befejezése alkalmából tartandó megemlékezésére, melyre 2013. május 9-én 8.00 órakor a Szent Imre téren található emlékműnél kerül sor.

(tovább…)

74 éves férfi ölt Üllőn

2013. április 30. kedd

Csepel.hu

A tettes Üllő egyik családi házának udvarán többször meglőtte élettársát, annak fiát és édesanyját, majd öngyilkos lett.

A családi tragédia okát vizsgálják. A nő édesanyját helikopterrel vitték kórházba.

(tovább…)