Képviselőjelöltek: Mészáros Ferenc hivatalos bemutatkozása

Csepel.info, MSZP csepeli szervezete

Tekintettel arra, hogy a korábbiakban a Csepel újságban megjelent “felvezető” szöveget jelentettük meg Mészáros Ferencről, az MSZP önkormányzati képviselőjelöltjéről, az alábbiakban a jelölt hivatalos bemutatkozását is közöljük.

Bízunk benne, hogy az önkormányzati lapban nem folytatódik az MSZP-s jelölt dupla reklámozása. Mi fontosnak tartjuk, hogy itt minden érdeklődő megtalálja és elolvashassa a választáson indulók bemutatkozását, programját. A többi párt képviselőjelöltjeinek bemutatkozása a 3-as számú csepeli egyéni önkormányzati körzetben:

Gárday Balázs, Fidesz-KDNP

Nagy János, Magyar Kommunista Munkáspárt

Dr. Szabó Zsoltné, MDF

Dr. Badacsonyi Zsolt, Jobbik

Kulinyi Márton, SZDSZ

Kedves Csepeli Lakótársam!

A közelmúltban elveszítettük körzetünk képviselőjét, sokunk barátját, közösségünk egy tagját, aki időt és energiát nem kímélve dolgozott lakótelepünkért. Ő volt Takács József, akinek az örökségét nagy kihívás lesz tovább vinni, bárkire is vár majd ez a feladat. Jól tudom ezt, hiszen sok mindent mérlegelnem kellett, mielőtt úgy döntöttem, hogy elindulok a Magyar Szocialista Párt színeiben, a 3. számú egyéni választókörzet önkormányzati képviselő jelöltjeként. Annak a körzetnek a jelöltjeként, melyhez sok minden köt, hiszen közel 30 éve, 1980-ban költöztem ide. Akkor vettem meg lakásomat a Cirmos sétány egyik első társasházában, ahol a feleségemmel együtt két fiúgyermekünket neveltük fel. Egyikük szintén itt, a sétányokon él családjával, unokáimmal.Ezer szállal kötődöm a csepeli sportélethez. Hosszú éveken át a Csepel SC igazolt kézilabdázója voltam, ahogy feleségem is.

Első munkahelyem a Csepeli Fémmű Rt. volt, ahol géplakatosként kezdtem dolgozni közvetlenül a középiskola után, 1972-ben. A cég felszámolásakor 2007-ben, üzemvezetőként szűnt meg az állásom, ehhez a pozícióhoz azonban hosszú út, sok munka és két diploma megszerzése vezetett. Ma műszaki vezető vagyok egy Kft-nél, emellett pedig elnöke a Csepel Horgász Egyesületnek, mely jelenleg Csepel legnagyobb civilszervezete közel 2000 taggal.

Természetszerető emberként elengedhetetlenül fontos számomra a Duna-part megóvása és a környezetvédelem. Ahogy mozgatórugóm a szűkebb és tágabb környezetem érdekeinek képviselete, fejlődésének segítése is. Világéletemben aktív közösségi ember voltam, akit folyton hajtott a tettvágy. Örök nyughatatlanságom arra sarkall, hogy mindig újabb lehetőségeket és megoldásokat keressek a lakóhelyemen felmerülő kérdésekre, problémákra. Mint tősgyökeres csepeli lakos érzékeny vagyok minden csepeli eseményre, szívügyemnek tekintem Csepel fejlődését. Ismerem a lakótelepünkön élő embereket foglalkoztató kérdéseket, gondokat, problémákat, hiszen nyomon követem ezeket a kezdetektől fogva, ahogy környezetem változásait, fejlődését is.

Ebben a bemutatkozó levélben még nem szeretnék hangzatos programokat, munkaterveket ismertetni Önnel. Nem mintha nem rendelkeznék határozott elképzelésekkel, tervekkel, a körzet jövőjét illetően. Ám hiszek abban, hogy egy lakóközösség életében csak akkor hozhatunk jelentős, pozitív irányú változást, ha az ehhez szükséges előkészítő munkát közösen, valódi közösségként végezzük el.

Ezért itt ragadom meg az alkalmat és tisztelettel kérem Önt, ismertesse velem –a mellékelt elérhetőségeken- azokat a megoldásra váró feladatokat, amelyeket Ön a legfontosabbnak tart lakóhelyén. Minden hozzám érkező javaslatra nyitott vagyok, és lehetőség szerint szeretném beépíteni a programomba.

Korábban sokat dolgoztunk együtt Takács Józseffel, tudom mi mindent tett körzetünkért és tudom, hogy mennyire fontos volt számára sétányainkon a szép és otthonos környezet kialakítása. Ha kellett, Ő egyesével foglalkozott az itt élő emberekkel – szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy ebben nagyon hasonlítunk egymásra. Akik ismernek, tudják, ha egy közösségért felelősséget vállalok, onnantól a közösség minden egyes tagja számíthat rám, ha egy ügyet felvállalok, azt az elejétől kezdve végig is viszem.

Kérem Önt, hogy tiszteljen meg bizalmával és ajánlószelvényével támogassa jelöltségemet! Én pedig a legjobb tudásom és képességeim szerint mindent meg fogok tenni azért, hogy a sétányokon és a Szabadság úton élőket képviselve folytassam a Takács József által elkezdett munkát, körzetünk fejlődése érdekben.

Köszönettel és tisztelettel: Mészáros Ferenc

35 hozzászólás “Képviselőjelöltek: Mészáros Ferenc hivatalos bemutatkozása” bejegyzésre

  1. LB szerint:

    Tisztelt Mészáros Úr!

    Megkérhetem, hogy itt a fórumon mondja el a Fidesz által kezdeményezett népszavazás kérdéseivel kapcsolatos saját, magán véleményét.
    Ha Ön már képviselő lenne, támogatná-e, a Fidesz javaslatát, hogy a képviselőtestület kezdeményezze a népszvazás kiírását?
    Megválasztása esetén Ön kit fog képviselni, a választóit vagy az MSZP-t?
    Ön jelenleg tagja az MSZP-nek? Ha igen, mióta?

  2. Jeniszej szerint:

    Kár, hogy “sportember létére” politikával szeretne foglalkozni!

  3. Tamási Juli szerint:

    Kedves Mészáros úr!
    Én is kíváncsian várom a népszavazási kérdésekkel kapcsolatos véleményét, különös tekintettel a Kis-Duna part témájában, mivel ez Önnek, mint elkötelezett horgászembernek, szívügyének kell lennie.
    Azt írja, “elengedhetetlenül fontos számomra a Duna-part megóvása”. Mit tett ennek érdekében? És mit szándékszik tenni a jövõben? Milyen módon igyekezett párttársait meggyõzni e téma fontosságáról?
    Köszönöm!

  4. Gordon szerint:

    Én is kiváncsian várom a jelölt úr állásfoglalását. Persze az is a kommunikáció egy fajtája lesz, ha nem válaszol a feltett kérdésekre.

  5. Varga Mihály szerint:

    Én az alábbi kérdéseket itt a Csepel.info-n már feltettem Önnek Mészáros úr!
    Érdeklődve várom válaszát.

    # Varga Mihály:
    2009. február 23. 22:36-kor

    Tisztelt Mészáros Ferenc!

    Én régóta ismerem Önt, korrekt rendes embernek tartom.
    Három kérdésem lenne:
    1.”én jelölésem saját elhatározásomból és az MSZP megkereséséből jött össze”-ezt bővebben kifejthetné!
    2.mit jelent az ,hogy az mszp támogatásával indul?
    3 ha, ne adj isten nyer a választáson, Ön az mszp frakciójának a tagja lesz? Önt is kötni fogja a frakciófegyelem?

  6. bandi szerint:

    Tisztelt Mészáros Ferenc!

    Ha, ne adja a magasságos és véletlenül megnyerné a vállasztás beállna a
    sorba ,hogy azutasitásokat ellenvetés, és szonélkül végrehajtaná.
    Igy az ezideigkivivot TISZTELETET sokunkban ELVESZTI

  7. 314tyu szerint:

    Üdv. Bandi!

    Az előbbi kérdésed sajnos maszop és Fidesz szinten értelmetlen. Csak véletlenül szavaznak a frakciójukkal szemben és azért is büntetés jár.

    Adjon az Isten szebb jövőt!

  8. asdf szerint:

    Mészáros út valószínűleg terepen van és ajánlószelvényekre horgászik, ezért nem válaszol. 🙂
    Azért remélem ha lesz egy kis ideje választ ad majd ezekre a kérdésekre.

  9. Gordon szerint:

    Miután a szoci vezetők kiokosították (vagyis: mit szabad mondania) valószínűleg “választ” fog adni.

    E tekintetben van egy érzésem: a válasza semmitmondó (amolyan csepeli szocis) lesz.

  10. Zolika szerint:

    Ez nem fog válaszolni…

  11. hollósi szerint:

    Ne nevettessétek ki magatokat hülye kérdésekkel!
    Kit nem köt ma a politikában a frakció fegyelem? Ha tudtok ilyet, ne várjatok tovább, írjátok le gyorsan!!!
    Ha meg nem tudtok, miért várjátok el mástól?

  12. nagyapó szerint:

    Hollósi igazat mond. A nagy ho-ho-ho-horgásznak el kellene dönteni, hogy mit, kit képvisel!
    Biztos benne, hogy a polgárok az MSZP megszorító, tolvaj politikájának folytatását kívánják?
    Ő ez akarja képviselni?
    Egy nagy ho-ho-ho-horgász, ha elgondolkodik a jelenlegi helyzeten, akkor a polgárok mellé áll, vagy függetlenként indul, hogy a fentebb általa leírt “mindig újabb lehetőségeket és megoldásokat keressek a lakóhelyemen felmerülő kérdésekre, problémákra”. Ne csak keressen, hanem párttársaival ellentétben, találjon is megoldást.

    Apropó. A kommunizmus áldozatainak napján együtt emlékezett a Gyorskocsi utcában a KDNP és az MSZP. A KDNP kívül, az MSZP belül.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  13. miska72 szerint:

    Ez is volt már minden.
    Mindegy, hogy nyerek vagy nem, csak ne keljen dolgozni. 🙂
    Látszik rajta, hogy jó munkásember. 🙂
    Többet az esettel kapcsolatban nem tudok mondani.
    Tisztelt Mészáros úr!
    Természetszerető emberként elengedhetetlenül fontos számára a Duna-part megóvása és a környezetvédelem.
    Hát ez érdekes?
    Akkor szerintem nem így nézne ki a Dunapart.
    Miért nincsenek szemetes edények a parton?
    Jó kérdés mi?

  14. asdf szerint:

    “Örök nyughatatlanságom arra sarkall, hogy mindig újabb lehetőségeket és megoldásokat keressek a lakóhelyemen felmerülő kérdésekre, problémákra.”

    Misiék is mindig újabb lehetőségeket és megoldásokat keresnek.
    Lásd pl. Szent Imre tér többszöri felújítása, csak papíron megálmodott tervek, amire milliókat szórtak el közpénzből, stb.

  15. Attila szerint:

    Mészáros Ferenc!

    Hallgassa szeretettel:

  16. miska72 szerint:

    Attila, dalban az igazság. 😉

  17. Tibor szerint:

    Mészáros Úr !
    Ön most függetlenként vagy mszp szinekben indúl?
    Ha jó a válasz Öné a kopogtató cédulám!

  18. Mészáros Ferenc szerint:

    Tisztelt Érdeklődők!
    Kérem, ne várják el tőlem, hogy itt „lógjak” ezen az oldalon és nevüket, email címüket sem vállaló személyekkel vitatkozzak, illetve bizonyítsam jó szándékomat olyan embereknek, akik nem ismernek, és eleve elítélnek azért, mert a baloldal színeiben indulok a képviselőségért. Ennél sokkal több dolgom van.
    Beszélgetnem pedig most a választókörzetben élőkkel kell, hogy a tőlük kapott kérdésekre a legjobb tudásom szerint válaszoljak és meggyőzzem Őket arról, hogy érdemes rám adni szavazatukat.
    Ez nem azt jelenti, hogy nem válaszolok a máshonnan érkező kérdésekre, de kérem, ezeket a bemutatkozó kiadványomon szereplő email címre küldjék.
    Azért egy kérdésre itt is válaszolok.
    Mutassanak még egy szervezetet, amely közel 15 éve rendszeresen takarítja a Duna-partot és saját költségén elszállíttatja a konténereket onnan. Amikbe nem csak a horgászok teszik a szemetet, mert ugye az nem valószínű, hogy a horgász mosdókagylóval, WC csészével, vagy gépkocsi abronccsal megy horgászni…
    Tudniuk kell, határozott véleményem van minden feltett kérdésről. Ráadásul saját véleményem van, amit határozottan képviselek. Erről voltam ismert eddig is, ígérem, ezt a tulajdonságomat megtartom.
    Végezetül, ha további kérdéseik vannak, és a választókörzettel kapcsolatosak akkor szívesen válaszolok a már említett elérhetőségen.
    Külön szeretném, ha Varga úr ott is feltenné kérdéseit ígérem a lehető legrövidebb időn belül felelni fogok rájuk.
    A többi, engem vagy az egyesületünket, a horgász egyesület tisztességes horgászait besározni akaró hölgytől, úrtól elköszönök.
    Üdvözlettel:
    Mészáros Ferenc

  19. Tibor szerint:

    Tisztelt Mészáros Úr !
    Szivesen írnák e-mail levelet névvel , címmel Önnek , de árulja el a címet.
    A bemutatkozó kiadványát sajnos még nem láttam.
    Szeretném, ha minket lakókat is olyan odaadással képviselne, mint a horgászokat. Gratulálok az egyesületük ténykedéséhez, példaértékű.
    Tervezi a választókkal a személyes találkozót is ? Mikor ?

  20. Attila szerint:

    Tisztelt Mészáros Úr!

    Mivel Önt láthatóan nem zavarja pártjának és holdudvarának kártékony és nemzetellenes tevékenysége, ezért kérem ne hivatkozzon arra, hogy bántják, mert baloldali színekben indul.
    Ha mszp-s színekben indul és ezt büszkén vállalja, akkor Ön egyetért pártjának nemzetellenes politikájával, így attól nem különbözik. Ez érvényes a szándékára és tevékenységére.Magam részéről nem is vágyok arra, hogy itt a válaszát olvassam bármivel kapcsolatban.
    Kis üzenetéből világosan látszik, hogy nagyszerűen ért a mellébeszéléshez és az eltereléshez.
    Gratulálok!
    Igen, megcsinálta!

  21. Gordon szerint:

    Mészáros úr!

    Nem várjuk Öntől, hogy válaszokat adjon. A hozzászólásában egyébként nem is ad semmilyen választ. WC kagylókról cseverészik, holott szerintem egy-két fórumozótársunk kérdései egyértelműek voltak. Arra lettek volna kiváncsiak, hogy ha képviselő lenne, akkor elmenne-e a rendkívüli kt ülésre, és ha már ott lenne, akkor támogatná-e, hogy a helyi népszavazás az Ep választás napján legyen. Vagy esetleg távolmaradna? Vagy a drágábbik megoldást támogatná, vagyis hogy a népszavazás ne az EP napján legyen?

    Fórumozótársaink szerintem még arra is kiváncsiak lennének, hogy mi a véleménye a fidesz hárm népszavazási kérdésével kapcsolatban. Szerintem ezek egyértelmű kérdések, és egyértelmű válaszokat lehetne rá adni. Ehelyett ön ködösít. Nem ad konkrét választ.

    Azt írja:
    “Tudniuk kell, határozott véleményem van minden feltett kérdésről. Ráadásul saját véleményem van, amit határozottan képviselek. Erről voltam ismert eddig is, ígérem, ezt a tulajdonságomat megtartom.”

    Kár hogy mindezt nem hajlandó megosztani a választópolgárokkal, a csepeliekkel. Hozzászólásából nem derül ki az állítólag soha nem takargatott határozott véleménye.

    Egy kérdés:
    Hogyan tudja határozottan képviselni a véleményét, ha nem hajlandó megosztani azt másokkal?

    Továbbá azt írja:
    “Végezetül, ha további kérdéseik vannak, és a választókörzettel kapcsolatosak akkor szívesen válaszolok a már említett elérhetőségen.”

    Felhívnám rá a szives figyelmét, hogy Önnek nem csak a 3. evk-val kapcsolatos kérdésekben kell állást foglalnia kérdés esetén, hanem – mivel a kt tagja akar lenni – minden csepeli ügyben tájékozottnak kell lennie. Remélem ismeri a főbb helyi ügyeket… ha még nem, akkor itt lenne az ideje a tájékozódásnak.

    És végezetül így zárja a hsz-ét:
    “A többi, engem vagy az egyesületünket, a horgász egyesület tisztességes horgászait besározni akaró hölgytől, úrtól elköszönök.”

    Ön valóban azt képzeli, hogy aki magáról negatív tapasztalatot fogalmaz meg az az egyesületét is támadja? Valamint az egyesületének a tagjait? Miből gondolja ezt? Mióta vezeti ezt az egyesületet? Ön a saját személye és az egyesület közé egyenlőségjelet tesz? Ez érdekes…

  22. LB szerint:

    Tisztelt Mészáros Úr!

    Sajnos nem kellett csalódnom, valami hasonló, semmit mondó, konkrétumokat nem tartalmazó válaszra számítottam.
    Úgy gondolom, az általam Önnek feltett kérdések olyanok, amelyek minden csepelit érdekelhetnek. Ön kitért ezen kérdések megválaszolása elől. Úgy gondolom, ezek után joggal tételezem fel, hogy képviselővé választása esetén is hasonlóan fog eljárni, konkrét kérdésekre, problémákra semmitmondó válaszai lesznek.

    Ezért néhány dologra felhívnám a figyelmét. Mit gondol, miért pontosan Önre esett a választás? Miért nem merte az MSZP valamelyik prominensét indítani a körzetben? Vagy Ön közéjük tartozik csak eddig titokban tartotta?
    2005-ben egy beszélgetés során hallottam egy akkori MSZP-s képviselőtől:
    -Mióta új frakcióvezetőnk van (Zanati Béla), minden megváltozott. Addig demokrácia volt, közösen hoztuk meg a döntéseket és azokat közösen képviseltük. Béla megválasztása óta a döntéseket egy szűk kör hozza meg, minket meg sem kérdeznek, egy feladatunk van, hogy ellenvélemény nélkül megszavazzuk!

    Úgy tudom, bár azóta Zanati Béla már nem frakcióvezető, de a gyakorlat nem sokat változott. Ha jól sejtem, megválasztása esetén Önnek is ez lesz a szerepe! Az MSZP-t KELL képviselnie és nem a körzetének a lakóit!
    Hogy Ön hajlandó-e erre, azt Önnek kell eldöntenie.

  23. SiM szerint:

    Tisztelt Mészáros Ferenc,

    Férjem is a horgász egyesület tagja és itt lakunk a 3-as körzetben. Rengeteg jót hallottam Önről, hogy mindig milyen elszántan képviselte szervezetének érdekeit. Férjem szerint Ön egy korrekt-becsületes ember.
    Látva ezeket az üzeneteket gondoltam írok én is ide, mégpedig annyit, hogy ne foglalkozzon az ilyen megnyilvánulásokkal. Lesz ez még rosszabb is, az itt jelenlévők mindig is mocskolódásaikról voltak híresek kerületszerte. Alig várják, hogy végre fröcsöghessenek valakire. Ami itt a csepel.infon folyik az sokak számára gyomorforgató.
    Ezért jól teszi, ha nem ír ide és nem áll le vitatkozni névtelen, gyáva emberekkel. Itt még az újságírók is név nélkül írnak.
    Remélem valóban lesz lehetőség arra, hogy személyesen is beszélgethessünk lakótelepünk jövőjéről.
    Családom Önt fogja támogatni, bízom benne hogy nem fogunk csalódni és valóban úgy fogja itt is képviselni majd érdekeinket, mint ahogy az egyesületben a horgászokét.
    üdvözlettel:
    S. Mónika

  24. spam szerint:

    Kedves SiM!

    Szerintem jó lett a bejegyzése, a teljesítés igazolást biztosan aláírják a csepeli mszp irodában.

    Szerintem a jelöltek ha olvassák ezt a fórumot, illik nekik válaszolni. Hiszen közszereplést választottak.

  25. kispajtás szerint:

    Kedves Sim!

    Üdvözletem a deme családnak a horgászegyletben, kérem adja át!

    A gyomorforgató dolgokról pedig, ha óhajtja szívesen nyithatunk vitát. Ugyanis sokan a piacon veszik a halat és nem pisztollyal lövik.

    Élmény volt a hozzászólását olvasni!
    üdv,

  26. asdf szerint:

    spam: 5 pontos hozzászólás. 🙂

    Én úgy érzem megkaptuk Mészáros úr válaszait az összes kérdésekre. Sajnos ez nem esik egybe a csepeliek érdekeivel, de legalább nem hazudta azt, hogy a csepeliek érdekeit nézné a népszavazással kapcsolatos döntéseknél, meg szerintem a többinél sem tenné, ezért nem is szabad rá szavazni.

  27. kispajtás szerint:

    Fognak mszp-ék még nagyot nézni, mint a Kis-Dunából lopott hal a szatyorban

  28. miska72 szerint:

    Tisztelt fórumtársak!

    Megtalálta a zsák a foltját.
    Röviden, tömören. 🙂

  29. miska72 szerint:

    Tisztelt Mészáros Ferenc!

    Horgászegyesületük miért NEM fogadja el az üdülési csekket?
    Dolgozni kell vele?
    Remélem választ kapok rá.

  30. miska72 szerint:

    Kedves SIM!

    Rólam mindenki tudja, hogy ki vagyok.
    Nem vagyok GYÁVA!

  31. Tibor szerint:

    Lehet, hogy nem vagyok egyedül, de tényleg nem tudom, hogy ki vagy !
    Tibor vagyok a Csikó sétányról.

  32. miska72 szerint:

    Én meg Mihály vagyok királyerdőből.

  33. bandi szerint:

    Kedves kispajtás !

    Nemcsak nagyot nézni demég koppanni-is!!!!!!!!!!!!!!

  34. miska72 szerint:

    bandi, ezek is a börtön rácson fognak koppanni. 🙂

  35. Tibor szerint:

    Feri !
    Túl az első megmérettetésen 347 cm azaz szavazat nem is olyan rossz.
    Maradj meg jó horgász vezetőnek: Barátaid

Itt lehet hozzászólni !