A sorozatgyártás előtt ellopták a prototípust

A Schwinn Csepel Zrt. jutalmat ajánlott fel az egyedülálló bicikli nyomravezetőjének

Heves Megyei Online

Ellopták az egyetlen Csepel összteleszkópos prototípus-kerékpárt egy gyöngyösi ház pincéjéből. A Schwinn Csepel Zrt. gyártmányának prototípusát a Mátrai Betyárok Kerékpáros Sportegyesület (MBKSE) kapta tesztelésre egy hónappal ezelőtt.

Ismeretlen tettesek vitték el egy gyöngyösi ház pincéjéből azt a Schwinn Csepel Zrt. által készített kerékpárt, amiből csupán egyetlen darab készült eddig. A prototípust a Mátrai Betyárok Kerékpáros Sportegyesület (MBKSE) kapta tesztelésre egy hónappal ezelőtt.

Jurecska Mátyás február 20-án délelőtt vette észre, hogy az összteleszkópos prototípus már nincs az egyesület gyöngyösi Mérges úti raktárában, amit két ajtó is biztonságosan zárt.

– Épp a bicikliért mentem, amikor már messziről észrevettem, hogy az ajtó, bár be van csukva, de valami mégsem stimmel. A lakattartófül meg volt csavarodva, a lakat pedig eltűnt. Amikor benyitottam a raktárba, alig hittem a szememnek: az egyetlen Csepel össztelós prototípust ellopták! Azt hittem, hogy menten összeesek – elékezett vissza a történtekre Jurecska Mátyás, az MBKSE alelnöke, aki ahogy észlelte a betörést, azonnal hívta a rendőröket.

– Már sokat gondolkodtam azon, hogy mindezt ki és miért tehette. Rajtam, az egyesület elnökén és titkárán kívül senki nem tudta, hogy nálunk van a bicikli. Úgy gondolom, az információ a bicikliről, abból a tízemeletes házból juthatott ki, ahol lakom és ahol a raktárunk van. De még azt is megkockáztatom, hogy a pincében lévő raktárhoz is a házunkból adta valaki a kulcsot. A hátra hagyott nyomok azt mutatták, hogy a tettesek felkészülten érkeztek a helyszínre – vélekedett Mátyás, aki minden lehetséges módon kérte a gyöngyösiek segítségét, abban, hogy segítsenek megtalálni az egyedülálló kerékpárt.

A Csepel kerékpárgyár jogutódja, a Schwinn-Csepel Zrt. pedig 50 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

– Ahogy február közepén kikerültek a plakátok az utcára, jelentkezett is nálam több szemtanú, akik azt állították, hogy ők látták a különleges kerékpárt, de végül egyikük sem tudott érdemi információval szolgálni – mondta az MBKSE alelnöke. A Csepel prototípus után nyomozást indított a Gyöngyösi Rendőrség, akik eddig több gyanúsítottat is kihallgattak már, ám a tettesek – a felajánlott nyomra vezetői díj ellenére – még a mai napig nem kerültek elő.

– A biciklit egy ismerősünk révén kapta meg az egyesületünk egy hónapra. Az volt a feladatunk, hogy teszteljük a prototípust, és írjuk le a véleményünket, valamint ötleteinkkel járuljunk hozzá a további fejlesztéshez, hiszen jövőre már sorozatgyártást tervezett a cég az extrémsportokhoz használható bicikliből – tájékoztatott Jurecska Mátyás. – Nem tudom, hogy mi lesz akkor, ha március elsejéig nem kerül elő a bringa, aminek az eszmei értéke 700 ezer forint is lehet. Nem örülnék neki, ha nekem kellene kifizetnem az árát. Mi nem akartunk mást, csupán egy igazán jó bringát szerettünk volna fejleszteni közösen a Csepel prototípus FR bringájából.

Mátyás felhívta a figyelmet arra, hogy a bicikli jelenleg nem a legjobb állapotban van, hiszen az egyesület tagjai nagyon sokat használták. Éppen ezért balesetveszélyes is lehet annak, aki nem ismeri a kerékpár hibáit.

heol.hu

7 hozzászólás “A sorozatgyártás előtt ellopták a prototípust” bejegyzésre

  1. Hannibal szerint:

    “Mi folyik Gyöngyösön?” 😀

  2. Földhözragadva szerint:

    Gyöngyös(Nagy)-patak, stb…

  3. Gordon szerint:

    A cég miért nem ügyel a prototípusai biztonságára? Fejlődni kell még ebben is.

  4. balszélső szerint:

    Érdelkelne, hol készült a gép, mert Csepelen már évekkel ezelőtt eladták a gyártóeszközöket. és a gépeket.

  5. Lexon szerint:

    Gyönyörû gép, nekem tetszik… 😀

    További képek (és részletek a lopásról) itt:
    http://mbkse.netlounge.hu/mi-folyik-itt-gyongyoson/

  6. miska72 szerint:

    Földhözragadva nem erre gondolt Hannibál.
    http://www.videoplayer.hu/videos/play/25225 🙂

  7. munkásököl szerint:

    Tekintve, hogy milyen könnyű egy ilyen bicikli váza, elég rossz boltot csinálhatott vele a MÉH-nél a tettes. 😉 Bár ki tudja, lehet, hogy csak a Tour de France-ra készül vele. Hátha lop hozzá egy sárga trikót is. 😉

Itt lehet hozzászólni !