Képviselő-jelöltek bemutatkozása: MDF, MSZP

Csepel újság, Csepel.info

Ahogy azt a Csepl.info-n megígértük, folytatjuk az április 26-i időközi önkormányzati választáson indulók bemutatkozásainak közlését. Eddig Gárday Balázsnak, a Fidesz-KDNP jelöltjének majd Nagy Jánosnak, a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltjének bemutatkozását olvashatták.

A hét végén megjelent Csepel újságban több politikai üzenet volt. Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője fizetett hirdetésben válaszolt Tóth Mihály polgármester kegyeletsértéssel vádaskodó írására. Dr. Szabó Zsoltnét, az MDF jelöltjét szintén fizetett hirdetésben mutatta be pártja csepeli elnöke. Mészáros Ferencet, az MSZP jelöltjét azonban már a mi pénzünkön mutatták be, mint „halas embert”. Mészáros indítása sokak szerint új megvilágításba helyezte az ellenzéki pártok részvétközleményeinek korábbi cenzúráját is. Mint azt a fórumon és levélben is többen jelezték, érdekes módon, miközben a részvétközleményeket kitörölték a lapból, Mészáros és pártbeli főnöke közös „vitában” indokolták, miért nem kotorták ki a Kis-Duna csepeli szakaszát. A jelöltállítás megmagyarázza azt a kakukktojást is, hogyan kerülhetett a polgármesterrel látszólag vitába szálló, látszólag civil vélemény a közpénzből működő, látszólag közéleti lapba.

A csepeli MDF és a Konzervatív Egylet jelöltje: Dr. Szabó Zsoltné

Nehéz helyzetben vannak a jóérzés ű csepeliek, akiket most Takács József képviselő tragikus halála arra kényszerít, hogy választaniuk kelljen. Hiszen képviselőtársam köztudottan nagy odafigyeléssel és fáradságot nem kímélve védte a 3. számú választókörzet lakóinak érdekeit. Sajnáljuk, ami történt, de azt is meg kell érteni, hogy az élet megy tovább, és azt is, hogy ennek a körzetnek képviselőre van szüksége. Jól ismerjük ezt a területet, hisz zömében megbecsült gyári dolgozók költöztek ide, akiknek időközben már felnőttek a gyermekei, sőt többeknek unokáik is vannak. Az idő múlásával a lakótelep is öregedett, és felszínre kerültek azok a problémák, amikre korábban nem is gondoltunk. A csepeli MDF mindig is figyelemmel kísérte ennek a körzetnek az életét, gondjait, és bizony gyakran komoly vitákba keveredtünk képviselőtársaimmal. Például ilyen volt a kiserdő sorsa, valamint a parkolási probléma.

A csepeli MDF-nek egy percig sem volt kétséges, hogy olyan képviselőt kell indítani, aki a körzetet ismeri, az ott lakókkal mindennapos kapcsolatban van. Nem volt nehéz a választás, az 56 éves dr. Szabó Zsoltné, Szabó Éva személyében örökmozgó, aktív, szociális érzékenység ű, közösségteremtő, közösségért mindig tevékenykedő embert ajánlunk. Ezért is lett a csepeli MDF és a Csepeli Konzervatív Egylet jelöltje a hármas választókörzetben. Hiszen a Kék Iskolában alsó tagozatos tanítónő és gyermekvédelmi felelős volt tíz évig. Ismeri a hármas körzetet, az Erdősor úti lakótelepet, mert hosszú évekig ott lakott, és a lakótelep születésének és fejlődésének is tanúja lehetett. Gyakran járt családlátogatásra, ismeri hát az ott élők gondjait, és időnként bizony segítenie kellett a családi életek békéjének megtartásában.

Dr. Szabó Zsoltné kiegyenlítő, megértést sugárzó egyéniség. És mostanság, valljuk meg, egyre gyakrabban lenne szükségünk ilyen politikusokra. Több nőt kellene bevonni a közéletbe, több nőnek kellene a Parlamentben ülnie és ugyanez a helyzet itt, Csepelen is, ahol az önkormányzati képviselő-testületben a 29 képviselőből mindössze három nő tevékenykedik. Meggyőződésem, hogy politikai életünk szelídebb, toleránsabb lenne, kevesebb lenne a botrány, és több az egymásra figyelés, ha több nő politizálna.

Dr. Szabó Zsoltné két fiát felnevelte, s így rengeteg energiája és ideje szabadult fel, amely lehetővé teszi, hogy a csepeliekért tevékenykedjen. A hármas körzetben már felnőttek a tanítványai, és a hasonló korúaknak ugyanazon gondjaik vannak. Mivel négy unokája van, átérzi a fiatal szülők nehéz helyzetét, és gyermekeik lehetőségeit. Érthető hát, ha elsősorban a felnövő ifjúság gondjain szeretne segíteni, hogy az anyák, ha elegendő bölcsődei hely lesz, vissza tudjanak menni dolgozni. Hogy legyen végre uszodája a kerületnek, hogy Csepelt magukénak érezzék a választópolgárok.

Az MDF és a Csepeli Konzervatív Egylet a tanító és közművelői diplomával rendelkező dr. Szabó Zsoltnét tisztelettel ajánlja a hármas körzet képviselőjének.

Vincze Miklós önkormányzati képviselő, az MDF csepeli szervezetének elnöke

Mészáros Ferenc, az MSZP jelöltjének bemutatkozása

Több mint 15 ezer kg halat fogtak a tavalyi esztendőben a Csepel Horgász Egyesület tagjai a Ráckevei-Soroksári Dunaágban. Ebből 8631 kg ponty, 724 kg csuka, 314 kg süllő, 72 kg kösüllő, 620 kg harcsa, 173 kg balin, 770 kg amur és 3850 kg egyéb halfajta volt. Összesen tehát 15 154 kilogramm fogást regisztráltak a csepeli horgászok. (Angolnáról, pisztrángról, márnáról és kecsegéről nem szóltak a fogási naplók.)

A Csepel Horgász Egyesület 2009-ben – munkaprogramja alapján – kiemelt feladatai között tartja számon a Vezet őség és Választmány, valamint a Horgász Egyesület tagjai közötti min őségi kapcsolat meg őrzését. Mindent megtesznek a Duna-ág tisztaságáért, a horgászási lehet őségek javításáért. Ennek érdekében támogatják nyugdíjas és rászoruló horgásztársaikat, hogy anyagi helyzetük romlása miatt ne kényszerüljenek kedves elfoglaltságuk mell őzésére. Házi horgászversenyt szerveznek, ahol a jó hangulat, az együttlét népszerűsíti a sportágat.

Őrzik a halakat, s ennek érdekében a rend őrséggel szoros kapcsolatot tartanak, serkentik az önkéntes hal őrök aktivitását, s rendszeresen ellen őrzik a főfoglalkozású hal őröket. Óvják környezetüket, a vízpartot rendszeresen karbantartják, tisztaságát meg őrzik, s megszervezik a környezetvédelmi napokat.

Idén is megrendezik a nyári horgász- és környezetvédelmi tábort az ifjúsági horgászok számára. 2009-ben először szervezik meg a nemzetközi tábort az osztrák gyermekhorgászok részvételével.

Aktívan kívánnak részt venni a kerületi civil szervezeteket tömörítő fórum munkájában. Részt vesznek a civil szervezeti pályázatokon is.

53 hozzászólás “Képviselő-jelöltek bemutatkozása: MDF, MSZP” bejegyzésre

  1. csontkukac szerint:

    A horgászat időigényes sport, horgászegyesületi elnöknek lenni de pláne… én már csak tudom 🙂 Mennyi idő marad a választókörzeti aktivitásra? Vagy netán pecázás közben, a Kisdunaparton tartana fogadóórát az egyesületi elnök úr?

  2. Jeniszej szerint:

    Szerintem a nyugalmat szerető horgászember ne keveredjen a zajos ideget őrlő politikába.
    Mint horgászelnök jobban tudja képviselni a horgászok ügyét politikamentesen!
    Ne keveredjen a törek közé!
    Ezt kívánja neki egy sporttárs!

  3. Jeniszej szerint:

    A horgászok politikai szempontból vegyes elhivatottságú emberek!
    – A horgász sport köti össze őket.
    Gondolom, a Csepeli Horgászok méltán elvárják,
    Hogy elnökük szabad politikai elhivatástól mentes szabadgondolkodású sportember legyen!
    A jövőben is azon munkálkodjon inkább,
    hogy a RSD-ben található halak mennysége, valamint az eredmények ilyen ütemben gyarapodjanak,
    – min az elmúlt évben.

  4. hugi szerint:

    Kitették a részvétközleményeket, hogy betehessék a jelölt halas emberüket, aztán õk beszéltek kegyeletsértésrõl? Hová sietett Tóth azon a szörnyû estén? Remélem nem akkor döntöttek a jelöltrõl! Most már bármit el tudok képzelni.

  5. csontkukac szerint:

    A főpecás egy dologban profi – erre van most szüksége a pártjának – a “beetetésben”

  6. Jeniszej szerint:

    T. hugi:

    “Hová sietett Tóth azon a szörnyű estén? ”

    Biztos fülest kapott, hogy baj van, – mármint – dugó van a közlekedésben.

  7. asdf szerint:

    Mintha azt olvastam volna a CsÚ-ban, hogy ingyen hozzák le (többször is) a bemutatkozásokat. Lehet, hogy nem vettem észre az apró betűt: az ajánlat csak az mszp jelöltjére vonatkozik, a többieknek fizetős.

    Szerencsére a csepel.info lehozza a jelöltek bemutatkozását, így legalább van lehetőség megbeszélni a dolgokat.

  8. Regtime szerint:

    Engem mindig kimoderálnak?

  9. asdf szerint:

    biztos csúnyát írtál 🙂

  10. csepeliiszap szerint:

    A Mészáros et.-ról egy mukkot se tudtunk meg, csak a halin-balin fogási eredményekről. Ki Ő, civilben mivel foglalkozik, milyen elkötelezettséget vállal a választói és Csepel érdekében és – valójában hová tart???

  11. obama szerint:

    csepeliiszap!
    Úgy tudom, hogy Mészáros et. csepeli lakos, a Fémműben dolgozott, dr,. Szabó Zsolt jobb keze volt. Annak a Szabónak, akinek volt felesége most az MDF színeiben indul.

  12. Bubus szerint:

    Ha jól tudom, a Deme család szintén a ho-ho-horgászoknál pedálozott mindenféle tisztségben, miután, ha nem is vissza, de visszább vonultak a közéletből.

    Csepel nagyon családias, beleértve az igazságszolgáltatási közbeszerzéseket is. De ez néha nem büszkeség, inkább balítélet 🙁

  13. Csaba szerint:

    Mészáros Ferenc annak a horgász klubbnak a vezetője, ahol a Deme család is aktívan tevékenykedik? Ez elég érdekes.

    Szóval lehet, hogy ennek a klubbank volt Deme Gábor is a tagja? Aki azért van előzetesben, mert gyanúsított abban a gyilkossági ügyben, ahol Csepel egyik képviselőjét meggyilkolták. Ezt követően a klubb elnöke pedig elindul a képviselő helyét megszerezni?

    Ehhez gyomor kell. Erre gondolt vajon Bubus?

  14. Gordon szerint:

    Apám, ezeknek tényleg vastag bőr van a pofájukon. A végén még tényleg mi (a csepeli jóérzésű lakosok) kérünk elnézést?

  15. infósferi szerint:

    Obama! A konzervatív értékek képviseletére. Mint Dávid Ibolya.

  16. csepeliiszap szerint:

    obama:

    Ha képben vagyok, akkor Szabó Zsolt a néhai Szabó Iván MDF-es pénzügyminiszter testvére. Az ő /volt/ neje a jelölt?

  17. csepeliiszap szerint:

    Most lesz csak igazán halászléfőzőverseny a csepeli vezetők számára.
    Polgármester, alpolgármester és a csepeli mszp több “vidám vasárnapot” élt már meg a Kis-Dunaparti horgászegyesületnél. Aki nem tud halászlét főzni, az meg csinálhat lecsót. Legyen mibe belecsapni….

  18. Bubus szerint:

    Én azt nem tudom, hogy Deme is ennek a klubnak volt-e a tagja, ha egyáltalán pecázott.

    A lékhorgászatot biztos nem űzte, különben tudnia kellett volna, hogy a Kis-Duna azon részén, ahová a rendőröket vitte, hogy ott dobta be a szervert, nagyon vastag volt a jég. (Persze éppenséggel az is lehet, hogy tudta hol van lék.)

    Csak annyit hallottam, hogy a családi felmenők ho-ho-horgász vonalon pecázgattak tovább a “rendszer”váltás után.

  19. obama szerint:

    A dr. Szabó Zsolt volt neje a jelölt MDF-es színekben.dr.Szabó Zsolt a Fémmű igazgatója volt, s jelenleg a Szabadkikötőt igazgatja, Ő kőkemény MSZP-s.

  20. obama szerint:

    csepeliiszap!
    A Fémmű volt igazgatójának a kőkemény MSZP-s dr. Szabó Zsoltnak a volt felesége az aki az MDF színeiben indul. Szabó egyébként jelenleg a Szabadkikötőt igazgatja!

  21. Gigi szerint:

    Helyreigazítás:

    – a CSÚ február 20-ai száma (http://www.csepel.hu/static/e-dok/File/CSEPEL_UJSAG/2009-02-20-07.pdf) nem MSZP-jelöltként mutatja be Mészáros Ferencet, hanem a vezetése alatt álló civil egyesületről ír – amit egyébként más civilekkel kapcsolatban is meg szokott ejteni;

    – a TM-MF-féle kotrásvitát (egyesek szerint álvitát) a 2. szám 6. oldalán olvasva, MF indulatát a sorokból is hallva szemernyi kétségünk sem lehet a felháborodása valódiságáról – az együttközlés pedig éppen az általatok hiányolt korrekt szerkesztési elv, a “hallgattassék meg a másik fél” jegyében születhetett;

    – asdf, nem apróbetűvel vagyon írva, csak VÉGIG kell olvasni a belinkelt számban:
    “Tisztelt pártok és jelölõ szervezetek!
    A CSEPEL újság a 3. egyéni választókerületben április 26-ára
    meghirdetett idõközi önkormányzati választást elõkészítõ kampányidõszakban a következõ ingyenes megjelenési lehetõségeket
    biztosítja.
    A kopogtatócédula gyûjtésének idõszakában három alkalommal
    közöljük a jelöltségre pályázók listáját a jelölõ pártok feltüntetésével:
    március 6-án (9. szám), március 13-án (10. szám) és
    március 27-én (12. szám).
    A jelölõ-, illetve pártszervezetek vezetõi negyed oldalas lehetõséget
    kapnak (3000 karakter + fotó) a március 20-ai (11.) lapszámban,
    hogy programjukat ismertessék.
    A jelöltségre pályázók negyed oldalas lehetõséget kapnak
    (3000 karakter + fotó) a március 27-ei (12.) lapszámban a bemutatkozásra.
    Az egyéni választókerület jelöltjeivel újságírók készítenek
    anyagot (1500 karakter + fotó) az április 10-ei (14.) számba. E
    lapszámunkban közöljük a kopogtatócédula-gyûjtés eredményeként
    kialakuló jelöltlistát, s ezt a listát megismételjük az április
    17-ei (15.) lapszámunkban.
    A választások elõtti utolsó (16.) CSEPEL a megszokott idõponthoz
    képest hamarabb, április 23-án jelenik meg. Itt közöljük
    a 3. egyéni választókerület jelöltjeinek bemutatását (jelöltenként
    800 karakter + fotó).
    Anyagleadás a megjelenés elõtti hét szerdáján.
    Azokról a kampányeseményekrõl, amelyekre meghívást kapunk,
    lapunk munkatársai ingyenes tudósítást készítenek.
    Kiadónk és szerkesztõségünk – az ingyenes lehetõségeken
    túl – szívesen helyt ad fizetett (kedvezményes díjszabású) politikai
    hirdetéseknek is.”

    – Németh Szilárd frakcióvezető UGYANOLYAN fizetett politikai hirdetést adott fel, mint a 6. szám 3. oldalán TM csepeli MSZP-vezető, ráadásul ugyanannyi terjedelemben – mi ez, ha nem kiegyensúlyozottság?

    Hja, hogy mindent el lehet ferdíteni… Bocs, akkor inkább nem sorolok tényeket, minek is…? 🙁

  22. Gigi szerint:

    És egy általános emberi kérdés az összefonódás-elméletek kapcsán: veletek még soha nem fordult elő, hogy szégyenkeznetek kellett valaki rokon, korábbi barát, ismerős miatt? Nem fordult elő, hogy valaki a bárányarcát mutatta, és csak később vált farkassá? Nem csalódtatok soha senkiben? 🙁

    Hű, de szerencsések vagytok… – becsüljétek is meg!…

  23. Laja szerint:

    Gigi, ne nézd már hülyének az embereket, légy szíves. Te is tudod, hogy nem véletlen, hogy az MSZP jelöltje a tragédia óta az újságban tetszeteg pozitív szerepben. Na ez az alattomos és sunyi dolog. Ennek te is a részese vagy szerintem.

    Ja, és az újság kiegyensúlyozottságát inkább hagyjuk. Nehogy már az legyen Csepelen dicsőség, hogy fizetett hirdetést fel lehet adni. Na pont ez a baj, ez, hogy itt tartunk! És ezt te úgy állítod be, hogy na látjátok, milyen középen van a helyi újság. Hagyjuk. Ne nézz senkit hülyének, nagyon kérlek.

  24. Bubus szerint:

    Gigi, sok embert hülyének nézhettek, de mindenkit nem.

    Természetesen azért került a Csepel újságba Mészáros a halas híreivel, mert képviselőjelölt lesz. Másért aligha, hiszen tél lévén különösebb aktualitása sincs.

  25. […] pártok-jelöltek: Gárday Balázs (Fidesz-KDNP), Nagy János (Magyar Kommunista Munkáspárt), dr. Szabó Zsoltné (MDF), Mészáros Ferenc […]

  26. Gigi szerint:

    Én csak olvasóként értelmeztem a halas hírt, a betűk mögé nem gondolva olyat, ami nincs leírva – ezek szerint naiv vagyok? Vállalom, és mindenesetre legalább csak a magam nevében fogalmazok véleményt, úgyhogy Bubus, nem passzol ide a többes számod.

    Laja, a te figyelmedbe ajánlom még egyszer a megjelent és bemásolt sorokat: számtalan nem fizetett hirdetés formájában biztosít lehetőséget a lap a bemutatkozóknak. Ezen felül lehet még fizetni is a megjelenésért, kinek-kinek pénztárcája szerint. Ha utánanéztek, ez a “nagy” választásoknál is így van, mindenütt.

    Ha pedig arra gondoltál, hogy a kegyeletsértősdi-vitában miért kell fizetni a hosszú hasábokért, akkor kérlek, logikusan gondold végig, mi lenne, ha mindig mindenki hasonló levelekkel bombázná a lapot… Nemcsak ezt, bármelyiket. Ezért az újságírói etika és az írott-íratlan szabályok – amelyeket a laikusok rendre anélkül citálnak, hogy pontosan tudnák – úgy védik meg a lapkészítőket a halomnyi uszítástól, hogy fizetett hirdetésként adnak teret a megjelenésnek.

    Tudjátok, mi lenne a “pártlapiság” igazi megnyilvánulása? Ha fizetett hirdetésként SEM jelenhetne meg az ellenoldal! Sajnos sok ilyen lap van, ki kéne őket gyomlálni, mondom ezt firkászként, bár messze nem helyi, hanem szakújságíróként. A CSÚ viszont – szakmai szempontból – nem ilyen elvetemült.

    Ami ellen kirohantam, az inkább kritika e fórumoldal cikkszerzői felé: be lehet állítani bármit bárhogyan, és tévedhetek én is, ha nem veszem észre, hogy halas emberként mire használják a közpénzes lap értékes oldalait, de a tényeket ti se hallgassátok el…

  27. kispajtás szerint:

    Gigi!

    Az Mszp. Elnökének kinyilatkozása kapcsán a másik oldal reakcióját, véleményét a CSÚ-ból megismerni korábban elképzelhetetlen lett volna. Ha tárgyilagosak akarunk lenni, akkor ez most azért következhetett be, mert hatalmas a nyomás a közéletinek nevezett újsággal szemben – is.
    Történt ez azért is, mert igenis vannak fórumok – lásd pl.: ezt – ahol pártoktól függetlenek is kinyilvánítják a véleményüket, illetve átjárhatóság van más pártokhoz tartozók számára. Amint Te is észrevetted és pozitívumként értékeltél, az az, hogy a vita közben többször is párhuzamosan futnak gondolatok, amelyek nem vélt dolgokról, hanem valós problémák hasonló megítéléséről szólnak. Biztos vagyok benne és nincs is ellene kifogásom, hogy az itt megjelent kommenteket az Önk. és az Mszp vezetői is olvassák. Mint Borka-Szász Tamás is teszi és reagál a róla megjelent HVG-s cikkel kapcsolatban. (bár egy aprócska red bull-os malőr becsúszott).
    Érdekes, azóta Szilveszter is felszívódott, vagy csak elment síelni???

  28. nagyapó szerint:

    Nagyon „örülök”, hogy az MDF, mint kvázi kormányzó párt is indít jelöltet. Talán sikerül megkontrázniuk a polgári jelöltet, ahogy ez sikerült a főpolgármester-választás idején .
    Csodálatos a Dobrev et.-nő ötlete, „hogy az anyák, ha elegendő bölcsődei hely lesz, vissza tudjanak menni dolgozni.” Hová? Az egyre növekvő munkanélküliség idején? A gyermeknek 3 éves koráig anyja mellett a helye.
    Elvártam volna a jelölttől egy saját bemutatkozást.
    Az MSZP hozza szokásos formáját. Jelöltjükről kiderül, hogy jó horgász, ezért biztos jól tudja képviselni körzetet.
    Remélem én is kapok meghívást egy halpörkörtre (vizából) a kampány végén.
    Várom továbbá a Jobbik jelöltjét

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  29. CsepeliXXI szerint:

    Kispajtás!
    Szilveszter ül a becsomagolt bőröndjén és retteg.Ez a megbizatása.
    Nem tudtad? 🙂

  30. Mészáros Ferenc szerint:

    Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

    Hadd reagáljak néhány megjegyzésre, mert úgy gondolom, csak felületesen ismernek.
    Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy az én jelölésem saját elhatározásomból és az MSZP megkereséséből jött össze. Kár annak a bizonyos cikknek a megjelenését ezzel összekombinálni, mert akkor még szó sem volt arról, hogy képviselőjelöltként fogok szerepelni.
    Jelöltként való indulásomhoz a legnagyobb támogatást éppen a horgász egyesülettől, az ottani vezető társaimtól és néhány a körzetben lakó embertől kaptam.
    Annak örülök, hogy néhány gondolatban azért elismerik azt a munkát, amit a horgászok érdekében, a horgászatért és a környezetvédelemért, a Duna-Part tisztaságáért tettem Csepelen. Igen, értünk el szép eredményeket, amit a tavaly márciusi küldöttközgyűlésünk, újabb 5 évre történő elnökké választásommal elismert.
    Néhány tény, amit pontosítani kell:
    A mostani újságban a Csepel Horgász Egyesület dolgai jelentek meg, amit nagyon fontosnak tartunk, mert Csepel legnagyobb civilszervezeteként el szeretnénk minden horgászhoz jutni információval.
    A bemutatkozó cikk fizetett hirdetésként a következő számban lesz található, tehát semmi féle ingyenesség nincs. Egyébként is, akik ismernek, tudják, hogy semmilyen kivételezést nem fogadok el, minden társadalmi tevékenységemet, mint például a horgász egyesület vezetését is a Duna ágon egyedüli horgász elnökként, tiszteletdíj nélkül látom el.
    Azt, hogy mit szeretnék, hova megyek a bemutatkozó levelemből megtudják.
    Dr. Szabó Zsoltnak nem a jobb keze voltam, hanem a beosztottja, mint Igazgatási osztályvezető.
    Egyébiránt a Fémmű összeköt a Munkáspárt jelöltjével, Nagy János barátommal. akivel bizton állíthatom és szerintem Ő sem tagad meg, nagyon jó munkatársi, baráti viszonyban vagyok most is.
    Azt hiszem, egyikünk sem tagadja meg azt a munkát, amit évtizedekig együtt végeztünk a Fémműben.
    A Deme családdal kapcsolatosan hadd oldjam fel a találgatásokat.
    Deme Béla valóban 2007 márciusáig a Csepel Horgász Egyesület választmányának volt a tagja. Deme Gábor horgász volt, mint másik 2000 tag. Az ugyancsak rokon Deme Sándor pedig 1964. óta tagja az egyesületnek és közel 15 éve az egyik leg lelkiismeretesebb vezetőségi tag, akinek a munkáját mindenki elismeri, és mint horgász vezetőt országos szinten is nagyra tartják. Szerintem kár ezeket a dolgokat összehozni, mert olyan tisztességes a közösségért tenni akaró embereket sározunk be, akiknek a dolgokhoz semmi közük, max. valamilyen távoli rokoni szálakkal kapcsolódnak egymáshoz.
    Köszönöm szépen az én gyomrom rendben van.
    Nem vállalhatom fel minden egyes horgász cselekedetét, mert ez egy önkéntes civil szervezet, nem vizsgáljuk meg senkinek a személyiségét belépéskor. A történteket én is mint minden jóérzésű, a törvényeket és embereket tisztelő egyén elítélem, de csak azt tartom felelősnek aki közrejátszott, vagy valamilyen módon közreműködött e szörnyűség elkövetésében. Kívánom, hogy minél előbb tisztázódjanak a tények és a bűnösök a lehető legmagasabb büntetést kapják.
    Mindenki, aki ismer, tudja, hogy világ életemben baloldali beállítottságú voltam és valószínű leszek is, de én legalább felvállalom és nem tagadom, mint néhányan akik most a kerületben nagyon jobboldaliként mutatkoznak olyan előélettel amit én is ismerek. De ez legyen mindenkinek a saját gondja.
    A bemutatkozó levelemben, amit hamarosan megkapnak a választókörzet lakói az én életpályám nagyjából látható lesz. Ha érdekli Önöket még néhány részlet és megkérdeznek, minden további nélkül szívesen válaszolok, nincs mit takargatnom. Egy teljesen hétköznapi életet élő, de mindig valamilyen közösségért tenni akaró ember vagyok és semmi kétsége nem lehet senkinek afelől, hogy minden kollektívának, aminek az élére állok – legyen ez egyesület, lakóközösség vagy más érdeképviseleti szervezet-, az érdekeit ugyanolyan vehemenciával fogom képviselni mint tettem eddig, mert számomra ez alapja annak a munkának amit most is szeretnék elvégezni.

    Üdvözlettel:
    Mészáros Ferenc

  31. Gigi szerint:

    Igen, nyomás is van bizonyára, mert élénk ez a fórum, ahol – a sok szemellenzős beszólás mellett – jókat lehet véleményt is cserélni. Azért látogatunk ide. 🙂

    De a legjobb, hogy gyakran maguk a szóba kerülő érintettek is megszólalnak, tehát ők is kíváncsiak mindenféle gondolatra, a saját holdudvaron kívülire is. Felteszem, hogy nemcsak szavazatokért. Az a tapasztalatom, hogy város méretű kisközösségekben nem annyira az országos politikai színezet számít, hanem a helyi ügyek megfelelő képviselete akár balról, akár jobbról. Leszámítva a hatalomvágyókat, akik mindig mindent kifacsarnak, és csak hivatkoznak a párbeszédre, ahelyett, hogy gyakorolnák.

  32. Varga Mihály szerint:

    Tisztelt Mészáros Ferenc!

    Én régóta ismerem Önt, korrekt rendes embernek tartom.
    Három kérdésem lenne:
    1.”én jelölésem saját elhatározásomból és az MSZP megkereséséből jött össze”-ezt bővebben kifejthetné!
    2.mit jelent az ,hogy az mszp támogatásával indul?
    3 ha, ne adj isten nyer a választáson, Ön az mszp frakciójának a tagja lesz? Önt is kötni fogja a frakciófegyelem?

  33. Szilveszter szerint:

    huhhh Gyerekek! Most 23 óra van! ‘9 óra óta nincs legény a gáton? Nem éritek az őszinte szót mi? 😀

  34. hugi szerint:

    Mészáros úr, ha Ön valóban elhiszi, amit leírt, akkor Önt átverték.

    Teljesen nyilvánvaló, miért most jelentek meg ezek a cikkek.

  35. Gigi szerint:

    Ezek szerint hugi, te jelentetted meg? 🙂

  36. infósferi szerint:

    Ismeretlenül semmi gondom Mészáros úrral. Legyen a személyes ügye, hogy bukott ügyet miért szolgál?

  37. panelproli szerint:

    Mitől legnagyobb egyesület a horgászoké?!?!?
    Mert évek óta a legtöbb civil pályázati összeget zsebre teszik??!??
    Mert a legtöbb mszp,mszmp, munkásőr tagja van?
    Most legalább nyílttá vált mindenki számára, hogy a horgász Egy. az mszp fiókszervezete. A Civil napon amúgy Horváth alpolg. azt mondta, hogy a civilek maradjanak a poltikától mentesek, ahogy eddig is….:)
    Tisztaság, környezetvédelem?!?!? A papírgyár -Csőhid közötti területen a 2000 horgász Egy.-i tagból, mennyi hagyja ott a mocskát ??!!

  38. […] pártok-jelöltek: Gárday Balázs (Fidesz-KDNP), Nagy János (Magyar Kommunista Munkáspárt), dr. Szabó Zsoltné (MDF), Mészáros Ferenc (MSZP), dr. Badacsonyi Zsolt […]

  39. Mózsi szerint:

    Hamár sejtet valamit Mészáros úr, akkor ne fogja vissza magát és mondja. Kikre gondol, kik azok a jobboldali személyek, akik – ha jól értem szavait – nem vállalják fel multukat? Mik a tervei a hármas körzetben? Jól értem Ön sem fogja felvenni megválasztása esetén a tiszteletdíját? Én is szeretek horgászni, ha Önre szavazok kapok egy ingyen napijegyet? Vagy sör és virsli?

  40. sinkapista szerint:

    mészárosferit én is özönviz előttről ismerem,mint szintén volt Fémmü-s. ( Az özönvíz a felszámolása volt a 110 éves “szülőhazámnak”) aki normálisabb ,emberibb,tárgyilagosabb stb.. családszeretőbb kollégát ismer ,irja meg nekem! Na és ha szereti sört,halat (tudtommal a Bailey-t is)nem szeretheti a munkáját? mészárosferi koránkelő munkamániás, mindig mindenkinek,elérhető,segítőkész.Na és ha baloldali? Nekem a baloldaliság annyi mint: Apám ,testvéreim,Ady Endre,Petőfi,József Attilla,Királyerdő ,GRUND ! Aki ilyen alapokon áll,bizhattok rá bármit, el fogja végezni.Igaz hogy elhallgatott pár dolgot,:v a n 1-2 diplomája.(Gépészmérnök)Próbáljátok ki.nem jártok vele rosszul!!! -sinkapista-

  41. Gigi szerint:

    MF személyét nem tudom megítélni, de a fenti hozzászólás igazolja az elméletemet: kisközösségekben pártszínnél fontosabb a közvetlen emberi magatartás, és mivel a többség ismeri is a választottjait (egyelőre jelöltjeit), sokkal hamarabb kiviláglik a mellébeszélés. Úgyhogy sok sikert minden képviselő-jelöltnek az elnyerendő bizalom megtartásához! Az lesz az igazi feladat, nem a kampányharc…

  42. Tibor szerint:

    Olvasom a hozzászólásokat és a vérnyomásom felmegy amikor olyanok írnak mint a “panelproli”. Jogosan mondják, hogy sötétek a prolik. Én csak 12 éve horgászom az egyesületben, de ott senki nem politizál, pedig vagyunk sokan nyugdíjasok,- kevés nyugdíjjal- /98 500 ft/és nem vagyok mszp-s.

  43. 314tyu szerint:

    Sziasztok fórumozók!

    Ezt érdemes meghallgatni: http://www.youtube.com/watch?v=MS7FjzvhLjE

    Viccet félre téve!

    Tudom, hogy a helyi MSZP úgy gondolja, hogy a lényeges választásokat ebben a kerületben mindig meg fogja nyerni. Arra apellálnak, hogy ebben a kerületben sok a sötét és ha veszélyben lenne a pozíciójuk akkor annyit pénzt ölnek a kampányba amivel viszik az első helyet! (evvel egy utcai beszélgetés során dicsekedett az egyik helyi maszopos vezető)

    Ha olyan vehemenciával akarja védeni a helyiek érdekeit ahogy a Duna halait akkor köszi, kihagyós! Szerintem sokaknak ismert, vagy nem, hogy a horgászok érdekében rendszeres halbetelepítéseket végeznek! Ennek a java a soha lenem fülelt orv “horgászokhoz” jut. Először kérem tisztelettel ezt a problémát tessék feloldani. Ha ez megvan kérem csak akkor tessék hobbi tevékenységről életbe vágó kérdésekhez fordulni.

  44. 314tyu szerint:

    @sinkapista

    Üdvözlöm!

    Sokszor furcsállom, értetlenül nézem és csak találgatni tudok hogy azok az emberek akik élénk nosztalgiával ábrándoznak a szabad szombatról meg a x forint y filléres kenyérről, hogy nem veszik észre hogy az általuk támogatott párt viszi egyre távolabb ezen emlékek megélhetésétől.

    Adjon az Isten! Szebb jövőt!

  45. jani szerint:

    T. Sinkapista !
    Mint “ős fémműs” irja már le azt is milyen embernek ismerte meg a Munkáspárt szineiben induló jelőltet. Ő igazi baloldalinak vallja magát !. Jó lenne láttatná a különbséget kettöjük között a baloldaliságukra vonatkozólag !!
    Melyikük maradt az aki volt és melyik nem ??!!

  46. Raven szerint:

    Tisztelt Mészáros Ferenc! Sok sikert kívánok a további jó fogásokhoz és a horgászversenyek szervezéséhez. Sajnálnám, ha minderről le kellene mondania a cseppet sem Önnek való önkormányzati képviselői tevékenység miatt, amibe mostanában akár bele is lehet halni…

  47. Raven szerint:

    Tisztelt Szabó Zsoltné! Gratulálok a Csepeli Konzervatív Egylet tervezett előadás-sorozatának megszervezéséhez. Bogár László professzor úr legutóbbi előadásából nyilván az Önök számára is egyértelművé vált, hogy az ország kifosztásához valamennyi parlamenti párt, így az MDF is készségesen asszisztált az elmúlt 20 év során. Nem kételkedem abban, hogy Ön valóban az itt élők érdekében tevékenykedne, azonban a pártja a jelenlegi ál-ellenzéki szerepben a béka hátsója alá süllyedt a hitelesség tekintetében.

  48. sinkapista szerint:

    t.jani! A Munkáspárt szineiben induló nagyjancsit is jól ismerem,dolgoztunk együtt sok évet! fütyürészni lehet,hogy müvészien tud,volt KI-MIT TUD-os örökifjú,sármos csepeli kommunista. DE:becsületére váljék,hogy ezt most is vállalja,ugyanakkor ki áll MA ki a győzelem esélyével egy 2009 április végi választásra? ídealista vagy a realista? Öreg Barátom! minden korábbi (hülyék és becsületes komm.vezetők) élet viharában akár tulzott lelkesedésből,akár butaságból,netán emberi GŐG-ből elkövetett hibáját ama is bevállaló kommunista jelöltön akarják leverni! Érthető a logikám?? tehát azok fogjonak össze és egymást támogatva NYERJENEK!! akinek erre REÁLIS esélye van! Attól még jani JANI marad! Én az emberek között mozgok ,mivel még én is az vagyok ,és talán megérem,hogy a MUNKÁSPÁRT-nak sok hive lesz!(a Bankokban hány munkáspárti van? sinkapista

  49. sinkapista szerint:

    janihoz és halashoz : aBankokról szóló beszúrásom mögött az áll ,hogy engem is lányomat is padlóra vitt o SFR. alapú hitel-leasing,és a Bankoktól csak erőből kioktatásokat és 152% -os törl.dijemelést kapunk! A FERI sem tud velük megbirkózni!( Még emlékezünk mit tanultunk a finánc oligarchiáról?)

  50. jani szerint:

    T. Sinkapista !
    Köszönöm az infót , illetve a tájékoztatást!
    Érdekes volt a kis eszmefuttatás is ,egyben tanulságos.!

    Üdv.: jani

  51. 314tyu szerint:

    Kedves MSZP szimpatizánsok!

    A fidesz 3 napja avval tömi ezt a fórumot, hogy a Jobbik meg az MSZP egy körből kapja a fizut! 😀 (ha nem hiszitek nézzétek meg a jelölt Dr. Badacsonyi Zsolt oldalát: http://csepel.info/?p=4154 )

    Remélem a Tisztelt MSZP oldalról még fent áll a náci fóbia a JOBBIK felé, mert ha nem a végén tényleg ezt fogják hinni az emberek hogy a háttérben megy a sutyi-mutyi.

    Adjon az Isten szebb jövőt!

Itt lehet hozzászólni !