Újabb gyújtogatások Csepelen

Csepel.info

Ismét sorozatban csaptak fel a lángok Csepelen, és ismét elhallgatja az eseteket a helyi önkormányzat. Alig múlt el egy hónap a csepeli autógyújtogató kézrekerítése óta, legkevesebb három szelektív hulladékgyűjtőt gyújtottak fel ismeretlenek – értesült a Csepel.info lakossági forrásból.

Több mint harminc gépkocsit gyújtott fel Csepelen egy, a gyanú szerint magányos férfi 2008 második felében és 2009 januárjában. Az esetek többségéről – egészen a gyújtogató elfogásáig – akkor csak a Csepel.info-ból értesülhetett a lakosság, mivel a helyi önkormányzat és annak hetilapja sem adott ki tájékoztatást. Így természetesen nem is figyelmeztették a lakókat a veszélyről.

Kísértetiesen hasonló körülmények között, információink szerint most is hajnalban kaptak lángra a csepeli szelektív hulladékgyűjtő szigetek. Lapunk egyelőre három ilyen esetről hallott, egyről fényképeket is kaptunk. A csepeli Nap utcai szelektív hulladékgyűjtő mellett a panelház oldalát nyolc méter magasan borítja fekete korom. A gyűjtők a lángokban folyékony masszává olvadtak, a földön most is jól látszik ennek a nyoma. És bár a hulladékgyűjtőket azonnal pótolták, az itt lakók pontosan tudják, hogy a tűzesetek aligha történtek véletlenül.

Csepel.info

9 hozzászólás “Újabb gyújtogatások Csepelen” bejegyzésre

  1. Gigi szerint:

    Ha pontosan tudják, akkor miért nem jelentik be?

    Ha meg csak gyanítják, vagy “értesüléseik” vannak, akkor miért kell elhallgatást számon kérni?

  2. Jeniszej szerint:

    Be kellene kamerázni a szemét tárolókat, és így beazonosíthatóak lennének az
    – gyújtogatók
    – szerver tolvajok!
    – és mindazok, akik vétenek a szemét tárolás rendje ellen
    – Ellenőrizhető lenne a szemét szállítás sűrűsége
    – A kukázok kiléte, száma!
    A rend ellen vétőket büntetni lehetne!?
    Még csak ez hiányzik? – ha már a nyugdíjam egy részét lenyúlták

  3. admin szerint:

    Kedves Gigi, kicsi a valószínűsége, hogy rövid időn belül három hulladékgyűjtő is magától felgyulladjon. Másrészt, Csepelen igen nagy az elhallgatás “kultúrája”.

  4. Földhözragadva szerint:

    Örülök, hogy értesülök erről a “veszélyről” is, egyből jobban érzem magam…:)

  5. Öreg halász szerint:

    Majd ha már “uncsi” lesz a gyújtogató ifjaknak a hulladéktároló… Az az eszement is egy-egy autóval kezdte, aztán hogy belejött!

  6. Gigi szerint:

    admin, nyilván nem maguktól gyulladtak fel, én sem vélem, csak a cikketek megfogalmazása lett képzavaros, erre próbáltam rávilágítani. 🙂

  7. munjkásököl szerint:

    Sajnos ez engem egyáltalán nem lepett meg, ennek ugyanis vannak már hagyományai Csepelen. Mármint a kukagyújtogatásnak. És le lehet rasszistázni, meg szélsőségesezni, de ez a cigányok szokása.
    Én láttam már 8-9 éves forma cigánygyereket, amint éppen behajítja az égő gyufát fényes nappal, reggel 9 tájban egy a kukásautót váró konténerbe. Ugye a fehér gyerekek olyankor már az iskolában voltak…

    Az ÁMK mozijával átellenben is volt régebben szelektív hulladékgyűjtő. 3-4 alkalommal gyújtották fel a cigányok, és minden alkalommal újakra cserélték őket utána. Az egész alig 1-2 hónap leforgása alatt történt. Aztán megszületett a “megoldás”: a szelektív hulladékgyűjtőknek épített járdasziget üresen maradt…

    Egy alkalommal meg – amíg még megvolt – délután felborította egy koma a fémhulladékgyűjtőt, a kölke belemászott, és hatalmas ricsajjal kotorta kifelé a fémet. Apu meg már rakta is a talicskára!

    Szar való ezeknek, nem szelektív hulladékgyűjtő. Tisztelet a kivételnek.

  8. Gordon szerint:

    Szerintem egyáltalán nem zavaros a cikk.

  9. […] A baleset helyszíne, előtérben egy kiégetett szelektív hulladékgyűjtővel a sok közül […]

Itt lehet hozzászólni !