Képviselőjelöltek bemutatkozása: SZDSZ

SZDSZ – Magyar Liberális Párt

Az alábbiakban Kulinyi Márton, a csepeli SZDSZ önkormányzati képviselő-jelöltje mutatkozik be a Csepel.info olvasóinak.

A korábbiakban bemutatkozott pártok-jelöltek: Gárday Balázs (Fidesz-KDNP), Nagy János (Magyar Kommunista Munkáspárt), dr. Szabó Zsoltné (MDF), Mészáros Ferenc (MSZP), dr. Badacsonyi Zsolt (Jobbik).

Kulinyi Márton
Szabad és demokrata

Itt az Erdősor úti lakótelepen lakom, húsz éve tartozom ehhez a lakóközösséghez. Feleségem a kerületben iskolaigazgató, két nagy lányom itt nőtt fel a Puli sétányon. Egyikük az én szakmámat vitte tovább, ő szociálpolitikus, kisebbik lányom pedig matematika tanár. Magam a Fővárosi Közhasznú Foglalkoztatási Szolgálat alapító igazgatója vagyok immáron tizenharmadik éve. Számos Uniós és hazai programot működtetünk a munkanélküliek segítésére, itt Csepelen is.

Csepel első, szabadon választott önkormányzatában e körzet Szabad Demokrata képviselőjeként indítottam el a lakótelep közlekedés-csillapítási, parkolási rendszerének fejlesztését.

Mi SZABAD DEMOKRATÁK Csepelen ellenzékben vagyunk. Ennek ellenére az önkormányzatban több, hosszú távra meghatározó döntést tudtunk elérni, s rossz irányokat megváltoztatni. Ehhez azonban szakértelemre, körültekintésre és sok munkára volt szükség. 2006. óta a Csepeli Önkormányzat Városfejlesztési Bizottságában Csepel megújulásáért dolgozom. Részt vettem többek között a közép távú városfejlesztési programok kidolgozásában, a Kis-Dunaparti terület eladásának megakadályozásában, és a sétányok játszótereinek, parkolónak kultúráltabbá tételében.

A sziget természeti adottságai, fiatalodó lakossága minden alapot megadnak ahhoz, hogy hatalmas fejlődésnek indulhasson. Szerintem Csepelt nem elszigetelni kell, hanem egy lendületes világváros részeként be kell kapcsolni a térség igen reményteljes fejlesztésébe. Az Erdősor úti lakótelepnek pedig egyre jobbak az esélyei a békés lakópark címre, ahol a tinédzserek nyugodtan bringázhatnak, a fiatal szülők szívesen tologatják a babakocsit, és a környék iskoláinak színvonala biztosítja, hogy tanulóink nálunk is sikeresebbek legyenek a munka világában.

Kulinyi Márton
E-mail: kulinyi@szeretemcsepelt.hu
Csepeli Liberális HOTLINE: 277-87-44

75 hozzászólás “Képviselőjelöltek bemutatkozása: SZDSZ” bejegyzésre

  1. Csaba szerint:

    Sok sikert neki is.

  2. Öreg halász szerint:

    Kíváncsi vagyok, hogy fenntartja-e majd a jelöltségét április 26-ig, vagy csak ijesztgeti a szocikat?

  3. büki szerint:

    Azt írja, ellenzékben vannak. Ha nem lép vissza, elhiszem neki.
    Ha visszalép, nem igaz a történet.
    Ilyen egyszerű.

  4. Raven szerint:

    Van-e a körzetben 2030 + 1 homokos, drogos, halmozottan hátrányos helyzetű megélhetési bűnöző szavazó? Az SZDSZ-nek szüksége lenne rájuk…

    http://www.szdsz.hu/
    és:
    http://www.kuruc.info/r/22/35636/

  5. Öreg halász szerint:

    No, úgy tűnik a legfontosabb pártok már megvannak. A 2006-os eredmények:

    1. MSZP, Takács József, 40,85%
    2. Fidesz-KDNP, Gárday Balázs, 32,63%
    3. SZDSZ, Kulinyi Márton, 15,43%
    4. MAGYAR DEMOKRATA FÓRUM, Leel-Össy Sándor 4,03%
    5. CENTRUM, Tóth Katalin 2,98%
    6. MUNKÁSPÁRT, dr. Menyhárt Lászlóné 1,56%
    7. Jobbik, Nemes Viktor 1,41%
    8. BUDAPEST TÁRSASÁG 1,11%

    A Jobbiknak kétségtelenül sikerült megelőznie a Budapest Társaságot, de az 1,41% azt mutatja, hogy egyelőre nem nagyon várható a győzelmük. Hacsak nem áramlik át a Jobbikba a Fidesz, az MSZP és az SZDSZ-szavazók egy nagyon jelentős része is.

    Az SZDSZ igen jó eredményt ért el ebben az igencsak balliberális körzetben. Egy jó választási arány ország-világ előtt azt a benyomást keltheti, hogy 10% feletti is tudnak szerepelni.
    Persze, ez nem változtat semmit az országos, nyugodtan minimalistának nevezhető szimpátia-körön, de akár az országos vezetésnek is jól jöhet. Főleg az EP kampány kapujában.

    Az SZDSZ-nek tehát azért is érdeke indulni, mert az MSZP mellett maximum cipőpucolónak mehetnek el, de annak sem biztos. Kevés lesz a hely 2010-től.

    A választás minden valószínűség szerint a két nagy párt között fog eldőlni, ez nyilvánvaló.

    2006-ban a balliberális oldal 56% feletti eredményt ért el akkor, amikor az ország 2/3-ában tarolt a Fidesz. Ez azt mutatja, hogy nagyon erős a balos mag, és az az erős mag ráadásul a “kemény mag” is egyben, az, amelyiket nem nagyon lehet már megbontani.

    Három kimenetet látok:

    1. Az SZDSZ-es az utolsó pillanatban visszalép, mert teljesen megnedvesedik a csepeli MSZP-s vezetésen a gatya, és visszaléptetik. A gazdasági következményeket nem taglalom, az MSZP viszont nagy valószínűséggel simán nyer, és Gyurcsány is mosolyogva jelenti ki, hogy a Fideszt 2010-ben az egész országban lenyomják.

    2. Az MSZP nyer. Ennek még az SZDSZ indulásával együtt is nagyon nagy az esélye. Ez a körzet szoci, 1994 óta mindig is nagyon erősen az volt. Itt nem zavarta különösebben a szavazókat, hogy 1998-ban pedofil ügy miatt kellett lecserélni az MSZP-s jelöltet, és nem biztos, hogy zavarja őket, hogy a halas ember ugyanabból a brancsból való, mint a többiek. Miért is zavarná őket? Az SZDSZ-re amúgy szerintem most kevesebben is fognak arányaiban is szavazni, mivel a már említett “kemény mag” inkább a Fidesz elleni nagyobb esélyest fogja támogatni, az meg az MSZP.
    Gyurcsány ez esetben még nagyobb mosollyal vonna le következtetést az egész országra nézve, őt sosem zavarta, ha elferdített apróságokat. Talán a blogján kezdi, például így: “véget ért egy nehéz időszak, az emberek végre megértették a patriótaprogresszívfelelősbátorigazságos reformot. Lám barátaink, eridjünk munkára, vár az igazság és a felelősség meg az elektromos művek kedvezményei.”

    3. A Fidesz nyer. Ennek kisebb a valószínűsége, de messze nem elvetendő. Az itt lakókat is megszivatta az MSZP-s vezetés, pl. a parkolódíjjal, amit nem mindenki vett jó néven. Tudtommal éppen a Gárday volt az egyik aki kiharcolta a díjcsökkentést, ami szintén pozitív lehet sokaknak. És bármennyi pénzt is fognak most itt gyorsan elkölteni, még az MSZP-s szavazók is látják, hogy Csepelen nagyon nem működnek a dolgok, meg kell leckéztetni a szocikat.

    Lehet, hogy emiatt sokan nem mennek majd el szavazni, és lehet, hogy emiatt nem az ősellenségre, hanem a Jobbikra vagy a Munkáspártra szavaznak majd. Én azokkal értek egyet, akik szerint a Fidesztől kicsit jobbra álló szavazók a Fideszre fognak szavazni, és több átszavazó lesz az MSZP-ből. Viszont a Jobbiknak akkor sem jó stratégia az, amit most lehet látni, hogy a Fideszt támadják, a kormánypártot nem. Ilyet ugyanis nem tesz igazi ellenzék, még akkor sem, ha olvashattuk, az itt megszólaló jobbikosok közül jópáran nemrég még MSZP-sek voltak.

    És mi történik, ha Csepelen, az egyik legerősebb MSZP-s körzetben nyer a Fidesz? El lehet képzelni, de én inkább látni szeretném!

  6. LB szerint:

    A teljes lakosság körében az SZDSZ kedveltsége megegyezik a Jobbikéval – egy-egy százalékos-, a biztos pártválasztók körében azonban a Jobbik 3:2-re vezet a liberálisokkal szemben.

    http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=7&k=3&i=110705

  7. Herox szerint:

    A 2006-as adatokból semmiféle következtetést nem érdemes levonni.
    A politikai megredelésre készült 1000 fős mintán alapuló felmérés sem reprezentatív. A Jobbik támogatottsága folyamatosan nő, az SzDSz-é csökken. Ferencvárosban, miután az SzDSz jelöltje visszalépett, a Fidesz, az MSZP és a Jobbik szavazóinak száma is nőtt, tehát a Jobbik nem a Fidesztől veszi el a szavazatokat! Itt sem kell félni a Fidesznek. Ha elég erős, a Jobbik-szavazatok nélkül is nyerni fog, ha meg nem, akkor nyugodtan át lehet jelentkezni a Jobbikhoz. Az MSZP-t nem kell támadni. Ha nem gyilkolják le egymást, most nem lenne választás.

  8. miska72 szerint:

    Tisztelt Kurinyi Márton!
    Jogrendet az önbíráskodások helyett?
    Alkalmatlan emberek ülnek a hatóságoknál! Nem kicsit! NAGYON!
    A hatóságok fedezik a hatóságokat!
    Megy a körbe a HAMIS adatszolgáltatás!
    Miről beszélünk? 🙂
    Gazemberek vezetik az országot!
    Gazemberek vezetik Csepelt, meg egy Szélhámos!

  9. hugi szerint:

    Ha a 2006-os vagy a korábbi adatokból nem lehet levonni semmi következtetést, akkor semmibõl sem lehet semmilyen következtetést sem levonni. Nincs is itt semmi…

  10. büki szerint:

    Öreg halász! Okfejtésed olvasva azok a sportriporterek jutnak eszembe, akik a meccs alatt elmesélik, hogy X csapat 20 éve nem verte meg Y csapatot. Aminek a mai mérkőzés alakulásához nincs semmi köze, mert megváltoztak a körülmények.
    Nos, úgy néz ki, a közelmúlt választásait nem az egyéni kvalitások különbözősége döntötte el.
    Sokat nem jelentett, ki nyert 2006.-ban. Az ország gazdasági lejtmenetbe tétele és a kormánypárt népszerűtlenné válása döntött, alacsony résztvétel mellett.
    Csepelen sincs senki lebetonozva a hatalomba!

  11. realista szerint:

    Kulinyi Márton az EMBER..

    Rendkívüli….Ebben a nagyon is zavaros,fortyongó világban, talán egy, aki tisztán tudott maradni. Nem érdekem a korteskedés. A tisztelet hívja életre ezeket a gondolatokat. Lényeglátása, helyzetfelismerése, határozottsága példaként állhat mindenki előtt. Ténylegesen segíti az elesetteket, szegényeket, a rászorulókat. Tesz az esélyegyenlőségért, a társadalmi feszültségek megfontoláson alapuló csillapításáért. Nem harsány, nem önérdekeket hajszoló. Bármennyire is hihetetlen: Márton a tiszta ember. Nem a korábbi “százalékok” elvének kellene most győzedelmeskedni…Nem a pártérdekeknek, hanem egyszer már Csepel tényleges fejlődése, érdeke dőljön el a választáson…Kulinyi Márton nem a hírnévért, egyszerűen Csepelért indul a mostani megmérettetésen. Ismertsége a szakterületén hatalmas…Érdemes figyelnetek rá..Márton szereti Csepelt..ez az indítéka.

  12. Öreg halász szerint:

    És a sportriporterek ilyenkor 80, 70, vagy 60%-osan lövik be az eredményt?

  13. 314tyu szerint:

    @realista

    Üdv.!

    Ha tisztelt Kulinyi Márton oly tiszta akkor miért az egyik legköpködőbb párt színében indul? Ugyan is a liberális eszme nem az jelenti, amit a szadesz képvisel mostanság! A non stop náci fóbiát! A csak egy út van drogoz, vállald a homoszexualitást és ne szülj gyereket! (Ja meg évente legalább ötször emlékez meg a holokauszt áldozatairól, és lehetőleg érezz bűnbánatot hogy milyen egy aljas kiközösítő Őseid vannak.)

    Sajnos Kulinyi Márton aki valószínűleg egy tisztességes ember és szerencsére rendezett családi körülmények között él, ráadásul pedagógus hozzátartozókkal (le a kalappal azon tanárok előtt akik még állják a sarat ebben az értékrend nélküli világban felnövő gyerekek közt) észre kellet volna vennie hogy amelyik párt színében indul, pont az jeleskedett az iskola bezárásokban és élenjárók voltak tanárok ellehetetlenítésében. Már már minden diák ismeri a jogait pláne a “jellegzetes életvitele alapján egy jól körül írható csoport” tagjai, de a kötelezettségeket szinte senki!

    Ja meg ellenzék! Persze! Ki hiszi ezt el? Ne fárasszuk már egymást!

    “Köz tisztelet erőszak helyett” demagóg!
    Tiszteletet ki kell érdemelni, az erőszakot meg az szdsz még jutalmazta is a 2006 öszi események során! Kitüntette azt a Gergényit aki lovasrohamot indíttatott a tömegbe.
    És kérem minden szíve mélyén tényleg liberális embert, hogy ne jöjjön a csőcselék dumával! Mert akkor a rendőrség nagyon sok ártatlan embert megsebesített. Pistike korabeli gyerekek szívták a könnygázt (aki csak a családjával hazafelé tartott)!

    @Öreg halász

    Üdv!

    Látom ide is SPAM-elsz egy kicsit! 🙂
    Nem csak a Jobbikot tisztelted meg evvel a semmit mondó szöveggel!

    Adjon az Isten!

  14. büki szerint:

    Realista! Szép történetet írtál. Egy a baj.
    Az úr annak a pártnak a képviseletében indul, amelyik az elmúlt 20 évben a legtöbb kárt okozta az országnak. ( még fletót is bevitték az erdőbe)

  15. Szila szerint:

    realista, könnyek gyűltek a szememben. Megrendelésre megy?! A legalattomosabb, legmegosztóbb, legkirekesztőbb pártról van itt szó. Osztom a véleményt, – mivel az Urat és munkásságát nem ismerem, így őt nem minősítem – hogy akkor igencsak rossz lóra tett, ha ilyen csodálatos, makulátlan emberként ennek a pártnak a színeiben meg tudott maradni.
    “világváros részeként be kell kapcsolni a térség igen reményteljes fejlesztésébe” csak emlékeztetőül, csepeli lakosként mondom, még mindig megszívtuk, amikor bekapcsoltak minket a nagy “reményteljes fejlesztésbe”.

  16. panelproli szerint:

    Ellenzékben?!?!? mégis szdsz cégek kapják Csepelen a közintézmények, játszóterek védelmét(KÁL K.)a kormányban is ellenzékben vannak ugye?!?!?mégis megszavazzák a magyarpusztitó intézkedéseket!!! segíti a szegényeket??? a KHT. adófizetők százmillióit kapja, és minimálbérrel alkalmaznak munkanélkülieket….szereti Csepelt??? az ő pártja kampányolt Csepel elszakadása ellen, az ő pártja ígérte 1994-ben a gerincutat/ 15 éve épül!!/ ők költenek százmilliókat buzi, drogos, ántirásszistá kampányokra a Mi pénzünkből. Ha lesz 200 szavazója,az biztos ,hogy megvett emberek lesznek vagy neoprimitívek.

  17. panelproli szerint:

    Öreg halász! tényleg élvezzed ,hogy mindenhol a Te hülyeséged láthatod, betöltve a monitort? Van saját véleményed? vagy csak az elmúlt évek eredményeit tudod elemzni? Ha nem a négy fal között éltél 2006 óta láthatod, hogy a többség változást akar!!! Úgy “tűnik” tudod mi az ellenzék dolga, akkor szerinted a fidesz 12 év ellenzékben jól dolgozott?!?!?! 4 év kormányzás alatt nem tette meg,amit a haza megkövetelt,most populista jelszavakkal próbál pótolni…De mit várhatunk a terrorista Likud testvéreitől?!?!

  18. infósferi szerint:

    Kulinyi úr megkérdezhetné Demszky urat: az elmúlt 15 évben miért ígérgetett össze-vissza Csepelnek -amiből semmit sem tartott be- és mikor lesz végre gerincút?

  19. atata szerint:

    Egy apró dolog amit senki nem említ Kulinyi nem csak Csepelen számít Szadeszes nagyágyúnak, hanem Budapesti szinten is. Helyzete olyan kicsiben(és esély nélkül) mint, Szilinek Pécsett, vagy nyersz vagy kuka.
    Csepelnek végre le kéne rúgnia elsőnek itt látványosan majd “igaziból” is a ráerőszakolt vörösleplet. A másik véglet sem jó, figyeljetek!
    Adjon az Isten!

  20. Attila szerint:

    “Az Erdősor úti lakótelepnek pedig egyre jobbak az esélyei a békés lakópark címre, ahol a tinédzserek nyugodtan bringázhatnak, a fiatal szülők szívesen tologatják a babakocsit, és a környék iskoláinak színvonala biztosítja, hogy tanulóink nálunk is sikeresebbek legyenek a munka világában.”
    Nem értem miért nem írta bele bátran, hogy gyermekeink itt szívják el az első füves cigit, itt csattan el az első csók két fiú között és az egész lakótelepet el kell adni fillérekért külföldi befektetőknek liberalizmus jegyében.

  21. realista szerint:

    Olvaslak Benneteket! Hitelem adom rá, hogy nem politikai indíttatásból jellemeztem Kulinyi Mártont!

    Mennyi gyűlöletet sikerült összegyűjtenetek! Pártokban gondolkoztok, emocionális érvekkel vagdalóztok, mert ez jellemzi ma a magyart.

    Tragédiák sorozata nyomja rá a bélyegét Csepelre. mert a szegény embert még az ág is húzza.

    Ezekben a helyzetekben kellene higgadtan,megfontoltan véleményt nyilvánítani. Pártokat ütköztettek, pedig az embereknek az alkalmassága, személyes hitele lenne az elsődleges szempont. A válságos helyzetünkben- különösen.
    Nincs közöm a politikához, kívülről szemlélem. Megvan a véleményem, de tiszteletben tartom a többi ember véleményét. Különösen, ha az nem köpködő, nem ellenségeskedő, másokat tisztelő megnyilvánulás. Miért kell egy ember tenni akaró szándékát előre bemocskolni? Miért vagyunk mi olyan szuper jósok? Miért nem szavazunk bizalmat annak, aki ma még képes volt megmaradni tisztának? Ott él Kulinyi köztetek! Nem lopott össze magának vagyont, nem bólogató János.

    Egy hibája van: önzetlenül tenni akar ÉRTETEK!

  22. realista szerint:

    Szila!

    Nem megy megrendelésre.

    “mivel az Urat és munkásságát nem ismerem, így őt nem minősítem”

    Ez a sorod Téged is jellemez. Ilyen higgadtság, megfontoltság jellemzi Kulinyit is.

    Nos, ezért írtam róla!

  23. Varga Mihály szerint:

    realista

    Kulinyi Márton eddigi tevékenysége során sokkal inkább demszkiék érdekeit nézte, mint a csepeliekét!

  24. realista szerint:

    Varga Mihály

    A szakmai tevékenysége az egész fővároshoz köti. Kevesen vállalják fel azoknak az embereknek a támogatását, tisztességes megvalósítással, mint teszi ezt 13 éve Kulinyi.
    A Te véleményedet az támasztaná alá, ha Kulinyi a Fővárosi Közgyűlésben ülne.

  25. Mózsi szerint:

    Valóban a többség változást akar és ezt a változást nem a jobbik fogja elhozni. Öreg halász három lehetőséget vázolt fel és biztos az verte ki a biztosítékot panelprolinál, hogy az egyik változat sem adott esélyt a jobbiknak. Pedig ez a rög valóság. Maminti, Atletaa és heves társai azzal elégedettek lennétek, ha a fidesz “fegyverbe” szólítaná a népet?

  26. Papi szerint:

    Nem Ismerem Kulinyi Mártont. Tehát mint emberről nem mondok semmit mert nem tudom mijen ember!! Amit viszont képvisel azzal kapcsolatban: gyakorlatilag az elmúlt 150 év a háborúkkal és rendszerváltásokkal együtt sem okoztak akkora kárt az országnak sem a városnak mint amit Kulinyi úr képvisel az elmúlt hét év nem szólt másról csak korrupt csalások lopások és hazugságok rémregénye volt Lásd oktatás, egészségügy. Az ég mentsen meg bennünket attól, hogy Kulinyi úr vagy az SzDSz nyerjen!!

  27. Szila szerint:

    realista! már írtam máshol, másnak, most itt Neked, hogy saját értékrendem van és tisztában vagyok magammal, így nem befolyásol, hogy ki mit tart rólam már, ezt kinőttem. A szóban forgó Urat az általa képviselt párt jellemzi. A gyűlöletkeltésen és a megosztáson kívül gyakorlatilag a teljes káoszt és kifosztottságot hozták el nekünk, lásd még fenn Papi teljesen reális hozzászólását. Hozzáteszem, nem ismerem Őt sem. Mégegyszer ismétlem: nem vagyok semmilyen pártnak tagja, azok is csak a megosztást idézik elő és ebbe rokkanunk bele. Egy pártatlan MAGYAR ember vagyok és az is maradok. Ez, az ilyen típusú ember az szdszes átal legutáltabb faj, aki csak magyar akar maradni.
    A realista név helyett inkább az elfogult illene Hozzád.

  28. Attila szerint:

    Így van Szila!

    Aki egy ilyen párthoz adja az arcát, nem érezhet másként, mint amit az képvisel. Ehhez még csak ismerni sem kell az illetőt.

  29. Techno szerint:

    Kulinyit csaknem 20 éve ismerem. Emberi kvalitásait és Csepelért tett munkásságát “realista” jól jellemezte. Szakmai tevékenységét régóta figyelve a foglalkoztatás, munkahely-teremtés, hátrányos helyzetüek felkarolása, szolidaritás területein, bármely kormányzat idején, mindíg a józan, lehetőségek szerinti legjobb utat találta meg vagy támogatta. Párton kívüliként azt figyeltem meg, hogy mindíg az SZDSZ józan középutas, szélsőségmentes, emberjogi vonalát képviselte-mert ilyen is van!-és figyelmeztetett ennek követésére. (Nem rajta múlott, hogy nem mindíg sikerrel). Érdemes figyelni rá!

  30. Attila szerint:

    Techno!

    Az a párt, ami a devianciát képviseli nem lehet középutas és szélsőségmentes, így annak egy jelöltje sem.
    Nagyon szép és hatásos a megfogalmazás, de ez a hajó már elment.

  31. Szila szerint:

    Techno! Ezek az általános szlogenek semmit nem érnek konkrétumok nélkül. Valami konkrét esemény?

  32. miska72 szerint:

    Techno, mit tett le az asztalra? Mi fűzödik a nevéhez? Mit intézett Csepelnek?

  33. Rózsa Misi szerint:

    Az SZDSZ eddig is nagyon sok programot szervezett a csepeli családok számára. Ha jól tudom, ezek kidolgozásában és megvalósításában Önnek jelentős szerepe volt. Terveznek valami hasonlót mostanában is?

  34. Rózsa Misi szerint:

    Attila!

    Igazad van. Ezért is bízzunk abban, hogy a devinaciát képviselő Jobbik itt a kerületben labdába sem rúghat.

  35. Rózsa Misi szerint:

    Varga Mihály!

    A főváros érdeke azonos, legyél éppen csepeli, kispesti vagy óbudai.

  36. Rózsa Misi szerint:

    LB!

    Talán nézd meg a Medián felmérését. Az SZDSZ 5-4%-on áll.

  37. Attila szerint:

    Rózsa Misi!

    Gyenge vagy mediánostul, eszdéeszesttül.

  38. miska72 szerint:

    Rózsa Misi milyen 5-4%-ról beszzélsz?
    Az SZDSZ 1 azaz egy %-on áll! 🙂

  39. Varga Mihály szerint:

    Kedves Rózsa Mihály!

    A főváros LAKÓINAK érdeke azonos, de a jelenlegi fővárosi vezetés érdekei, és tettei köszönő viszonyban sincsenek a budapestiek érdekeivel.

  40. Papi szerint:

    Techno!
    Az általad “középutasnak” nevezett “józan” párt vette el Csepel kórházát többek között most hallotam a TV-ben, hogy a te “józan, becsületes, középutas” pártod eggyik prominens személye Kuncze azt mondta, hogy ciánkapszulát kéne osztogatni. Mivan az oktatás és az egészségügy tönkre tétele nem volt elég hatásos?
    Remélem neked fog adni kapszulát az a szemét tömeggyílkos!!!!!!!!!!!!!

  41. Papi szerint:

    Én nem tudom honnét vettétek azt, hogy az SzDSz 4-5% áll meg mutatta Ferencváros, hogy hol áll az SzDSz. Egyébként az a párt amelyiknek vezetője (Horn Gábor) a TV-ben olyan kiejelentést tesz, hogy:
    “nem érdekel Magyarország sorsa engem csak az SzDSz érdekel”
    Szó szerint ezt mondta, annak a pártnak még a képvíselői sem lehennének közéleti szereplők. Meg ismétlem nem ismerem Kulinyi úrat de egy ilyen pártnak a jelőltsége már eleve meg kérdőjelezi a tiszteséget.

  42. Szila szerint:

    Rózsa Misi, ki vagy te? Itt van a ti pártotok propagandafilmecskéje:
    http://www.youtube.com/watch?v=cm2WIwdAgNo
    Ez így nagyjából mindent elmond. Hál’Istennek azért a magyar embert még mindig az egészséges lélek és szellem jellemzi, úgyhogy meglátjuk ki szavaz a kirekesztésre, szélsőségre, gyűlöletkeltésre. Kulinyi hogy hogy nem szégyelli ezeket a megnyilvánulásokat?!?!

  43. Szila szerint:

    Ja! És köszönöm szépen a magam és az embertársaim nevében, de most a Kuncze gazdátok ciánját sem kérjük, csupán annyit, hogy távozzatok békében!
    http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=7622

  44. LB szerint:

    Rózsa Misi! Megnéztem.

    Teljes népesség: Jobbik:2 %, SzDSz:3%
    Választani tudó biztos szavazók: Jobbik:4%, SzDSz:4%

    http://hvg.hu/hvgfriss/2009.09/200909_PARToK_ES_PoLITIKuSoK_NEPSZERuSEGE_Jobbkany.aspx

    Ha olvassol egy cikket, vedd le a szemellenződ, és az egészet próbáld értelmezni, ne csak egyes részleteket ragadj ki!

    A Kuncze meg tartsa meg a kapszuláit magának!
    Me reggel arra ébredtem, hogy ciánkapszulákat osztogatott! 🙁

    Kulinyi úr mikor fog elhatárolódni tőle?

  45. Gordon szerint:

    Egy politikus egyszer azt mondta, hogy az ő pártja nem közvéleménykutatást, hanem választást szeretne nyerni. Igaza volt…

  46. panelproli szerint:

    Most már nagyon remélem ,hogy lesz 200.000 + 1 CIÁN kapszula az szdsz szavazóinak..

  47. LB szerint:

    Na a Szonda is mért egyet:

    A Szonda Ipsos február közepén végzett reprezentatív felmérése szerint nem jutna be a parlamentbe Fideszen és az MSZP-n kívül más párt. Az összes választókorú körében az SZDSZ, az MDF és a jobbik egyaránt 2-2 százalékot nyerne meg, a MIÉP 1 százalékot, míg a KDNP 0 százalékot tudhatna magáénak.

    http://index.hu/belfold/2009/02/27/fidesz_mszp_61_27/

  48. realista szerint:

    Félelmetesnek tartom! Az indulatok itt sem mérséklődnek. Van-e jogosultsága bármely fórumnak, ha nem a higgadt kommunikáció jellemzi a vélemény-cseréket?! Milyen információhoz jutnak gyermekeink, ha beleolvasnak ezekbe a sorokba? A felelősség egyetemleges!

    Bármely egyéni választókörzet, nem a pártok révén, hanem az ott lakó emberek érdekérvényesítése által választott eddig is és jövőben is jól. A különböző pártokban, különböző emberek alkotnak véleményt. leegyszerűsítve: a politikai intervallum szélső pontjai a ténylegesen tenni akarók és a politikai karriert megcélzók csoportja. Ez, pedig minden pártra jellemző.

    Szila! Keress rá Kulinyira és megtudod. Írj neki, tedd fel személyesen a kérdéseid. Így jutsz biztos információhoz! Ha nem válaszol Neked egyenesen, akkor megfontolandó a véleményalkotásod!

  49. LB szerint:

    Kulinyi Úr!

    Mi indokolja az SzDSz “kálfordulását”?

    “- Milyen arányban támogatták a képviselők a költségvetés elfogadását?

    Érdekesen alakult a szavazás. Elsőre ugyanis az MSZP-nek nem sikerült minősített többséget szereznie, ami az elfogadáshoz szükséges. A költségvetést az MSZP-n kívül egyik párt sem szavazta meg. Mivel egy szocialista képviselő a közelmúltban elhunyt, egy pedig – Bátky Endre – nem jött el az ülésre, egy szavazat hiányzott az elfogadáshoz. Ezt követően az MSZP frakcióvezetője dühösen új szavazást kért, és Kál Károly SZDSZ-es képviselő “igen” vszavazatával most már elfogadta a testület a költségvetést. Érdekes volt a „Kálfordulat”, bár engem személy szerint nem lepett meg.”

  50. kispajtás szerint:

    Rózsa Misi:

    Az Szdsz valóban sok programot szervezett???
    Amiről sejtésem van, az az ellopott játszótér helyén rögtönzött frakcióülés 🙂

    realista:

    Ez itt politikai pornográfia, tiltsd el tőle a gyerekeidet! De ha mégis olvassák, legalább tudni fogják, hogy kiktől kell védeni magukat.

  51. bandi szerint:

    az szdsz a dobogo közelébeselesz

  52. 314tyu szerint:

    Üdv. Bandi!

    Úgy legyen!

    Adjon az Isten szebb jövőt!

  53. Kulinyi Márton szerint:

    Tisztelt LB!

    A Csepeli SZDSZ frakció évek óta elfogadhatatlannak tartja a sokmilliárdos hiánnyal tervezett költségvetést. Régóta igényeljük azt a szerkezet átalakítást, amellyel fenntarthatóbb lesz a kerület.
    A 2009. évi költségvetési koncepció 3.5 milliárdos hiányt tervezett, mi nem szavaztuk meg. Azt mondtuk, hogy végre kezdjék meg a racionalizálást (amire már évek óta kész tanulmányok állnak az önkormányzat rendelkezésére), vigyék le az előző évi 3 milliárd hiány alá a mérleget. Továbbá 12 pontban írta le Kál Károly a javaslatainkat.
    A hivatal levitte a hiány mértékét 2.7 milliárdra, s a pontok többségét beépítette. A szépséghiba csak abban van, hogy az öreg szocik nem mernek hozzányúlni semmi olyanhoz, ami esetleg népszerűtlen némely körökben. Márpedig minden változásnak meg vannak a vesztesei, vagy meg lehet találni, fel lehet tüzelni őket.

    Egyrészt tehát számszerűen elértük, amit követeltünk, Szakmai tartalmában viszont még nem indult meg a fenntarthatóság felé kerület.
    Ezért aztán Kál Károly frakcióvezető megszavazta a költségvetést, de egy erős figyelmeztetést adott első nem szavazatával, Martin Krisztián képviselőnk pedig nem szavazta meg azt.
    kulinyi@szeretemcsepelt.hu

  54. realista szerint:

    Kispajtás

    Elég káros következménnyel jár, ha a politikától (is) pornográfiát igénylünk? Ha még is, akkor különösen nem értem a Kulinyit érő vádakat. Nem mindenkinek szándéka a “meztelenkedés”. Van, aki a fejét használja…Lásd az előttem szólót!

  55. LB szerint:

    Tisztelt Kulinyi Úr!

    Köszönöm válaszát, ami jól példázza SzdSz-re jellemző kinn is vagyok, benn is vagyok helyzetet. Megpróbálják elhitetni, hogy Önök nem alkotnak koalíciót az MSZP-vel, de amikor szüség van az Önök támogatására, akkor mindig megadják.

    Ön azt írja, hogy Kár képviselő úr, “erős figyelmeztetést adott első nem szavazatával”. Én meg úgy gondolom, hogy Ő kapott erős figyelmeztetést az MSZP vezetőitől és ezért történt meg a “kálfordulás”!

    Könnyen lehet, hogy nincs igazam, de innen a partvonalon kívülről így látszik!

  56. H. szerint:

    Tisztelt Kulinyi Úr!

    Azért Ön is tudja, és a sokan mások is tudják, hogy amit írt, az nem biztos, hogy ilyen egyszerű.

    Ha beírom a csepelinfo keresőjébe az Ön párttársa, Kál Károly nevét, egy két érdekes cikket lehet taláni – nézze csak (a teljesség igénye nélkül):

    Tenyérből etetik a csepeli SZDSZ-t
    http://csepel.info/?p=146

    Újabb mutyi-botrány – ezúttal Csepelen
    http://csepel.info/?p=160

    “Lex Kál” készül az SZDSZ-nél?
    http://csepel.info/?p=194

    Jól fialt a galvániszap az SZDSZ-es cégnek
    http://csepel.info/?p=414

    Eltűnt egy csepeli játszótér!
    http://csepel.info/?p=2438

    Széthordták a játszóteret – Felel-e a vagyonőr a vagyon ellopásáért?
    http://csepel.info/?p=2487

    A csepeli SZDSZ-elnök éber őrei
    http://csepel.info/?p=2587

    Fejeződjön be Csepelen az MSZP-SZDSZ mutyizás!
    http://csepel.info/?p=2518

  57. miska72 szerint:

    H.: jó kérdések.
    Vajon lesz rá válasz? 🙂

  58. Rózsa Misi szerint:

    Miska!

    Tán nézd meg a median felmérését, ahol 4-5%-ot mértek az SZDSZ-nek.

  59. Rózsa Misi szerint:

    LB!

    Ha az SZDSZ nem szavazza meg a költségvetést, amibe belekerült rengeteg ellenzéki elvárás is, akkor szerinted az jó lenne Csepelnek?

  60. Rózsa Misi szerint:

    LB!

    Nagy marha lenne a Kulinyi úr, ha elhatárolódna egy ironikus megjegyzéstől, amit egy riporter tett. Még akkor is nevetségessé válna az elhatárolódással, ha az a riporter speciel Kuncze volt.

    Kuncze Gábor mondata kemény cinikus mondat volt. De bizony amire utalt vele abban tökéletesen igaza volt. Ha ő azt mondta volna, hogy essen az eső, ti másnap ebből már azt vizionálnátok, hogy Kuncze azt kívánta számotokra, hogy fulladjatok meg.

    Nem rég egy nagyon drága belvárosi étterembe hívott el beszélgetni egy régi jobbos barátom. Már az előételnél, ami tengergyümölcsei volt, 1700 forintért, kezdte mondani, milyen nagy szarban van mindenki Gyurcsányék miatt. Az 1800 ft-ért kihozott csészényi levesnél arról merengett, hogy éhen fogunk halni. / Megjegyzem az adagokat látva nekem is eszembe jutott hasonló. / A főfogásnál, ami 5.800 Ft-ot kostált, már majdnem könnyekre fakadt azon, hogy milyen borzalmasan rosszul élünk ebben a szegény országban. Nem akartam megvárni, hogy az 1200 Forintos desszertnél le is szúrja magát, ezért felhívtam arra a figyelmét, hogy aki nagyon szarul él, az nem tud egy ebédre kifizetni 10 ezer forintot, ahogy ott mi ezt tettük. Nevetséges volt a siránkozása, ahogy nagyon sok ember siránkozása az, akik közben igen jól élnek. A barátom elsősorban a barátom és másodsorban fidesznyik. Ezért be is fejezte ott számomra a színjátékot, és inkább beszélgettünk fociról, csajokról régi élményekről röhögve, mint hogy hülyítsük egymást.

  61. Rózsa Misi szerint:

    Viszont szemét módon be kell ismernem, a superKál kép az tetszett nekem! 🙂

  62. miska72 szerint:

    Rózsa Misi, nem lehet, hogy bedöglött a mérővűszer? 🙂
    Az SZDSZ egy törpepárt.

  63. LB szerint:

    Rózsa Misi(ke)!

    Csak ismételni tudom magam:
    “Teljes népesség: Jobbik:2 %, SzDSz:3%
    Választani tudó biztos szavazók: Jobbik:4%, SzDSz:4%

    http://hvg.hu/hvgfriss/2009.09/200909_PARToK_ES_PoLITIKuSoK_NEPSZERuSEGE_Jobbkany.aspx

    Ha olvassol egy cikket, vedd le a szemellenződ, és az egészet próbáld értelmezni, ne csak egyes részleteket ragadj ki!”

  64. Rózsa Misi szerint:

    Valahogy elkerülte lehet a figyelmemet, de úgy tudom, ez a topic Kulinyi Mártonról, a kerületi képviselőjelöltről és nem Kál Károlyról vagy Kuncze Gáborról szól.

  65. LB szerint:

    Rózsa Misi!

    Mondtam, hogy az egészet próbáld értelmezni!
    Ez azért beszédesebb:
    http://www.median.hu/galeria-popup.ivy?artid=16e80757-a7f2-40ab-b95b-3bb0458bf8d6&pos=5

    “A közölt adatok hibahatára az adott kérdésre válaszolók számától függően ±2-5 százalék. ”

    Számomra ez azt jelenti, hogy az általad kiemelt 5% közel sem biztos.
    Kár belekapaszkodni, mert csak magadat csapod be!

    Másrészről meg tudnád monadani, hogy Kulinyi Mártonnak illetve Kuncze Gábornak és Kál Károlynak mi köze van az SzDSz-hez?

  66. balszélső szerint:

    Kíváncsi lennék, Kulinyi úr mennyire azonosul a szabaddemokraták elmúlt hét évi koalíciós tevékenységével (öngondoskodás, állam szerepének visszavonulása, drogfogyasztás liberalízálása stb)?
    Programjába hogyan építi be a liberális eszméket?

  67. Rózsa Misi szerint:

    LB!

    A hibahatár minden eredménynél létezik. De akkor ugye, amikor 1%-ról beszél valaki, az sem biztos, hogy 1%, lehet az akár 6% is. És az 5%-os hibahatár miatt, az MSZP és Fidesz között, lehetséges, hogy 10%-al kisebb a különbség, mint amit most mértek nekik. Csak akkor amikor ez kerül szóba, azt is tessék hasonló módon kihangsúlyozni. De az ugye már kicsit kényelmetlenebb lenne valamiért. 🙂

    Én nem csapom be magam. A közvéleménykutatásokat rendre el szoktam olvasni, értékelem is szakmámon keresztül, aztán tovább lépek, mert egy pártnak, ahogy ugye a klasszikus is megmondta, választást és nem közvéleménykutatást kell nyernie. Az SZDSZ 2005-ben hasonló eredményeket mutatott 1-4% között mozgott. Aztán amikor urnához kellett járulni, akkor 6.5% -os támogatottságot tudott szerezni és ezzel került be a Parlamentbe. Ezt 2010-ben is hasonló módon várom.

    Kál Károly az SZDSZ XX. kerületi elnöke. Kuncze Gábor az SZDSZ Országgyűlési képviselője. Kulinyi Márton az SZDSZ ügyvívője, a Fővárosi Etikai Bizottság tagja, jelenlegi legfontosabb pártbeli státusza: képviselőjelölt.

  68. Rózsa Misi szerint:

    LB!

    Maradjunk szerintem Kulinyinál. Azt kérdezed mi köze van az SZDSZ-hez. Gyakorlatilag alapítása óta tagja a pártnak. Fontos szereplője és alakítója a kerületi SZDSZ-nek. Jelenleg ő a képviselőjelöltje e pártnak itt.

    Az ember, attól függetlenül, hogy tagja egy pártnak, nem minden cselekedete azonosítható a párttal. Ha Kulinyi Marci, ordibál az alkalmazottjával mondjuk a Fővárosi Közhasznú Foglalkoztatási Szolgálatnál, akkor nem a kerületi SZDSZ-es ordibált ott, hanem az igazgató úr. Ha hazamegy és a kölök nagyon lökött, ezért annak a seggére vág egyet, ott nem az SZDSZ vert gyereket, hanem Kulinyi Márton az apuka. / És itt, hogy ne legyen félreértés el kell mondjam, Kulinyi tudomásom szerint nem ordít az alkalmazottakkal és nem veri a gyereket, csak példának hoztam fel a dolgot. /

  69. Rózsa Misi szerint:

    Balszélső!

    Hol tevékenykedett az SZDSZ a drog liberalizációján? Tudod mit jelent ez a szó valójában? Elmondom, mert látom nem. A drog liberalizációja, azt jelentené, hogy a drogok előállítását és forgalmazását legalizálnák. Illetve erre való törekvést. Az SZDSZ a büdös életben ilyet nem képviselt, nem mondott.

    Mit mondott akkor az SZDSZ? Azt mondta, hogy a fogyasztót nem szabad kriminalizálni és börtönnel büntetni, mert ez nem rendőrségi, hanem egészségügyi kérdés. Ezért valóban igyekezett tenni is – nagyon helyesen- az SZDSZ.

    Arról is beszélgetés szintjén valóban egykor felmerült a szó, hogy a nem haluciogen narkotikumok, -ami kizárólag a hasist és a marihuannát jelenti,- engedélyezéséről érdemes lenne párbeszédet kezdeményezni. Sok érv szól ezek legalizálása mellett de vannak érvek ellene is. Beszélgetni kell róla.

  70. LB szerint:

    Kedves Rózsa Misi!

    Örülök, hogy megerősítetted, hogy mind Kulinyi Márton, mind Kál Károly, mind Kuncze Gábor az SZDSZ csapatát erősíti. Tehát a Kállal ás Kunczéval kapcsolatos hírek, vélemények igenis jó helyen vannak a Kulinyit “bemutató” oldalon! Bár azt nem értem, hogy ha Kál Károly az SZDSZ XX. kerületi elnöjke, akkor miért Csepelen képviselő, miért nem Erzsébeten? 🙂

    Másrészről a hibahatár a FIDESZ és az MSZP esetében +-2%, a kis pártok esetében +-5%!

    2006-ban az SZDSZ a szocialista szimpatizánsok szavazataival került be a parlamentbe, ezt még Kuncze Gábor is elismerte akkor! 2010-ben nem igen számíthattok ilyen támogatásra! 🙂 A szociknak szükségükre lesz minden szavazatra, nem fognak “kölcsön adni”. Legfeljebb akkor, ha közös listán fogtok indulni.

  71. Rózsa Misi szerint:

    LB!

    Na igen. Még én is tévedhetek, illetve kapkodásomban géplhetek félre valamit. Természetesen Kál nem a XX. kerület elnöke. / Hogy fitogtassam jártasságomat, leírom, hogy a XX. kerület elnöke Gál Szabolcs. 🙂 /

    Nem szeretem a szocialistákat. Nagyon nem szeretem őket. De adott volt ugye a szörnyű csepeli gyilkosság, ahol az egyik elkövető a helyi MSZP meghatározó politikusa volt. Tényleg képes lennél úgy értékelni az ügyet, hogy ott a szocialisták gyilkoltak, vagy bármilyen szempontból úgy kezelni, hogy a gyilkosságban az MSZP jelen volt? Ugye nem. Nos ugyanez igaz minden párt tagjára is és vezetőjére.
    Ha Kuncze Gábor riporterként mond valamit, azt nem a liberális politikus mondta ott, hanem a Klubrádió riportere. Hogy speciel az Kuncze Gábor, az igaz, de a menyecske fekvése rögtön más lesz. Ha Kuncze Gábor képviselőként mondott volna valamit, azt SZDSZ-es mínőségében mondta volna, és annak alapján lehetne megítélni. És ez mindenkire igaz.

    A közvéleménykutatások minden esetben 5%-os hibahatáron belül dolgoznak. Ez igaz a kispártokra és nagy pártokra egyformán. A hibahatár nem függ a párt méretétől, hanem a mintavétel módjától és jellegétől.

    Az meg egy mese, hogy az SZDSZ 2006-ban a szocik átszavazásával került be. A szocik által keltett rege, amit ha akarsz elhihetsz persze, de ne áltasd magad inkább nézd meg a tények mit mondanak erről. Ajánlom hozzá figyelmedbe a választások hivatalos weblapját.
    Az átszavazók listán az SZDSZ-re szavaztak, egyéniben saját jelöltjükre. Az SZDSZ listájára 310 ezer szavazat érkezett, egyéniben 300 ezret kapott a párt. / picit kerekítek. / Tehát az átszavazók számát 10 ezerre lehet mérni a számok alapján. 10 ezer szavazat, ha kiszámolod, 0.289%-ot jelent. De legyünk nagyvonalúak és mondjuk azt, hogy 0.5%-ot. Ahogy már abban is nagyvonalúak voltunk, hogy minden átszavazót szocialistának mondunk. Na az SZDSZ a választásokon 6.5%-ot szerzett. Vegyük le ebből akkor az átszavazók 0.5%-át. Marad 6%. Mi változott ettől érdemben? Semmi. Az SZDSZ-t saját szavazóik, szocialista segítség nélkül is bevitték a törvényhozásba.

    Igazad van. A szocialisták nem fognak átszavazni az SZDSZ-re. De ez nem fog sok vizet zavarni, ahogy amikor átszavaztak az sem jelentett érdemben szinte semmit. Viszont az is elég biztos, hogy az SZDSZ sem fog a második fordulóban segíteni az MSZP-nek. Ha megnézed, látni fogod, hogy a szocialisták közel 250 ezerrel kaptak a második fordulóban 2006-ban több szavazatot, mint az elsőben. Ez 5%-ot ért nekik. Ennyit kaptak vissza a liberálisoktól a 0.5%-ért cserébe. Erről most lemondhatnak. Tényleg úgy gondolod, hogy az SZDSZ járt rosszabbul? 🙂

    És ne felejtsük el, nagyon sokan vannak olyan liberálisok, akik elutasítják nagyon határozottan a szélsőjobbot, szélsőbalt, a hátuk közepére sem kívánják Orbánt, de a szocikat is nagyon utálják, ezért nem szavaztak addig az SZDSZ-re, míg ahhoz túl közel látták a számukra vállalhatatlan elvtársakat. Az SZDSZ-nek van honnan szavazókat szereznie. És amit ebből a körből kaphat, az vélhetőleg több is lehet, mint 0.5%.
    Közös lista soha nem lesz.

  72. miska72 szerint:

    Az SZDSZ is egy rakás sz.rt ér!

  73. realista szerint:

    Miska 72

    Függetleníts már a pártoktól. Kulinyiról van szó. Ahogy Rózsa Misi írta. Az egyéni választó kerületben az egyén alkalmassága lesz a meghatározó. Az viszont becsülendő, hogy szelídebbre vettétek a nyomatékot Kulinyi válasza után. Biztosan faggatnám a helyetekben, ezt tartom tisztességes megmérettetésnek.

  74. miska72 szerint:

    Hát szerintem ha Ő nyerné a választást, akkor élne mint Marci Hevesen. 🙂

Itt lehet hozzászólni !