Lomtalanítás Csepelen

Már elcsattant az első pofon Csepelen

Bpstart.hu, Csepel.info

Lomfalu a panelváros peremén – képünk tavaly nyáron készült

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. által szervezett lomtalanításra Csepelen 2010. augusztus első két hetében kerül sor. A FKF Zrt. hasonlóan a korábbi évekhez, a lomtalanítás előtt 10-15 nappal az adott körzet lakóit hivatalos levélben tájékoztatja a lomok kikészítésének pontos dátumáról. A lomtalanítási időpontokról az FKF Zrt. ingyenesen hívható 06-80-204-386-os zöld számán is lehet érdeklődni! Az első csepeli atrocitásról a bejegyzés végén olvashat.

Az FKF Zrt. a pontos dátumokat és a körzethatárokat szándékosan nem hozza nyilvánosságra, arra hivatkozva, hogy a lomtalanítási akciók rendszeresen szemétteleppé, csatatérré változtatták Budapest utcáit és szeretnénk csökkenteni a lomok széttúrásának lehetőségét.

A lomokat az FKF Zrt. által megadott napon (az elszállítást megelőző nap) lehet kitenni a ház elé. Kérjük, tartsák be a dátumokat, mert a közterület-felügyelet bírságot szabhat ki arra, akia lomokat korábban helyezi ki.

A kerület külön kijelölt pontjain lehetőség lesz többféle, a háztartásokban keletkező veszélyes hulladék leadására is.

Az alábbi (a háztartásokban keletkező) veszélyes hulladékokat idén is leadhatják a gyűjtőpontokon:
– sütőzsiradék, sütőolaj és göngyölegei
– festékmaradék és göngyölegei
– olajos műanyag flakonok
– oldószerek, higítók
– növényvédőszerek
– szárazelemek, akkumulátorok
– elektronikai hulladék
– gumiabroncsok
– aerosol szórópalackok
– fénycsövek, izzók

A lomtalanítás alatt ideiglenesen megnyitott gyűjtőpontok helyszínei:
– Árpád u. 29. számmal szemben, a parkolóban
– Kikötő u 8., Plus parkoló
– Hollandi u. 95. számmal szemben
– Mária Királyné u. 104.
– Erdősor u. 144.
– Völgy u. 57.
– Szabadság u. 25.
– II. Rákóczi Ferenc u. 95.
– II. Rákóczi Ferenc u. 221. (fodrászüzlet előtt)

A csepeliek a lomtalanítással összefüggő szabálytalanságot, kirívó eseteket jelezhetik a Fővárosi Közterület-felügyelet Vészhelyzet Információs Központjának ingyenesen hívható, úgynevezett VIK-számain: 06-80-220-220 és 06-80-330-330, vagy hét közben a Csepeli Önkormányzat bűnmegelőzési irodájának 427-0285-ös és a Fővárosi Közterület-felügyelet csepeli alközpontjának 276-1633-as telefonján is. A közterület-felügyelet munkatársai a lomtalanítás időszakában a csepeli rendőrökkel együtt fognak járőrözni.

Forrás: Önkormányzati Sajtószolgálat

bpstart.hu

Ahogy az minden évben tapasztalható, a kihelyezett lomokat időközben elkezdték “lefoglalni”. Olvasónktól kapott információk szerint ma dél körül egy hölgyet ütöttek meg Csepelen, a saját lakása előtt. A szóváltás a “Van-e vasuk?” kérdésből alakult ki.

Ha készítenek fotókat a csepeli lomkupacokról, akkor azt az e-mail címünkre küldhetik el.

20 hozzászólás “Lomtalanítás Csepelen” bejegyzésre

  1. Csepel-sziget szerint:

    Mi a francért kell hetekkel előbb kipakolni a szajrét? Az igénytelen lakosság kórképe az alábbi, mert nem képesek kivárni a lomtalanítási napokat, nekik okvetlenül hetekkel előbb ki kell rakni a szarjaikat. Meg is érdemlik, hogy a “döghúsra megérkeznek a keselyűk”, esetünkben a guberálós cigányok. Szarjanak is ablakotok alá, megérdemlitek, magatoknak generáljátok a problémát, igénytelen prolik. Tisztelet a kivételnek!

  2. nagyapó szerint:

    T. Csepel-sziget!
    Túlzásnak tartom heves kirohanását. Igaz én is mérges voltam, amikor egy jó mosdót összetörtek a benne levő fém miatt, de lezajlik a lomtalanítás, nem nézem ki mit hoz-visz, összesöpröm a maradék szemetet, beteszem a kukába, és jöhet a jövő évi lomtalanítás.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Csepel-sziget szerint:

    Nagyapó! Az áldatlan állapotokat nem tartja túlzásnak, uram?

  4. Ditte szerint:

    Miért van az, hogy én még csak most tudtam meg hivatalosan a lomtalanítási időpontot, de a víztoronynál tanyázó társaság érkezéséből már sejtettem előbb?

  5. Zsike szerint:

    “A közterület-felügyelet munkatársai a lomtalanítás időszakában a csepeli rendőrökkel együtt fognak járőrözni.”
    Hálásan köszönöm – előre -, ha ez valóban így lesz.
    Tavaly kb. 22 órakor kértem meg – udvariasan – egy csoportot – két férfit és egy nőt -, hogy csöndesebben guberáljanak, mert a 3 éves unokám már másodszor ébredt fel a rettenetes zörgésre. Mormogás volt a válaszuk. Fél óra múlva újra a kapuhoz mentem, ismét udvariasan, de határozottan megkértem, ha már nem hajlandók elmenni, legyenek tekintettel legalább a gyerekre. A hölgytől minősíthetetlen gorombaságokat kaptam, az egyik férfi elindult, majd amikor én is befelé indultam a lakásba, visszatért, és folytatták a rettenetes zajjal járó guberálást. Kifejezetten jól öltözött, harminc év körüli emberek voltak. Hát, ezért örülnék, ha valóban járőröznének.

  6. krapulax0 szerint:

    a lomtalanításkor látszik hogy ki miatt élhetetlen ez az ország és ki a hétköznapi élet legnagyobb megkeserítője, persze hogy a cigány az!

  7. Villanyírógép szerint:

    nagyapó: nem túlzás az. Nálunk simán dobálnak vasakat a teherautójukra éjjel. Egy hétig konkrétan nem lehet aludni rendesen.

    Egyébként tavaly láttam, hogy ha nem tesz ki senki semmit, akkor is lesz kupac: máshonnan áthozzák a szemetet ezek a bűnözők.

  8. grün szerint:

    Megkérjük a tisztelt lakosságot, hogy az ezüst étkészleteket és aranyékszereket a gyűrött húszezresektől gondosan elkülönítve, a szelektív hulladékgyújtőkbe sziveskedjenek elhelyezni!
    Tartózkodjunk a drága és féldrága, gyémánt,zafír, rubin és egyéb köveknek a demokrácia lebontásakor keletkezett sitt közé keverésétől!
    A 2014-es romeltakarításig tárolásukról közpénzen gondoskodunk!

  9. cukibaba szerint:

    Nálunk éjszaka és nappal felborogatják a szelektív gyűjtőket,az üveg csörög mint a veszedelem!Így szedik ki belőle a másnapi piára való üvegek árát(ami még nem tört össze természetesen)

  10. cukibaba szerint:

    Ja és nem kell ahhoz lomtalanítás ! A gyerekeim a lomi idejére elutaznak mert nem bírják elviselni,hogy az ablakukig ér a szemét!!!!!!!!!

  11. lolka szerint:

    cukibaba:
    2010. augusztus 01., vasárnap 18:43-kor
    – Szólni kell az illetékeseknek, jelöljenek ki egy másik helyet a lerakatnak…

  12. laca62 szerint:

    Sziasztok!Cukibabával egyetértek!Sajnos mi is így vagyunk ezzel.Magyarországon nagyon rossz élni ,semmi nyugalom,biztonság,és főleg az egészségügyben sem számíthatunk segítségre röviden.itt veszedelem és félelem van!!!!!!!! nincs ebben az országban biztonság.Én a Laca felesége vagyok!:)Rendőröket csendőröket a Rakéta u.-i lakótelepi lomtalanítás idején jó lenne látni,és biztonságban éreznénk magunkat,mert tavaly engem majdnem megtámadtak a cigányok engem,,hogy nem engedem be őket a lépcsőházba,szerintem ez már erőszak,amit ezek művelnek.Csakhogy önvédelmi gázsprét használok,azért féltek tőlem.Én meg a mocskos cigányokat gyűlölöm,mert az ablakunk alatt kiabálnak,verekednek,énekelnek,visítanak,odapiszkítanak,szóval undorító népség,az életben nem fogok az ilyeneket támogatni.Törnek zúznak,nincs kultúrájuk,hangosan dobálják be a lomokat még éjfél körül is,még arról nem beszélve ,hogy engedély nélkül sátorozhatnak az ablakunk alatt.Közterületért azért,ugye illik fizetni,nemde?!!!!Mi dolgozó emberek vagyunk,utolsó fillérig keményen dolgozunk,és a mi pénzünkön élősködnek ezek a mocskos cigányok,ők nem fognak megváltozni,azért sem dolgoznak,nem is fognak és nem is akarnak dolgozni.jó lenne őket úgy kiírtani ezeket a gusztustalan ,büdös,gonosz cigány embereket a Győzikével,Bódiékkal együtt a jó büdös fenébe ,a Holdra..Kérjük az illetékeseket ,hogy a lomtalanítás olyan helyen történjék,hogy ne zavarják a lakóközösséget:)Megoldható a lomtalanítás,ha oda jönnének rendelésre és tisztább és cigánymentesebb.:)Mert gyűlöljük a cigány népséget és a hajléktalanokat is,persze ha találnának munkát akkor sem akarnának dolgozni,magyarul mondva rengeteg a munkakerülő.

  13. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Ő VILÁG ÉLETÉBEN HAZÁJA MELLETT ÁLL !
    SAJNOS MAGYARORSZÁG OTT BUDAPESTEN EL ÁRULTÁK AZ ORSZÁGOT A KOMCSIK ÉS A LIBSIK !
    ŐK EZEN KERESZTÜL GAZDAGODTAK MILLIÁRDOSODTAK MEG ! HOGY A BŰNÖZŐ KÜLFÖLDET HAGYTÁK 8-10-20ÉVEN keresztül ŐVELÜK HOGY ORSZÁGUNKAT KISEMMIZZÉK A MAGYAR EMBEREKET TÖNKRE TEGYÉK ÉS VAGYONÁTÓL MEG FOSSZÁK !
    MOST AZ ORSZÁG ÉRDEKE HOGY AZ MSZP SZDSZ MDF MINDEN BŰNÖS TAGJA MEG KAPJA A MÉLTÓ BÜNTETÉSÉT A MILLIÁRDOKAT VISSZA VENNI TŐLÜK !
    KÍNÁBAN VAGY IRÁNBA KOREÁBAN MIT KAPNÁNAK !? ITT MIKOR ?? “

  14. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Kövér szókimondó kritikája persze nem csak régi barátját és harcostársát, Orbán Viktort érinti. Még kíméletlenebb szavakkal ostorozza szocialista képviselőtársait, akiknek állítólag még köszönését sem hajlandó fogadni. Mint mondja: „Képviselőként tiszteletben tartom a mandátumukat, de emberként jogom van kifejezni irántuk a megvetést, amit cselekedeteik miatt érzek.”

  15. vermes szerint:

    A pofon csapott hölgy nyilván a roma holokausztot tüntette fel jelentőségének nem megfelelő színben. A pofon így biztosan jogos.
    Nácinéni!

  16. Ricsaj szerint:

    Tisztelt hozzá szólók! Én egy magyar lány vagyok (nem roma) és mégis lomizok (vas hulladékot, elektronikai cuccokat, akkumulátort) mert pénz! sajna ezt a világot éljük plussz keresett kell! én nem itélem el a cigányokat mert probálnak meg élni és sokan le nézik öket pedig emberek ök is sajnálom ezt a világot hogy igy elpusztult és még mi lessz majd?nekem van egy beteg gyerekem és ahoz pénz kell de az állam nem támogatja ha valakinek van vas vagy bármi hasonlo irjon és beszélünk vagy hagyok majd telefonszámot köszönöm!

  17. szigetelő szerint:

    tetszett valakinek ricsaj szocio-meséje?

  18. Telep Fan szerint:

    Nem tud esetleg senki semmilyen idevonatkozó rendeletet, hogy ne kelljen egy hétig azt hallgatnom hogy a “tücskök” az ablakom alatt ciripelnek? Még van majdnem egy hét lomtalanításig, miért kell nekünk ezt eltűrni????(tényleg azok ablaka alá kellene küldeni őket, akik kipakolnak ilyenkor)A gyerekemet nem tudom levinni, mert a műanyag motorját nem merjük sehol ott hagyni 2m-en bellül, nehogy a folyamatosan járőröző picin családok már vigyék is, nemrég a visszaváltásra szánt üvegeket akarták kivenni a kezünkből úton a bolt felé….Bezzeg ha fordítva lenne, már itt lenne a rendőrség és a honvédség is… :o( Remélem a hozzászólásokat olyan is olvassa aki tehet az Ügy érdekében. Jön a jó idő, sokan örülnénk ha többet járőröznének a sétányokon a rendőrök.Nem vagyok idős, a fiatalok is ugyanúgy vágynak a nyugalomra a szorgosan végig dolgozott mindennapok után…

  19. Teri szerint:

    Teljesen egyetértek Telep Fannal!
    Hogyan lehetne ezt megakadályozni? Komolyan, ilyenkor miért nem látok egyetlen járőrt sem??? És persze rendet is tehetne mondjuk MOST, és akkor nem kellene várni, hogy elmúljon ez az egy hét?!

  20. Öreg halász szerint:

    Úgy lehet megakadályozni a lomtalanítást, ha nem vesz senki bútort, és nem is selejtez le senki Budapesten.

    De most komolyan: a lomtalanításnak komoly szerepe van egy város életében. Az idei lomtalanítás pedig sokkal nyugodtabb körülmények között zajlik, mint korábban, amikor sátorvárosokat emeltek a mindent ellepő lomisok. A közterület-felügyelők folyamatosan dolgoznak, és küldik el a lomisokat, valamennyien dolgoznak. Százszor jobb a helyzet, mint az elmúlt tíz évben bármikor.

Itt lehet hozzászólni !