Budapest-csomag a kormány második akciótervében

Tarlós: Mindent megteszünk a metróépítés befejezése érdekében, a BKV-t talpra állítjuk

Magyar Nemzet

Augusztus végén vagy szeptember elején kerülhet sor Orbán Viktorral arra az egyeztetésre, amely során a főváros jövőjét érintő módosítócsomagról is tárgyalunk, és amely már ősszel bekerülhet a kormány második akciótervébe – mondta Tarlós István, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje lapunknak adott interjújában.

A politikus, aki főpolgármesterré történő megválasztása esetén lemond parlamenti mandátumáról, arról is beszélt, hogy egy megerősített jogkörű közterület-felügyeletet szeretne, és – a már korábban megnevezett György István mellett – Rogán Antal is helyettese lehet.

Tarlós szerint mérlegelendő, hogy a négyes metró második szakaszát az eredetileg tervezett Rákospalota helyett előbb Budaörs irányába vigyék tovább, és bízik abban, hogy meg tudnak állapodni az építkezést irányító Klados Gusztáv új fizetéséről.

– A jelölése után úgy nyilatkozott, hogy „elbizakodottság nincs, optimizmus van”. Ez azt jelenti, hogy a közgyűlési többség megszerzése számítana egyedüli jó eredménynek az önkormányzati választáson?

– Valóban az lenne az igazi és teljes siker, ha a főpolgármester-választást megnyernénk, és ehhez társulna egy közgyűlési többség is, de nem árt minden eshetőséget figyelembe venni. Nem örülnék annak, ha nem sikerülne megszerezni a mandátumok többségét, de kétségbe sem esnék, hiszen Óbudát 1994 és 2006 között úgy vezettem, hogy kisebbségben voltam, és ezt észre sem lehetett venni. A legelvakultabbakon kívül a politikában forgolódók többsége tudja, hogy törekszem az együttműködésre.

– Úgy tudjuk, elkészült a forgatókönyv arra az esetre is, ha nem sikerülne megszerezni legalább 17 mandátumot az új, 33 fős testületben. Mit tartalmaz ez?

– Várhatóan három ellenzéki párt jelenlétére lehet számítani a közgyűlésben, ezek közül egyiket sem szeretném eleve magamra haragítani, de egyszerre kettőt biztosan nem. Nagy kérdés, hogy a szocialisták végleges listáján kik lesznek a befutók. Ha ugyanazok az emberek, akik a Demszky- és Hagyó-féle vezetés szerves részét képezték, akkor nehezebben lehet elképzelni bármiféle együttműködést. Ha azonban – legalább részben – másként jelenik meg az MSZP, akkor a baloldallal való együttműködés nem tenne rosszat a városnak. Nem zárható ki az együttműködés bizonyos szakterületeken az LMP-vel sem, elsősorban a környezetvédelemre és talán a kultúrára gondolok.

– A Jobbik kimaradt a felsorolásból.

– Tulajdonképpen nem akarom bántani a Jobbikot, a párt szimpatizánsaival pedig különösen nincs gondom, mert ők olyan problémák megoldásáért küzdöttek a parlamenti választások előtt, amelyek ténylegesen létező problémák. Amit viszont most előad a Jobbik a parlamentben, és ahogyan előadja, attól nem vagyok lenyűgözve. Meglátjuk, hogy lesznek-e pozitív ötleteik, vagy továbbra is csak vagdalkozni fognak. Szeretik azt mondani, hogy mi nem is akarunk elszámoltatást. Mintha elfelejtették volna, hogy a rendőrségi vizsgálatok épp a mi bejelentéseink alapján indultak el már egy évvel ezelőtt – mondta el a Magyar Nemzetnek, melynek szombati számában a teljes interjút is elolvashatják.

mno.hu

34 hozzászólás “Budapest-csomag a kormány második akciótervében” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    “A posztkomcsik – ha érdekeik úgy kívánják – elindulnának még a Magyar Gárda színeiben is, csak reményét lássák némi zsíros falatnak.

    Már a tavaszi választások második fordulójában is szép számmal “vonultak illegalitásba” az elvtársak a vörös szegfű árnyékából, hiszen az addig olyan melldöngető bolsevikok, mint Molnár Gyuszi, Varjú Lackó, Burány Sanya – és még sorolhatnám – megpróbálták aljas, sunyi és számító módon “függetlennek” feltűntetni magukat a választók szemében.
    Tipikus “mocskoskommunista” tempó.

    Való igaz, hogy Budapesten nagyobb a nyugger komcsik beágyazottsága a társadalomban, mint a legtöbb vidéki településen, de ez még önmagában kevés lesz az üdvözülésükhöz. Csúfos bukás vár rájuk. Sőt! Történelmi bukás!

    Vidéken nem nagyon lehet port hinteni az emberek szemébe, arrafelé mindenki a saját bőrén érzi, hogy egy-egy polgálmester, vagy jelölt “hogyan muzsikált” addig, ám a fővárosban már nem annyira tiszta a helyzet. Nem mindig lehet tudni, hogy az egyes kerületekben lakók mit “köszönhetnek” a helyi polgármesterüknek és mit annak a jellemlovag Demszkáj-Hagyó-Mesterházy-Horváth-Ikvai és tettestársaiknak. Az egymásra mutogatás pedig bőszen zajlott az elmúlt két évtizedben.

    Mivel a zűrzavar, a kiszolgáltatottság, a közbizonytalanság és az épp csak a létezés határáig érő élettér bitosítása ideális közeg a magukat “a pórnép irányítására kiválasztottaknak” érző politikusoknak álcázott férgeknek, nem csoda, hogy ilyen hosszú időn keresztül uralni tudták Budapestet. De most ennek (Is!) vége lesz.

    Nem kis feladat vár Tarlósékra.
    Ki kell söpörniük a cuculibsi mocskot, a végére kell járni, hogy hová tűntek az adófizetők száz- és ezer milliárdjai, nem utolsó sorban élhetővé kell tenniük Budapestet.

    Én – bár vidéken “cserepedtem” (by D209) – harminc évet húztam le a fővárosban. Elegem lett.
    Elegem lett a mocsokból, a bűzből, a lépésenként zaklatókból, az agresszív “énvagyokaútkirája” bunkó sofőrökből, a galamb-, meg a kutyaszarból, a közbizonytalanságból, a botrányos és életveszélyes tömegközlekedésből, a folytonos dugókból stb…
    Hányingerem támad, ha arra gondolok, heti 1-2 alkalommal be kell utazzak Budapestre a dolgom intézni.

    Ha már az SZDSZ nevezetű, nemzetidegen politikai bűnszervezet szerencsésen megrohadt a saját mocskában, dőljön le végre az “MSZP utolsó bástyája” is!”

    …….”ÉS A HAZA FÉNYRE DERÜL!”

  2. GONDOLKODÓ! szerint:

    Bocs, a cím lemaradt!

    BUDAPEST: AZ Mszp UTOLSÓ BÁSTYÁJA!

  3. Ditte szerint:

    Remélem lesz annyi esze Budapest népének, hogy Tarlóst választja főpolgármesternek és ad is még hozzá többséget a közgyűlésben. Elég agyament dolog elválasztani a polgármesterek megválasztását a közgyűlési többség választásától, akárki találta is ki.

  4. BaráTOM szerint:

    Tisztelt(?) admin, és forradalmár barátai ismét átverték az info olvasóit! (megy ez rutinból persze)
    Épül a Gerinc út! Cikk, és a munkáról a fényképek a CSIP-en!
    Tudjátok: az igazség oldalán!

  5. " ?! " szerint:

    BaráTOM: 2010. július 31., szombat 21:59-kor
    Tisztelt(?) admin, és forradalmár barátai ismét átverték az info olvasóit! (megy ez rutinból persze)
    Épül a Gerinc út! Cikk, és a munkáról a fényképek a CSIP-en!
    Tudjátok: az igazség oldalán!

    “BaráTOM”! (Az “igazség” oldalán ez van.)

    Már csak 64 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    – Csepel északi részén új városrész épül.

    – 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.

    – Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.

    – Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.

    – 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.

    – Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.

    – Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.

    – Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.

    – 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.

    – Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.

    Csipkedjétek magatokat, mert ha a fenti ígéreteket az október 3-ig rendelkezésetekre álló 63 nap alatt nem teljesítitek, akkor a 64. napon mentek a levesbe!

  6. " ?! " szerint:

    “BaráTOM”! (Az “igazség” oldalán még ez is van.)

    A 2006-os választási ígéretek teljesítése mellett, ne feledkezzetek el az általam korábban felsorolt nem teljesített 2002-es ígéreteiteknek az október 3-ig történő teljesítéséről sem.

    Különösen az alábbi ígéretek teljesítéséről:

    – Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.

    – Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.

    – Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.

    – Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.

    (A 2002-es nem teljesített ígéretek jelentős részét itt azért nem sorolom fel, mert azokat 2006-ban is megígértétek, ezért azokat a 2006-os nem teljesített ígéretek között már fentebb felsoroltam.)

    Kapaszkodjatok! (A teljesítésre már csak 63 napotok van.)

  7. BaráTOM szerint:

    Kedves ” ?! ”
    Te ígérted az azonnali, radikális adócsökkentést, és a két hét alatt rendberakott közbiztonságot? Vagy talán Te ígérted a béremelést? Netán Te döntötted be a Forintot? Ugye nem?
    Én nem ígértem semmit, sem 2002-ben, sem 2006-ban. Horváth Gyulát kérdezd inkább. Ő a nagy kedvencetek mostanában, biztos tudja a választ erre is, és most sokkal hitelesebb, mert Új Pólóban tetszeleg. 🙂

  8. bla-bla-bla szerint:

    Siralmas és szánalmas vagy BaráTOM!

    Mentek a levesbe! De ez így lesz rendjén!

  9. grün szerint:

    Itt az ideje rendet csinálni a BKV-nál!
    Hosszabb, hatkocsis szerelvények járnak a Forma 1 miatt a gödöllői HÉV vonalon, de a Hungaroring megállónál nem állnak meg!
    Ögyes, mondaná Kohn bácsi Emerikából és megemelné sábeszdeklijét!

  10. csaba péter szerint:

    Emlékeztető

    (valamennyi politikusunknak)

    Emlékezz voltál még közénk való
    és általunk lettél felettünk álló
    Hajdan megismertél mindig minket
    együtt hittük közös hitünket
    Ott fönt már nem kellettünk nektek
    a mi létünk koloncként terheltek
    Sajnos csak mi maradtunk nektek
    Biztos hogy ezután még kelletek?

  11. " ?! " szerint:

    BaráTOM: 2010. július 31., szombat 21:59-kor

    Tisztelt(?) admin, és forradalmár barátai ismét átverték az info olvasóit! (megy ez rutinból persze)
    Épül a Gerinc út! Cikk, és a munkáról a fényképek a CSIP-en!
    Tudjátok: az igazség oldalán!

    Kedves s/ma “BaráTOM”!

    Mielőtt a vasárnap 00:32-kor elküldött hozzászólásodra reagálnék, előtte részletesebben válaszolok a fenti hozzászólásodra, amelyben azt állítod, hogy:
    – …. ismét átverték az info olvasóit!
    – Épül a Gerinc út! Cikk, és fényképek a CSIP-en!
    Tudjátok: az igazség oldalán! (Tanuld meg már az “igazság” szót leírni!)

    No, akkor lássuk az igazságot, a CSIP-en (csepel.infoplusz-on) közölt “Gerincút” című cikket elemezve , továbbá azt, hogy kik próbálják átverni a csepel.info olvasóit.

    A CSIP-en közölt cikkből leginkább az alábbi mondatokra érdemes odafigyelni:

    1. Folyik a munka a Gerincút 1. ütemének a nyomvonalán annak ellenére, hogy a kisajátítási ügyek állapota változatlanul 95 %-os.

    2.) A régészeti feltárás, az engedély kiadásának a csúszása miatt, még nem kezdődött el.

    3.) Az ideiglenes HÉV híd tervezése folyamatban van.

    4.) A fakivágási engedélyeket megkérték, de fakivágásokat engedélyező határozatot még nem kapták meg.

    5.) A Corvin úti csomópont terveinek a véglegesítéséhez további egyeztetések szükségesek.

    A fent idézett mondatok értékelése:

    1.) Az 1. mondat első része azt igazolja, hogy nem a gerincút építésének, hanem csak a gerincút 1. szakaszának a kezdéséről van szó.
    A 2. szakasz építése nincs napirenden, mert ahhoz egyetlen árva Ft nem áll rendelkezésre.
    A 2. szakasz megépítésének az időpontja teljesen bizonytalan, annak ellenére, hogy 2006-os választási ígéretek között, a Csepeli MSZP 2010-ig a teljes gerincút megépítésére tett ígéretet.

    2.) Az 1. mondat második része azt igazolja, hogy 16 év alatt a kisajátítási ügyeket csak 95 %-ban voltak képesek elintézni, ezért az önkormányzati választási kampány érdekében történt kezdésre, a szabályok felrúgása nélkül, ebben a helyzetben nem is kerülhetett volna sor.

    3.) A 2. mondat azt igazolja, hogy a munkakezdés alapfeltételét jelentő régészeti feltárások megkezdéséhez nem áll rendelkezésre az engedély. Ez is azt bizonyítja, hogy kizárólag a közvéleménynek a választások előtti megtévesztésére irányuló akcióról van szó.

    4.) A 3. mondatból megtudhatjuk, hogy “az ideiglenes HÉV híd tervezése folyamatban van”.
    A tervek elkészülte és jóváhagyása előtti kezdésre, azonban csak katasztrófa helyzetben kerülhetne sor.
    Azt tudjuk, hogy a Csepeli MSZP-n belül katasztrófa helyzet van, de ez nem elegendő ok arra, hogy jobb választási eredmény elérése érdekében felrúgják a építés-kivitelezésre vonatkozó szabályokat és jóváhagyott komplett tervdokumentáció nélkül kössenek szerződést, és kezdjék el a kivitelezést.

    5.) A 4. mondatban arról tudósítanak, hogy “a fakivágásokat engedélyező határozatot még nem kapták meg”.
    Ha egy csepeli lakos a határozat jogerőre emelkedése előtt vág ki egy fát, akkor az szabálysértést követ el és megbüntetik.
    Ugyanez a szabály érvényes a Gerincút építésére is, ezért kötelessége lenne az illetékes hatóságnak szabálysértési eljárást kezdeményezni a választási eredmény javítása érdekében végzett engedély nélküli fakivágások ügyében, a Gerincút beruházója és kivitelezője ellen.

    6.) Az 5. mondatból megtudhattuk azt, hogy “a Corvin úti csomópont terveinek a véglegesítéséhez további egyeztetések szükségesek”.
    Ez nyilvánvalóvá teszi azt, hogy a Corvin csomópont építéséhez 2010-ben hozzá sem kezdhetnek annak ellenére, hogy a 2006-os választási ígéretben a gerincút részeként 2010-ig ennek a megépítését is vállalták, továbbá nyilvánvaló az is, hogy a tervek hiányában lefolytatott szerződéskötés jogszabálysértő cselekménynek tekintendő.

    A Gerincút építésének a szükséges engedélyek és a mindenre kiterjedő jóváhagyott műszaki tervek hiány a miatt a büntetőjogi felelősség is felvethető, mert a Gerincút létesítményeinek a kivitelezésére vonatkozó vállalkozási szerződések megkötésére, az önkormányzati választás eredményének a befolyásolása érdekében, úgy került sor, hogy nem ismeretes
    – a régészeti feltárások valódi költsége;
    – a tervezés alatt lévő ideiglenes HÉV híd építési és bontási költsége;
    – A tervezés alatt lévő Corvin csomópont építésének a költsége.

    (A fenti jogsértésre ezúton hívom fel az illetékes hatóságok figyelmét!)

    Kedves s/ma “BaráTOM”!
    Ez a színtiszta igazság annak ellenére, hogy a szerinted “igazség” oldalon megjelent cikkre, egy “Red Bal” fedőnevű idióta úgy reagált, hogy: “Németh meg a bandája ismét lebukott! Hazug kutyák!”

    Ha lesz időm, akkor a vasárnap 00:32-kor elküldött hozzászólásodra is reagálni fogok. Üdv.: ?!.

  12. Gordon szerint:

    Demszky, az azóta agyhalottá vált SZDSZ, és a fővárosi MSZP tönkretette ezt a várost.

    Húzzanak el! 🙂

  13. " ?! " szerint:

    #
    BaráTOM: 2010. augusztus 01., vasárnap 00:32-kor
    Kedves ” ?! ”
    Te ígérted az azonnali, radikális adócsökkentést, és a két hét alatt rendberakott közbiztonságot? Vagy talán Te ígérted a béremelést? Netán Te döntötted be a Forintot? Ugye nem?
    Én nem ígértem semmit, sem 2002-ben, sem 2006-ban. Horváth Gyulát kérdezd inkább. Ő a nagy kedvencetek mostanában, biztos tudja a választ erre is, és most sokkal hitelesebb, mert Új Pólóban tetszeleg. 🙂
    #

    Kedves s/ma „Barátom”!

    A fenti hozzászólásodból úgy tűnik, megsértődtél azon, hogy szembesítettelek a Csepeli MSZP teljesítményével azok után, hogy a cimboráiddal folyamatosan itt szemtelenkedtek mint a piaci légy, és a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok által elkúrt országos, valamint a Tóth Mityka és bandája által elkúrt csepeli helyzetért az Orbán-kormányra és a helyi Fideszre próbáljátok hárítani a felelősséget.

    Pofátlanul számon kéritek, hogy az Orbán-kormány 2 hónap alatt nem váltotta meg a világot. A Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok 8 év alatt elkúrt intézkedései által determinált helyzetben 2 hónap alatt nem csinált Kánaánt országból.
    Nem szüntette meg teljesen az MSZP-SZDSZ kormány által feltalált és 8 éven keresztül megtűrt úgynevezett megélhetési bűnözést, és csak annak az ígéretének a teljesítéséig jutott, hogy a legfertőzöttebb településekre mindenhová rendőröket telepítettek.
    Pofátlanul a Ft bedöntéséről beszéltek, de elfejtitek, hogy Gyurcsány lemondása előtt az euró átváltási ára 315 Ft körül ingadozott.
    Azt is elfelejtitek, hogy az exportőrök érdekében Medgyessy is, és Gyurcsány is szándékosan “ócsította” a Ft-ot.
    Ha nekik elhittétek, hogy a Ft “ócsítása” akkor az exportbevételek növekedésével az ország érdekét szolgálta, akkor most is kérdezzétek meg az exportőrök véleményét, és utána tépjétek szátokat.

    Megnéztem ma az általad igazság oldalnak nevezett CSIP-en (csepel.infopluszon) kitett cikkeket.

    A kitett 15 cikk között olvasható a Mesterházy Attilával az ATV-ben készített riport szövege amelyben az alábbi mondat is szerepel:
    „Kellő alázattal és empátiával kell fogadnunk, hogy most nem sokan érdeklődnek irántunk.”

    Mesterházynak a szavait a csepel.infon hőbörgő és hazudozó kommancsoknak is illene tudomásul venni.
    Empátiával kellene fogadni, hogy a 8 év országos és 16 év csepeli garázdálkodás után a kutya sem kíváncsi a hőbörgésetekre és hazugságaitokra, ezért ha nem tudjátok felfogni Gyurcsány vallomását, miszerint “Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz”, akkor otthon a saját “igazság” oldalatokon (a CSIP-en) egymást szórakoztassátok a hőbörgésetekkel és a hazugságaitokkal.

    Az előző hozzászólásom kiegészítéseként még annyit jegyzek meg, hogy a Gerincút kezdésének a körülményei azt bizonyítják, hogy a Fővárost irányító MSZP-SZDSZ többségű vezetésre, valamint a kerületünket 16 évre irányító MSZP-s vezetésre, egy tyúkól építését sem lett volna szabad rábízni, nemhogy Főváros és a kerület városfejlesztési feladatait, de Ti a szavazataitokkal rájuk bíztátok.
    Ennek következtében a jelenlegi helyzetért minimum erkölcsileg és politikailag Ti is felelősök vagytok.
    Tehát ahogy Mesterházy nyilatkozta, illene hallgatnotok.

  14. GONDOLKODÓ! szerint:

    “GAZDASÁGI SZABADSÁGHARCRÓL ÍR A WALL STREET JOURNAL

    Gazdasági szabadságharcról van szó, így nyilatkozott a Wall Street Journalnak a kormány egyik vezető tisztviselője. A pénzügyi körök meghatározó lapja az Orbán kormány és az IMF közötti tárgyalások utáni kialakult helyzetet elemzi.

    A név nélkül nyilatkozó politikus a nemzetközi szervezetekkel folytatott tárgyalások megszakadása után úgy fogalmazott: az ország a döntéssel visszanyerheti pénzügyi függetlenségét.

    Magyarország lázadása nem várt fejlemény az IMF és az EU vezetői számára, értékel a cikk szerzője, akik más országokban, mint például az adósságválságba sodródott és több százmilliárd euróval megmentett Görögország esetében éppen a megszorító intézkedések betartatását próbálják elérni.

    Nagyon fontos precedenst teremthet a magyar kormány döntése, nyilatkozta Mark Weisbrot, az amerikai Gazdasági és Politikatudományi Kutatóintézet központjának igazgatója. A washingtoni pénzintézettel szemben kritikus közgazdász elmondta, hogy az IMF-nek rugalmasabban kellene kezelnie politikáját és több racionalitást kéne ezekbe belevonni.”

  15. Jobb Csepelért szerint:

    A Váralja Szövetség internetes petíciót indított el a nemzeti önrendelkezés megvédéséért… Minden magyarnak alá kell írnia! Ne hagyjuk, hogy az IMF behálózza az országot. Védjük meg a nemzeti önrendelkezésünket, mint ahogy megvédték Rákócziék, Kossuthék és az 56-os pesti srácok!

    http://www.varaljaszovetseg.hu/02/index.php?limitstart=6440

  16. GONDOLKODÓ! szerint:

    “A megakultúrát és egyen világot szorgalmazó pénzügyi múlti köröknek kifogytak a lelki tartalékaik, ami azt jelenti,hogy beindult az a világméretű hanyatlás,mely teljesen át fogja rendezni Európa és a világ gazdasági viszonyait.
    Ezt nem lehet megállítani,de Orbán V. még idejében ráébredt az ebben rejlő lehetőségekre és a világon elsőként szánta rá magát ennek megfelelő gazdasági intézkedések bevezetésére Magyar.O-on.
    Már most úgy nyilatkoznak nagy tekintélyű gazdaság kutatók,hogy országunk nagy gazdasági előnnyel fog kijönni ebből a felismerésből,ami morális hozadékkal is jár.
    Csak így tovább….”

  17. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Azt, hogy az IMF meghatározó eleme a globalista tőke elnyomó gépezetének, csak az nem látta, aki nem akarta (akarja) látni.
    A józanul gondolkodók már régóta tudják, hogy a jelenlegi világhatalmi rendszer pengeélen táncol és el kell buknia.
    A monetáris gyarmatosítás politikája nem tartható fenn, mert alapjaiban ássa alá a nyugati civilizációt. Amit Hitler tankokkal akart elérni, azt a Wall street eminenciásai (többek között) az IMF nevű tigris tankkal szeretnének elvégezni.
    Ebbe a Pénzügyi hadigépbe küldött bele a miniszterelnök egy jókora panzerfaustot….
    Persze az ettől még nem gyulladt ki, de a parancsnok és az irányzó a periszkóptól kapott egy jókora monoklit és villogni kezdett a beszarásjelző…
    Ezután is várni lehet a nagyon kemény és nagyon aljas ütéseket és támadásokat-nem utolsó sorban a “hazai” cuclib csürhe és a cinikus, hataloméhes radikális körök részéről.
    Lesz ez még így se-ehhez nem kell jósnak lenni…”

  18. " ?! " szerint:

    Kedves “Gondolkodó”!

    Értékelem a magasröptű elméleti eszmefuttatásaidat, de megkérdezem, hogy hogyan kapcsolódnak a 20:19-kor és 20:28-kor bemásolt név nélkül nyilatkozó politikusokra és meg nem nevezett nagy tekintélyű gazdaságkutatókra hivatkozó szövegeid ehhez a témához,
    – egyrészt Tarlós Isván főpolgármesterré választásához, valamint sikeres főpolgármesteri működéséhez szükséges fideszes fővárosi közgyűlési többség létrejöttéhez,
    – másrészt a Csepel fejlődését szolgáló helyzetelemzésekhez és a választási ígéretek számonkéréséhez?

    A fenti kérdésen felül (névtelen politikus véleményére hivatkozás nélkül) érdekelne a véleményed a fővárost és a kerületet irányítóknak az ebben a választási ciklusban nyújtott teljesítményéről, valamint 2006-ban tett tételes választási ígéreteik teljesítéséről.
    Feltéve, ha ezekről is van véleményed.

  19. csepeli szerint:

    Ez az! A két agyatlan másolgató egymásnak esik! 😀

  20. GONDOLKODÓ! szerint:

    Tisztelt “?”:!
    Amint korábban több alkalommal közzé tettem, nem pártokban, hanem NEMZETBEN igyekszem gondolkodni, cselekedni. Az, hogy magam is becsülöm, tisztelem azokat az embertársaimat, akiket (a mindenség igényével mérve) arra méltónak találok (persze ez lehet szubjektív is) az bizony nekem is kedvemre való! (Keresztelő Szent János-Jézus megkeresztelésekkor: “Ő az az EMBER aki kedvemre való!”
    Azt az írásaiból érzékelhető, hogy Ön is tisztában van azzal a ténnyel, miszerint: miden embernek küldetése van (nem küldetés tudata, mert az nem ugyan az!), másfelöl: minden ember egy számára kirendelt feledatnak az eszköze. Ezek nem hipotézisek, hanem valóságos küldetésből adódó célirányos folyamatok összessége, még akkor is, ha ennek nem mindenkor van mindenki tudatában! Éppen azért szeretem a mondandómat neves elődeink segítségével ékíteni, egy-egy oda illő idézettel is” Végül engedjen meg egy kérdést T. URAM!
    MI DOLGUNK A VILÁGON? AKI TUDJA A HELYES VÁLASZT AZ TISZTÁBAN VAN KÜLDETÉSÉVEL! No ennek igyekszem a teljesség igényével (ha nem is mindig sikerül) megfelelni.
    Egyéb iránt nagyra becsülésemként gratulálok újólag a közzé tett írásaihoz! Tudja “sok az aratni való, de kevés az aratómunkás!”
    Szívélyes üdvözlettel G…..Ó!

  21. Ditte szerint:

    ” grün:
    2010. augusztus 01., vasárnap 12:44-kor

    Itt az ideje rendet csinálni a BKV-nál!”

    Van egy jó hírem! Van még rá két hónapotok, hogy rendet csináljatok.

  22. GONDOLKODÓ! szerint:

    Tisztelt “?”:!
    Bocsánat részben kimaradt a kérdésére egyik válaszom! (bár összességét tekintve az előzőekben benne rejlik, nem is kicsit!
    “Mi a véleményem…..?” Miután rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a PRÓFÉTÁLÁS, de mikor eljő az egész a rész szerint való eltöröltetik!”
    Csak az elmúlt évtizedek tükrében, különösen az elmúlt húsz évet tekintve: sajnos igen kevés vezető (pol.- gazd.) kivételével szinte teljesen leamortizálódott! Még pedig az egész országban! Ezért teljesen új generációra lenne szükség, sajnos kevés kivételtől eltekintve már Ők is többnyire “fertőzötteké váltak!” Ilyenkor indoklom azt a tényt, hogy egy emberöltő is kevés lesz a MORÁLIS MEGTISZTULÁSRA! S ez a legnagyobb, legsúlyosabb válsága a NEMZETNEK, amit a több mint hat évtized alatt elszenvedett! “MI DOLGUNK A VILÁGON? KÜZDENI,
    ÉS TÁPOT ADNI LELKI VÁGYAINKNAK.”

  23. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. “?”:!
    Végül engedjen meg még, egy szerintem igen fontosnak tartott gondolatot, bár ezt is már több alkalommal kifejtettem, de általában itt süket fülekre talált! (tisztelet a kivétel) Az előző írásomban idéztem egyik nagy költőnktől (“MI DOLGUNK…….),” no ebben rejlenek a Világ, Európa, és M.O. súlyos gondjai, gyökereit tekintve! E nélkül nem lesz jelentőségteljes felemelkedése NEMZETÜNKNEK (rész sikerei lesznek…. de azok csak tüneti kezelésként fognak hatni!
    Most nem szeretném senkinek sem a kegyeit elnyerni, amikor azt mondom, hogy amit elkezdtünk, annak iránya a rendkívüli nehézségek ellenére nem rossz! SŐT! Egyéb iránt Önt felkészültségénél fogva tartom olyan kvalitásokkal rendelkezőnek, hogy tudja mikor, miért mi következik, mi fog jönni! Mindennek meg vannak a MIÉRTJEI!
    Szívesen beszélgetnék Önnel személyesen is, volna MIRŐL!
    üdv. G…..Ó!

  24. GONDOLKODÓ! szerint:

    “A posztkomcsik – ha érdekeik úgy kívánják – elindulnának még a Magyar Gárda színeiben is, csak reményét lássák némi zsíros falatnak.

    Már a tavaszi választások második fordulójában is szép számmal “vonultak illegalitásba” az elvtársak a vörös szegfű árnyékából, hiszen az addig olyan melldöngető bolsevikok, mint Molnár Gyuszi, Varjú Lackó, Burány Sanya – és még sorolhatnám – megpróbálták aljas, sunyi és számító módon “függetlennek” feltűntetni magukat a választók szemében.
    Tipikus “mocskoskommunista” tempó.

    Való igaz, hogy Budapesten nagyobb a nyugger komcsik beágyazottsága a társadalomban, mint a legtöbb vidéki településen, de ez még önmagában kevés lesz az üdvözülésükhöz. Csúfos bukás vár rájuk. Sőt! Történelmi bukás!

    Vidéken nem nagyon lehet port hinteni az emberek szemébe, arrafelé mindenki a saját bőrén érzi, hogy egy-egy polgálmester, vagy jelölt “hogyan muzsikált” addig, ám a fővárosban már nem annyira tiszta a helyzet. Nem mindig lehet tudni, hogy az egyes kerületekben lakók mit “köszönhetnek” a helyi polgármesterüknek és mit annak a jellemlovag Demszkáj-Hagyó-Mesterházy-Horváth-Ikvai és tettestársaiknak. Az egymásra mutogatás pedig bőszen zajlott az elmúlt két évtizedben.

    Mivel a zűrzavar, a kiszolgáltatottság, a közbizonytalanság és az épp csak a létezés határáig érő élettér bitosítása ideális közeg a magukat “a pórnép irányítására kiválasztottaknak” érző politikusoknak álcázott férgeknek, nem csoda, hogy ilyen hosszú időn keresztül uralni tudták Budapestet. De most ennek (Is!) vége lesz.

    Nem kis feladat vár Tarlósékra.
    Ki kell söpörniük a cuculibsi mocskot, a végére kell járni, hogy hová tűntek az adófizetők száz- és ezer milliárdjai, nem utolsó sorban élhetővé kell tenniük Budapestet.

    Én – bár vidéken “cserepedtem” (by D209) – harminc évet húztam le a fővárosban. Elegem lett.
    Elegem lett a mocsokból, a bűzből, a lépésenként zaklatókból, az agresszív “énvagyokaútkirája” bunkó sofőrökből, a galamb-, meg a kutyaszarból, a közbizonytalanságból, a botrányos és életveszélyes tömegközlekedésből, a folytonos dugókból stb…
    Hányingerem támad, ha arra gondolok, heti 1-2 alkalommal be kell utazzak Budapestre a dolgom intézni.

    Ha már az SZDSZ nevezetű, nemzetidegen politikai bűnszervezet szerencsésen megrohadt a saját mocskában, dőljön le végre az “MSZP utolsó bástyája” is!”

    …….”ÉS A HAZA FÉNYRE DERÜL!”

  25. " ?! " szerint:

    #
    csepeli:
    2010. augusztus 01., vasárnap 21:36-kor

    Ez az! A két agyatlan másolgató egymásnak esik! 😀
    #

    Hol voltál eddig kedves trágár tróger “csepeli”, Te lóbél díjra érdemes észkombájn?

    Kommancs “BaráTOM” mellett neked is szólnak a szombaton 22:38-kor és 22:45-kor, valamint ma 14:09-kor és 19:02-kor feltett hozzászólásaim.

    Itt a lehetőség, hogy kimagyarázd a fővárosi és a kerületi vezetésbe általatok beszavazott kommancsok választási ígéreteinek az elmaradásait, és a gerincút építése körül felmerülő anomáliákat.

    Ha a hozzászólásaimban leírtakra érdemi választ tudsz adni, akkor soron kívül megkapod Tőlem a “lóbél” díjat a nagy lelógóval.

  26. GONDOLKODÓ! szerint:

    A közelmúltban írtam, hogy vészesen közeleg Portugália, Spanyolország, Olaszország csődközeli helyzete! Nincs megállás, amíg össze nem omlik ez az egész! Nem lehet mindenkit “kisegíteni”, aztán megy minden tovább!
    Tegnap este kaptam az “infót”, hogy Spanyolországot 720milliárd Euróval (amit kapott) megsegítették, nehogy az Euró bedőljön, államcsöddel egyetemben. No szépen halad ez tovább!………

  27. GONDOLKODÓ! szerint:

    “GAZDASÁGI SZABADSÁGHARCRÓL ÍR A WALL STREET JOURNAL

    Gazdasági szabadságharcról van szó, így nyilatkozott a Wall Street Journalnak a kormány egyik vezető tisztviselője. A pénzügyi körök meghatározó lapja az Orbán kormány és az IMF közötti tárgyalások utáni kialakult helyzetet elemzi.

    A név nélkül nyilatkozó politikus a nemzetközi szervezetekkel folytatott tárgyalások megszakadása után úgy fogalmazott: az ország a döntéssel visszanyerheti pénzügyi függetlenségét.

    Magyarország lázadása nem várt fejlemény az IMF és az EU vezetői számára, értékel a cikk szerzője, akik más országokban, mint például az adósságválságba sodródott és több százmilliárd euróval megmentett Görögország esetében éppen a megszorító intézkedések betartatását próbálják elérni.

    Nagyon fontos precedenst teremthet a magyar kormány döntése, nyilatkozta Mark Weisbrot, az amerikai Gazdasági és Politikatudományi Kutatóintézet központjának igazgatója. A washingtoni pénzintézettel szemben kritikus közgazdász elmondta, hogy az IMF-nek rugalmasabban kellene kezelnie politikáját és több racionalitást kéne ezekbe belevonni.”

  28. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Egyre markánsabban fejti ki véleményét a világgazdaságról a legnagyobb kínai hitelminősítőnek számító, a belpiac huszonöt százalékát ellenőrző Dagong. A kínai hitelminősítő heves kirohanásokat intézett a Standard and Poor’s és a Moody’s, valamint a Fitch ellen, mert azok a 2008-as pénzügyi válság előtt nem ismerték fel a subprime jelzáloghitelek mérgező jellegét. A kínaiak szerint az amerikai politikai hatóságok és szabályozó szervek nem tartják magukat az objektív kritériumokhoz, mivel a válság kirobbanása után sem merték megvonni az Egyesült Államoktól a „szentséges” AAA jelzést, a lehető legjobb osztályzatot. A Dagong a hónap elején közzétette saját országminősítő rangsorát, amelyben az amerikai államadósságot két fokozattal minősítette le, AA jelzésre.”

  29. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Olaszország is a megszorítások mellett Bővebben a mai Magyar Hírlapban

    Róma

    Az olasz képviselőház bizalmat szavazott szerdán a kormánynak, amely a bizalmi kérdéshez kötve terjesztette be takarékossági csomagtervét. A csomag 25 milliárd euróval csökkenti a következő két évben a költségvetés kiadásait. Silvio Berlusconi kormánya kényelmes parlamenti többséggel rendelkezik, ezért a megszorítások elfogadása nem volt kétséges.”

  30. grün szerint:

    Csak ülök a kis seggemen és csodálkozok!
    Mégis csak a jó oldalt választottam!
    Nincs rosszabb a hülye embereknél, de ha még szorgalmasak is, az már csapás!

  31. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. grün!
    Azt gondolom a Nemzetünknek, az Ön rokonságának, környezetének legfőképpen saját magának a legsúlyosabb csapás, hogy tévelygőként, szenvedi meg életét ebben a gyönyörű országban! Csak Ön tehet ellene, hiszen itt mindenki tudatában van annak, mi szerint menthetetlenül gyógyíthatatlan! Kizárólag arról tesz tanúbizonyságot, amit Önre kimért a sors! Tudomásul kell vennie, még akkor is, ha annak nincsen tudatában, nincsen sem kiútja, sem más választása! Higgye el igazán sajnálom Önt, de nem Én jelöltem ki a maga útját, ezzel kell szenvednie, mégis a rokonait, környezetét sajnálom leginkább! MICSODA SZENVEDÉSRE ÍTÉLTETTEK az Ön jelenlétével.

  32. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Kövér szókimondó kritikája persze nem csak régi barátját és harcostársát, Orbán Viktort érinti. Még kíméletlenebb szavakkal ostorozza szocialista képviselőtársait, akiknek állítólag még köszönését sem hajlandó fogadni. Mint mondja: „Képviselőként tiszteletben tartom a mandátumukat, de emberként jogom van kifejezni irántuk a megvetést, amit cselekedeteik miatt érzek.”

  33. grün szerint:

    ‘menthetetlenül gyógyíthatatlan”
    Dupla baj, gyógyíthatatlanul menthetetlen, ez a hosszú élet titka! Ilyenkor a zember már vigyáz magára és nem foglalkozik azzal, hogy mi lenne, ha egészségesen halna meg!
    Minap kaptam egy értesítést, hogy aggasztóan stabil állapotom miatt a várólistáról határozatlan időre levettek!
    Aláírás: Kegyelet Gyertyaláng Bt.

  34. GONDOLKODÓ! szerint:

    Igen csak hozzászoktatták a “butulási folyamathoz” az embereket, következményként meg is lett az eredménye! Ez a hely és Társasága (tisztelet a kivételnek) nem, vagy csak igen nehezen tudja elviselni a FELVILÁGOSÍTÓ TEVÉKENYSÉGET! A közzétett írások, gondolatok minősége, önmagáért beszél, s minősít! Akkor még a PROFITRÓL nem is szóltam! Hiába, az üzlet az üzlet mindenek felett, bár mi áron! HAJRÁ!
    MAJD ELJŐ MINDENKI ÉLETÉBEN AZ AMIKOR RÁDÖBBEN A LÉNYEGRE!
    Addig meg a kimért fölösleges köröket kinek, kinek meg kell tennie!

Itt lehet hozzászólni !