Zászlót bontott az „Új Pólus” mozgalom

Bírálták az MSZP-t, de nem mentek ellene

Csepel.info

Körülbelül hatvan résztvevővel tartotta meg alakuló ülését a balliberális „Új Pólus” mozgalom Csepelen. A rendezvényen volt SZDSZ-es és jelenleg is az MSZP keretein belül politizáló közéleti személyiségek vettek részt, erős MSZP-s megfigyelés alatt.

Bár a mozgalom csepeli alakuló gyűlése így is több érdeklődőt vonzott, mint manapság bármelyik csepeli MSZP-s rendezvény, a Népszava korábbi információit a mozgalom párttá alakulásáról a felszólalások inkább cáfolták – értesült a Csepel.info.

A rendezvényen – többek között – részt vett a korábban az SZDSZ-ben politizáló Bőhm András, Moskovics Péter, az MSZP-s Gy. Német Erzsébet, a Horváth Gyula alpolgármester mellett jelenleg is csepeli MSZP-frakciótag Kiss B. Mihály és Borsány György, a csepeli MSZP frakcióból már kilépett Polyákné Hajas Ilona és az 1990-1994 között egyedüliként MSZP-s önkormányzati képviselő, de információink szerint a pártból már kilépett Csaba Péter is. A „Szenteczky János-féle” csepeli MSZP-ből több megfigyelő is rátapadt a rendezvényre, így ott voltak Balogh Ilona és Martin Krisztián képviselő-jelöltek is.

„Sokan félnek tőlünk”

Bár jelentős zavart keltettek az MSZP-ben, és sokan félnek tőlük, sokan elgondolkoztak és örülnek az „Új Pólus” megalakulásának – hangsúlyozta nyitóbeszédén Horváth Gyula, Csepel MSZP-s alpolgármestere.

Mint elmondta, ő maga a szociáldemokrata elvek mentén volt 1989-ben a csepeli MSZP alapítója. Most egy mozgalmat indít el Csepelen, melynek sokban hasonlóak a céljai, mint az MSZP-nek, de eszközei mások lesznek. Horváth Gyula kiemelte: elmúlt években nehezen tudott elszámolni szociáldemokrata értékrendjével. Az áprilisi választásokat követően ugyanakkor a jobboldal megerősödött, sőt egyeduralkodóvá vált, ami szerinte nem jó. Véleménye szerint a „kollektíva” bölcsessége többet ér, mint egy ember gondolkodása. Ezért szerinte szükség van jól működő „helyi kollektívákra”, melyeknek erőt kell felmutatniuk a jobboldal „túlhatalmával” szemben.

Az alpolgármester szerint mozgalmának csepeli céljai közé tartozik, hogy Észak-Csepelen végre elinduljon valami, felépülhessen egy látványos új városrész, ahol akár Olimpiát is lehet majd rendezni. Céljaik közé sorolta a városközpont átépítését, a Csepel SC egyes épületeinek felújítását, és uszoda építését. Hangsúlyozta: a Kis-Duna partjára nem lakóparkokat kell építeni. Mint mondta, hamarosan az interneten is indítanak egy honlapot városfejlesztési elképzeléseikről.

A hozzászólók között volt Gy. Németh Erzsébet, aki hangsúlyozta: a csepeli közéletnek szüksége van Horváth Gyulára, és a most alakuló szerveződésre. Csaba Péter, aki 1990-1994 között egyedül volt MSZP-s önkormányzati képviselő Csepelen, keményebb hangot ütött meg. Szerinte az elmúlt nyolc évben „urambátyám picsi-pacsi rendszer” volt Magyarországon. „Nevetségessé váltunk. A magyar baloldal és a liberálisok nem vették ezt észre. Újra kell kezdeni.” – hangsúlyozta.

Balogh András tanár, korábbi iskolaigazgató elmondta: azért lépett ki az MSZP-ből, mert elégedetlen volt a párt működésével. Az MSZP szerinte jelenleg csak retorziókban tud gondolkodni, ezért az új mozgalomnak meg kell keresnie az embereket, és egyéb érdekcsoportokat. „Nem lehetünk MSZP ellenesek” – hangsúlyozta. Balogh szerint sokan ma azt hiszik, hogy csak az MSZP trükkje az új pólus. Mozgósító erejű feladatokat, témákat kell találni. Korábban is mozgalmi módszerek kellettek volna, el kellett volna menni az emberekhez, de a kerület vezetése ezt elhanyagolta, nem volt közvetlen kapcsolat az emberekkel. Mint mondta, világos, konkrét célok kellenek, és ehhez kell mozgósítani a lakosságot.

A volt SZDSZ-es Bőhm András elmondta: soha nem volt szocialista, de hitt a demokráciában. A vereséget megérdemelték. Jogos volt a kritika, hogy az országban korrupció uralkodott. Azt is tudták, hogy Demszky politikája nem vezet majd jóra. De nem mindenki volt korrupt. „Az én pártom már megszűnt” – hangsúlyozta, de azt nem tudja, hogy az MSZP milyen állapotban van. Bőhm András szerint jogos az elszámoltatás is. Az elszámoltatás azonban nem lehet leszámolás. Szerinte ugyanis mindenféle indoklás nélkül rúgnak ki embereket, és a félelem egyre nő Budapesten és az országban.

Csepel.info

39 hozzászólás “Zászlót bontott az „Új Pólus” mozgalom” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    A félelem az elvtársak és a hozzájuk kapcsolódó bűnözői körökben nő.

  2. Gigi szerint:

    Nem tudom, ki írta ezt a tudósítást, de remek munka, mert korrekt: ez történt, ez hangzott el – és az értékelést kizárólag az olvasóra bízza. Grat!

  3. CsepeliNo1 szerint:

    A fene, hogy nem mentem. Azt hittem, alig lesz pár ember! De 60?
    Az azért NAGY DURRANÁS.
    Az MSZP keddi taggyűlésén is 60 körül voltak, de abból 30-an, 40-en tudjuk miért mentek.
    :-)))))

    Hajrá GYULA, csak így tovább!!!!!

  4. Tóth Mária szerint:

    Böhm A. ne hazudozzon az alaptalan kirúgásokkal kapcsolatban, ha valaki, akkor ő nagyon jól tudja, mi folyt ebben a városban, miért nem akkor szólt?????????

    az ő tudtukkal /szdsz/ ment a mutyi égbe-világba, az nem zavarta???

  5. GONDOLKODÓ! szerint:

    Kár volt elkezdeni, bele vágni! Veszett fejsze nyele, megfogjátok látni.

    “Uram háborúból jövök én,
    Mindennek vége, vége:
    Békíts ki Magaddal s magammal,
    Hiszen Te vagy a Béke. ……..
    ………..Két rohanó lábam egykoron
    Térdig gázolt a vérben
    S most nézd Uram, nincs nekem lábam,
    Csak térdem van, csak térdem.
    Nem harcolok és nem csókolok,
    Elszáradt már az ajkam
    S száraz karó a két karom már,
    Uram, nézz végig rajtam.
    Uram, láss meg Te is engemet,
    Mindennek vége, vége.
    Békíts ki Magaddal s magamml,
    Hiszen Te vagy a Béke.”

  6. "*" szerint:

    Gigi,
    És valóban 60-an voltak? Mert a fotón alapján jó ha 30-an vannak, és ebben már ahogy látom benne vannak a családtagok, a sajtó munkatársai, a fővárosból érkezett tagok és a helyi mszp-sek is. 🙂
    Inkább hat családiasnak, mint nyilvánosnak a rendezvény.

  7. Manitu szerint:

    Vöröscsillag, nem láttál még MSZP-s rendezvényt? Mind hátul szoktak ülni az olyanok, mint te. Gondolom azért, hogy ha megjönnek az ellenforradalmárok, gyorsan ki tudjanak futni 😀

  8. Manitu szerint:

    Szenteczky elvtárs végül mégsem mert elmenni? Biztos teljesen lekötötte a lakásmutyi dokumentumainak titkolása.

  9. "*" szerint:

    Manci, az biztos, hogy engem még mszp rendezvényen nem láthattál.

  10. lolka szerint:

    Érdekes az a sárga asztalterítő, lehet, hogy nincs jelentősége, vagy üzenete, csak úgy feltűnt…

  11. " ?! " szerint:

    Én örülnék (és gondolom, hogy sokan mások is), ha Horváth Gyulának sikerülne az Új Pólus Csepelért polgármester-jelöltjeként összegyűjteni a szükséges számú ajánló szelvényt, és versenybe szállna a polgármesteri címért.

    Hajrá Gyula!

  12. "*" szerint:

    Nyilván van olyan párt, akinek érdeke is, hogy összegyűljön az ajánlószelvénye… De melyik is lehet? Melyik is lehet? Ja, tudom, a talpig becsületes, sosem hazudó, sosem csaló párt lesz az. 🙂

  13. TI szerint:

    Az itt résztvevő emberek az elmúlt 8 évben miért nem nyitották ki a szájukat? Amíg a hatalom bírtokosai és élvezői voltak nekik minden nagyon tetszett, hiszen mindenben ők döntöttek. Hiteltelen, érdek politikusok. Az az érzésem, hogy csak dolgozni nem szeretnek. Ennél jobb, ha pártot alapítanak. Csalók, hazugok, naplopók és ingyen élők egytől egyig.

  14. Gigi szerint:

    Kedves “*”,

    50-ig számoltam, menet közben jöhettek még, akik hátul maradtak. A kép torzít, hiszen a jobboldaliakat (sicc!) nem mutatja. 😀 Szenteczky csak a csatlósait küldte a jelek szerint.

  15. Manitu szerint:

    Vöröscsillag, nyilván van egy párt, amelyik szanaszét lopta magát, és most düledezik. Egyik vezírt viszik a másik után, és valljuk be, hogy itt, Csepelen is súlyos hírek vannak a párt felől. Pl. megölte az egyiket a másik, a harmadik lakást adott az esettel kapcsolatba hozott rendőrkapitánynak a harmadik segítségével.

    Ez nyilván egy pártnak segít, annak, amelyikről ilyen elképesztő hírek nem szerepelnek a címlapokon.

  16. CsepeliNo1 szerint:

    TI:
    2010. július 29., csütörtök 15:19-kor
    Az itt résztvevő emberek az elmúlt 8 évben miért nem nyitották ki a szájukat?
    – Tudod miért? Jó példa erre az, ami a Keddi taggyűlésen történt: Horváth Gyula szót kért a taggyűlés elején, és NEM ADTÁK MEG NEKI A SZÓT!
    Ezek után Ő felállt, és azt mondta: Engem többet itt nem láttok!

    Kérdem Én: Kinyithatja itt a Csepeli MSZP-ben valaki a száját?!
    A válasz: NEM!!!!!
    Lehet valakinek a Csepeli MSZP-ben más a véleménye?
    A válasz: NEM!!!!!

    NINCSEN MIRŐL BESZÉLNI!!!!

  17. Gigi szerint:

    Alapvetően igazad van, csak nem mindegy, melyik címlapot forgatod, Manitu. 🙂

  18. Manitu szerint:

    A Csepel újság címlapján nyilván nem az lesz, hogy Szenteczky mit művelt a Csevakkal, és hogyan rejtegeti a lakásmutyik dokumentumait.

    Bármibe lefogadom, hogy könnyes búcsú és aranyértől aranykoronáig ható benyalás lesz a lapban. Még az se lepne meg, ha Szenteczkyt dicsőítő vers is megjelenne.

  19. " ?! " szerint:

    “kis csillag”!

    Higgyünk Gyulának, és gyűjtsük neki együtt az ajánlószelvényeket!

    Ha együtt gyűjtünk akkor biztosan meg lesz az induláshoz szükséges mennyiség, és versenybe szállhat a polgármesteri címért.

  20. BaráTOM szerint:

    Sanyi Sanyi, te nem gondolkodsz. Már látom.

  21. Gigi szerint:

    Manitu, történetesen nem a CSÚ-ra gondoltam.

  22. patrik szerint:

    Gigi, mi az hogy a csatlósait?! Te is átvetted már, amit itt a hazug.info nyomat? Olvasd el a szenteczky.hu legújabb bejegyzését- ott elolvashatod mit gondol Szenteczky. Miért kell neked is csatlóst kiáltanod? Miért fura az, ha valaki az általa hirdetett gondolatokkal egyetért? Attól még nem csatlós.
    Vagy ha szerinted igen, akkor te is az vagy! vagy csak arról van szó, hogy már igazodsz te is Szilárdék felé? Persze érthető, félted az állásod…

  23. CsepeliNo1 szerint:

    Ez már megint kezdi!

  24. islander szerint:

    Új Pólus…pffff

    Egyébként meg hol volt a T. Új Pólus Csepelért HGy-val az élen, amikor meg kellett szavazni pl. a Kis-Duna part eladását? Vagy a kórház megszüntetését? Vagy a Szigetcsúcs eladását?

    Érdekes…

    “Vétkesek közt cinkos, aki néma”

  25. " ?! " szerint:

    “CsepeliNo1”!

    Megígértem, hogy ezt is megkapjátok, és mint látod én teljesítettem az ígéretemet.
    Olvasgasd figyelmesen a 2006-os választási ígéreteiteket, hátha véletlenül találsz benne olyat amit Ti is teljesítettetek!
    Ha találsz ilyet akkor szóljál.

  26. panelproli szerint:

    max. 40 megélhetési politiKUS, akiket kiszórtak már a régebbi helyeikről…most pedig megpróbálják, mint Kupáék a Centrummal.Méghogy az elmúlt években volt szocdem. lelkiismeretfurdalása?!? 1994 óta ogy.képviselő, és önkormányzati képviselőként, majd alpolgármesterként lopta a pénzünket, nem képviselte csak Mammont.
    Csak öreg zsidókat látni…hol volt Martin, v. az új degeneráció??

  27. csaba péter szerint:

    Elmentem ,
    mert hívtak ,
    hozzászóltam mert felkértek rá,
    végighallgattam mert akkor mondhatok véleményt valamiről ha magam tapasztalom és nem harmadkézből kapott kommentárokból alkotok véleményt.
    Ezért mindenhova elmegyek ahol kíváncsi vagyok a történésekre.

    Úgy látom , hogy egy ilyen szerveződésnek akkor van értelme
    ( különösen most) ha kiegészíti azt a szervezetet amely az elfogyás , szétszéledés útján mozog és nem megosztja .

    Jelen pillanatban mindkét irány fellelhető benne .

    Azt gondolom , hogy a szervezet vezetőinek bölcsességén és türelmén múlik , hogy megosztó vagy egymást erősítő kezdeményezés lesz belőle.
    Én az utóbbinak örülnék .
    Ha ennek eredményeként vissza térnek azok akik az ismert okok miatt el kellett hagyják a szervezetet akkor volt értelme létrehozni .

    Ha nem akkor meg mindegy.

  28. Gigi szerint:

    Kedves patrik,

    a csatlós szó a Magyar Értelmező Kéziszótár szerint nemcsak “idegen hatalom szolgai követője, kiszolgálója”, hanem “fegyverhordozó, kísérő” is (és elsőbb sorban). Nem használtam pejoratívan, ne értsd úgy! 🙂

    Olvastam a Szenteczky-zárszót. Ő árulónak nevezi (név nélkül) a fedélzetet elhagyókat. Horváth Gyula nem mondott rá semmi rosszat. Személyesen ismerve mindkettőjüket nem tudom, melyiküknek van igaza, és nem értem, miért nem tudnak egy hajóban evezni.

    Ja, ami az állásomat illeti, az nincs. Kisvállalkozó vagyok, bármikor bontható megbízási szerződéssel. Tökéletesen kiszolgáltatva a három kiskorúmmal.

  29. Gordon szerint:

    Csaba Péter hozzászólását olvasva bennem megint az a gondolat merült fel, hogy az úgynevezett csepeli baloldalt tényleg csak saját szervezeti görcsei érdeklik.

    Szomorú, hogy továbbra is csak a szervezeteikről tudnak beszélni és nem a csepeli emberekről.

    Talán ezért is jutottak oda ahol vannak. Remélem az erodálódási folyamat gyorsulni fog – ez most fontos csepeli érdek.

  30. Herbert szerint:

    Gigi! mit nem értesz?
    Aki nem hódol be, azt leárulózzák.

  31. Miska72 szerint:

    Új Pólus TAKARODJ Csepelről!

  32. csaba péter szerint:

    Mert a Fidesznek a polgári körök másra kellettek mint a szervezet megerősítése! Tán a Kubatov brigádok csak az emberekért jöttek létre és nem a szervezetért ! Van honnan tanulni.

  33. Gordon szerint:

    Én csaba helyében inkább hallgatnék ha az kerülne szóba, hogy ki mit mire használt.

    Mivel ők 8 évig vezették az országot és 16 évig a kerületet, nehezen tudnak hitelesen másra mutogatni.

    Egyszerűen nem jön át.

  34. Csepel-sziget szerint:

    Gordon! Nem védelmezve egyik baloldali szutyok szövetkezetet sem, de a Kubatov-botrányt még nem sikerült a Fidesznek kimagyaráznia. Pedig Kósa “mindent” megpróbált. A kókler c. szuperprodukciót vele kellene forgatni 😀

  35. csaba péter szerint:

    Imádom a bátor névtelen hozzászólásokat !

    Hogy valakivel vitatkozni lehessen ahhoz tudni kellene , hogy kicsoda .számomra az nem létezik akinek nincs neve.
    A gyávaság az álnévvel kezdődik

    Ha meg nem félsz nosza mutatkoz be!

    Üdvözöllek
    Csaba Péter vagyok
    te kivagy? szeretnék vitatkozni veled!
    Bármiről : politika ,csillagászat, tőrténelem ,régészet, vallás stb

  36. Gordon szerint:

    Válaszoltam hsz-edre a “Nyolc éve egy helyben toporgunk” c. 2010.07.31-i bejegyzésnél.

  37. GONDOLKODÓ! szerint:

    “A posztkomcsik – ha érdekeik úgy kívánják – elindulnának még a Magyar Gárda színeiben is, csak reményét lássák némi zsíros falatnak.

    Már a tavaszi választások második fordulójában is szép számmal “vonultak illegalitásba” az elvtársak a vörös szegfű árnyékából, hiszen az addig olyan melldöngető bolsevikok, mint Molnár Gyuszi, Varjú Lackó, Burány Sanya – és még sorolhatnám – megpróbálták aljas, sunyi és számító módon “függetlennek” feltűntetni magukat a választók szemében.
    Tipikus “mocskoskommunista” tempó.

    Való igaz, hogy Budapesten nagyobb a nyugger komcsik beágyazottsága a társadalomban, mint a legtöbb vidéki településen, de ez még önmagában kevés lesz az üdvözülésükhöz. Csúfos bukás vár rájuk. Sőt! Történelmi bukás!

    Vidéken nem nagyon lehet port hinteni az emberek szemébe, arrafelé mindenki a saját bőrén érzi, hogy egy-egy polgálmester, vagy jelölt “hogyan muzsikált” addig, ám a fővárosban már nem annyira tiszta a helyzet. Nem mindig lehet tudni, hogy az egyes kerületekben lakók mit “köszönhetnek” a helyi polgármesterüknek és mit annak a jellemlovag Demszkáj-Hagyó-Mesterházy-Horváth-Ikvai és tettestársaiknak. Az egymásra mutogatás pedig bőszen zajlott az elmúlt két évtizedben.

    Mivel a zűrzavar, a kiszolgáltatottság, a közbizonytalanság és az épp csak a létezés határáig érő élettér bitosítása ideális közeg a magukat “a pórnép irányítására kiválasztottaknak” érző politikusoknak álcázott férgeknek, nem csoda, hogy ilyen hosszú időn keresztül uralni tudták Budapestet. De most ennek (Is!) vége lesz.

    Nem kis feladat vár Tarlósékra.
    Ki kell söpörniük a cuculibsi mocskot, a végére kell járni, hogy hová tűntek az adófizetők száz- és ezer milliárdjai, nem utolsó sorban élhetővé kell tenniük Budapestet.

    Én – bár vidéken “cserepedtem” (by D209) – harminc évet húztam le a fővárosban. Elegem lett.
    Elegem lett a mocsokból, a bűzből, a lépésenként zaklatókból, az agresszív “énvagyokaútkirája” bunkó sofőrökből, a galamb-, meg a kutyaszarból, a közbizonytalanságból, a botrányos és életveszélyes tömegközlekedésből, a folytonos dugókból stb…
    Hányingerem támad, ha arra gondolok, heti 1-2 alkalommal be kell utazzak Budapestre a dolgom intézni.

    Ha már az SZDSZ nevezetű, nemzetidegen politikai bűnszervezet szerencsésen megrohadt a saját mocskában, dőljön le végre az “MSZP utolsó bástyája” is!”

  38. Retnak szerint:

    Ezekkel az emberekkel még a HÉV-en sem utazom szivesen együtt, nemhogy egy újonnan alakuló bagázsban együtt dolgozni. A bukott baloldaliakkal csak újabb bukás vár minden naiv csatlakozóra. Gy.Német Erzsébet? Aki kaján vigyorral tapsolt egy találkozón Gyurcsány Ferencnek amikor az lesöpörte hatalma teljében az előremutató javaslatokat? A Főváros vezetéséből régen szemlesütve kellene távoznia. Az SzDSz-esekről nem is beszélve. Emberidegen antihumánus és nemzetgyűlölő az egész életfelfogásuk. Nem is hallok róluk szivesen. Bujjanak el azután majd megkeresem Őket, ha ráérek.

  39. islander szerint:

    GONDOLKODÓ

    Sajnálom, hogy csak ennyi jutott a fővárosból…Budapest nem az, amiről Te beszélsz.
    Bár sok vidékinek tényleg ez a véleménye. Ez van.

Itt lehet hozzászólni !