Tarlós szerint a fővárosi szocialisták belebuktak a városüzemeltetésbe

Helyi Téma

Kép: Hírszerző

A BKV-botránysorozat és a fejetlen kapkodásba torkolló tömegközlekedési sztrájk ostromállapotokat idézett elő a fővárosban. A cég működésével mindenki elégedetlen, de ez sem volt elég ahhoz, hogy a tulajdonos, a város rendet teremtsen. A kollektív szerződést csak 6 napos munkabeszüntetés után tudták aláírni az atomizálódott BKV-szakszervezetek. A káosz okairól és a lehetséges megoldásokról kérdeztük Tarlós Istvánt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjét.

– Demszky Gábor a BKV-sztrájk kapcsán érdekes adalékkal szolgált: a leállás nyereséget termelt a cégnek. Mit szól ehhez?

– Ha a városért felelős politikus egy ilyen nyilatkozatot tett, annak súlya van. De egyben tévedés is, talán arra gondolhatott, hogy energiát nem fogyasztottak a BKV járművei ez alatt az idő alatt. Nem nyújtottak szolgáltatást, pedig az a kötelességük. Amennyiben ezt Demszky Gábor örömhírként közölte, az súlyos baklövés.

– Azt újságolta jó hírként, hogy a kényelmetlenségért cserébe esetleg meghosszabbítják a bérletek érvényességi idejét.

– És az hogyan lehetséges? Ha néhány nappal meghoszszabbítják, akkor olcsóbb lesz a következő havi? Mert ha nem, akkor az érvényességi idők egymásba nyúlnak, és mégiscsak meg kell kurtítani valamit…

– Hogyan lehetne rendet teremteni a BKV háza táján? Úgy tűnik, mintha sorsára hagyva sodródna a cég.

– A szocialisták, akik 15 éve dirigálják a városüzemeltetést, belebuktak a BKV problémáiba. Érdekes, újabban éppen ők szólítanak fel arra, hogy beszéljünk a tényekről. Legyen! A BKV teljesen tönkrement, holott 2003-ban, Medgyessy Péter miniszterelnöksége idején egyszer már lenullázták az adósságait. Legkésőbb ekkor át kellett volna szervezni a cég működését, és erre a szocialista–szabad demokrata vezetésnek minden lehetősége meg is volt. Ehelyett titokszobákat tartottak fenn, milliárdokat fizettek ki mondvacsinált feladatokra. Ez vezetett odáig, hogy a 2006-os évi(!) 12 milliárd hiány 2009-re megduplázódott. Ez katasztrófa. Lehet persze arra hivatkozni, hogy „az állam nem segít”. Több európai város, Varsó, Helsinki főpolgármesterével találkoztam – nekik az állam valóban nem ad támogatást a tömegközlekedésre. Nekem ez a Gyurcsány–Bajnai-kormány egyáltalán nem szimpatikus, de tény: amit a BKV-val kapcsolatban vállaltak, teljesítették. A működési költségek közel felét megtermelte a cég, de mindössze 10 milliárdot adott a tulajdonos, azaz a város, a többit az állam állta. Megint más kérdés, hogy a kormány az utolsó pillanataiban olyasmit ígér, aminek beváltása a következő kabinetre marad.

– Az elégséges szolgáltatás is szabályozatlan a BKV-nál. A sztrájk esetlegessé tette az emberek napirendjét.

– A sztrájktörvényt gatyába kell rázni! Hogy vannak erős szakszervezetek, az rendben van. Az viszont nehezen érthető, hogy a BKV-nál miért működik 26-féle érdekvédelmi szervezet. Valakinek gondoskodnia kellett volna a kollektív szerződésről! Ám azoknak, akiknek semmi bajuk nem volt az 1-1,5 évig ott dolgozó, „átszállójegyes menedzserek” több tízmilliós végkielégítésével, most fáj a buszsofőrök kis pénze. A közszolgáltatási sztrájkokkal óvatosan kellene bánni, mert a kárvalottjai végeredményben a budapesti városlakók!

helyitema.hu

38 hozzászólás “Tarlós szerint a fővárosi szocialisták belebuktak a városüzemeltetésbe” bejegyzésre

  1. én szerint:

    Súlyos baklövést az apja követett el anno!

    De félre a tréfát! Miért lenne rend a fővárosban békávéilag, amikor azok is nyakig benne vannak a pénzlenyúlásokban. Csak nem ők fogták a talicska szarvát, hanem irányították, merre kell tolni.

    Nem beszélni kell, hanem intézkedni, gyorsabban nyomozni, letartóztatni és ami a legfontosabb az ügyészség tökét megszorongatni. Mert ha rajtuk múlik mindet kiengedik, akiket a rendőrség elkap.

  2. ződ szerint:

    Szóljon már vakaki ennek a szegény embernek, hogy a bérlet meghosszabítás úgy lehetséges, hogy a következő intervallumra annyival később veszem meg! Persze aki a polgárok pénzéből autókázik honnan tudná!

  3. ződ szerint:

    Bocsika, de már elengedtem a hsz.-mat mikor észrevettem, hogy Freud is közreműködött! Tehát nem vakaki hanem valaki!

  4. Öreg halász szerint:

    Én, szerinted tényleg az a jó, ha áll a BKV, mert akkor “nyereséges”? Ződ, szerinted minden rendben van a fővárosban, azért bírálod azt, aki eddig is a problémák megoldását és a pénzlenyúlás megakadályozását szorgalmazta? Csak nem vagy te is tanulmányíró? 😉

  5. ződ szerint:

    Öreg halász! A probléma megoldó képességét azóta tisztelem Tarlósnak amikor ezüstérmet szerzett a főpolgármesteri választáson és a Combinók örömükben megjavultak!

  6. Földhözragadva szerint:

    Tud arra bárminemű (leginkább) anyagi garanciát felmutatni a Tarlós, hogy csepelen lesz gerincút? Engem ez érdekel, mivel nagyot kéne hibáznia, hogy ne ő legyen a főpolgármester…

  7. Öreg halász szerint:

    Ha nem a választás és a látszat lett volna olyan rohadtul fontos, talán nem milliárdos Combinók futkosnának csak megbízható villamosok, és talán nem robbanna le annyi busz Csepelen, mert buszfelújításra és új, vagy a jelenlegieknél használhatóbb használt buszok vásárlására is jutott volna. Nem is beszélve azokról a milliárdokról, amiket egyszerűen elloptak vagy kielégítették egymást.

  8. Gordon szerint:

    A metrószázmilliárdokról nem is beszélve.

  9. hehehehe szerint:

    felejtsétek már el ezt a gerincutat.

    gerincútról már 15 éve nincs szó. elkerülőútról megy a vita, amit eredetileg azért akartak építeni, hogy amíg a gerincút elkészül, addig se menjen át csepel belvárosán a forgalom.

    a gerincút demszky 93-as ígérete szerint 2×2 sávos, lámpa és szintbeli kereszteződés nélküli, soroksári úttól az m0-ig tartó út lett volna.
    96ra kellett volna elkészülnie.

    nem kell se tarlós, se demszky, se budapest. csepelnek csak önálló megyei jogú városként van jövője.

  10. Nagyapó szerint:

    Hölgyeim/Uraim
    Tarlós Úr várhatóan Csepelre is el fog jönni, akkor tegyék fel neki a kérdéseket. Eddig többször volt itt és akkor is minden kérdésre válaszolt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Földhözragadva szerint:

    Nem a válasz érdekel, hanem az út. Az elődje is nagy ígérgető volt…:(

  12. hehehehe szerint:

    Nagyapó: semmi bajom nincs Tarlóssal. kívánom, hogy elődjénél sokkal jobb munkát végezzen Budapestért. De Csepel nélkül.

    a főpolgármester személyétől függetlenül az önálló Csepel mellett állok.

    remélem Tarlós, mint a szomszédos Budapest főpolgármestere partner lesz minden olyan fejlesztésben, ami a 2 várost érinti.

    lesz miről beszélni, hisz a sorsunk nyilvánvalóan közös, lévén Csepel Budapesttel határos, azzal egybe van épülve. de én úgy hiszem, hogy mi ebben a partnerségben úgy járunk jobban, ha teljesen önállóak vagyunk, és csak városunkra kell koncentrálnunk, a minket megillető pénz Csepel fejlődését szolgálja.

  13. Papi szerint:

    hehehehe!
    Ennél nagyobb butaságot nem is mondhattál volna! Ha Csepel önállóvá válik abban a pillanatban lényegesen drágább lesz az élete ne feledd nem érvényes akkor a bérlet nem érvényes a fővárossal kapcsolatos távfűtési, villany, gáz ár sokkal többet fizetünk mindenért és mint város is kevesebb pénzt kap gazdálkodásra! A legrosszabb amit tehetünk ha önálló várossá nyilvánítjuk magunkat!

  14. Papi szerint:

    Ződ!
    Miért jó nekünk ha “felújított” gagyit vessz meg a főváros miért nem lehetett magyar terméket venni ( Ikarust, Ganz). Ja, hogy ez nem lett volna a magyar gazdaság tönkre tételének jó, ez a ti elveitekkel ellentétes lett volna!
    Ne feledd már csak 72 nap aztán fizettek!

  15. Papi szerint:

    hehehehe
    Még annyit, hogy ezt a hülyeséget már Miska gyerek megpróbálta és nagyon nagy többség el utasította!

  16. kispajtás szerint:

    Papi:
    Vanak egy páran, akik nem tartják hülyeségnek. Elmondanám neked, hogy soha életében nem mert volna ilyennel előállni az általad “Miska gyerek”-nek titulált személy. Aki ezt felvállalta, 1990-94 között volt Csepel Polgármestere erős Fidesz támogatottsággal és úgy hívják: Hajdú Béla
    Neki még ahhoz is volt mersze, hogy a Zanati Bélát kipenderítse a Jedlik igazgatói székéből, ahová a szoci vezetés visszarakta.
    Hajdú Béla volt, aki tiltakozni mert a szennyvíztisztító ellen is, akkor ígérgetett a Demszky Csepelnek fűt és fát. De aztán jött a vörös uralom és a megtorlás a fővárostól való elszakadási szándék miatt.

  17. hehehehe szerint:

    papi az ilyen magadfajta hülyék miatt tartunk itt.
    mi lesz drágább te szerencsétlen? ilyen alapon miért nem csatlakozik Budapesthez Érd, Miklós, gyál, vecsés stb stb? nem akarnak olcsóbban élni? vagy akarnának, de budapest nem engedi őket belépni?

    milyen bérlet veszti érvényét? miért vesztené érvényét?

    1. ez csakis megállapodás kérdése. akár maradhat is a BKV mint szolgáltató
    2. bárki vehet BKV bérletet u.azért az árért, nem csak budapestiek
    3. a csak csepeli járatokat simán lehetne üzeme
    4. a BKV és a többi fővárosi cégben Csepel most is résztulajdonos, mint Budapest része. Ha kiválunk, attól a tulajdonból az a rész minket megillet.
    5. minden hazai és külföldi példa cáfolja ezt az ökörséget. máshol egy nagyváros jóval túlnyúlik közigazgatási határain, mégis meg van oldva a közlekedés. akár London és elővárosai, akár Washington DC, akármelyik.

    szal ez felesleges, ostoba hisztéria

    ami a távhőtilleti: a távhő jóval olcsóbb lenne, mivel jelenleg a csepeliek fizetik meg máso kerületek drága távhőjét, lévén a fővárosi ár egységes. 1GJ távhő mindenhol u.annyi nekünk fogyasztóknak, de a bekerülési érték más és más.

    1. Csepelen a legolcsóbb a távhő, amit a főtáv is a Csepeli Erőműtől vesz olyan 2000ft/GJ áron. Ezt mi fogyasztók majdnem a duplájáért kapjuk meg. más fűtőmű mondjuk 3000ft/GJ áron állítja elő, de az ottani felhasználók is u.annyit fizetnek, mint mi.
    hol itt a verseny? hol itt a kényszer a modernizációra? majd a hülye csepeliek, meg békás megyeriek kifizetik a különbözetet.

    2. a csepeli távhőrendszer teljesen független műszakilag a város többi részétől. az erőműtől vett távhőt csak csepel és erzsébet használja.
    akár csak a csepeli, akár a csepeli-erzsébeti rendszer kiszervezése helyi önkormányzat tulajdonában álló cégekben megoldható egyszerű papírmunkával. (melóztunk a családból páran a főtávnál, szal tudom)

    3. az önállósodás után a távhő jelentősen ‘ócsítható’ csepelen, hisz már nem kell a csepelieken nyert árrésből behozni a más kerületek drága távhője miatti kiadást. legalább más kerületek is versenyhelyzetbe lesznek hozva, és rákényszerülnek a gazdaságosabb megoldásokra.

    Villany: ember te csepelen laksz egyátalán? van itt egy kibaszott nagy erőmű, ami az ország villamosszükségletének 8%-t adja.
    de

    1.Az elmű ugyanúgy maradhatna szolgáltató, ez is csak megállapodás kérdése, hisz csepel résztulajdonos az elműben is.

    2. ha az önkormányzat saját csepeli áramszolgáltató céget hoz létre, a villanyár csökkenhetne, hisz mi megvehetjük közvetlen az erőműtől, és lévén a cég önkormányzati tulajdonú, nincs profitkényszerben.

    pénz: hogy kapnánk már kevesebbet, mint város?
    eszednél vagy? hallottál már forrásmegosztásról?
    egy önálló csepel sokkal több pénzt kapna, mint a 21. kerület. pénzünk egy részével most a fővárosi önkormányzat gazdálkodik, és nekünk ez nem jó, mert csepelt leszarják, és a város többi része szépül és épül a mi pénzünkből is. mi meg rohadunk, hiába fizetünk.

    másrészt az EU-s pénzekhez is sokkal jobban férhetnénk hozzá önállóvárosként.

    gondolkodj már!!!! nem mint bp 21.rangú külső, lepusztult kerülete pályáznánk, hanem megyei jogú városként, pest megye székhelyeként, egy EU-s főváros tőszomszédságában lévő, az ország 4.-5. legnagyobb városaként. benne az ország legnagyobb dunai kikőtőjével, és 5 km-re egy repülőtértől…

    az ilyen ostoba emberek miatt nem lettünk függetlenek 93ban, és ezért tartunk most itt. papi, a te lelkedenis szárad ez!!! nézz tükörbe!!

    még hogy a legnagyobb hiba, hogy önállóak leszünk… te annyira hülye vagy, hogy elhiszed ezt, vagy demszky-fan vagy?

    ti voltatok azok, akik 93ban azért szavaztak nemmel, mert demszky annyit mondott, hogy sárga buszok fognak járni. ugyanazokat a hazugságokat fújod, amiket demszky 93ban.

    nem akarom, hogy az ilyen idióták miatt szenvedjen és pusztuljon csepel a jövőben is. ha lesz erről népszavazás – és garantálom, hogy lesz, még idén, vagy jövőre – legalább maradj otthon!!!

  18. Papi szerint:

    kispajtás!
    Őszintén megmondom nem tudom mi volt 1990-1994 között és ha őszinte akarok lenni speciel ez most nem is foglalkoztat. De azért kérlek számolj vagy néz utána mennyivel több lenne a kiadásunk ha Csepel önálló várossá lenne nyilvánítva! Ha jól emlékszem elég nagy volt a csepeli lakosok ellenállása és szerintem most is az lenne!

  19. hehehehe szerint:

    hagyd kispajtás, ez annyira hülye, hogy még azt se tudja, hogy ki kezdeményezte.

    Hajdú SZDSZ-es volt, ami azért vicces, mert pont az SZDSZ-es Demszkyvel került szembe.

    és azért szavazták le, mert az ilyen papi féle ostoba hülyék elhittek mindent, amit demszky mondott. jujj sárgabusz fog járni. sárgabusz fog járni. és annyira hülyék voltak az emberek, hogy ez alapján döntöttek.

    jah meg az ígéretek alapján. 2x2sávos gerincút soroksáritól m0-ig 1996ra, albertfalvi híd, új hévszerelvények, majd vmikor egy 5-ös metró meg stb stb. ebből semmi sem valósult meg. még a gerincút helyett beígért elkerülő út sem…

    igen, a szavazás legfőbb apropója a szennyvíztsiztító volt. mert őrült ötlet oda, Budapest és Csepel egyik legértékesebb még beépítetlen, városmaghoz közeli területére szargyárat építeni. ráadásul csepeli szennyvizet nem tisztít…

    de majd napi 20-30 kamionnyi bűzös iszap fog itt cirkálni a városban.

    éljenek a papi félék… csaktudnám, sopron miért nem akar Budapest 3200. kerülete lenni, ha az annyira jó. de még a budapesttel egybeépült érd, diósd,vecsés, gyál sem akar. a hülyék…

    szerintem itt se a fidesz se az mszp nem merné felvállalni ezt a törekvést, és kampányolnának ellene, mint anno a demszky.

    csepel önállósodása csak pozitívumot jelentene, nincs olyan vonzata a dolognak, ami negatívum lenne.

  20. hehehehe szerint:

    vicces vagy. tehát nem tudsz semmit, de úgy van, ahogy te mondod…

    szteem meg most olyan a közhangulat, hogy megszavaznák. főleg, ha az embereknek elmondják mennyivel olcsóbb lenne az élet egy önálló csepelen, és mennyivel több pénze lenne a városnak, és nem kéne arra várni, hogy a főváros mikor óhajt majd a mi pénzünkből csepelen is megvalósítani vmi érdemi fejlesztést.

    a hülyeségeidet meg fejezd be. mennyivel lenne több a kiadás? és mennyivel a bevétel…

    főleg ha végre elindulnának a fejlesztések, és rendezések, és Csepel lakossága megugrana mondjuk 150e főre…

    csak északcsepelre 30000 új lakost várnak, ha egyszer elkészül az ottani új városrész.

  21. Papi szerint:

    hehehehe!
    A barátaiddal beszélj így! Világos! Én nem hülyéztelek le csak azt mondtam, hogy hülyeség ez az ötlet! Amiket itt felsoroltál egyszerűen nem igaz mert akár melyik a fővároshoz közeli és a BKV által üzemeltetett járatról beszélsz mindegyikhez külön bérletet kell venni mert nem érvényesek a BKV bérletek. Erről ennyit! Jó lenne ha inkább utána néznél az áraknak aztán beszélnél! Egyébként még egyszer ezt a stílus az elvtársaiddal szemben, de nem velem ha én tartalak annyira, hogy normális stílusban írok elvárom, hogy te is így írj!

  22. hehehehe szerint:

    én viszont lehülyéztelek mert láthatóan az vagy, ha te hülyeségezed az én mondanivalómat, amikor én tényekkel, logikus érveléssel támasztom alá minden állításomat, te meg csak hasraütve nyomos magadból az okoskodást a kocsmából hazaérve. hol voltál? oázisban? forrás? kapufa?

    mi nem igaz?
    ezek a települések voltak valaha Bp részei? nem.
    résztulajdonosai a BKV-nak? nem.
    simán lehet olyan megállapodást kötni, hogy a BKV marad a szolgáltató, és a csepeli önkormányzat fizet a BKV-nak ezért.

    lesz miből fizetni, hisz önálló városként jóval több pénzt kapunk. köztük azt a pénzt is, amit most a főváros a mi lóvénkból a BKV-ra költ. tehát semmivel sem lenne drágább.

    DE: akár mi is üzemeltethetjük a kerületen belüli buszokat, ha találunk olcsóbb alternatívát. pl a HÉV meghosszabításával 38 megszüntethető, 138 nemjönnebe csepelre.

    aki nem látja be, hogy milyen előnyökkel járna az önállóság, és ostoba 93-as demszky féle demagógiákat kotor elő, azt én jogosan nevezem hülyének.

  23. Vátesz szerint:

    Annak idején én Csepel elszakadására szavaztam, mert láttam, hogy vidéki városok milyen nagy ütemben fejlődtek, például Kecskemét. Azóta eltelt 17 év, a helyzet rosszabb lett, mert az elvtársak a gyárat totál lerohasztották, Csepel egy döglött tetem, egy alvóváros. Ezért ragaszkodnak a helyiek annyira a fővároshoz, mert magukban nem éreznek erőt, az elvtársakban csalódtak, de még mindig csodavárással tekintenek arra, aki bármit is ígér. Az itteni lakosság jórésze vidéki származású, de azt már elfeledték amit minden vidéki tud, csak magukra számíthatnak.
    Én Észak-Csepelt egész másképp képzelem el, nem 30ezer kajmán betelepülő lakóhelyeként, hanem egy regionális államszövetség központjaként, felesleges minősíteni engemet ez miatt, mert én a Vátesz nevet is szándékosan választottam. NOMEN EST OMEN.

  24. Jeniszej szerint:

    Váljanak szét a kerületek – mind az összes! (he he buhara)

  25. Papi szerint:

    Jól van hehehehe!
    Meg mutattad mennyire nem vagy vita partner írhatsz amit akarsz de látszik, hogy nem tudsz számolni! Utazz el bármelyik általad felsorolt városba és rájössz arra, hogy igenis plusz viteldíjat kell fizetni az utazásért! Nem is tudtam, hogy te is ott voltál a felsorolt kocsmák valamelyikében!
    Egyébként olvasva a beírásodat tényleg nagyon primitív vagy!

  26. hehehehe szerint:

    vátesz:

    1. a gyár csak tetszhalott. rengeteg cég van oda bejelentve, renegeteg fizeti az iparűzési adót.

    2. mintha lenne ott egy siemens, egy erőmű, egy kikötő stb stb. de ha le is pusztult, van benne potenciál. főleg ha kész lenne a gerincút, és az albertfalvi híd, lenne 3-as villamos az adyn és a budafokin át a savoya parkig, vagy ne adj isten kellenföldi pályaudvarig (4-es metró)

    3. az elszakadással megyei jogú város leszünk. az is elérhető, hogy budapest helyett csepel legyen pest megye székhelye (végülis budapest, de mégse az :D).ezekkel új közhivatalok költöznének csepelre.

    4. azt be kell látni, hogy ez egy körfolyamat.ha elmaradnak a fejelsztések, akkor tényleg egyre jobban belesüppedünk az alvóvárosi létbe, és csak pusztulunk. budapesti kerületként ez prolongált. ha önállósodunk, és minket illető pénzek felhasználásáról végre csak mi magunk dönthetünk, és elindulnak a fejelsztések csepelen, kiépül az új északi nagyvárosias(teszem azt ‘felhőkarcolós’/magasházas),és az új déli kertvárosias rész, az munkahelyeket is fog vonzani.

    ha nincs egy frekventált, kulturált, modern nagyvárosias rész, nincsenek irodaházak, nincsenek jelentős közintézmények, közhivatalok, és a közlekedés is szar, akkor tényleg páriah létre van kárhoztatva csepel.

    ami a víziódat illeti: sajnos nem reális, ami nem jelenti, hogy rossz lenne. én viszont reális dolgokkal foglalkozom, és a budapesttől való elszakadás reális. és az is reális, hogy csepel csak így lehet sikeres, csak így léphet előre.

    20 éve nem történt semmi, pedig a rákóczinak és a szabadkikötőnek már régen a váci út és az üllői út színvonalán kéne lennie. de semmi olyan infrastruktúrafejlesztés nem volt, ami ennek irányába hatott volna.

    ha csak a végállomás meg az ady között leviszik a HÉV-et az úttest alá,és egy normális főépítész és építészeti konceció van, akkor a többit már a magántőke elintézte volna…

    de csak hányadékok épülnek. az egyetlen vállalható komplexum a MURUS.
    a többi szar, a csepel korzó, a plaza rákóczi út felöli része, a putri sor mind mind egy okádék.

    olyan helyzetet kell teremteni, hogy a magántőkének megérje idejönni.
    abetongár meg a zrínyi nyomda helyén már régen irodaházaknak, szállodáknak, lakótömböknek kéne állniuk. olyan léptékű, funkciójú épületeknek, mint a váci úton pl.

    de nem, 20 éve csak a beállt átmenőforgalom. ami napközben a szabdkikötőn meg a rákóczin megy, az felháborító. és lépés sem történt ezügyben…

    talán nem volt hely a rákóczit 2×2 sávosra bővíteni végig az m0-ig? mert az senki ne merje mondani, hogy nem volt rá pénz, ha 4-es metróra volt. 20 év alatt fizetett eleget a csepeli polgár, de még ennyi sem jutott neki.

    hát ezért kell elszakadni Budapesttől, és az összes Papi féle hülyét meg kell győzni erről, és egy népszavazást kezdeményezni.

    hátha ebben a jelenlegi helyzetben a csepeliek is belátják, hogy van értelme adni egy esélyt ennek, és megpróbálni.

  27. hehehehe szerint:

    vicces amikor egy ilyen magadfajta okoskodik, aztán primitívezik. hagyjuk, hogy az igekötőket nem ismered, gondolom max a Bajákiból van egy esztergályosi végzettséged, ami nem baj, szép szakma, és kell esztergályos is, csak ne engem, egy mérnök-közgazdászt akarj gazdasági és városfejlesztési dolgokról meggyőzni.

    a primitívséget meg ne feszegessük…

    aki ennyi hülyeséget összehord, és a logikus válasznak pont az ellenkezőjét szajkózza (mint pl a távhő önállósulás miatti drágulása), az inkább hallgasson.

    mindjárt kitalálod, hogy csepelt t.képpen a belső kerületek tartják el…

  28. hehehehe szerint:

    jeniszej: újspesten is felmerült már a kiválás gondolata.

    azért fontos, hogy mi lépjünk először, mert mi van ha az első kilépő után törvényileg lehetetlenítik el a szétválást?
    vagy ha újpest válik ki elsőnek, akkor baszhatjuk a pest megye székhelyére való pályázást.

    de csepel az egyetlen kerület, amit természetes határvonalak választanak el Bp többi részétől. csepel nincs szervesen összenőve Budapesttel.

  29. Papi szerint:

    hehehehe!
    Add vissza a “diplomád” mert továbbra sem tudsz számolni!
    Te meg a mondat eleji nagy betűt nem ismered! 🙂

  30. hehehehe szerint:

    nem ismerem…
    visszaadom…

    jól visszavágtál.

    mit kell számolni te szerencsétlen??? számolj te. most szerinted csepel abból él, hogy más kerületek befizetéseiből csoportosítanak át ide, és többetköltenek csepelre, mint amit amúgy mi befizetünk?
    nem, pont fordítva…

    na sikerült a számítás? csepel költségvetése nagyobb arányban nőne, mint a kiadások. tudod ez mit jelent?

  31. Jeniszej szerint:

    Hová csöppentem szántó vető létemre? 🙂

  32. kispajtás szerint:

    Papi:
    A tájékozatlanság és az alapvető tények ismerete hiányában egyre inkább alulmaradsz a vitában. Fogalmad sincs az előzményekről, szajkózod a matekolást és azt, hogy hány nap van hátra. Na, itt el is fogytál…
    Elmesélem neked, hogy jópár ismerősöm, barátom lakik a Csepelt övező településeken. A Halászteleki, Szigetszentmiklósi, Szigethalmi vagy a Kis-Duna túlpartján, Dunaharasztin lakók kifejezetten büntetésnek vennék, ha Csepelen kéne élniük. Az elmúlt években ezek a települések olyan ütemben fejlődtek, úgy húztak el Csepel mellett, hogy már a kondenzcsíkot sem látod.
    Csepel földrajzi adottsága az, hogy sziget, ami mára azt is jelenti, hogy elszigeteltté vált mindentől, ami XXI. századi. A kultúra, a sport, az oktatás és a közbiztonság béka segge alatti “színvonala” szánalmas. Nem volt földtől elrugaszkodott gondolat a fővárostól való különválás Hajdú Bélától, csak abban a ciklusban már későn és nem eléggé előkészítetten került népszavazásra ez a kérdés. Demszky a bukása elkerülése érdekében a csillagokat is lehazudta az égről, az akkor tett ígéreteit soha esze ágában sem volt teljesíteni.
    Mindehhez jól jött neki a szocik ’94-es győzelme és az, hogy meginduljon a kerület kifosztása, lezüllesztése Tóth, Orosz (igazából ő a Kulcsfigura) irányításával. A többi vezetők meg csak jöttek-mentek, de ha mentek, akkor sem üres zsebbel.
    Na, Papi, akkor most számolj !!!

  33. Nagyapó szerint:

    hehehehe!
    Sok mindenben igaza van. Tudok még mást is, pl. Budapest egy részét és Érdet Csepel látja el vízzel. A Gyorsvasút telephelye Csepelen van. Az erőmű, és az építendő új erőmű helyi adójának nem ~1/23-ad része, hanem az egész Csepelé lenne. Ezeket Hajdú (aki Fidesz tag volt) polgármestersége alatt is tudta mindenki, azonban a felkészülési idő kevés volt, és hatott a szadeszes propaganda (szamár a városháza előtt).
    Jelenleg a leválás nem lehet téma, mivel a választások közelsége miatt erre nincs jogi lehetőség.
    Arra nem is gondolok, hogy az egész a figyelem elterelése miatt történik.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  34. hehehehe szerint:

    így van nagyapó.

    Csepel sikerre lenne ítélve önálló megyei jogú városként.
    20 éven belül Budapest és Debreczen mellett az ország 3. legnagyobb és legjelentősebb városa lenne.

    hihetetlen fejlesztésekre lenne pénz, mindaz megvlósulhatna, ami az elmúlt évtizedekben elmaradt.

    “Jelenleg a leválás nem lehet téma, mivel a választások közelsége miatt erre nincs jogi lehetőség.”

    ezzel nem értek egyet. az önkormányzati válsztások előtt, vagy azokkal egyidőben lehetne helyi népszavazást tartani erről.
    vagy mondjuk egy népszavazás szeptemberben, és októberben már az önálló csepel polgármesterét és közgyűlésének tagjait választjuk meg.

    de ha csak jövőre szakadunk le, az is jó, csak kezdődjön el vmi. nem elég beszélni róla. kéne szervezni egy Önálló Csepelért Eygesületet, és önkéntesek a szabdidejükben becsöngetnének a lakosokhoz, lakossági fórumokat tartanának, hogy az emberek tisztában legyenek azzal, hogy mi a valóság, és a sok papihoz hasonló sötét fejében világosság gyúljon.

    nem is értem, miért lázadt. leírtam minent logikusan levezetve, érvekkel, erre idejött hülyeségezni, és olyan baromságokat mondott, amit már egy óvodás is körberöhög. az ellen kell tenni, hogy az emberek ilyen tévhitben legyenek, és ha a csepeliek már belátták ezt, utána kell a népszavazást kezdeményezni.

    félév-év kőkemény munka lenne, hogy a csepelieket megismertessük a jelenlegi helyzettel, és az önálló városi lét lehetőségeivel, valamint az aláírások összegyűjtésével.

    azért lenne jó az önkormányzati választásokkal egyidőben, vagy ahhoz közel, mert akkor nagy a választási hajlandóság.
    félek, hogy ciklus közbeni, főleg egy nyári népszavazás érvénytelen lenne.

  35. holló 2 szerint:

    A nagy álmok mid két részről !!!!!!!
    De senki nem beszél az Imre térről. Csak mg kell nézni a gyár felőli részt, az az ótvar ami ott virit az a kerület ” büszkesége” !! ha egykis parkféleséget alakitottak volna ki egy pár paddal ( ha idéglenesen is,ha más tervek vannak a területet iletően), már más benyomása lenne az ide látogatónak.
    A másik téma TEMETŐ,amit ugye nem egy kormányzati ciklusra szoktak tervezni. Aki a Krizantém lakó parkot a garázsokkal tervezte és akik engedéjt adtak rá, azok mind Nóbel dijjat érdemelnek…..!!!! Lehet ugyan,hogy hosszú távra gondoltak, miszerint mindenkit hanvasztani fognak, már aki igényli ???

  36. kispajtás szerint:

    holló 2:
    Attól, hogy odacsesznek két padot, még nem változik az “ukrán feeling”.
    Tudatosság van ebben a rohasztásban, nagy fekete madár!

  37. lolka szerint:

    “A Halászteleki, Szigetszentmiklósi, Szigethalmi vagy a Kis-Duna túlpartján, Dunaharasztin lakók kifejezetten büntetésnek vennék, ha Csepelen kéne élniük. Az elmúlt években ezek a települések olyan ütemben fejlődtek, úgy húztak el Csepel mellett, hogy már a kondenzcsíkot sem látod.”-Irja kispajtás és nagyon, nagyon igaza van, csak ott az őnkormányzatok a polgárokért dolgoznak az a külömbség…Harasztin is olyan parkot csináltak a semmiből a dunparton a HÉV. tötés melett…

  38. kispajtás szerint:

    lolka:
    Nem lopnak annyit!!!

Itt lehet hozzászólni !