Bankó vagy bunkó?

Helyi Téma

A kép illusztráció, forrás: Napi.hu

Alaptalanul megszégyenítették olvasónkat egy csepeli üzletben a többi vásárló előtt, azzal vádolták, hogy lopott, és hamis bankóval akar fizetni. Amikor kiderült, hogy ez nem így van, bocsánatot sem kértek tőle.

A csepeli üzletház drogériájában megállt az élet, amikor hangos szóváltásra figyeltek fel a vásárlók. – A pénztárnál fizettem, amikor egy dolgozó hangosan felszólított, mutassam meg a táskámat. Nem tudom, ki volt az illető, mert nem volt rajta névtábla. Kérdeztem, hogy ezt miért teszik velem, mire az illető arrogánsan, a többi vevő előtt azt felelte: látta, amint a táskámba árut tettem. De ez nem volt igaz. A hangnemen és az eljárási módon a mögöttem várakozó vevők is megbotránkoztak – panaszolta Kléberné Demeter Éva, akinek ártatlansága bebizonyosodott, s a vevők is szóltak az alkalmazottnak, kérjen tőle elnézést.

– Csak cinikusan nevetett és tovább vádaskodott, hogy nekem biztos van félnivalóm, azért fakadtam sírva – mondja olvasónk. Miután a hölgy beírt a panaszkönyvbe, ügyét személyesen vizsgálta ki a területi vezető és egy revizor, akik megállapították, a boltvezető jogszerűen járt el. Ezek után már el sem fogadták a hölgytől a tízezresét, mondván, hamis. Klébernét ez már sokkolta, mert a bankjegyet vásárlás előtt vette ki az egyik bankautomatából, amelyről a bizonylat mai napig nála van.

– Bevizsgáltattam én is a bankjegyet, mert nem gondoltam, hogy egy pénzintézet bankautomatájába hamis bankjegy kerül. És így is volt! Az üzletben tévedtek. A biztonsági szál némileg halványabb volt a szokásosnál – mondja.

A szóban forgó üzlet azóta írásban adott választ a hölgynek, amelyben elnézést kértek tőle a kellemetlenségekért.

helyitema.hu

23 hozzászólás “Bankó vagy bunkó?” bejegyzésre

  1. Andree szerint:

    Melyik üzletről van szó pontosan?

  2. Tóth Mária szerint:

    többet ott nem kell vásárolni!

  3. Huba szerint:

    Remélem, a sértett bepereli legalább 10 millára becsületsértés miatt az üzletet.

  4. Micimackó szerint:

    és csodálkoznak hogy miért megy tönkre sok kiskereskedő meg vendéglátó, amikor sok helyen így bánnak a kedves vevővel….abszurd

  5. Iványi Gabi szerint:

    “ügyét személyesen vizsgálta ki a területi vezető és egy revizor, akik megállapították, a boltvezető jogszerűen járt el.”

    Ha feljelentésre kerül sor:

    kérje, hogy minek alapján hivatkoztak a “jogszerűségre”?

    megkapta a panasz kivizsgálásáról az értesítést? -ha igen, akkor azt nagyon jól tegye el!

    A személyiség megsértése…Bele ne törődjön az elnézést kérő levélkébe! Önnek ez kevés…az Ön és a tisztességes kereskedők érdekében!

  6. fülöpke szerint:

    Velem egy “hiéna” akarta eljátszani a lopás gyanúját.
    Ragaszkodtam a rendőr jelenlétéhez. Elengedtek. Nem vállalták fel a beégést.
    Javaslom minden egyes ártatlanul vádolt vásárlónak a rendőrségi jegyzőkönyv felvételét.

  7. Villanyírógép szerint:

    “A szóban forgó üzlet azóta írásban adott választ a hölgynek, amelyben elnézést kértek tőle a kellemetlenségekért.”

    Plusz mellékelték a listát, hogy kiket rúgtak ki a dolog miatt, UGYE?

  8. hehehehe szerint:

    beszarás, hogy belépsz egy boltba, és egyből úgy mennek utánad, úgy néznek rád, mintha lopni akarnál.

    még a sparban is, ahova naponta járok. mit fogok ellopni? a 33ft-os S-budget ropit? vagy a 130Ft-os S-budget vajat? vagy mit?

  9. hehehehe szerint:

    nna kellett az ördögöt a falra festeni.

    előbb lent voltam a sparban(csillagtelep)

    ugyebár tél van, 20 éve nem látott hó, most is esik még vmennyire.
    2 pulóver, sapka, rá kapucni.

    belépek, vevő alig, a 2 jól ismert biztonsági őr (dagadt csaj, meg a vén fasz)azon veszekszik, ki megy cigizni, mert már 1 órája nem voltak.

    egyből rám libbennek, de olyan ‘gyanútlanul’. átmegyek a másik sorra, és hallom ahogy a dagadtka sugdolózva oltogatja ellenem a fószert.
    vicces, mert mindennap vásárolok itt, és ha pl zsemlét hozok máshonnan, akkor még meg is mutatom nekik, hogy baszod van nálam X db zsemle.
    onnantól ‘feltűnés nélkül’ követnek. odamegyek ahol az egyik csaj tölti fel a polcokat, akkor odajön és mond valamit a csajnak alibiből.

    jah, macskaalomért ugrottam le, és vettem egy csokit is, ha már ott voltam.

    pénztárnál már látom, hogy készülnek a nagy leleplező akcióra, annyira bénák. fizetek, elpakolok, és akkor a vénfasz belekezd: “fiatalember, megnézhetjük mi van a kabát alatt”

    mondom neki: ezt komolyan kérdezed? naponta járok ide bazmeg. mi lenne alatta? egy féldisznó. lehúztam a kabátomat, ez meg csak röhög,hogy neki ez a kötelessége.

    leidiótáztam, és eljöttem. a pénztáros (az igazán elleszenves öreg, festett alkoholista nő volt éppen) méghallom megkérdezte tőle, hogy ezt most minek kellett.

    nem értem: mert 3 réteg ruha volt rajtam, és arra a 2percre nem vettem le a sapkát és a kapucnit, akkor már tolvaj vagyok? ha már eleve a seggemben állva követ végig, akkor mit akar még a pénztár után?

    lehet azt kellett volna, hogy megkérdezni, hogy szerinte mi van alatta, de ha nincs ott, akkor kifizeti az árát…nehogymá csak úgy linkre, pofára, kvótából vagy poénból lehessen embereket vegzálni és meggyanúsítani.

    beszarás.

  10. Iványi Gabi szerint:

    A biztonsági őrök a képzésük során éppen a lényeget nem tanulják meg: az illemet…és tessék ..a hozott példa általános!

  11. miska72 szerint:

    Na akkor mondja az ember, hogy IDE SE JÖVÖK TÖBBET! De még ebbe a bolthálozatba se vásárolok HOHA TÖBET!

  12. lolka szerint:

    Azért itt szerepelhetett volna az üzlet neve, mégha burkoltan is úgy erösen körbe irva, hogy melyik is az. Tudom hülye dolog egy kisboltban vettem sokáig cigit, mert útba esett jövet-menet és szokás volt, hogy a vevők a visszajárót ott hagyták. Egy idő után már automatikusan vissza sem adta. Na evvel én úgy vagyok, hogy ha úgy döntök, hogy ott hagyom köszönje meg. De adjon vissza. Nem adott vissza (nem nagy összeg), de az elv…Azóta ott nem vásároltam, ennek már egy jópár éve…

  13. Nagyapó szerint:

    A Weisz Manfréd Művekben volt egy vezérigazgató helyettes, ha jól emlékszem Schrantz nevű. Ment hozzá a rendészet vezetője, hogy meg kell erősíteni az őrszolgálatot, mert sok a lopás. Schrantz kérdezte, mennyit lopnak, és mennyibe kerülnek az új őrök? A válasz után azt mondta lopjanak!
    Hogy ezt miért írtam?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. orsi szerint:

    Szerintem egy biztonsági őrnek annyi joga van velem szemben,mint nekem,vagy bármely más polgárnak. Sajnálatos módon a mai őröket akár felvétel és felvértezés után másnap már őrködhetnek. Természetesen aki lopni megy,az bűnhödjön. Érdekes,velem még nem packáztak…

  15. LB szerint:

    Hasonló esetekben nem megíjedni kell, hanem ragaszkodni ahhoz, hogy hívják ki a rendőrséget. És ha lehet, jó hangosan. hogy mindenki hallja.
    Ha a “biztonsági őr” vagy a főnöke a többi vásárló előtt kijelenti, hogy lopással gyanúsít, akkor nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt feljelentést kell tenni!
    Nem szabad bemenni az irodába, mivel ott már nincsenek tanúk és gyakorlatilag az csinálnak, amit akarnak.

  16. DFK szerint:

    Ilyen esetben a teendők:
    1. Rendőrt hívni
    2. Jegyzőkönyvet felvetetni
    3. Vásárlók könyvébe írni
    4. Minden lehetséges fórumon nyilvánosságra hozni az estet pontos hely és idő megjelöléssel
    5. Ha van lehetőséged, ügyvéden keresztül megkeresni őket, a cég felsővezetését is beleértve.

  17. én szerint:

    Meg kell nevezni az üzletet! Ezt nem lehet elhallgatni. Bárkivel megtehetik ugyanezt.

  18. ződ szerint:

    DFK:! 6. pont. Ha biztos vagyok magamban, hogy nem loptam akkor megmutatom a tatyómat, akár a gatyómat! Ebben az esetben az előző 5 pont hatályon kívül helyezve!

  19. zed szerint:

    Egy vagyonőrnek nagyjából annyi joga van, mint egy közönséges állampolgárnak. Bárkinek joga van bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt elfogni, és a rendőrség megérkezéséig visszatartani. Egyszerű gyanú esetén ugyanakkor a biztonsági őr mindössze kérheti a vásárlót, hogy mutassa meg a csomagját, ruházatát, testi kényszert nem alkalmazhat (az önvédelem más kategória), legfeljebb a vásárló elé állhat elzárva az útját. Ha a vásárló nem együttműködő, meg kell várni a rendőrség kiérkezését.
    Én a hölgy helyében egyszerűen megpróbáltam volna elmenni. Ha a vagyonőr erőszakkal tart vissza, pl. durván megragad, az már megalapoz egy feljelentést, főleg két tanú igazolja az esetet. Ha az együttműködés mellett döntök, akkor sem vagyok köteles követni az őrt az üzlet elkülönített helyiségébe, pl. raktárba. Nem jó, ha csak bolti alkalmazottak vannak jelen a csomag/ruházat átvizsgálásakor, ugyanis részrehajló tanúk.

  20. zed szerint:

    …főleg ha két tanú…

  21. talicska szerint:

    Nos..én az ilyet úgy oldom meg, közlöm vele, ha nem talál nálam semmit úgy megpofozom hogy csak na..kivétel nélkül elállnak a próbálkozástól.
    De természetesen az őr viselkedése generálhatja is a dolgokat..egy barátom direkt eszik mindenhol az árúból, és röhög rajtuk..

  22. talicska szerint:

    Ja, és NEM motozhat..a ruházat átvizsgálása az az..csak ha ezt a kifüggesztett üzletszabályzat tartalmazza..sőt, ha úgy állít meg, hogy nem hív rendőrt azonnal, személyi szabadság megsértése miatt feljelenthető..és ha nagyon bosszúálló az ember, a vagyonvédelmi kamara etikai bizottságánál kell feljelenteni, és akkor a tagságát megszüntetik ergó nem dolgozhat…

Itt lehet hozzászólni !