“Koporsópénz” – íme a legújabb MSZP-s csodafegyver

Egyre gusztustalanabbak a vesztét érző párt nyugdíjas kampány-hazugságai

Index, Csepel.info

A többség ma a választók helyett inkább a kormányt temetné

A Magyar Szocialista Párt Nyugdíjas szolidaritás című vasárnap délelőtti rendezvényén Mesterházy Attila, a párt születésnapos miniszterelnök-jelöltje focilabdát és csillogó puszitömegeket kapott ajándékba, cserébe 75 ezer forintos kegyeleti járandóságot, a nyugdíjkorrekciós program és az utazási kedvezményrendszer folytatását, valamint a méltányossági nyugdíjkassza bővítését ígérte.

A Millenáris Teátrum épületébe a zimankó ellenére hat-nyolcszáz nyugdíjas érkezett, hogy meghallgassa az MSZP miniszerelnök-jelöltjét, amint nyugdíjasoknak szóló programjáról beszél.

Puszi, hátsimogatás

A gyülekezéskor még Kiss Péter társadalompolitikai miniszter és Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke is nyílt színi tapsot kapott az egybegyűltektől. Mindketten begyűjtöttek és kiosztottak jó pár hátlapogatást, és annál is több puszit, majd helyet foglaltak, ugyanis a komoly kampányszavakat Beregi Péter színművész poénkodása vezette fel. Legtöbb mókájában volt valamilyen pajzán utalás, a legnépszerűbb az volt, hogy „Egyszer valaki az Országgyűlés előtt belepisilte a hóba, hogy HÜLYE OGY. Megvizsgálták, és kiderült, hogy az anyag a Torgyáné, de a kézírás a Macó Ágié!”

A gurgulázó nevetést komoly szavakra Dr. Czermán Mártonné, az MSZOSZ nyugdíjas tagozatának vezetője cserélte, aki Mesterházy Attilát, mint az idősek ismerőjét mutatta be. „Megkérdezte tőlünk, mit szeretnénk, de mire mondtuk volna, kiderült, hogy kívülről tudja, mi a nyugdíjasok igénye” – mondta a miniszterelnök-jelöltről. Az MSZP-s nyugdíjasok szavait tolmácsolva azt mondta, a jelenlegi nyugdíjrendszert szeretné, és nem kér a svéd modellből.

A Fidesz által bedobott, majd cáfolt, egyéni számlákon nyilvántartott befizetéseken alapuló, az azoktól és a gazdasági teljesítményektől függő svéd nyugdíjmodellről igen sok szó esett a vasárnapi délelőtti összejövetelen.

Az MSZP prominensei tényként kezelik a svéd modell lehető legrosszabb forgatókönyv szerinti bevezetését, így nagyjából az ördöggel tűnik egyenlőnek a megjelentek számára a rendszer.
Nyugdíjkatasztrófa

A rendezvényen Nyugdíjkatasztrófa feliratú szórólapot osztogattak, amelyen „a Fidesz drasztikus nyugdíjcsökkentésre készül!” szöveg hatalmas narancssárga betűkkel virított. Többször elhangzott, hogy a narancssárgák 70. életévtől adnák a nyugdíjat, amit jócskán meg is kurtítanának. (A svéd modellel a Figyelőben szimpatizált a fideszes Varga Mihály, volt pénzügyminiszter, erre ugrott rá mumust kiáltva az MSZP. A Fidesz cáfolt, majd közölte, szerintük az MSZP akarja a svédet, ami abból is látszik, hogy azt a Gyurcsány Ferenc által a katasztrofális nyugdíjrendszer megoldására 2007-ben felkért Nyugdíj és Időskor Kerekasztal nevű szakértői csoport dobta be, másik négy lehetséges modellel együtt. Itt tartunk most.)

A rendezvény napján 36. születésnapját a nyugdíjasok és szülei jelenlétében ünneplő Mesterházy Attila ugyanebben a szellemben beszélt: említette a hazugságaikat szajkózó papagájkommandós Fideszt, és Orbán Viktort is, aki szerinte Dzsudzsák Balázs labdarúgó kampányszereplését fontosabbnak tartja, mint a nyugdíjasokat. A Fidesszel kapcsolatos mondandóinál valamivel kevesebb időt szánt saját nyugdíjas programjának ismertetésére, amelynek előre összefoglalta a lényegét: az MSZP adni akar, a Fidesz elvenni.

Kinek adjam?

Az időseknek szóló programpontjai a következők: az MSZP legfontosabb választási ígérete, hogy folytatni fogja a kedvezőtlen feltételekkel nyugdíjazottak kompenzációjára kidolgozott nyugdíjkorrekciós programját azok körében, akik eddig kimaradtak belőle.

Nyugdíjas programpontok

Hogy pontosan miből, arra nem tért ki, de ezen kívül évente megduplázná a legrosszabb helyzetben élők számára nyújtott méltányossági nyugdíjkassza  összegét, megtartaná a 65 év felettiek ingyenes utazási kedvezményét és egyszeri 75 ezer forintos kegyeleti járandóságot adna azoknak az átlagnál kevesebbet kereső nyugdíjasoknak, aki megözvegyülnek. A szocialisták további tervei között szerepel a Büntető törvénykönyv módosítása is, amely szigorúbban büntetné az idősek ellen elkövetett bűncselekményeket. Több üdülési csekket is ígért a nyugdíjasoknak és támogatná képzéseiket, amelyek között az idősek internetes oktatását emelte ki.

Szavait mondatonként tapsvihar szakította meg, záró gondolatait pedig álló vastaps követte. Ekkor a sajtónak el kellett hagynia a termet, de még láttuk, ahogy további tíz-húsz résztvevő rohamozza meg a miniszterelnök-jelöltet, és mindegyikük kicsikar legalább egy puszit tőle.

Forrás: Index

22 hozzászólás ““Koporsópénz” – íme a legújabb MSZP-s csodafegyver” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Mszp mondja: 75 ezer koporsópénzt kapsz, ha rám szavazol.

    Akiben van egy minimális tartás az pártpreferenciától függetlenül pestiesen csak annyit mond erre, hogy: Anyátok!

  2. Tóth Mária szerint:

    Idióta barmok ! börtönbe velük!

  3. kispajtás szerint:

    Az mszp megásta az ország sírgödrét.
    A lélekharangokat még nem lopták el?

  4. Tóth Mária szerint:

    A Fidesz aktivisták miért nem keresik fel az idős otthonokat????

    ez a mocskos szoci-párt már lecsapott rájuk. most hallottam a TV-ben, hogy a Fidesz elvett a nyugdíjukból, még mindig ezt a szöveget nyomatják. a sok megvezetett pedig kórusban fújja, és tapsol ennek! remek műsor is van hozzá: Harangozó Terike, és Aradszky L. nyomja a zenét! Szép, nem????

  5. Jeniszej szerint:

    Ezek voltak a kisnyugdíjasok?
    Hihetetlen! Ilyen sok agyi katasztrófát megért, elmeszesedett agyú nyugdíjas van.
    Lehet, hogy elgurult a gyógyszerük, vagy csak egyszerűen nincs pénzük kiváltani.
    A tünetek tapsolási ingereket váltanak ki náluk.

  6. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Kedves Jeniszej, hát ezek igencsak a “baloldali” nyugdíjasok tábora, akik annak tapsolnak, hogy: mit is vettek ki a zsebükből gázkompenzáció, távfűtés emelés, 13. havi nyugdíj, nyugdíjkompenzáció stb. soroljam, elfelejtették bevenni a Cavintonjukat. De annak tapsolnak, hogy koporsópénz be van ígérve, meg a 65 év felettiektől nem veszik el az utazási kedvezményt, szegények !! Szégyen ! A mézesmadzag elhúzva ! 8 év alatt ez elég keserűre sikeredett, szegény öregek nem veszik észre, bepalizva ??

  7. kispajtás szerint:

    Podolák védjegye, a “politikai sírrablás” az mszp védjegyévé vált.
    Csak így tovább elvtársak!
    Hamarosan itt a vég, befellegzett!!!

  8. Öreg halász szerint:

    Most is van temetési segély annak, aki nem tartozik a gazdagok táborába. Ez már csak emiatt is egy aljas ígéret.

    Az Orbán kormány volt az első, amelyik alatt a nyugdíjak reálértéken növekedtek, mégis sokakat sikerült bepaliznia az MSZP-nek 15 e. forinttal. (Aztán persze visszavették az áremelésekkel.) Most ez is sikerülhet párak felé, hiszen aki ismeri a nyugdíjasokat, az tudja, hogy mennyire irracionális félelmük van amiatt, hogy “temetetlenül maradnak”.

    Ha tehát onnan nézzük a dolgot, hogy mennyire aljasul gátlástalan átverés, amit megint előrángattak, akkor sikerült megint nagyot alakítaniuk a hatalom szerelmeseinek.

    Azért remélem, hogy sok olyan jóérzésű nyugdíjas van, akiknek éppoly gusztustalan lesz ez a hazudozás, mint a korábbiak.

  9. Jeniszej szerint:

    A legócskább dolog az ilyen leépült agyú embereket félrevezetni.
    Nem meglepő! – a szociktól.

  10. Jeniszej szerint:

    A szikratávíró tetejére lassan kirakhatják a szocik a koporsójukat. Készülhetnek az eszme végső temetésére.
    Lehet, hogy ezért ígérgetik a koporsó pénzt?

  11. T. szerint:

    “szigorúbban büntetné az idősek ellen elkövetett bűncselekményeket”

    Javaslom kezdjék 3g-vel!!!

  12. DFK szerint:

    Jaj, hány és hány nyugdíjas gondol az MSZP-re könnybelábadt szemmel; néhány tízezezr szavazatot símán hoz nekik ez az ígéret.

  13. én szerint:

    Undorító… a többit moderáltam.

  14. ződ szerint:

    Miért háborogtok? Ennyi végkielégítés már csak járjon az ügyetleneknek is!

  15. Gordon szerint:

    Azért milyen durva dolgokat produkál néha az élet (ez esetben az mszp). Néhány napja még arról beszéltünk, hogy csepelinek és zednek kampánybögrét osztogat az mszp, aztán tegnap vagy tegnapelőtt én megemlítettem a kampányminibográcsot, de az mszp azonnal rálicitált a kampánykoporsóval.

  16. Gordon szerint:

    Pedig erre a kampányminibográcsra nagyon büszke voltam. De hát hiába, az mszp nagyon tud…

  17. Nagyapó szerint:

    Kedves nyugdíjasok! Szavazzatok a szocikra!
    Merjetek kicsik lenni! Mennél kisebbre hamvasztassátok magatokat, így a 75 000 Ft-ból mar csinos fejfedő vásárolható. Hozzásegít benneteket a korai eltávozáshoz, a csökkenő nyugdíj, a romló egészségügyi- és szociális ellátás. A szép, 75000-ből kijövő, temetésre búcsúztatónak kérjétek fel Avarkeszi, Podolák et.-akat. Szép beszédet fognak nektek mondani a szebb jövőről.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. Papi szerint:

    Jeniszej!
    Szidod a nyugdíjasokat az agyuk miatt akkor mit mondasz Zöd! Zed! Gold! csepeli! és még egy-két “okos”tojásra? Csak úgy kíváncsiságból kérdem!
    Már csak 69 nap! 🙂

  19. ződ szerint:

    Papi! Egyetlen dolog van a világon amivel minden ember elégedett: A saját esze! Még az is büszke rá, akinek annyi van mint a csürhére járó malacnak! Épp, hogy hazatalál!

  20. kispajtás szerint:

    Koporsópénz, országgyűlési képviselőknek gyászpénzként 6 havi illetmény???
    Ennek a sok kretén képviselőnek lesz bőr a képén ezeket a baromságokat megszavazni? De pláne, hogy 2/3-os többség kell?
    Mit akarnak ezek kifacsarni még?
    Kössenek életbiztosítást, mint más országokban, mint más normális ember.

  21. Papi szerint:

    Ződ!
    Akkor te és a hasonszőrű társaid nagyon büszkék vagytok pedig még annyi eszetek sincs:”mint a csürhére járó malacnak!” 🙂
    Ne feled 69!

Itt lehet hozzászólni !