A tanú állítja: Molnár Zsolt 40 millió forint vesztegetési pénzt vett át az Olimpia Parkban

Magyar Nemzet, Mandiner, Csepel.info

A korrupciós ügybe keveredett Horváth Csabán és Tóth Csabán kívül egy harmadik szocialista politikus, Molnár Zsolt körül is egyre forróbb a levegő. Fuzik Zsolt állítja, a politikus vesztegetési pénzeket fogadott el tőle – derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott kihallgatási jegyzőkönyvből. Az MSZP-s honatya az iratok szerint 40 millió forintot vett át az Olimpia Parkban, a vallomást pedig poligráfos vizsgálat támasztja alá.

A Magyar Nemzet információi szerint a költségvetési csalással gyanúsított Fuzik Zsolt 2021 őszén vádalkut kötött a nyomozókkal és több általa ismert, politikusokat érintő bűncselekményről is beszámolt.

A férfi vállalta a hazugságvizsgálatot, a poligráf szerint igazat mondott, amikor a vesztegetésekről vallott.

Mint ismert, Fuzik Zsolt is azon gyanúsítottak között van, akikre 2021 nyarán csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanújával, a hatóságok szerint társaival 19 milliárd forint értékben állítottak ki fiktív számlákat. A hamis dokumentumok a SYS IT Services Kft.-nél és a hozzá kapcsolódó gazdasági társaságoknál keletkeztek. A számlák segítségével a csalók a saját jövedelmüket növelték és a vesztegetési pénzeket is így fizették. Fuzik vallomásaiból olyan kép bontakozik ki, hogy

a férfi afféle intéző volt a cégcsoporton belül, akire a főnökei a piszkos munkát, a vesztegetési pénzek átadását bízták más feladatok között.

Az ügyészség kezdeményezte Tóth Csaba mentelmi jogának a felfüggesztését

Így kerülhetett képbe a zuglói parkolási ügyekben is, ahol a SYS IT Services alá tartozó egyik cég nyerte el a parkolásüzemeltetési feladatokat. Itt 2017 és 2019 között vallomása szerint

Fuzik Zsolt minimum 250 millió forintot, a profit felét adta át Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselőnek és Horváth Csaba fővárosi MSZP-s politikusnak,

aki 2019-től a kerület polgármestere lett. Azt nem tudni, hogy Tóth és Horváth milyen arányban osztozott a negyedmilliárd forintnyi vesztegetési pénzen, ám a későbbi kerületi vezető néhány alkalommal ezen felül is kért és kapott pénzt – legalábbis az eddigi vallomások alapján így látszik.

A múlt héten egyébként az üggyel összefüggésben az ügyészség kezdeményezte Tóth Csaba mentelmi jogának a felfüggesztését. Fuzik Zsolt azonban nem kizárólag Zuglóban dolgozott, a SYS IT Services fővárosi pályázatába is bevonták.

A cég 2019 nyarán nyert el egy jelentős közbeszerzést, amely alapján két éven át milliárdokért működtethették a BKV informatikai rendszereit. Ebben az ügyben bukkant fel Molnár Zsolt és társa, akik a pályázat beadása előtt keresték fel a SYS IT-t azzal, hogy „nem támadják meg a szerződést” ha fizetnek nekik. Fuzik szerint Molnár 40 milliót kért, a társa 30-at és a megállapodás szerint a „díj” két évre szólt.

A pénz egy Hugo Boss irattáskában volt

A vallomás szerint Molnár Zsolt kezdetben bizalmatlan volt Fuzikkal szemben, a pénzátadást ezért egy közös ismerősük, Z. Zs. segítségével akarták lebonyolítani, ám a tervezett találkozók meghiúsultak. A vallomásrészletek alapján nem világos, hogy Fuzik Zsolt miért nem tudott találkozni a közvetítővel, ám később az MSZP-s országgyűlési képviselő maga jelentkezett nála.

„2019 második felében 40 millió forint vesztegetési pénzt adtam át Molnár Zsolt országgyűlési képviselőnek” – jelentette ki vallomásában Fuzik Zsolt. A pénz átadásának a körülményeiről elmondta, Molnárral 2019. augusztus 6-án találkoztak délelőtt 10 órakor a Casa Bianka étterem előtt az V. kerületben, ahonnan az Olimpia Parkba sétáltak.

Fuzik a pénzt egy fekete bőr Hugo Boss irattáskában vitte magával. A parkban leültek egy padra, majd odaadta a politikusnak a táskát, aki megköszönte és azt mondta: „rendben vagyunk”. Fuzik Zsolt vallomásában megemlítette, hogy a táskát nem kapta vissza.

Molnár Zsolt a vesztegetésről szállingózó hírekre a múlt héten pénteken az ATV-ben reagált, ahol igyekezett előre menekülni. Közölte, valóban találkozott Fuzik Zsolttal és egy padon ülve beszélgettek az Olimpia Parkban, de tagadta, hogy pénzt vett volna át a férfitól.

23 hozzászólás “A tanú állítja: Molnár Zsolt 40 millió forint vesztegetési pénzt vett át az Olimpia Parkban” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Miután a Városháza ügy a végletekig fel lett göngyölítve, a bűnösök elítélve…

  2. Nagyapó szerint:

    Az eetásak fejlődtek, Nokia doboz helyett már Hugo Boss irattáskában kapják a korrupciós kenőpénzt!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. László szerint:

    Érdekes ez az ország Nagyapó! Bárkire rá lehet mondani bármit. Egy időben az ilyet úgy csinálták hogy megfigyelték, telefont lehallgattak netán “csapdába” csalták. Minek? Azzal munka van. Mi van a Városházával? Vigyori börtönben van már? Miért nincs?

  4. Nagyapó szerint:

    László igaza van. Sem Vigyori, sem Czeglédi, sem a zuglói, kispesti maffia, sem Völner nincs hűvösön. Sőt a moslékkoalíció több vádlottat – szokásuk szerint – képviselő jelöltként indítanak, hogy a választásig időt nyerjenek!
    Sajnos😛 nálunk demokrácia van, nem diktatúra (proletár sem), így a büntetőügyek elhúzódnak!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. László szerint:

    Szóval a demokrácia miatt…

  6. Gratulálok szerint:

    Kész csoda, hogy a pénzszállító Hugo Boss irattáska mellé nem viselt Hugo Boss SS-egyenruhát, mint 2006-ban Gyenge Zsolt fideszes képviselő!

  7. László szerint:

    Pénzszállító irattáska? Pénzszállító Iveco kamion tartalma Svájcba, 2-3 hetente. Övék a készpénzlogisztika. Amit akarnak azt csinálnak.

  8. Gyula szerint:

    40 millához minek aktatáska? Senki nem látott még egy köteg 20 ezrest, ami 1 milla?
    Esetleg 500-asban kapta? 😁🤣😛👏👍

  9. Gyula szerint:

    Fater!
    Az akkori 3210-es Nokia dobozos sztorija is megbukott! Abban nem fér bele 5-6 millánál több, kipróbáltuk, valahol meg van a Youtube-on. 😛🏳‍🌈

  10. Földi űrutazás szerint:

    Hazugságvizsgálatot valamennyi képviselőnkre! Lehet negyedére csökkenne a parlamenti létszám. A “TAO pénz nem közpénz” sem maradhatna ki.

  11. kormánypárti szerint:

  12. László szerint:

    Úgy is néz ki egy szkinhed. Egyből ráismertem. Vagy az is baj hogy védekezik?

  13. kormánypárti szerint:

    Elég szánalmas védekezés, hogy ő csak rossz helyen volt. Éppen olyanok állták körül, akik kifütyülték Gönczöt. Egy zűrös társaság mellett állt, de semmi köze nem volt a társaság tagjaihoz. Na ja, mert ő nem balhézni akart tiniként, hanem az öregembernek a karattyolására volt kíváncsi valójában és nyilván tök egyedül ment oda. Szerintem előadhatott volna életszerűbb magyarázatot is, mondjuk hogy fiatal volt és ez abban az időben egy jó buli volt számára, de ma már nagyon sajnálja a történteket. Nem így tett. Ehelyett a régi fényképét mutogatva magyarázkodik. Persze, mert nem akarta elbukni a bizottsági elnöki pozícióját és a velejáró javadalmazást. A problémák ott kezdődnek, amikor valaki azért lesz politikus, mert abból jól meg lehet élni.

  14. László szerint:

    A fidesznél vannak olyan aki azért lesz politikus, mert abból jól meg lehet élni?

  15. Nagyapó szerint:

    Igazuk van a szociknak, mert “mindenkit megillet az ártatlanság védelme”, ahogy nagy tudású
    vezetőjük mondotta!😀
    Továbbra is érvényes, hogy…

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. László szerint:

    Szerintem erről még valami törvény is van. Már nem Oroszoroszágban élünk…Vége van fater…

  17. Gyula szerint:

    Fater!
    Völnert is megilleti. Akkor ez döntetlen, nem?

  18. Nagyapó szerint:

    Új “hír”! Jakab Péter felajánlott 5 kb szárazbabot Horváth Csaba édesanyjának!😛😛😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. László szerint:

    Zsák krumplit felajánlott a gazdájának a Parlamentben is. Azóta nincs nyilvános krumpli osztás pedig milyen jól jönne majd.

  20. Nagyapó szerint:

    Vannak feledékeny, de rosszindulatú emberek, akik elfelejtik, hogy burgonya, alma osztás ádvent idején szokásos!
    Választások előtt a lejárt szavatosságú tészta dívik!

    Várom a krumplis Jakab artikulálatlan üvöltözését, amiért Iványi Gábor, a zsidó vallású kirúgott metodista lelkész, a nagy baloldali, ellopta 1300 “melós” TB befizetését!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  21. László szerint:

    Nem lesz üvöltözés. A csend hangjai vannak mint a Városháza ügyében.

  22. Nagyapó szerint:

    Horváth Zsoltot meggyanúsította a rendőrség, Tóth Csaba mentelmi jogának felfüggesztését kéri a főügyész, következő Molnár Zsolt lehet. “Csend van”. Minden ügy Vigyori körül van. Becsületes politikus ilyenkor lemond!!!
    “A kommunista legnagyobb bűne a hatalom elvesztése!” (6. Lenin)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  23. Gyula szerint:

    Az a vidéki ex polgármester mikor vonul már be a sittre, Fater?
    Egyéb.
    Ha ráérek, csokorba szedem őket, jó lesz? 🤣🌈

Itt lehet hozzászólni !