“Normális” párt: több mint húsz elhunyt írt alá nekik Csepelen és Soroksáron

Csepel.info

A Csepel.info értesülése szerint nem marad botrány nélkül a 2022-es csepeli-soroksári országgyűlési jelöltállítás. A Normális Élet Pártjának (NÉP) helyi jelöltje ugyanis – információink szerint – legalább huszonegy elhunyt állampolgár ajánlását és aláírását is “megszerezte”.  A Gődény Györgyhöz kötődő szervezetet azonban nyilván nem a síron túlról segítik, és a sok eset miatt nem is valamelyik aláíró szándékos akciója állhat a háttérben. Egyértelműnek tűnik, hogy a párt az ajánlások jelentős részét vagy teljes egészét törvénytelenül szerezte meg.

Információink szerint a kifogásolt ajánlóíveken szereplő nevek egy régi, legalább tíz évvel ezelőtti adatbázisból származhatnak. Erre utal az elhunytak nagy száma és az elhalálozások dátuma is. A választói névjegyzék egyébként megvásárolható a választások előtt, a választások után azonban meg kell azt semmisíteni, továbbadni pedig végképp nem szabad. Arról nincs információnk, hogy a névjegyzékben szereplő adatokkal ki lehet-e tölteni az ajánlást, de ha igen, akkor 2013-ban vagy azelőtt vették meg azt a névjegyzéket, amiből az adatok származnak. Amennyiben egy korábbi választás során másolták le törvénytelenül az ajánlásokhoz szükséges adatokat, akkor már csak a 2010-es országgyűlési vagy önkormányzati választás idején történhetett ez meg.

Nem az idei csepeli-soroksári az első ilyen visszaélés. Minden választási évben lebuknak – jellemzően új jelölő szervezetek, kamupártok – hamis ajánlásokkal. A nagyobb ellenzéki pártok nem törődtek a bizonyítékokkal, és ezeket a visszaéléseket mindig a jelenlegi kormányra próbálták fogni. Így történt ez a csepeli-soroksári választókerületben 2018-ban Bangóné Borbély Ildikóval is, aki a Fideszre fogott egy ugyanilyen választási visszaélést. Természetesen hamar kiderült, hogy az MSZP-s politikus asszony hamisan vádolja a kormányzó pártot. Az pedig csak néhány héttel ezelőtt derült ki szintén, hogy Bangónénak nem csak a vádaskodása, de a diplomája is hamis volt.

A jelöltek

A hivatalos adatok szerint jelenleg hét bejelentett országgyűlési képviselőjelölt van a csepeli-soroksári, 17-es számú országgyűlési választókerületben. Ebből hárman vannak nyilvántartásba véve, ők már biztosan indulhatnak az április 3-i választáson. Ez a szám hamarosan változhat, a csepeli-soroksári választási bizottság ugyanis jelenleg is ülésezik. Információink szerint – elméletileg – a Normális Élet Pártjának jelöltje is rendelkezik a szükséges számú, jogszerű ajánlással, kérdés azonban, hogy ezeket valóban jogszerűen szerezték-e meg.

A már nyilvántartásba vett, hivatalos jelöltek Csepel-Soroksáron:

  • NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN (Fidesz-KDNP)
  • DR. SZABÓ SZABOLCS (DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd)
  • KOVÁCS ATTILA (Mi Hazánk)

Bejelentett, az ajánlásokat leadó, de még nem hivatalos jelöltek:

  • PÁL ÉVA (Munkáspárt-ISZOMM)
  • CSIZMADIA CSEKE (Magyar Kétfarkú Kutya Párt)
  • JÁRÓ ARNOLDNÉ (Normális Élet Pártja)
  • KOLLER SÁNDOR (Megoldás Mozgalom)
Csepel.info

3 hozzászólás ““Normális” párt: több mint húsz elhunyt írt alá nekik Csepelen és Soroksáron” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    Nagy szarban vagytok?
    Márcsak amiért egy antivaxxer-t, egy kamupártgyárost reklámoztok? 😁😜👏👍

  2. Gyula szerint:

    Apukám!
    Nix maszk, nix ótási, már benézted a pézt!😛

  3. László szerint:

    Maffiaszerű módszerekkel akarták csőbe húzni a kutyapártos jelölteket fideszesek, sokszor halott emberek ajánlásaival – közölte a Kétfarkú Kutya Párt a saját honlapján.

    A beszámoló szerint számos választókörzetben kaptak személyes vagy telefonos megkeresést különböző ismert és ismeretlen alakoktól, azzal a szándékkal, hogy segítenek nekik az ajánlások összeszedésében. Üres íveket kértek, amiket rövid időn belül aláírásokkal tele hoztak vissza. Volt, hogy egy nap alatt hétszáz ajánlást szedtek össze. Az aláírás gyűjtőjének neve általában nem volt feltüntetve, a papíron gyűrődések egyáltalán nem látszódtak, az aláírások külalakja sokszor teljesen identikus volt. Más esetekben egyszerűen csak cserélgetni akarták az íveket.

Itt lehet hozzászólni !