Összefogásra szólít fel az önkormányzat

Csepel.hu

Ukrajnában milliók számára vált kézzelfogható valósággá a háború. Családok, idősek és fiatalok keltek útra a harcok sújtotta területekről. Már most több tízezernyi menekült tartózkodik Magyarországon és a számuk folyamatosan növekszik.

A csepeli önkormányzat éppen ezért úgy döntött, segít a bajbajutottakon, és a Segítség Köve Alapítvánnyal összefogva adománygyűjtést szervez a volt Ifjúsági tábornál. A gyűjtés ma reggel elindult, információink szerint folyamatosan jönnek az adományok.

 

Szükség van plédekre, tartós élelmiszerekre, konzervekre, bébiételre, kekszre, pelenkára, nedves törlőkendőre. Fontos, hogy egyelőre ruhákat ne hozzanak! Az adományok a héten délelőtt 10 óra és 18 óra között adhatók le a volt Ifjúsági Tábor 4-es pavilonjánál – írja Borbély Lénárd polgármester, aki maga is kiveszi a részét a segítségnyújtásból, és ma reggel személyesen vitt tartós élelmiszereket a csepeli Sport-, Rendezvény-, és Szabadidőközpontnál található gyűjtőhelyre.

Az önkormányzat kéri a csepelieket, segítsenek az önkormányzat és a Segítség Köve Alapítvány közös adománygyűjtésében!

Fontos tudni továbbá, hogy már hívható a 1357-es nemzeti segélyvonal, amelynek hívásával 500 forinttal lehet támogatni a Híd Kárpátaljáért összefogást, az Ökumenikus Segélyszervezet oldalán, a www.segelyszervezet.hu oldalon pedig ugyancsak támogatni tudják a menekülteket.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !