A kormány nagykereskedelmi szinten is benzinárstopot vezet be

ITM
 
A kormány mai naptól 480 forintban maximalizálja az üzemanyagok nagykereskedelmi árát is, hozzájárulva ezzel a kiskereskedelmi benzinkutak versenyképesebb működéséhez – közölte a minisztérium.
 
A Magyar Közlönyben ma megjelent kormányrendelet értelmében a mai naptól a benzinárstop már a benzin és gázolaj nagykereskedelmi árára is vonatkozik, azaz a kormány legfeljebb 480 forintban határozza meg a benzin és gázolaj literenkénti árát. Az intézkedés célja, hogy a kiskereskedelmi egységek ne kényszerüljenek a beszerzési ár alatt értékesíteni az üzemanyagokat.

A kormány a magyar családok védelmében kitart a benzinárstop mellett, de ahogyan a koronavírus-válság kitörése óta minden lényeges kérdésben, úgy ebben is kikérte és figyelembe vette a vállalkozások véleményét.
 
A tavaly novemberben bevezetett benzinárstop május 15-éig érvényben marad, ennek köszönhetően a magyar emberek a gázhoz és áramhoz hasonlóan az üzemanyagért is az egyik legalacsonyabb árat fizetik Európában – közölte a minisztérium.

10 hozzászólás “A kormány nagykereskedelmi szinten is benzinárstopot vezet be” bejegyzésre

  1. Gratulálok szerint:

    Ez egy baromság! Így is ráfizetnek a kutak, mert a kút fenntartása, a munkabérek s annak terhei is költség, tehát a 0 Ft árrés mellett is hatalmas a veszteség! A piaci árat kellene arányosítani a 480 Ft-hoz, azaz a finomító, a nagykereskedő, a kiskereskedő és az állam arányosan kevesebbet kapjon, hogy az ár ne haladja meg a 480 Ft-ot!

    Magyarul, mindenki viselné a terhet, nem kizárólag a kiskereskedők! Ugyanezért nem vállalta az állam az adócsökkentést, mert akkor a költségvetés viselné egyedül a terhet!

  2. Gratulálok szerint:

    Halló Fidesz, halló Németh Szilárd! Ha ellopjátok az ötletemet, fizessetek érte használati díjat!

  3. Nagyapó szerint:

    Az ATV szerint szegény kiskút-tulajdonosok már öngyilkosságon gondolkodtak! Majd tárgyaltak a kormánnyal és megegyeztek. Hát nem érdekes?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. László szerint:

    Kompenzálják őket amiért már régóta nyekeregnek mert ez gazdája dolga.
    De akár még igaza is lehet, ez a kormány tényleg életeket ment.
    “Semjén Zsolt szerint a kárpátaljai magyarok annak köszönhetik az életüket, hogy a Fidesz bevezette 2010 után a kettős állampolgárságot: ha nem lenne magyar állampolgárságuk, akkor most meghalnának a háborúban.”

  5. robi szerint:

    A benzinárstop bevezetése óta csak akkor keresem fel kedvenc kutamat, ha esetenként 98-as benzint tankolok.
    A további tankolásokat a nagyobb kúthálózattal rendelkezőknél végzem.

  6. Gyula szerint:

    98-as? Az meg mibe kell? 🤣 Nem egy mai “sorhatos” LandCruiser-t ütök, az leszarja mi van beletöltve, majd utánaáll. 😁
    Én is a MOL-t szivatom…

  7. László szerint:

    Én meg évek óta kétezerér tankolok. Nem érzem hogy drágulna.

  8. Nagyapó szerint:

    Vannak, akik locsognak, mint MZP! A 98-as benzint sok szerényebb keresetű, régebbi típusú kocsival rendelkező tulajdonos tankol, mert a 95-ös oktánszámú benzin (E-10-es jelöléssel) tartalmaz bioetanolt, ami a kocsik tömítéseit károsítja.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Gyula szerint:

    Öreg! Abban nincs Etanol? De. (E-5)
    A Shell 100-as benzinével kevered, mert egy idióta fóbiás vagy. 😁

  10. Gratulálok szerint:

    A Shell 100-as benzinben is van 5% etanol! Én rendszerint azt tankolok, nem telik új autóra! Más használt autóját meg minek vegyem meg, a sajátom műszaki állapotát legalább ismerem!

Itt lehet hozzászólni !