Tarlósnak mást jelent a “szabadság városa” szlogen

Hírextra

Tarlós István a szétlopott, szétrabolt Csepeli Gerincút nyomvonalán 2006-ban

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint a szabadság városa nem lehet a szabad rablás színtere, ahol a többségi érdekek nem érvényesülhetnek. Tarlós István egy szerdai budapesti fórumon arról beszélt, neki a “szabadság városa” szlogen mást jelent, mint szocialista vetélytársának, Horváth Csabának.

Tarlós István szerint az elmúlt ciklusok idején, amikor a szocialisták irányították a fővárost, szabad volt rabolni, szabad volt a többségi érdekeket naponta lesöpörni az asztalról, szabad volt gyanútlan járókelőket gumilövedékekkel lövöldözni, szabad volt szemetelni, graffitizni, vadplakátozni, egy szűk deviáns rétegnek molesztálni az embereket az aluljárókban, és “szabad volt a hajléktalanoknak szabadon ott meghalni és úgy, ahogy csak akartak”.

Tarlós István szerint ha ezt nevezik szabadságnak, akkor ezt a fajta szabadságot félthetik is, de a számára nem ezt jelenti ez a fogalom.

Elmondta, a szabadság azt jelenti a számára, hogy “szabad bizonyos szabályok szerint kezelni a közpénzeket, szabad a közterületeken rendet tartani, a többségi érdekeket érvényesíteni”, akár nagy összegű bírságokkal is, és szabad a hajléktalanokkal “emberségesen, de értelmezhető szabályok szerint bánni”.

Tarlós István ez utóbbival kapcsolatban közölte: ha megválasztják, nem azzal akarja kezdeni a munkáját, hogy kisöpri a hajléktalanokat a városból, hiába is fáradozik azon Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelölt, hogy ezt elhitesse az emberekkel.

A Fidesz-KDNP jelöltje megjegyezte: hiába mondja el naponta az elképzeléseit arról, mit akar, Horváth Csaba “vagy nem figyel, vagy nem tudja megjegyezni”.

Elmondta: szeretnék a hajléktalanoknak biztosítani a számukra szükséges feltételeket, az orvosi ellátást, az élelmezést, a szállást. Hozzátette: koedukált szállókat is kialakítanak, hogy akik nem akarnak a párjuktól éjszakára elválni, azoknak se kelljen fedél nélkül aludniuk.

Közölte, gondoskodni kell a hajléktalanok biztonságáról is, mert ma gyakran az ököljog szabályai érvényesek a szállókon, és vannak akik megverik, kirabolják társaikat.

Forrás: MTI, Hírextra

26 hozzászólás “Tarlósnak mást jelent a “szabadság városa” szlogen” bejegyzésre

  1. zed szerint:

    “Programom a Szabadság városának programja.
    Az, hogy Budapest a szabadság városa, a gondolat szabadságát, a városlakók és a városért dolgozók egymásra is figyelő tetteinek szabadságát és a fizikai környezet szabadságát jelenti. A szabadságot, mint filozófiát, és mint mindennapi gyakorlatot értelmezem: csak a szabadság hozhat létre olyan kereteket, amelyeket minden demokrata magáénak érez, és amelyek mentén megvalósíthatóak programom elemei.
    A szabadság városában a közösségek normarendszere tartja fenn a rendet, és senkinek a szabadsága nem korlátozza mások szabadságát.
    A Szabadság városában esélyegyenlőség érvényesül, mindenki számára biztosítva az életminőség javításának lehetőségét.
    A szabadság városának polgárai és közösségei tisztelik a nemes tradíciókat, toleránsak és befogadóak.
    A Szabadság városa minden, a városért munkálkodni kész polgár és szervezet, minden demokratikus irányzat otthona.”
    http://www.horvathcsaba.hu/programom

  2. csepeli szerint:

    Tarlós egy demagóg barom.

  3. Gordon szerint:

    Ideges vagy? 🙂

  4. grün szerint:

    “Tarlós István a szétlopott, szétrabolt Csepeli Gerincút nyomvonalán 2006-ban”
    Tehát már 2006-ban megvolt a gerincút?
    Akkor mi a sírás trágya?

  5. Hugi szerint:

    Grün, te nem vagy csepeli?

    Ha van demagóg budapesti jelölt, akkor az Horváth Csaba. Minden ingyen? Ennél a kétfarkú kutya párt is gyengébb!

  6. Lexon szerint:

    Nincs újabb fotótok? Vagy Tarlós 4 éve nem járt Csepelen? Csak a választási időszakban jön ide, egyébként meg pontosan annyira lesz@rja ezt a kerületet (is), mint Demszky.

  7. csepeli szerint:

    Tarlós 1994-ig SZDSZ-es volt, aztán független. 2002-ben még kikérte magának, hogy a Fidesszel összeboronálják:

    http://m.blog.hu/pi/piroslapok/image/Tarlos_istv%C3%A1n_fidesz_2002.jpg

    Állítólag most sem Fidesz-tag, csak frakcióvezető, de úgy látszik, ahhoz nem kell tagnak lenni.

  8. tibor szerint:

    csepeli! Örökké pártsemleges polgármesterről álmodoztatok.
    Most meg az a baj, hogy nem FIDESZ tag?
    Nektek senki se jó?

  9. Huba szerint:

    grün!
    Már megint “ződ”-eket beszélsz!
    “Tarlós István a szétlopott, szétrabolt (jelenlegi állapot) Csepeli Gerincút n y o m v o n a l á n 2006-ban.”
    Te és az összes 32-es adattal rendelkező maszopos társaid, csak közlekedjenek nyomvonalon, én úton szeretnék. Azt hiszem ti is utat ígértetek lassan 2 évtizede, nem pedig nyomvonalat.

  10. Huba szerint:

    grün!
    Már megint “ződ”eket beszélsz. Te és az összes 32-es iq-va rendelkező maszopos közlekedjen nyomvonalon, én ragaszkodok az úthoz. Lassan 20 éve ti is utat és nem nyomvonalat ígértetek.

  11. grün szerint:

    Hugi!
    Annyira csepeli vagyok, hogy 71-ben még az esküvőm is a Tanácsház téri templomban volt!
    Épp ezért sajnálnám ha áttelepítenék mondjuk a Nagyadó alá!

  12. Hugi szerint:

    De nem tudod, hogy nem épült meg a gerincút?

  13. grün szerint:

    Hugi!
    Figyelj má!
    “Tarlós István a szétlopott, szétrabolt Csepeli Gerincút nyomvonalán 2006-ban”
    Megépült, csak szétlopták, szétrabolták és 2006-ra csak a nyomvonala (hűlt helye) maradt!
    Az nem lehet, hogy a csepel infó hazudik!!!

  14. Huba szerint:

    grün!
    Te továbbra is nyomod a “ződ”ségeket. Magadtól vagy egyhelyből, vagy megrendelésre nekifutásból ennyire hiányos?

  15. grün szerint:

    “Tarlósnak mást jelent a “szabadság városa” szlogen”
    Nekünk is mást jelent, mint Neki!

  16. " ?! " szerint:

    Intelem az itt hazudozó jellemtelen gazember MSZP-s agitátoroknak!

    Az elmúlt 16 évben nyújtott nagyon szerény teljesítményetek, de ugyanakkor nagyon sok disznóságotok után arra szólítalak fel benneteket (mint amire Gyurcsány apátok szólította fel Orbán Viktort), hogy fogjátok be a szátokat, és annak örvendezzetek, hogy milyen szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz szükséges és a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás?

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), a nokia-dobozos Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), Tátrai Miklós, a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. (De, hogy legyen választási lehetőségetek, ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.
    Addig azonban még sokszor elénekelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”.

    A káderképzésen lévő elvtársak a szabadulásáig legyetek nagyon türelmesek és nagyon szerények! Utána meg még szerényebbek.
    Ezen felül tanuljatok meg kicsinek lenni, és nagyon húzzátok meg magatokat!

    Ha pedig nem tetszik a helyzet, akkor fogadjátok meg Gyurcsánynak azt a tanácsát, hogy “el lehet innen menni”!
    A szátokat pedig zárjátok szorosra! (Különösen “grün”, hogy ki ne essen a protkója.)

  17. GONDOLKODÓ! szerint:

    “A posztkomcsik – ha érdekeik úgy kívánják – elindulnának még a Magyar Gárda színeiben is, csak reményét lássák némi zsíros falatnak.

    Már a tavaszi választások második fordulójában is szép számmal “vonultak illegalitásba” az elvtársak a vörös szegfű árnyékából, hiszen az addig olyan melldöngető bolsevikok, mint Molnár Gyuszi, Varjú Lackó, Burány Sanya – és még sorolhatnám – megpróbálták aljas, sunyi és számító módon “függetlennek” feltüntetni magukat a választók szemében.
    Tipikus “mocskos kommunista” tempó.

    Való igaz, hogy Budapesten nagyobb a nyugger komcsik beágyazottsága a társadalomban, mint a legtöbb vidéki településen, de ez még önmagában kevés lesz az üdvözülésükhöz. Csúfos bukás vár rájuk. Sőt! Történelmi bukás!

    Vidéken nem nagyon lehet port hinteni az emberek szemébe, arrafelé mindenki a saját bőrén érzi, hogy egy-egy polgálmester, vagy jelölt “hogyan muzsikált” addig, ám a fővárosban már nem annyira tiszta a helyzet. Nem mindig lehet tudni, hogy az egyes kerületekben lakók mit “köszönhetnek” a helyi polgármesterüknek és mit annak a jellemlovag Demszkáj-Hagyó-Mesterházy-Horváth-Ikvai és tettestársaiknak. Az egymásra mutogatás pedig bőszen zajlott az elmúlt két évtizedben.

    Mivel a zűrzavar, a kiszolgáltatottság, a közbizonytalanság és az épp csak a létezés határáig érő élettér bitosítása ideális közeg a magukat “a pórnép irányítására kiválasztottaknak” érző politikusoknak álcázott férgeknek, nem csoda, hogy ilyen hosszú időn keresztül uralni tudták Budapestet. De most ennek (Is!) vége lesz.

    Nem kis feladat vár Tarlósékra.
    Ki kell söpörniük a cuculibsi mocskot, a végére kell járni, hogy hová tűntek az adófizetők száz- és ezer milliárdjai, nem utolsó sorban élhetővé kell tenniük Budapestet.

    Én – bár vidéken “cserepedtem” (by D209) – harmincöt évet húztam le a fővárosban. Elegem lett.
    Elegem lett a mocsokból, a bűzből, a lépésenként zaklatókból, az agresszív “énvagyokaútkirája” bunkó sofőrökből, a galamb-, meg a kutyaszarból, a közbizonytalanságból, a botrányos és életveszélyes tömegközlekedésből, a folytonos dugókból stb…
    Ha már az SZDSZ nevezetű, nemzetidegen politikai bűnszervezet szerencsésen megrohadt a saját mocskában, dőljön le végre az “MSZP utolsó bástyája” is!”

    “És a Haza Fényre Derül!”

  18. Jeniszej szerint:

    Rózsi:

    “Hogyha eltûnünk egy perc alatt
    Velünk semmi sem tûnik el
    Mindig itt vagyunk egy ég alatt
    Lehet észre sem veszel
    Lehet, hogy gyors, ahogy repülünk
    Szemed lassú, s nem fog fel

    De a gyermeked már észrevett
    Bámul tág szemmel ránk
    Mert õ nemrég s tisztán született
    Nem érti, miért nem látható,
    Aki szabadnak érkezett

    Láthatsz, hogyha tengert úszunk át,
    Felhõkrõl lábat lógatunk,
    Ezek mi vagyunk a szabadság vándorai
    Szökünk a sötétség elõl,
    Falakon átrohanunk,
    Ezek mi vagyunk a szabadság vándorai

    Néha lelkeden nyiss egy ablakot,
    Mert csak így érhetsz utol
    Arra nézz, hová vágyad hív,
    Mert mi ott leszünk valahol

    Láthatsz, hogyha tengert úszunk át,
    Felhõkrõl lábat lógatunk,
    Ezek mi vagyunk a szabadság vándorai
    Szökünk a sötétség elõl,
    Falakon átrohanunk,
    Ezek mi vagyunk a szabadság vándorai

    Nem tudjuk még mi hajt,
    A boldogság vagy a keserûség
    Az egyik biztos hív, a másik biztos,
    Hogy eltaszít rég ezért menni kell,
    Addig, míg így van

    Azt sem tudjuk még,
    Hogy meddig tart ez az utazás
    Meddig száll velünk
    A cél felé ez a vitorlás
    Addig is menni kell
    Azt hiszem, hosszú az út”

  19. Miska72 szerint:

    grün te olyan hülye vagy, hogy ződségeket beszélsz megint.
    Felfogási problémád van?
    Tarlós István a szétlopott, szétrabolt Csepeli Gerincút nyomvonalán 2006-ban.
    NEM A MEGÉPÍTETT GERINCÚTON! 🙂 🙂 🙂
    De látom már más is szóvátette.

    grün szerint:
    2010. szeptember 30., csütörtök – 14:03
    Hugi!
    Figyelj má!
    “Tarlós István a szétlopott, szétrabolt Csepeli Gerincút nyomvonalán 2006-ban”
    Megépült, csak szétlopták, szétrabolták és 2006-ra csak a nyomvonala (hűlt helye) maradt!
    Az nem lehet, hogy a csepel infó hazudik!!!

    Mikor lopták szét e gerincutat?
    Ilyen jó csepelen a közbiztonság?
    Császár Mihály ezért kapott SZOCIÁLIS BÉRLAKÁST?
    Azt més is elloptág a gerincutat?
    Hülye vagy vezze? 🙂 🙂 🙂 🙂

  20. grün szerint:

    Miska hetvenkedő!
    “Mikor lopták szét e gerincutat?”
    Több mint valószínű, hogy 2006 előtt, hiszen Tarlós már csak a nyomvonalát találta! Legalábbis az infó azt állítja.
    Gondolkozz már! Ami állításod szerint sohasem volt, azt nem lehet ellopni, elrabolni még nehezebb, hiszen ahhoz a tulajnak is ott kellene lennie!!!
    Nos, tehát akkor kinek vannak felfogási problémái?!

  21. Miska72 szerint:

    grün, ilyen jó csepelen a közbiztonság?
    Császár Mihály ezért kapott SZOCIÁLIS BÉRLAKÁST?
    Azt még is ellopták a gerincutat?

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  22. Ditte szerint:

    Az nem vitás, hogy Tarlós az egyetlen, aki minden szempontból alkalmas főpolgármesternek. A nép bizonyíthatja bölcsességét vasárnap. Remélem megteszi.

  23. GONDOLKODÓ! szerint:

    NEM TUDOM HONNAN JÖTTÉL,
    HOL VAGY MOST, DE AZT
    TUDOM HOVÁ TARTASZ.

    T. Jeniszej!
    GRATULÁLOK és köszönöm.
    Nagyon sok üzenet benne rejlik,
    és szép is.

    “Néha lelkeden nyiss egy ablakot,
    Mert csak így érhetsz utol
    Arra nézz, hová vágyad hív,
    Mert mi ott leszünk valahol

    Láthatsz, hogyha tengert úszunk át,
    Felhõkrõl lábat lógatunk,
    Ezek mi vagyunk a szabadság vándorai
    Szökünk a sötétség elõl,
    Falakon átrohanunk,
    Ezek mi vagyunk a szabadság vándora”

  24. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Jeniszej!
    Jól látható, hogy a kultúrára nincsen igény, anélkül az emberhez méltó élet elképzelhetetlen.

  25. GONDOLKODÓ! szerint:

    A pénzbirodalom leghatékonyabb közege a szegénység és a nyomorúság. Ilyen közegben néhány forintért is lehet szolgálót, hivatalos gyűlölködőt vagy közreműködőt találni, s az egymásra uszított emberek még egymás féken tartását is szívesen elvállalják. Élni muszáj.

    A jelenségre kétféle módon lehet választ adni: vagy közösségépítéssel és kulturális megújulással, vagy az egymás elleni kíméletlen küzdelemmel. Közelednek az önkormányzati választások, ami talán esély egy történelmi kísérletre.

  26. Ditte szerint:

    “A jelenségre kétféle módon lehet választ adni: vagy közösségépítéssel és kulturális megújulással, vagy az egymás elleni kíméletlen küzdelemmel. Közelednek az önkormányzati választások, ami talán esély egy történelmi kísérletre.”

    Ha felteszem magamnak a kérdést, ki kell a fővárosban a közösségépítéshez és a kulturális megújuláshoz: azt mondom Tarlós.

    Az, hogy Csepelen ki lesz a polgármester, számomra kevésbé fontos. Én örülni fogok a közgyűlési többségnek is. Azért érdekes megoldás lenne, ha Szenteczkynek kéne vezetni, szembe szélben. Egy voks is dönthet a polgármester személyéről.

Itt lehet hozzászólni !