Lakásmutyi-botrány: dokumentumok tűntek el

“Egy kaptafára ment minden”

Csepel.info

Szenteczky János most polgármester akar lenni

Hiába kapott végre betekintést a csepeli lakásmutyi-botrányban érintett négy ingatlan iratanyagába a Fidesz-KDNP frakció, a lakáskiutalások dokumentumai máris hiányoznak onnan. A Fidesz-KDNP szerint ez már önmagában is törvénytelen, ráadásul ilyen véletlenek nincsenek.

– Továbbra sincs semmi nyoma annak, hogy az általunk megvizsgált lakások közül akár csak egyet is  törvényesen adta volna ki piaci bérleti jogviszonyba a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. (Csevak). Minden, amit Császár Mihály korábbi rendőrkapitány lakásbotránya óta ezekről az esetekről eddig találtunk,  bűncselekmények sorozatára utal és arra, hogy ezekben Tóth Mihály MSZP-s polgármester és Szenteczky János, a Csevak vezérigazgatója, az MSZP polgármester-jelöltje volt a főszereplő – mondta el lapunknak Ábel Attila, az önkormányzat lakásbizottságának Fidesz-KDNP-s elnöke.

A Fidesz-KDNP feljelentései szerint a gyanúba keveredett ingatlanoknál szociális alapon, de törvénytelenül kötöttek bérleti jogviszonyt lakáspályázat nélkül, a lakásbizottság és a képviselő–testület döntéseit kikerülve. Később ezeket a szerződéseket visszamenőleg piaci alapúvá minősítették. A lakásokat a bérlő beköltözése előtt közpénzen teljesen felújították, majd eladták, de a vételi ár és a piaci ár között minden esetben több millió forint különbözet volt. A bérleti jogviszony kezdete és a lakásvétel között igen rövid, a megismert esetek többségében 10-18 hónap telt el, és legkevesebb 35 millió forintos kárt szenvedett az önkormányzat. A Fidesz szerint ez előre kitervelten, szervezetten zajlott, a csepeli MSZP-s vezetés  tehát valóságos lakásmaffiát működtetett Csepelen.

Egy kérdés, amire nem ad választ senki

Ábel Attila, a lakásbizottság elnöke a csepeli önkormányzat augusztus 12-i ülésén tette fel a kérdést Tóth Mihály polgármesternek arról, hogy ki és milyen hatáskörben, milyen jogszabály alapján adta ki a dokumentumokban “piaci alapú” bérleti jogviszonyként leírt, a Fidesz által mutyigyanúsnak tartott ingatlanokat.

Egy közjegyzői okirat a szociális bérlakás kiadásáról – akárcsak Császár Mihály esetében

Közjegyzői okirat a szociális bérlakás kiadásáról – a VIP-ügyfélnek Szenteczky János írta alá az okiratot, akárcsak Császár Mihály esetében

Egy újabb közjegyzői okirat: itt is szociális bérlakást adnak ki – lakáspályázat nélkül, csakúgy, mint Császár Mihály esetében

– A kérdés egyszerű. A válasz is. A bérlakásokat kiutaló neve és hatáskörének leírása, a jogszabály neve és a bekezdés száma vagy a rendelet neve és a bekezdés száma. A polgármester is megértette, hiszen ott helyben azt mondta, hogy válaszol rá. A kérdést azóta még háromszor ismételtem meg írásban, tehát összesen négyszer tettem fel. Tóth Mihály már azzal is törvényt sért, hogy egy hónapja nem hajlandó válaszolni rá, hiszen a törvény szerint ezt – ha nem azonnal, ott a testületi ülésen – legkésőbb 15 napon belül meg kellett volna tennie.  Hallgat Szenteczky János is, pedig a büntetőjogi felelősség, lévén ő volt a kiutalások végrehajtója, rá is épp úgy vonatkozik – emelte ki a lakásbizottság elnöke.

Adminisztratív hiba? – Szociális bérlakások formalevéllel

– Hosszú idő után, szerdán volt lehetőségünk azokba az aktákba betekinteni, melyek az általunk a leggyanúsabbnak talált lakások dokumentumait tartalmazta. Borbély Lénárd képviselő-társammal személyesen is  megtapasztaltuk, micsoda tömény hazugság volt, ahogy Szenteczky János, a Csevak vezérigazgatója egyszeri adminisztrációs hibaként mutatta be Császár Mihály rendőrkapitány szociális lakáshoz jutását. A valóság az, hogy – egy kivétellel – valamennyi általunk vizsgált, a korábban megkapott dokumentumokban még “piaci alapú”-ként bejegyzett bérlakás valójában szociális bérlakás volt, melyeket szociális lakáspályázaton lehetett volna kiadni. Az egy kivétel piaci alapúként lett kiadva, de szintén törvénytelenül. Ezzel a sejtésünk, amely alapján feljelentés kiegészítés is történt, egyértelműen bebizonyosodott – hangsúlyozta Ábel Attila.

Variációk egy témára: Szenteczky János formalevele a “tévedésről”

– A lakáskiadások közjegyzői okiratában egyértelműen le van írva, hogy szociális bérlakásokról volt szó. Bizonyossá vált, hogy a szociális lakáspályázatot kikerülve – egy esetben a piaci bérlakások kiadását szabályozó rendelet előírásaival szemben – került kiadásra az ingatlan, és  jellemzően formalevélben tudatta később a bérlővel  Szenteczky János, hogy ki kell fizetniük a szociális lakás és a piaci alapú lakás bérleti díja közötti különbséget. Annyira egy kaptafára, lakásról lakásra ugyanúgy ment minden, hogy a “mutyilakások” ügyeit még egy napon is intézték, 2009.  január 20-án – mondta el lapunknak a bizottsági elnök.

Eltűnt dokumentumok

– Mindezzel együtt se találtuk meg a vizsgált lakások többségénél az ingatlanok bérleti jogviszonyba kerülésének legalapvetőbb iratait, a lakáskiutalások dokumentumait. Ez kell ahhoz, hogy – amennyiben a kiutalás megfelel minden törvényi kritériumnak – a Csevak kiadja a lakást a bérlőknek. Ezek a dokumentumok nincsenek meg, a Csevak állítása szerint nem is voltak meg eddig sem. Ez alapján úgy tűnik, hogy a lakások csak úgy  maguktól “kiutalódtak”. Tekintettel azonban arra, hogy ilyen a valóságban nincs, és az önkormányzatnak, a csepelieknek aztán legkevesebb 35 millió forintos kára származott ebből,  ez persze nonszensz és átlátszó – mondta el Ábel Attila.

– Akár a törvénytelen lakáskiutalásokat nézzük, akár azt, hogy alapvető dokumentumok tűntek el a Csevak archívumából, nyilvánvaló és kőkemény jogi felelőssége van Szenteczky János vezérigazgatónak. Elképesztő, hogy ő és Tóth Mihály polgármester minden kérdésünk, felszólításunk ellenére sem hajlandóak semmi konkrét választ sem adni az ügyben. Elképesztő, hogy Tóth Mihály polgármester nyilvánvaló felelőssége ellenére sem mondott le a polgármesteri pozíciójáról, miközben bármelyik nap tovább fogyatkozhatnak, tűnhetnek el további fontos dokumentumok – hangsúlyozta Ábel Attila, a lakásbizottság Fidesz-KDNP-s elnöke.

Csepel.info

A témához kapcsolódó cikkek:

Maffiózók Csepel élén? – Itt az újabb feljelentés!

Hazudott a csepeli polgármester

Csak az időt húzza az MSZP-s lakásmaffia?

Tóth Mihály továbbra sem válaszol

Sötétség délben: reagált az MSZP, de minek?

“Minden egyes nappal, amit hallgatással tölt, törvényt sért”

“Csepel vezetésének távoznia kell!”

“Szenteczkynek mindenről tudnia kellett”

A börtön réme lebeg a csepeli MSZP felett

Németh Szilárd az Echo Tv Napi aktuális című műsorában

Botrány Csepelen: “piaci alapon” ment a mutyi?

Ki lesz “a Jani”, ha nem lesz a Jani?

A csepeli rendőrkapitány lakásmutyija nem egyedüli eset volt?

Folytatódik a mutyivilág Csepelen?

Főügyészségen a csepeli rendőrkapitány lakásvásárlása

Kettős gyilkosság és lakásmutyi: titkos találkán egyeztettek?

Botrány: így jutott lakáshoz a csepeli rendőrkapitány!

A volt csepeli rendőrkapitány a gyilkos patrónusa volt

133 hozzászólás “Lakásmutyi-botrány: dokumentumok tűntek el” bejegyzésre

  1. Tömb-bizalmi szerint:

    Nos, természetesen lehetnek elírások. Valaki az érintett lakásokkal kapcsolatos szerződések megkötésénél rossz nyomtatványt használt.

    De azért az megdöbbentő, hogy a három itt látható levélből az derül ki, hogy mindenki vásárlási kérelemmel fordult a Csevak felé. A rendőrkapitány vajon mikor tette ezt? és kapott e ilyen levelet? Ha Ő is ilyenkor kapott ilyen papírt-akkor érdemes lenne megnézni befolytak e a pénzek?
    Ezek a papírok megerősítik, hogy vezényszóra működött a rendszer.

  2. Gigi szerint:

    Ezzel együtt korrekt az a megfogalmazás, hogy “a Fidesz szerint ez előre kitervelten, szervezetten zajlott”, ám mivel nyomozati-ügyészségi-jogi alapon is elfogadható bizonyíték még mindig nincs, tartózkodni illene olyan elragadtatásoktól, mint például “ezzel a sejtésünk, amely alapján feljelentés kiegészítés is történt, egyértelműen bebizonyosodott”. A Fidesz így gondolja, szerinte így van – oké. Egyértelműen azonban – sajnos – még semmi sem bizonyosodott be.
    Persze kampány van, tudom…

  3. grün szerint:

    Gigi!
    Ha létezik svájci frank alapú hitelre vásárolt lakás miért ne lehetne pacifütyi alapúra vásárolni?
    Vajon, hogy áll most a forinthoz képest?

  4. csepeli szerint:

    És melyik bérlő volt egy volt fideszes képviselő lánya?

    Igaz-e, hogy megállapodás született a Fidesz és az MSZP képviselői között, miszerint “egy lakás neked, egy nekem”?

  5. admin szerint:

    A hibát javítottuk.

  6. csepeli szerint:

    Úgy tudom, Horváth József volt fideszes képviselő a lakásbizottság elnöke volt.

  7. Tömb-bizalmi szerint:

    Most olvasom tüzetesebben:ezek a szerződések határozott időre szóltak. És így is bejelentették a vásárlási szándékukat? Egyidőben?

  8. admin szerint:

    Kedves Csepeli!

    Tudomásunk szerint az összes vizsgált lakást 2006-2010 között adták ki, majd adták el. Akkor, amikor Szenteczky János volt a Csevak vezérigazgatója. A 2002-2006 közötti lakásbérlések és lakáseladások kimutatásaival a Csevak a mai napig nem készült el.

  9. csepeli szerint:

    A korábbi hírekben Császár lakása mellett négy másik lakásról volt szó. Itt már csak háromról. Mi van a negyedikkel? Az volt a fideszes képviselő lányáé?

  10. zed szerint:

    Szerintem Ábel nyúlta le azokat az iratokat, miközben turkált a dossziékban, mivel nagy bánatára mindent rendben talált, és aztán most képes azt híresztelni, hogy eleve hiányoztak egyes fontos dokumentumok! Ismerjük ezt a “lopd el, és fogd rá a szocikra” fideszes módszert…

  11. Manitu szerint:

    Horváth József volt a besúgó, akit egy lakással vásároltatok meg?

  12. Manitu szerint:

    Még egy nap, és büszkék lesztek arra, hogy tolvaj maffiózók vagytok!

  13. csepeli szerint:

    Szenteczky egyébként elmondta, hogy a szerződések aláírásakor mindig egy nagy paksamétát tesznek elé, rengeteg szerződést ír alá zsinórban egyszerre. Tehát ha ezek a szerződések egy nagy paksamétában voltak, simán megtörténhetett ugyanaz az adminisztrációs hiba akárhány szerződés esetében. A bemutatott három szerződés közül is kettő azonos időpontban lett aláírva.

  14. csepeli szerint:

    Különben vicces, hogy nincs egy nyamvadt szkenneretek, a Nikonnal fényképezi Ábel a dokumentumokat 😀

  15. Manitu szerint:

    Ugyan Már Polgár György Úr!

    Miért nyalja még mindig Szenteczky fenekét? Mit ígért, a Csepel újság főszerkesztői székét?

  16. csepeli szerint:

    Na, még egy elmebeteg. Bazmeg Manitu, te meg Németh Szilárd vagy.

  17. pricpracpruc szerint:

    Szenteczky ül (még nem ott), s aláírogat. Nagy-nagy paksamétákat. El sem olvassa. Akkor minek ül azon a poszton? Mi van, ha az egyik iraton a töredelmes beismerő vallomása van a kerület lakásmutyijaival kapcsolatban, amit a gaz fideszesek csempésztek oda? Azt is aláírja!?

  18. pricpracpruc szerint:

    A hülyeség nem mentesíti Szenteczky-t a hátrányos jogkövetkezmények alól.

  19. J szerint:

    Ha valaki elé leraknak egy paksamétát és meg sem nézi mit ír alá az HÜJJJE! Még véletlenül sem sima hülye.

  20. Manitu szerint:

    Nem látta mit ír alá? Ugyan már! Annyiszor?

    Milyen alapon utalta ki a lakásokat, ha nincs nyoma? Nem vette észre, hogy kiutalt lakésokat? Ugyan már!

  21. Manitu szerint:

    Csepeli!

    Ha bennem nincs annyi önuralom, mint Németh Szilárdban. Én úgy vágnálak ki a Polgármesteri Hivatalból, mint macskát sz@rni! Egész nap csak fórumozol, mocskolódsz?

  22. pricpracpruc szerint:

    Manitu! Ha “csepeli” Polgár György lenne, akkor még megérteném, valamennyire. Ha viszont nem az, akkor csak egy borzasztóan korlátolt ember. Nem az a baj, hogy mszpés érzelmű, hanem, hogy szimplán elmebeteg. (Csepeli! Ne válaszolj, nem hozzád szóltam!)

  23. csepeli szerint:

    Egyvalamit magyarázzatok meg, fideszesek. Ha ez mutyi volt, akkor mi a fenének kellett visszamenőleg piacivá alakítani a bérletet? Hiszen erre semmi szükség nem lett volna. Szociális bérlakást ugyanúgy el lehet idegeníteni, mint piacit. Ha mutyizni akartak, miért szívatták a bérlőt a lakbérkülönbözet megfizettetésével? Egyszerűen eladhatták volna neki a lakást és kész. No itt van egy kis homokszem a mutyielméletetekben.

  24. " ?! " szerint:

    Nyílt kérdések az itt fórumozó mszp-s agitátor „csepeli”-hez:

    1.) Melyik családtagod érintett a Németh Szilárd feljelentésében szereplő egyik lakás áron aluli megvásárlásával kapcsolatban?

    2.) Igaz-e, az a hír hogy azért vagy ilyen harcos híve Szenteczkynek, mert neked is lehetővé tette egy előzetesen felújított szociális alapon kiutalt panelos lakás áron aluli megvásárlását?

    3.) Igaz-e az a hír, hogy az általad feltett MSZP = 100 NAP 100 HAZUGSÁG cím alatt felsorolt 100 hazugságot kieszelő csapatnak Te voltál a szellemi vezetője?

    4.) Igaz-e az a hír, hogy besurranó tolvajként megloptad az összes szomszédodat?

    5.) Igaz-e az a hír, hogy az OPNI bezárása előtt évekig az intézet ápoltja voltál a zárt osztályon?

  25. csepeli szerint:

    Nyílt válaszok az itt fórumozó köcsög állat ” ?! ” fideszes agitátornak:

    1. Semelyik
    2. Nem
    3. Nem
    4. Nem
    5. Nem

  26. csepeli szerint:

    pricpracpruc elmebetegsége már korábban bizonyítást nyert, így értelemszerűen nincs jelentősége annak, hogy ő kit nevez elmebetegnek.

  27. Tömb-bizalmi szerint:

    Ha a csepeli PGy. akkor azért ideges, mert a gyermeke kapott így lakást.

  28. pricpracpruc szerint:

    Magyarázza már meg valaki ennek a hülyének – természetesen “csepeli”-ről van szó -, hogy mennyiért, kiknek, és milyen önkormányzati jóváhagyással lehet elidegeníteni egy szociális bérlakást. Ugyanakkor, ha piacivá lett átminősítve, akkor mennyiért kelhet el engedélyek nélkül? Úgy látszik a gazdái ezt nem magyarázták el neki.

  29. ... szerint:

    Ha Szenteczky valóban el sem olvasta, amit elé tettek, akkor ezzel is bizonyította, hogy teljesen alkalmatlan polgármesternek.
    Aki ennyire hanyagul végzi a munkáját, az nem érdemli meg, hogy a Csepelieket képviselje. Még a végén aláírna véletlen néhány panelház-bontási engedélyt vagy a sportpálya adás-vételi szerződését.

  30. csepeli szerint:

    admin: “2002-2006 közötti lakásbérlések és lakáseladások kimutatásaival a Csevak a mai napig nem készült el.”

    1. Azt, hogy melyik fideszes képviselő melyik családtagja kapott lakást 2002-2006 között, a dokumentumok nélkül is tudhatjátok. Hiszen emlékezhettek rá.

    2. Ábel Attila legutóbbi, Tóth Mihályhoz intézett nyílt levelében visszavonta azt a kérését, hogy kéri a 2002-2006 közötti lakásbérlések dokumentumait. Vajon miért? Esetleg lehet köztük valami terhelő a Fideszre nézve? Jobb lesz majd a választások után átnézni és eltüntetni azokat?

  31. pricpracpruc szerint:

    Elmebetegségem, valóban bizonyítást nyert, mert még mindig reagálok a “csepeli” által leírt baromságokra.
    Azért, mert valamit elmagyarázta, még nem kell fideszesnek lennem. Jobbikosnak sem. Elegendő csupán a józan ész és becsület. Politikai hovatartozás nélkül. Jé! Meggyógyultam.

  32. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”, Te gircses-görcsös bunkócska Te drága!

    Valld be töredelmesen az igazságot, mert a 13:28-kor feltett válaszaidat még az mszp-s és volt mszp-s elvtársaid sem hiszik el!

    Válaszolj őszintén a 13:27-kor feltett nyílt kérdésekre! Ne tagadd tovább az igazságot!

  33. Hugi szerint:

    Rohadt maffia! Csepeli, te magad írtad Tóth nevében, hogy az Ábel Attila által kért adatok annyra megterhelik a keresztapádat, hogy emiatt Ábel kérdésére se tud válaszolni.

    Mi az, hogy minden elõzmény nélkül kapnak lakást a haverok, Szenteczky meg nem veszi ezt észre? Amikor õ ír alá ráadásul?

  34. csepeli szerint:

    pircipurci: Tévedésben vagy, semmi különbség nincs a szociális és a piaci bérlakások elidegenítése között. A rendelet nem tesz köztük különbséget semmilyen formában. Az elidegenítésről szóló 32/2003 rendeletben nem is szerepel a “szociális” vagy a “piaci” szó, egyformán kezeli az összes lakást, csak a költségelvűeket veszi ki a körből. A lakásbérletről szóló 7/2006 rendelet pedig semmilyen korlátozást vagy speciális előírást nem tartalmaz a szociális bérlakások elidegenítésével kapcsolatban. Ne fantáziálj nemlétező szabályokról.

    Tehát még mindig fennáll a kérdés: Ha ez mutyi volt, akkor mi a fenének kellett visszamenőleg piacivá alakítani a bérletet? Hiszen erre semmi szükség nem lett volna. Szociális bérlakást ugyanúgy el lehet idegeníteni, mint piacit. Ha mutyizni akartak, miért szívatták a bérlőt a lakbérkülönbözet megfizettetésével? Egyszerűen eladhatták volna neki a lakást és kész. No itt van egy kis homokszem a mutyielméletetekben.

  35. zed szerint:

    NÉMETH HAZUDIK!
    ÁBEL HAZUDIK!
    MINDEN HAZUGSÁG!!
    NEM VOLT SEMMIFÉLE LAKÁSMUTYI!!!

  36. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”, Te gircses-görcsös bunkócska Te drága!

    Kiegészítő nyílt kérdés részedre:

    Igaz-e az hír, hogy büntethetőséget kizáró “diliflekni”-vel rendelkezel, és ezért veszed a bátorságot a Fidesz politikusainak a rágalmazásához és más itt fórumozó személyek sértegetéséhez?

  37. pricpracpruc szerint:

    Nem flekni, hanem flepni!

  38. Hugi szerint:

    Zed! Akkor miért nyomoz fél éve a rendõrség? Miért nem tisztázzák magukat Tóth meg Szenteczky? Miért tûnnek el a dokumentumok?

    Miért vagy ilyen ideges? Te is mész majd a börtönbe?

  39. csepeli szerint:

    Lehet, hogy nem is tettek feljelentést? Szerintem lehet, hogy csak írtak egy feljelentést, kinyomtatták, azzal kiálltak a rendőrség épülete elé, tartottak egy sajtótájékoztatót, aztán hazamentek. Nem? 😀

  40. " ?! " szerint:

    Nyílt kérdések “zed”-hez:

    1.) Igaz-e az a hír, hogy Te is áron alul jutottál hozzá egy előzetesen felújított szociális alapon kiutalt önkormányzati bérlakáshoz?

    2.) Közvetlenül Te kaptad a lakást, vagy valamelyik családtagod nevére vetted meg?

    Ne tagad az igazságot, mert előbb-utóbb úgyis ki fog derülni!

  41. Hugi szerint:

    Ezt csak szeretnéd Csepeli! Az is lehet, hogy már elindult értetek a rendõrség.

  42. szigetlakó szerint:

    avarkeszi is intézett egy lakást egyik lánya nevére, most avarkeszi anyja lakik ott, valahol csillagtelepen. pontos címet sajnos nem tudok, de egy oknyomozó újságíró utánajárhatna.

  43. " ?! " szerint:

    Intelem az itt fórumozó MSZP-s agitátorok részére!

    Az elmúlt 16 évben nyújtott nagyon szerény teljesítményetek, de ugyanakkor nagyon sok disznóságotok után arra szólítalak fel benneteket (mint amire Gyurcsány apátok szólította fel Orbán Viktort), hogy fogjátok be a szátokat, és annak örvendezzetek, hogy milyen szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz szükséges és a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás?

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), a nokia-dobozos Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. (De, hogy legyen választási lehetőségetek, ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elénekelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki, mert nagy szükség van egy olyan tisztességes baloldali pártra mint, amilyen a káderképzőből visszatérő elvtársak vezetőkké választása után lesz az MSZP.

    A káderképzésen lévő elvtársak a szabadulásáig legyetek nagyon türelmesek és nagyon szerények! (Utána meg még szerényebbek!)

  44. Hugi szerint:

    Szerintem Csepeli most pakol a bõröndbe.

  45. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Már csak 22 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 22 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 22 naptári nap (a 15 munkanap)!

  46. Ditte szerint:

    Vajon van a Csevaknak iratkezelési szabályzata?

  47. ... szerint:

    ha van is, bizonyára külön fejezet foglalkozik a lakásmutyikkal kapcsolatos dokumentumok tárolási módjáról és selejtezési határidejéről.

  48. zed szerint:

    ” ?! “-nak

    1) “Az elmúlt évtizedben több száz csepeli családnak nyílt lehetősége a piacinál kedvezményesebb áron megvásárolnia önkormányzati tulajdonú bérlakását. És többszáz család bérel jelenleg is az önkormányzattól (piaci vagy szociális lakbérért) lakást, akik számára szintén adott a jogszabályi lehetőség lakásuk kedvezményes megvételére.”

    2) Csak az önkormányzattal bérleti jogviszonyban álló személynek van erre lehetősége.

    “tagadd” – felszólító mód, két “d” (ne tagadd, hogy nem gépelési hibáról van szó!)

  49. pricpracpruc szerint:

    Zed! Te se tagadd: az, hogy voltak szabályos önkormányzati lakásvásárlások is, még nem zárja ki ennek ellenkezőjét. Negatív bizonyítással itt semmire sem mész. Kérdezz meg egy ügyvédet!

  50. Miska72 szerint:

    Mit mondtam, hogy megy az iratmegsemmisítés?
    No comment.
    Sittre minden szocialistát aki az ügyben érintett!

  51. zed szerint:

    Németh azért élt feljelentéskiegészítéssel, mert a tudomására jutott, hogy a rendőrség le akarja zárni a nyomozást, mivel nem talált bűncselekményre utaló nyomot vagy körülményt. Nem hagyja kihűlni a vasat a választásokig!

  52. Miska72 szerint:

    Vagy Császár Mihály nyomozott, és szért nincs büncselekményre utaló nyom! 🙂 🙂 🙂 🙂

  53. d-arkangyal szerint:

    Ez hihetelen?????

    Min lepődik meg a FIDESZ?!

    Emlékeztek, amikor a horgásztanyán találkozott a Szenteczky, Tóth Mihály, meg a Császár?!

    Szerintem akkor dátumoztak át valami szerződést, vagy szerződéseket.

    Hogy miért??????

    Mert az összes jómadárnak ez az érdeke!!!!!

  54. pricpracpruc szerint:

    “SZIGETLAKÓ”!

    Csikó sétány 16, vagy 17. (Nem volt soha a nevükön, de az övék volt, vagy az most is!)

  55. Ditte szerint:

    Én úgy gondoltam, hogy a szociális bérlakást azért utalják ki, mert valakik felelősséggel bizonyítják, hogy szegényebbek a templom egerénél is. Ebből következik az, hogy nincs hirtelen három millájuk lakásvásárlásra. Ha nem mondtak igazat, büntetni kell őket, nem pedig engedélyt adni nekik némi feltételekkel lakásvásárlásra.
    Valami nagyon nem kerek ezekben a történetekben.

  56. zed szerint:

    Ditte!

    Tudod az emberek többsége nem kizárólag önérőből, hanem hitelből szokott lakást vásárolni. A hitel fedezetéül az esetek döntő többségében a megvásárolt ingatlan szolgál. Ugyanakkor a bankok általában jóval kevesebbért szokták beszámítani az ingatlanokat, mint amennyi azok valós forgalmi értéke. Tehát az önkormányzati lakások elidegenítését tekintve jogalkotó célja szándékosan az volt, hogy a kispénzű emberek (amilyenek az átlag csepeliek) bankhitel igénybevételével egyösszegben megválthassák a bérleményüket, majd a továbbiakban a bérleti díj helyett már csak a törlesztőrészleteket kelljen fizetniük, és ez ne járjon számukra jelentős anyagi megterheléssel.
    Várom Ábel Attila cáfolatát!

  57. " ?! " szerint:

    Itt látható az a hagyaték, amelyet Csepelen a nyertes örökölni fog a csepeli MSZP-sektől, valamint Demszkytől és Hagyótól:

    (Összeállítva az MSZP közeli Progresszív Intézet felmérésének, valamint néhány közismert helyi adatnak a figyelembevételével.)

    Új lakások építése évenként a budapesti kerületekben:

    1. helyezett: a XIII. kerület évi 660 lakás építésével,
    19. helyezett: Csepel, évi 130 lakás építésével.
    (Csak a sűrűn beépített belvárosi kerületekben épül kevesebb új lakás évente, mint Csepelen.)

    Ezer lakosra jutó új lakások építése évente:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 8,8 lakás/év/ezer fő.
    19. helyezett: Csepel, 1,6 lakás/év/ezer fő. (A budapesti átlag 5,7 lakás/ezer fő.)

    Egy főre jutó adósságállomány Budapesten:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 1.682,- Ft/fő !!!!!!,
    19. helyezett: Csepel) 92.160,- Ft/fő. (A polgármesteri jelentés szerint korrigálva.)
    Annak ellenére 55-szöröse a XIII. kerület adósságállománynak, Csepel 1 főre eső adósságállománya, hogy a Csepeli fejlesztések megvalósításához rendelkezésre állt:
    – az észak-csepeli területért kapott 9,3 milliárd Ft rendkívüli bevétel, amelyhez hasonló bevétellel más kerületek nem rendelkeztek,
    – az eladott kb. 8.500 db önkormányzati tulajdonú lakás eladásáért befolyt lakásonként minimum 1 millió Ft, azaz legalább 8,5 milliárd Ft mai áron számolt árbevétel.

    Ezer lakosra jutó vállalkozások száma Budapesten:

    1. helyezett: az V. kerület, 516 vállalkozás/ezer fő,
    23. helyezett: Csepel, 135 vállalkozás/ezer fő.
    (A Progresszív Intézet felmérésének szöveges értékelésében Csepelt negatív példaként konkrétan megemlítik.)

    Ezer főre jutó önkormányzati bérlakás-állomány:
    Csepel az ezer főre jutó kb. 16 önkormányzati bérlakással nem fért bele a fővárosi kerületek 15. helyezésig felsorolt listájába.

    Ezer főre jutó sport támogatás:
    Csepelen ez olyan kevés, hogy azzal nem jutott be az értékelésben felsorolt önkormányzatok közé.

    Helyi közismert tényadatok:

    – Csepel rendelkezik legtöbb földúttal a fővárosi kerületek között.

    – Csepelen hiányzik kb. 45 km szennyvízelvezető közcsatorna.

    – Csepelen hiányzik kb. 100 km elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető csatorna.

    – A Csepelen összegyűjtött szennyvizek annak ellenére továbbra is tisztítatlanul ömlenek a Dunába, hogy Csepelen helyezték el a más kerületek szennyvizeit befogadó Központi Szennyvíztisztító nevű “szargyárat”, amelynek a létesítési és működtetési költségeihez a csepelieknek is hozzá kell járulni a megemelt szennyvízdíjon keresztül.

    – Csepelnek a választási ígéretek és a kidobott tervezési költségek ellenére nincs rendezett városközpontja.

    – Csepelnek nincs kórháza. (Pedig a csepeli kórház felújítását-, korszerűsítését ígérték.)

    – Csepelnek nincs fedett uszodája. (Pedig 2006-ban a megnyitását 2007-re ígérték.)

    – A Csepelre HÉV-vel érkezőket a Főváros szégyenének nevezhető városkép fogadja a Csepel-Ófalu városrészre történő beérkezéskor.

    – A több ezer állandó lakossal rendelkező kb. 220 hektár területű Csepel-Háros ugyanúgy mezőgazdasági besorolású területként van nyilvántartva, mint 16 évvel ezelőtt, és az ott élők ma is legalább egy évszázaddal elmaradott infrastrukturával rendelkező környezetben élnek, miközben a csatorna hálózat hiánya miatt akaratuk ellenére folyamatosan szennyezik a terület alatti ivóvízbázist, amely a csepelieket is ellátó vízműkutak ivóvíz utánpótlását biztosítja.

    – Elmaradt a megígért két csepeli rendőrőrs létesítése.

    – Egyetlen méter sem épült meg a 16 éve minden önkormányzati választáskor megígért csepeli gerincútból, amely a Kossuth Lajos utca terhelését volna hivatott csökkenteni.

    – Annak ellenére, hogy igen sok csepeli közpénzt ráköltöttek, egyetlen méter sem épült meg a volt Csepel-Művek területére ígért úgynevezett teherforgalmi elkerülőútból.

    Kerületünk október 3 után hivatalba lépő új vezetésének a fent felsorolt elmaradásokat olyan körülmények között kell megszüntetni, hogy még csak nem is üres kasszát, hanem az önkormányzat honlapján közzétett polgármesteri részletes jelentés szerint több mint 7 milliárd (7 ezer millió) Ft adósságot vesznek át az MSZP-s elődeiktől.

  58. D. szerint:

    Ahogy mondták a nagy ‘urak”,a szoc. bérlakásokkal csak gond és ráfizetés van (szerintük),ezért szép lassan kiutalták a “rászorult”lakáshalmozó haveroknak,majd eladták nekik jó olcsón,mert ugyebár ez jó befektetés…

    A valóban rászorultak meg csak nevelgessék gyermekeiket ahol csak tudják,és várják türelmesen a pályázatokat…hátha egyszer valamilyen véletlen formában “nyernek”ők is…

    Csak a hülye nem láttja át az egészet…meg aki nem akarja…

    Szégyeljék magukat a nagy “urak”!!!

  59. Ditte szerint:

    Szerintem szociális bérlakást nem szabadna eladni, hiszen a lakbér kisebb mint a banki törlesztőrészlet. Persze lehet, hogy az önkormányzat célja, hogy a bankok gazdagodjanak és több legyen a hajléktalan, akkor nem szóltam.
    A piaci alapút pedig azért nem kell eladni, mert aranytojást tojó tyúkot nem kell levágni. Csak a jó gazda gondosságával vigyázni kell rá.

  60. D. szerint:

    2006-óta már nem is tudom hányszór kívánt nekem levélben a tisztelt CSEVAK vezér sok szerencsét a következő pályázaton…és akkor kiderül hogy mégis csak voltak lakások…

    Jól mondja Szilárd!!!

    MUTYI,MUTYI,MUTYI

  61. Ditte szerint:

    Aztán, ha sikerült az összes lakást eladni, hová fognak szorulni, akik rászorulnak, úgy igazán?

  62. zed szerint:

    A bérlő dönti el, hogy meg kívánja e vásárolni az általa bérelt önkormányzati tulajdonú lakást, az önkormányzat nem kötelezheti erre. Tehát a bérlőnek kell eldöntenie, hogy képes lesz e fizetni a hitelének a törlesztőrészleteit.
    A hozzászólásod második része lakáspolitikai kérdés. Felhívnám a figyelmedet, hogy a Fidesz is támogatja az önkormányzati lakások kedvezményes elidegenítését a bérlők részére, igaz azzal a fenntartással, hogy emellett új bérlakások építésére/vásárlására is szükség van, annak érdekében, hogy a lakásállomány ne csökkenjen. Nem nehéz kitalálni, hogy erre az önkormányzat csak ráfizethet, ugyanakkor -lakáspolitikai megfontolások alapján- fontos közérdek, hogy minél több kispénzű ember juthasson saját tulajdonú ingatlanhoz.

  63. D. szerint:

    Kedves Ditte!

    Az cseppet sem érdekli a “szociálisan érzékeny” mszp-s “urakat”

  64. Kamilla szerint:

    A szerződések 2007 és 2008-ban készültek.
    Mily érdekes! _Nem akarok szörszálhasogató lenni, de a korrekciós levelek, miért mind egyidőben készültek mindhárom ügyben 2009 január 20-án?
    A kis 2007-ben elrontott adminisztrációs hibát 2009-ben sikerült észrevenni?!
    Azt nem tudjátok mennyi volt a szocos lakások bérleti díja? Mert a piacinak nyilván többnek kell lennie..

  65. D. szerint:

    Kedves zed!

    Azzal nincs is baj ha a kispénzü emberek is tudnak így lakáshoz jutni,azzal van a baj hogy a tehetősek kaptak lehetőséget a rászorultak kárára…

  66. sanyi szerint:

    csepeli,zed ti meg a Szenteczky emberei vagytok? Ne irigykedjetek!!!! Hazudásban,lopásban verhetetlenek vagytok! Remélem elbuktok mindannyian!!!

  67. " ?! " szerint:

    Nyílt kérdések megismétlése “zed”-hez:

    1.) Igaz-e az a hír, hogy Te is áron alul jutottál hozzá egy előzetesen felújított szociális alapon kiutalt önkormányzati bérlakáshoz?

    2.) Közvetlenül Te kaptad a lakást, vagy valamelyik családtagod nevére vetted meg?

    Ne tagadd az igazságot és ne beszélj mellé, mert előbb-utóbb úgyis ki fog derülni!

  68. zed szerint:

    Nyílt válasz ” ?! “-nek:

    Semmi közöd hozzá!

  69. D. szerint:

    2009-ben , öszkomfortos lakás esetén:311,-Ft/m2/hó-szociális lakbér kategória
    A piacit nem tudom,mert soha nem ajánjották…

  70. Ditte szerint:

    Zed, az irány téves, bárki következik, változtatnia kell!
    Feltéve, de meg nem engedve, hogy emberi tévedés miatt adtak ki sorra piaci alapú lakásokat szociálisként, ki a felelős és milyen kártérítéssel tartozott ezért ( különbözet kamata )?

  71. " ?! " szerint:

    Nyílt kérdések másodszori megismétlése “zed”-hez:

    1.) Igaz-e az a hír, hogy Te is áron alul jutottál hozzá egy előzetesen felújított szociális alapon kiutalt önkormányzati bérlakáshoz?

    2.) Közvetlenül Te kaptad a lakást, vagy valamelyik családtagod nevére vetted meg?

    Ne tagadd az igazságot és ne beszélj mellé, mert előbb-utóbb úgyis ki fog derülni!

  72. Suttogó szerint:

    Szenteczky takarodj!

  73. zed szerint:

    ” ?! “-nek:
    Húzogassad, meglátod JÓÓÓÓÓ lesz!!! 😉

  74. csepeli szerint:

    Ditte: A piaci alapú bérlet szerinted aranytojást tojó tyúk? Hát előszöris összesen 8 darab piaci alapon kiadott bérlakás van Csepelen. Másrészt a piaci alapú bér is kurva alacsony, gondolj bele, hogy Császár valami harmincezer Ft lakbért fizetett a 38 négyzetméteres lakásért. Hol kapsz te a piacon ennyiért bérlakást? Elmondanám, kurva nagy ráfizetés az önkormányzatnak az összes bérlakás. Túl lazák a feltételek, túl sokan megengedik maguknak, hogy nem fizetnek rezsit, lakbért, és ezt baromi sokáig húzhatják. Meg kéne emelni a lakbéreket, és baromi szigorú feltételeket bevezetni, pl. 30 napos lakbérelmaradás esetén azonnali hatállyal kilakoltatni. Így talán megérné. A szociális bérlakásokat meg meg kéne szüntetni úgy, ahogy vannak. Aki rászorul, kapjon lakbértámogatást, de csakis amíg rászorul.

  75. Királyerdei szerint:

    Esetleg (megint) lövetni kéne “csepeli”?

  76. csepeli szerint:

    Hát téged mindenképp, Királyerdei!

  77. Királyerdei szerint:

    “Csepeli”!
    Emlékezz Kalamárra!

  78. zed szerint:

    Csepeli lelőtte a poént! 🙂

  79. Ditte szerint:

    Hát, vakuljak meg, ha értem. Ezer sebből vérző történetek ezek.
    A szociális bérlet lakáshoz is kötött, vagy csak személyhez?

  80. Királyerdei szerint:

    Jobb,ha ti nem beszéltek lövöldözésről.
    A helyetekben mélyen hallgatnék,és nem festeném a vörös ördögöt a falra.

  81. zed szerint:

    Egyek inkább borsót, azt hányjam a falra? 😉

  82. csepeli szerint:

    Királyerdei: Te vetetted föl!

  83. pricpracpruc szerint:

    Zed! Már megint poénkodsz a lövöldözéssel. Pedig a helyedben erről mélyen hallgatnék.

  84. patrik szerint:

    Manitu, és az info mit fizet az mszp-s besúgónak? Azt miért nem kérdezitek soha? És miért mindig az Mszp taggyűléseiről olvasni itt, a Fideszéről soha?Egyébként meg mit szivárogtatott volna ki a fideszből az a Horváth?Semmi belső dolog nem ment ki. Vagy igen? De akkor mi?i… szerintem az egész csak Németh Szilárd agyszüleménye, hogy bemocskolja egykori párttársát.

  85. Hugi szerint:

    Itt fórumozik szerintem az összes lakásmutyis tolvaj. Kommancs módszerrel próbálják beetetni az embereket, hogy több százan vettek lakást, és a Fidesz szerint õk is tolvajok.

    Csakhogy annak a több száz családnak szabályos volt a lakáskiutasása, míg a mutyista tolvajok csak azért kaptak kiutalást, hogy lophassanak.

    A kiutalás meg sehol! Ez is bûncselekmény, mert egy másik bûncselekményt fedez!

  86. CsepeliNo1 szerint:

    csepeli:
    2010. szeptember 10., péntek 12:54-kor

    És melyik bérlő volt egy volt fideszes képviselő lánya?

    És melyik magas pozícióban lévő MSZP politikus családtagja is kapott még lakást?????
    ERRE VÁLASZOLJ, utána kérdezhetsz. . .

    zed:
    2010. szeptember 10., péntek 13:49-kor

    NÉMETH HAZUDIK!
    ÁBEL HAZUDIK!
    MINDEN HAZUGSÁG!!
    NEM VOLT SEMMIFÉLE LAKÁSMUTYI!!!

    NEKED, NEM VOLT lakásmutyi. Te még nem vagy olyan jó elvtárs . . .

  87. CsepeliNo1 szerint:

    csepeli:
    2010. szeptember 10., péntek 13:06-kor

    Szenteczky egyébként elmondta, hogy a szerződések aláírásakor mindig egy nagy paksamétát tesznek elé, rengeteg szerződést ír alá zsinórban egyszerre. Tehát ha ezek a szerződések egy nagy paksamétában voltak, simán megtörténhetett ugyanaz az adminisztrációs hiba akárhány szerződés esetében. A bemutatott három szerződés közül is kettő azonos időpontban lett aláírva.

    TE EGY igazi F.SZ vagy!!!!!
    És egy vezérigazgató nem nézi meg, mit ír alá?????
    Akkor jó vezérigazgató. Főleg ennyi pénzért . . .
    De ugyanilyen “jó” Szoci vezér is lesz! Majd meglátjátok!

  88. CsepeliNo1 szerint:

    Tovább nem is tudom olvasni, majd a következő körben.

    NYOMIK (csepeli, Zed)!
    Ha nem lenne alapos a gyanú, akkor nem nyomozna az ügyben az ügyészség! Már régen visszadobták volna . . .
    Addig Ti nem hiszitek el Szenteczky BŰNÖSSÉGÉT, míg SITTRE nem kerül?????
    30valahány évesen?????
    SZÉP!!!!!
    :-)))))

  89. zed szerint:

    Ha ismernéd az előzményeket, tudnád, hogy azért az ügyészség végzi a nyomozást, mert a volt csepeli r. kapitány a rendőrség állományában szolgált akkor, amikor az ominózus lakás a birtokába került. Feltehetően azért húzódik el a nyomozás (azon kívül, hogy a Fidesz politikai nyomást gyakorol), mert alapos munkát végez a nyomozóhatóság, így az eljárás eredményeként mindenki számára nyilvánvalóvá válik majd, hogy szó sem volt semmiféle lakásmutyi Csepelen.

  90. zed szerint:

    jav.:
    …semmiféle lakásmutyiról Csepelen.

  91. Hugi szerint:

    Akkor miért nyomoz hónapok óta a rendõrség, miért nem tisztázza magát Tóth és Szenteczky, miért nem válaszolnak egyetlen kérdésre sem, miért tûntek el dokumentumok, okiratok?

  92. anticsóka szerint:

    zed:
    Nagy barom vagy és már megint hazudsz!!! Császár akkor volt a rendőrség állományában, amikor bérlőként kapta meg a szociális bérlakást. Azt, hogy milyen indokkal, az más tészta (nem volt csepeli lakos, nem adott be hivatalosan lakásigénylést, miközben a rászorulók százai állnak sorba évek óta a vonatkozó szabályok szerint).
    Akkor, amikor az eladási ügylet létrejött, Császár már nem volt rendórkapitány, tehát a korábbi, mondvacsinált okok, mely alapján a szociális bérlakás bérlőjeként kijelölték, még inkább nem állták meg a helyüket.
    Császár felé egész egyszerűen valami kompenzációval tartoztak a csepeli mszp és az önkormányzat vezetői. Slussz!!!

  93. zed szerint:

    anticsóka:

    Mint írtam: “…a rendőrség állományában szolgált akkor, amikor az ominózus lakás a birtokába került.”
    Ha te valakitől kölcsönkérsz pl. egy gépet, szerszámot, és az illető azt átadja neked, kinek tulajdonában, ill. kinek a birtokában van az adott dolog?
    A kompenzáció-elméletet egyszer már előadta a Fidesz, de később elvetette.

    Hugi!

    Németh Szilárd miért nem ad ki egy közleményt a csepeli közvélemény tájékoztatására, hogy ezért meg ezért, ilyen és ilyen okokból nem kíván leülni vitatkozni a kihívójával? Azért mert egy ilyen nyilatkozat csupa hazugságon alapulna?!
    A dokumentumok feltehetően azért tűntek el, mert az iratbetekintés alkalmával a fideszes fiúk néhány papírt eltettek maguknak, aztán balhéztak, hogy hiányoznak.

  94. Hugi szerint:

    Rendõrkapitánynak se illik lakást lopnia.

  95. anticsóka szerint:

    zed:
    Össze-vissza hablatyolsz és hazudozol folyamatosan.
    De semmi gáz, ettől épül/le/ a dicső pártod.
    Mi lenne velük nélküled, nagy mesemondó?
    Nyilván büszkék rád, hisz ritka nagy barom vagy!
    Gátlástalan vagy és szégyenérzeted sincs. Itt írta valaki, hogy akinek nincs szégyenérzete, annak lelkiismerete sincs. Magadra ismersz?
    Hát csak hazudj, hazudj, hazudj…

  96. CsepeliNo1 szerint:

    zed
    Te hülye vagy!
    Én sem ülnék le (ÁLLAMPOLGÁRKÉNT) egy olyan emberrel vitatkozni, aki megvesz közpénzből egy az egész pártszervezetet => és így akar hatalomra kerülni.
    Plussz, még a barátainak (a volt rendőrkapitány) – családtagjainak is osztogatja az önkormányzati lakásokat.

    Egy ilyen etikátlan-züllött-romlott emberrel Én sem ülnék le vitatkozni!!!!
    Remélem a Németh Szilárd sem fog.
    Ti meg, MEGVETT ELVTÁRSAK TÁMOGASSÁTOK ŐT!!!!!

  97. csepeli szerint:

    CsepeliNo1: Nana, kicsit elszaladt veled a ló, te hülye picsa.

    Egyelőre szó nincs arról, hogy Németh Szilárd ne akarna kiállni a vitára. Egyelőre hallgat, mint szar a fűben. Nem mondott se igent, se nemet. Biztos ilyen sokáig tart neki eldönteni, mit akar. Ilyen döntésképtelen polgármesterjelöltje van a Fidesznek. Mit fog ez az ember csinálni polgármesterként, ha dönteni kell valamiről? Ja persze, semmit, kormányutasításra fog várni.

  98. csepeli szerint:

    És amúgy jellemző, hogy a csepel.info számára:

    – hír az, hogy lerobbant egy busz,
    – nem hír az, hogy megkezdődött a csepeli gerincút építkezése,
    – nem hír az, hogy a legnagyobb ellenzéki párt polgármesterjelöltje nyílt levélben nyilvános vitára hívta ki a kormánypárt polgármesterjelöltjét.

    Van valaki, aki nem ért egyet azzal, hogy a csepel.info egy szennylap?

  99. Hugi szerint:

    Szerintem meg az a hír, hogy a csepeli MSZP egy maffia, amitõl meg kell óvni az embereket.

    Bûnözõkkel nincs vita. Ezta Fidesznek is tudnia kell.

  100. krapulax0 szerint:

    csepeli: a magadfajtával majd a vizsgálótiszt fog tárgyalni, nemsokára mentek mind oda ahova 20 évvel ezelőtt kellett volna, addig is kérjetek életvezetési tanácsokat demétől, hogyan kell sztojkáék gatyáját mosni és orálisan kényeztetni őket úgy hogy ne verjenek össze nap mint nap.

  101. Zora szerint:

    1989 óta 2ezerig 3 esetben lehetett a csepeli bérlakóknak a lakásukat megvásárolni az önkormányzattól,és én csak a legutólsó évben /2 ezerben/vásároltam meg a lakásomat 2 milkoért.Nem adtak engedményt mint most és amikor reklamáltamT.M.-nél elküldött a jegyzőhöz ,hogy intézkedjen,hátha kaphatok árengedményt,mivel nékem szegény nyugdijasnak nem volt ennyí pénzem.A jegyző pimaszul elküldött mit reklamálok,örüljek ,hogy ennyiért még egy kutyaólat sem kaphatok a lakáspiacon én ezt a mai napig sérelmezem,hogy a mai vásárlók féláron vásárolhatják meg a lakásukat/nem ez a baj,nagyonhelyes,hogy igy van,csak miért nem mérnek egyenlően/visszamenőleg is meg kellene kapnom a befizetett összegem felét mert igy nem igazságos,azota a szarul épitett lakás felujitáso összege kb.6százezer ft,baráti kölcsönökből kölcsönökből tudtam csak lakhatóvá tenni leromló lakásom állagát.Megkellet huzni nadrágszijjat,hogy megtudjak élniTehát nem magánügy sokan vagyunk akik igy jártak.Kárpotólni kellene az Önkormányzatnak bennünket akik érintettek ez ügyben!

  102. Tömb-bizalmi szerint:

    Kamillának van igazsága(2010. szeptember 10., péntek 21:34-kor)-bár már én is jeleztem: miért jelenti be egy időben 4 BÉRLŐ, hogy szeretné megvásárolni a bérelt lakást. Ha megengeditek CSM-nél értem; lejárt a félév (szégyen) de a most érintett három fő miért jutott arra a következtetésre, hogy megvennék a lakást. Valaki jelezte a lehetőséget részükre. De ez ki volt?
    Lehetséges, hogy csepeli? Akinek a gyermeke is kapott-csak régebben.

  103. " ?! " szerint:

    #

    Nyílt kérdések megismétlése az itt fórumozó mszp-s agitátor „csepeli”-hez:

    1.) Melyik családtagod érintett a Németh Szilárd feljelentésében szereplő egyik lakás áron aluli megvásárlásával kapcsolatban?

    2.) Igaz-e, az a hír hogy azért vagy ilyen harcos híve Szenteczkynek, mert neked is lehetővé tette egy előzetesen felújított szociális alapon kiutalt panelos lakás áron aluli megvásárlását?

    3.) Igaz-e az a hír, hogy az általad feltett MSZP = 100 NAP 100 HAZUGSÁG cím alatt felsorolt 100 hazugságot kieszelő csapatnak Te voltál a szellemi vezetője?

    4.) Igaz-e az a hír, hogy besurranó tolvajként megloptad az összes szomszédodat?

    5.) Igaz-e az a hír, hogy az OPNI bezárása előtt évekig az intézet ápoltja voltál a zárt osztályon?

    “csepeli”! Ne beszélj mellé és ne hazudozz, hanem valld be az igazat!

  104. " ?! " szerint:

    Kiegészítő nyílt kérdés “csepeli” részére:

    Igaz-e az hír, hogy büntethetőséget kizáró “diliflepni”-vel rendelkezel, és ezért veszed a bátorságot a Fidesz politikusainak a rágalmazásához és más itt fórumozó személyek sértegetéséhez?

  105. " ?! " szerint:

    Nyílt kérdések harmadszori megismétlése “zed”-hez:

    1.) Igaz-e az a hír, hogy Te is áron alul jutottál hozzá egy előzetesen felújított szociális alapon kiutalt önkormányzati bérlakáshoz?

    2.) Közvetlenül Te kaptad a lakást, vagy valamelyik családtagod nevére vetted meg?

    Ne a …….. huzigálásával foglalkozz, hanem valld be az igazat, mert előbb-utóbb úgyis ki fog derülni az igazság!

  106. csepeli szerint:

    Tömb-bizalmi! Számolni nem tudsz (szerinted 4=3), gondolkodni nem tudsz (szerinted ha a válaszlevél három ügyben azonos időpontban született, akkor az eredeti levelek is azonos időpontban születtek), a fantáziád túl élénk (valaki jelezte a lehetőséget a bérlőknek, maguktól nem tudtak róla, mert hülyék), és amellett még hazudsz is. Ez egy kicsit túl sok így egyszerre, nem gondolod?

  107. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Már csak 21 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 21 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 21 naptári nap (a 15 munkanap)!

  108. csepeli szerint:

    Nyílt kérdések ” ?! ” itt fórumozó fideszes agitátorhoz:

    1. Igaz-e, hogy nyelveddel mindennap megtisztogatod Németh Szilárd végbélnyílását?

    2. Igaz-e, hogy naponta alaposan elnáspángolod a gyerekedet?

    3. Igaz-e, hogy a vécédben ki van függesztve a NENYI?

    4. Igaz-e, hogy azért vagy ilyen harcos híve Németh Szilárdnak, mert felajánlotta neked egy önkormányzati lakás jutányos áron való megszerzésének lehetőségét?

    5. Igaz-e, hogy az utóbbi 5 évben ideggyógyászati kezelés alatt álltál, és gyakran elfelejtetted bevenni a gyógyszeredet?

    6. Igaz-e, hogy a tárcádban Orbán Viktor képét hordod?

  109. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”, Te gircses-görcsös bunkócska Te drága!

    Ne utánozz, még akkor sem ha Szenteczkynek a házi-majma vagy, hanem válaszolj őszintén a 13:16-kor feltett kérdéseimre, de mindenekelőtt az alábbi kérdésre:

    Igaz-e az hír, hogy büntethetőséget kizáró “diliflepni”-vel rendelkezel, és ezért veszed a bátorságot a Fidesz politikusainak a rágalmazásához és más itt fórumozó személyek sértegetéséhez?

  110. " ?! " szerint:

    Itt látható az a hagyaték, amelyet Csepelen a nyertes örökölni fog a csepeli MSZP-sektől:

    (Összeállítva az MSZP közeli Progresszív Intézet felmérésének, valamint néhány közismert helyi adatnak a figyelembevételével.)

    Új lakások építése évenként a budapesti kerületekben:

    1. helyezett: a XIII. kerület évi 660 lakás építésével,
    19. helyezett: Csepel, évi 130 lakás építésével.
    (Csak a sűrűn beépített belvárosi kerületekben épül kevesebb új lakás évente, mint Csepelen.)

    Ezer lakosra jutó új lakások építése évente:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 8,8 lakás/év/ezer fő.
    19. helyezett: Csepel, 1,6 lakás/év/ezer fő. (A budapesti átlag 5,7 lakás/ezer fő.)

    Egy főre jutó adósságállomány Budapesten:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 1.682,- Ft/fő !!!!!!,
    19. helyezett: Csepel) 92.160,- Ft/fő. (A polgármesteri jelentés szerint korrigálva.)
    Annak ellenére 55-szöröse a XIII. kerület adósságállománynak, Csepel 1 főre eső adósságállománya, hogy a Csepeli fejlesztések megvalósításához rendelkezésre állt:
    – az észak-csepeli területért kapott 9,3 milliárd Ft rendkívüli bevétel, amelyhez hasonló bevétellel más kerületek nem rendelkeztek,
    – az eladott kb. 8.500 db önkormányzati tulajdonú lakás eladásáért befolyt lakásonként minimum 1 millió Ft, azaz legalább 8,5 milliárd Ft mai áron számolt árbevétel.

    Ezer lakosra jutó vállalkozások száma Budapesten:

    1. helyezett: az V. kerület, 516 vállalkozás/ezer fő,
    23. helyezett: Csepel, 135 vállalkozás/ezer fő.
    (A Progresszív Intézet felmérésének szöveges értékelésében Csepelt negatív példaként konkrétan megemlítik.)

    Ezer főre jutó önkormányzati bérlakás-állomány:
    Csepel az ezer főre jutó kb. 16 önkormányzati bérlakással nem fért bele a fővárosi kerületek 15. helyezésig felsorolt listájába.

    Ezer főre jutó sport támogatás:
    Csepelen ez olyan kevés, hogy azzal nem jutott be az értékelésben felsorolt önkormányzatok közé.

    Helyi közismert tényadatok:

    – Csepel rendelkezik legtöbb földúttal a fővárosi kerületek között.

    – Csepelen hiányzik kb. 45 km szennyvízelvezető közcsatorna.

    – Csepelen hiányzik kb. 100 km elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető csatorna.

    – A Csepelen összegyűjtött szennyvizek annak ellenére továbbra is tisztítatlanul ömlenek a Dunába, hogy Csepelen helyezték el a más kerületek szennyvizeit befogadó Központi Szennyvíztisztító nevű “szargyárat”, amelynek a létesítési és működtetési költségeihez a csepelieknek is hozzá kell járulni a megemelt szennyvízdíjon keresztül.

    – Csepelnek a választási ígéretek és a kidobott tervezési költségek ellenére nincs rendezett városközpontja.

    – Csepelnek nincs kórháza. (Pedig a csepeli kórház felújítását-, korszerűsítését ígérték.)

    – Csepelnek nincs fedett uszodája. (Pedig 2006-ban a megnyitását 2007-re ígérték.)

    – A Csepelre HÉV-vel érkezőket a Főváros szégyenének nevezhető városkép fogadja a Csepel-Ófalu városrészre történő beérkezéskor.

    – A több ezer állandó lakossal rendelkező kb. 220 hektár területű Csepel-Háros ugyanúgy mezőgazdasági besorolású területként van nyilvántartva, mint 16 évvel ezelőtt, és az ott élők ma is legalább egy évszázaddal elmaradott infrastrukturával rendelkező környezetben élnek, miközben a csatorna hálózat hiánya miatt akaratuk ellenére folyamatosan szennyezik a terület alatti ivóvízbázist, amely a csepelieket is ellátó vízműkutak ivóvíz utánpótlását biztosítja.

    – Elmaradt a megígért két csepeli rendőrőrs létesítése.

    – Egyetlen méter sem épült meg a 16 éve minden önkormányzati választáskor megígért csepeli gerincútból, amely a Kossuth Lajos utca terhelését volna hivatott csökkenteni.

    – Annak ellenére, hogy igen sok csepeli közpénzt ráköltöttek, egyetlen méter sem épült meg a volt Csepel-Művek területére ígért úgynevezett teherforgalmi elkerülőútból.

    Kerületünk október 3 után hivatalba lépő új vezetésének a fent felsorolt elmaradásokat olyan körülmények között kell megszüntetni, hogy még csak nem is üres kasszát, hanem az önkormányzat honlapján közzétett polgármesteri részletes jelentés szerint több mint 7 milliárd (7 ezer millió) Ft adósságot vesznek át az MSZP-s elődeiktől.

  111. " ?! " szerint:

    A Csepeli MSZP hagyatékát képező adósság összetétele a 2010. augusztus 31-én kelt polgármesteri jelentésben közölt adatok figyelembevételével:

    1.) A költségvetési hiány (a II/4. pont szerint) 3 milliárd 808 millió Ft.
    (Feltéve, hogy ezt az összeget az mszp-sek a szeptember 23-i képviselő-testületi ülésen nem emelik 4 milliárd Ft fölé.)

    2.) A Csepeli Önkormányzat tartozása a Fővárosi Önkormányzat felé (a II/3. pont szerint) 1 milliárd 556 millió Ft.

    3.) Az Önkormányzat jelenlegi hosszúlejáratú hiteltartozása (a III/2. pont szerint) 1 milliárd 392 millió Ft.
    (Ennek a hitelnek az érdekessége az, hogy a fennálló hiteltartozás részét képezi az első Orbán-kormánytól a Széchenyi-terv keretében kapott állami támogatással 2002-ben és 2004-ben épített 116 db önkormányzati bérlakás építéséhez önkormányzati önrészként felvett hitel is.
    Ez azt jelenti, hogy fideszes kormány támogatásával megépített önkormányzati bérlakások önkormányzati önrészéhez felvett hitelt is az új (valószínűleg fideszes) önkormányzatnak kell visszafizetni, miközben ennek a 116 lakásnak a megépítésével dicsekedett a Csepeli MSZP már a 2006-os választások előtt is, és jelenleg ezzel dicsekszik a szórólapján Szenteczky János mszp-s polgármester-jelölt is.)

    4.) Az Önkormányzatnak (a III/2. pont szerint) a hosszú és rövidlejáratú hitelek után a 2010. év végén 425 millió Ft kamatot kell fizetni.

    A fentiek együtt összesen 7 milliárd 182 millió Ft olyan kötelezettségeket (adósságot) jelentenek, amelyeket az új önkormányzatnak kell a következő években megfizetni.

  112. " ?! " szerint:

    Tájékoztatás a csepeli mszp-sek költségvetési-hiány növelési szándékáról:

    Tíz nappal a választások előtt, a Képviselő-testület MSZP-s többsége a kerület költségvetési hiányát, a polgármesteri jelentés II/4. pontjában közölt 3 milliárd 808 millió Ft-ról, a szeptember 23-i képviselő-testületi ülés 177. számú előterjesztésének az elfogadásával a jelenleginél is magasabbra szándékozik emelni.

    Az alábbiakban idézem az előterjesztéséhez Halmos Istvánné Városgazdálkodási ágazatvezető által leírt észrevételt:

    “A módosítás eredményeként az önkormányzat költségvetésének hiánya 3,8 milliárd Ft fölé emelkedik.
    Ilyen nagyságú hiány mellett alig tudja az önkormányzat az alapvető feladatainak a finanszírozását megoldani, mivel azok ütemezett folyamatos kiadást jelentenek, a nem kötelező feladatok tekintetében pedig olyan kényszerpályán van az önkormányzat, hogy a kifizetéseknek általában azonnal és egyösszegben kell eleget tenni.
    A javaslat elfogadása esetén a költségvetés hiánya megközelíti a 4 milliárd forintot.”

  113. csepeli szerint:

    Nyílt kérdések ” ?! ” itt fórumozó fideszes agitátorhoz:

    1. Igaz-e, hogy nyelveddel mindennap megtisztogatod Németh Szilárd végbélnyílását?

    2. Igaz-e, hogy naponta alaposan elnáspángolod a gyerekedet?

    3. Igaz-e, hogy a vécédben ki van függesztve a NENYI?

    4. Igaz-e, hogy azért vagy ilyen harcos híve Németh Szilárdnak, mert felajánlotta neked egy önkormányzati lakás jutányos áron való megszerzésének lehetőségét?

    5. Igaz-e, hogy az utóbbi 5 évben ideggyógyászati kezelés alatt álltál, és gyakran elfelejtetted bevenni a gyógyszeredet?

    6. Igaz-e, hogy a tárcádban Orbán Viktor képét hordod?

  114. Tömb-bizalmi szerint:

    csepeli 2010. szeptember 11., szombat 13:47-kor

    A SZÁMOKRÓL: ebben a cikkben szerepel három levél = 3+ Császárnak szóló 1= 4.

    Szerinted teljesen véletlenül történt, hogy 4 (NÉGY) bérlőnek egyszerre jutott eszébe megvásárolni a határorzott időre bérelt ( ekkor még szociális) lakást. Ne etess? Mindegyiknek ott állt a szekrényben a vételáron kívül még 5-600 000 ft különbözet is.

  115. codec szerint:

    Szar lehet csepelinek. Az ajándék butikért ebben a “szennylapban” kell 24 órás szolgálatot ellátnia.

  116. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”, Te gircses-görcsös bunkócska Te drága!

    A 14:42-kor feltett kérdéseidre az alábbiakat válaszolom:

    1.) Nem igaz, mert nem akarom elvenni előled és a hozzád hasonló mentalitású majmok elől a lehetőséget. (Márcsak azért sem, mert azt hallottam, hogy Németh Szilárd végbél nyílását Te szoktad naponta kinyalni a jövőd megalapozása érdekében, és az itteni hőbörgéseddel csak a felújított szociális bérlakásért törleszted az adósságodat Szenteckyvel szemben.)

    2.) Nem igaz, mert a gyerekeim engem szoktak naponta elnáspángolni.

    3.) Nem igaz, mert nem a WC-ben, hanem a lakás díszhelyén van kifüggesztve a NENYI.

    4.) Nem igaz, mert nekem is és a gyermekeimnek is van saját lakása, és nem vagyunk rászorulva arra, hogy hozzád hasonlóan szocilista mutyi módszerrel, piaci áron alul szerezzünk (lopjunk) a közösségtől önkormányzati bérlakást.

    5.) Nem igaz, mert rozsdamentes acélból vannak az idegeim.

    6.) Nem igaz, mert Orbán Viktor rendelkezésemre álló képe nem fér bele a tárcámba.
    Ennek érdekében azonban Orbán Viktor képét nem akarom lekicsinyíteni, mert nem Orbán Viktor, hanem Kovács László (akkor még MSZP elnök) indítványozta azt, hogy “merjünk kicsik lenni”. (Kovács képét már lekicsinyítettem, de véletlenül kiesett a zsebemből a WC-ben, és többi szarral együtt lehúztam.)

    Miután fentebb én tisztességesen megválaszoltam a kérdéseidet, ismételten felszólítalak arra, hogy ne utánozz, még akkor sem ha Szenteczkynek a házi-majma vagy, hanem válaszolj őszintén a 13:16-kor feltett kérdéseimre, de mindenekelőtt az alábbi kérdésre:

    Igaz-e az hír, hogy büntethetőséget kizáró “diliflepni”-vel rendelkezel, és ezért veszed a bátorságot a Fidesz politikusainak a rágalmazásához és más itt fórumozó személyek sértegetéséhez?

  117. " ?! " szerint:

    Nyílt kérdések megismétlése az itt fórumozó mszp-s agitátor „csepeli”-hez:

    1.) Melyik családtagod érintett a Németh Szilárd feljelentésében szereplő egyik lakás áron aluli megvásárlásával kapcsolatban?

    2.) Igaz-e, az a hír, hogy azért vagy ilyen harcos híve Szenteczkynek, mert neked is lehetővé tette egy előzetesen felújított szociális alapon kiutalt panelos lakás áron aluli megvásárlását?

    3.) Igaz-e az a hír, hogy az általad feltett MSZP = 100 NAP 100 HAZUGSÁG cím alatt felsorolt 100 hazugságot kieszelő csapatnak Te voltál a szellemi vezetője?

    4.) Igaz-e az a hír, hogy besurranó tolvajként megloptad az összes szomszédodat?

    5.) Igaz-e az a hír, hogy az OPNI bezárása előtt évekig az intézet ápoltja voltál a zárt osztályon?

    “csepeli”! Ne beszélj mellé és ne hazudozz, hanem valld be az igazat!

  118. Tömb-bizalmi szerint:

    Csepeli Neked sem tünt fel, és a bérlőknek sem az a tény, hogy a PIACI BÉRLETNEK az egynegyedét fizették be? Amíg nem szóltak be nekik?

  119. pricpracpruc szerint:

    http://retronom.hu/index.php?q=node/2599

    Itt látható “csepeli” diliflepnije!

  120. krapulax0 szerint:

    zed, mész a börtönbe, tanulj meg gatyát mosni kézzel mert te fogod a kolompárék után elmosni! masszirozni is kell majd őket és egyéb szolgáltatásokat nyújtani, kérdezd meg a demétől ő már tudja!
    ez vár rátok is! börtönben fogtok rohadni kancigányokkal összezárva éjjel nappal!

  121. zed szerint:

    “Magánvéleményt a hírek melletti megjegyzés rovatban lehet elmondani, de a sértegető hangnemű, durva megjegyzések esetében – amennyiben ilyet észlelünk – moderálunk.”
    / csepel.info /

  122. Királyerdei szerint:

    És még itt vagytok gyilkos komcsik?
    Ti beszéltek itt sértegetésről?

  123. " ?! " szerint:

    Bizonyítékok arra, hogy kizárólag a kampány céljából kezdték el a gerincút építését:
    (Hírforrás a Csepel újság 2010. szeptember 10-i száma.)

    A munkaterület-átadása három ingatlanon várhatóan októberre tolódik.

    A régészeti feltárás a rendelkezésre álló terület egy részén elkészült, de a többi területen a kivitelező a töltés építéséhez szükséges anyagot deponálja.
    Ezeken a területeken csak a töltés elkészülte után végzik el a régészeti feltárást.

    A kivitelező a lőszermentesítés és a régészeti feltárások késedelme miatt felmondta a 2011. március 31-re vállalt részhatáridőket.
    A HÉV visszaterelésére és a csatornaépítésre vállalt határidőket pedig jövő nyári időpontra módosította.

    A Budafoki úti terelésnél a PENTA Kft. augusztus 31-ig végezte volna el a csatornaépítés nagy részét, de ez a megtalált MOL olajvezeték miatt ez meghiúsult.

    A fenti anomáliák azt bizonyítják, hogy a munkakezdés kizárólag a választási kampánynak alárendelve, előkészítetlenül és kapkodva történt, mert a dilettáns csepeli és fővárosi MSZP-s elvtársaknak 4 x 4 év (azaz, 16 év) is kevés volt az építés tisztességes előkészítéshez.

  124. csepeli szerint:

    Kedves ” ?! “!

    Köszönöm válaszaidat nyílt kérdéseimre. De mi lenne, ha kivételesen őszintén, az igazat válaszolnád? Na, erőltesd meg magad! Kapsz még egy lehetőséget, próbálj meg megint válaszolni a kérdésekre, de ez egyszer az igazat mondd! Nos? Rajta! Tudom, hogy nehéz, de próbáld meg!

  125. Démosz szerint:

    Mondják meg kinél van a szerver,majd utána induljanak el bárhova is a börtönön kívül.

  126. " ?! " szerint:

    Nyílt kérdések az itt fórumozó mszp-s agitátor „csepeli”-hez:

    1.) Melyik családtagod érintett a Németh Szilárd feljelentésében szereplő egyik lakás áron aluli megvásárlásával kapcsolatban?

    2.) Igaz-e, az a hír, hogy azért vagy ilyen harcos híve Szenteczkynek, mert neked is lehetővé tette egy előzetesen felújított szociális alapon kiutalt panelos lakás áron aluli megvásárlását?

    3.) Igaz-e az a hír, hogy az általad feltett MSZP = 100 NAP 100 HAZUGSÁG cím alatt felsorolt 100 hazugságot kieszelő csapatnak Te voltál a szellemi vezetője?

    4.) Igaz-e az a hír, hogy besurranó tolvajként megloptad az összes szomszédodat?

    5.) Igaz-e az a hír, hogy az OPNI bezárása előtt évekig az intézet ápoltja voltál a zárt osztályon?

    6.) Igaz-e az hír, hogy büntethetőséget kizáró “diliflepni”-vel rendelkezel, és ezért veszed a bátorságot a Fidesz politikusainak a rágalmazásához és más itt fórumozó személyek sértegetéséhez?

    7.) Igaz- e a hír, hogy tegnap az MSZP rendezvénye után benyaltál Gyurcsánynak?

    “csepeli”! Ne beszélj mellé és ne hazudozz, hanem valld be az igazat!

  127. CsepeliNo1 szerint:

    csepeli.
    Írod:
    Ilyen döntésképtelen polgármesterjelöltje van a Fidesznek.

    Inkább, mint MUTYIS, barátoknak – elvtársaknak occsón lakást, és munkát adó jelöltünk legyen . . .

    DE MAJD LESZ IDEJE GONDOLKODNI . . .

  128. csakra szerint:

    Nos akkor rakjuk sorrendbe

    1. Négy lakást bérbe adnak szociális alapon, és ilyen díjért
    2. A “jóhiszemű” bérlők (azt gondolják, hogy ennyibe kerül a piaci bérlet) fizetik+ szemétszállítási költség
    3. És akkor hirtelen angyalka repül (gondolom karácsony táján történt) Csepel fölé-és Ők megvilágosodnak
    4. Benyújtják igényüket a lakások megvásárlására
    5. És akkor formanyomtatványon azt a választ kapják;ha kifizetitek a hátralékot vihetitek (ejnye-ejnye)
    6. A Csevak tehát nem viszi a képviselők elé a rendelet szerinti a “piacivá minősítést”
    7. Helyette eladja,olyan paraméterekkel mintha szociális lakások lennének.
    8. Jelentős (önkormányzati)vagyonvesztést és a szociális bérlakások számának csökkenését éri el.
    9. De lakáshoz juttat; például önkormányzati alkalmazottakat is.(csak ez még nem derült ki?)

    A kör bezárult

  129. zed szerint:

    Ha jól tudom, korábban maga Németh szorgalmazta a csepeli rendőrök lakáshoz juttatását. Előbb nyomást gyakorol, később meg feltartja a kezét, hogy neki semmi köze az adott ügyhöz! Ilyen a tisztességes politikusi magatartás? Na, most zárult be a kör!

  130. csakra szerint:

    Ejnye zed:

    Ebből a három emberből ki a rendőr? Tudsz valamit?
    Németh azt szorgalmazta,hogy fű alatt kapjanak lakást a rendőrök? Szerintem pedig azt, hogy a Széchenyi házban (tényleg piaci, Szentecky is ott lakik, és még a szórólapján is megemlíti) lehessen bérlőkijelölési joga a rendőrségnek.
    Németh szorgalmazta önkormányzati dolgozók ilyen módon történő lakáshoz jutását is? És Ő írta alá-ezeket,

    Nos akkor rakjuk sorrendbe

    1. Négy lakást bérbe adnak szociális alapon, és ilyen díjért
    2. A “jóhiszemű” bérlők (azt gondolják, hogy ennyibe kerül a piaci bérlet) fizetik+ szemétszállítási költség
    3. És akkor hirtelen angyalka repül (gondolom karácsony táján történt) Csepel fölé-és Ők megvilágosodnak
    4. Benyújtják igényüket a lakások megvásárlására
    5. És akkor formanyomtatványon azt a választ kapják;ha kifizetitek a hátralékot vihetitek (ejnye-ejnye)
    6. A Csevak tehát nem viszi a képviselők elé a rendelet szerinti a “piacivá minősítést”
    7. Helyette eladja,olyan paraméterekkel mintha szociális lakások lennének.
    8. Jelentős (önkormányzati)vagyonvesztést és a szociális bérlakások számának csökkenését éri el.
    9. De lakáshoz juttat; például önkormányzati alkalmazottakat is.(csak ez még nem derült ki?)

    A kör bezárult

  131. " ?! " szerint:

    Kedves “zed”!

    Visszakérdezek a ma 09:07-kor feltett hozzászólásodban leírtakkal kapcsolatban.

    Olyan a tisztességes és sokszor hangoztatott “kisember-párti” MSZP-s politikusi magatartás, hogy nem az alacsony fizetésű és lakással nem rendelkező rendőröket juttatja lakáshoz, hanem a rendőri állomány legmagasabb fizetésű tagjának ad áron alul a tulajdonába egy felújított önkormányzati tulajdonú bérlakást, aki olyan lakással rendelkezik a közelben, amely rövidebb idő alatt elérhető Csepelről, mintha az a lakás valamelyik budai vagy észak-pesti kerületben lenne?

    Ha ezt az anomáliát nem tudod megmagyarázni, akkor a kör tényleg bezárult.

Itt lehet hozzászólni !