Miből tellik az ötvenmilliós kampányra a csepeli szocialistáknak?

A Fidesz-KDNP frakció közleménye

Vasárnap integethetünk, de azt is megtudjuk, hogy honnan volt ötvenmillió a kampányra? (A Csepel.info galériája itt látható)

„Németh Szilárd egy szórólappal szúrja ki a választói szemét!” – gúnyolódnak rajtunk a csepeli MSZP polgármester-jelöltje, Szenteczky János által felelősen szerkesztett Csepeli EXTRA című színes, fényes, 12 oldalas kampányújságban.

Bizonyára nemcsak az MSZP, de a csepeliek is látják, hogy a kerületi Fidesz nem tud és nem is szándékozik tízmilliókat beleölni a kampányba. Ezért van mindössze tíz óriásplakátunk, egy programismertető és bemutatkozó szórólapunk, egy névjegykártyánk, egy reklámtollunk, és egy, a csepeli közpénz milliárdok eltüntetését bemutató tájékoztatónk, és kiosztottunk ötezer darab Demokrata folyóiratot. Ez is csaknem másfél millió forintba került eddig, amit hiteles számlákkal tudunk alátámasztani. Erre a pénzt a Fidesz-KDNP csepeli jelöltjei adták össze.

Ezzel szemben a szocialista jelöltek legalább száz óriásplakáton, citylight posztereken, kisplakátokon, a BKV buszokon és a HÉV oldalán virítanak. Számtalan színes, rendkívül drága újságban, szórólapon, képeslapon, kártyán is ajánlják magukat. De osztogatnak öngyújtót, tollat, bevásárlókocsi-érmét, és nap mint nap ingyen Népszavát is. De lesz még ingyen evés-ivás, Markos-Nádas duó is. A mellékelt táblázat és fényképek alapján könnyen kiszámolható, hogy minderre csaknem 50 millió forintot költött a csepeli MSZP.

Már csak az a kérdés, hogy ezt az 50 milliós kampánypénzt is az MSZP-s jelöltek dobták össze, vagy van esetleg egyéb forrásuk is? Miből telik minderre? Hogy állnak a számlákkal? Nem érzik-e pofátlanságnak, cinizmusnak, az emberek semmibevételének ekkora összeg elkampányolását, miközben a csepeli családok egy része máról holnapra kénytelen élni?

Másrészről a szocialista képviselők egyhangú döntése alapján 421 millió forint közpénzt költöttek el az elmúlt hetekben a kampányra. A túlszámlázásokról, elvtársi megrendelésekről, a lakás mutyikról elhíresült Csevak Zrt. ebből a pénzből 276 millió forintot kaparinthatott meg. A cég vezérigazgatója nem más, mint Szenteczky János, az MSZP polgármester-jelöltje. De jutott a közpénz milliókból az MSZP-s képviselő-jelölteknek is. Kállai József, a 11. körzet elvtársi jelöltjének Csepptanodája 9 és fél millióval gazdagodott, míg Takács Krisztián futballista, a 6. körzet jelöltje, a Csepel FC nevében elsőre 5, majd 15 millió forintot vághatott zsebre. Ez utóbbiban Szenteczky is érdekelt, ő ott az alelnök.

A 421 millió forint közpénz elszórásáról szóló döntéskor törvénytelen módon nem egyeztettek és nem is véleményeztettek a kerületi költségvetés szakmai felelősével. A pénzügyi ágazatvezető a döntés megszületését így kommentálta: „A gazdálkodás biztonságáért a képviselő-testület felel. Számtalanszor előfordul az, hogy nyáron a kerület üzemeltetésével kapcsolatos feladatok jó részét utólag finanszírozzák le, mert nincs pénze az önkormányzatnak. Nagyon nagy a hiány, nehéz azt kezelni.”

Az önkormányzat az elmúlt négy évben – éppen az ilyen felelőtlen, kampánycélú, az elv- és üzlettársak helyzetbe hozását célzó döntéseknek köszönhetően 7.300 millió forintos vagyonvesztést könyvelhetett el. Szintén a szocialistáknak köszönhető, hogy a 2010. évi költségvetési hiány közel 4.000 millió forint. Ezekért a döntésekért nemcsak politikai, erkölcsi, de munka- és büntetőjogi felelősséggel is tartoznak azok, akik ezeket a döntéseket meghozták, a kerület jövőjét elzálogosították. Az elszámoltatás nem marad el!

Budapest, 2010. szeptember 30.

Borbély Lénárd
Kampányfőnök
Fidesz-KDNP

27 hozzászólás “Miből tellik az ötvenmilliós kampányra a csepeli szocialistáknak?” bejegyzésre

  1. Miska72 szerint:

    Összedobták a zsebpénzüket?

  2. Miska72 szerint:

    KORRUPCIÓBÓL és BŰZÖZÉSBŐL!

  3. Miska72 szerint:

    “a szocialistáknak köszönhető, hogy a 2010. évi költségvetési hiány közel 4.000 millió forint. Ezekért a döntésekért nemcsak politikai, erkölcsi, de munka- és büntetőjogi felelősséggel is tartoznak azok, akik ezeket a döntéseket meghozták, a kerület jövőjét elzálogosították. Az elszámoltatás nem marad el!”

    HAJRÁ FIDESZ!
    Rendet RENDSZERVÁLTÁST csepelen!
    A korrupt gezember hozzá nem értő embereket kivágni az önkormányzattól mint macskát sz@rni!
    A BÖRTÖNBEN A HELYÜK!
    A cellák szociális alapon frissen vannak meszelve! 🙂 🙂 🙂 🙂

  4. GONDOLKODÓ! szerint:

    Az Mszp működése (kormányzása idején!)
    Vajon az alanti eredményből Csepel vezetése 16év alatt, mennyit tudhat magáénak?
    Mennyi az egésznek a része, ami a csepeliekre esett?

    Ezeknek ez az eredmény!
    Mondhatják, hát nőtt, nem? Vagy lehetett volna még jobban elqrni! Örülhetünk, hogy nem 150%? Ezeknek az sem számít, hogy Ferenc atyájuk elismerte, hogy nem csináltak semmit, azt is rosszul! Beismerte, hogy hazudott a programról, az ország helyzetről, de hát aki bögrés, annak ez smafu.
    Hiába idézem hétről hétre az adatokat, ezek nem tudnak számolni, csak gyűlölködni. Hát ezért tart itt a hazánk. Ideje lenne, hogy az emberek végre belássák, ezektől még a sok évtized alatt egy szemernyi jó nem származott.
    Nemrégiben szerelők jártak nálunk, és szokásom szerint az MNB adósság adatokat kinyomtatva odaadtam nekik. Az egyik leült, és csak annyit mondott, hogy URAM ISTEN! Ki tudja ezt visszafizetni? Neki volt józan esze, és a diagram beszédes. (No persze csak annak, aki nem lila kommunikációs iskolán művelődött!)

    http://www.mnb.hu/Engine.aspx?page=mnbhu_fizetesi_merleg&ContentID=0
    A bruttó adósságállomány:

    2002 márciusában:………………………………36 milliárd euro
    2007-10-30-án……………………………………… 79,1 milliárd euró
    (79 100 000 000 euró)
    2008 jún. 30-án ……………………………………105 milliárd euro!!

    Közben eladtak 5000 milliárd Ft-nyi állami vagyont (sukoró módjára?)
    Az országban pedig no mi is indult virágzásnak? Nem a gazdaság, hanem a korrupció és a munkanélküliség.

    Mai friss hír! A sukorói kiemelt beruházásra az izraeli befektető több mint 50. azaz ötven milliárd forint, nem tévedés, támogatást kért a Fletó féle kormánytól. Mondja Dr. Budai Gyula miután újabb bizonyítékok kerültek elő, a keze ügyében!
    Tehát a mi adózott pénzünkből az Ő 00. forintjából akarták a kiemelt beruházást maguknak tudni! Megegyezett részvény hányadok felosztásának arányában!
    Emberek GONDOLKODJATOK!

    ÉS EZEK EZT VÉDIK! HOGY NEM SÜL KI A SZEMÜK!!!!!!

  5. Ditte szerint:

    Az illusztrációról jut eszembe: ” Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen..”

  6. " ?! " szerint:

    Nyilvános vitára hívom Szenteczky Jánost és Borka-Szász Tamást az ismerté vált hazugságaik megvitatása céljából!

    Tisztelt vitára éhes Szenteczky János és Borka-Szász Tamás!

    A Csepp Tv-ben megtartandó nyilvános vitára hívom Önöket a választási kampányba ismerté vált hazugságaik megvitatása céljából!

    A választópolgárok tájékoztatását szolgáló vita az alábbi kérdések tisztázására irányulna:

    1.) Miért nincs számon kérhető önkormányzati választási programja a csepeli MSZP szervezetnek?

    2.) Borka-Szász Tamás miért hazudta azt a Csepp Tv által leadott kampányfilmben, hogy az északi bevételből az új önkormányzat rendelkezésére áll közel 5 milliárd Ft, miközben a hivatalos polgármesteri jelentés szerint már június 30-án is csak 3,9 milliárd Ft feladatokkal lekötött pénz volt az önkormányzat számláján, és nyilvánvaló, hogy az elmúlt 3 hónapban történt kifizetések miatt az átadáskor már a 3,9 milliárd Ft-nál is kevesebb lesz a pénzmaradvány ?

    3.) Szenteczky János miért hazudta azt a kampány füzetében, hogy „Az észak-csepeli területekért kapott mintegy 9 milliárd forintból még rendelkezésre álló közel 5 milliárd forintból a fejlesztéseket a jövőben úgy fogjuk végrehajtani, hogy maradjon forrás a kerület költségvetési hiányának a csökkentésére is”, miközben a polgármesteri jelentésből tudhatta, hogy már június 30-án is csak 3,9 milliárd Ft volt az önkormányzat számláján, de az az összeg is feladatokkal lekötve, ezért abból a pénzből nem lehet sem a következő ciklus fejlesztési feladatait finanszírozni, sem a költségvetési hiányt csökkenteni?

    4.) Szenteczky János adjon választ arra, hogy miből kívánja finanszírozni a kampányfüzetében felsorolt kívánsággyűjteményt?
    Figyelembe véve azt, hogy az új önkormányzat lényegében üres kasszát, és több mint 7 milliárd Ft (azaz: 7 ezer millió Ft) adósságot fog átvenni a régi MSZP-s önkormányzati garnitúrától.

    Ha hiányzik Önökből a kellő merészség a nyilvános vitához, akkor jobban teszik, ha sürgősen visszalépnek a jelöltségtől, mert olyan emberek nem valók a választók képviseletére akik az ilyen súlyos hazugságaik tisztázása érdekében nem mernek a nyilvánosság elé állni.

    Felhívásomat azzal zárom, hogy hordják magukkal a bátorságukat és merjenek igent mondani a vitára, mert csúnya dolog lenne arra hivatkozva megfutamodni, hogy otthon felejtették a bátorságukat!

  7. LB szerint:

    Nem tudom, másnak is feltűnt-e, de egyes HÉV-szerelvények első kocsijának oldalán a Fővárosi Nagycirkuszt reklámozzák. Utána következnek Szenteczky és társai.

    Önkéntelenül is felmerült bennem a kérdés: a bohóc vagy a légtornász szerepét vállalták?

  8. szigetország szerint:

    Válasz LB-nek: Szenteczky egyszerű cirkuszi bohóc, aki légtornászként hamarosan pofára esik.

  9. Jobb Csepelért szerint:

    Edda – Győzni fogunk (2010. október 3. HAJRÁ CSEPEL!)

  10. nagyapó szerint:

    Kicsit másképpen gondolkozom. Az MSZP elkölt Csepelen ~50 milliót. Az LMP országosan kb. 140 milliót. A csepeli Fidesz költségét nem ismerem, de megnézve a néhány óriásplakátot, meg a szóróanyagot, nem több néhány milliónál.
    Felmerül a kérdés, miért fontos annyira a csepeli győzelem az MSZP-nek, míg a többi kerületben a szocik nem költenek ilyen sokat kampányukra?
    Ha Csepelen a szocik összedobnak 50 millkót, annak oka van. De mi? Egy polgári kormány vezette országban, egy várhatóan Fidesz-KDNP vezette Fővárosban mit tud tenni egy ellenzéki szoci önkormányzat, ha 16 évig (szoci fővárosi hátszéllel) nem tettek semmit? Egyetlen oka a „Gyorskocsi” szindróma. Az et.-ak félnek a börtöntől. A 4 milliárdos hiány, az ellopott É-i terület 5 milliárdja valahol van. De hol? Ott ahonnan előjött az 50 millió.
    Hát ezért kell a Fidesz-KDNP-re szavazni! Csepelen is kell számonkérés (hol a 120 000 Ft/fő?, ami „eltűnt”).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Gordon szerint:

    Honnan lenne. Lopták!

  12. Démosz szerint:

    Demét kell megkérdezni.

  13. Kifertiuz szerint:

    Észrevettétek, hogy a kampányban a szociszegfű sok helyen kifakult, színehagyott lett és igen csak apróbetűssé vált a plakát valamelyik sarkában?
    Már pedig minden, apróbetűsről tudjuk, hogy a becsapás-átverés ide van elrejtve!
    Nahát ezt ők most NYILVÁNVALÓVÁ TETTÉK, pedig pont az ellenkezőjét akarták.
    Nem ismerik az univerzum törvényeit. Ha valamit kicsinyítesz, el akarod rejteni a szemek elől, pont az fog téged leleplezni!

    Hát már megint így jártatok, szocik…

  14. grün szerint:

    “Hát már megint így jártatok, szocik…”
    A túlzott önbizalom az az érzés amely közvetlenül a oofára esés előtt keríti hatalmába a zembereket!

  15. ... szerint:

    a 21-es és 22-es képek nem szúrják a jobbik szemét?

  16. Huba szerint:

    Az vigasztal, hogy nekem már alig 60 órát kell kibírnom. Nektek, maszoposok viszont ez az utolsó 60 órátok és jönnek a hosszú unalmas, vagy akár mozgalmas börtönévek.
    Remélem nem ér csalódás!!

  17. csepeli szerint:

    És a 8 oldalas nagyalakú Fidesz-kampányújság? És a tegnap bedobott 100-nap kampányújság? Költ a Fidesz is rendesen, nem kell őket félteni. Ők már kormányról lopnak, sokkal nagyobb pénzekhez férnek hozzá.

  18. ... szerint:

    csepeli, ne maszatolj, helyik anyagokról van szó a cikkben.

  19. ... szerint:

    helyik -> helyi

  20. Manitu szerint:

    A Rákóczi Ligetben most ígérte meg Szenteczky, hogy felvásárolja az összes üresen maradt lakást, hogy a beruházó kommunista elvtársait kihúzza a csávából.

    Ez vagy kétmilliárd forint lenne.

  21. Tóth Mária szerint:

    ..és ismételten megkérdezném: miért nincsenek még a vagyonok zárolva, és az illetékesek sitten???????????

    gyenge vagy Fidesz !!!!!!!!!! mire vártok?????????,

  22. panelproli szerint:

    Az Ady-project-ből kb. 300 millió hiányzik!!!!
    Most olvastam Papp György független képviselő jelölt 14.evk. blogján.

  23. kukori szerint:

    Ez mind semmi ! Azt rebesgetik,hogy valaki a plgármesteri körökből budán vett házat. Megérne egy kis utánanézést ! ?

  24. Miska72 szerint:

    “Miből tellik az ötvenmilliós kampányra a csepeli szocialistáknak?”
    összedobták az uzsonnapénzt? 🙂 🙂

  25. Hédy szerint:

    Szerintem ha valaki elkötelezett jobb oldali,akkor még egy szál papír sem kell
    (a szavazólapon kívül) és tudni fogja,hogy hová tegye az x-et! Akkor is itt az ideje,hogy eltűnjön ez a bagázs a semmibe!25 éve lakom Csepelen és az időközben megvakult kedvesemnek eltudom mesélni,hogy milyen változáson ment át Csepel!Mit mondjak elég gázos a dolog mert bizony nem olyan sok dolog történt itt a házunk táján! Éppen ideje a változásnak mielőtt teljesen legatyásodik Csepel.

  26. bavaria szerint:

    ahogy elnézem a fideszé sem olcsóbb

Itt lehet hozzászólni !