Szenteczky Soroksáron is mutyizott?

Mutyivilág Csepelen 2.0

Csepel.info

Ha szükség volt rá, Soroksárra is átruccant segíteni, majd hozta Csepelre az elvtársakat

Strómanként szerepelhetett Szenteczky János, a csepeli MSZP polgármester-jelöltje egy soroksági ingatlanügyletben. Nem sokkal később az adás-vétel nyertese lett a csepeli lakásfelújítások kivitelezője is – derülhet ki a csepeli Fidesz-KDNP frakcióhoz került újabb dokumentumokból.

A lakásmutyi-botrány mellett más ügyeket is vizsgál a csepeli Fidesz – értesült a Csepel.info. Az alábbiakban arról írunk, hogyan került Szenteczky János, a csepeli MSZP polgármester-jelöltje egy soroksári ingatlanügylet közepébe, majd hogyan lett az ingatlanügylet valódi főszereplője a csepeli lakásfelújítások koronázatlan királya.

Szenteczky, az ingatlantulajdonos

Az időben először 2005. október 12-ig kell visszarepülnünk. Szenteczky János, aki akkor még „csak” a csepeli MSZP elnökhelyettese, a csepeli önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke és a Csevak igazgatóhelyettese volt, ezen a napon vásárolt egy soroksári önkormányzati ingatlant a Vizisport utcában.

Szenteczky, mint boldog ingatlantulajdonos

Mivel a telek nem rendelkezett vízparttal, a – részben fővárosi tulajdonú – Fővárosi Vízművek Rt.-től még az év december 22-én – talán karácsonyi ajándékként? – megvásárolhatott hozzá egy 310 m2-nyi partszakaszt. Mondanunk se kell, hogy az addigi rút kiskacsának tekinthető, vízpart nélküli telek egy csapásra sokkal, de sokkal értékesebbé vált.

Birtokba-adási jegyzőkönyv

A Fővárosi Vízművek 2006. január 2-án adta birtokba az ifjú, de nagyreményű politikusnak a telket, sőt annak telekalakításához is hozzájárult, amit a Földhivatal három nap múlva, január 5-én be is jegyzett a tulajdoni lapon. A képviselő úrnak igazán nem lehetett panasza az eljárás gyorsaságát illetően. Talán egyszer mi, földi halandók is ilyen gyors és precíz eljárásban részesülhetünk!

Szenteczky tovább passzol

Egy ilyen jó – és ilyen gyors – ingatlan-biznisz után érthetetlen, hogy Szenteczky – aki akkor már a Csevak első embere volt – fél év múlva miért adta el az értékes ingatlant egy bizonyos Juhász Ferencnek. Mindez az önkormányzati választások előtt három hónappal történt, 2006. június 30-án.

A tulajdoni lap 2. oldala: hopp, átkerült az ingatlan Juhász elvtárshoz!

Hogy mégis egy lehetséges magyarázatot találjunk, nézzük meg ki is ez a vevő, s milyen váltás zajlott le párton belül!

Csepel-Soroksár KGST

Juhász Ferenc 2002 és 2006 között a soroksári önkormányzat pénzügyi bizottságának és a Soroksár Városfejlesztéséért Közalapítvány MSZP-s felügyelő bizottsági tagja volt. A csepeli elvtársak összefonódásához edzett olvasóinknak talán nem árulunk el meglepő dolgot azzal, hogy Juhász Ferenc emellett a betéti társaságán keresztül látta el az önkormányzati ingatlanok értékbecslőjének értékes szerepét is.

Ilyen közéleti szerepkörben bizony feltűnő lett volna, ha Juhász a saját önkormányzatától vásárol ingatlant, majd a Kis-Duna-partra való kijutást, egyben a telek aránytalan értékgyarapodását is elintézi a vízműveknél. Legalábbis, ha ezt közvetlenül teszi, akkor mindenképpen felhívja magára a figyelmet. Talán ezért lehetett szüksége Szenteczkyre. Ez utóbbit már az Együtt Soroksárért egyesület állítja „A közbülső vevő” című a leleplező cikkében.

Jó tett helyében…

Juhász Ferenc azonban nemcsak a fent említett ingatlanforgalmazó és értékbecslő betéti társaság tulajdonosa. Ő tulajdonolja és vezeti az INVESZT-ALFA és a KIFESZ Kft.-ket is, amely cégek csak 2009-ben és az idén több, mint százmilliós megrendeléseket kaptak a Csevak-tól és a csepeli önkormányzattól.

Ezeket a munkákat természetesen közbeszerzési eljárások során lehet megpályázni. Szakemberek és laikusok számára is “a napnál világosabb”, hogy Császár Mihály 38 m2-es lakásának 2,5 millió forintért történt felújítása is “a legolcsóbb ajánlat lehetett”, melyet szintén Juhász cége, a KIFESZ Kft. végzett el. Ha tehát valaki rosszra gondol, maga lehet a rossz – mondhatná erre rögtön Szenteczky János.

Juhász elvtárs itt már Császár Mihály 38 m2-es szociális bérlakását újítja fel potom 2,5 millió forintért

Mi azonban inkább az olvasóinkra bízzuk a kérdésre adott választ: vajon ismét olyan fatális véletlenek fatális egybeesése lehetett az ALFA és a KIFESZ Kft-k csepeli munkához jutása, mint Szenteczky kibic szerepe, és a csepeli lakásmutyi-ügyek szintén fatális véletlenjei?

Ha a Fidesz jön, őket viszik?

– Csepel legnagyobb terhe, a fejlődés és a tiszta közélet legnagyobb akadálya az ilyen jellegű személyes és pártösszefonódáson alapuló elv- és üzlettársi mutyi világ. Ennek egyszer és mindenkorra véget kell vetni – mondta lapunknak Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje.

A polgármester-jelölt szerint, ha októberben megkapják a csepeliek bizalmát, azonnal jogászokból, könyvvizsgálókból és közbeszerzési szakértőkből álló elszámoltatási munkacsoportot hoznak létre.

– Kiemelt feladatuk lesz a Csevak ingatlan-eladási, lakásbérleti, felújítási, építési-bontási ügyeinek a kivizsgálása, a számonkérés megalapozása. Akinek tiszta a lelkiismerete és a keze, annak nincs félnivalója. Aki viszont sáros, annak számolnia kell a munka- és büntetőjogi következményekkel – mondta el Németh Szilárd, aki hangsúlyozta: aki a mutyikban benne volt, az nem fogja megúszni a számonkérést. Hozzátette, már eddig sem tétlenkedtek, hiszen a nem titkosított dokumentumok feldolgozását már meg is kezdték.

A fenti konkrét ügyben Németh Szilárd elárulta, hogy nemcsak a cikkünkben szereplő kettő, hanem összesen négy érintett cég lehet, akik tavaly és idén 192 millió forint értékű megrendelést kaptak a Csevakon keresztül. És ez csak az 5 millió forint feletti szerződések alapján készült kimutatás, a kisebb szerződésekbe csak „birtokon belül” lehet betekintést nyerni.

Lesz mit vizsgálni!

Csepel.info

40 hozzászólás “Szenteczky Soroksáron is mutyizott?” bejegyzésre

 1. Manitu szerint:

  Kicsoda ez a Szenteczky egyáltalán?

 2. Tömb-bizalmi szerint:

  Nem értem mi a gáz. Kell egy vagyongyarapodási vizsgálatot indítani-képviselő volt,abban szerepelnie kellett az ingatlannak.
  Ha nem volt rá pénze?Akkor a Juhász előre fizetett-és kész.

  http://www.csevak.hu/uploads/Documents/kozadat/Elidegenitett_ingatlanok.pdf

  Ezt kicsit frissíteni kellene…Szerintem nagyon hiányos

 3. Tóth Mária szerint:

  főmutyi ! a többi mszmp-s mellett!

 4. Hugi szerint:

  Elképesztõ!!!

 5. Tömb-bizalmi szerint:

  Ezt a nyílvános adatot,frissíteni kellene

  CSEVAK Zrt. által kötött Önkormányzati ingatlanok elidegenítésével kapcsolatos adásvételi szerződések
  2007. év
  Vevő neve Ingatlan címe Szerződés dátuma Vételár (bruttó) Ft.
  Oszvalcsek Erika Nap u. 6. 3/10. 2006.12.11 5.953.500.-Ft
  Karaffa Bernadett Dunadülő 5/b.fsz.2. 2007.09.12 5.922.000.-Ft
  Török József Szabadség u. 25.fsz.3. 2007.10.24 5.600.000.-Ft
  2009. év
  Vevő neve Ingatlan címe Szerződés dátuma Vételár (bruttó) Ft.
  Kovács Norbert II. Rákóczi F.u. 96.fsz.1. 2008.11.12 5.010.400.-Ft

 6. zed szerint:

  A csepel.info az ilyen “leleplező” cikkeinek a publikálása előtt meg szokta kérdezni az érintetteket is? Újságírói etikáról hallottak már a nagyrabecsült szerkesztők?

 7. csepeli szerint:

  Ugyan már, zed, ezek nem újságírók. Ábel meg egy haverja szerkesztik a “lapot”.

 8. ... szerint:

  zed: a szocik hallottak már tisztességről és jó erkölcsről?

 9. Tömb-bizalmi szerint:

  zed
  Ezek nyilvános adatok: a Csevak honlapján rajta vannak

 10. Herbert szerint:

  Ha a vádak hamisak, jöhet a becsületsértési feljelentés! A jó erkölcsről meg ne zed és Husosfazék Zrt. cimborái akarjanak prédikálni, mert tőlük kissé röhejes!

 11. Tömb-bizalmi szerint:

  Gondolom a képviselői vagyonnyilatkozatban szerepel,akkor miért lenne hamis-és miért vád?

 12. pricpracpruc szerint:

  Dobjuk a szart, üde mámoros haraggal,
  Fosszerű színt fest az égre a hajnal.
  Dobban a föld szíve, ébred a nép,
  Weblapot érez a kába, ha néz.

  Jöjjetek, ezrével állni a sorba,
  Vádjaitok sosem érheti csorba.
  Pártokat elsöpör, új vádakat űz,
  Régebbi zsarnokot innen elűz.

  Ezt a nagy eszmét a vész viharában
  Védeni, hazudni kell csodabátran,
  Laptop a kézben, az ajkon a szar,
  Nem marad így el a nagy diadal.

 13. Lexon szerint:

  Nagyon tanulságos…
  http://vastagbor.blog.hu/2010/09/13/csak_addig_volt_sok

  Erről miért nem lehet itt olvasni?

 14. Tömb-bizalmi szerint:

  Láttátok már a kerékpártárolókat? Ha nincs készen kötbért nekik

  Aggregátor
  Építőipari és
  Szolgáltató Kft.
  100 db. kerékpártároló beszerzése,
  telepítése 050/2010/BERUH 2010. május 10.- 2010.
  augusztus 31. keretösszeg: 8.250.000.-Ft

 15. Hugi szerint:

  Lexon, miért nem akarod észrevenni az elvtársaid mocskát?

 16. Lexon szerint:

  Azt is észreveszem. Meg ezeket is. Mint ahogyan már régen is írtam, minden politikai oldal sáros, nincs “tiszta párt”. És hiába volt forradalom, semmi nem változott eddig sem, és ezután sem fog.
  Tudom, hogy ez téged nem érdekel, de így van.

 17. " ?! " szerint:

  Kedves “Lexon”!

  A 15:19-kor feltett hozzászólásod az összemosás tipikus kísérlete, de tőletek MSZP-s agitátoroktól indítva már nem hatásos, mert minden erkölcsi hiteleteket elvesztettétek.

  A fentiek miatt kár is erőlködnötök.

 18. Herbert szerint:

  A semmit meg nem oldó vitát szintén a politikai összemosásra használnák fel a vitát kitalálók.

 19. J szerint:

  ha már vastagbor blog: http://vastagbor.blog.hu/2010/09/12/a_nap_kepe_apoltak

  Ez sokkal jobb!:D “”Nemcsak az arab kultúrát, az arab konyhát is nagyon szeretem, különösen a giroszt.” :D:D:D:D:D

 20. Lexon szerint:

  J: igen, ez is jó… 😀

 21. Öreg halász szerint:

  J, Lexon, Csepeli, * és a többiek azt se tudják, hogy mivel tereljék a témát.

  Pedig ez a szégyen ott ragad. Nem ott kezdődik az egész történet, hogy komoly, tisztességes embereket kellett volna képviselő-jelölteknek választani, hanem ott, hogy már az előző ciklusban ki kellett volna vágni a nem oda illőket. Deme Gábort vagy Gulyást vagy Szenteczkyt.

  Csak, mert ezek a dokumentumok itt bizony nagyon-nagyon beszédesek.

 22. BaráTOM szerint:

  No ezzel az van, hogy ha a Fidesz azzal nyomul, hogy lakásmutyi, szerete-szét pörgeti a népeket ezzel, akkor illik az is megígérni, hogy ha ezzel nyer, kivizsgálják, és kiderül, hogy kamu volt az egész, akkor majd illik lemondani! Remélem, hogy Szilárd tudja ezt, és vállalja, hogy Csepelen 2011 márciusában előrehozott önkormányzati választások lesznek. No de ne szaladjunk ennyire előre, mert van ugye a kampány, ahol még Szilárdnak el kellene mondania, hogy mi a polgármesteri programja. Csak az OGY választásokat lehetett megnyerni program nélkül, azóta a Zemberek is vágják, hogy így nem mehet.

 23. Öreg halász szerint:

  Szerinted mi a kamu? Egy példát mondj. Pl. mondd el, amit az elvtársaid nem tudnak, hogy ki és milyen alapon adta ki a lakásokat! Vagy bizonyítsd, hogy a cikkben írt Juhász nem az a Juhász, aki aranyáron csinált felújításokat Csepelen. Bizonyítsd, hogy a soroksári Juhász csak véletlenül született pont akkor, mint a csepeli felújító, és csak véletlenül volt ugyanaz az anyja neve.

  Szégyelljétek magatokat, hogy még nektek áll feljebb!

 24. Királyerdei szerint:

  MSZP mottó:

  “Szavazz a sikkasztókra,a tolvajokra,a gyilkosokra!
  Szavazz az MSZP-re!”

 25. zed szerint:

  Szenteczky életrajzában látható, hogy hogy több ingatlanszakmai végzettsége van, a civil életben ingatlanos szakember. Nem értem, mi furcsa van abban, hogy befektetési céllal megvásárol egy soroksári ingatlant, majd pár hónappal a vételt követően egy másik “ingatlanban utazó” illető úgy véli, hogy ő még drágábban el tudja adni a szóban forgó telket, ezért -ugyancsak befektetési céllal- megveszi Szenteczkytől. A 2-3 milliós felújítási költség egy önkormányzati lakás tekintetében rendben van, Ábel Attila is azt mondta, hogy átlagosan ennyibe kerül egy lepusztult lakás teljes felújítása. Amúgy tudomásom szerint 5 millió Ft felett szükséges közbeszerzési eljárás alapján kiválasztani a kivitelezőt.

 26. Királyerdei szerint:

  Hazudtok éjjel-nappal mocskos komcsik!

 27. Jobb Csepelért szerint:

  BaráTOM!

  Tessék, itt olvashatsz Németh Szilárd programjáról: http://csepel.fidesz.hu/?page_id=1619

  Amúgy csak enyhén szánalmas, hogy a csepeli MSZP össze-vissza rakja ki a plakátjait. A Fémmű utcánál pl. miért van kint Balogh Ilona a 4. körzet MSZP-s jelöltjének a képe, mikor az az 5. számú körzet. És sok ilyenre van példa itt a kerületben.
  Szenteczkyék ennyire nincsenek tisztában hogy a jelöltjeik hol indulnak?

 28. obama szerint:

  Zed! Az a baj, hogy az az ingatlanban utazó, akit említesz, s aki drágában el tudja adni az ingatlant, üzleti kapcsolatban van a CSEVAK-al. Aggályos, etikátlan, bűnös tevékenység?
  Ha sor kerül rá, majd az igazságszolgáltatás megmondja.

 29. nagyapó szerint:

  Maradjunk az eredeti cikknél. Szenteczky, mint ingatlanszakember, szocialista összeköttetésein keresztül, szépen kaszál (hasonlóan Tocsik, Hunvald, Zuschlag, Kulcsár „szakértőkhöz”). Ebből bőven jut óriásplakátokra, propagandára.
  Már csak a Csepel SC –t kell eladni, és akkor Takács úrék is teljesíteni tudják ígéreteiket. A csepeliek pénzéből 100:1 arányban lehet részesülni (100 rész az enyém, 1 rész a közösé és akkor én vagyok Róbert bácsi).

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 30. csepeli szerint:

  Előzetes a csepel.info holnapi cikkeiből:

  – Szenteczky János kutyája a Szent Imre téren a fűre pisilt
  – Németh Szilárd sajtótájékoztatót tartott, melyen elmondta, hogy feljelentést tett
  – Hulé Éva szerint Zámbó Jimmy még mindig él
  – Lerobbant egy busz valahol (Mr Gabee fényképével)
  – A gerincutat nem építik, de nagy az építkezésen a por
  – Németh Szilárd szerepelt a tévében, ahol a mutyizásról beszélt
  – Demszky borzalmas örökséget hagyott hátra
  – Tarlós István egy csodálatos ember
  – Tabáni István érzékeny fiú, írja a Blikk

 31. Ős-Csepeli szerint:

  Zed:!
  Azt írod, hogy Szenteczky már 2006-ban ingatlan szakember volt???!!! Jobb ha tudod, hogy amikor kinevezték igazgatói tanácsadónak “0” ingatlanos múltja és ismerete volt.
  Az első időben látni se nagyon lehetett, mert az első diplomája megszerzésével volt elfoglalva.
  Szerintetek a főváros többi kerületi vagyonkezelő cégei közül hánynak a vezérigazgatója írja alá közvetlenül a vállalkozói szerződéseket ?
  Ez az Endrődy ideje alatt a CSEVAK -nál se volt szokás, egy értékhatárig az erre megbízott műszaki középvezető, értékhatár felett a gazdasági vezető ellenjegyzésével voltak aláirva a szerződések. Szenteczky hatalomra kerülése után, gyorsan eltűntek az öreg hátramozditók, akik több évtizedig pártsemlegesen végezték munkájukat és a vezérigazgató úr magához vonta a kivitelezőkkel a kapcsolat tartást és a vállalkozói szerződések megkötését.

 32. Királyerdei szerint:

  Közel a vég elvtársak!

  “MSZP: Veress lemondott
  Lemond a jelöltségéről Veress Györgyi XVI. kerületi szocialista önkormányzati képviselő, amennyiben azzal pártja eredményes szereplését segíti. A szocialista politikus ezt arra reagálva tudatta hétfőn az MTI-vel, hogy Kovács Péter, a kerület fideszes polgármestere feljelentette személyes adattal való visszaélés bűntette miatt.
  2010. szeptember 13. hétfő 19:47 – HírExtra
  A kerületi fidesz frakció korábbi közlése szerint a szocialista politikus által alapított pénzügyi tanácsadó cég életbiztosítási ajánlattal kereste meg azokat, akiknek a szociális bizottság a múlt hét eleji zárt ülésén alacsony bérleti díjú szociális bérlakást ítélt meg. Mindezt úgy, hogy a cég képviselője a polgármesteri hivatal képviselőjeként mutatkozott be.

  A Fővárosi Főügyészség azt közölte, hogy a fideszes polgármester feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen személyes adattal való visszaélés bűntette miatt indítottak nyomozást, melynek lefolytatásával a XVI. kerületi rendőrkapitányságot bízták meg.

  Veress Györgyi közleményében arra hivatkozott, hogy az önkormányzat szociális bizottságában gyakran szembesült olyan sorsokkal, amelyeknél tudta, hogy “mekkora segítséget jelenthetne egy megfelelő megtakarítás”. Úgy fogalmazott: “még véletlenül sem visszaélve a körülményekkel, kizárt volt, hogy biztosítási szakemberként foglalkozzam az ügyfelekkel, azonban segítő szándékkal hívtam fel rájuk a tőlem független pénzügyi tanácsadók figyelmét”.

  Sajnálja ha cselekedetével vétett, tanulságait levonja – tette hozzá a szocialista politikus.

  Forrás: MTI

 33. CsepeliNo1 szerint:

  Szenteczky, és bandája!!!!!

  ADDIG HÚZZATOK EL CSEPELRŐL, AMÍG TUDTOK.

  De ahogy látom, már most is késő lenne!!!!!

  Csak így tovább, Németh Szilárd – Ábel Attila!!!!

  Jó nyomon vagytok!!!!!

  AKI KERES, AZ TALÁL!!!!!

  :-)))))

  Szenteczky úr!
  Hol vannak az igazgatócskák?????
  8-an kevesek voltak elsikálni az összes ügyét?????
  Milyen érdekes!!!!!
  :-)))))
  He-he-he-he-he-heeeee . . .

 34. " ?! " szerint:

  VISSZASZÁMLÁLÁS:

  Csepeli mszp-sek!

  Már csak 18 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

  1.) Csepel északi részén új városrész épül.
  (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

  2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
  (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
  Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

  3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
  (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

  4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
  (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

  5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
  (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

  6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
  (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

  7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
  (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

  8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
  (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

  9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
  (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

  10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
  (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
  Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

  11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
  (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

  A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

  1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
  (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

  2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
  ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

  3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
  (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

  4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
  (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

  Megjegyzés:
  A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

  Csepeli mszp-sek!
  Hazudozás helyett a fenti elmaradások pótlásával foglalkozzatok!
  Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 18 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

  Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

  Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 18 naptári nap (a 13 munkanap)!

 35. D-arkangyal szerint:

  Sőt, jobbat mondok, Szenteczkyt Horváth Gyula nyomta a Csevakba.

  ÉRDEKES NEM?!

 36. alterego szerint:

  Nekem ez a panelfelújítás is büdös. Úgy nézem, azok közül, akik a házban a fűtést szerelték, egyedül egy ember ért hozzá, a többi tíz olyan, mintha reggel a moszkván szedték volna őket össze. Látszik, hogy nem értenek hozzá, folyton kérdezgetik a szakit, hogy ezt hogy kell, azt hogy kell, önállóan képtelenek dolgozni, és éjjel nappal kitámasztják a lépcsőház ajtaját. Már azt sem tudom, ki a melós és ki a tolvaj, akkora itt a jövés-menés. Persze nincs itt helyben olyan ember, aki felügyelné a munkálatokat, se a cég részéről, se a társasház részéről. Egy nagy kupleráj az egész.

 37. islander szerint:

  Herbert

  “Husosfazék Zrt.” 🙂

 38. Idegen szerint:

  Ajjajjjaj a két aláírás között,némi ellentmondást vélek felfedezni. Pedig ugyanaz írta alá?
  Írásszakértőért kiált.
  Lehetséges, hogy Hagyó volt az egyik?

Itt lehet hozzászólni !