„A hülye elkezdett lövöldözni”

ATV

Beszámíthatatlan a tettes? Kényszerből, vagy önként próbálta eltüntetni a bizonyítékot Deme Gábor?

Újabb részletek kerültek nyilvánosságra a január elejei Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában történt gyilkosságról. Mint beszámoltunk róla, Takács Józsefet, az iskolát fenntartó alapítvány vezetőjét és Papp Lászlót, az intézmény igazgatóhelyettesét gyilkolták meg azon a bizonyos estén. Előbbi a csepeli MSZP-frakció helyettes vezetője is volt. A gyilkosság elkövetője, K. Tamás, kezdetben azt mondta a rendőröknek, hogy egy sí maszkos férfi az elkövető, aki a két áldozat lelövése után őt magát is meglőtte a kezén. Szintén ő volt az, aki riasztotta a mentőket, és adta elő ezt, a később valótlannak bizonyult történetet.

Diktafon a zsebben, golyó a testben

Deme Gábor volt gazdasági igazgató a gyilkosság estéjére találkozót beszélt meg az alapítványi intézmény vezetőjével, hogy az elbocsátásból adódó technikai kérdésekről – például eszközök leadásáról és az elmaradt juttatásokról beszéljenek. Az intézményvezető magával vitte Papp Lászlót is, aki egy diktafont tett a zsebébe, hogy rögzítse a találkozón elhangzottakat. A volt gazdasági igazgató pedig K. Tamás biztonsági őrt vitte magával. A találkozó vitába torkollt, szó szót követetett, K. Tamás fejbe lőtte Takácsot és Papp Lászlót, végül saját magát is megsebesítette a kezén, hogy hitelesebben tudja előadni a sí maszkos támadó sztoriját.

Ezt a bizonyos, diktafon által rögzített hangfelvételt hallgatta meg Deme Gábor előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított és ügyvédje, Ruttner György szerdán. Ruttner az atv.hu-nak elmondta, a felvételen nem ritkán egyszerre négyen is beszélnek, ami tovább bonyolítja az ügy tisztázását, mondta az ügyvéd a Gyorskocsi utcai kihallgatás után. A Deme által eltüntetett, a képi anyagokat tartalmazó szervert a mai napig nem találják, a hanganyagot pedig csak most, hét hónappal a gyilkosság után tárták az ügyben nyomozó hatóságok a gyanúsított és ügyvédje elé.

„Tamás ne csináld ezt, ne lőj!”

Ruttner György szerint a hangfelvételen hallottakból már teljesen egyértelmű, hogy nem védence adta le a halálos lövéseket január elején. Ezt támasztja alá az is, hogy a felvételen elhangzik a következő mondat: „Tamás ne csináld ezt, ne lőj”, valamint hallható, ahogy az áldozatok az életükért könyörögnek. Ennek folyamán is többször elhangzik a Tamás név. A hanganyag teljes egészében alátámasztja Deme Gábor vallomását, akinek egyébként ez volt az ötödik vallomástétele, míg K. Tamás hét hónapja nem hajlandó megszólalni.

A hangfelvételen hallható párbeszédekből az tűnik ki, senki nem számított a véres leszámolásra az első lövés eldörrenéséig. „Senki nem sejtette, hogy ez fog történni”, mondta az ügyvéd. Deme az irodából kifelé menet hallotta meg az eldörrenő lövéseket, az ajtóból fordult vissza, akkor látta, hogy Takács József a földön fekszik, valamint az ablaknál látott egy fegyvert tartó kezet. A volt gazdasági vezető ezután megpróbált elmenekülni a helyszínről. Először az iskola főbejáratánál próbálkozott, azt azonban zárva találta. Jól tudta, hogy az ablakok le vannak csavarozva, annak idején még ő döntött a megcsináltatásukról, így az első emelet felé vette az irányt, mert tudta, hogy ott van egy ablak, ami mindig nyitva van. Amint a lépcső tetejére ért, K. Tamás már ott várta és fegyvert fogott rá.

Bizonyíték a bevásárlószatyorban

K. Tamás utasította Demét a szerver eltüntetésére, az ajtót azonban, ahol a bizonyíték található volt, nem tudták kinyitni, még kulccsal sem. Ekkor K. Tamás lábbal berúgta az ajtót, és követelte a bűnrészességgel vádolt Demétől, hogy távolítsa el az intézmény kamerái által rögzített felvételeket tartalmazó szervert a helyéről. Deme úgy, ahogy volt, kitépte a helyéről, és egy bevásárlószatyorba tette a bizonyítékot. Az egyik áldozat, Papp László zsebében eközben végig ott volt a diktafon, és rögzítette a hangokat.

Az ügyvéd lapunknak azt mondta, hogy ez a párbeszéd is hallható a most megismert felvételen, de mivel képi bizonyíték nincs, nem állapítható meg száz százalékosan, hogy valóban K. Tamás valóban fegyvert Deme fejéhez szorítva utasította a szerver eltávolítására, vagy a nélkül. Az ügy szempontjából ez rendkívül fontos, ha ugyanis sikerül bebizonyítani az előzőt, akkor kényszerítés hatására tüntette el Deme a szervert, ha viszont az utóbbi, akkor a bűnrészesség vádja helytálló is lehet.

Miért nem a rendőrséget hívta?

Miután elhozta a szervert az iskolából, Deme kocsiba szállt és hazament. Otthon szétszerelte a bizonyítékot, és két külön részletben két külön kukába dobta. A kérdésre, vajon miért nem az volt az első dolga, hogy a rendőrséget felhívja, az ügyvéd azt mondta, védence teljes pánikban volt, azt hitte, hogy K. Tamás üldözi őt, és halálfélelmében minél előbb el akarta hagyni a helyszínt. A rendőrök ezután Deme Gábor szüleinek házához mentek, ahol is a gyanúsított édesapja fogadta őket. Deme apja felhívta őt a mobilján, és mondta neki, hogy a rendőrök keresik. Deme ezután megkérte édesapját, adja át a telefont a rendőröknek, és ő maga mondta el, hogy hol van, hova menjenek. Később visszamentek a tett helyszínére, majd őrizetbe vették a volt gazdasági igazgatót.

Nagy valószínűséggel K. Tamás nem volt beszámítható állapotban a bűntény elkövetésekor. Deme tanúvallomásában megemlíti, többször is eltorzult a hangja az iskolai irodájában lezajlott vita hevében. A gyilkosság után pedig hallotta, ahogy K. Tamás azt mondja, „A hülye meg elkezdett lövöldözni”. Ez utóbbi mondat felveti a tudathasadásos állapot lehetőségét. Természetesen ennek bizonyítása még hátravan, az orvos szakértői véleményt ugyanis még nem ismerhették meg. Az ügyvéd úgy tudja, hogy az elmeszakértői vizsgálatot a kirendelt orvos nem tudta lefolytatni, K. Tamás nem volt hajlandó neki sem mondani semmit. „Mi eddig is tudtuk, hogy K. Tamás adta le a halálos lövéseket, de a hangfelvétel megismerése után ez már egyértelműnek tekinthető”, mondta Ruttner.

Kényszer vagy bűnpártolás?

Deme azonban jelenleg is előzetes letartóztatásban van, társ tettesség gyanúja miatt, amit július elején hosszabbított meg a bíróság szeptemberig. Ami K. Tamás elemi érdeke volt, – a szerver eltüntetése, az mentette meg Deme Gábor életét, hiszen ha nem teljesíti a lövöldöző kérését, valószínűleg őt is megölte volna, mondta az ügyvéd. A nagy kérdés tehát az, a szervert kényszerből vagy bűnpártolásból hozta-e el Deme a csepeli iskolából. Az ügy egyébként még a rendőrségi nyomozati szakaszban tart, és fokozott ügyészi felügyelet kíséri.

Az ügyvéd reményei szerint a szerdai kihallgatás után fel fog gyorsulni a folyamat, bár K. Tamás vallomástétel megtagadása erősen nehezíti az ügy tisztázását. Ruttner György a tegnapi napon indítványozta védence szabadlábra helyezését.

Forrás: ATV

14 hozzászólás “„A hülye elkezdett lövöldözni”” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    ATV
    “Elképzelhetetlenek tűnt, hogy gyilkossággal végződjön” – a hangfelvételt elemezte a főrendőr”

  2. ifjútitán szerint:

    egyre izgalmasabb lesz a story… Mikor jön Poirot, hogy feltárja az igazságot? 😉

  3. - szerint:

    Érdekes, akkor Deme miért nem mondta meg azonnal az érte menő rendőröknek, hogy mi történt és hol a szerver? Akkor már csak nem volt halálfélelme. Aztán meg azt hazudja, hogy a Dunába dobta, ami befagyott.

    Össze vissza hazudik.

  4. miska72 szerint:

    Utánna meg azt mondta, hogy a kukábadobta, de ott se volt!

  5. miska72 szerint:

    Meg különben is! A szerverrel mehetett volna egyből a RENDŐRSÉGRE!
    Mert K. Tamás a HELYSZÍNEN MARADT! Tehát Demét elengedte, hogy eltüntesse a BIZONYÍTÉKOT!

  6. balszélső szerint:

    Aki bűnjelet semmisít meg, utólag mondhat, amit akar. Főleg hét hónap után.

  7. én szerint:

    Nem tiszta a Malacka az biztos. Ezer elkalma és ideje is lett volna a rendőrséghez fordulni esetleg segíteni a nyomozást. De nem tette! Vajon miért nem mondta/mondja meg hol a szerver? Mert az képi és nem könnyű meghazudtolni?

  8. Jeniszej szerint:

    A nagy kérdés tehát az, a szervert kényszerből vagy bűnpártolásból hozta-e el Deme a csepeli iskolából.”
    Normális az akinek ez még mindig kérdés?

  9. Micimackó szerint:

    Alakul a dolog: K. Tamás nem beszámítható, (pszichiátriai intézetek már nincsenek) D. Gábor pedig kényszerített volt.

    Kenődik minden!
    Ha halálfélelemben valaki csavarhúzóval szétszerel, szétoszt, elszállít, akkor a következő érv már itt is csak a tudathasadás lehet.

    Bízzunk az igazságszolgáltatás tisztességében!

  10. 666/ szerint:

    Rohadt szemét korrupt banda,ha van isten lebuknak.
    De szerintem kevés az esély rá……tetvek

  11. lolka szerint:

    Micimackó: “Bízzunk az igazságszolgáltatás tisztességében!”
    ” Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a Magyarok Nyilai nevű szervezet felderítésében részt vevő rendőrök megjutalmazása után azt mondta: “ezt a bombát sajnos valódi magyar terroristák helyezték ott el, ők robbantották fel, ők készítették erről a felvételt.”
    LEHET ITT MÉG BIZNI ????

  12. miska72 szerint:

    Lolka itt már nem lehet bízni senkiben!
    Nincs mese, itt már lőni kell!

  13. miska72 szerint:

    A kérdés az, hogy mikor jön el az idő!

  14. miska72 szerint:

    De az biztos, hogy ősszel megint lesz fogócska!

Itt lehet hozzászólni !