Kifogások, miért ne dolgozzanak a segélyért

Inforadio.hu

Közmunkások Berhidán (fotó: MTI)

Évekig egyetlen forint önkormányzati támogatást, de még ingyen ebédet és tűzifát sem kap Hódmezővásárhelyen az a segélyezett, aki egészséges, de nem fogadja el a felkínált közmunkát. A Csongrád megyei város vezetőit meglepte és elkeserítette, hogy az érintettek felét még ezzel sem lehetett munkára fogni.

Akadt, aki arra hivatkozott, hogy allergiás a napsütésre, más pedig azt mondta, hogy megalázó lenne, ha az ismerősei azt látnák, füvet nyír egy parkban. Pedig ezért a munkáért 30 ezer forinttal többet kaptak volna, mint amennyi a segély összege volt.

Valamennyi korábbi segélyezett számára munkát ajánlott idén tavasszal a hódmezővásárhelyi önkormányzat. A testület az arra jogosultak, összesen hétszáz ember számára rendelkezésre állási támogatást is folyósít – tájékoztatta az InfoRádiót az önkormányzat jogi irodájának vezetője. Ambrus Norbert elmondta: a hétszáz emberből kétszázan az egészségi állapotuk miatt nem dolgozhatnak, a többiek viszont alkalmasak, közülük azonban csak 246-an vállalták a munkát.

A többiek a legkülönbözőbb indokokkal utasították vissza az önkormányzat által felajánlott feladatok elvégzését. Akadt, aki arra hivatkozott, hogy allergiás a napsütésre, más pedig azt mondta, megalázó lenne számára, ha ismerősei látnák, hogy egy parkban nyírja a füvet. Volt, aki közölte, hogy ennyi pénzért nem megy el dolgozni, pedig míg a rendelkezési támogatás havi összege 27 800 forint, addig a nyolcórás közmunkát végzők 78 500, azaz nettó 57 815 forintot kapnak – magyarázta Ambrus Norbert.

Az önkormányzat úgy döntött, hogy a továbbiakban nem folyósítja a rendelkezésre állási támogatást a közmunkát megtagadók számára, akiktől más támogatásokat is megvonnak, így nem kapnak majd ingyenes ebédet vagy télen ingyen tűzifát – fűzte hozzá a Csongrád megyei város önkormányzatának jogi irodavezetője.

Forrás: Inforadio.hu

8 hozzászólás “Kifogások, miért ne dolgozzanak a segélyért” bejegyzésre

  1. hollósi szerint:

    “az érintetteket meglepte”- idézek a cikkből. Tényleg ilyen hülyék??,
    Ki szoktatta rá az embereket, hogy munka nélkül is jön a pénz?
    Nem az ország vezetői?
    Hol osztogatnak a környező orságokban ilyen nagyvonalúan, mint nálunk?
    Igaz, hogy inaktiv szavazóbázisra építő kormány sincs máshol – reméljük, már nálunk se sokáig.

  2. - szerint:

    “megalázó lenne, ha az ismerősei azt látnák, füvet nyír egy parkban”

    Erről ennyit: a munka nem szégyen!

  3. lolka szerint:

    Nagyon jó, hogy az önkormányzatok kezdenek észheztérni! Odahaza vallyon ki nyirja a füvet, vagy a család elött nem szégyenlős? Az meg a kurmány szégyene, ha valakinek esetleg több diplomával füvet kell nyirni, de még igy is azt tudom mondani, hogy a MUNKA NEM SZÉGYEN, CSAK SOK LEGYEN BELŐLE….

  4. miska72 szerint:

    Az ÖNQRMÁNYZATOK azért nem alkalmaznak diplomásokat fűnyírásra, mert:

    1., Nem vállalják el!
    2., Ha alkalmaznák őket, akkor a köztisztviselői bértábla alapján kellene fizetni őket!

    Magyarul, míg egy 7 vagy egy 8 általánost végző személynek a fűnyírásért minimálbért kell fizetni, ami most azt hiszem 71,500 Ft. Addig a 2 -3 diplomás személynek lehet, hogy 200.000 vagy 300.000 Ft-ot kellene fizetni ugyanazért a munkáért.

  5. lolka szerint:

    miska72:
    Nem az a gond, hogy kit alkalmaz az önkori, ha nem az, hogy a segéllyes nem vállal el akármit, itt idézem “Akadt, aki arra hivatkozott, hogy allergiás a napsütésre, más pedig azt mondta, hogy megalázó lenne, ha az ismerősei azt látnák, füvet nyír egy parkban. Pedig ezért a munkáért 30 ezer forinttal többet kaptak volna, mint amennyi a segély összege volt.” A diplomát csak én gondoltam, mert már volt rá példa…

  6. miska72 szerint:

    Lolka én is azt írtam, hogy :1., Nem vállalják el.
    Fentebb olvasható. Én is a segályesre gondoltam!

    De hallottam már olyat is! EZ A LÁNCHID RÁDIÓBAN VOLT! Egy dolomás nő nyilatkozott, hogy ő már mosogatást is elvállalt volna de TÚLKÉPZETT! 2 diplomálya van ezért nem tudják alkalmazni, mert a köztisztviselői bértábla szerint, sokat kellene nemi fizetni. Ezért nem kap munkát.

  7. lolka szerint:

    miska72:
    Én nekem úgy jőtt le a cikkből, hogy ők köszhasznú munkások lennének, ott nem számit milyen az iskolai végzettség, szerintem. Rendes munkahelyen mondják, hogy túl képzett valaki és azért nem alkalmazzák.

  8. pirinyo66 szerint:

    Ha a munkát szégyeli akkor a segélyt amit a semmiért kap azt nem?
    Én szégyellem magam, hogy közel 30 éves munkaviszonnyal havonta 80 ezret kapok. De volt olyan is, hogy 3 munkahelyen dolgoztam és még igy sem érte el a fizetésem a 100 ezret. Hogy hogy csináltam?
    Hát hajnalban fél 3-kor keltem kihordtam a napilapokat, majd 6-ra bementem a munkahelyemre, ott lehuztam 8 órát majd mentem a Tescóba napi 4 órát melózni. Ezért nem szégyelem a munkát

Itt lehet hozzászólni !