Tovább fejlődött a csepeli megabázis

Mfor

Az Mfor galériáját itt nézheti meg

Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) államtitkára részvételével mutatta be Majrán Miklós, a BILK Logisztikai Zrt. vezérigazgatója 2009. július 30-án a Budapesti Intermodális Logisztikai Központ (BILK) legújabb, 473 millió forint uniós támogatással megvalósult szolgáltatóegységét. 15 ezer négyzetméteres új raktárépületével a BILK Kelet-Közép-Európa legnagyobb logisztikai központjává vált.

A közel félmilliárd forint értékű támogatással megvalósuló technológiai modernizáció nagymértékben hozzájárul a BILK Logisztika Zrt. intermodális logisztikai szolgáltatásfejlesztési projektjének sikeréhez, amely várhatóan az ügyfélkör jelentős bővülését, és éves szinten 100 ezer tonna árumennyiség-növekedést eredményez.

Az uniós támogatással, a mind nemzetközi, mind hazai viszonylatban kiemelkedő logisztikai központnak számító BILK, tovább növelte versenyképességét a logisztika európai porondján.

Az elmúlt években rohamosan bővült a magyarországi logisztikai piac, melynek köszönhetően 2008-ban hazánk a Cushman&Wakefield rangsorában – 2005-ös helyezésén négy helyet javítva – 25 ország közül a 3. helyre lépett elő.

Az NFGM 2008 nyarán stratégiai húzóágazatként határozta meg a logisztikai iparágat, amely dinamikusan bővülő nemzetközi szektor, nagymértékű GDP hozzájárulással és foglalkoztatási aránnyal. Szakmai szervezetekkel szorosan együttműködve dolgozta ki a szaktárca a szektor középtávú intézkedési csomagját rögzítő Logisztikai Akciótervet, amit a kormány 2009. június 17-én fogadott el.

Az akcióterv elsődleges célja, hogy Magyarország 2013-ra a közép-kelet-európai térség meghatározó logisztikai szolgáltató centrumává váljon.

Forrás: Mfor

2 hozzászólás “Tovább fejlődött a csepeli megabázis” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Megpróbálom a cikket „magyarra” fordítani:
    A közel félmilliárd forint értékű támogatással megvalósuló fejlesztés nagymértékben hozzájárul a BILK Logisztika Zrt. kombinált szállítási tervének sikeréhez, amely várhatóan az ügyfélkör jelentős bővülését, és éves szinten 100 ezer tonna árumennyiség növekedését eredményezi.
    Az uniós támogatással, a mind nemzetközi, mind hazai viszonylatban kiemelkedő szállítási központnak számító BILK, tovább növelte versenyképességét az európai szállítmányozás porondján.
    Az elmúlt években rohamosan bővült a magyarországi szállítási piac, melynek köszönhetően 2008-ban hazánk a Cushman&Wakefield rangsorában – 2005-ös helyezésén négy helyet javítva – 25 ország közül a 3. helyre lépett elő.
    Az NFGM 2008 nyarán stratégiai húzóágazatként határozta meg a szállítási iparágat, amely dinamikusan bővülő nemzetközi szektor, nagymértékű GDP hozzájárulással és foglalkoztatási aránnyal. Szakmai szervezetekkel szorosan együttműködve dolgozta ki a szaktárca a szektor középtávú intézkedési csomagját rögzítő Logisztikai (Szállítmányozási) Akciótervet, amit a kormány 2009. június 17-én fogadott el.
    Az akcióterv elsődleges célja, hogy Magyarország 2013-ra a közép-kelet-európai térség meghatározó szállítmányozási szolgáltató központjává váljon.

  2. Jeniszej szerint:

    Csepelen élő embereknek ebből mi a jó?
    Hány új munkahely teremtődik?
    Kiépült már hozzá az infrastruktúra?

    Talán majd az unokánk meglátják?

Itt lehet hozzászólni !