Mi történt a Rákóczi Kertben?

Magyarok Szövetsége

Fotó: Magyarok Szövetsége Csepel

Pár nappal ezelőtt már egy fényképes beszámolót közöltünk a Magyarok Szövetsége szombati családi napjáról, ma a szervezők jóvoltából az alábbiakban élménybeszámolót is közölhetünk.

A szervezők fényképeit itt nézhetik meg olvasóink.

Mi történt a Rákóczi Kertben?

A Magyarok Szövetségének Csepeli Közössége ingyenes Családi és Hagyományőrző Napot rendezett július 25-én, szombaton a Rákóczi Kertben. A rendezvény programjai 13 órakor Zémann István megnyitó beszédével vették kezdetüket, majd a kerti pavilonból kialakított színpadon és környezetében egymást érték a műsorszámok, melyek igyekeztek minden korosztályhoz szólni.

Hallhattunk ősi hangokat, melyeket táltos dobjaikból csiholtak elő a Dunaharaszti Dobkör tagjai, hagyományos magyar népzenét a Tönköly zenekar előadásában, magyar nótákat és operett részleteket a körünkbe érkezett művész társaság jóvoltából, ugyanúgy, ahogy akusztikus folk-rockot a Kárpát Mőbiusztól.

Közben a gyerekek kézmőves, illetve rovásírás foglalkozásokon vehettek részt, a felnőttek pedig válogathattak a kert jó részét kitöltő vásározó sátrak kínálatából, az édességtől a könyvekig és egészséges élelmiszerekig, vagy a kitelepült Hét Aranyfény Életmód Központ számítógépes egészségügyi állapotfelmérésén vehettek részt.

A rendezvény egyik megkapó színfoltja, amely kicsiket és nagyokat egyaránt megérintett, a város közepén, a Rákóczi-kert gyepén felállított jurta volt. Sokan érdeklődéssel hallgatták a hazai kutatók által kitenyésztett magas ellenálló képességű, vegyszermentesen is termelhető Sárpo Mira burgonyáról szóló összeállítást, de jónéhányan megfordultak az Együtt Egy Drogmentes Magyarországért mozgalom sátrában is, ahol a drogok valódi, rövid és hosszú távú káros hatásairól, a fogyasztás tüneteinek felismeréséről, az érintettek gyógyításáról és a fogyasztás megelőzéséről esett szó.

Közben a tűzrakóhelyen felállított borácsban elkészült a gulyás, – melyben meg lehetett kóstolni a már említett Sárpo Mira burgonyát -, illetve a főtt kukorica. Aki inkább lacipecsenyére, sült kolbászra vágyott, az sem maradt éhesen, a Magyarok Húsa Kft. büfékocsijából jóllakhatott, majd leöblíthette hazai sörrel, vagy természetes üdítőitallal.

Sokan izgulták végig a tombola sorsolást, melyre az ajándékokat, játékokat, könyveket a Magyarok Szövetségén kívül több kerületi civil szervezet, illetve a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat ajánlotta fel.

A rendezvény idején kegyesek voltak az égiek, a szelet leszámítva kellemes nyári időben zajlott. Bár mind a strandok, mind a Forma 1 időmérő edzései versenytársat jelentettek, mégis jónéhány érdeklődő, fiatalok, idősek, egész családok vettek részt, akik elmondták, jól érezték magukat és más alkalommal is szívesen részt vesznek hasonló rendezvényen, illetve néhányan jelezték, részt szeretnének venni a Magyarok Szövetsége közösségépítő törekvéseiben, amelynek maga a rendezvény is szép példája volt.

Az előadók közreműködése ugyanúgy, mint az eszközök jelentős része közösségi összefogásból, ingyenesen került a rendezvényre. A vásározók pénzbeni felajánlásainak kedvezményezettje pedig a kerületi bölcsődék alapítványa, a Csepeli Bölcsődés Gyerekekért Alapítvány, hogy az apróságok kellemesebb környezetben cseperedjenek.

Minket, szervezőket, a Magyarok Szövetség csepeli közösségének tagjait örömmel tölt el, hogy rendezvényünk kellemes élményt nyújtott a résztvevőknek. Bízunk benne, hogy munkánk arra ösztönöz más kerületi lakosokat is, hogy megismerjen bennünket, céljainkat és így következő rendezvényünket még több csepeli társunkkal együtt lesz alkalmunk megtartani.

Forrás: Magyarok Szövetsége
Csepeli Közösség

Egy hozzászólás “Mi történt a Rákóczi Kertben?” bejegyzésre

  1. bolemann lajos szerint:

    Tulajdonképpen hányan voltak kíváncsiak erre a rendezvényre? A cikkből nem derül ki.
    A képek alapján ölég szellős volt a rákókert. Mintha az árusok többen lettek volna mint a látogatók.

Itt lehet hozzászólni !