Csepeli gyerekeknek élménynapok

Csepel.hu

A tematikus élménynapok az általános iskolások számára, a nyári szünidő két és fél hónapja alatt – egész napos felügyelet és ellátás mellett – változatos témákban kínálnak érdekes, szórakoztató időtöltést.

A sport, a művészet, a helytörténet, az ismeretterjesztés, a hagyományőrzés és a felfedezés területeiről negyven különböző témakörben megvalósuló élménynap lebonyolításában a Csepeli Gyermekekért Alapítvány, a Fitt Jövő Alapítvány, a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület, valamint a Csepeli Városkép Kft. működik közre.

A Csepeli Gyermekekért Alapítvány 2023. július 3‒14. között a Rákóczi Kert – Családok Parkjában megrendezésre kerülő művészeti témájú élménynapjain kiemelkedő és maradandót alkotó művészek, mint Henri Matisse, Vaszilij Kandinszkij, Pablo Picasso, Leonardo da Vinci és Vincent Van Gogh művészetének és alkotásainak megismerésével, a művészet szeretetén keresztül fedezhetik fel a részt vevő gyerekek a világot. Regisztráció: csgyalapitvany@gmail.com

A Fitt Jövő Alapítvány 2023. július 24-e és augusztus 4-e között szintén a Rákóczi Kertben szervezett sport témájú élménynapjain számos ütős és fitneszsporttal, labdajátékokkal, Exatlon-sorversennyel ismerkedhetnek meg a gyerekek. A sportágak kipróbálása mellett sportkihívásokon, sportos kincskeresésen mérhetik össze tudásukat.

Jelentkezni lehet: info@fittjovoalapitvany.hu

A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület sport témájú élménynapjainak köszönhetően 2023. július 31-e és augusztus 11-e között a Csepeli Strandfürdő területén a sokoldalú, összetett öttusa sportágmegismerése mellett a gyerekek betekintést kaphatnak az úszás, a vívás, az akadályfutás, a lézerpisztolyos lövészetet ötvöző laser run, illetve a Ninja Warrior tévéshow-ból jól ismert, ugródeszkákat, létrákat, kötelet, trambulinokat és más hasonló akadályokat tartalmazó OCR akadálypálya kihívásaiba.

Információ: Vadász Norbert, 06-30/839-9920, csepelusza@gmail.com

A Csepeli Városkép Kft. művelődési intézményeiben huszonötféle helytörténeti, hagyományőrző, ismeretterjesztő és felfedező témájú élménynap kerül megrendezésre.

A Királyerdei Művelődési Ház helytörténeti élménynapjain 2023. július 3‒7. és 17‒21. között a honfoglalás, illetve a középkori Csepel életével, a csepeli népi kultúrával, a Csepeli Munkásotthon,

valamint a Szent Imre tér és a gyár történetével, a Kárpát-medence magyarságának összetartozásával, 1944 és 1956 csepeli eseményeivel, illetve a Kis-Duna növény- és állatvilágával, az egykori vízparti életmód történetével ismerkedhetnek meg a kíváncsi résztvevők. Jelentkezni a Királyerdei Művelődési Ház elérhetőségein lehet: 06-70/512-5950, kiralyerdeimuvhaz@csepelivaroskep.hu).

A jelentkezés regisztrációhoz kötött, mivel korlátozott a férőhelyek száma!

A Radnóti Művelődési Ház ismeretterjesztő élménynapjai 2023. július 24-e és 28-a között az animációs filmek, a biztonságos kerékpáros közlekedés és a medvék világába nyújtanak betekintést. Az Akácfa utcai kiserdőbe szervezett egész napos, térképes, tájékozódó terepfoglalkozás mellett szellemi és mozgásos vetélkedőket tartalmazó „nagy tudáspróba” nap is várja az ismeretekre szomjazókat.

Jelentkezés: Vénusz u. 2., tel.: 278-2757, e-mail: radnotiuvhaz@csepelivaroskep.hu

A Szabó Magda Közösségi Tér 2023. július 3-a és 7-e közötti hagyományőrző élménynapjain a magyar irodalom, népzene, néptánc, népmese, népi motívumok, a magyarság szimbólumainak, valamint az őshonos magyar állatok világába nyerhetnek bepillantást mindazok, akiket érdekel múltunk egy-egy fontos darabja. Jelentkezés: szm.iroda@csepelivaroskep.hu

A Rákóczi Kert – Családok Parkja felfedező élménynapjainak segítségével augusztus 7-e és 11-e között a gyerekek olyan helyekre juthatnak el, ahová a mindennapi életben nem. A Csepeli Posta felfedezése során megtudhatják, hogyan kézbesítik a küldeményeket, mi a postások feladata, milyen háttérmunka zajlik a postán. Időutazást tehetnek a Csepelbike birodalmában: bepillantanak a kerékpárok összeszerelési technikájába, a Mol Bubi kivitelezési, üzemeltetési történetébe. Megtervezhetik saját álomkerékpárjukat, melynek zsűrizését a Csepelbike szakemberei végzik majd. A csepeli rendőrkapitányság felfedezése során a gyerekek felveszik a „detektívkalapot”, és megtudhatják, milyen eszközöket használnak a nyomozók a bűntények felderítéséhez. Bepillanthatnak a filmarchívum vetítőtermeibe, filmvetítésen vehetnek rész és megismerhetik a filmkultúra tárgyi, írásos emlékeit. Mindezek mellett megismerkedhetnek a Csepeli Strandfürdő működésével is. A strandmedencék és élményberendezések felkeresése mellett a gyerekek a látogatóktól elzárt, érdekes helyeit is felkereshetik. Regisztráció: info@rkcsaladokpartja.hu

Az élménynapokra a helyek függvényében fogadják a jelentkezéseket. Kérjük, az adott tábor helyszínén személyesen vagy telefonon érdeklődjenek az aktuális lehetőségekről!

Az élménynapok a VEKOP-6.2.1-15-2016-00006 azonosítószámú „Csillagtelep lehetőségekről! szociális célú rehabilitációja” elnevezésű projekt keretében valósulnak meg.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !