Orbán fóbia: háborúra és balhéra készül az ellenzéki pártszövetség (videókkal)

Facebook, Csepel.info

Márki-Zay Péter egyik utcafórumán 27 perces beszédet tartott. Ebben 106-szor mondta Orbán Viktor nevét. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Jeszenszkynek hívta az ukrán elnököt, Zelenszkijt, és arról is beszélt, hogy az orosz-ukrán háború a mi háborúnk, amiben a magyar fiataloknak az olaj helyett a vér a fontosabb. 

Márki-Zaynak egy 27 perces beszéd kevés volt ahhoz, hogy az ellenzék terveiről, programjáról beszéljen. Csak Orbán Viktort sikerült neki támadnia. Összesen 106-szor mondta ki a magyar miniszterelnök nevét – számolt be a történtekről Bohár Dániel riporter. Ez nem lehet véletlen: az ellenzék a számukra kedvezőtlen közvéleménykutatási adatok miatt – úgy tűnik – inkább balhéra készül a választás napján, mint győzelemre. Erre utal az a kiszivárgott hangfelvétel, amiben az ellenzéki pártszövetség jobbikos tagja botránykeltésre, balhéra biztatja a választókörzeti delegáltakat:

Abba a körbe, amelyik számol, vagy mondjuk Karcagon, ahol az egyes választókör számolja az összes ilyet, oda olyan embert kell beküldeni, aki végig fogja balhézni akár az egészet 

– hangzott el Lukács László Györgytől, a Jobbik alelnökétől a Magyar Nemzet birtokába került felvételen. Márki-Zay eközben a 444 és az ATV beszámolói szerint élesen bírálta a Medián közvélemény-kutató mérését, amiért fideszes győzelmet proognosztizáltak. A Medián közvélemény-kutatása szerint a kormánypártok 128, az ellenzék pedig 71 mandátumra számíthatnak az új parlamentben.

Márki-Zay Péter pécsi kampányzárójában az 1848-as és 1956-os példán keresztül vezette le, hogy a szabadságért mindig a fiatalság harcolt, akár véráldozat árán is. Szerinte Orbán Viktor ezt elfelejtette. A fiatalok viszont ezt ma is érzik, ahogy Márki-Zay fogalmazott:

igen, a fiataloknak a vér fontosabb, mint az olaj. Nagyon szomorú, hogy vannak, akik megöregedve ezt elfelejtik”.

A baloldali miniszterelnök-jelölt erre vonatkozólag kifejtette, hogy

„Ukrajna most a mi háborúnkat vívja”,

valamint elmondta azt is, hogy mi, magyarok 1956-ban is azt vártuk, hogy jöjjenek és segítsenek rajtunk. A videót itt tudja megtekinteni. A teljes videón 53 és 56 perc között beszél erről Márki-Zay Péter.

A balliberálisok miniszterelnök-jelöltje székesfehérvári beszédében emellett kínos bakikat ejtett: többször is eltévesztette az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij nevét. A baloldali miniszterelnök jelölt, az elnökre Jeszenszky néven hivatkozott.

 Forrás: 444, ATV, Mandiner, Magyar Nemzet

42 hozzászólás “Orbán fóbia: háborúra és balhéra készül az ellenzéki pártszövetség (videókkal)” bejegyzésre

  1. László szerint:

    2022.03.30.
    Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Hadházy Ákossal közösen tartott nemzetközi sajtótájékoztatót a hatvanpusztai Orbán-birtoknál. Egy táblán mutatta meg a hatvanpusztai birtokot, majd egy rövid “idegenvezetést” is tartott, és elmondta, mi és hogyan épült az egykori majorság helyén.
    A nemzetközi sajtó kérdéseire válaszolva azt is elmondták, hogy a hatvanpusztai birtok a miniszterelnök édesapjáé, aki adófizetői pénzből építette azt. Márki-Zay arra a kérdésre, hogy miben lesz más az ő miniszterelnöksége, mint Orbáné, elmondta, hogy nem lesz korrupció, és az ország nem fogja másolni Vlagyimir Putyin orosz elnököt, miközben elárulja az Európai Uniót és a NATO-t.

  2. PáLoS TReND szerint:

    “A Mátrix filmben az áruló, miért árulta el Morfeuszt és a csapatot?

    Az árulónak kellett a pénz, a siker, a csillogás. Szóval a hatalom kiszolgáló rétegek általában, a polittttt, az orvosok, jogászok, sportolók, színészek, celebek, filmsztárok, az áruló egy ilyen életet akart, így inkább visszamenne abba a régi életébe, ahol úgymond mindent megkap a hatalomtól, és nem szeretne átlag ember lenni és átlagos életet élni, így ezért elárulta a csapatot és Morfeuszt!

    Bizonyos alapfogalmakat tisztáznunk kell, amelyekkel eleve meghatározzák a mi viselkedésünket, vagy amik motiválnak bennünket. Például, hogy mi az igazság. Az emberek egyik része azt mondja, hogy ez az igazság, a másik része azt mondja, hogy az az igazság, így mindenkinek megvan a maga igazsága.

    Igazából arról van szó, hogy direkt kiforgatják a fogalmakat, mert az igazság csak egy lehet, a többi csak nézőpont. A nézőpont, az igazság egy icike-picike kis része, az teljes igazság az összes nézőpont együttesen, amivel világossá válik az egész értelme, az összefüggéseiben egy magasabb szinten látod át az egészet és nem csak egy nézőpontot. A Tudás hatalom című videóban elmondtam, hogy hogyan osszák meg az embereket, és hogy ezt a megosztottságunkat hogyan tartják fent, úgyhogy mind a két oldalra, vagy akárhány oldal számára ledobják a megfelelő információt, hogy azon rágódjon, és azzal tovább növeli a két oldal közötti szakadékot.

    Az igazságért mindenki küzdeni fog, hiszen ez egy emberi alapösztön, és mivel a különböző emberek, különbözőképpen vannak beprogramozva, és ezáltal különböző nézeteket vallanak, és így az ő saját igazságának fogja fel, de ezzel a hatalom emberei, még jobban az emberek megosztását növelik.”

  3. Ábel Attila szerint:

    Én is azon a véleményen vagyok, hogy választást kell nyerni, nem közvélemény-kutatást. De az biztos, hogy az ellenzék az elmúlt napokban már a vereségre gyúrt, és csak a kemény magot fanatizálják az orbánozós hisztériakeltéssel. Pedig a kemény mag el fog menni. Erdélyben is megy már a balhé, kb. azok találták meg a direkt félig elégetett leválszavazatokat, akik félig elégették és odatették.

  4. László szerint:

    Ehhez mit szól Ábel úr?
    “nincs két baloldal, egy baloldal van, a Gyurcsány-Bajnai-féle baloldal minden aljasságra képes, 2006-ban tévészékházat gyújtottak fel a hatalom megtartásáért, most szavazólapokat.” – Fidesz reagálása. Nekem ez újdonság hogy választást nyerve a baloldaliak örömükben TV székházat is gyújtogattak?

  5. Gyula szerint:

    Ki olvasta a Fidesz “programját”? 😁😂👏👍

  6. László szerint:

    2018-as volt a “Folytatjuk”

  7. Nagyapó szerint:

    Jön a komcsi mellébeszélés! Nézzük a Kapitány által ajánlott “szebb jövőt”! Mit ajánl locsogása közben?
    – Eetásak és testvérek! Menjetek harcolni Ukrajnába, különben “Pocsék ember leszel, vagy meghalsz.” Csak azt nem mondta ki mellett? Az ukránok mellett az oroszok ellen, vagy a náci Azovi légió mellett a magyarok ellen?
    – Szállítsunk fegyvert, de mit? A Grippeneket – ki kezelné azokat? A néhány új tankot? Ki kezelné azokat? Akkor mit? A régi szovjet technikát a szocik eladták, a pénzt meg ellopták!
    – Nem kell az alacsony rezsi, fürödjetek kevesebbet (büdösek vagytok amúgy is😀)
    – Jön a nyár, elő a biciklikkel!
    – Le az atomerőművekkel! Jöjjenek a szélmalmok!😀
    – És még tovább….
    Aki hülye, Locsogó Kacsára szavaz!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. robi szerint:

    Nagyapó is hajrázik.
    Látnokként hetek óta arról fröcsög, mit tenne az ellenzék, ha kormányra kerülne.
    Nem kéne betojnia, ez a kisebb opció április 3-ára.

    Ábel 12:36 hsz-ében az ellenzéket vádolja hisztériakeltéssel.
    Nagyapó folyamatos mocskolódásaira hogyan reagál?
    Lapoz?

  9. László szerint:

    Még mindig az megy hogy az ukrán lő szét mindent, az orosz csak nézelődik Ukrajnában. Mégis ki ellen fater? Magának is be van kötve a gépe putyinhoz? Nem meri leírni? Ami a régi szovjet technikát illeti, nézzen már rá a kecskeméti repülőtérre gogglemaps-on felülnézetből. 22db olyan dolgot lát amit a fidesz hagyott szétrohadni szabad ég alatt, álló helyzetben. Amúgy magyar C-17es szállítógép is visz fegyvert Ukrajnába.

  10. Gyula szerint:

    Megint megy mindenütt a “nem akarunk belekeveredni”?
    A NATO az elején leszögezte, hogy nem küld csapatokat! Akkor mi most mit rezgünk ezen, mármint a kormány. Fegyver nem mehet át az országon nekik? Ezt megértem, hogy Putyin nem venné jó néven, ezzel van így más is, még el is tudom fogadni, de a szövetséget azzal is szivatjuk, hogy még légi szállítással sem mehet át? Mondom át, egy másik NATO tagállamba? De a semleges Ausztria meg átengedte? Na, ez egy vicc.
    De nekünk is rubelben kell fizetni, ezt gondolom, hogy hívők is tudják? A csap is odaát van, ezt is tudják, nem?
    Na mindegy is.

  11. Gyula szerint:

    Az öreg broki megint a jövőbe lát.
    Fater, csaxólok, hogy Putyin haverod szabja az energiahordozók árát, ami nyilván piaci, mert ugye módosult a szerződés. Azt gondolom azt is, hogy rubelt majd váltotok Kínában, azt onnan utaltok? Mert gáz kell.
    Erre már annyi ráhatásotok van, mint akárkinek! Semennyi?
    Szevasz.

  12. Gyula szerint:

    https://twitter.com/i/status/1509841451164782595
    Fater!
    Nem fociznál velem egyet? 😁😎

  13. Gyula szerint:

    Mindeközben orosz, korrekt barátaitok:
    “A polgári repülés legnagyobb lopása? Nem adják vissza az oroszok a külföldi repülőgépeket.
    Tízmilliárd dollár értékű, külföldi tulajdonú utasszállító repülő ragadt Oroszországban. Az ukrajnai háború közepette egyre kevésbé valószínű, hogy a bérbeadók ezeket visszakapják.

    A gépeket lízingelő cégek között vannak kínaiak is – és ők sem kaptak vissza gépeket.”
    👏👍

  14. PáLoS TReND szerint:

    JÓ HÍR!!!
    Bármilyen vérszomjas NSA és CIA felforgatás is történjék Kerek E Világunkban akár Magyarországon is; – olyan lelki és szellemi nyomorúság nem következhet be, hogy még egyszer a Nagy-Magyarországunkat felkoncoló Patkányforradalom leszármazottainak talmudista gén-korcs koalíciójára szavazzanak az egészséges magyar érzelmű patrióták!!!

  15. László szerint:

    Kire szavazzunk Pálos?

  16. Nagyapó szerint:

    robi! Mikor mocskolódok? Akkor amikor idézem az ellenzék megmondóemberét Soproni Tamást saját magukról, hogy MOSLÉKKOALÍCIÓ? Nézzenek a tükörbe (ez is mocskolódás?)! Mit akarnak? Mi a programjuk, az hogy O1G? Igen, ez nem mocskolódás, ez az ellenzék irodalmi stílusa?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. Gyula szerint:

    Fater, a haverja mondta neki, nem az ellenzék. Gondolom okkal? 😁😛

  18. Gyula szerint:

    Pálos!
    Ki az alternatíva?
    Mi hazánk? 😁👏👍

  19. PáLoS TReND szerint:

    Mi Hazánk, László!!!…- ha magyar érzelmű vagy és nyomon követted Ásotthalom fejlődését amióta Toró a polgi.
    Nem beszélve arról, hogy a “Virradat” programjukkal Magyarország “jólétét/jobb létét” 4 év alatt felhozhatjuk az osztrákok 2026-os szintjére, hogy az azt követő időszakot már méltóképpen 1 rajtkockából folytathassuk!!!
    Nézz utána…- jót fog tenni!!!😎👍

  20. PáLoS TReND szerint:

    Gyula! A vesémbe látsz…- vagy arra pályázol!?😀

  21. László szerint:

    Ezt a dumát már hallottam, “osztrákok szintje”. Addig az osztrák nem fog fejlődni, hacsak nem visszafelé. Ha akárki más nyer majd elkezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. “Hát mi ne tudtuk hogy ennyire nincs pénz sajnos egyenlőre nem tudunk adót csökkenteni, nincs az ország abban a helyzetben” MiHazánk örüljön ha bejut, és még attól is nem tudom mit várnak, mire számítanak? 😀

  22. Gyula szerint:

    HA nem írják le és nincs matrica a verdán, én valami Mi Hazánkos, nemvagyokszomjas, MadMax-nek hittem volna! 😁😂🤣👏👍

  23. Gyula szerint:

    Aszongyaja Patás:
    – háború, vagy béke!?
    Valaki tud olyan országot, aki be akar(t) szállni a háborúba?
    Megint valamit vizionált a mester. 😁😂🤣🌈

  24. Nagyapó szerint:

    Locsogó Kacsa fegyvert és katonákat küldene Ukrajnába. Már kérdeztem, de választ nem kaptam! Ki ellen és ki mellett?? Az oroszok (és a kárpát-aljai magyarok) ellen a nácik mellett, vagy az oroszok mellett a nácik ellen????
    Az Euronews mutatta, amint a Mariupolból kísérték az Azov zászlóalj elfogott tagjait és orosz, kutyás őrök védték, hogy a lakosság meg ne lincselje őket!
    A NATO elzárkózik a beavatkozástól, de az egyes államok önállóak. Pl. Magyarországról mehetnek önkéntesek Locsogó Kacsa vezetésével, mert “Pocsék ember leszel, vagy meghalsz. Melyiket választanátok?” “Itt az idő válasszatok!”
    Ja, csak pofájuk jár, cselekedjenek mások! Gusztustalan!!
    Ápr. 4 a polgárok ünnepe lesz!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  25. Gyula szerint:

    Küldene katonákat a faszt, te vén hülye! A NATO nélkül, hogy te Fidióta?
    Remélem buktok, te baromarcú.
    Mauripolban majd a csecsenek lincselnek, csaxólok, Kadirov úgyis élvezi.
    Vagy ott pusztul…

  26. László szerint:

    Aztán a TV székházat nem ám a Szabadság téren keressék vereség esetén a kubatov legények.
    Magyar C17-es is visz fegyvereket Hollandiából. Amerikai harckocsi szállítmány halad át rajtunk keresztül. A ukrán határt nem itt lépi át, de aztán ki tudja. Miért zárkózik el a NATO a beavatkozástól? Egy szó: Atomarzenál…

  27. Gyula szerint:

    Ragály!
    Linkeld már ide melyik csatornán láttad, amit leírtál?
    A RT és a Rossiya 24?
    Én tudom nézni, lebuktál, mert ott volt ilyen “hír”! 😁😛👏👍🌈

  28. Gyula szerint:

    László!
    Hazánk felett ÁT SEM MEHET FEGYVER! A C17 meg a NATO köteléké, közünk nincs hozzá, átvitt értelemben, nem Magyarországé, csak itt a bázis Pápán (Heavy Air Lifting)
    FR24 és az ADS-B exchance együttes nézegetésén láthatod, hogy ki merre, honnan és mikor, mit. (publikus adatok!)

  29. Nagyapó szerint:

    “Judit! Kérem, lépjen elő, és mondja el a valóságot. Azt, amit igazán és őszintén gondol, hogy Márki-Zay Péter egy elmebeteg, hogy egyszerűen nem lehet vele bírni, hogy életveszélyes, monomániás elmebeteg, és hiába bízták meg önt is a felügyeletével, reménytelen.”
    “Beszéljen arról is, hogy össze vannak omolva politikailag is, mert tudják, hogy esélytelenek vasárnap, és egyedül Gyurcsány Ferenc nevet ezen az egészen, mert neki az eddigihez képest kétszer akkora frakciója lesz a parlamentben, önök pedig a partvonalra lettek szorítva, kegyelempozíciókkal a parlamenti listán vagy a külföldről kitartott médiában és civil szervezetekben”
    Írta Péterfi Juditnak Jeszenszky, de nem az ukrán elnök!😛 😛 😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  30. László szerint:

    A zászlót meg csak úgy ragasztják rá, hol ezt, hol azt…Mienk az a gép…

  31. Gyula szerint:

    Konkrétan?
    Fogták és az eddigi bermiudai, ír,… lajstromot levakarták és orosz lajstromot kaptak. Igaz, így sem tudnak vele sehova és soha többé kirepülni. 😁😎👍 Majd bontják alkatrésznek.

  32. Gyula szerint:

    Csepeli hír:

    “Lakástűz volt Csepelen, meghalt egy ember
    Horváth Tibor

    2022.04.02. 21:35

    Frontvonal – Az ukrán harctérről jelentjük
    A háború sokakból a legrosszabbat hozza elő, néha az újságírókból is
    Nehéz megmondani, hogy Csernobilban vagy Kijevben jár az ember
    Ha Magyarországnak a biztonság az első, akkor támogatnia kell minden szankciót
    További cikkek a Frontvonalról
    Szombat este nyolc óra körül érkezett a katasztrófavédelemhez a jelzés, amely szerint kigyulladt egy ház Budapest 21. kerületében, Csepelen, a Popieluszko utcában – írja közleményében a katasztrófavédelem.
    Egy járművel hat tűzoltó vonult a helyszínre, ahol egy ötlakásos sorház egyik lakásában volt a tűz. A 25 négyzetméteres, szoba-konyhás lakás szinte egésze égett, a tűzoltók néhány perc alatt megfékezték a lángokat. Oltás közben egy holttestet találtak.

    A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok nem terjedtek át a sorház többi lakására. A tűz pontos keletkezési idejét, helyét és okát a katasztrófavédelem által indított tűzvizsgálat tárja fel.

    A legtöbb tragikus kimenetelű lakástűznél nem a lángok, hanem a mérgező füst szed áldozatot. Az ilyen esetek elkerülése érdekében ajánlott beszerezni otthonra egy füstérzékelőt, amely a szoba közepén a plafonra szerelve a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni

    – figyelmeztet a katasztrófavédelem.”

    Gondolom a sok Xanak ütött a holnapi beszarás miatt és nem figyeltek? 😛😎🌈

  33. Gyula szerint:

    Mindeközben:

    “Téglával dobálták meg egy osstffyasszonyfai épületet, ahol a háború elől menekülő hat felnőttet és négy gyermeket szállásolt el az önkormányzat március 31-én. Az épület első emeleti konyhai ablakát találták el, személyi sérülés nem történt – olvasható a rendőrség közleményében.

    A bűncselekmény 2022. április 1-jén, péntek este történt, a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt.”

    Van új ellenség? Nyugat-Dunántúl?

  34. Gyula szerint:

    Én is rajzoltam és üzentem, ebben nincs benne! :-))))
    Jóska a Zereszen mindent visz! :-))))))))))

  35. Gyula szerint:

    Kihagytam…
    – az oltásos spam fiókomra eddig jött 17 db e-mail
    – eddig hívtak 13-szor
    – eddig kaptam 11 db SMS-t
    Pedig NEM járultam hozzá.
    Már ELÉG!!!! :-)))

  36. László szerint:

    Várhatod a lesötétített autót a házad elé….

  37. Gyula szerint:

    Most azér’ megnyugottamám…. Azé’ jó ám tunni, hogy nem köll háborúzni a nátó támogatása, beleegyezése nélkül. Persze ilyenről előtte sem volt szó. 👏👍✔ (igaz a sarkon túl sem jutnánk)

Itt lehet hozzászólni !