Elindult a Jedlik gimnázium felújításának visszaszámlálása

Csepel.hu

Már csak 525 nap van hátra a Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG) újjáépítéséig, de amikor ezek a sorok megjelennek, már annyi sem, mert elindult az a digitális visszaszámláló, amelyet péntek 13 órakor kapcsoltak be a gimnázium egykori bejáratánál.

A visszaszámláló nyomógombját a gimnázium jelenlegi növendékei mellett Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, a JÁG egykori diákja és Bese Benő intézményvezető nyomta meg. Az eseményen sok más diák mellett megjelent Tóth János tankerületi igazgató és Tóth Endre tankerületi igazgató-helyettes. 

A Jedlik Ányos Gimnáziumot 1952-ben avatták fel, s abban az időben a legkorszerűbb intézmények közé tartozott. Az épületét tavaly novemberben kezdték el felújítani, és a tervek szerint 525 nap múlva fejezik be, tehát a 2023/24-es tanévet már az újjáépített intézményben kezdhetik el a diákok. Az új épület méretében nagyobb, minőségében pedig színvonalasabb lesz a mostaninál. Megfelel a 21. század követelményeinek, és Csepel büszkesége lesz. Az esemény kapcsán és Vermes Miklós Kossuth-díjas középiskolai tanár április 3-ai születésnapjára emlékezve újra kiadták Rőth Ágnes könyvét Vermes tanár úr címmel. Vermes Miklós (1905-1990) a Jedlik Ányos Gimnázium legendás fizika-, kémia- és matematikatanára volt, akinek jelmondata így szólt: „…egyetlen cél lebegett szemem előtt: jól tanítani. Ezt a célt igyekeztem mindig, minden téren szolgálni.”

A könyv ajánlójában Németh Szilárd egyebek között ezt írja Vermes Miklósról: „A Fasori Evangélikus Gimnáziumban töltött esztendők után, 1952-től 38 éven át a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium fizika szakos, vezető tanáraként dolgozott. Elhivatottságát jelzi, hogy 85 évesen, halála előtt néhány hónappal még tanított, és szó szerint a katedráról ment kórházba, ahonnan már nem térhetett haza. Közel négy évtized alatt a Jedlik Ányos Gimnázium és Vermes Miklós, azaz Muki bácsi neve összeforrt. (…) Rőth Ágnes nagyszerű, hiánypótló könyve, amellett, hogy bemutatja egy legendás tanár életútját, visszarepít bennünket a múltba, az egykori Jedlik falai közé.”

cs.a .

Csepel.hu

9 hozzászólás “Elindult a Jedlik gimnázium felújításának visszaszámlálása” bejegyzésre

 1. László szerint:

  Mostanra kellett volna átadni. Nem így szokás? Mi ez a 525 nap csúszás? Stadionok előrébb vannak?

 2. robi szerint:

  Örüljünk, hogy van remény (és várhatóan pénz is) a felújítás befejezésére.

  Új beruházások úgysem indulnak mostanában.

 3. Gyula szerint:

  robi!
  Ha már egyszer feleslegesen lerombolták, nem? 😁🤣😛

 4. Nagyapó szerint:

  A JÁG újjáépítésének a volt és a jövő gimnazistái örülnek, a röfögés meg elszáll.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 5. Gyula szerint:

  Mekkorát idehányt az öreg Putyin elvű.

 6. PáLoS TReND szerint:

  Lényeg, hogy az elkészülte után se hagyjuk még 1 “momentumra” se, hogy ideszakadt idegen gendermániás szörnyetegek, deviáns halvállú libernyákok (szabószabolcs félék!!!) tanítsák majd a gyerekeinket!!!🤣

 7. László szerint:

  Amúgy mi van a képen bombakioldó gomba? Pusztítani azt tudnak…🤣

 8. Nagyapó szerint:

  Nehéz dolog az olvasás, még nehezebb a szöveg megértése!” A visszaszámláló nyomógombját……. nyomta meg.”😛

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 9. László szerint:

  Nem jó fater! Sisak van rajtuk! Ezek valami kőomlásra számítanak…

Itt lehet hozzászólni !