Elindult a Jedlik gimnázium felújításának visszaszámlálása

Csepel.hu

Már csak 525 nap van hátra a Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG) újjáépítéséig, de amikor ezek a sorok megjelennek, már annyi sem, mert elindult az a digitális visszaszámláló, amelyet péntek 13 órakor kapcsoltak be a gimnázium egykori bejáratánál.

A visszaszámláló nyomógombját a gimnázium jelenlegi növendékei mellett Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, a JÁG egykori diákja és Bese Benő intézményvezető nyomta meg. Az eseményen sok más diák mellett megjelent Tóth János tankerületi igazgató és Tóth Endre tankerületi igazgató-helyettes. 

A Jedlik Ányos Gimnáziumot 1952-ben avatták fel, s abban az időben a legkorszerűbb intézmények közé tartozott. Az épületét tavaly novemberben kezdték el felújítani, és a tervek szerint 525 nap múlva fejezik be, tehát a 2023/24-es tanévet már az újjáépített intézményben kezdhetik el a diákok. Az új épület méretében nagyobb, minőségében pedig színvonalasabb lesz a mostaninál. Megfelel a 21. század követelményeinek, és Csepel büszkesége lesz. Az esemény kapcsán és Vermes Miklós Kossuth-díjas középiskolai tanár április 3-ai születésnapjára emlékezve újra kiadták Rőth Ágnes könyvét Vermes tanár úr címmel. Vermes Miklós (1905-1990) a Jedlik Ányos Gimnázium legendás fizika-, kémia- és matematikatanára volt, akinek jelmondata így szólt: „…egyetlen cél lebegett szemem előtt: jól tanítani. Ezt a célt igyekeztem mindig, minden téren szolgálni.”

A könyv ajánlójában Németh Szilárd egyebek között ezt írja Vermes Miklósról: „A Fasori Evangélikus Gimnáziumban töltött esztendők után, 1952-től 38 éven át a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium fizika szakos, vezető tanáraként dolgozott. Elhivatottságát jelzi, hogy 85 évesen, halála előtt néhány hónappal még tanított, és szó szerint a katedráról ment kórházba, ahonnan már nem térhetett haza. Közel négy évtized alatt a Jedlik Ányos Gimnázium és Vermes Miklós, azaz Muki bácsi neve összeforrt. (…) Rőth Ágnes nagyszerű, hiánypótló könyve, amellett, hogy bemutatja egy legendás tanár életútját, visszarepít bennünket a múltba, az egykori Jedlik falai közé.”

cs.a .

Csepel.hu

9 hozzászólás “Elindult a Jedlik gimnázium felújításának visszaszámlálása” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Mostanra kellett volna átadni. Nem így szokás? Mi ez a 525 nap csúszás? Stadionok előrébb vannak?

  2. robi szerint:

    Örüljünk, hogy van remény (és várhatóan pénz is) a felújítás befejezésére.

    Új beruházások úgysem indulnak mostanában.

  3. Gyula szerint:

    robi!
    Ha már egyszer feleslegesen lerombolták, nem? 😁🤣😛

  4. Nagyapó szerint:

    A JÁG újjáépítésének a volt és a jövő gimnazistái örülnek, a röfögés meg elszáll.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Gyula szerint:

    Mekkorát idehányt az öreg Putyin elvű.

  6. PáLoS TReND szerint:

    Lényeg, hogy az elkészülte után se hagyjuk még 1 “momentumra” se, hogy ideszakadt idegen gendermániás szörnyetegek, deviáns halvállú libernyákok (szabószabolcs félék!!!) tanítsák majd a gyerekeinket!!!🤣

  7. László szerint:

    Amúgy mi van a képen bombakioldó gomba? Pusztítani azt tudnak…🤣

  8. Nagyapó szerint:

    Nehéz dolog az olvasás, még nehezebb a szöveg megértése!” A visszaszámláló nyomógombját……. nyomta meg.”😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. László szerint:

    Nem jó fater! Sisak van rajtuk! Ezek valami kőomlásra számítanak…

Itt lehet hozzászólni !