Simon Sarolta öttusázó hetedik a kairói világkupán

Csepel.hu

Simon Sarolta, a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület versenyzője hetedik helyen végzett az idei első világkupa-versenyén, Kairóban. A versenysorozat egyben válogatót is jelent a világ- és Európa-bajnokságra.

Simon Sarolta a népes és erős mezőnyben kiválóan szerepelt, számos klasszis öttusázót megelőzött – közölte érdeklődésünkre Belák János vezetőedző. A négy magyar női induló közül egyedül Gulyás Michelle szerepelt jobban, aki második lett.

A versenyt újfajta lebonyolításban rendezték meg, ami még inkább megnehezítette a résztvevők dolgát. Selejtezőt, középdöntőt és döntőt tartottak négy napon át. Az eredeti célkitűzés az volt, hogy a csepeli sportoló a legjobb tizennyolc közé, tehát a döntőbe kerüljön, mivel a felkészülésben még nem érte el a csúcsformáját. A döntő öt számát kilencven perc alatt rendezték meg, a versenyszámok között mindössze 10-15 perc szünetet tartva. „Saci remekül vívott, majd a lovaglást egy verőhibával teljesítette. Ezt követte egy rangsoroló vívás, aztán a 200 méteres úszás. Az utolsó szám a lézeres lövészettel egybekötött kombinált futás volt, ahol Saci különösen jól teljesített. Mostani eredményével nagyot lépett előre a tavalyi teljesítményéhez képest, és a magyar női ranglistán a második helyen áll. A világkupa-sorozat következő versenye Budapesten lesz április végén” – mondta Belák János.

Cs.A.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !