Szemmel látható a fejlődés

Németh Szilárd: „Célunk az, hogy jó legyen itt élni, jó legyen csepelinek lenni”

Takó Szabolcs, Demokrata

nemethszilard_uj_fekvo_lead

Gerincút, csatornázás, új uszoda, felújított parkok és utak, oktatási, szociális és egészségügyi fejlesztések sora, a megújult Kis-Duna parton kikapcsolódó családok tömegének látványa fogadja azokat, akik hosszabb idő után tévednek a főváros XXI. kerületébe.

És még koránt sincs vége a sornak, tervek sokasága vár megvalósításra. Csepel szemmel láthatóan előnyére változik. Németh Szilárddal, Csepel polgármesterével beszélgettünk.

Még a megrögzött baloldaliak is sűrűn bólogatnak, ha az elmúlt évek változásai kerülnek szóba. Többen megjegyzik, hogy a rendszerváltás óta nem fejlődött ennyit a kerület, tisztábbak a közterületek. Hogyan lehetséges, hogy a gazdasági válság ellenére ilyen fordulat történt?

A korrupció visszaszorításával, a pénzügyek rendezésével hatalmas tartalékokat szabadítottunk fel. A 2010-es költségvetési évhez képest évi kétmilliárd forinttal csökkentettük a kiadásokat. Egyszerre szabadultunk meg a növekedő hiánytól, a korrupt elv- és üzlettársaktól, és növeltük az önkormányzati szolgáltatásokat. Ma már nem az fontos, hogy ki részesüljön a közpénzből, hanem a fejlesztési célok elérése.

A saját forrásaink mellett jelentős hozzájárulást kaptunk – vagy sikerült pályázatok útján elérnünk, kilobbiznunk – uniós, fővárosi illetve kormányzati forrásokból. A legnagyobb projektek, a gerincút, a kerékpárutak, a három sikeres város-rehabilitációs programunk, a vele párhuzamos panel-felújítási programok valamint a csatornázás is ilyenek voltak. Az is részben a kormány által bevezetett közmunka-programnak köszönhető, hogy ezer emberrel többen dolgoznak a kerület tisztábbá, biztonságosabbá és élhetőbbé tételén, mint korábban. A vagyonkezelő fizikai állományában nyolcszoros a növekedés, a közterület-felügyeletnél ötszörös.

Ha jól tudom, egyszerre több szinten történnek a fejlesztések. Hogyan néz ki ez a valóságban?

Harminc éven keresztül, a nyolcvanas évektől kezdődően csúszott egyre lejjebb a kerület. A gyárat és a hozzá kapcsolódó vagyontárgyakat, értékeket darabokra törték, eladták, szétlopták. A lakótelepekkel, panelos házakkal a kutya nem törődött. A grundok, közterületek egyre elhanyagoltabbá váltak, az uszodát és a kórházat bezárták, Észak-Csepelt eladták. A fejlesztési pénzeket elvtársi zsebekbe csatornázták. A több évtizedes lecsúszás miatt arra koncentrálunk, hogy minden területen történjen előrelépés, és azt minden korosztály érezze meg. Az a célunk, hogy jó legyen itt élni, jó legyen csepelinek lenni.

Nem a paradicsom jött el. De mindenhol elindultak a legjobban várt beruházások. A leghátrányosabb helyzetű Hároson a csatornázást és a közvilágítás kiépítését vittük előrébb. Még bőven van tennivaló, sok a szegénységben, kilátástalanságban élő család. A családi házas területeken a csatornázás befejezése és az útépítések kerültek a középpontba. Itt a csapadékvíz-elvezetéssel és a további útépítésekkel szeretnénk folytatni a fejlesztéseket. A lakótelepeken a panelprogramot, a három legelhanyagoltabb részen város-rehabilitációs programot vittünk végig vagy kezdtünk el. Sok milliárd forintot sikerül Csepelre hoznunk. Még vannak lakótelepek, ahová nem jutottunk el a rehabilitációval, de elődeinkhez képest hatalmasat tudtunk előrelépni.

A parkok, közterületek állapota siralmas volt 2010 októberében. A Daru domb vagy az Akácfa utcai Kiserdő környéke szó szerint hajléktalan-telepekké és szemétteleppé váltak. Ég és föld a különbség. Ma BMX-pálya, fitneszpark, sétányok, erdei tornapálya van ezeken a helyeken, rengeteg kikapcsolódni vágyó csepelivel. Tízszer több csepeli jár ki a Kis-Duna partra, mint korábban. De fontos a kerületünk országosan védett természeti értéke, a Tamariska-domb is. Bekerítettük, megvédjük a motoros, kvados vandáloktól. Elbontattuk a sugárzó átjátszótornyot, helyére sportudvart építünk az óvodában. Az elhanyagolt, szemetes terültet megtisztítottuk, revitalizáltuk. Egy csodálatos tanösvényt hoztunk létre. Megvettük az ottani gázcseretelepet is, amiből zöld játszóház és a domb természeti értékeinek bemutató központ létesül. Folytatjuk a fejlesztéseket, még a megszépült Daru dombnál is akad tennivaló.

Minden korosztály számára próbálnak valami pluszt adni…

A babákat születésük után várja a Csepeli Babacsomag, amivel az első heteket próbáljuk segíteni. Az ikerszülő kismamák külön, ingyenes gondozási segítséget kapnak. Az óvodák férőhelyeit növeljük, a gyerekeknek az önkormányzat ingyen gondoskodik tisztasági csomagról. Az iskolásoknak kezdeményeztünk már színházi programot, telente korcsolyázni tanulnak a Szent Imre téren, sport- és természettudományos tagozat indult és több százmillió forint értékű oktatási fejlesztések is megvalósultak. A nyugdíjasoknak már épül egy új közösségi ház, amely színvonalas kulturális és klubéletet tesz majd lehetővé.

Csepel sokáig munkáskerületként élt a köztudatban. A rendszerváltás vesztesei közül sokan élnek itt. Szociális, egészségügyi területen is tudtak előrébb lépni?

Azt remélem, hogy ismét munkáskerület lehetünk, a szó legnemesebb értelmében. Vissza akarjuk szerezni a munka és a munkából élő emberek becsületét. Csepel akkor volt virágzó település, amikor működött az ipar, prosperált a Weiss Manfréd Acél- és Fémművek. A gyár szétesésével kezdődött a kerület lecsúszása. Ezért indítottunk el egy programot a Csepel Művek rendbetételére. Azt szeretnénk, ha újra modern és környezetbarát ipar települne a kerületünkbe. De ez nem néhány éves folyamat; varázslók nem vagyunk.

A szociális területen nem mindig a rászorulók kaptak régen szociális lakást. Sokkal inkább a tűzhöz közel állók. Az MSZP-s időszak utolsó öt évében összesen 26 lakást pályáztattak meg, mi három év alatt 85 szociális lakásnál tettük ugyanezt. A rászorulókat a szociális ellátás mellett igyekszünk télen tüzelőanyaggal, ingyenes vagy kedvezményes étkeztetéssel, és ha kell, adósságkezelő programokkal támogatni. De a legfontosabb, hogy akit csak lehet, azt visszavezessük a munka világába. Ezt a célt szolgálja a közmunkaprogram.

A szociális lakbér mellé bevezettük az önkormányzati alapon működőt. Ezzel további több tucat lakást adtunk bérbe rendőröknek, közszolgálatban dolgozóknak. Ezt a lehetőséget kiterjesztettük a mentősökre és tűzoltókra is.

Az egészségügyben a csepeli lányok részére méhnyakrák elleni (HPV) oltásprogramot indítottunk. Felújítottunk egy háziorvosi rendelőt, számos új gyógyeszközt vásároltunk, bevezettük az éjjel-nappali központi orvosi ügyeletet. A napokban adtunk át a csepelieket ellátó Jahn Ferenc Kórháznak egy 40 millió forintos, világszínvonalú műtétekre képes laporoszkópos tornyot is. Ez az eszköz csak Amerikában és egyes nyugat-európai országokban érhető el, a térségünkben és hazánkban egyedülálló.

Ha azt kérdeznék, hogy mire a legbüszkébb, mit emelne ki?

Leginkább azt, hogy Csepel visszafordult arról harmincéves negatív pályáról, amelyet a lecsúszás, az elhanyagoltság, a reméytelenség és a fejlesztések hiánya jellemzett. Az elmúlt évek munkája azt a célt szolgálja, hogy Csepel ismét fejlődő kerület legyen, ahol jó élni. Ezen az úton indultunk el.

Büszke vagyok arra a csapatra, a munkatársakra, akikkel lehetővé vált a fordulat. Orbán Viktor miniszterelnök úr és Tarlós István főpolgármester úr segítségét, támogatását külön is ki kell emelnem. A csepeli Fidesz-KDNP frakció is végig mellettem állt. Egészséges vitáink voltak, de nem kellett marakodással, frakción belüli ellentétekkel foglalkozni. Még az ellenzék nem MSZP-s részével is csak konstruktív vitáink voltak. Az MSZP ugyanakkor hozta a formáját. Még Csepel teljes csatornázását is próbálták megakadályozni.

A legjobban az esik, amikor régi ismerősök mondják el, hogy mennyire örülnek a változásoknak. Például, hogy az unokákkal már nyugodtan végigsétálhatnak a Kis-Duna parton vagy a Kiserdőben, a Tamariska dombon. Jó érzés, ha azt hallom, hogy jó az új fedett uszoda.

Mik a legfontosabb jövőbeni fejlesztések?

A munkahelyteremtés mellett a panelprogram, a városrehabilitáció, az út- és járdaépítések, valamint a csapadékvíz-elvezetés is folytatásra vár. A közbiztonság erősítése érdekében az ötszörösére emeltük a közterület-felügyelet létszámát, több a rendőr, működőképessé tettük a térfigyelő kamerákat. De többség ezt kevésnek érzi, tehát még több energiát kell erre fordítanunk. További lépéseket kell tennünk Háros felzárkóztatásáért, a temető környékének rendezéséért és így tovább. Tudjuk, hogy csak elkezdtük a munkát, nem dőlünk hátra. De azt, hogy kitörtünk lepusztuló, lecsúszó Csepel-képből, és a kerület ismét fejlődni kezdett, egyértelműen bizonyítottuk.

Forrás: Takó Szabolcs, Demokrata

46 hozzászólás “Szemmel látható a fejlődés” bejegyzésre

  1. Rycki szerint:

    Igen szemmel látható a fejlődés. Ma elment az utcánkban a locsoló kocsi….
    Evvel semmi baj nem lenne, csak az a baj hogy tavaly nyáron amikor olyan por volt mint a sivatagban, hiába hívtuk telefonon őket nem jöttek.

    De most megy a pedálozás így a választások előtt.

  2. admin szerint:

    Előtte meg még locsolókocsi sem volt, mert az előző városvezetésnek ez sem volt fontos. Tavaly június 21-től működik “Kacsa”, tehát még be kellett üzemelni.

    http://csepel.info/?p=27480

  3. Bugi szerint:

    Hajrá Szilárd!

  4. Etikus szerint:

    „Célunk az, hogy jó legyen itt élni, jó legyen csepelinek lenni”

    Ennek alapvető feltétele, hogy a kommunista éra elődeinek, és utódainak törvénytelenségekre épülő sok évtizedes zsákmányszerző, gonosz szellemét, tűzzel, vassal kiirtsák. A mások által előállított javaiknak, az abszolút birtoklására való törekvéseikben.

  5. ebihal szerint:

    Szobrot ne állítsunk neki?

  6. Rycki szerint:

    Váóó Admin, érdekes 2012-ben mikor csatornáztak akkor utána tudtak ide küldeni 1X egy FKF-es locsoló kocsit, de utána soha többet.
    A tavalyi évben is megtudom számolni egy kezemen hányszor ment el előttünk a Kácsa. (3x)
    Ez sajnos édeskevés egy föld úton ahol 50-60nal száguldoznak és utána legalább 5 percig nem lehet látni az utcában….

    De tudod amíg nem túrták fel az utcát a csatorna miatt (ami persze nem baj) és nem került felszínre a homok, addig nem volt ekkora por…
    Ha már sikeresen szaharát csináltak az utcából, az lett volna a minimum hogy napi 2x megy el a Kácsa….

  7. Vátesz szerint:

    Ekkora halat fogtam! 😀

  8. Balos szerint:

    A baloldal bebukott, mert 16 év alatt tizedannyit sem tudott csinálni, mint a Fidesz. DE: Csepel nem jobboldali, és a jövője sem jobboldali. Csak egy olyan szoci csapat kell, ami fel tud érni a mostani fideszessel. Ahhoz újra kell alapítani az MSZP-t, és 2018-ra újra szoci kerület lesz Csepel. És nem csak országzászló nevű himbilimbik épülnek a Szent Imre téren, hanem végre a szegényeké lesz a jövő!!!

  9. Etikus szerint:

    “végre a szegényeké lesz a jövő!!!”
    Szép kis ígéret a jövőre, különösen a szegényeknek. Én azt gondoltam, ha újra balos lesz egykoron Csepel, akkor már nem lesznek szegények. Szerintem egyik sem fog megvalósulni.

  10. Tarjányi László szerint:

    A KOCKA RÖVIDESEN EL LESZ VETVE! NEKEM NAGYON MEGFELEL AZ ORSZÁGOS NEGATÍV HÍRNÉV IS, A KÉRDÉS AZ, VAJON A FIDESZNEK IS MEGFELEL-E AZ???
    IGAZ, ORBÁN ESETLEG VOLT MINISZTERELNÖK ÚR?

    Tarjányi László szerint:

    2014. március 30., vasárnap – 22:11

    VABANK! MINDENT VAGY SEMMIT!

    http://csepel.info/?p=33468#comment-199558 “Minden idők legnagyobb Békemenete”
    Tarjányi László szerint:

    2014. március 30., vasárnap – 21:07

    Doki, amikor elküldtem a gázár-kampányötletem, akkor a szarból akartam kihúzni a Fideszt, amibe az elsőfordulós óriási bukásával jutott! Mivel személyesen is ismertem Kövér Lászlót, sőt 2002-ig levélben rendszeresen meghívtak a Fidesz csepeli rendezvényeire, így nem gondoltam hogy milyen primitíven fognak hozzám később viszonyulni.

    Kezdve azzal, hogy a faxon rajta voltak az elérhetőségeim, nyilvánvaló ha még aznap felhasználták az ötletem Orbán TF-beli fórumán, 2002. április 9-én kedden, s óriási robbanással járt a kampányra nézve, minimum másnap vagy még azon a héten meg kellett volna keresniük. Csütörtökön nemhiába kérdezte Lendvai Ildikó vitapartnerétől Németh Zsolttól, hogy honnan vették ezt a gázár-kérdést, és miért nem volt ez téma a megelőző pénteki Orbán-Medgyessy kampányzáró vitán! Azért nem, mert az nem fideszes észből pattant ki, hanem az én miépes eszemből! Az én jeles diplomás, villamosmérnök agyamból, Habony Árpád műbútorasztalos főtanácsadótól, illetve az akkori kampánytanácsadó Wermer Andrástól ilyet hiába is vártak volna! A kampányvezető Kövér Lászlótól, aki hét év alatt végezte el az ötéves jogi egyetemet, úgyszintén!

    Egy hónap múlva felhívtam a Fidesz Lendvay utcai székházát, a telefonközpontot kezelő portás bácsi jól emlékezett a gázáras faxomra, Kövér László titkárnőjéhez kapcsolt. Elmondtam neki ki vagyok, mire ő “Mit akar???”. Erre én csak annyit mondtam, “Legalább köszönjék meg!”
    Újabb egy hónap eltelte múlva, kaptam egy köszönőlevelet Pokorni Zoltán Fidesz-elnök nevében, akkor ő volt a Fidesz elnöke.

    Ősszel Csepelen volt Kövér László, beszéltem is vele, megkérdeztem miért nem csökkentették a gázárát ahogy én javasoltam, mire azt válaszolta, mert” Horn Gyula eladta a MOL-t a külföldieknek”. Egy neki írt levelet személyesen a kezébe adtam, a mellette álló Németh Szilárd kezébe meg Orbán Viktornak és Németh Zsoltnak címzett leveleket, megkérve hogy juttassa el a címzetteknek. Egyikük sem válaszolt, sem akkor, sem később!

    Aztán próbálkoztam Áder János titkárságán is, a kabinetfőnöknél sohasem jutottam tovább.

    2006-ban felvettem a kapcsolatot Rogán Antal kampányvezetővel és munkatársaival. Mivel pofátlan hangnemet ütöttek meg, letiltottam nekik a gázár-kampányötletem ismételt felhasználását. Buktak is rendesen!

    2008. márciusában Csepelen volt a “vizitdíj” népszavazás kampányzárója, melyen Orbán Viktor is felszólalt. Emailben kértem Németh Szilárdtól egy helyet a teremben, s találkozási lehetőséget Orbán Viktorral. Választ se, de helyet sem kaptam, ennek ellenére sikerült bejutnom a terembe.

    Szégyenletes ahogy a fideszesek hozzám viszonyultak az elmúlt 12 évben.

    2009. szeptember 5-én Németh Szilárdot elhívtam a lakásomra, eljött mert azt hitte valami jó kis leleplezéssel segítem őket a kampányban. Helyette kértem valamit, amire azt ígérte, hogy válaszolni fog rá! Azóta sem válaszolt, annyi gerinc sincs benne hogy akár negatív választ adjon írásban vagy akár ott rögtön szemtől-szembe megmondja a választ! Most már tudom, hogy nem kellett kikérnie mások véleményét, mert Csepelen ő egymaga dönt mindenben!

    Annyira ismerhet itt Csepelen a politikai elit, hogy nem gondolja hogy én az ilyen sértéseket szó nélkül hagyom! A Csepelinfó szerkesztői meg kommentelői jobban tették volna, ha a lehisztizés, lesértődöttemberezés helyett továbbították volna azokat, amiket sérelmeztem!

    A KOCKA RÖVIDESEN EL LESZ VETVE! NEKEM NAGYON MEGFELEL AZ ORSZÁGOS NEGATÍV HÍRNÉV IS, A KÉRDÉS AZ, VAJON A FIDESZNEK IS MEGFELEL-E AZ???
    IGAZ, ORBÁN ESETLEG VOLT MINISZTERELNÖK ÚR?

  11. Etikus szerint:

    T. Tarjányi László úr
    Lehetőleg óvatosan, mert tudja, aki szelet vet vihart arat!
    Ne hagyja számításon kívül a “bosszúállást,” ami jellemző a magyarokra.

  12. Bugi szerint:

    Balosnak abban igaza van, hogy a Fidesz négy év alatt tízszer annyit tett, mint az MSZP 16 év alatt. Végre fejlődik Csepel, és ezt valóban lehet látni!

    Tarjányi-Vátesz: személyes sértettségedet semmi sem tudná gyógyítani. Csapkodj csak tovább, he téged ez boldogít.

  13. Etikus szerint:

    Tavaly februárban a ME. úr évadzáró beszéde előtt megkérdezte a Kedves Nejét, “miről beszéljen?” Mire a válasz: “Mondj el mindent!” Erre a ME. úr, azt nem lehet, mert abból baj lesz!
    Hát azért nem teszem, mert…………..
    Most sorolhatnám, no de az egészet?
    Különben meg ott van az asztalukon, nem akárkiknek! Aki számít!!! Nem kevesen!
    Miközben 2001 óta az egész világ “dolgozik rajta!”

  14. Tarjányi László szerint:

    Itt nem személyes sértettségről van szó, hanem a Fidesz hozzáállásához azokkal szemben, akik nem tartoznak a sleppjükbe! Kedves Bugi, Gordon, nagyapó meg a többiek! Még az is előfordulhat hogy feloszlatják a csepeli Fideszt és másokkal újraszervezik, például Horváth Józseffel és Tóth Jánossal! A Németh-bagázs meg mehet amerre lát! Németh Szilárd felel majd a Tóth-Németh-Bajnai-Wallis ügyletért, s azért mert egy piti ügyet mint az enyém, hagyott elmérgesedni!

    Totál nem érdekel a bosszúállás rajtam, az áttétes ráknál és a kemonál az sem lehet rosszabb! Aztán a Kövér-féle köteles beszéd és a Gyurcsány-féle 23 millió román után majd lehet évtizedig beszélni a Tarjányi-féle gázár-kampányról. Csókoltatom az összes érintettet!

    A szemétkedést meg itt a Csepelinfón is be lehet fejezni velem szemben, mert én csak jót tettem Csepellel!

    Ahogy írtam, lehet menni Németh Szilárdhoz, hogy Tarjányi elunta a fideszesek pofátlanságát!
    Az sem érdekel, hogy ki kerül kormányra április 6-a után!

  15. Balos szerint:

    “Itt nem személyes sértettségről van szó” Dehogynem. Sértettség, bosszú, hisztéria. Elég ránézni a hozzászólásaidra.

  16. Balos szerint:

    De azért azt jó látni ha a jobboldalon is egymás tökeit rúgdossák. Csak így továb, láttam már ilyet eleget. 😀

  17. doki szerint:

    Tarjányi László, alias Vátesz egyszerűen megbolondult. Belebolondult abba, hogy semmi maradandó nyoma nincs annak, hogy valaha is próbálkozott a politizálással.

    Hajrá Szilárd!

  18. Etikus szerint:

    Ne ítélj, hogy ne ítéltess!

  19. Etikus szerint:

    Nem kell őt védelmezni, de mindenki tudja, hogy nem buta. Még akkor is tudniuk kell, ha nyíltan nem akarják elismerni. A politika már csak olyan, amilyen, “mély barázdákat” képes hagyni az emberekben. Nyilván súlyos betegsége közben és utána, melyből hála a jó Istennek kigyógyult, volt ideje sok mindent lelkiismerete szerint helyre tenni. Biztos, hogy megértitek?
    Jézus: “értsetek meg!” (Péternek)

  20. zollie szerint:

    Történtek jó dolgok, de túl kevés szó esik a következő 4 év TERVEKRŐL pl. ezeken a területeken:

    -gerincút összekötés
    -Gubacsi/Galvani-híd
    -buszpályaudvar (Aldi építése azt mutatja, hogy tervbe sincs véve)
    -putrivilág bontása, terület hasznosítása
    -gyár tervei
    -belváros sétálóutcája (a Gerincút átadása előtt szó volt erről)
    -további konkrét lakótelepi rehabilitációs tervek (közterülettel együtt)

  21. Etikus szerint:

    Infó rádió: Aréna.

    Kóka nem csak Szaud-Arábiába, Tokióba is kiutazott, a kormánydelegációval, diplomata útlevéllel.
    A tokiói útjának elsődleges célja volt, fletó cégének nyereség növelése! Hogy van ez??? Ki utaztatta? Kikkel utazhatott???!!! Gondolkodjunk máááááá!

  22. grün szerint:

    “Rogán: vissza kell hozni az otthonteremtési támogatási rendszert”
    .
    Ha valakinek van egy-egy lakása az első és a harmadik emeleten, akkor a lakásbővítéshez ingyen kapja meg a második emeletet! 😛 😀
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20140401-rogan-vissza-kell-hozni-az-otthonteremtesi-tamogatasi-rendszert

  23. Etikus szerint:

    Valamelyik külföldi “nagyokos” azt mondta, hogy az mszp-re azért van szüksége a ………., hogy a látszat demokráciát fenntarthassa…………….., a külföld szemében.
    No nagy okosok, erre mit felelnek?!

  24. Skenhead szerint:

    Ha majd már nem leszel itt polgármester te szemétláda, akkor biztosan jobb lesz nekünk itt! Németh takarodj!

  25. Királyerdei szerint:

    A Békemenet kapcsán írok önnek. Teljesen feleslegesen – de a magam lelki békéje miatt. Legelőbb is azt kell sajnálkozva az ön tudomására hoznom, hogy soha, egyetlen pillanatra sem fogja azt érezni, amit az a tömeg érez, amelyet ön most (ismét) vérig sértett.

    Soha nem fogja érezni, mit jelent egyszerre lélegezni, kimondatlanul és megfoghatatlanul ugyanazt érezni, és valamiért kiállni. Önök nem érezhetik ezt, mert az önök attribútuma az irigység és a gonoszság. Ortega egyenesen önöknek üzen a Tömegek lázadásában:

    „Csak bosszankodunk, ha halljuk, hogy még az aránylag művelt emberek is mit fecsegnek korunk legegyszerűbb kérdéseiről. Olyanok, mint a faragatlan földműves, aki vastag, ügyetlen ujjal igyekszik felvenni egy tűt az asztalról.

    Ortega mester szerencsére elmondja helyettem, amit gondolok. Ha én mondanám, brutálisabb lenne.

    Ön szombaton, Szolnokon azt mondta a Békemenet résztvevőiről, hogy egy részüket fenyegetéssel vették rá a részvételre, másik részüknek pénzt fizettek, míg a harmadik rész volt a „hívő tagozat”, aki jött magától, mert nekik mindegy, mi történik az országban. Ezt a fejtegetését a következőképpen vezette fel: „Volt ez a békamenet… jaj, nem! Békemenet! Így pontos…”

    Békamenet – Békemenet. Ez annyira lapos, annyira szánalmas, ennél egy hatéves gyerek is kreatívabb. De ez legyen az ön gondja. Miképpen az is, ahogy miniszterelnöknek készülődve vérig sért félmillió embert. Teljesen oktalanul, feleslegesen és ostobán. Ön egy szánalmas, primitív bunkó, elnök úr! Ott liheg teljesítményével Szanyi Tibor nyakában. S ezt is alul tudta múlni ott, Szolnokon, a saját odaadó hívei körében. Amikor arról beszélt, hogy mi ba…unk kecskét.

    „A kecskével ők is csinálhatnának valamit pluszba’; azt most nem mondanám ki, hogy mit. De szerintem tudják, mire gondolok. Bár az állatvédők tiltakoznának. És joggal. Mert ezt még a kecskék sem érdemlik. Csak a fideszesek.”

    Ezek az ön szavai. Ezért egy kocsmában rongyosra vernék önt, és ez nagyon hasznos megoldás lenne. Ugyanakkor lenne benne férfiasság, s éppen ezért nem fog soha bekövetkezni. Hiszen itt önről van szó. Ön pedig alkonyatkor malacságokat rajzol a budi falára. Kakival. És felizgulva liheg közben. Ilyesféle alakokat pedig nem tisztel meg tisztességes ember veréssel. Inkább átlép rajta, miközben illatos keszkenőt szorít az orra alá.

    Szép, hosszú sorba állt be, elnök úr. Ez a sor Kun Béláéktól ér egészen az ön puhány alakjáig. Amikor a patkánylázadás után emigrációba kényszerültek az önök elődei, ott folytatták, ahol idehaza abbahagyták. S mert akasztani már nem tudtak, maradt nekik a verbális pusztítás. Az egyik legundorítóbb féreg az önök elődei közül Kunfi Zsigmond volt. Ő például így írt a Világosság című szennylapban, 1920. június 29-én:

    „A megvetés, az undor és felháborodás tarajos hullámai csapkodnak Magyarország körül. A gyűlölet drótsövénye zárja el Magyarországot az egész világtól. Minden erkölcsös és tisztaságra valamit adó ember befogja az orrát, ha a magyar nevet hallja. Annak a trágyadombnak dögletes bűze, amelyet kereszténykurzusnak neveznek Magyarországon, az európai erkölcsi és politikai köztisztaságnak égető problémájává lett, és mindenki, nem csak szocialisták, egyetért abban, hogy ezt a szemétdombot el kell hordani, és ki kell füstölni azt az országot, ahol a rend fenntartói és a hatalom birtokosai ilyet művelnek.”

    Kunfi mindezt azért veti papírra, mert a magyarok nem kértek őbelőlük. S ezt ők is pontosan tudták. Böhm Vilmos már 1919. július 5-én ezt mondta egy bizalmas összejövetelen: „A front és a gyárak munkásai egyaránt, már nem csak elégedetlenek, hanem gyűlölik ezt a rendszert.” A főpatkány, Kun Béla így beszélt a munkástanács előtt, amikor lemondott a hatalomról: „A proletáriátus elégedetlen volt a mi kormányzatunkkal szemben, és immár a gyárakban hangosan kiabálta minden agitáció ellenére, hogy »le a diktatúrával!«.”

    Nos, ennek a szellemi hagyatéknak örököse ön, elnök úr. Az elvtársai­val együtt. Miközben állandóan a népre hivatkozik, megveti és gyűlöli ezt a népet, ha nem önökre szavaz, ha nem kér magukból. És mint megzsarolt, megvesztegetett kecskeb…ókra gondol erre a népre. De a világért sem mulasztaná el, hogy politikai ellenfeleit antidemokratikus, szélsőséges gazemberekként bélyegezze meg. Egyszóval ön a tipikus kommunista, tisztelt elnök úr. Az elvtársáról, korábbi helyetteséről, az ön pártjának második emberéről pedig éppen szombaton derült ki, hogy az eddig ismert titkos számláin túl további számlákkal is rendelkezett. S ezeken 2008 és 2010 között alkalmanként napi (!) egymillió euró fordult meg. Készpénzben. Ön pedig nem megy el a nemzetbiztonsági bizottság ülésére, és azt mondja, hogy Simon Gábor előző életéből származik a felhalmozás. Mindeközben kecskét akar b…atni mivelünk.

    Elmegy ön a p…ba, elnök úr! Az elvtársaival együtt.

  26. Balos szerint:

    Skenhead: itt nem lesz jobbikos világ, ha beszarsz akkor sem. A Fideszt a baloldal fogja váltani. Előbb vagy utóbb persze. Én drukkolok, hogy a 2014-es bukta után lelépjen Szenteczky és megújuljon a csepeli baloldal. Mert ami most van, az szó szerint kriminális. Nácik viszont tutira nem lesznek Csepelen megválasztott vezetők.

  27. ebihal szerint:

    Igen történtek jó dolgok. DE abból semmi jó nem fog kialakulni, ha ez az öntelt
    hólyag mindent úgy állít be, mintha az ő és a Fidesz érdeme lenne! Ezzel csak
    rövid ideig lehet hülyíteni a népet, viszont a kijózanodás apokaliptikus lehet.

  28. Skenhead szerint:

    Balos! Nekem mindegy, felőlem cigány vajda is lehet polgármester Csepelen csak ez a zsirfejű hájförmedvény takarodjon a retkes kurva anyjába Csepelről! Ez a genny az ország szégyene! A Martens bakancsommal táncolnék rajta 😉

  29. Etikus szerint:

    Valaki hiányzik a táncból.

  30. maminti szerint:

    Ezt a seggfej vagy mi nevű hozzászólót nem lehetne kimoderálni? Senki nem kíváncsi a mocskos vislekedésére. Biztos, hogy nem jobbikos, amint ő maga is nyilatkozza, neki mindegy ki lesz a polgármester, neki Németh Sziklárddal van személyes problémája. Ezt a téma nem tartozik ide.
    A kerület fejlődées kapcsán: A Daru-domb és a Kis-Duna part, nomeg a Tamariska domb valóban nagyon megszépült, örülünk is neki. Amin sokunk véleménye szerint változtatni kéne, az pl. a kerületi “faápolási program”. Könyörögve kérem, hagyjanak fel a fák koronáinak lecosnkolásával. Maguk a munkások is megmondják, hogy ők sem értik, miért ezt csináltatják velük, miközben lenne valóban fontos munka kerületszerte. A mostani nyarakon örülni kéne minden fakoronának, ami egy kis árnyékot ad, és hűti a levegőt, miért sivatagosítják el a kerületet?
    A másik, hogy a fent említett megszépült parkokban a közterület felügyelők gyakrabban jelenjenek meg váratlanul, mert a kutya-tulajdonosok továbbra is póráz nélkül sétálgatnak nagytestű kutyáikkal, és persze nejlonzacskó nélkül, úgyhogy tele van kutyapiszokkal minden.
    Ami negatív változás a kerületben, igaz az MSZP alatt kezdődött, a kerület ellumpenosodása, tele vagyunk hordákban lézengő cigányokkal, az utcákon lépten-nyomon vedelő hajléktalan és hajlékkal rendelkező ámde totál lecsúszott alkoholista lakossággal, csikkekben bokáig járunk a parkokban, buszmegállók környékén. A kerület rehabilitációját nem fogják tudni véghez vinni, ha ez a folyamat folytatódik, a lakosság összetételének változási irányát meg kell fordítani, különben elkerülhetetlen a lezüllés.
    Hát ezekhez sok erőt kívánok a következő önkormányzatnak, legyen az Fidesz, vagy Jobbik (MSZP és liberális holdudvara már bizonyított, őket nem szabad visszaengedni még a vezetés környékére sem).

  31. Doki szerint:

    Királyerdő nagy része betonos lett, sűrűbben közlekedik a hév, volt óvoda és orvosi rendelő felújítás, szegényeknek faosztás télen, rendezettebbek lettek a közterületek. Persze van még min javítani, de bízok benne, hogy azok is mind meg fognak valósulni a következő 4 évben.

    Skenhead! Nem kötelező szeretni valakit, de az még nem ok erre a primitív viselkedésre…

  32. Doki szerint:

    Mamintinak viszont igaza van abban, hogy valóban nem kevés lumpen alak mászkál a kerületben és szállnak fel mocskos ruhában a buszokra. Ha már megvesszük a jegyet, bérletet jogunk van kulturált, tiszta környezetben utazni. Erre jobban oda kéne figyelni és a közteresek is gyakrabban kéne igazoltatniuk a gyanúsabb kinézetű egyéneket.

  33. Doki szerint:

    köztereseknek

  34. maminti szerint:

    Jav: Szilárddal. Elnézést.

  35. ebihal szerint:

    Doki!
    Mi lett betonos? Jártál egyáltalán Királyerdőben?

  36. öregedöbandi83 szerint:

    Skenhead.Látom neked is volt gyerekszobád,társbérletben a marhákkal.A pofádról lesülhetne a bőr,hogy így fejted ki a véleményed bárkiről?.Nem gondolod,hogy Anyák,Gyerekek és Hölgyek is olvassák.Nem kötelező senkit sem szeretni,a többség viszont szereti,mert megválasztották.Eszed,nem eszed nem kapsz másikat.Higgadj le jót tesz az egészségednek.

  37. öregedöbandi83 szerint:

    T:SZERKESZTŐSÉG.!EGYET ÉRTEK ÖNÖKKEL,HOGY MODERÁCÍÓRA VÁRAKOZIK AZ ELŐZŐ ÍRÁSOM,de a benne címzett úri embernek nem nevezhető személy által leírt Polgármesterről irt mocskolódás hogyan jelenhetett meg?”idézem,zsírfejű,hájförmedvény,takarodjék a K-anyjába
    Csepelről,bakancsával taposna rajta.”Ez már a becsület sértésnek is lehet felfogni.Csodálom,hogy a Polgármester még nem reagált rá jó türelme van,lehet hogy nem alacsonyodik le az ilyen alpári stiíust használó személyhez?

  38. admin szerint:

    Kerestük a hivatkozott hozzászólást, de nem találtuk. Biztosan el lett küldve? Mikor?

  39. admin szerint:

    OK, meglett, kitettük. Egy másik szerkesztő moderált, de ahogy néztük, joggal.

  40. grün szerint:

    “Németh Szilárd: Szemmel látható a fejlődés”
    Sőt, ha mérlegre tesszük kilókban is mérhető! 😛 😀

  41. grün szerint:

    öregedöbandi83!
    Hidd el van az a pénz amennyiért még “feketeseggű”-nek is nevezheted! 😛 😀

  42. Balos szerint:

    Én baloldaliként a Németh Szilárdra fogok az egyéniben szavazni. Azért, mert a csepeli balliberális banda egy bűnbanda. Amíg Szenteczky a főnök, rájuk sehol, semmiképpen és semmikor nem szabad szavazni.

    Ezt javaslom minden értelmes baloldalinak. Csepelen előbb az MSZP-t kell leváltani, aztán újjáépíteni. Aztán csuklóból lehet buktatni a Fideszt. Csepel ugyanis baloldali volt, és az is maradt.

  43. ebihal szerint:

    Balos!
    Te most komolyan azt javaslod, a Szilárdra szavazzak? Normális vagy?

  44. kispajtás szerint:

    admin szerint:
    2014. március 30., vasárnap – 14:10
    Előtte meg még locsolókocsi sem volt, mert az előző városvezetésnek ez sem volt fontos. Tavaly június 21-től működik “Kacsa”, tehát még be kellett üzemelni.

    A süketelésnek semmi értelme, a szocik idején volt épp, hogy a locsolókocsik ellepték Csepel utcáit szakadó esőben. Ez annyira felháborított, hogy befelé menet bekanyarodtam az FKFV.telephelyére, hogy megkérdezzem a diszpécsert: Uraim, maguk normálisak? Mire az volt a válasz, hogy van a havi kontingens, amit szét kell locsolni az ütemterv szerint, még ha esik is az eső…

    Piti dolognak tűnik a fenti eset, admin hivatkozása aztán végképp. De rámutat a legfőbb hibára: a hatalomból fakadó arroganciára és a borzalmasan rossz kommunikációra…
    A démonüldözésnek meg az állandó komcsizásnak válogatás nélkül – bizonyára lesz “eredménye”. (lásd még pl. nagyapó, Bugi, Gordon és társai)
    Kissé félve figyelem, hogy ez a fajta botrányos kommunikáció mibe fog fájni a Fidesznek a mai választáson? Remélem, hogy nem a baloldal megerősödését hozza magával…
    Békességre van szükségük az embereknek, meg kiszámítható jövőre és arra, hogy a határokon belül élők is teljes joggal magyarnak érezhessék magukat.

  45. felix szerint:

    Kispajtás
    Igazat szóltál.

  46. öregedöbandi83 szerint:

    Grün!Viccnek jó az írás,csak komolytalan nem építő jellegű.Az eredményekről.vagy a hibákról kellene írni,nem a szó cséplést szorgalmazni.Vagy mindegy mit írsz csak szerepelhess.Ráérő ember vagy,jó neked.

Itt lehet hozzászólni !