Családi Egészségnap – Hasznos kikapcsolódás a Duna-parton, koncertek a Szent Imre téren

Csepel.hu

Családi Egészségnap - Hasznos kikapcsolódás a Duna-parton, koncertek a Szent Imre térenCsaládi Egészségnap - Hasznos kikapcsolódás a Duna-parton, koncertek a Szent Imre térenCsaládi Egészségnap - Hasznos kikapcsolódás a Duna-parton, koncertek a Szent Imre téren

A szombaton letett fonalat vették fel március 30-án, vasárnap a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban a Családi Egészségnap résztvevői, szervezői.

A kétnapos egészséges hétvége második felében is helyet kapott a felismerés, a felvilágosítás és a szórakozás is, lezárásként pedig a csepeli reménység, Péterffy Lili és az ország egyik legismertebb énekese, Demjén Ferenc adott fergeteges koncertet a Szent Imre téren.

Már 9 óra után aktív testmozgásban vehettek részt a látogatók: Makay Miklós Nippon Zengo bemutatója és oktatása alaposan felrázta a koránkelőket.  A színpad egyik legsikeresebb produkciójának is egy zenés-táncos előadás bizonyult: Pinelli Andrea Zumba órája hatalmas sikert aratott: még néhány bátrabb apuka is részt vett a foglalkozáson. Amíg a mentő megérkezik címmel tartott előadást Varga Vanda, az Országos Mentőszolgálat mentésirányítója. A szakember bemutatójában felhívta a figyelmet a leggyakoribb hibákra, a legfontosabb szabályokra, hiszen ahogyan fogalmazott “mentőt hívni egy sérült személyhez nem csak lelkiismereti kérdés, állampolgári kötelesség.” Varga Vanda az érdeklődőknek egy rövid oktatást is tartott: mit kell tenni nagy bajban, míg a mentő kiérkezik a beteghez? A tanultakat a résztvevők kipróbálhatták egy demonstrációs babán.

Felnőtteknek, gyerekeknek, mindenkinek

Dr. Brunner Péter Kell-e félni a doktor bácsitól? című előadása nem csak a szülőket, a gyerekeket is megnyugtatta, a címben feltett kérdésre a válasz: nem. A gyermekgyógyászati interaktív előadas után több érdekes, színvonalas prezentáció következett, többek között a nőgyógyászati daganatok megelőzéséről. A rendezvény teljes időtartama alatt üzemeltek a “kis rendelők”, ahol légzésfunkciós vizsgálat, vérnyomás- és vércukormérés várta a látogatókat. Kónya Tünde, a Csepeli Tüdőgondozó Intézet vezető asszisztense elmondta: a légzésfunkciós vizsgálat elsősorban a dohányzók figyelmét keltette fel, de több nemdohányzó is próbára tette tüdejét. Kónya Tünde büszkén összegzett a kétnapos rendezvény vége előtt: 6 dohányzó komoly elhatározással fordult a leszokás felé, többen pedig információt kértek a leszokáshoz igénybe vehető segítségről. Nagy népszerűségnek örvendett a vércukorvizsgálat is – szerencsére. Több, mint 100 résztvevő mérette meg vércukorszintjét, összesen 23 pácienst küldtek további vizsgálatokra. Folytatódott a kicsik kihívása: harom sikeresen teljesített mozgásos feladat után egészséges jutalmakat kaptak.

A szabadság vándorai

A esemény méltó lezárása volt az a nagyszabású koncert, amelyet bár eredetileg március 15-én tartottak volna meg. Akkor a viharjelzés miatt meghiúsult, most azonban nagy örömet okozott a résztvevőknek. Elsőként az X-Faktorban ismertté vált csepeli előadó, Péterffy Lili lépett a Szent Imre téren felállított színpadra, majd egy valódi legenda, Demjén Ferenc köszöntötte a teret megtöltő közönséget. A másfélórás koncert nagyszerű hangulatban telt, újabb szerzemények mellett olyan örökzöld slágerek is felcsendültek, mint a Jégszív, a Szabadság vándorai vagy a Sajtból van a hold. A koncert végén Németh Szilard országgyűlési képviselő, a kerület polgármestere Csepel Díszpolgára díjjal tüntette ki az ország egyik legelismertebb énekesét, aki köszönő szavaiban megemlékezett azokról az időkről, amikor fiatalként gyakran lépett fel Csepelen. Demjén Ferenc művészi kvalitásai mellett nagylelkűségéről is meggyőzte a résztvevőket: a díjjal járó anyagi elismerés nagyobb részét a kerületben élő nehéz sorsú gyerekeknek ajánlotta fel. Az érzelmekben gazdag koncert másképp nem is érhetett volna véget, mint ráadás zenével, Csepel Díszpolgára három ajándék dallal lepte meg a csepelieket.

FOTÓALBUM

Forrás: Csepel.hu

3 hozzászólás “Családi Egészségnap – Hasznos kikapcsolódás a Duna-parton, koncertek a Szent Imre téren” bejegyzésre

  1. Etikus szerint:

    Hála a jó Istennek, béke van, szeretet van, kiteljesedett a magasztos nagylelkűség.
    Vajon miért?
    Mert a kommunisták elmentek…………..bunkert ásni maguknak? Hiába, vesztüket érzik, rohamosan közeleg április 6.
    Mindenki azt kapja vissza, amit adott!

  2. ebihal szerint:

    Úgy látszik Etikusnak betett a szombati szeansz!

Itt lehet hozzászólni !