Simon már öt eltitkolt bankszámlánál tart

Mno

Simon már öt eltitkolt bankszámlánál tart

A Simon-ügyben végrehajtott házkutatások és banki információk beszerzése során a pénzügyi és nyomozó hatóságok olyan pénzintézeti dokumentumokat és tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, amelyek révén több újabb, Simon Gáborhoz tartozó bankszámlát tudtak azonosítani. Simonnak a salzburgi Bankhaus Spänglernél, a grazi Bankhaus Krentschkernél és a zürichi UBS AG Banknál is voltak számlái, amelyeken nagy összegű, esetenként akár az egymillió eurót is elérő készpénzes be- és kifizetéseket bonyolított le.

A lefoglalt pénzügyi dokumentáció számlanyitással kapcsolatos német nyelvű iratokat, Simon Gábor aláírásával ellátott aláírási kartont, bankforgalmi kivonatokat, illetve készpénzfelvételi és befizetési bizonylatokat tartalmaz. Ezekből kiderül, hogy egy Simon Gábor nevére szóló számlát 2008. január 28-án nyitottak meg a salzburgi Bankhaus Spänglernél. A pénzforgalmi bizonylatok tanúsága szerint Mesterházy Attila MSZP-elnök volt helyettese ezen a számlán gyakori és nagy összegekre rúgó tranzakciókat hajtott végre. 2011. április 4-én például a számla egyenlege 762 346 euró (körülbelül 230 millió forint volt). A számla forgalma a 2008 és 2010 közötti időszakban volt a legsűrűbb.

Előfordult, hogy néhány naponta regisztrált a bank rendkívül nagy összegű, esetenként az egymillió eurót is elérő készpénzes be- és kifizetéseket, illetve ennek a számlának a terhére tőzsdén kívüli értékpapír-vásárlásokat is végeztek.

Simon Gábor az ugyancsak osztrák Bankhaus Krentschker grazi kirendeltségénél is vezetett bank- és értékpapírszámlát. A bekért és lefoglalt banki dokumentáció szerint az MSZP volt elnökhelyettese itt is nagy összegű pénzforgalmat bonyolított le, jellemzően szintén készpénzes be- és kifizetésekkel, amelyek esetenként több százezer eurót tettek ki.

Simonnak volt számlája a zürichi UBS AG Banknál is, a hatóságok az ehhez kapcsolódó dokumentációt is beszerezték. Ezen a számlán 2011. március 30-án az egyenlegközlő bizonylat alapján 347 068 euró volt. A bizonyítékok alapján az is megállapítható, hogy ennél a pénzintézetnél Simon Gábor egy széfet is bérelt. Mint ismeretes, Simon Gábor nevéhez több osztrák bankszámla is köthető. Az MSZP volt elnökhelyettese 2008 januárjában nyitott Ausztriában (az Index információi szerint a Volksbanknál) számlákat, és ezeken 2008. január 28-án és 2009. április 10-én 575 000 eurót és 162 954 dollárt helyezett el. A betétszámla egyenlege 2013. október 16-án 770 000 eurót mutatott.

2014. február 10-én, vagyis hat nappal azután, hogy a Magyar Nemzet beszámolt Ausztriában rejtegetett majdnem negyedmilliárd forintos vagyonáról, Simon Gábor a budapesti Magnet Bankban nyitott számlát, amelyen egy ismerősén keresztül helyeztetett el 75 millió forintnak megfelelő devizát Gabriel Derdák névre kiállított bissau-guineai útlevele segítségével.

– Folytatódik a „szocialista bűnregény” – így reagált a Simon-ügyMNO.hu által feltárt epizódjával kapcsolatban a Fidesz. Selmeczi Gabriella szóvivő felhívta a figyelmet, ez már a harmadik nagy összegű titkos bankszámla, amit találtak, melyeken több mint 600 millió forintot tartottak. A Fidesz felszólította az MSZP elnökét, valljon színt arról: mit tud a százmilliókról, kinek a pénzét tartották a számlákon, s hány szocialistának van még ilyen bankszámlája.
Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője az újabb számlák kapcsán közölte: azt várják, hogy a „nagy baloldali összeborulás” vezetői megmagyarázzák maradék híveiknek és a teljes közvéleménynek, kinek a pénzét kezelte éveken keresztül Simon Gábor, az MSZP bukott második embere. – Az újabb százmilliók forrására joggal kíváncsi minden magyar választópolgár – fogalmazott.

Újabb számlák

Bankhaus Krentschker (Graz): A számlán több százezer eurós be- és kifizetések történtek.

UBS AG Bank (Zürich): A számla egyenlege 2011. március 30-án 347 068 euró volt.

Bankhaus Spängler (Salzburg): A számlán nagy összegű  tranzakciókat hajtottak végre. Az egyenleg 2011. április 4-én 762 346 euró volt.
Volksbank (Bécs): 2008. január 28-án és 2009. április 10-én 575 000 eurót és 162 954 dollárt helyeztek el. A betétszámla egyenlege 2013. október 16-án 770 000 eurót mutatott.

Magnet Bank (Budapest): Gabriel Derdák nevére kiállított bissau-guineai útlevél segítségével 75 millió forintnak megfelelő devizát helyeztek el.

Forrás: Mno

18 hozzászólás “Simon már öt eltitkolt bankszámlánál tart” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Szegény Mesterházy még mindig nem tudja, hogy volt helyettesének honnan van/volt állandóan növekvő vagyona? De azért országot merne/tudna vezetni?
    Érdekes! Az ország szegényedett, kölcsönre szorult, Simon vagyonosodott.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  2. grün szerint:

    “Simon már öt eltitkolt bankszámlánál tart”
    .
    Sajnálatos félreértés! Ezek a nyilvánosságra került számlák!
    Az eltitkoltak száma még olyan mint a fityesz programja!
    Senki nem tud róla semmit! 😛 😀

  3. gratulálok szerint:

    miután a bűntársát eltették láb alól, hülye lesz köpni.

  4. gratulálok szerint:

    de legalább egy igazságos ítélet már született az ügyben…

  5. Etikus szerint:

    Na tessenek olvasni! Kommunista jogutódok, mi ez a mérhetetlen csend!
    Pedig vannak Önök között oly nagy pofával rendelkezők, hogy nem is lehetne……..Most meg, már védekezésre is képtelenek. Csak hápognak, mint a partra vetett hal, mert nem az ő zsebükben landoltak, azok az anyagi javak, amelyek nyilvánvalóan törvénytelen eszközök révén “került kézbe.”
    “Elterelési hadművelet volt csupán,” hogy Európából nem vándoroltak pénzek az mszp-hez. No lám azt sem kellett tudnotok, mint ahogyan a zseni által csak nem tökélyre fejlesztett trükkök százait sem! Ezeknek, ilyen bűnszervezetben lévőeknek, a parlament küszöbét sem volna szabad átlépni. A Törvény eszközével, ezt a pártot mielőbb fel kell számolni, hiszen a bűnügyek melegágyát képezik! A bűnszervezetet működtetnek, fedeznek, s teszik a hülyét már nem először. (ISM) S tessenek mondani, meddig akarják még védeni, védelmezni őket bizonyos szinteken? Rajtuk, rajtunk ámul és bámul a világ, a mérhetetlen korrupción, ami e honban folyik. Most is el kellene futni ez ügyben Brüsszelbe, Amerikába stb. és verni a mellüket, tessenek nézni bennünket, mi mindenre vagyunk képesek a trükkök százai révén. Mekmesterrel az élen.

    “Simon Gábornak a zürichi UBS AG Banknál is volt számlája. Ezen a számlán 2011. március 30-án az egyenlegközlő bizonylat alapján több mint 347 ezer euró volt.
    A lap szerint az említett számlákon “esetenként akár egymillió eurót is elérő készpénzes be- és kifizetéseket bonyolítottak le”.

  6. Etikus szerint:

    Ugye a múlt héten írtam!
    Választásokig, csak nem minden napra fog jutni ilyen és hasonló ügy, amelyen sajnos már a nagyérdemű is alig alig tud csodálkozni. Sajnos, ezek az ügyek, a velejéig romlottak által, óhatatlanul immunitást váltanak ki. Belefárasztják a társadalmat, ebbe a fene nagy demokráciába, amit maguknak kreáltak a 25 év során.

  7. Etikus szerint:

    A felépítmény visszaható ereje, az alapra!!! Kerekasztal általi osztoszkodásra!!!
    Minden bűnnek eredete, a múltban gyökeredzik……….Akkor nem volt képes a társadalom megszabadulni a több évtizedes bűnszervezettől, ma is annak issza a levét, mi több hordozza magával, mint púpot a hátán.

  8. felix szerint:

    Vége a Simon ügynek.
    Etikus felgöngyölítette, letárgyalta és meghozta az ítéletet.
    A demokraták meg csak tökölnek a törvényes úttal.

  9. Etikus szerint:

    Itt már régen nem Simon ügyről, itt a demokráciába vetett hitről van szó, amit azzal a galád szervezet és tagjai folytatólagosan bűnszervezetben működtetnek. Évtizedek óta.
    Megrengeti abba vetet hitét a társadalomnak, akit ezáltal súlyosan demoralizálnak ezek a szervezett formában bonyolított bűncselekmények. Én így gondolom, aki meg másként, az szerintem bármilyen szinten cinkosságot vállal, minimum, vagy részese volt és talán mai is az!
    Tisztelet a kivétel.

  10. felix szerint:

    Ilyen volumenű ügyeket a két nagy párt egymás nélkül nem bonyolít és nem dob fel.
    Szerintem ez nem párt ügy, illetve csak annyiban, hogy az MSZP egy magas “rangú” tisztségviselője érintett benne.
    Várjuk ki a végét.
    Az, hogy a pártok korruptak nem újság és nem kéne egynek a nyakába vágni, mert ezzel csak az igazságot kendőznénk el.

  11. nagyapó szerint:

    Jön a kocsmaszöveg. Minden párt korrupt. Igaz lehetne, de miért csak szocik mennek a kaptárba?? Nem visznek sem jobbikost, sem munkáspártit, sem szocdemet, sem kereszténydemokratát, sem fideszest, csak szocit.
    Na mármost a szocik, vagy nagyon korruptak, vagy nagyon buták. Egyik sem kedvező választóiknak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  12. Sampon korpás hajra szerint:

    Simon nem olyan tökös,mint Cusi,előbb,vagy utóbb,de énekelni fog.Ha rádöbben hány év vár rá a kaptárban köpni fog,hogy mentse magát .Mert ebben az ügyben ő a balek.De amilyen beszari nem fogja elvinni a balhét,pláne mások helyett.Csak idő kérdése és megtörik és akkor reszkethetnek az elvtársak,kiről mit tud elmondja.Csak dőljünk hátra a fotelben és élvezzük a fejleményeket.Ja és vasárnap ne felejtsünk el a Fideszre szavazni!

  13. felix szerint:

    Szemétláda.
    Te buta paraszt. Semmihez sem tudsz normálisan hozzászólni.
    Amíg Polt főnök addig jeles fideszes nem bukhat.

  14. Etikus szerint:

    “Csak dőljünk hátra a fotelben és élvezzük a fejleményeket.”

    Hát ez az amire ilyen ügyek kapcsán képtelen vagyok.
    Itt nem Simonról van már régen szó! Miért nem lehet ezeket az összefüggéseket megérteni? Az áldemokrácia is veszélyeztetve van, nem beszélve ezek legkülönbözőbb folyamatairól, amelyek nem hogy szűnnének a 25 év alatt, egyre inkább terebélyesedik.
    A társadalomban meglévő erkölcsi morálról nem is beszélve, mennyi kárt okozhat.

  15. ebihal szerint:

    Nem igazán értem ezt a nagy aggódást a demokráciáért egy bűnügy kapcsán! A
    bűnöst megfogták, és ha elég ügyesek még el is ítélik. DE! Mikor fogják meg azokat,
    akik folyamatosan kiadják a nyomozás adatait? MERT ez az, ami veszélyes!

  16. felix szerint:

    Ebihal.
    A demokráciát nem azok veszélyeztetik akiket elkapnak, hanem azok akiket futni hagynak és akik futni engedik.

  17. Gordon szerint:

    A demokráciát a maffiabaloldal veszélyezteti – a határtalan maszop korrupcióval.
    Vissza a lóvét etánsak!

  18. grün szerint:

    “Bizonyítani nem tudta ugyan az Országgyűlés mentelmi bizottsága, hogy az eltitkolt százmilliók összefüggésben állnak Simon Gábor képviselői, illetve MSZP-elnökhelyettesi tisztségével, de a testület szerint a gyanú fennáll. A bizottság elfogadta a Simon-ügyet lezáró jelentést, amelynek sorsáról már az új Országgyűlés dönt.”
    .
    A seggüket kitörülhetik egy bizonyítatlan gyanúval!
    Forduljanak bizalommal a Vörös Csepel könyv szerzőjéhez, mint a téma szakértőjéhez!
    Esetleg néhány többszörösen gyanúsított csepeli képviselőhöz! 😛 😀
    .
    http://mno.hu/ahirtvhirei/elfogadtak-a-simon-ugyet-lezaro-jelentest-1218925

Itt lehet hozzászólni !