Mit szólna ehhez Jimmy szelleme?

Csepel.info

Jimmy sírja

Zámbó Jimmy temetése

Emlékeznek még arra a pillanatra, amikor meghallották Zámbó Jimmy tragikus balesetét? 2001. január 2-a volt. Délelőtt fél tíz körül kezdték bemondani a rádiókban. Régen volt, mégis sokan fel tudják idézni azokat a pillanatokat. És lehet szeretni vagy utálni Jimmyt, egy biztos. Hatása máig tart, számait most is játsszák. Amerre magyarok élnek szerte a világban, dalait mindenhol ismerik.

De nem csak dalaiban maradt fenn Jimmy. A „Király” jószívűsége is legendás volt. Több jótékonysági koncertet adott, a Delhusa Gjonnal készített lemezből befolyt összeget a tiszai árvízkárosultak megsegítésére ajánlotta fel. Kevesen tudják, de a közelmúltban új buszmegállót kapott csepeli görög katolikus templom talán fel sem épülhetett volna a segítsége, adakozása nélkül. Az a templom, ahol tragikus balesete majd halála után a búcsúztatása volt.

Ön szerint mit szólna mindehhez Jimmy szelleme? A király síron túli dalairól szavazhat a Csepel.info hírblogon, ahol egy videóval fel is idézzük temetésének pillanatait. Véleményét a fórumban Ön is leírhatja!

Úgy tűnik azonban, hogy a Jimmy halála óta eltelt 13 esztendő is kevés volt ahhoz, hogy a róla – családjáról – szóló pletykák, hírek, botrányok ne szerepeljenek rendszeresen a bulvárlapokban. Persze még mindig címoldalon. Visszatekert kilométerórájú autót adott el Zámbó Tihamér – adott hírt egy rendkívül kínos adásvételről a Blikk március közepén. Pár nappal azelőtt Zámbó Krisztián „megdöbbentő vallomását” hallhattuk arról, hogy az ő szobájában lőtte le magát az édesapja. A szobába egy másik tudósítás szerint azóta sem mer bemenni. Januárban pedig abból lett botrány, hogy le akarták csiszoltatni Zámbó Jimmy sírjáról felesége nevét. Edit évek óta boldog párkapcsolatban él – indokolták elhatározásukat.

Előbbieknél viszont talán érdekesebb, hogy a modern korral haladva egy QR-kód került a Király sírjára. Jimmy így a síron túlról tudja azt az élményt nyújtani rajongóinak, amit életében. Ami miatt minden bulvárhír ellenére a legtöbben jó szívvel emlékeznek rá.

Csepel.info

3 hozzászólás “Mit szólna ehhez Jimmy szelleme?” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “de a közelmúltban új buszmegállót kapott csepeli görög katolikus templom”

    Nem vagyok vallásos, ezért egy hozzáértőt, ha megkérdezhetnék:
    Mi a jelentősége egy buszmegállónak a liturgiában?!
    Esetleg jegy és bérlet-árusítási joggal, mint jövedelem kiegészítés is jár a birtoklása?!
    Netán csak a polgi “Csepel fejlődik” képviselői kampányának részét képezi?! 😛 😀

  2. Jeniszej szerint:

    A betegek, öregek ezzel a buszmegállóval könnyebben elérhetik a görög katolikus templomban tartandó Isten tiszteleteket. – Így szélesebb tömegek érhetik el a görög katolikus liturgiákat.
    Csepelen figyelnek az öregekre is.
    Ilyen “eccerű”!
    Minek az időseknek bérlet? 🙂

  3. Bugi szerint:

    Mivel grün kommunista, soha nem fogja megérteni minek biztosítson az önkormányzat közlekedési lehetőséget, amikor azt a pénzt el is lehetne lopni.

Itt lehet hozzászólni !