A csepeli Fidesz helyi népszavazást kezdeményez a Kis-Duna-part ügyében

Fidesz-KDNP frakció

 

Kis-Duna part

Sokan megmentenék

A csepeli önkormányzat vezetői és MSZP-s többsége – határozott tiltakozásunk és ellenszavazataink ellenére – úgy döntött, hogy wellness központ megépítése céljából eladja az önkormányzat hat Kis-Duna-parti ingatlanát. A helyi lakosok és a Kis-Duna zöld környezetét féltő, óvó civilszerveztek az ingatlanügyletet és a wellness központ megépítését is ellenzik. Legfőbb ellenérveik a többszörösére növekvő közúti forgalom miatti környezetszennyezés és balesetveszély; a Kis-Duna-part közcélúságának elvesztése és az önkormányzati vagyon elkótyavetyélése voltak.

A Fidesz-KDNP frakció megdöbbentőnek tartja, hogy az MSZP egészség- és környezeti hatástanulmány nélkül erőltette át az ingatlaneladást. Véleményünk szerint a „wellness központ megépítése” csak máz, a valódi ok: a rendkívül értékes, stratégiai ingatlanvagyon részét képező telkek feltétlen eladása. Az ügyletet egyébként hasonlóan bonyolítják le, mint tavaly – a lakosok érdekeinek szintén a semmibe vételével történt- lakópark céljára eladatott Kis-Duna-parti telkek esetében. A jelenlegi ingatlaneladás kérdésben még a koalíciós partner, az SZDSZ is magára hagyta a mohó szocialistákat.

A Fidesz-KDNP frakció álláspontja szerint egy ilyen jelentős – több milliárd forint értékű – stratégiai-vagyon eladás és beruházás csak a kerületi lakosok érdekeinek figyelembe vételével és aktív bevonásával történhet.

Ezért nyújtottuk be a döntés napján azt a javaslatunkat, hogy a képviselő-testület, élve az önkormányzati törvényben foglalt jogával, kezdeményezzen helyi népszavazást az ingatlanok értékesítéséről és a wellness park megépítéséről. Az MSZP-s többség azonban hallani sem akart arról, hogy a csepeliek közvetlenül dönthessenek ezekben a kérdésekben. Emlékezetes, hogy szocialisták a Csepel SC ingatlanjairól szóló helyi népszavazási kezdeményezésünket is megtorpedózták. Tóth Mihály polgármester és párttársai ezekkel a döntésekkel egyértelművé tették, hogy az ingatlanügyekben összejátszanak a „befektetőkkel”, és a csepeli lakosok továbbra sem érdeklik őket.

Ezzel szemben a Fidesz-KDNP frakció egyik kérdésben sem mondott le a csepeliek vélemény-nyilvánításáról, az itt élők érdekeinek védelméről. Csepelen – az MSZP akarata ellenére is – kezdeményezhető kötelező érvényű helyi referendum. Ehhez 6300 csepeli választópolgár támogató aláírása szükséges. Amennyiben az ellenzék, a civilszervezetek és lakosság – széles összefogással – ez utóbbi lehetőség mellett döntenek, akkor a csepeli Fidesz kezdeményezni fogja a helyi népszavazást. A kerületi MSZP cinikus, pökhendi és a kerület jövőjét elzálogosító politikájának megálljt kell parancsolni!

Németh Szilárd
frakcióvezető

28 hozzászólás “A csepeli Fidesz helyi népszavazást kezdeményez a Kis-Duna-part ügyében” bejegyzésre

  1. p3tik3 szerint:

    Már csak 6299 aláírás kell. 🙁 + 🙂

    Vajh’ mi pénzt kérhetnek érte? Nekünk csepelieknek kellene közösen megvennünk, talán az lenne az egyetlen megnyugtató megoldás…

  2. Rocky Bilbao szerint:

    Annyi kevés a csepeli érték, óvjuk meg.

  3. Marcsi szerint:

    Most végül még is megépítik a lakóparkot?
    De amugy elég jó ötletnek tartom én is, hogy vegyük meg közösen a Dunapartot.

  4. matyi szerint:

    Csepeliek! nehadjuk magunkat ! mindent elednak mielöt lécet vesznek!
    A testületi gyülésre érdemes beülni!!!!
    Volt tanács elnök Orosz Feri ! mondja ! én javaslom aszt a többi csak nyomja a gombot ! tisz! kivételnek! !
    népszavazást akarok söt többek nevében is mondhatom!
    Csepeliek ébredjetek már ne hadjuk magunkat!
    Csepel a MIenk lakosoké! Népszavazást!!!
    50 ota itt lakom de ilyen mocskos munkát még nem láttam !!!!!!!

    Népszavazás A Kis_duna acsepeli lakosoké!!!!!

  5. B.E szerint:

    A Szent Imre téren kellene eladni egy zöld színű ingatlant!

  6. Mi van itt Csepelen?L szerint:

    Ha népszavazást kezdeményez a Fidesz, azt csak támogatom, tényleg óvni kellene a csepeli értékeket, mit adunk tovább így a jövőnek?! Én gyerekkorom legszebb éveit töltöttem a Kis-Duna parton, iskola után sokat sétáltunk a parton, sokat merengtem anno a jövőmön, de ez rémálmaimban se jöjjön elő, hogy egy természetvédelmi területet megint valami “nem is tudom minek nevezzem” tákolmányra pazarolják el.
    Tisztelt Fidesz Aláírógyűjtők, segítségképp annyit:
    Több pavilont az aláírásgyűjtésre! naponta több ezer ember fordul meg a HÉV-állomásokon/Karácsony Sándor utca/Szt.Imre tér/Piac/Csepel SC pálya környéke/

    DRUKKOLUNK a sikeres hátralévő 6200 szavazat begyűjtésére!

  7. Egyesület szerint:

    Tisztelt fórumozók!
    Egyesületünk május 05-én 18 órakor a Rákóczi kertben tart összejövetelt melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. Tájékoztatást nyújtunk, a lakópark ügyében indított perről,melynek első tárgyalási fordulója május 7-én 10 órakor lesz. Másrészt a Népszavazási kezdemnyezés ügyében is beszélgetni fogunk.
    Szervezetünk az április 22-i testületi ülésen is kifejtette véleményét, folyamatosan figyelemmel kísérjük a Dunapart sorsát. Talán többen értesültek róla, reményeink szerint többen látták is, hogy a kis öböltől elindulva kitakarítjuk, illetve rendbe tesszük a partot. Minden második héten vasárnap 10 órátol várunk minden segíteni vágyót! Legközelebb május 11-én találkozunk a stran mögötti partszakaszon, hogy folytassuk munkánkat!
    Talán ezért is gondoljuk cinikusnak a testület 16 képviselőjének döntését az eladhatósággal kapcsolatban! Amikor az emberek összefognak valamiért önzetlenül önkéntesen dolgoznak érte, a hatalom cinikus módon kiárusítja azt, ami sosem volt az Ő tulajdona, hanem mindig azoké volt, akik most dolgoznak érte, a csepeli lakosságé!
    Lakópark ügyben eddig 6000 aláírás gyült össze, mely tiltakozását fejezi ki a tervezett építkezés ellen. Talán a népszavazáshoz is sikerül összegyűjteni a szükséges aláírásokat!
    A gyermekeink számára is meg kell teremteni a lehetőséget, hogy gyermekkoruk legszebb éveit tölthessék a Duna partján, ZÖLD környezetben,6 emeletes betontömbök árnyéka nélkül!
    Egyesületünk minden tenni akaró embert vár soraiba!

  8. Mi van itt Csepelen?L: szerint:

    Kedves B.E.!

    Hát most esett le a zöld épület eladása beírásod a Szt. Imre téren. Én meg ezen agyaltam vagy két és fél órát, mert én területre gondoltam, de hát a Szt. Imre téren nincs is “zöld terület”, mondogattam magamban, azt’ most látom, épületet írtál, igen sajnos természetes úton szőkésbarna a hajam 🙂

    Nagyon jó észrevétel! Tetszik!
    Üdv

  9. Ice szerint:

    Az Mszp őrült terve felháborítóan gátlástalan.Sok sikert a népszavazáshoz!!!

  10. Bajnai lehet Gyurcsány utódja szerint:

    az hogy pökhendi az orosz az nem kifejezés. a tótmisi meg a pingvin! de hol van BETMEN???

  11. CsepeliXXI szerint:

    Marcsi!!!
    Miért kellene megvennünk???
    Hiszen az a miénk!
    Itt csak az orgazdák akarják eladni (zsebre) amihez semmi közük!
    Eladták a Gyárat is!
    Volt beleszólásunk?
    Ahol Apáink,Anyáink,nagyszüleink verejtékeztek?
    Hová lett a pénz?
    Minek a pénz,ha Csepelt megfosztották az Életétől?
    A Sporit is eladják.
    Ezeknek semmi sem szent!

  12. jani szerint:

    Az egész Csepel SC- t sajna nem eladták, hanem “átjátszották ” az alapítványnak egy fillért se kérve érte !!!!!Nagy hozzáértésre valló döntés volt. Az SC értéke , ingatlan stb. tudomásom szerint több md. ft volt.. Természetes, hogy ha uszodát, vagy bármi mást akar majd az önkormányzat oda építeni bérelni kell illetve meg kell venni a szükséges területet. ÉRTITEK EZT ??????!!!!!!! Valaki válaszolja meg már nekem MIÉRT ????? Most már tényleg betelt a pohár. A csepeliek még meglévő tulajdonát ne engedjük eladni. Tegyünk érte !!! Fogjunk össze!! Mutassuk meg , hogy meg tudjuk védeni értékeineket!!!
    Használjunk ki lehetőséget erre. A népszvazással egyetértek

  13. leslie szerint:

    Azt senki nem árulja el nekünk, hogy kerültek a Csepel SC alapítványba jelenlegi gazdái, és hogy igaz-e a jelzálog és a vételi jog megszerzése.
    Erről blogozzn inkább a fracióvezető úr, meg más álnéven író képviselő.

  14. Nagyapó szerint:

    Kedves csepeliek!
    A Polgári Szövetség valószínűleg megteszi a tőle telhetőt a népszavazás sikeréért, mint ezt tette a 3 igenes szavazásnál.
    Azonban kevés az elkötelezett segítő, de szerencsére sok a szimpatizáns. H a lesz népszavazás, akkor ne csak várjuk, míg hozzánk is elérnek az ívvel, hanem mint az elvtársak, akik pl. bevitték kotogtatócéduláikat az MSZP irodába, úgy mi is keressük fel az irodákat, és ott írjunk alá (apropó: hol a KDNP, Kisgazda iroda?)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  15. ikszdé szerint:

    Én nem is tudtam ilyenről hogy van aláírásgyűjtés !!!!! Miért nem állnak ki a hév vonalára?? 1 nap alatt simán meg lenne az a ~6000 aláírás pl ha transzporensekkel állnának hogy “óvjuk meg a kis duna partot, aláírás gyűjtés” vagy csepeli piachoz..:D

  16. Papi szerint:

    Uraim!
    Ha felmennek a Csepeli Fidesz-KDNP honlapjára nagyon sok és részletes információhoz hozzájuthat mindenki Kb 99,9%-os pontossággal és igazság alappal. (Nem kormány honlap!) Papi.

  17. bhu szerint:

    Én sem láttam semmit erről! Aláírnék mindent, de soha nem találkoztam ilyen lehetőséggel, még információval is alig. Szt. Imre, Boráros, Királymajor, simán meglenne több is, mint kell.

  18. Egyesület szerint:

    Tisztelt Mindenki!
    Az aláírás gyűjtés még nem folyik, a kezdeményezést a helyi választási bizottság elnökeként a jegyzőnek is, az aláírásgyűjtő ívekkel hitelesítenie kell! Aláírás csak ezután gyűjthető! Meghatározott idő alatt kell összegyűjteni a minimum 6200-6300 aláírást. Ha elkezdődik a gyűjtés az említett helyen aktivisták lesznek jelen.
    Addig is:
    Egyesületünk május 05-én 18 órakor a Rákóczi kertben tart összejövetelt melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. Tájékoztatást nyújtunk, a lakópark ügyében indított perről,melynek első tárgyalási fordulója május 7-én 10 órakor lesz. Másrészt a Népszavazási kezdemnyezés ügyében is beszélgetni fogunk.
    Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület

  19. jaksi szerint:

    Sok a szöveg,már régen el kellett volna inditani hivatalos úton az aláirás gyüjtéshez szükséges “engedélyeket ” ! ! !
    Egyébként nagyon “tetszik” nekem az az eljárás,amikor tüntetéshez attól kell engedély kérni aki ellen tüntetni akarok.Jó vicc mi ?

  20. bhu szerint:

    Még szerencse, hogy nagyjából azért kénytelenek megadni azt az engedélyt. De miről szólna a helyi népszavazás? Hogy semmilyen nem közcélú beépítés ne lehessen? És ez ügydöntő?

  21. bhu szerint:

    Észrevettem, hogy felszedték az aszfalt focipályákat a Hollandinál meg talán a Majorban is. Nem a beépítettségi arányt akarják így kijátszani? Csak mert füvet raktak a helyére, pedig mint látjuk nem nagy természetvédők. Szerintem az emberek tudták használni azokat a kis pályákat, én spec. ott tanultam meg biciklizni.

  22. Chita szerint:

    szeretnének rabszolgákká tenni minket a saját földünkön…
    Mikor kelünk fel?

  23. Egyesület szerint:

    Tisztelt Olvasók!
    Ma 05.07-én 10 órától és 13 órától lesz a Markó u.-ban a lakópark ügyben benyújtott peres eljárás első fordulója. Természetesen a fejleményekről tájékoztatjuk az olvasókat!
    Csepeliek a Zöld Kisdunapartért Egyesület

  24. Egyesület szerint:

    Tájékoztató a ma indult perekről.

    A lakópar(t)kra vonatkozó két peres ügyet Az EMLA által természetvédelmi szempontból képviseltet , és az érintett lakók által a Közigazgatási Hivatal ellen kezdeményezett, – elvi építési engedélyt másodfokon jóváhagyó határozat elleni pereket, még nem vonták össze. Ugyanaz a biró tárgyalta, de külön időpontokban.

    Mindkét esetben a beadványok ismertetése, illetve hiánypótlásokra való felhívás történt meg.

    A következő tárgyalást november 7.-ére tűzte ki a bíró.

    Azért volt egy-két jó beszólás. Például: a Közigazgatási Hivatal jogtanácsosa a következő kijelentést tette – “a XXI. ker. Önkormányzat azért adta ki az elvi építési engedélyt (a még saját tulajdonában lévő telekre), mert nem gondolták, hogy ilyen mértékü lakossági érdeklődést fog kiváltani az ügy.”

    A lakók ügyvédje újra közvetlenül a birónál kérvényezte az építési engedélyezési eljárás felfüggesztését a per végéig. Ugyanis a tavaj októberi kérelem nem jutott el a bíróságra.

    Azt gondoljuk nem állunk rosszul, de még sok munka vár ránk, nem lankadhat a figyelmünk.

    Ehhez kérjük – minden tagunk és szinpatizánsunk segítségét!

    Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért

    Közhasznú Egyesület

  25. berta szerint:

    Hát igen! A Welness Központból nem lesz az, lakásokat fognak épiteni, de igy volt beadagolható, hogy az eladás sikerüljön.Először itt épitenek majd a parkokban, majd az ifjúsági telepen, majd jön a kikötő utáni rész, és a -Duna-sor, ezt követően jön a négysávos út, emiatt a lakók menekülnek a Hollandi másik oldaláról is, amelyet ez a cég majd áron alul felvásárl, előszor az első sor, majd amásodik és igy tovább, amig egész Királyerdőt meg nem szerzik…..
    Miben tudnánk segiteni?

  26. berta szerint:

    Igy kellene vezetni a kerületet! Aki teheti, olvassa el a Siófoki Polgármesteri Hivatal középtávú tervét… Ők saját maguk épitettek Welness -Központot, minden fillér bevétel és kiadás fenn vann az interneten, mindenki láthatja, hogy gazdálkodnak a lakosok pénzével, mi éri meg és mi nem. Látható a fejlődés, bővülnek szépen….. és mi? Nalunk mindent eladnak, ez a legegyszerúbb, nincs vele tovább gond és még a zsebbe is kerül. Az elkerülő utat sem tudták a fővárosból kiverni, semmit nem tudnak elérni….csak eladni. Arra számitanak, hogy lakótelepeken élőket nem érdekli a kerület sorsa, elég , ha ott tisztogatják a játszótereket , ültetnek néhány fát és akkor az ott lakó 50000 embernek már befogták a száját…. és ez elég a szavazáskor. Én nem akarom elhinni – és nem is hiszem el, hogy a lakotelepeken ilyen felelőtlen emberek élnének, nem akarom elhinni, hogy az ott élőkben nincs semmi tulajdonosi érzés , semmi közzösséghez tartozási érzés . Nem akarom elhinni, hogy Csepelen él 50000 ember, akit nem érdekel, hogy mi lesz az ő vagyonával is……azt gondolom, hogy a lakótelepen élők – mint az édesanyám is, nagyon felelősen gondolkodnak.Úgy vélem, egy esetleges népszavazáskor biztosan szavaznának ők is a kerület vagyonának eladása ellen.

  27. Egyesület szerint:

    Kedves Berta!
    Vasárnap május 11-én 10 órától takarítjuk a Dunapartot. A Hollandi cukrászda felől a strand mögött folytatjuk a munkát!
    Segíteni most ebben tud.
    A többit meglátjuk!
    Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület

  28. miska72 szerint:

    Önkormányzati MAFFIA!

Itt lehet hozzászólni !