“Én, veled ellentétben Magyarországon születtem” – finoman románozott Németh Szilárd embere

Csepel.info

Folytatják… bal oldalon Gál Balázs, a csepeli fideszes lejáratókampány “arca” látható

Ahogy mondani szokás, Németh Szilárd semmit nem felejtett, és semmit nem tanult a június 9-i bukásából. Ott folytatja a Borbély Lénárd polgármester elleni háborúját, ahol abbahagyta. Ebbe még a románozás is belefér, miután a polgármester Nagyváradon született, és csak kétéves korától lakik Csepelen.

Bár még nem hivatalos a döntés, Németh Szilárd a csepeli képviselő-testületbe Tóth Endre Mátét, a Dél-Pesti Tankerületi Központ vezetőjének fiát, valamint Gál Balázst, a Csepel SC egyik vezetőéjét küldi be. Ők a legvadabb hívei, akik – információink szerint – a polgármester elleni lejárató kampányt is vezették. Gál már első nyilatkozatával egyértelművé tette, hogy ugyanazt a kampányt folytatja, amelyre a csepeliek a választáson nemet mondtak. Úgy utasította el az önkormányzati mandátumátvételt, hogy – miután még nem hivatalos a listás képviselői helye – semmi keresnivalója nem volt az ünnepségen.

DK után szabadon

Már a kampányban megjelent Borbély Lénárd románozása a csepeli Fidesz és a Fidelitas internetes trollhadseregének végső érveinél. Ők főként a Facebook-oldalakon próbálták elhitetni, hogy – mivel nem a mai Magyarország területén született – a csepeli polgármester román. Ebben az a meghökkentő, hogy ezt a stílust a jobboldalon máshol teljesen elutasítják, és még a baloldaliak többsége is ordas bunkóságnak tartja. Egyedül a Demokratikus Koalíció berkeiben megszokott, hogy a határon túli magyarokat románozzák.

Gál Balázs most Borbély Lénárd Telexen megjelent interjújára reagált. Arra, hogy van olyan képviselő – ezek szerint ő – aki nem is Csepelen lakik. “Lénárd azt kihagytad, hogy 14 éve Csepelen dolgozom és ez téged nem zavart mikor a kampányodat irányítottam 2019-ben. De most akkor én meg mondjam azt, hogy legalább én, veled ellentétben Magyarországon születtem?” – fogalmazott bejegyzésében.

Soha nem volt kampányfőnök

Ábel Attila alpolgármester már a poszt alatt kiemelte:

“Kedves Balu! Soha nem irányítottad a kampányt. Abszolút mellékszereplő voltál. Ráadásul teljesen nyilvánvaló, hogy kivitted az információinkat Szilárdnak. Csak kárt okoztál, aláástad a csapaton belüli bizalmat. Most is csak egy bábu vagy, még csak nem is te románozol olyan finoman, hanem Szilárd. De azért már nem kell sok a DK-s románozásig.”

A Csepel.info megkereste az alpolgármestert, aki elmondta: Gál Balázst Németh Szilárd kérésére vették át az önkormányzatba:

“Szilárd azt mondta, hogy óriásit csalódott benne, és jellemtelen embernek tartja. Személyes okokra hivatkozva kérte, hogy vegyük át az önkormányzatba. Amikor rájöttünk, hogy valójában Szilárdhoz viszi a belső információkat, lelépett, és másnap már újra Németh Szilárdnál dolgozott: a Csepel SC vezetője lett.”

– írta megkeresésünkre Ábel Attila alpolgármester.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !